The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marian paździoch
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2010, 13:47
Mam nadzieję , że rzeczywiście powstanie siatka skautów z prawdziwego zdarzenia i zostanie zatrudniony jakiś obiecujący dyrektor sportowy (marzy mi się ktoś z zachodniej Europy w końcu jak brać przykład to od najlepszych). Basałaj nie przyszedł tu popijać kawkę i pobierać pensyjkę tylko wziął się do roboty . Liczę na efekty .
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 13.07.2010, 14:23
kot napisał(a):Wyświetl post
. Bez zastanowienia należy przyjąć winę Małeckiego, bez względu na okoliczności. Tego pewnika, ludzie doswiadczeni, nie muszą tłumaczyć. Nie mniej jednak, te okoliczności są tutaj najważniejsze, przy ocenie postawy Patryka. Zauważ, iż jestem jedyny na tym forum, który nie żąda " śmierci " dla Patryka,

I takie postawienie sprawy bardzo mi odpowiada. Wina Małego jest bezwzględna. Zauważ, że również ja pisałem w swoim poście o tym, żeby sprawę załatwić nie zatapiając Patryka jako gracza Wisły, gdyż jak na nasze warunki, jest on piłkarzem dobrym. Tak, że było nas już dwóch Może to dlatego, że prawdopodobnie dla obu z nas Patryk mógłby być synem, a jak wiemy dzieciom wybaczamy wiele, ale również karcimy jeśli potrzeba.
Dzisiaj już wiemy, że kara finansowa jest surowa, ale chyba potrzebna. Piszą o 30 tysiącach, to w cholerę kasy, ale mam nadzieję, że podziała. Gdybym ja odmówił wykonywania obowiązków najprawdopodobniej wyleciałbym na zbity pysk, z tym, że dla swojego pracodawcy nie przedstawiam niestety żadnej wartości transferowej, a na moje miejsce czeka spora grupka specjalistów
Piszesz o okolicznościach postawy Małego. Być może masz rację, jednak moim zdaniem pretensje jego nie powinny wyjść poza szeroko pojętą drużynę, czyli wliczając w to prezesów, kierowników. Tutaj moim zdaniem był jego błąd, że zdecydował się na bardzo drastyczna formę protestu. Może, jak sugerujesz, w warunkach naszego Klubu tak trzeba było, ale nie wydaje mi się, aby odniosło jakiś skutek. A niestety, w kontekście sytuacji na rynku pracy, takie zachowania drażnią i nie dziw się niektórym forumowiczom ich zdenerwowaniu na Małego.

W naszej sytuacji wyjście z marazmu to tylko i wyłącznie decyzja Nadprezesa. Jeśli dojdzie do przekonania, że się mu opłaci przeznaczyć środki na wzmocnienie drużyny, ale takie solidne, a nie pozorne to LM może stanąć przed nami otworem, gdyż jak wiemy dostanie się do tej elity jest teraz sporo łatwiejsze niż jeszcze kilka lat temu. Zaryzykuje stwierdzenie, że Wisła poprzedniego Kasperczaka (pomimo Vallerengi czy Tbilisi) z palcem w tyłku spełniłaby marzenia Bossa o LM gdyby miała takie jak teraz warunki dostania się tam.
Poza tym trzeba zapełnić nowy stadion, który może i powinien być źródłem sporego dochodu dla Klubu. Dlatego w tym kontekście frustruje mnie bierność Wisły na rynku transferowym. A środki są, jak na nasze warunki bardzo duże. Nie wiem dlaczego do Szawli, Szaweł, Szawlów* wyjeżdżamy bez nowego solidnego stopera. Nic nie mam do Bunozy, którego nie widziałem jeszcze na oczy, ale oczekiwałbym, ze oprócz niego przychodzi do nas pewniak do gry w pierwszym składzie. I nie pisze tutaj o przereklamowanym i o 70% za drogim Sadloku. Do tego napastnik, przy którym Paweł odczuwałby strach przed niezałapaniem się do wyjściowej jedenastki. Z całym szacunkiem dla Żurawia, którego lubię i cenię, ale nie wydaje mi sie żeby Maciek był kimś takim. Oczywiście super fajnie, że jest z nami, bo to dalej klasa sama w sobie, ale oczekiwałbym od naszych działaczy strzała podobnego jaki miała Amica z Lewandowskim.
Jednym słowem oczekiwałbym, że jakiś doradca przedstawi Cupiałowi wizję samonakręcającego się biznesu finansowanego nowym stadionem, rozgrywkami europejskimi, transmisjami, reklamami i czym tam jeszcze pod jednym wszakże warunkiem... podjąć troszkę większe ryzyko finansowe. Hmmm, jest jeszcze warunek drugi, ważniejszy. To odpowiedź na pytanie czy naszemu Bossowi się jeszcze chce i (co ważniejsze) czy stać go na to.

* niepotrzebne skreślić...
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.07.2010, 14:24
Pablo0085 napisał(a):Wyświetl post
Niezbyt darmo bo pewnie Costly zawoła spory kontrakt który trzeba bedzie płacić a kolejnego gwiazdora który wali fochy chyba nam nie potrzeba..
Dokładnie, już mamy takich na pęczki...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.07.2010, 14:25
Markus napisał(a):Wyświetl post

Następny "kwiatuszek". Niektórych naprawdę ciężko czytać. Od kiedyż to w pomocy Wisły wszystko było i jest ok? Szczególnie z Lewadią, Polonią Bytom, obu meczach derbowych, z Lechem, z Legią w Sosnowscu, z Arką, Koroną, Odrą etc.?

Nie zamieniajcie tematu w kabaret.
brakuje takich kreatywnych pomocników jak byli za początków TF w Wiśle.Kulawik,Czerwiec,Bukalski potem przyszedł Olo Moskalewicz czy Szymek.Dla każdego z nich nie było problemem zawinąc 2-3 rywali i podac tak że napastnik mógł tylko noge dołożyc do pustej bramki.Dziś o takich playmakerach możemy tylko pomarzyc a jak nawet chcemy kogoś takiego kupic to cena zazwyczaj zaczyna sie od miliona €
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.07.2010 o godz. 14:28.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.07.2010, 14:27
No chyba, że Garguła będzie grał "jak za dawnych lat".
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.07.2010, 14:36
Wedlug mnie Gargule znacznie blizej jednak do srodkowego pomocnika, usposobionego bardziej ofensywnie, niz typowego playmakera jakim byl chociazby Szymek, takze cudow tez bym sie nie spodziewal
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.07.2010, 15:28
Tak to jest, jak nie przedluza sie kontraktu z najlepszym i najbardziej kreatywnym pomocnikiem w zespole...

A gdy byla okazja go zastapic, to odsylamy zawodnika z swietnym CV i dobrze prezentujacym sie an treningach, bo jest leniem

Ech, szkoda gadac.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.07.2010, 16:53
Pablo0085 napisał(a):Wyświetl post
Niezbyt darmo bo pewnie Costly zawoła spory kontrakt który trzeba bedzie płacić a kolejnego gwiazdora który wali fochy chyba nam nie potrzeba..
Nie do końca masz rację, nie trzeba za niego płacić a to jest duży plus, na onet.pl piszą, że przeszedł za milion E, a takiej kasy Wisła by za niego nigdy nie wyłożyła, tylko kontrakt, wiec jest to okazja czy nie?
Odpowiedz cytując
Pablo0085
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 13.07.2010, 17:00
W kwestii sportowej Costly to nie najgorszy zawodnik, ale co z tego zagra dwa mecze nagle mu coś odwali i zniknie za to go z Rumuni wywalili podobno. Ten news jest z onetu więc traktował bym to jako grubą plotkę
Jedno Miasto Jeden Klub, Wisła Kraków aż po grób.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.07.2010, 18:06
Dla mnie mógłby być. Dać mu kontrakt motywacyjny i niech pokaże na co go stać.
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 13.07.2010, 18:21
no właśnie gdyby nie jego temperament to już w wisle powinien być!! bo db wysoki zawodnik.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.07.2010, 18:24
Kiedyś był Temat Costliego i nie wypalilo - więc wątpię w ten transfer.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 13.07.2010, 18:25
pewnie znowu coś nawywijał Costly w Rumunii i go nie chcą.Lepiej sobie go odpuścic.Same problemy tylko z nim byłyby
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.07.2010, 18:57
Wszystkie transfery w klubie zostały wstrzymane do piątku. Wisła ma już przygotowanych 2-3 piłkarzy, którzy wzmocnią zespół, ale wszystko zależy od tego, czy krakowianie okażą się lepsi w II rundzie el. Ligi Europejskiej od Litwinów. Jeśli wynik czwartkowego spotkania będzie bardzo korzystny dla piłkarzy Kasperczaka (wysoka wygrana np 3:0) to wzmocnienia przyjdą szybko. Jeśli padnie remis lub przegrana to będzie trzeba czekać do decydującej batalii w Krakowie.

Nie wiem czy jest jakis klub na swiecie w ktorym to czy sciagnie sie zawodnika zadecyduje to czy sie przejdzie kolejna runde . To jakas kpina,wszystkie transfery powinny byc przeprowadzone przed pierwszym meczem ,a nie jakies wyliczanki z ktorych wynika ze musimy slabszym skladem przejsc rywala ,zeby byc mocniejszym w nastenej rundzie. Paranoja
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2010, 18:58
Nie chcą mieć znowu dziury budżetowej. A tak poza tym, jeżeli bez wzmocnień nie przejdziemy Szawle, to nawet z tymi wzmocnieniami nie ma co się kompromitować w europejskich pucharach...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.07.2010, 19:01
Ale co Was tutaj zaskakuje bo ja nie rozumiem.
Dobrze wiecie jak wyglada u nas sytuacja od wielu lat.
Ktos wpadl na pomysl ze jak przejdziemy 2 runde o wzmocnimy zespol zeby cos ugrac w pucharach.

Jak nie przejdziemy to nie ma sensu wpychac pieniedzy na nowych zawodnikow to syfnej naszej ligi.

Prosty rachunek aczkolwiek jestesmy chyba jedynym klubem na swiecie co tak mysli...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 13.07.2010, 19:04
Widac ze wlodarze klubu nie ucza sie na swoich bledach. No z kim jeszcze mamy przegrac zeby wreszcie zauwazono ze zeby wyjac trzeba najpierw cos wlozyc.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.07.2010, 19:11
wbijcie to sobie do głowy, nie będzie więcej transferów, nasza ofensywa transferowa zakończona, i czy przejdziemy 10 runde LE czy nie, nie będzie, mam to jeszcze raz przeliterować?
Odpowiedz cytując
prorok
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 13.07.2010, 19:18
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
wbijcie to sobie do głowy, nie będzie więcej transferów, nasza ofensywa transferowa zakończona, i czy przejdziemy 10 runde LE czy nie, nie będzie, mam to jeszcze raz przeliterować?
a jak przyjdzie choć jeden zawodnik moge liczyc ,że się zamkniesz?
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.07.2010, 19:31
Czyli co,czekają do piątku?Hmm...no ale sam awans to pewnie za mało.Jako że w piątek jest też losowanie następnej rundy i pewnie bardzo,bardzo niekorzystne.Więc niech się niektórzy nie cieszą.Są też inne powody,by te transfery nie doszły do skutku,np.nagła zmiana ciśnienia w Nepalu,albo zgniłe pomidory na Kleparzu.
Odpowiedz cytując
migifan83
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 13.07.2010, 19:32
Do piątku te transfery i tak nie mają sensu. Nikt nowy nie zagra w meczach z Szawle.Niech tylko dotrzymają słowa z tymi transferami.Ale w sumie po takich zapewnieniach nie wiem jak będą grali Małeckl i ciepłe towarzystwo którzy nie znoszą konkurencji.Wg mnie, to jeżeli mecz się nie uda to będzie właśnie potwierdzenie jak bardzo ten zespół tej konkurencji potrzebuje. Do puki Był Paulista czy Ćwieląg na ławce to jakoś grał ten pierwszy skład. A teraz kto ma zmieniać napastników?

Costly fajna opcja. Bez konieczności płacenia za transfer i reprezentant kraju, wysoki, dobra technika. OK
ale kapryśność, buntownicza natura, nie pogodzi się z rolą rezerwowego (w formie będzie grał Brożek z Żurawskim), niestety czuje następnego Kalu Uche. Szkoda Costly tak, ale czy go Henio upilnuje?

btw zepsuliscie linka
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.07.2010, 19:35
prorok napisał(a):Wyświetl post
a jak przyjdzie choć jeden zawodnik moge liczyc ,że się zamkniesz?

Panowie, spokojnie Mamy zbyt wąską kadrę, nawet na Ekstraklasę. Transfery kolejnych zawodników to tylko kwestia czasu (oby )
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.07.2010, 19:54
a jesli wygramy 1:0 albo bedzie 1:1, to co? Z transferami bedizemy czekac do rewanzu? Tak sie sklada ze 24h po rewanzu, a nawet chyba w dniu rewanzu jest tez termin zglaszania zawodnikow do kolejnej rundy. Co wtedy? wywalczymy awans dopiero w krakowie i w ciagu 12 godzin zrobimy 4 transfery? EHE
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 13.07.2010, 20:02
Wygramy z Litwinami ze 3:0 nie sikajcie tak. I nie przypominajcie mi meczu z Levadią. To był brak szczęścia, pecha mieliśmy i Jopa w składzie. Zawsze mówiłem, że jak Jop jest w pierwszej jedenastce, to można się spodziewać katastrofy. To pechowy zawodnik. Jak mówię 3:0 dla nas jak nic.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.07.2010, 20:03
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie transfery w klubie zostały wstrzymane do piątku. Wisła ma już przygotowanych 2-3 piłkarzy, którzy wzmocnią zespół, ale wszystko zależy od tego, czy krakowianie okażą się lepsi w II rundzie el. Ligi Europejskiej od Litwinów. Jeśli wynik czwartkowego spotkania będzie bardzo korzystny dla piłkarzy Kasperczaka (wysoka wygrana np 3:0) to wzmocnienia przyjdą szybko. Jeśli padnie remis lub przegrana to będzie trzeba czekać do decydującej batalii w Krakowie.

Nie wiem czy jest jakis klub na swiecie w ktorym to czy sciagnie sie zawodnika zadecyduje to czy sie przejdzie kolejna runde . To jakas kpina,wszystkie transfery powinny byc przeprowadzone przed pierwszym meczem ,a nie jakies wyliczanki z ktorych wynika ze musimy slabszym skladem przejsc rywala ,zeby byc mocniejszym w nastenej rundzie. Paranoja
Strona, którą cytujesz to kpina i paranoja. Nie przejmuj się tym, co oni piszą, bo szkoda oczu na czytanie tych bzdur.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.07.2010, 20:27
oni ku@#$ kpią czy o drogę pytają ?
czegoś tu nie rozumiem. chyba znów będzie powtórka z rozrywki. nawet jeśli przejdą to szawle ( w co wątpię z tym składem) to napiszą ze transfery nie wypaliły (chcieli zarabiać za dużo !) i powiedzą ze jak przejdziemy 3 rundę transfery będą
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.07.2010, 20:37
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Widac ze wlodarze klubu nie ucza sie na swoich bledach. No z kim jeszcze mamy przegrac zeby wreszcie zauwazono ze zeby wyjac trzeba najpierw cos wlozyc.
no naprawdę nie mogłem się powstrzymać

wychodzi że ci nasi na górze to...
impotenci
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.07.2010, 20:42
emjot napisał(a):Wyświetl post
no naprawdę nie mogłem się powstrzymać

wychodzi że ci nasi na górze to...
impotenci
I jak ktoś za nich nie włoży, to niedługo nie będą już mieli czego wyjmować
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.07.2010, 20:57
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli.

Odnoszę wrażenie, że w zarządzie modlą się o lanie od Litwinów. Będzie powód, by nie robić transferów.

Jak wygramy, trzeba będzie wymyślić inną bajeczkę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów