|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ja mam nadzieje, że Lech wysoko przegra, odpadnie, żeby zareperować dziurę w budżecie sprzedadzą Stilica, Peszkę i Kriwca, a następnie popadną w przeciętność. Naprawdę nie wiem jak można będąć kibicem Wisły cieszyć się z sukcesów jednej z większych kos, która w niesamowitych i okrutnych dla nas okolicznościach wydarła nam mistrzostwo. My 11 maja wieczorem płakalismy, podczas gdy oni świętowali i cieszyli się z naszej rozpaczy. Ciekawe czy znów pojadą na wyjazd z przekreśloną Białą Gwiazdą, tak jak miało to miejsce 1,5 roku temu w Rotterdamie. JA nie widzę żadnych powodów, żeby cieszyć się z radości tysięcy osób śpiewających WTSK na meczach ligowych, a na pewno takim powodem nie powinien być jakiś ranking. Jak Wisła chce w następnych latach mieć łatwiejsze rozstawienie to niech sama to sobie załatwi dobrymi występami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wisła jeżeli chce grać w LM a jak wiemy że chce to musi sama zbierać pkt do rankingu klubowego i dobrze grać w pucharach a polskie kluby nawet jeżeli daleko zajdą to jest na korzyść polskiej ligi W tym momencie w naszej lidze każdy może wygrać z każdym a co roku inne kluby grają w pucharach Trzeba mieć też szczęście jak węgierski Debreczyn czy Białoruski BATE żeby zagrać w LM Wisła wcale nie jest gorsza od tych klubów tylko miała pecha w losowaniach
Co do Lecha Polska czeka już 14 lat na LM lepiej żeby wreszcie ktoś awansował niż patrzeć jak jakieś kluby z Węgier Białorusi czy Słowacji grają w tych rozgrywkach |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Forza Inter i tyle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Dobrze, że Polsat relacjonuje mecze Polskich klubów.
Dzisiaj Amica, w czwartek Wisełka. A co z meczami Jagi i Ruchu, będzie relacja w otwartym Polsacie ? ![]() Dzisiaj drużyna Interu Baku może rozstrzygnąć rywalizację na swoją korzyść i drugi mecz w Poznaniu będzie formalnością. Ale zobaczymy co Poznaniacy pokażą..
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 13.07.2010 o godz. 13:43.
![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja powiem tyle: Nawet bez Mourinho, Inter sobie poradzi
![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Licze ze wszystkie kluby grajace w pucharach zajda jak najdalej. Nie chodzi tutaj o kibicowanie polskim zespolom, ale o to ze bedziecie wszyscy na maxa zajechani ( Pozdrowienia dla Pana Lobodzinskiego
PS: Leszek bez Arboledy, ale mysle ze sobie poradza. W koncu to tylko Inter ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Najlepsi dostają podobno 600-800 tyś €/rocznie. Ale to norma w świecie, a średnia w drużynie pewnie nie wiecej jak 200 tyś na głowe. W każdej drużynie która chce coś osiągnąć robi się takie "kominy płacowe" (smieszne okreslenie swoją drogą - typowo Polsko-komunistyczne), zęby przyciągnąc do zespołu kilka gwiazd które robią różnice w decydujących momentach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ze Smudą na ławce to Lech by spokojnie wygrał.Zieliński to jednak nie to co Franz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
Dla przypomnienia: około 120 tyś euro premia za awans do kolejnej fazy eliminacji awans do fazy grupowej 7,1 mln(awans+premia za rozegrane mecze) zwycięstwo w fazie grupowej 800 tys remis w fazie grupowej 400 tys dodatkowo gdyby jakimś przypadkiem wyszli z grupy to dostają dodatkowe 3 mln euro Do tego dochodzą premie za prawa medialne(w Polsce co prawda niezbyt wysokie ale 2-4 mln euro by wyszło) sprzedane bilety(jestem pewny że na kazdy mecz grupy sprzedaliby te 35~44 tyś) dochody z gastronomi, pamiątek etc. W sumie na fazie grupowej można zarobic 10-14 mln euro czyli od 40 do 57 mln zł. Dlatego też całym sercem kibicuje by Lech/Amica odpadł z tego turnieju. Niech sobie przejdą Azerów i awansują do fazy gr LE punkty do rankingu nabiją ale nie zdominują w ten sposób naszej buraczanej ligi
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 13.07.2010 o godz. 14:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ruchu nie będzie, bo żadna maltańska TV nie wyprodukuje sygnału. Co do Jagi decyzji jeszcze nie ma. Taaa...tylko ten "wielki" Smuda, nie potrafił przez 3 lata zdobyć z Amiką majstra.Ostatnio też pokazał jaki z niego super trener.Nie wiem co niektórzy w nim widzą...
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.07.2010 o godz. 16:49.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Mecz meczowi nierówny wygraliśmy z Barceloną a przegraliśmy z Levadią Mieliśmy dobre losowanie tylko czegoś zabrakło W dzisiejszych czasach żeby coś ugrać w Europie to nie można lekceważyć nawet drużyny z San Marino i trzeba grać na maksa
|
|
|
|
Guest
|
|
Zresztą my też obecnie wręcz prosimy się o kolejną kompromitację (rozp... obrona) - jak ona nadejdzie to będzie płacz, że "pech" itp. Ayala - naprawdę tak cenisz Smudę? Za co?
Ostatnio edytowane przez arti : 13.07.2010 o godz. 15:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ciekawe czy u nich mądre głowy też w budżecie założyły przejście pierwszej(drugiej?) rundy ?
![]() A propos. Zapowiada się ciekawe spotkanie. Dosyć solidna ekipa z Baku baku kontra osłabiony brakiem Lewandowskiego Lech. Kluczem będzie postawa wiekowego Wichniarka. Jak zaskoczy, to będzie dobrze, jak będzie maścił, to Amika może mieć w tym dwumeczu problemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Niech się ugotują! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kibice raczej nie będą atutem Azerów.2 lata temu jak Amika grała z Chazarem Lenkoran było 30 tys., a dzisiaj frekwencja marniutka...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jak na razie po równo....Trochę lepszy piłkarsko Lech,za to szybsi i bardziej z zagażowniem grają Azerowie
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 13.07.2010 o godz. 16:18.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Pol godziny gry za nami i Lech dorownuje gospodarzom.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
zaś Wichniarek, kiedy już strzela, to - jak to mawiali komentatorzy, gdy mecze Wisły szły na TVNie - jakby w dzwon Zygmunta celował
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Pierwsza polowa za nami, z taka gra Lech nie ma zadnych szans w nastepnej rundzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Szczególnie zaimponowało mi jego niedokładne zagranie na swojej połowie, po której Inter wyszedł z groźną kontrą. 2:0 dla Interu mnie uszczęśliwi.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
bez jaj w Poznaniu ich zjedzą... ten caly inter baku nie wiem czy nie slabszy od tej Levadii... myślałem ze silniejsza ekipa, chociaż sytuacje mieli, co nie zmienia faktu, ze pewnie Amika u siebie ich stłamsi... cóż trzeba liczyć, ze trafią na jakiś Olympiakos czy cos takiego w 4 rundzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A czy grają coś innego niż grali w lidze?Przecież oni mają taką siłę. Piach i dwa metry mułu. Peszko słby nie ma Lewandowskiego to ta drużyna nie istnieje. Z niecierpliwością czekam na rozwój wypadków w drugiej połowie tego porywającego widowiska.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Przesadzasz. Nie zachwycają rzeczywiście, ale mimo to mieli sporą ilość klarownych sytuacji, z których powinny paść gole, kilka fajnych klepek - brakło tam trochę zdecydowania. Obrona mizernie wygląda, widać gołym okiem brak Arboledy, no i brak zgrania Bosackiego z Wojtkowiakiem, w dalszym ciągu przeciętnie prezentuje się Gancarczyk. Fakt faktem Inter jest w stanie to wykorzystać i jakąś jedną konterkę wykorzystać.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 13.07.2010 o godz. 17:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Sory, ale tego nie da sie ogladac, mozna usnac. Typowe polskie kopanie, dlatego odpuszczam sobie druga polowe. Z taka "gra" w sierpniu nas(tj. polskich druzyn) juz nie ma w europejskich pucharach. Nie zebym spodziewal sie wiecej
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i Wichniarek walnął brameczke...
|
|