The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2010, 12:32
Ja mam nadzieje, że Lech wysoko przegra, odpadnie, żeby zareperować dziurę w budżecie sprzedadzą Stilica, Peszkę i Kriwca, a następnie popadną w przeciętność. Naprawdę nie wiem jak można będąć kibicem Wisły cieszyć się z sukcesów jednej z większych kos, która w niesamowitych i okrutnych dla nas okolicznościach wydarła nam mistrzostwo. My 11 maja wieczorem płakalismy, podczas gdy oni świętowali i cieszyli się z naszej rozpaczy. Ciekawe czy znów pojadą na wyjazd z przekreśloną Białą Gwiazdą, tak jak miało to miejsce 1,5 roku temu w Rotterdamie. JA nie widzę żadnych powodów, żeby cieszyć się z radości tysięcy osób śpiewających WTSK na meczach ligowych, a na pewno takim powodem nie powinien być jakiś ranking. Jak Wisła chce w następnych latach mieć łatwiejsze rozstawienie to niech sama to sobie załatwi dobrymi występami.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2010, 12:45
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ten Bulgarski stoper druzyny z Baku robi wrazenie...ostatnie lata regularnie wystepowal w Steaua'le, 6 wystepow w reprezentacji. Ciekawe ile placa w Azerbejdzanie? Wydaje mi sie, ze to sa kwoty zblizone do gornej polowki naszej tabeli.
Ilia Kandelaki ten tez ma ciekawe CV, byk podstawowym pilkarzem Sturmu, lewy obronca, reprezentant Gruzji.
W Azerbejdżanie płacą podobnie jeśli nie lepiej niż w Polsce.Ale nie ma się czemu dziwić.Gdzie byś nie wbił łopatę tam ropa.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.07.2010, 12:55
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ten Bulgarski stoper druzyny z Baku robi wrazenie...ostatnie lata regularnie wystepowal w Steaua'le, 6 wystepow w reprezentacji. Ciekawe ile placa w Azerbejdzanie? Wydaje mi sie, ze to sa kwoty zblizone do gornej polowki naszej tabeli.
Ilia Kandelaki ten tez ma ciekawe CV, byk podstawowym pilkarzem Sturmu, lewy obronca, reprezentant Gruzji.

Cos czuje, ze bedzie ciekawie dzisiaj .

edit. To pilkarze Wisly oddali MP, a nie Lech je wywalczyl...wystarczylo wygrac 2 ostatnie spotkanie z absolutnie najgorszymi druzynami w lidze. Pilkarze nie chcieli(bo jesli nie chce sie biegac w meczach z ogorkami, ktore maja decydujacy wplyw...) Mistrzostwa i takie sa fakty.
Uwazasz ze bramka na 10 sekund przed koncem ktora wpadla w takich okolicznosciach o jakich wszyscy wiemy, to , swiadczy o tym ze ie chcialo im sie biegać? Poprostu okropny pech, tym bardziej, ze sędziowie w tej kolejce zasędziowali przeciw Wisle... nie uzal nam bramki, i nieodgwizdal faulu w 2 kluczowych momentach w Chorzowie i dzis gralibysy byc moze w Baku... Takiego farta jak ma Amika to ja nie widzialem takiego doslownie nigdzie, mam nadzieje dzisiaj, ze ten ich farcik z konca sezonu dzis sie zemści, bo nawet sam zepsół juz jest ciezki jak na tą runde...
Odpowiedz cytując
lad21ewt
Member

Od: 08.2008

Stary 13.07.2010, 13:00
Wisła jeżeli chce grać w LM a jak wiemy że chce to musi sama zbierać pkt do rankingu klubowego i dobrze grać w pucharach a polskie kluby nawet jeżeli daleko zajdą to jest na korzyść polskiej ligi W tym momencie w naszej lidze każdy może wygrać z każdym a co roku inne kluby grają w pucharach Trzeba mieć też szczęście jak węgierski Debreczyn czy Białoruski BATE żeby zagrać w LM Wisła wcale nie jest gorsza od tych klubów tylko miała pecha w losowaniach

Co do Lecha Polska czeka już 14 lat na LM lepiej żeby wreszcie ktoś awansował niż patrzeć jak jakieś kluby z Węgier Białorusi czy Słowacji grają w tych rozgrywkach
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Stary 13.07.2010, 13:04
Forza Inter i tyle
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.07.2010, 13:40
Dobrze, że Polsat relacjonuje mecze Polskich klubów.
Dzisiaj Amica, w czwartek Wisełka. A co z meczami Jagi i Ruchu, będzie relacja w otwartym Polsacie ?

Dzisiaj drużyna Interu Baku może rozstrzygnąć rywalizację na swoją korzyść i drugi mecz w Poznaniu będzie formalnością. Ale zobaczymy co Poznaniacy pokażą..
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 13.07.2010 o godz. 13:43.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Pajo1906
Member

Od: 08.2007

Stary 13.07.2010, 13:47
Ja powiem tyle: Nawet bez Mourinho, Inter sobie poradzi
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.07.2010, 14:06
Licze ze wszystkie kluby grajace w pucharach zajda jak najdalej. Nie chodzi tutaj o kibicowanie polskim zespolom, ale o to ze bedziecie wszyscy na maxa zajechani ( Pozdrowienia dla Pana Lobodzinskiego ) i na lige sil moze nie starczyc

PS: Leszek bez Arboledy, ale mysle ze sobie poradza. W koncu to tylko Inter

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Dani
Member

Od: 04.2005

Stary 13.07.2010, 14:08
lad21ewt napisał(a):Wyświetl post
Wisła jeżeli chce grać w LM a jak wiemy że chce to musi sama zbierać pkt do rankingu klubowego i dobrze grać w pucharach a polskie kluby nawet jeżeli daleko zajdą to jest na korzyść polskiej ligi W tym momencie w naszej lidze każdy może wygrać z każdym a co roku inne kluby grają w pucharach Trzeba mieć też szczęście jak węgierski Debreczyn czy Białoruski BATE żeby zagrać w LM Wisła wcale nie jest gorsza od tych klubów tylko miała pecha w losowaniach

Co do Lecha Polska czeka już 14 lat na LM lepiej żeby wreszcie ktoś awansował niż patrzeć jak jakieś kluby z Węgier Białorusi czy Słowacji grają w tych rozgrywkach
Dobre Levedia Talin i wszystko jasne ,tu mieliśmy chyba największego pecha
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.07.2010, 14:09
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
W Azerbejdżanie płacą podobnie jeśli nie lepiej niż w Polsce.Ale nie ma się czemu dziwić.Gdzie byś nie wbił łopatę tam ropa.
Najlepsi dostają podobno 600-800 tyś €/rocznie. Ale to norma w świecie, a średnia w drużynie pewnie nie wiecej jak 200 tyś na głowe. W każdej drużynie która chce coś osiągnąć robi się takie "kominy płacowe" (smieszne okreslenie swoją drogą - typowo Polsko-komunistyczne), zęby przyciągnąc do zespołu kilka gwiazd które robią różnice w decydujących momentach.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.07.2010, 14:12
ze Smudą na ławce to Lech by spokojnie wygrał.Zieliński to jednak nie to co Franz.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 13.07.2010, 14:14
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Nie demonizowałbym. Znając obrotność polskich działaczy (tych Lecha-Amici też) to wcale tak dobrze by się dla nich to nie skończyło. Dostali 5 mln. euro za Lewego i co?
Tylko że kasa z samego tylko awansu do fazy grupowej LM jest tak niewyobrażalna(jak na nasze warunki) że nawet jeśłiby Rutkowski wycofał 3/4 tych środków to Lech/Amica miałby budżet w wysokości 5/4 3/2 lub nawet o 100% wyższy od Wisły.

Dla przypomnienia:
około 120 tyś euro premia za awans do kolejnej fazy eliminacji
awans do fazy grupowej 7,1 mln(awans+premia za rozegrane mecze)
zwycięstwo w fazie grupowej 800 tys
remis w fazie grupowej 400 tys

dodatkowo gdyby jakimś przypadkiem wyszli z grupy to dostają dodatkowe 3 mln euro

Do tego dochodzą premie za prawa medialne(w Polsce co prawda niezbyt wysokie ale 2-4 mln euro by wyszło) sprzedane bilety(jestem pewny że na kazdy mecz grupy sprzedaliby te 35~44 tyś) dochody z gastronomi, pamiątek etc. W sumie na fazie grupowej można zarobic 10-14 mln euro czyli od 40 do 57 mln zł.

Dlatego też całym sercem kibicuje by Lech/Amica odpadł z tego turnieju. Niech sobie przejdą Azerów i awansują do fazy gr LE punkty do rankingu nabiją ale nie zdominują w ten sposób naszej buraczanej ligi
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 13.07.2010 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 13.07.2010, 14:17
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że Polsat relacjonuje mecze Polskich klubów.
Dzisiaj Amica, w czwartek Wisełka. A co z meczami Jagi i Ruchu, będzie relacja w otwartym Polsacie ?
Ile razy można powatrzać? Czytajcie troche ten temat...
Ruchu nie będzie, bo żadna maltańska TV nie wyprodukuje sygnału.
Co do Jagi decyzji jeszcze nie ma.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
ze Smudą na ławce to Lech by spokojnie wygrał.Zieliński to jednak nie to co Franz.
Taaa...tylko ten "wielki" Smuda, nie potrafił przez 3 lata zdobyć z Amiką majstra.Ostatnio też pokazał jaki z niego super trener.Nie wiem co niektórzy w nim widzą...
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.07.2010 o godz. 16:49.
Odpowiedz cytując
lad21ewt
Member

Od: 08.2008

Stary 13.07.2010, 15:10
Dani napisał(a):Wyświetl post
Dobre Levedia Talin i wszystko jasne ,tu mieliśmy chyba największego pecha
Mecz meczowi nierówny wygraliśmy z Barceloną a przegraliśmy z Levadią Mieliśmy dobre losowanie tylko czegoś zabrakło W dzisiejszych czasach żeby coś ugrać w Europie to nie można lekceważyć nawet drużyny z San Marino i trzeba grać na maksa
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.07.2010, 15:19
palikot napisał(a):Wyświetl post
Uwazasz ze bramka na 10 sekund przed koncem ktora wpadla w takich okolicznosciach o jakich wszyscy wiemy, to , swiadczy o tym ze ie chcialo im sie biegać? Poprostu okropny pech, tym bardziej, ze sędziowie w tej kolejce zasędziowali przeciw Wisle... nie uzal nam bramki, i nieodgwizdal faulu w 2 kluczowych momentach w Chorzowie i dzis gralibysy byc moze w Baku... Takiego farta jak ma Amika to ja nie widzialem takiego doslownie nigdzie, mam nadzieje dzisiaj, ze ten ich farcik z konca sezonu dzis sie zemści, bo nawet sam zepsół juz jest ciezki jak na tą runde...
Trzeba mieć piłkarzy w drużynie, a nie nieudaczników. Gramy gośćmi z łapanki (np. Jop), a potem się dziwimy, że brak sukcesów i tego rodzaju nieszczęscia. Co do Amiki - miło mi będzie jak wtopią bo będzie się można z nich pośmiać. Byłby to wyczyn podobny do naszego sprzed roku w dodatku podobnie jak u nas przed rokiem na własne życzenie (brak sensownych transferów).
Zresztą my też obecnie wręcz prosimy się o kolejną kompromitację (rozp... obrona) - jak ona nadejdzie to będzie płacz, że "pech" itp.
Ayala - naprawdę tak cenisz Smudę? Za co?
Ostatnio edytowane przez arti : 13.07.2010 o godz. 15:25.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.07.2010, 15:22
Ciekawe czy u nich mądre głowy też w budżecie założyły przejście pierwszej(drugiej?) rundy ?
A propos. Zapowiada się ciekawe spotkanie. Dosyć solidna ekipa z Baku baku kontra osłabiony brakiem Lewandowskiego Lech. Kluczem będzie postawa wiekowego Wichniarka. Jak zaskoczy, to będzie dobrze, jak będzie maścił, to Amika może mieć w tym dwumeczu problemy.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.07.2010, 15:35
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy u nich mądre głowy też w budżecie założyły przejście pierwszej(drugiej?) rundy ?
A propos. Zapowiada się ciekawe spotkanie. Dosyć solidna ekipa z Baku baku kontra osłabiony brakiem Lewandowskiego Lech. Kluczem będzie postawa wiekowego Wichniarka. Jak zaskoczy, to będzie dobrze, jak będzie maścił, to Amika może mieć w tym dwumeczu problemy.
O ile będzie miał co maścić
Niech się ugotują!
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 13.07.2010, 15:56
Kibice raczej nie będą atutem Azerów.2 lata temu jak Amika grała z Chazarem Lenkoran było 30 tys., a dzisiaj frekwencja marniutka...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.07.2010, 16:15
Jak na razie po równo....Trochę lepszy piłkarsko Lech,za to szybsi i bardziej z zagażowniem grają Azerowie
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 13.07.2010 o godz. 16:18.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 13.07.2010, 16:32
Pol godziny gry za nami i Lech dorownuje gospodarzom.
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 13.07.2010, 16:37
zaś Wichniarek, kiedy już strzela, to - jak to mawiali komentatorzy, gdy mecze Wisły szły na TVNie - jakby w dzwon Zygmunta celował
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 13.07.2010, 16:44
damians napisał(a):Wyświetl post
zaś Wichniarek, kiedy już strzela, to - jak to mawiali komentatorzy, gdy mecze Wisły szły na TVNie - jakby w dzwon Zygmunta celował
Skuteczność ma jak na razie słabiutką, ale oprócz tego należy do najlepszych na boisku.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 13.07.2010, 16:46
Pierwsza polowa za nami, z taka gra Lech nie ma zadnych szans w nastepnej rundzie.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.07.2010, 16:47
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Pierwsza polowa za nami, z taka gra Lech nie ma zadnych szans w nastepnej rundzie.
Jeszcze nie przeszedł tej rundy więc spokojnie :]
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.07.2010, 16:49
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Skuteczność ma jak na razie słabiutką, ale oprócz tego należy do najlepszych na boisku.
Szczególnie zaimponowało mi jego niedokładne zagranie na swojej połowie, po której Inter wyszedł z groźną kontrą. 2:0 dla Interu mnie uszczęśliwi.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.07.2010, 16:51
bez jaj w Poznaniu ich zjedzą... ten caly inter baku nie wiem czy nie slabszy od tej Levadii... myślałem ze silniejsza ekipa, chociaż sytuacje mieli, co nie zmienia faktu, ze pewnie Amika u siebie ich stłamsi... cóż trzeba liczyć, ze trafią na jakiś Olympiakos czy cos takiego w 4 rundzie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.07.2010, 16:52
A czy grają coś innego niż grali w lidze?Przecież oni mają taką siłę. Piach i dwa metry mułu. Peszko słby nie ma Lewandowskiego to ta drużyna nie istnieje. Z niecierpliwością czekam na rozwój wypadków w drugiej połowie tego porywającego widowiska.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 13.07.2010, 16:55
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie zaimponowało mi jego niedokładne zagranie na swojej połowie, po której Inter wyszedł z groźną kontrą. 2:0 dla Interu mnie uszczęśliwi.
Taaa...a sytuacje które wypracował - z pamięci - Stiliciowi, Kirwcowi i Peszce już rozumiem że uszły uwadze? No ale rozumiem, że są ludzie, którzy potrafią się przypieprzyć do jedynego błędu, a olać całą pozytywną resztę - takie to polskie...Obiektywnie stwierdzając to z przebiegu meczu wygląda na to, że nawet jak tutaj im się nie uda osiągnąć dobrego wyniku, to już w Poznaniu spokojnie dadzą im radę. Zwykle te kaukazkie drużyny u siebie cisną, a na wyjeździe już dwie klasy słabiej - no chyba, że tym razem będzie inaczej.

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A czy grają coś innego niż grali w lidze?Przecież oni mają taką siłę. Piach i dwa metry mułu. Peszko słby nie ma Lewandowskiego to ta drużyna nie istnieje. Z niecierpliwością czekam na rozwój wypadków w drugiej połowie tego porywającego widowiska.
Przesadzasz. Nie zachwycają rzeczywiście, ale mimo to mieli sporą ilość klarownych sytuacji, z których powinny paść gole, kilka fajnych klepek - brakło tam trochę zdecydowania. Obrona mizernie wygląda, widać gołym okiem brak Arboledy, no i brak zgrania Bosackiego z Wojtkowiakiem, w dalszym ciągu przeciętnie prezentuje się Gancarczyk. Fakt faktem Inter jest w stanie to wykorzystać i jakąś jedną konterkę wykorzystać.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 13.07.2010 o godz. 17:00.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.07.2010, 17:03
Sory, ale tego nie da sie ogladac, mozna usnac. Typowe polskie kopanie, dlatego odpuszczam sobie druga polowe. Z taka "gra" w sierpniu nas(tj. polskich druzyn) juz nie ma w europejskich pucharach. Nie zebym spodziewal sie wiecej .
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 13.07.2010, 17:04
No i Wichniarek walnął brameczke...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów