|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zadaj sobie minimum trudu i przesledz zyciorysy zalozycieli GW i ITI oraz okolicznosci ich powstania to bedziesz wiedziak dlaczego wymienia sie te wlasnie media w pierwszym szeregu.
I czekam na przyklady "ohydnych historii wyprodikowanych przez malych podlych ludzi". Cytat:
![]() Do Cichego. Fajnie ze kazda odpowiedz na swoj tekst zamierzac kwitowac slowami "uderz w stol". Wg twojego kryterium moglbym odpowiedziec ci teraz dokladnie tak samo. Aha, rozczaruje cie. Nigdy w zyciunie glosowalem na pis.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 12.07.2010 o godz. 08:59.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie ta wypowiedź to skandal... Szczególnie, że chwilę wcześniej opowiadał o tym, że chce równości szans dla wszystkich. Jaka to równość, jak stanowiska rozdaje się wedle klucza partyjnego? Abstrahując od klucza, jak polityk dużej partii może się tak jednostronnie opowiadać za upolitycznieniem mediów? To jest jakaś kpina... W ogóle warto przeczytać ten wywiad, żeby zobaczyć jak Jarek wycofuje się z wielu rzeczy, które powiedział pokazująć, że były interpretowane w sposób zły i skrótowy. Nie jest to dla mnie zaskoczenie. PiS chciał zgody, a inni byli złośliwi i okropni i do zogdy ręki nie wyciągnęli, dlatego teraz znów będziemy ich atakować i całe nasze łagodne oblicze pójdzie w las... Podobnie jak to było z 3 aniołkami swego czasu... Ile razy można działać wedle tego samego schematu, dokładnie tak samo odwracać kota ogonem i wciąż zachowywać wiarygodność w oczach tylu ludzi? Tylko czekam aż wyjdą znów na front Kurski i reszta. Ziobro już wczoraj zaczął bronić abstrakcyjnego i idiotycznego pomysłu, żeby zostawić krzyż na Krakowskim Przedmieściu, niebawem zapewne i reszta wróci do swoich starych ról. A na koniec wisienka na torcie, tym razem posłanka Kempa: Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
)).![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Wiem ze wydaje ci się że w TVN mówią prawdę, a jak ktoś powie coś innego to skandal i kpina. Niestety jest to błąd w założeniach początkowych pociągający za sobą wiadome konsekwencje.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co zlego w wypowiedzi Kaczynskiego? Nie da siemediow publicznych odpolitycznic wiec niech beda polityczne po polowie. W Polsce nie ma systemu dwupartyjnego wiec mogloby to byc trudne ale nie niemozliwe.
Dzis w tv publicznej bylo miejsce i dla Pospieszalskiego czy Ziemkiewicza jak i Lisa i Zakowskiego, zatem kazda opcja polityczna miala swoja reprezentacje choc wiadomo jaki byl nurt dominujacy. Poczekamy pol roku i zobaczymy czy choc pozorna rownowaga zostanie zachowana. Jedyna nadzieja na odpolitycznienie mediow publicznych poprzez zmarginalizowanie ich roli, na wzor USA, to powstanie silnej prywatnej stacji propisowskiej. Ale ze taka stacja niepredko powstanie jest wiadome i przyczyn tego nalezy szukac na przelomie lat 80 i 90-tych w Polsce. Podobnie ma sie rzecz z radiami i gazetami gdzie stosunek opcji PO-SLD-PiS to jakies 60-20-20. W zasadzie to przy takim przekazie medialnym jest istnym fenomenem wysokie poparcie dla PiSu. To i np. takie sygnaly jak zmiana na korzysc prawdy w postrzeganiu stanu wojennego przez spoleczenstwo jest wg mnie prognoza zmian, ktora prawdopodobnie rozdzieli za jakis czas elektorat PO na frakcje "nowej lewicy" odcietej od postkomuny i prawicy, ktora zblizy sie w strone PiS. To pierwsze nastapi po sojuszu PO z Napieralskim (odcietym od sldowskiego betonu). W tym drugim duzy udzial moglby miec powrot do polityki Rokity.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 12.07.2010 o godz. 10:50.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawdę jest różnica między służbą pełnioną z nadania politycznego i w misji partyjnej, a służbą wypełniają przez profesjonalistów... Cytat:
Większość ludzi korzysta z rozumu, nie potrzebują, jak chcesz to zasugerować mediów, aby móc właściwie postrzegać otaczający świat. Rzucasz mięsem w stronę GW i TVN, a może przytoczyłbyś jakieś fakty potwierdzające ich manipulatorską siłę? Łatwo jest powtarzać pewne hasła, jak mantrę, a trudniej znaleźć dla nich uzasadnienie. A stwierdzenie nazywające bredniami fakt, że media są obecnie upolitycznione (jak nigdy dotąd) świadczy tylko i wyłącznie o Tobie... Przeciętnie inteligentny człowiek oglądając wiadomości, szczególnie w okresie przedwyborczym nie ma problemu z wychwyceniem licznych manipulacji, jakie mają tam miejsce...
Ostatnio edytowane przez St@chu : 12.07.2010 o godz. 10:56.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Drozd to co przytoczyłeś o tych trendach i inteligencji , można właśnie określić mianem doktryny .
Taki przekaz się lansuje właśnie dla ludzi ci podobnych . Ty przeczytaj to jeszcze raz . Ludzie chcą się przypodobać ? no to teraz przyjżyj się tym którzy na tą "propagande" nie są podatni .... CBA może teraz podsłuchiwać byle kogo ? Za czasów Pisu , CBA było ich przybudówką partyjną , a o jej skuteczności , jakości i działaniach to lepiej nie gadać . Nie widzisz różnicy ? Kamiński to fanatyk Pisu Cytat:
Co do KRRiT to zawsze byli tam ludzie jakoś związani z partiami . Jednak upartyjnienie TVP za Pis przebiło wszystko to co było wczesniej . Jak bedzie teraz , to sie zobaczy .... ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
O IPN i TVP nawet nie wspominam, bo każdy wie, że PO niestety nie likwiduje problemu upolitycznienia tych instytucji a dokładnie odwrotnie . I polecam rzeczowy felieton http://michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=1683 na temat "dopalaczy" - klasyczny przejaw polityki miłości wg PO. Co na to komisja "Przyjazne państwo" posła Palikota Najważniejsze jednak, że cała UE, a w szczególności Niemcy, cieszą się z wyboru człowieka PO(bo nazwisko w tym przypadku nie gra roli). W końcu zapanuje zgoda nietylko w Polsce ale w całej Europie a przynajmniej na pograniczu polsko-niemieckim. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Istnieje fundamentalna różnica między obecnym, a byłym szefem CBA i póki co nie ma także podstaw do tego, aby twierdzić, że działania tej służby są nakierowane na bezpodstawne inwigliowanie kogokolwiek. Jako obywatel zdecydowanie wolę służbę profesjonalną, nawet o większych kompetencjach, niż polityczną, mającą teoretycznie mniejsze kompetencje, ale w swojej pracy nakierowaną na realizację zamówień partyjnych... Ja wierzę w profesjonalizm obecnej władzy CBA, gdyż poparta jest ona człowiekiem, o którym nie sposób powiedzieć, że nie zna się na tym co robi. Jeśli osoba o takim życiorysie stoi na czele jakiejś instytucji to ja mam duże zaufania do jej działań, czego nie mogę powiedzieć o CBA za poprzedniego prezesa. Totalniackie zapędy, jak to nazywasz, obserwowaliśmy wszyscy od 2005 do 2007 i na szczęście póki co daleko nam do powortu takiej sytuacji... Naprawdę mam często wrażenie, że zwolennicy PiS krytykując obecną władzę opisują przypadłości poprzedniego rządu, które nijak się mają do obecniej rzeczywistości... Ale oczywiście jak rozumiem, jestem zaślepiony manipulacjami Wyborczej, TVN, żydowskiego lobby i loży masońskiej naraz... ![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez St@chu : 12.07.2010 o godz. 12:23.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby tam siedział Kamiński to te uprawnienia zapewne by ci nie przeszkadzały .
Najwazniejsza sprawa jest taka że nowy szef CBA to ani fanatyki ani ideolog , nie jest też sługusem partyjnym a po prostu zna się na rzeczy . Przytocz jakieś żródło odnośnie tych nowych uprawnień bez kontroli ... Cytat:
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Co do samego problemu "dopalaczy" to jak dla mnie jest on nierozwiązalny. Zarówno PO jak i PiS chcą ich zakazu co może oznaczać, że przy ogromnym popycie na nie rozwinie się czarny rynek. Straszenie kontrolami może odnieść jedynie doraźne korzyści, ale w dłuższej perspektywie nie ma to sensu. Pewnie się skończy tak samo jak z miękkimi narkotykami, które niby są nielegalne po legislacyjnym zamieceniu sprawy pod dywan, a tak naprawdę nie ma żadnego problemu z dostępnością, gdyż co trzeci gimnazjalista miał z nimi styczność, a co drugi 18-latek przynajmniej raz w życiu zapalił jointa. Jak widać działa cały czas. Nawet nie spodziewiałem się, że wniesiono pod obrady sejmu 139 projektów ustaw. Całkiem ładny wynik jak na taką małą komisję. http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/projkom?OpenAgent&6&NPP |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
zrodlo http://prawo.money.pl/aktualnosci/wi...,0,633036.html emj10 - co jest nie tak z Michalkiewiczem? Akurat tu ma racje, bo jakie panstwo uzywa takich narzedzi do straszenia przedsiebiorcow? Demokratyczne, wolne...? ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bbbnba jak widze jest to projekt , który za pewne nie przejdzie , a jeśli przejdzie to jeszcze trzeba się zapoznać z argumentacją drugiej strony .
A różnice miedzy tym co jest teraz a co było , ładnie przedstawił St@chu . ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakich przedsiębiorców? Przecież to że przedsiębiorcy prowadzą działalność gospodarczą nie ma nic wspólnego ze sporem o "dopalacze". Chodzi wyłącznie o to, że przy braku prawa, czyli ułomności systemu prawnego naszego państwa w praktyce jest możliwa wolna amerykanka w kwestii dostępu to tych substancji. Cały artykuł można streścić w tych dwóch zdaniach, bo właśnie taki wydźwięk miał mieć ten artykut, a powinno się go zatytułować: PO wprowadza państwo policyjne. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie bezpośrednio wiadomość polityczna, ale sporo na pewno związana:
Polański nie będzie sądzony w Stanach. Szwajcarzy pokazali wała hamburgerom. http://wiadomosci.onet.pl/2196537,12...iego,item.html “He’s a free man” ![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Z tym argumentem nie jestem w stanie polemizowac. Masz racje - Michalkiewicz to Michalkiewicz.
Cytat:
Jesli prawo jest zle skonstruowane, to obowiazkiem rzadzacych jest zmieniac je za pomoca ustaw czy nowelizacji. W tym przypadku wynajmuja wierna armie urzednikow by terroryzowac legalne sklepy, co nie jest normalne, ani tym bardziej zgodne z prawem. Dziwi mnie, ze kibic (jak mniemam aktywny) moze godzic sie na to. Jesli chodzi o dopalacze, to wedlug mnie sa one efektem bardzo ostrego prawa antynarkotykowego, a walka z nimi jest z gory skazana na porazke, poniewaz nowe ustawy beda poszerzac liste zabronionych substancji, a wystarczy tylko zmienic kilka wiazan chemicznych, by wprowadzic na rynek nowe, nieobjete zakazem narkotyki. ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 12.07.2010 o godz. 15:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Widzę, że PiS zrobi wszystko, żeby sprawę Smoleńska zaciemnić i wciągnąć do bieżących politycznych rozgrywek
brawo mamy fasadowy rząd który w najważniejszej próbie od 20 lat przynajmniej po prostu sie schował i opozycję, która zamiast rzeczowo tych nieudaczników punktować, to będzie jechac na emocjach. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem co ma tu do rzeczy bycie kibicem, bądź nie, bo ja nie widzę jakiejś spójnej ideologii wyznawanej nawet przez braci po szalu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Odpowiadam oburzonym za błazna w stosunku do Niesiołowskiego.
Nie zmieniam zdania. Znam jego życiorys (wiec wrzucenie linku do wikipedii ze Stefanem nie było niesamowitym ruchem rozwalającym moje poglądy), tak samo jak znam zyciorys Macierewicza czy Cyrankiewicza. Wszyscy siedzieli, wszyscy są pod pewnymi względami zacni, pod innymi wątpliwi albo i mocno wątpliwi. Jedni mają gębę za PRL (i słusznie) inni mają gębę za PiS, a inni jej nie mają bo srają na PiS. I zdania nie zmieniam, bo obejrzałem dziś wicemarszałka Sejmu (!) u Olejnik. Nie głosowałem na PiS. Teksty, że Krzyż pod pałacem jest ośrodkiem politycznej nienawiści oraz porównanie 'pytań' Palikota do tekstu Rostkowskiej to kolejne zagrywki pomagające mi w obronie tezy, że to zwyczajny błazen, który na stare lata traci wielkość i chce zaistnieć w błysku fleszy. Gdyby Niesiołowski był poważny to by był naturalnym kandydatem na Marszałka Sejmu. Jak widać również w PO mają rozum i wiedzą, że 'wrzeszczący staruszkowie' powinni ich wspierać w mediach, ale jednak nie na kluczowych stanowiskach, bo są na to zbyt nieprzewidywalni. P.S. A TOK FM nie wymieniłem obok Wyborczej i TVN dlatego, że to radiowa Wyborcza. Proszę bardzo dodaję Politykę. I Newsweek. I Przekrój. I Nie. I Fakty i Mity. I RMF FM. I Radio Zet. I Tygodnik Powszechny. A niedługo dodam zapewne świeżo 'odzyskany' Wprost. I 'przyjaciół z jeszcze jednej komercyjnej telewizji'. I pół TVP z szczególnym programem Żakowskiego, gdzie 3-4 osóby zawsze zastanawiają się czy PiS nie jest autorytarny (z zaznaczeniem, że zazwyczaj około 50% gości było w PZPR). I Superstację. ![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 12.07.2010 o godz. 20:16.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ciekawy jest też życiorys kolejnego staruszka klakiera Bartoszewskiego. Tylko ten prawdziwy, odbrązowiony, którego trudno się doszukać w oficjalnych mediach. A znależć go można choćby w aktach IPN, tylko że żadne służalcze merdia o tym nie napiszą. Podobnie o Nowaku - Jeziorańskim, którego imieniem niestety nazwano plac przed dworcem. Teraz reżim zaryglował drzwi od IPN-u, żeby czasem komuś do głowy nie przyszło soprawdzić kim naprawdę jest ten polityczny gwiazdor często występujący w TV.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Nie ma już żadnych autorytetów, odkąd PIS w 2005 zaczał rzadzić , wszyscy bohaterowie okazali sie zdrajcami (a najwiekszymi Ci co krytykowali PIS) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Rozglądnij się w prawo i lewo oraz przed siebie i zobacz w jakim gnoju żyjesz, wszyscy żyjemy. Nazywanie Bartoszewskiego bohaterem to paranoja. Ten człowiek sprzedał Polskę swoim braciom w Krzyżowej.
W Polsce jest układ salonowy i to on wyznacza nam działania w każdej dziedzinie życia i albo pójdziesz z nurtem na łatwiznę i łykniesz haczyk albo zaczniesz się zastanwiać, zadawać pytania i dojdziesz do wniosku, że oni wszyscy to oszuści rozkradający Polskę. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Właśnie słyszę, że w TVN jest to Szkło Kontaktowe i ludzie tam dzwonią z zażaleniami, że owy krzyż na Krakowskim Przedmieściu stoi nielegalnie. Hmm.., to jeśli on jest nielegalnie tam to dlaczego ktoś zupełnie przypadkowy po prostu nie usunie go stamtąd?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
022
Cytat:
Pis nie odcina się od róznych spekulacji o krwi na rekach PO - miedzyinnymi w programach TVP a wrecz przeciwnie podsyca to i opiera na tym swoją polityke . Miedzy innymi o tym swiadcza słowa Jarka o meczenstwie , o poległych . Teraz powołali swoją komisje do wyjaśniania przyczyn tragedii , "merytoryczny" charakter ma jej zapewnić Macierewicz . Dodatkowo na posiedzeniach tej komisji bedą oni mogli jedynie ustalić linię dalszych poczynan politycznych i wysłać komunikat do zainteresowanych ich wizją bo nie ma ona żadnych uprawnien i innych możliwości . Co do tekstu Rostowskiej to go nie widziałem , ale jak już pisałem wczesniej powierzchnia nie razi mnie a bardziej patrze na głebie , na całokształt który jest dla mnie bardziej istotny . Mnie rażą bardziej kłamstwa i to na czym i o jakie przesłanki opiera się polityka . Polityka Pisu ma jakies przedziwne założenia i w imie tych założeń oni piszą jakies swoje własne historie do tego ohydne , nie praktyczne , nie konstruktywne , niczego dobrego nie niosące . Cytat:
Ja się tą zgniłą powagagą polityczną brzydze . Niesiołowski czy Palikot odnoszą się do czegoś , zaś Pis opiera polityke na takich założeniach jakimi czasami błyszczy Palikot , tyle że u niego nie są to założenia a oskorzenia , po za tym to reakcja . Jarek nie mówi wprost o winie Tuska czy PO , ale aluzje są jasne , kierunek jest jasny a srodowiska radykalne skrajne sa podsycane , sa zapleczem i oparciem dla Pis . Gdzie na świecie powazne duze partie uspokajaja takie nastroje i sie odcinaja od wszelkich powiazan z tego typu myslenie , nastrojami itd. ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Dr. Mengele przyszedł z samego rana do jego baraku, jak zwykł czynić codziennie, osłuchał go, zbadał puls i rzekł : "Władysławie, coś licho z twoim zdrowiem, podupadasz, weź sobie trzy miechy wolnego , jak sie podrukujesz to wróć tu do nas, daje ci tu skierowanie do Ciechocinka i bilet w dwie strony na pociąg". Tak to pewnie musiało się mniej więcej odbyć. http://kl-warschau.blogspot.com/2009...galomanii.html tu trochę o panu B. Powód: harimata =Himalaista, pomyłka
Ostatnio edytowane przez Mahazel888 : 12.07.2010 o godz. 22:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozglądam i rozglądam i tych Twoich postów z dowodami nie widzę..
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
W dobie kontrolowania obywateli na każdej płaszczyźnie nawet na wikipedii czy w internecie życiorysy polityków wraz z nazwiskami ich najbliższych są wycinane. To samo tyczy się Bartoszewskiego. Takiego dowodu nie ma ale są poszlaki wskazujące na załganą przeszłość tego Żyda. Takich bohaterów narodowych promujemy w mas mediach a prawdziwi żyją w poniewierce. Nie mam szacunku dla Bartoszewskiego i to już nawet nie biorę pod uwagę jego wspierania PO ale cały kłamliwy życiorys tego kłamliwego, sprzedajnego, anty-Polaka. Nie potrzeba dowodów czasami poszlaki są ważniejsze ale najważniejsze jest zdrowe i samodzielne myślenie nie podatne na jakąkolwiek propagandę. Albo ktoś jest z Polakiem albo jest przeciwko Polsce a wtedy to zasługuje na pogardę wieczne czeluści
![]()
Ostatnio edytowane przez harimata : 12.07.2010 o godz. 22:55.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|