The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
luknazim
Member

Od: 12.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2010, 12:29
jadą z dachem na zachodzie
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 13.07.2010, 12:43
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Trawa zaczyna żólknąć bo im później ją układali tym dłużej leżała w rolkach a co za tym idzie nie była podlewana. W takich warunkach jak teraz panują wydaje mi się ze wogóle powinni ją przechowywać w chłodniach przed położeniem ale to ich kłopot. Nie postarali sie za pierwszym razem to niech teraz kładą od nowa. Czasu mamy dzużo przed pierwszym meczem
oczywiście, że w chłodniach.
To wie średnio inteligentny ogrodnik.
Zielona Architektura i wszystko jasne.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.07.2010, 12:46
wklejcie zdjecie tego dachu na zachodniej plisssssss
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.07.2010, 12:54

Nie myślałem że aż tak szybko zamontują tą kratowice
Odpowiedz cytując
silver1906ts
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 13.07.2010, 13:22
Jakiego macie QuickTime'a do odtwarzania kamery z okrąglaka?

Dzieki crazykaro.
Ostatnio edytowane przez silver1906ts : 13.07.2010 o godz. 13:32.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.07.2010, 13:25
Ja mam Alternative Quick Time. Ale zainstalowanie QuickTima nie rozwiązuje kłopotów bo kiedyś próbowałem zainstaloawc u kolegi i też mu nie chciało chodzić mimo że teoretycznie wszystko było w porządku.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 13.07.2010, 13:35
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Kierowniku, a organizowałeś kiedyś przenosiny jakiegoś biura z jednego miejsca na drugie? Wiesz na ile przed i na jaki czas podpisuje się umowy najmu? Wiesz na ile chciałby klub wynająć taką przestrzeń i ile by to kosztowało? Wiesz kto płaci za aranżację przestrzeni biurowej? A kto i na czyj koszt miałby poinformować wszystkich o zmianie adresu do korespondencji? I czy za tym przypadkiem nie idą jakieś dalsze zmiany (np. w urzędzie skarbowym)?

Bo mnie się wydaje, że nie.
Rozumiem zatem, że Ty wiesz, tj. posiadasz drobiazgowe wyliczenia pokazujące, że koszt tego wszystkiego byłby wyższy niż straty, które Wisła poniesie przez nieczynną trybunę południową?

Może w ogóle powinniśmy zrezygnować z otwarcia trybuny południowej, bo np: trzeba będzie wówczas ponosić koszty związane z jej eksploatacją?

Coraz zabawniej czyta się usprawiedliwienia dla istnienia anormalnych sytuacji dotyczących Wisły.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 13.07.2010, 13:59
Markus napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem zatem, że Ty wiesz, tj. posiadasz drobiazgowe wyliczenia pokazujące, że koszt tego wszystkiego byłby wyższy niż straty, które Wisła poniesie przez nieczynną trybunę południową?

Może w ogóle powinniśmy zrezygnować z otwarcia trybuny południowej, bo np: trzeba będzie wówczas ponosić koszty związane z jej eksploatacją?

Coraz zabawniej czyta się usprawiedliwienia dla istnienia anormalnych sytuacji dotyczących Wisły.
Ja się odnoszę do Twojej propozycji przeprowadzenia się z kontenerów w inne miejsce w Krakowie. Czyli zabulić za rok/dwa lata wynajęcia biura po to żeby - jeżeli wszytko pójdzie dobrze - za 2 miesiące najpóźniej przenosić się z powrotem. To jest według Ciebie najlepsze rozwiązanie, tak?
Bo kontenery można najzwyczajniej przesunąć, ale wtedy nie miałbyś się o co przyczepić.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 13.07.2010, 14:21
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...szacze//38439/
stąd za pewne wszystko tez bedzie widać :/ ?
Odpowiedz cytując
andej
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 13.07.2010, 14:30
To zdjęcie chyba rozwiewa wątpliwości na temat zraszaczy.

Foto: SKWK
Powód: poprawa linku
Ostatnio edytowane przez andej : 13.07.2010 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.07.2010, 14:39
Murawa wygląda fatalnie teraz. Gorzej niż stara która była. Coś mi się wydaje że raczej będą musieli kłaść nową, a co za tym idzie kolejne koszta.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 13.07.2010, 14:44
Da się ją uratować ale nie na całym boisku!Już zresztą się wycinanka zaczeła wyschniętej trawy!Pogoda nie sprzyja niestety!
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 13.07.2010, 14:47
Na pewno jest na nią jakaś gwarancja, widzę że pół forum to ogrodnicy którzy przsądzili że już nic z tej trawy nie będzie. Poczekajmy
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 13.07.2010, 14:56
wierny napisał(a):Wyświetl post
Na pewno jest na nią jakaś gwarancja, widzę że pół forum to ogrodnicy którzy przsądzili że już nic z tej trawy nie będzie. Poczekajmy
Raczej nie trzeba być ogrodnikiem Gołym okiem widać jak to źle wygląda.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.07.2010, 14:56
Wg mojej wiedzy to nie powinno się podlewać w takie słońce gdyż tylko tą trawę ugotują. Podlewa się jak słońce już zajedzie.
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.07.2010, 14:58
mielbysmy swietna trwe, gdyby byla kladziona wczesna wiosna, no ale wiadomo ze to niemozliwe. Aby teraz w miare wygladala, zwinieta powinna byc trzymana w chlodniach, a kladziona powinna byc w nocy i caly, CALY, dzien nawadniana. To tez jest niemozliwe. Szkoda, ze tak to wyglada. Widac nie jest nam dane miec cos z czego moglibysmy byc dumni.
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 13.07.2010, 14:58
Nic nas to nie obchodzi, na trawę jest gwarancja - mają ustalony termin na kiedy trawa ma być gotowa i ma być "ładna zielona". Jak nie to wymiana na ich koszt. Natomiast jak to zrobią (czy ratują obecną, czy będą wymieniać), to już leży tylko i wyłącznie w ich gestii...

Te zdjęcia napawają optymizmem:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...szacze//38435/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...szacze//38436/

Bo jednak oznacza to, że w sprawie IT coś się dzieje, skoro jest już zamontowany monitoring (no chyba, że to atrapa... ;P).
Ddf
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 13.07.2010, 15:08
Co do podlewania w słoneczny dzień to sprawa wygląda tak, że można to robić jeśli podlewa się przez długi czas jak świeci słońce. Bo jeśli trawa jest ciągle nawadniana zimną woda to nawet na takim słońcu się nie ugotuje. Gorzej, jeśli podlewanie jest włączone na godzinę, a później przez 6 godzin trawa wrze

No ale tak jak to Konrad. napisał, niech zajmuje się tym firma odpowiedzialna za murawę, nasze rozważania na forum nie poprawią jej sytuacji
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 13.07.2010, 15:17
Co się tyczy monitoringu - jego montaż dopiero co się rozpoczął. Pojawiły się pierwsze kamery na zewnątrz, a musi pojawić się jeszcze monitoring trybun (zapewne na dachu) oraz wnętrz. Może nas zaskoczą i pojawi się również telebim.

Ciekaw jestem jak oni to wszystko zepną i uruchomią, bo docelowe pomieszczenia kontroli tego wszystkiego będą na trybunie zachodniej (speaker, dowodzenie itp).
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2010, 15:20
Murawa do wymiany. Ciekawe tylko czy sami się przyznają do wtopy czy potrzebne będą reklamacje, podchody itp.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 13.07.2010, 15:24
A mnie to nie dziwi: ostatnio z wszystkim jest burdel, ze skautingiem, z marketingiem, ogolnie ze stadionem, te przedsiebiorstwo jest zle zarzadzane i tylko dziwi mnie ze Cucial przyzwala na amatorke, no ale jak udaje ze pada deszcz gdy mu pluja w twarz...
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 13.07.2010, 15:56
Co do murawy - mają jeszcze miesiąc, jak nie więcej aby była gotowa, więc ja bym tutaj na razie nie dramatyzował.
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
A mnie to nie dziwi: ostatnio z wszystkim jest burdel, ze skautingiem, z marketingiem, ogolnie ze stadionem, te przedsiebiorstwo jest zle zarzadzane i tylko dziwi mnie ze Cucial przyzwala na amatorke, no ale jak udaje ze pada deszcz gdy mu pluja w twarz...
Problem w tym, że Cupiał czy też Wisła Kraków SA nie mają żadnych podstaw prawnych, aby pilnować terminów czy wykonawcy. Jedyne co może klub zrobić, to poganianie ZIKITu, ale to jest taki beton, że każde prośby/wnioski olewa i buduje "po swojemu".
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 13.07.2010, 15:59
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...szacze//38445/

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...szacze//38447/

Co to jest to czarne pod dachem? Głośniki?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.07.2010, 16:04
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Raczej nie trzeba być ogrodnikiem Gołym okiem widać jak to źle wygląda.
Ale ta cześć, która była pierwsza kładziona to już ładnie wygląda. Może po kilku dniach całość się zregeneruje
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.07.2010, 16:10

"poprawki wykonano na balkonach skyboxów, dzięki czemu widok z siedzisk umieszczonych w tych miejscach jest już dobry. Od kilkunastu dni działa już nagłośnienie wewnątrz trybuny, więc pracę w środku umila płynąca z głośników muzyka. Teraz rozpoczął się też montaż głośników na zewnątrz. Są one umieszczane na pomoście technicznym, biegnącym wzdłuż całego dachu. Dzisiaj też sprawdzane będą wszystkie rozwiązania dla niepełnosprawnych pod względem ich funkcjonalności."

myśle że to są czarne skrzynki stadionu
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2010, 16:13
@Bekas - było pisane, to co zostało szybko rozłożone i podlewane nie uschło tak bardzo jak to co leżało zwinięte na słońcu, nie było podlewane i umarło. Do wymiany.
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.07.2010, 16:15
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...szacze//38439/

nie sprawdzałem, ale czy tych podkładek nie powinni też zamontować pod siedziskami dla niepełnosprawnych
przecież "widać że nie będzie widać"
Runner

Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.07.2010, 16:24
Mam wrażenie, że co poniektóre osoby na tym forum chciałyby, aby murawa była położona od razu z wymalowanymi pasami i przykręconymi bramkami. Ludzie! Dajcie trochę czasu tej trawie ! Jasnym jest, że spora część jest do wycięcia, ale równie niemało żółtych kawałków za niedługo się zazieleni !

Mieszka taki jeden z drugim w bloku, trawę na oczy widział w telewizji a dyskutuje jakby był prof. ds. Zasiewania Trawników.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
greko1
Junior Member

Od: 11.2004

Stary 13.07.2010, 16:32
Bekas napisał(a):Wyświetl post
Ale ta cześć, która była pierwsza kładziona to już ładnie wygląda. Może po kilku dniach całość się zregeneruje
Jeżeli korzenie nie obumarły to trawa sie odnowi, podobno jak była trawa w rulonach to ją nwadniali, tylko czy to wystarczyło? Firma rozkładająca murawę powinna zagwarantowac zieloną murawę, ale nie zdziwię się ( przy wszystkich niedoróbkach) że tak nie jest.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.07.2010, 16:49
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Co do murawy - mają jeszcze miesiąc, jak nie więcej aby była gotowa, więc ja bym tutaj na razie nie dramatyzował.

Problem w tym, że Cupiał czy też Wisła Kraków SA nie mają żadnych podstaw prawnych, aby pilnować terminów czy wykonawcy. Jedyne co może klub zrobić, to poganianie ZIKITu, ale to jest taki beton, że każde prośby/wnioski olewa i buduje "po swojemu".
Problem w tym że SA przez długi czas miało wyjebane na to co się ze stadionem dzieje, panował całkowity rozkład funkcji decyzyjnych w klubie jak również mediacyjnych w stronę miasta. Nie mówię że musiała mieć, bo według mnie nawet nie powinna gdyby ta jednostka UM działała dobrze, a że jednak działa jak działa i jak nie ma nad sobą bicza to jest jak jest.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów