The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2010, 21:28
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Cos mi umknelo chyba. Mozna prosic o wyjasnienie o co chodzi ze Slowacja
Chodzi o połączenie lig czeskiej i słowackiej.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.07.2010, 21:33
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Cos mi umknelo chyba. Mozna prosic o wyjasnienie o co chodzi ze Slowacja
Połączenie lig słowackiej i czeskiej, ale wydaje mi się, że na razie to są tylko plany, więc trochę pochopne jest "wymazywanie" Słowacji.
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 13.07.2010, 21:54
Popatrzcie na to zestawienie

Tylko dwa kluby (spoza Polski) reprezentujące dziś kraje z miejsc wyższych niż Polska nie rozprawiły się ze swoim nierozstawionym przeciwnikiem wlepiając mu co najmniej 3 bramki... Aż trzy kluby w II rundzie strzeliły 5 bramek swoim przeciwnikom. To najlepiej pokazuje jakiego kalibru tu są kluby.
I wiecie co ?
Myślę sobie, że skoro Mistrz Polski nie potrafi rozprawić z ogórkami tak jak to zrobił Mistrz Austrii, Izraela lub Chorwacji to chyba można powiedzieć, że liga polska nie jest taka jak austriacka, izraelska lub chorwacka...
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 13.07.2010 o godz. 21:57.
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 13.07.2010, 22:04
Nie pamiętam tak dobrego początku...Możemy mieć 1,25 pkt po 5 meczach.Potem zależy na kogo trafią Lech i Wisła.Lech ma szansę w III rundzie el. LM z Partizanem,Dinamo Zagrzeb,Litexem i Rosenborgiem a Wisła ze wszystkimi oprócz Slovana,Kalmarr,Luzern i Lausanne(mecze po równo).A poza tym mecze ''przeciwnikobójcze'':
Sibenik-Anorthossis-Lepiej żeby odpadł Sibenik, Cypr dopadniemy za rok,
OFK Belgrad-Torpedo Zhodino-oba kraje są za nami i nie potrafię wytypować zwycięzcy,
Stabaek-Dnepr Mohylev-Trzymajmy kciuki za Białorusinów.

W III rundach nierozstawione wśród krajów z którymi walczymy będą:
Omonia,Apollon(Cypr),Cibalia,Hajduk(Chorwacja),Spa rtak Zlatibor,OFK Belgrad(Serbia),Dinamo Mińsk(Białoruś),Gefle,Goeteborg,Kalmarr(Szwecja)Aa lesund,Molde,Stabaek(Norwegia)Maccabi Tel Aviv,Bnei Yehuda(Izrael)FK Jablonec,Viktoria Plzen(Czechy),a więc spore szanse na ich odpadnięcie.

Taka z grubsza analiza.Z niecierpliwością czekam już na 16 lipca.

Karherop:Mały błąd w tabelce, my mamy ugrane 0,75.
Ostatnio edytowane przez Ravers : 13.07.2010 o godz. 22:17.
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.07.2010, 22:42
^^ Ale demagogia. Proszę oto mecz z tamtego roku
Spartak Trnava (Svk) Inter Baku (Azb) 2-1 3-1

I to ze słowacką drużyną. Nie ma co polska liga osiąga powoli dno (a może już osiągnęła) Teraz może być tylko lepiej, szczególnie że budowane są stadiony a co za tym idzie klubu będą bardziej stabilne finansowo przez wzrost liczby kibiców a co za tym idzie wpływów z reklam i z transmisji. Nie wydaje mi się zeby z takim wzrostem jakości obiektów dalej spadał poziom soprtowy, więc liczę na powolny ale jednak wzrost pozycji w rankingu
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 13.07.2010 o godz. 23:18.
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.07.2010, 07:06
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Popatrzcie na to zestawienie

Tylko dwa kluby (spoza Polski) reprezentujące dziś kraje z miejsc wyższych niż Polska nie rozprawiły się ze swoim nierozstawionym przeciwnikiem wlepiając mu co najmniej 3 bramki... Aż trzy kluby w II rundzie strzeliły 5 bramek swoim przeciwnikom. To najlepiej pokazuje jakiego kalibru tu są kluby.
I wiecie co ?
Myślę sobie, że skoro Mistrz Polski nie potrafi rozprawić z ogórkami tak jak to zrobił Mistrz Austrii, Izraela lub Chorwacji to chyba można powiedzieć, że liga polska nie jest taka jak austriacka, izraelska lub chorwacka...
Tylko, że z wyjątkiem Sparty Praga (która mimo że zaczyna od tej rundy to zdecydowanie drużyna z wyższej półki) wszystkie grały mecze u siebie a Lech jako jedyny (z wszystkich wczorajszych spotkań) wygrał na wyjeździe.

Można więc nieco złagodzić Twój wyrok choć dla naszych drużyn nie ma już ogórków, to raczej polskie kluby trafiły do piłkarskiego warzywniaka w ostatnich latach.
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 14.07.2010, 07:27
RoS napisał(a):Wyświetl post
dla naszych drużyn nie ma już ogórków, to raczej polskie kluby trafiły do piłkarskiego warzywniaka w ostatnich latach.
Właśnie pośrednio to wynika z tej mojej tabelki. Kluby o jakiejśtam pozycji rozprawiają się z ogórkami strzelając im co najmniej 3 bramki a jak widać nierzadko 5.
My staliśmy się warzywniakiem bo potrafimy po średnim meczu z rasowym ogórkiem a takim jest Mistrz Azerbejdżanu wygrać jedynie 0-1.
lad21ewt
Member

Od: 08.2008

Stary 14.07.2010, 12:28
Mała tabelka przedstawiająca ile pkt idzie do rankingu krajowego i klubowego
123.JPG
Żeby Wisła miała 1 pkt do swojego rankingu klubowego polskie kluby razem muszą zdobyć 20 pkt = 5,000 do rankingu krajowego
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg 12345.JPG (41,4 KB, 57 wyświetleń)
Ostatnio edytowane przez lad21ewt : 14.07.2010 o godz. 14:55.
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 14.07.2010, 14:48
lad21ewt napisał(a):Wyświetl post
Żeby Wisła miała 1 pkt do swojego rankingu klubowego polskie kluby muszą zdobyć 5 pkt do rankingu krajowego
Żeby Polska miała miała 5 pkt do rankingu krajowego to polskie kluby muszą zdobyć 20 punktów
Kiedyś napisałem posta który jest tu http://wislakrakow.com/forum/showpos...8&postcount=58
i był w nim rysunek taki

Zgodnie z takim scanariuszem zdobywamy 10 punktów podzielone przez 4 drużyny czyli do rankingu krajowego 2,5 punkta... Wisłą z tego ma 0,500 + 1,5 punktów pocieszenia. Boje się, że takim wynikiem Wisła zakończy rozgrywki
crazykaro
Senior Member

Stary 14.07.2010, 15:24
Ravers napisał(a):Wyświetl post
W tym sezonie MUSIMY wejść do grupy LE bo ze współczynnika odpadnie nam 4,525 a z ~6 pkt-owym współczynnikiem NIE BĘDZIEMY rozstawieni w 3 rundzie el. LE nie mówiąc o 3 rundzie el. LM...
4 punkty nam odpadną dopiero za rok, dlatego w tym roku trzeba mistrza zdobyć i punkkty w el. LM ciułac. Ale to dopiero za rok.

A w tym roku odpada nam 0,225 pkt i już połowę tego ugrał nam Ruch

Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 14.07.2010 o godz. 15:56.
Ravers
Senior Member

Stary 14.07.2010, 16:36
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
4 punkty nam odpadną dopiero za rok, dlatego w tym roku trzeba mistrza zdobyć i punkkty w el. LM ciułac. Ale to dopiero za rok.

A w tym roku odpada nam 0,225 pkt i już połowę tego ugrał nam Ruch
Fakt,mój błąd.Czyli mamy 2 sezony(licząc ten) aby ugrać co najmniej 5 pkt i trzymać ten współczynnik na jakimś poziomie.
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 14.07.2010, 17:35
Ravers napisał(a):Wyświetl post
trzymać ten współczynnik na jakimś poziomie.
Te słowa uświadomiły mi, że są pewne wartości graniczne.
Pierwszy poziom nazwałbym go "podstawowy" to poziom wystarczający do rozstawienia w I i II rundy w kwalifikacja do LM i LE. Na chwilę obecną ten poziom osiąga każdy klub polski ponieważ punkty 20% z rankingu krajowego to wartość wystarczająca by być rozstawionym.
Drugi poziom to poziom "średni" wystarczający do rozstawienia w III rundzie kwalifikacji do LE. Obecnie poziom ten wynosi 6,158. Tyle spośród polskich klubów ma tylko Wisła i Lech
Trzeci poziom to poziom "dobry" wystarczający do rozstawienia w III rundzie kwalifikacji do LM i IV ostatniej rundzie kwalifikującej do grupy LE. Obecnie poziom ten wynosi 13,800. Tyle nie ma żadna polska drużyna.
Czwarty poziom "klasowy" to liczba punktów pozwalająca na rozstawienie w IV rundzie eliminacji do LM. Obecnie wynosi on 27,395 punktów.

W kontekście tego co piszę polecam lekturę tego posta http://wislakrakow.com/forum/showpos...3&postcount=91 gdzie jest mowa o tym, że z roku na rok co raz więcej trzeba mieć punktów by utrzymywać miejsce w rankingu a co za tym idzie szanse na rozstawienia.
Pisząc wprost. Wskaźniki dla każdego poziomu z roku na rok będą się podnosić.

Jedna wartość to poziom wystarczający do rozstawienia istnieje pewien minimalny współczynnik przyzwoitości. Kiedyś
lad21ewt
Member

Stary 14.07.2010, 21:45
Za nami wszystkie mecze II rundy eliminacji Ligi Mistrzów
1.JPG
Były 2 niespodzianki Zilina sensacyjnie przegrała swój mecz a Rosenborg tylko zremisował Dzięki temu Polska zajmuje 24 miejsce wyprzedzając Norwegię o 0,041 i oddalając się od Słowacji na 0,542 pkt Jutro mecze LE i szanse na kolejne pkt i obronę 24 miejsca
Ostatnio edytowane przez lad21ewt : 15.07.2010 o godz. 09:15.
lad21ewt
Member

Stary 15.07.2010, 09:11
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Jedna wartość to poziom wystarczający do rozstawienia istnieje pewien minimalny współczynnik przyzwoitości. Kiedyś
Według współczynników polskich klubów polska przyzwoitość to granie wszystkich polskich klubów minimum w 3 rundzie eliminacji LE Każdy debiutant na 100 % będzie rozstawiony w 1 rundzie eliminacji w 2 niekoniecznie Żeby utrzymywać współczynnik na poziomie rozstawienia to co roku muszą grać te same drużyny Patrząc na rozstawienie w LM Mistrz Polski wg zasady rozstawiony wygrywa i awansuje musi posiadać taki współczynnik żeby być rozstawiony w 3 rundzie co gwarantuje awans do 4 rundy, grę o LM albo grę w LE co daje 12 meczy w pucharach
Ostatnio edytowane przez lad21ewt : 15.07.2010 o godz. 09:49.
lucaNY
Junior Member

Od: 11.2006

Stary 16.07.2010, 01:15
Jak narazie to najlepszy start naszych druzyn od paru sezonow. Po rezegraniu 5 spotkan mamy zgromadzone 1.125 pk wiec jest jak narazie niezle. Podaje zdobycze punktowe druzyn ktore sa w zasiegu naszym bodz sa blisko za nami:

1. BELARUS 1.625
2. SWEDEN 1.300
3. POLAND 1.125
4. CROATIA 0.875
5. BULGARIA 0.500
6. SLOVAKIA 0.125
lad21ewt
Member

Stary 16.07.2010, 08:59
Za nami wszystkie pierwsze mecze II rundy eliminacji LE
wyniki.JPG
Nie obyło się bez niespodzianek, ponad połowa meczy była pomyślna dla Polski Takiego początku rozgrywek dawno już nie było zdobyliśmy 4,5 pkt na 5 pkt Więcej od nas zdobyli zdobyli tylko Białorusini i Szwedzi (mieli po 2 drużyny w 1 rundzie el a my tylko 1)

tabela.JPG
Aktualny ranking w którym zdobyliśmy już tyle pkt ile straciliśmy za cały sezon 2005/2006

różnica.JPG
Powyższa tabela wskazuje na zielono pkt które Polska odrobiła do innych krajów na czerwono ile inne kraje odskoczyły od Polski Prawie do wszystkich krajów odrobiliśmy jakieś pkt nie tylko "dobrą grą" ale też faktem że dużo drużyn rozpoczyna dopiero grę w pucharach

2112.JPG
Zestawienie drużyn które mogą odpaść z rozgrywek co z korzyścią było dobre dla Polski
Ostatnio edytowane przez lad21ewt : 16.07.2010 o godz. 09:07.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.07.2010, 09:16
Tabela za rok może być dużo bardziej spłaszczona niż obecnie. Interesuje nas przede wszystkim miejsce nr 15, które zagwarantuje nam 2 miejsca w LM. Jeśli w tej chwili różnica między Polską na 15-stym krajem wynosi ok. 10 pkt. to za rok różnica zmniejszy się do 5,5 pkt. Jak pokazuje początek obecnych rozgrywek Polska ma szansę na zdobycie nawet 3 pkt. przy dobrych losowaniach.
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 16.07.2010, 10:41
Uzupełnienie tabeli po meczach w tym tygodniu.

Jak widać Polska awansowała po zwycięstwie Wisły, Lecha oraz remisie Ruchu z 24 miejsca na 14
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 16.07.2010, 19:41
Wie ktoś może na czym polega podział na potencjalnych rywali w losowaniach? Dla przykładu UEFA przed losowaniem III rundy elim. LE Wiśle przypisała pięciu potencjalnych przeciwników, z których jak wiemy wylosowaliśmy Azerów, bądź Irlandczyków. Mnie ciekawi czym się kieruje UEFA, że tak zwęża potencjalnych rywali w losowaniu do pięciu z o wiele większej liczby. Mam nadzieje, że mnie każdy rozumie i mi ktoś wyjaśni.
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.07.2010, 20:23
Ten system potencjalnych rywali jest stosowany od dawna i ma na celu przede wszystkim uniknięcie sytuacji, w której kraje z jednego państwa trafiają na siebie w losowaniu.

Te koszyki przydzielane są na podstawie rankingu krajowego i tak o to zespoły 1-5 trafiają do 5 różnych koszyków, a potem już kolejno - szósty do pierwszego, siódmy do drugiego itd. W ten sposób tworzy się lista potencjalnych rywali.

Oczywiście nie jest to aż takie proste, bo jeśli nastąpi wspomniana przez mnie sytuacja, że 2 lub więcej zespoły z jednego kraju są w jednym koszyku, wtedy następują przesunięcia wg. klucza znanego chyba tylko UEFA (nikt tego nigdy nie potrafił rozszyfrować jak to działa)

To tak z grubsza ode mnie. Może ktoś inny będzie miał jakąś dokładniejszą wiedzę

Mam jeszcze jedną refleksję.
Nie ma co się tak ekscytować rankingiem krajowym. Awans na 21 pierwsze miejsce, które jest teoretycznie w zasięgu Polski, w cale nie będzie dla na dobry, a wręcz NIEKORZYSTNY. Jedynym bonusem, jaki daje uzyskanie tej lokaty to fakt, że zespół z 3 miejsca w tabeli startuje od drugiej rundy eliminacji. Jednak poza dłuższym czasem odpoczynku dla tego klubu, jest jeden wielki minus - tracimy co roku 0,500 pkt do rankingu krajowego. Przecież kluby w 1 rundzie el. LE są tak słabe, że szanse na odpadnięcie są znikome, a polskie kluby nawet bez punktów w rankingu klubowym są rozstawione.

To co się liczy i na co musimy najbardziej liczyć, to ranking KLUBOWY. Uzyskanie ok 15 pkt w tym rankingu daje (w tym roku) rozstawienie w 3 rundzie el. LM i gwarancje bycia rozstawionym aż do fazy grupowej Ligi Europejskiej. Ok. 28 pkt dałoby nam rozstawienie aż do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Nie muszę dodawać, że awansy do którejkolwiek z tych faz to kolejny duży zastrzyk punktów do obu rankingów.

I tak to powinno się co roku toczyć. Kluczem jest rozstawienie...
Ostatnio edytowane przez hawkins : 16.07.2010 o godz. 20:37.
Ravers
Senior Member

Stary 16.07.2010, 21:47
Badyl1999 napisał(a):Wyświetl post
Ale z tego co pamiętam ktoś pisał kiedyś ze jezeli gorsza drużyna pokona silniejszą (Lech pokona Sparte) to czy przejmie jej ranking

Bo jezeli tak to Lech bedzie roztawiony w Q4!!

Czy to prawda
Czekam na odpowiedz!!
Oczywiście że nie!!! Przejmowanie ma miejsce tylko w I, II i III rundzie ponieważ ich losowanie odbywa się jeszcze przed zakończeniem danej rundy i dlatego gdy słabszy klub pokona lepszy to ''idzie jego ścieżką''.

Przykład: W II rundzie Sibenik wygrał z Anorthosissem 2:0 i jeśli go przejdzie to w III rundzie zagra ze słabszym rywalem,mimo że byłby nierozstawiony,ale gdyby wygrał w III rundzie to w ostatniej grałby np. z Liverpoolem itp.
Ostatnio edytowane przez Ravers : 16.07.2010 o godz. 21:52.
SanGin
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 16.07.2010, 21:53
Z innej beczki, aby Wisła była rozstawiona w 4 rundzie el Ligi Europejskiej muszą odpaść 16 drużyn z LE
Poniżej te drużyny pogrubione.
1.Odense - NK Zrinjski (BIH) or SP Tre Penne (SMR)
2.CSKA Sofia - HNK Cibalia (CRO) or Cliftonville FC (NI
3.Timişoara - Myllykosken Pallo-47 (FIN) or UE Santa J
4.Crvena Zvezda - Slovan Bratislava
5.Valetta FC (MLT) or Ruch Chorzow (POL) - FK Austria Wien (AUT) or NK Siroki Brije
6.HNK Sibenik (CRO) or Anorthosis Famagust - Cercle Brugge (BEL) or TPS Turku (FIN)
7FK Baki (AZE) or FK Buducnost Podgorica - Brondby IF (DEN) or FC Vaduz (LIE)
8.Sibir - Apollon
9.FK Atyrau (KAZ) or Gyori ETO FC (HUN) - Montpellier
10.Kalmar FF (SWE) or Dacia Chisinau (MDA) - PFC Levski Sofia (BUL) or Dundalk FC (IR
11.Jagiellonia Białystok - Aris
12.FK Tauras (LTU) or APOEL FC (CYP) - Jablonec
13.FC Differdange O3 (LUX) or FK Spartak Zl - Dnipro
14.Beroe - FK Suduva (LTU) or SK Rapid Wien (AUT)
15.FC Olimpia Balti (MDA) or FC Dinamo 1948 - Hajduk Split
16M. Haifa- Dinamo Minsk/Sillamäe

Wiem, że to jest mało prwadopodobne. Ale połudzić się zawsze można
Powód: korekta ilościowa:D
Ostatnio edytowane przez SanGin : 17.07.2010 o godz. 11:20.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.07.2010, 07:32
Z małym opóźnieniem moja tabelka :

pozycja , kraj , punkty odpadające po sezonioe , punkty za ten sezon , ogólna ilość punktów , ilość druzyn , zdobycz punktowa

podsumowując mam takie wrażenie , że cała zabawa zacznie się w IV rundzie eliminacyjnej , gdy do gry wejdą wszystkie zespoły, a dla słabeuszy nie będzie już miejsca . Żeby miało miejsce jakieś ' odskoczenie ' danego państwa w raankingu , to koniecznością jest mieć 1-2 drużyny w fazach grupowych . Teraz rankingi nie są jeszcze miarodajne
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.07.2010 o godz. 07:54.
crazykaro
Senior Member

Stary 17.07.2010, 15:19
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Z małym opóźnieniem moja tabelka :

pozycja , kraj , punkty odpadające po sezonioe , punkty za ten sezon , ogólna ilość punktów , ilość druzyn , zdobycz punktowa

podsumowując mam takie wrażenie , że cała zabawa zacznie się w IV rundzie eliminacyjnej , gdy do gry wejdą wszystkie zespoły, a dla słabeuszy nie będzie już miejsca . Żeby miało miejsce jakieś ' odskoczenie ' danego państwa w raankingu , to koniecznością jest mieć 1-2 drużyny w fazach grupowych . Teraz rankingi nie są jeszcze miarodajne
Twoja tabelka ma złe wartości w 3. kolumnie
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2010, 21:02
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Twoja tabelka ma złe wartości w 3. kolumnie
niby które ? sprawdzałem ze stroną o rankingach Berta Kassiesa i miałem identycznie
crazykaro
Senior Member

Stary 18.07.2010, 21:32
FTC1899 napisał(a):Wyświetl post
gdzie mogę znaleźć listę naszych potencjalnych rywali w 4 rundzie LE ?
Ogólnie rzecz ujmując w Internecie

A dokładnie m. in. tutaj

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...eedel2010.html
jankes
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 18.07.2010, 23:57
Bardzo ciekawe są tu te wszystkie wyliczenia, chociaż z niektórych postów moim zdaniem bije za duży pesymizm.
Przeglądałem ostatnio dokonania/rankingi i po zmianie systemu kwalifikacji ( moim zdaniem bardziej sprawiedliwy ) jest duża szansa na awans Polski na upragnione 15 ( 12? ) w najbliższych czasie. Kluczowe dla nas będą najbliższe 3 sezony co dobrze ilustruje poniższa tabelka.
Dlaczego akurat 3 sezony ? A to dlatego ponieważ zaczynamy od razu z wysokiego C - 5pkt. za sezon 208/09 co już na starcie daje nam 20 miejsce ( na tę chwilę ), wystarczy zdobyć w każdym z tych sezonów po jakieś 5pkt. i ten awans będzie jak najbardziej realny. Oczywiście jest to tylko moje chciejstwo, bo jeśli nasze drużyny nie będą w fazach grupowych LM czy LE nic nam to nie da, co mam nadzieję będzie faktem już w tym sezonie ( Wisła, Lech ). Co jest dla mnie pocieszające i utwierdzające w słusznym przekonaniu to zmiana systemu, widać niektórym federacją nie wyszło to na dobre, duże spadki Szkocji, Rumunii, Bułgarii, Szwajcarii.

Duże znaczenie ma też losowanie 3 rundy, takie państwa jak Czechy, Cypr, Izrael, Szwecja, Norwegia, Dania sporo punktów potracą w tej 3 rundzie ( oby i drużyn ). Moim zdaniem są to najbardziej interesujące nas spotkania patrząc z naszej perspektywy.

Staebek(Norwegia)/Dniepr Mohylew(Białoruś)- Wit Tbilisi/Banik Ostrava - opada Czechy,Białoruś lub Norwegia
Beroe(Bułgaria) - Suduva/Rapid Wiedeń - Bułgaria lub Austria
Shamrock/Bnei Yehuda - Juventus - Izrael
Nordsjaelland(Dania) - Sporting - Dania
Victoria Plzen - Besiktas/Vikingur - Czechy
Besa/Olympiacos - Maccabi Tel-Awiw/Mogren - Izrael
Sturm Graz - Gefle(Szwecja)/Dinamo Tbilisi - Austria lub Szwecja
Anorthosis/Sibenik(Chorwacja) - Cercle Brugie/TPS Turku - Cypr,Chorwacja lub Belgia
Molde(Norwegia)/FK Jelgava - VfB Stuttgart - Norwegia
Maccabi Hajfa - Dynamo Mińsk/Sillamae - Izrael lub Białoruś
Sibir - Apollon - Cypr
Gorica/Randers(Dania) - Lausanne/Borac - Dania
Olimpia Balti/Dinamo Bukareszt - Hajduk Split Chorwacja lub Rumunia
AZ Alkmaar - IFK Goeteborg - Szwecja
Kalmar/Dacia - Levski/Dundalk Szwecja lub Bułgaria
Galatasaray - OFK Belgrad/Torpedo Żodino - Serbia
Tauras/APOEL - Jablonec - Cypr

Liga Mistrzów

Metalurgs Lipawa/Sparta Praga - Inter Baku/Lech Poznań - Czechy
AIK/Jeunesse Esch - Linfield/Rosenborg - Szwecja lub Norwegia
BATE/FH - Kopenhaga - Białoruś lub Dania
Omonia/Renova - Salzburg/HB - Cypr

Podsumowując jestem dużym optymistą i liczę przynajmniej na dwie drużyny w fazie grupowej w tym sezonie. Czego sobie i wam życzę.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez jankes : 19.07.2010 o godz. 00:22.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2010, 07:47
jankes napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując jestem dużym optymistą i liczę przynajmniej na dwie drużyny w fazie grupowej w tym sezonie. Czego sobie i wam życzę.
Pozdrawiam.
Dwie drużyny to by było coś , jednakże realnie patrząc mamy narazie pewnie 2 drużyny , ale w IV rundzie kwalifikacyjnej LE . Jagiellonia i Ruch wielkich szans nie mają , chyba że sprawią niespodzianke , podobnie Lech ze Spartą .

Także jeśli umiemy liczyć to liczmy na siebie . Bo nawet bardzo słaba gra rywali w rankingu na nic nam , jeżeli sai będziemy grać piiach .
Dani
Member

Od: 04.2005

Stary 19.07.2010, 08:07
dokładnie zwłaszcza że już niedługo tracimy w rankingu klubowym 4.5 ptk za sezon 2006/2007
krytyk
Member

Od: 07.2010

Stary 19.07.2010, 08:11
ja widzę, że na stronie kassiesa jest napisane, że tracimy 2.625 a nie 4.5

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów