The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2010, 23:23
Levadia Tallin - VSC Debrecen 1-1
Debrecen wyrównał w 90 minucie.

Dowód na to, że półamatorska Levadia w środku sezonu kontra europejski średniak/ogór w trakcie przygotowań, to jednak wcale nie tak łatwy do rozstrzygnięcia dwumecz. Z jednej strony możemy się pocieszać, że może jednak nie jesteśmy aż tak ciency jak nam się wydawało. Z drugiej strony powinniśmy się martwić, bo czwartkowy rywal też jest w trakcie sezonu. Tu też można patrzeć z dwóch perspektyw- Szawle w lidze cieni, zmieniło trenera, ale z drugiej strony gra w lepszej lidze( niech dowodem będzie postępujący napływ wartościowych Litwinów i Łotyszy do naszej ligi).
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.07.2010, 23:43
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Dobry gość jest
W Polsacie raczej nie trzeba się matwić o to kto będzie komentował. Trzeba ylko ściskać kciuki żeby Kołtonia nie dopuścili do mikrofonu i gitara.
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 13.07.2010, 23:46
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Levadia Tallin - VSC Debrecen 1-1
Debrecen wyrównał w 90 minucie.

Dowód na to, że półamatorska Levadia w środku sezonu kontra europejski średniak/ogór w trakcie przygotowań, to jednak wcale nie tak łatwy do rozstrzygnięcia dwumecz. Z jednej strony możemy się pocieszać, że może jednak nie jesteśmy aż tak ciency jak nam się wydawało. Z drugiej strony powinniśmy się martwić, bo czwartkowy rywal też jest w trakcie sezonu. Tu też można patrzeć z dwóch perspektyw- Szawle w lidze cieni, zmieniło trenera, ale z drugiej strony gra w lepszej lidze( niech dowodem będzie postępujący napływ wartościowych Litwinów i Łotyszy do naszej ligi).
Nie przesadzajmy, Litwini chętnie grają w Polsce właśnie dlatego bo ich liga jest słabsza. Świadczy o tym pozycja ich ligi w rankingu UEFA. Szawle to ogórki i jeśli boimy się, że nas wyeliminują to może w ogóle nie startujmy w europejskich pucharach bo kogo mamy pokonać jeśli nie średniaka ligi litewskiej? Nie liczę na wielki mecz, ale musi być rehabilitacja za Levadię i nie wyobrażam sobie by wyeliminował nas tak słaby rywal po raz drugi z rzędu.

Tęcza w Polsce
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.07.2010, 00:01
Mam nadzieje, że Żuraw zabłyśnie strzelając pierwsza oficjalna bramkę w pierwszym oficjalnym meczu po powrocie do Krakowa. Bedzie 2-0 dla Wisełki
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.07.2010, 00:24
Areo napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajmy, Litwini chętnie grają w Polsce właśnie dlatego bo ich liga jest słabsza. Świadczy o tym pozycja ich ligi w rankingu UEFA. Szawle to ogórki i jeśli boimy się, że nas wyeliminują to może w ogóle nie startujmy w europejskich pucharach bo kogo mamy pokonać jeśli nie średniaka ligi litewskiej? Nie liczę na wielki mecz, ale musi być rehabilitacja za Levadię i nie wyobrażam sobie by wyeliminował nas tak słaby rywal po raz drugi z rzędu.
Uranowi chodziło chyba o to, że litewska liga jest lepsza niż estońska.
Ja nie mam pojęcia i się nie wypowiadam. Obie do niedawna kompletnie lekceważyłem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 14.07.2010, 00:38
Drużyny litewskie to barszczyk - wiem to z racji regionu na którym mieszkam. Skoro moje regionalne Wigry (2 liga wschodnia czyt. 3 liga) potrafią wygrywać z dołującymi zespołami w 1 lidze litewskiej nie mówiąc o zespołach z 2 ligi to nie ma się czego obawiać.

Wrogiem może być jedynie zlekceważenie rywala - bo to Litwini mają we krwi tj. jeżeli pozwoli się raz, drugi na skonstruowanie akcji i zwęszą, że nie są już na starcie na straconej pozycji to ich ambicja i przebojowość może pozwolić na poważniejsze zagrożenie bramce Wisełki.
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.07.2010, 06:41
Obyśmy się tylko nie skompromitowali w 3 pierwszych rundach. Jak widzicie w IV mamy szanse tylko przy wspaniały losowaniu co przy naszym szczęściu nie ma szans bytu. Poza tym z tym składem to nawet z średniakiem Europejskim dostaniemy.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 14.07.2010, 07:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Uranowi chodziło chyba o to, że litewska liga jest lepsza niż estońska.
Ja nie mam pojęcia i się nie wypowiadam. Obie do niedawna kompletnie lekceważyłem.
Sugerując się wynikami Ligi Bałtyckiej to Liga Litewska jest najlepsza w 1/4 finału w 2009 roku mieli 3 zespoły przy dwóch z Łotwy i dwóch z Estonii, w półfinale była to już przewaga 2:1:1 a w finale FK Sudowa przegrał po rzutach karnych z łotewskim Ventspils-em
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.07.2010, 11:03
Osiemnastka meczowa Białej Gwiazdy:
bramkarze: Milan Jovanić,Pawełek, Kurto
obrońcy: Piotr Brożek, Junior Diaz, Peter Singlar, Erik Cikos, Mateusz Kowalski, Cleber, Bunoza 2 nowych stoperów
pomocnicy: Radosław Sobolewski, Łukasz Garguła, Wojciech Łobodziński, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Patryk Małecki, Krzysztof Mączyński, Milinkovic
napastnicy: Rafał Boguski, Paweł Brożek, Maciej Żurawski, Tiboni

wg mnie obecny skład wzmocniony 4 zawodnikami, środkowym obrońcom x2, pomocnikiem i napastnikiem będzie mógł spokojnie walczyć na 2 frontach, ale wiadomo wszystko zweryfikuje czas...
AYALA
Senior Member

Stary 14.07.2010, 11:57
Ja bym na stoperze wystawił Clebera z Diazem bo jest On pewniejszy od Kowalskiego.Reszta podobnie do Was jak napisaliście.Wielkiego pola manewru Heniu nie ma.Cikos to licze że będzie grał pewnie jak Baszczu sprzed 10 lat jak przychodził do Wisły.
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.07.2010, 11:58
Robbie92 napisał(a):Wyświetl post
Jovanić

Cikos - Kowalski - Cleber - Pi. Brożek

Łobodziński - Sobolewski - Garguła - Małecki

Żurawski - Pa. Brożek

Pewnie taki skład wyjdzie jutro na Litwinów. Na zmianę Boguski, Mączyński i Diaz.
Ja czuje Małego na ławce za wiadome zdarzenie, Diaza na lewej obronie, Pietie na pomocy (tam go widzi Kasperczak) i Boguskiego zamiast Żurawia w ataku. Maciek pewnie wejdzie w drugiej połowie, bo wątpie by był gotowy na więcej niż pół godziny. Z Kirmem to chyba sobie żartujecie, skoro on dopiero wczoraj zaczął trenować z drużyną.
brylant17
Senior Member

Stary 14.07.2010, 12:06
tu macie temat do podawania składów http://wislakrakow.com/forum/showthr...?t=7462&page=4 a nie zaśmiecacie temat
Piggy oddaj hajs
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.07.2010, 12:08
Kasperczak raczej nie wystawia Piotrka B. w obronie, tam zagra Diaz.
Garguła i Boguski cały czas nie trenują na 100%. Małecki wiadomo.
Także:
Jovanic - Cikos, Cleber, Kowalski, Diaz - Łobodziński, Sobolewski, Jirsak, Piotr Brożek - Żurawski, Paweł Brożek.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.07.2010, 12:23
Do typowania składów macie inny temat...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.07.2010, 12:34
Zobaczymy co jutro pokażą piłkarze Wisły, po ostatniej wpadce jestem ostrożny ale z drugiej strony ile można rozpamiętywać zeszłoroczny blamaż.

Zaczynamy nowy sezon w pucharach i to się tylko liczy, 100% mobilizacji, zaangażowania i walki przez 90 minut a nie tylko przez ostatni kwadrans. Sprawę awansu wyjaśnijmy już w pierwszym meczu, aby nie było nie potrzebnych nerwów za tydzień na SS.

Litwini w środku sezonu, ale patrząc na tabelę nie są w wyśmienitej formie, dla nas to pierwszy mecz o stawkę w tym sezonie, liczę, że Żuraw podobnie jak wczoraj Wichniarek będzie miał wejście smoka. być może i Mały udowodni jutro, że warto na niego stawiać- pokaże dobrą grę i będzie walczył jak lew.

Profesjonalne podejście do sprawy, nie zlekceważenie słabszego rywala i o wynik będę spokojniejszy. Myślę, że wystarczy już tych spektakularnych wtop z ''silnymi'' ekipami Europy.

Aktualny skład jaki jest każdy widzi, wydaje się że powinien on starczyć na Litwinów, ale nie wyobrażam sobie, że do kolejnych rund w razie ewentualnego awansu nie zostanie on wzmocniony w szczególności stoperami.
Jestem ciekaw jak się zaprezentuje nasz linia obrony w szczególności para środkowych obrońców, tworzona najprawdopodobniej przez doświadczonego Clebera i młodego Kowalskiego.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.07.2010, 12:44
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
Drużyny litewskie to barszczyk - wiem to z racji regionu na którym mieszkam. Skoro moje regionalne Wigry (2 liga wschodnia czyt. 3 liga) potrafią wygrywać z dołującymi zespołami w 1 lidze litewskiej nie mówiąc o zespołach z 2 ligi to nie ma się czego obawiać.

Wrogiem może być jedynie zlekceważenie rywala - bo to Litwini mają we krwi tj. jeżeli pozwoli się raz, drugi na skonstruowanie akcji i zwęszą, że nie są już na starcie na straconej pozycji to ich ambicja i przebojowość może pozwolić na poważniejsze zagrożenie bramce Wisełki.

Tylko czasami nie którym się tym barszczykiem może odbić m.in Glasgow Rangers przekonało się o tym.
Ale tak jak mówisz, nie można pozwolić sobie na zlekceważenie rywala, bo to się może źle skoczyć. Piłkarze pomni ostatniej wpadki, myślę podejdą to Litwinów z sposób bardziej zmobilizowany i zagrają na maksa a nie czekając- bo My jesteśmy Wisła i bramka sama wpadnie, przy minimalnym nakładzie sił.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 14.07.2010, 13:22
Czemu w większości nie widzę Małeckiego?Czyżby miał jutro nie zagrać?
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.07.2010, 13:24
Ravers napisał(a):Wyświetl post
Czemu w większości nie widzę Małeckiego?Czyżby miał jutro nie zagrać?
Może się obraził?
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 14.07.2010, 13:38
Myśle że piłkarze są świadomi co ich czeka jeśli nie przejdą Litwinów, mam tu na myśli kibiców , dlatego jak przed meczem z Levadią spodziewałem się że przejdą obok meczu tak teraz o mecz z Szawale jestem spokojny i przekonany że zagrają agresywnie i będą skoncentrowani.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.07.2010, 13:41
WISŁA 1906 NH napisał(a):Wyświetl post
Myśle że piłkarze są świadomi co ich czeka jeśli nie przejdą Litwinów, mam tu na myśli kibiców
Piłkarze grają dla pieniędzy, nie dla kibiców. Jak aktorzy.

My jesteśmy klientami teatru. Płacimy za spektakl.

Nie myśl że piłkarze obawiają się kibiców, bo Ci nic im nie mogę zrobić. Chyba że jakaś hołota jak na Górniku. Tyle że ta hołota to nie kibice tylko hołota.
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.07.2010, 14:22
Jovanić i Cikos zgłoszeni a co z Etamene wiadomo coś czy jest w ogóle zgłoszony? bo papiery chyba zdążył załatwić a do Krakowa z drużyną bez powodu by nie wracał
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.07.2010, 14:24
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Jovanić i Cikos zgłoszeni a co z Etamene wiadomo coś czy jest w ogóle zgłoszony? bo papiery chyba zdążył załatwić a do Krakowa z drużyną bez powodu by nie wracał
Najpierw musi podpisać kontrakt...
SV_
Senior Member

Stary 14.07.2010, 14:37
bedzie transmisja w TV?
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.07.2010, 14:39
SV_ napisał(a):Wyświetl post
bedzie transmisja w TV?
Polsat 20.00 .... wałkowane od tygodnia ....
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.07.2010, 14:39
Trąbią o tym od dawna że tak...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

SV_
Senior Member

Stary 14.07.2010, 14:44
Wybaczcie wszechwiedzący znawcy, nie miałem dostępu do neta i informacji od dawna. Napinajcie się dalej.

Dzięki za info
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 14.07.2010, 14:52
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Wybaczcie wszechwiedzący znawcy, nie miałem dostępu do neta i informacji od dawna. Napinajcie się dalej.

Dzięki za info
Nikt tu sie nie napina, wytarczyło zobaczyc pierwszy post w temacie i juz bys wszystko wiedział
tomasz_19
Senior Member

Stary 14.07.2010, 18:13
"Na Litwie polscy kibice cieszą się złą sławą z powodu wydarzeń z udziałem fanów warszawskiej Legii, do których doszło trzy lata temu. Z tego powodu mecz ubezpieczać będzie 500 policjantów, a dodatkowo w odwodzie będzie wojsko." :O ale nam kibice Legii markę wyrobili
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 14.07.2010, 18:33
Łobo chyba nie zagra, leży w łóżku z gorączką.
Czyżby Mały mu czegoś dosypał do mineralnej? )
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.07.2010, 18:33
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze grają dla pieniędzy, nie dla kibiców. Jak aktorzy.

My jesteśmy klientami teatru. Płacimy za spektakl.

Nie myśl że piłkarze obawiają się kibiców, bo Ci nic im nie mogę zrobić. Chyba że jakaś hołota jak na Górniku. Tyle że ta hołota to nie kibice tylko hołota.
A pamiętasz kolego takie mecze jak Wisła - Beitar albo Wisła - Amicolech?

Kale i Dolha mieli w gaciach po 10 kilo.

morgenes napisał(a):Wyświetl post
Łobo chyba nie zagra, leży w łóżku z gorączką.
Czyżby Mały mu czegoś dosypał do mineralnej? )

O tym samym pomyślałem
Podobno Łobo ma biegunkę
A tak na serio, to szkoda, że nie zagra.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 14.07.2010 o godz. 19:02.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów