The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2010, 22:45
Sorry koledzy, ale wasze płacze że Webb wypaczył wynik na korzyść Hiszpanii brzmią śmiesznie.

1) Jaki spalony przy podaniu do Iniesty. Miejcie pretensje do obrońcy że równowagę stracił a mógł sytuację wyjaśnić.

2) Druga żółta dla Heitingi jak najbardziej zasłużona. Faul taktyczny, Iniesta wychodził sam na sam z GK mimo asekuracji dwóch obrońców.

3) Płaczecie że Puyol dotrwał. Pewnie chodzi o jego szarpaninę z Robbenem gdy Holender wychodził sam na sam. Trzeba było się położyć. Przy linii z chęcią się kładzie na trawie, tutaj chyba za szybko biegł i komórki nerwowe nie nadążały.

4) Sam Arjen miał dwie piłki meczowe, zawiódł w decydujących momentach.

5) Narzekacie na Webba? Szkoda że karateki nie wywalił w pierwszej połowie.

6) Mecz nie był piękny. Piłkarskie szachy. Dwóch siebie godnych przeciwników. Ale popatrzcie na statystyki kto prowadził grę. Holandia może mieć do siebie pretensje że oddała inicjatywę Hiszpanom.

Gratulację dla Hiszpanów

"Tyle, że Elija był ewidentnie faulowany przez Ramosa. Nawet powtórki potem nie dali"

Fakt, tu mógł zagwizdać, przyznaję...
Ostatnio edytowane przez iiYama : 11.07.2010 o godz. 22:47.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.07.2010, 22:46
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Wygrał FUTBOL! Brawo HISZPANIA!
Pokaż mi jeden mecz w którym Hiszpanie zagrali ładnie... Finał beznadziejnie nudny, dużo fauli, kartek i popisów Webb'a. Hiszpania zagrała/wygrała te mistrzostwa w stylu iście niemieckim...
Powód: piwo
Ostatnio edytowane przez Ofsajd : 11.07.2010 o godz. 22:48.
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.07.2010, 22:46
Po takim finale nawet spotkanie z naszą szarą rzeczywistością nie będzie takie bolesne Cóż, finał tak jak całe mistrzostwa raczej nie zachwycił, za dużo było meczów bez emocji, nie wspominając o poziomie sędziowania... Brawa dla Hiszpanów, mają kapitalne pokolenie piłkarzy i pewnie za 2 lata na Euro to oni będą głównymi faworytami, w RPA tylko oni i Niemcy pokazali że stac ich na wielkie sukcesy nawet w odmłodzonym składzie. Napewno turniej zapamiętam jako wpadkę faworytów, czyli Anglii, Francji czy Włoch, słabą dyspozycję drużyn z Afryki i przyzwoity turniej (mimo braku medalu) dla drużyn z Ameryki Południowej.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.07.2010, 22:47
Hiszpania !! Inieste !!
Holandia tak jak na całym turnieju tak i dzis anty futbol

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 11.07.2010, 22:55
iiYama napisał(a):Wyświetl post
3) Płaczecie że Puyol dotrwał. Pewnie chodzi o jego szarpaninę z Robbenem gdy Holender wychodził sam na sam. Trzeba było się położyć. Przy linii z chęcią się kładzie na trawie, tutaj chyba za szybko biegł i komórki nerwowe nie nadążały.
Przywilej korzyści. Tyle jaką miał Robben korzyść skoro go tak do ziemi ściagnął i piłka mu odskoczyła. Poza tym jak bodaj Villa był faulowany przy linii i zastosował przywilej korzyści to potem dał radę wrócić do sytuacji i wlepić żółtą bodajże Van Viele'ow.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.07.2010, 22:56
Puyol paradował z flaga Kataloni zdajsie

Ramos juz z Hiszpanii

Hiszpania gra w inna dyscypline ,ale nalezalo by sie zastanowic jak by oni funkcjonowali gdyby z tej idealnie poukladanej druzyny wyjac Inieste i Xaviego.

Szybko ten miesiac zleciał,a tu czas wrocic niedlugo do naszego "piekielka"
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.07.2010, 22:56
Ehh hiszpania grala antyfutbol i wygrala Nie no tak serio, caly mundial Hiszpania grala sieczke, kopala sie po czolach ale maja kilku pilkarzy ktorzy moga grac kiche ale jednym zagraniem zmieniaja losy meczu (np Villa czy dzisiaj Iniesta). Hiszpania strzelila w 7 meczach 8 bramek. Srednia niemal 1 bramka na mecz W 7 meczach strzelili prawie tyle ile nam w jednym meczu (al jestesmy w ciemnej dupie hehe). Slabo grala Hispzania te Mistrzostwa, bez blysku. Tak ogolnie to najlepiej graly szwaby, Urugwaj fajnie ale mial za malo gwiazd, Argentyna dobrze do meczu z Niemcami, Brazylia fajnie do meczu z Holandia. Cienkie Mistrzostwa, sredni final, Mistrz bez formy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.07.2010, 22:57
Kolega sam wyzej sobie zaprzecza...najpierw pisze, ze kartka dla Heitingi zasluzona(mimo, ze przed Iniesta bylo jeszcze 2 obroncow), a potem pisze to wina Robbena, ze sie nie polozyl przy faulu Puyola ...znajomosc przepisow porazajaca. Od kiedy, to trzeba sie klasc, zeby sedzia odgwizdal faul i pokazal zolta kartke ? Oprocz asekuracji Heitingi, to jego przewinienie polegalo na delikatnym pchnieciu Iniesty, a nie chwytach zapasniczych.

P.S - Placzesz to chyba sam, bo druzyna grajaca taki nudny futbol wygrala Mundial. Ja szczerze przysypialem na kilku spotkaniach Hiszpanow, bo tego klepania nie da sie ogladac...zadnego przyspieszenia, zrywu, akcji oskrzydlajacej.
Odpowiedz cytując
-78-
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 11.07.2010, 22:59
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Niestety, drukarz Webb w akcji i wszystko jasne. To co ten facet odpieprzal w dogrywce, wola o pomste do nieba! 1)Akcja, z ktorej padla bramka poszla po jego bledzie, bo nie odgwizdal rzutu roznego dla Holendrow. Poza tym przy samej bramce 2)Iniesta byl chyba na spalonym przy pierwszej probie podanie i to reklamowali pomaranczowi. Nie mowie juz o 3)kartkach z pupy oraz wykluczeniu Heitingi...faul tak, ale nie zolta kartka. Nie wiem tez jakim cudem 4)Puyol dotrwal do konca zawodow, bo chlopak w sposob zapasniczy powala Robbena i nic. Szkoda, bo niesmak pozostanie. Hiszpania zostala przez sedziow doholowana5)(bledy w meczach z Paragwajem, Portugalia i Niemcami) do finalu i tutaj tez sedziowanie nienajlepsze. A Szpakowski, to chyba urodzil sie na polwyspie Iberyjskim, bo znowu stronniczy komentarz i niezdrowa podnieta.

P.S - Engel w studiu rozbraja...Hiszpanie najpiekniejsza pilka na tym Mundialu ? Rozwalil mnie ten tekst.
1)-?
2)-widziałeś dokładną powtórkę?
3)-kartki "z dupy"? cios w klatę Alonso(czerwień), znów seria fauli Van Bomella, kontrowersyjna sytuacja w polu karnym Holendrów i faul na Inieście(podobna sytuacja do tej z meczu LM-Arsenal-Barcelona, gdy faulowany był Fabregas, a druga kartka dla Heitingi jak najbardziej słuszna-mógł dostać czerwień bez wyciągania drugiej żółtej...
4)-dziwne, ja tam nie widziałem żeby jakos podpadł lub specjalnie się wyróżniał wśród wszystkich grających agresywnie dzisiaj zawodników.
5)-uważasz że nie było spalonego w meczu z Paragwajem?Ale to zostawmy./ Mecz z Niemcami? Gdzie i kiedy?/ Portugalia-tu chyba jednak pomyłka liniowego

PS: Lubański przeprosił za przejęzyczenia w jego relacjach z mundialu, czyli cały urok "tego zawodu" według Darka Sz. Dobre chłopaki!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 11.07.2010, 23:02
konrad1991tsw napisał(a):Wyświetl post
Po takim finale nawet spotkanie z naszą szarą rzeczywistością nie będzie takie bolesne .
No. Ligowe Wisła - Lech z tej wiosny, czy Wisła - Legia sprzed roku na R22 niewiele się poziomem różniły . Iwański to niemal Sneijder, Brożek to niemal Villa a Pawełek Casillas .

Hiszpanie grają pięknie jak zawsze ale już nie przegrywają. Przysłowie się zdeaktualizowało.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.07.2010, 23:05
[QUOTE=-78-;932729]
5)-uważasz że nie było spalonego w meczu z Paragwajem?Ale to zostawmy./ Mecz z Niemcami? Gdzie i kiedy?/ Portugalia-tu chyba jednak pomyłka liniowego
QUOTE]

Ogranicze sie do tego, bo reszte juz skomentowalem. W meczu z Paragwajem karny dla Paragwajczykow powinien byc powtorzony(nie byloby potem karnego dla Hiszpanow, bo to byla konsekwencja). Bramka, ktora zdobyli byla prawidlowa i tutaj odsylam do ocen ekspertow i sedziow, ktorzy maja raczej wieksze pojecie o przepisach od twojej skromnej osoby. W meczu z Portugalia 2 spalone przy akcji bramkowej i niesluszna czerwona kartka dla Portugalczyka. W meczu z Niemcami czerwona kartka dla Ramosa za faul na Podolskim(jesli nie, to przynajmniej zolta, ale za takie chamstwo daje sie czerwone), a potem za faul na Ozilu, ktory wychodzil sam na sam. Nie wiem, czy Hiszpanie gralaby dzisiaj w finale, gdyby nie te wszystkie bledy.
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 11.07.2010, 23:08
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
jesczze na koncu komentarz Lubanskiego:"To byla Hiszpania, ktora wszyscy chcieli ogladac. Hiszpania, ktora przez caly turniej zaprezentowala poziom mistrzowski"
Myślałem, ze go wyśmieje
I to pieprzenie, że rozgrywali się z meczu na mecz? Tyle, że ja nie zauważyłem ANI JEDNEGO dobrego spotkania w ich wykonaniu, ofc na tych mistrzostwach.
Najgorsze mistrzostwa jakie oglądałem chyba, no może mecze z udziałem Korei Płd w 2002 były gorsze, ale to zaraz za tym

Czy ty oglądałeś jakiś mecz na tym mundialu? Finał może był rozczarowujący, ale całe mistrzostwa stały na bardzo dobrym poziomie. Na pewno lepsze o tych sprzed 4 i 8 lat.

Wygrała drużyna, która miała o jedną gwiazdę więcej w składzie. Iniesta przez cały mecz mocno pracował na tytuł bohatera spotkania. Najlepszy na boisku obok Sneijdera. Holendrzy mają trzeci finał i trzeci przegrany, ale i tak mogą być z siebie zadowoleni bo wyciągnęli z tej drużyny więcej niż się dało. To już nie jest drużyna o takim potencjale co kiedyś.

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 11.07.2010, 23:14
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Hiszpania !! Inieste !!
Holandia tak jak na całym turnieju tak i dzis anty futbol
nie mogę czytać tego funboya

Iniesta!heh, może Iker?

xbox jest super, najlepszy, ps3 to syf, anykonsola!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 11.07.2010, 23:16
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Kolega sam wyzej sobie zaprzecza...najpierw pisze, ze kartka dla Heitingi zasluzona(mimo, ze przed Iniesta bylo jeszcze 2 obroncow), a potem pisze to wina Robbena, ze sie nie polozyl przy faulu Puyola ...znajomosc przepisow porazajaca. Od kiedy, to trzeba sie klasc, zeby sedzia odgwizdal faul i pokazal zolta kartke ? Oprocz asekuracji Heitingi, to jego przewinienie polegalo na delikatnym pchnieciu Iniesty, a nie chwytach zapasniczych.

P.S - Placzesz to chyba sam, bo druzyna grajaca taki nudny futbol wygrala Mundial. Ja szczerze przysypialem na kilku spotkaniach Hiszpanow, bo tego klepania nie da sie ogladac...zadnego przyspieszenia, zrywu, akcji oskrzydlajacej.
Człowieku ja sugeruję że oprócz pary w nogach trzeba mieć jeszcze trochę oleju w głowie. Iniesta doskonale wykorzystał sytuację w jakiej się znalazł i właściwie nie zostawił sędziemu wyboru. Robben przeciwnie, mógł dać przewagę swojej drużynie ale zabrakło mu sprytu. Tylko mi nie pisz że Arjen się zachował fair play, facet lubi leżeć na boisku.

Gdzie Puyol uprawiał w tej sytuacji zapasy. Próbował do zatrzymać ręką fakt, potem wywinął kozła ale nie próbował powalić Robbena z premedytacją.

Przed Iniestą nie było dwóch obrońców, byli po bokach i zbiegali do środka. Gdyby Heitinga go odpuścił Andres miałby czyste pole do strzału.

Co do stylu gry Hiszpanów. Fakt że momentami, szczególnie w pierwszej rundzie grali jednostajnie aż do znudzenia. Ale też niemal żadna ekipa nie zagrała z nimi w otwarte karty. Nawet tak cytowani Niemcy nie podjęli wyzwania. A co potrafią Hiszpanie gdy mają trochę miejsca wszyscy wiedzą.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.07.2010, 23:17
Ostatnio mam wrażenie, że połowa użytkowników tego forum to zblazowani tetrycy. Po każdym finale w koło Macieju trucie dupy o jakimś antyfutbolu. Na plażówkę się przerzućcie, tam jest dużo przewrotek, spodoba się wam

W sumie byłem bardziej ze Holandią ale co tam. Chyba każdy skojarzył grę Hiszpanii z typowo niemieckim stylem. Hiszpanie jak Niemcy, Niemcy jak Hiszpanie, koniec świata.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.07.2010, 23:19
Finał kompletnie rozczarował ale to było do przewidzenia po tym co w całym turnieju pokazywały obie drużyny żadna nie zasługiwała na złoto. Dla mnie na mistrzostwo najbardziej zasłużył Urugwaj i to mecze tej drużyny oglądało się najlepiej a Forlan był MVP mistrzostw. Szkoda półfinału z Holandia gdzie zostali konkretnie zdrukowani. Ale coś się w końcu rusza w Fifa i mam nadzieje, że wprowadzą chipy i powtórki i skończą z takimi sędziami jak Webb. To co wyprawiał w finale to tragedia.

No złota piłka dla Forlana
Powód: Diego
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 11.07.2010 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.07.2010, 23:27
lucekj napisał(a):Wyświetl post
nie mogę czytać tego funboya

Iniesta!heh, może Iker?

xbox jest super, najlepszy, ps3 to syf, anykonsola!
what?

Iniesta zagrał bardzo dobre 90 minut, strzelił bramkę na wagę mistrzostwa świata, wiec nie wiem o co Ci chodzi.

Holandia, taaa wielka drużyna której gra w finale mistrzostwa świata polegała na ciągłych faulach i grze ofensywnej w stylu "dzida w przód". No ale zapominałem ze niektórzy z Was piszą ze gra Hiszpanii jest nudna bo celnie podają, przecież wiadome ze lepiej kopać z całej siły w przód i niech 5 zawodników biegnie na złamanie karku i jakie emocje...

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Od: 07.2009

Stary 12.07.2010, 00:22
To i moze ja dorzuce cos od siebie... Juz tak na chlodno, na luzie i bez wiekszych emocji.
Final byl taki jak sie spodziewano czytajcie tutaj- Hiszpanie plus ktos z potentatow europejskich/ potentaci z Ameryki Poludniowej.
Czyli bez zaskoczen. Sam final nie zawiodl mnie. Dlaczego? Bo golym okiem widac w jakim kierunku zaczyna zmierzac pilka nozna. Wynik ponad piekno i nie ma w tym nic nienormalnego ale... Ale troche zal na sercu jak widze druzyny, ktore uznawane sa za grajace najbardziej ofensywny futbol na swiecie, a fauli nie szczedza wzajemnie. Walka? Ok. Presja finalu? Ok. Ja to wszystko biore pod uwage. Jednak cos z tego wyrachowania coraz bardziej sie wdziera do futbolu. Przypomnijmy sobie tegoroczna LM.
Co cieszy?
Cieszy fakt, ze w 1/2 finalu byly druzyny grajace futbol ladny dla oka, a nie takie ktore meczyly i wymeczyly.
Cieszy z punktu widzenia 'lokalnego patrioty' podium dla starego kontynentu.

I jeszcze na koniec jedno pytanie tylko nie do dzieci z gim, a ludzi ktorzy maja pojecie o pilce... Czy nie wydaje sie Wam, ze cudowny mlodzian z Niemiec, strzelec 5 goli na MS to tylko dobre zyczenia Naszych sasiadow na gwiazde swiatowego formatu? Ja go nie widze w takiej roli.
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.07.2010, 00:30
Cytat:
Holandia, taaa wielka drużyna której gra w finale mistrzostwa świata polegała na ciągłych faulach i grze ofensywnej w stylu "dzida w przód". No ale zapominałem ze niektórzy z Was piszą ze gra Hiszpanii jest nudna bo celnie podają, przecież wiadome ze lepiej kopać z całej siły w przód i niech 5 zawodników biegnie na złamanie karku i jakie emocje...
nie, lepiej wymieniać 50 podań w poprzek boiska
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.07.2010, 02:51
moje zdanie nie podparte zadna powtorka czy czasem jak hiszpanie zaczynali swoja bramkowa akcje z prawej strony swojej polowy to pilka nie wyszla na aut a sedzia puscil gre? nie widzialem powtorki calej akcjii wiec moge sie mylic. ale ogolnie bardzo slabe mistrzostwa z jeszcze gorszym sedziowaniem
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.07.2010, 06:34
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
what?

Iniesta zagrał bardzo dobre 90 minut, strzelił bramkę na wagę mistrzostwa świata, wiec nie wiem o co Ci chodzi.

Oto mu chodzi, ze nie ma takiego słowa jak antyfutbol. Przeciez nie kazda ekpia musi grac tak jak Barcelona ładnie, pieknie z wieloma podaniami. Jezeliby takie słowo istniało to moznaby powiedziec, ze wszystkie druzyny graja antyfutbol bo nie graja pieknie i nie wygrywaja spotkan. Hiszpanie niech podziekuja Robbenowi bo gdyby nie jego słaba postawa przy akcjach sam na sam byłoby 2-0 dla Holandii i płakałbys z cala Hiszpania. Tylko mi nie pisz, ze Fabregas tez miał okazje bo ona była w dogrywce a jezeliby Robben trafił niebyłoby jej. Holandia jeszcze przed meczem zapowiadała, ze bedzie grac ostro i słowa nie rzucali na wiatr. Hiszpanie tez nie byli lepsi bo tak samo faulowali (moze nie tak jak Oranje). To co napisałem na poczatku nawiazuje do jednego - Inter nie grał ładnie-pieknie z Barcelona a jednak ja pokonał i awansował dalej. I na pewno nie był to antyfutbol - taka taktyke obrał Mourinho a ona poskutkowala. Holandii niestety sie to nie udało chociaz grali lepiej niz Inter. Mieli pecha i przegrali - taka jest pilka. Maja 3 wicemistrzostwa swiata a Hiszpania dopiero pierwszy medal na mundialu w historii.

PS: wpisz sobie w google antyfutbol to znajdziesz tylko wpisy czytajacych materiały.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 12.07.2010 o godz. 06:38.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 12.07.2010, 07:58
Po pierwszej połowie Holendrzy powinni grać w dziewiątkę, bo faule od tyłu Van Bommela i ten bandytyzm de Jonga powinny zostać od razu wyeliminowane. Nie wspomnę o faulu Snejdera za który nie ujrzał nawet żółtej kartki. I ktoś ma czelność opowiadać o kartkach "z dupy". Holendrom za pierwszą połowę nie należało się zwycięstwo, bo nie byli zainteresowani grą w piłkę tylko zrobieniem krzywdy Hiszpanom - dlatego dobrze się stało, że te naćpańce przegrały.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
nienormalny989
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 12.07.2010, 09:18
tak na szybko po mistrzostwach, były one najgorsze jakie oglądałem. kibicowsko, tragedia. vuvuzelle słyszane non stop, często nie wypełnione stadiony... wstyd. poziom sędziowania, wpadki takich drużyn jak Francja, Włochy.na duży minus.teraz pozostaje nam czekać na euro2012 ;-)
WIERNOŚĆ
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 12.07.2010, 10:06
Szkoda, że jak już Holendrzy tak kosili to mogli chociaż kogoś połamać.
Wojtek_Lok: Przypomnę, że Iniesta za samo uderzenie Van Bommela powinien zostać wyrzucony z boiska, a nie dostał nawet żółtej kartki. Puyol mimo tego, że Robben się nie przewrócił powinien dostać czerwoną kartkę, bo Puyol nawet w najmniejszym stopniu nie był zainteresowany piłką. Sędzia powinien wrócić do tej sytuacji i wyrzucić Puyola z boiska. Tak mówią przepisy. Poza tym spalony przy bramce Iniesty, zresztą tej akcji w ogóle nie powinno być, bo powinien być rzut wolny dla Holandii.
Mi ten mecz przypominał półfinał LM Chelsea - Barcelona, w którym Ovrebo nie podyktował 6 jedenastek dla Anglików, a mimo to FIFA stanęła za nim murem.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 12.07.2010, 10:12
Człowieku o czym Ty piszesz...
Porównujesz faule Puyola i Iniesty do fauli Snejdera, de Jonga? Stawiasz je w jednym szeregu i uważasz, że za lekkie szturchnięcie powinien wylecieć Iniesta? De Jong to powinien zostać zawieszony na kupę meczy za ten boiskowy bandytyzm. Wejście van Bommela od tyłu gdzie w ogóle nie szukał piłki, następny.
Skończ bronić takich zachowań, bo to co grali Holendrzy w pierwszej połowie to skandal i taki futbol nie mógł wygrać. Piszesz o zachowaniach z dogrywki, kiedy już po 45 min. ten mecz mógł mieć całkiem inny obraz, bo albo żebra by Alonso połamał ten kretyn albo Holandia w dziewiątkę przegrywałaby z 2-0.

Bandyta! Skoro Iniesta według Ciebie powinien wylecieć z boiska to jaką karę powinien dostać ten cenzura.

P.S.
Dodam tylko, że nie kibicowałem ani Holendrom ani Hiszpanom, bo moi faworyci odpadli. Dlatego na zimno to oceniam.
Ostatnio edytowane przez _ukoL : 12.07.2010 o godz. 10:19.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.07.2010, 10:12
jesli ktoś ogląda Premiership, to moze sie przyzwyczaic do stylu sedziowania Webba, on zawsze wiele kartek daje, dziwne decyzje podejmuje, a daja mu zawsze najwazniejsze mecze
jesli co nie ktorzy wspominaja ze Iniesta powinien dostac czerwien
to tak samo De Jong i van Bommel powinien dostac czerwien za te faule na Iniescie i Xabi Alonso

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 12.07.2010, 10:15
Powinien byc wolny? Nie pokazali powtorki ale wpadl miedzy 2 zawodnikow Hiszpanii i tyle. Spalony przy bramkce? Przepraszam, ale czy napewno ogladales mecz i miales dobrze nastawiona antene ? Przed chwila byla powtorka meczu i ja tam spalonego nie widze. Przy przecieciu podania niby byl? Tyle ze wtedy Iniesta jeszcze do pilki nie podbiegal. Jesli zas chodzi o sytuacje w ktorej strzelal to sorry ale tam spalonego nie zauwazy nawet najbardziej stronniczy kibic.

Powinien byc rozny dla Holandii po strzale na bramke Ikera.

Puyol moze i powinien dostac czerwien, ale to nie zmienia faktu ze Holandia powinna dostac tych kartek wiecej, a dokladniej mowiac 4 - dostala jedna

Faul Nigela to juz bandytyzm i powinni go wypierniczyc bez slowa. Holandia grala jak grupa drwali bez checi do gry w pilke. Chocby za to nalezal im sie wpier*** i dzieki Bogu przegrali.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.07.2010, 10:20
Diego Forlan zdobył Złotą Piłkę !!! Myślę że trafny wybór !!!
Odpowiedz cytując
magowski
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.07.2010, 10:33
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że jak już Holendrzy tak kosili to mogli chociaż kogoś połamać.
Wojtek_Lok: Przypomnę, że Iniesta za samo uderzenie Van Bommela powinien zostać wyrzucony z boiska, a nie dostał nawet żółtej kartki. Puyol mimo tego, że Robben się nie przewrócił powinien dostać czerwoną kartkę, bo Puyol nawet w najmniejszym stopniu nie był zainteresowany piłką. Sędzia powinien wrócić do tej sytuacji i wyrzucić Puyola z boiska. Tak mówią przepisy. Poza tym spalony przy bramce Iniesty, zresztą tej akcji w ogóle nie powinno być, bo powinien być rzut wolny dla Holandii.
Mi ten mecz przypominał półfinał LM Chelsea - Barcelona, w którym Ovrebo nie podyktował 6 jedenastek dla Anglików, a mimo to FIFA stanęła za nim murem.

Pincet jedenastek Ja nie rozumie jak można być tak zaślepionym nienawiścią żeby takie bzdury pisać o wczorajszym meczu i wracać do meczu z przed ponad roku. Iniesta powinien ci obie bramki dedykować.
Hiszpania była bezsprzecznie lepsza. Holendrzy mogli a raczej nawet powinni grać przynajmniej w 10 (van Bommel, De Jong - do wyboru do koloru) Rołben po tych mistrzostwach dołacza do grona moich "ulubieńców" na czele z Cristiano Łupieżem.
Powód: o "h" za dużo
Ostatnio edytowane przez magowski : 12.07.2010 o godz. 10:37.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 12.07.2010, 11:25
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Powinien byc wolny? Nie pokazali powtorki ale wpadl miedzy 2 zawodnikow Hiszpanii i tyle. Spalony przy bramkce? Przepraszam, ale czy napewno ogladales mecz i miales dobrze nastawiona antene ? Przed chwila byla powtorka meczu i ja tam spalonego nie widze. Przy przecieciu podania niby byl? Tyle ze wtedy Iniesta jeszcze do pilki nie podbiegal. Jesli zas chodzi o sytuacje w ktorej strzelal to sorry ale tam spalonego nie zauwazy nawet najbardziej stronniczy kibic.

Powinien byc rozny dla Holandii po strzale na bramke Ikera.

Puyol moze i powinien dostac czerwien, ale to nie zmienia faktu ze Holandia powinna dostac tych kartek wiecej, a dokladniej mowiac 4 - dostala jedna

Faul Nigela to juz bandytyzm i powinni go wypierniczyc bez slowa. Holandia grala jak grupa drwali bez checi do gry w pilke. Chocby za to nalezal im sie wpier*** i dzieki Bogu przegrali.
Nie podbiegał? Wyszedłby sam na sam, a był na spalonym.
Hiszpania grał podobnie, a mimo wszystko była cały mundial oszczędzana przez sędziów. Bo za samo pyskowanie powinno dostać kilku żółtą kartkę (mówię tu w kontekście całego munidalu) a dostali chyba 1 - dosłownie JEDNĄ i to żółtą, gdzie Xabi jakiego Chilijczyka skosił równo z trawą.
Magowski: Zaślepiony nienawiścią? Bo co? Bo podaje trafne argumenty? Tyle ile razy Webb mylił się na korzyść Hiszpanów, to dokładnie tyle samo mylił się Ovrebo na korzyść Barcelony. Zresztą ten mecz Webba przypomniał mi o jeszcze jednym meczu Webba sprzed ok.2 lat kiedy sędziował mecz Man Utd - Tottenham wygrany przez Czerwone Diabły 5-2 bodajze. Wtedy popełnił podobne błędy i za karę został karnie przeniesiony do IV ligi angielskiej, ale ofc FIFA jeszcze go wynagrodzi pewnie. Nie wiem co za kretyn dysponujący chociażby Bussacą dysponuje do takiego ważnego meczu takiego kretyna.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów