The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2010, 16:07
rw88 napisał(a):Wyświetl post
To co powiedzieć o lidze węgierskiej, będącej o jakieś 10 pozycji niżej od nas w rankingu UEFA, gdzie węgierski 19-sto latek idzie ze średniaka ligi do wicemistrza Videotonu za 700 tys. euro...Takie sumy w piłce nożnej to grosze, większymi sumami obracają już ostatnio nawet Węgrzy czy Azerowie, porównywalnie jak w naszej lidze płacą w Kazachstanie, a wbrew pozorom w ligach takich jak białoruska, słoweńska, słowacka, bośniacka, czy nawet serbska i chorwacka (w większości już przegrzebane przez lepsze kluby)
Poproszę o jakiegoś linka -żródło wiadomości,zwłaszcza, że piłkarze mówią coś innego .Poproszę też informację kim jest ten węgierski nastolatek
nie ma aż tylu zawodników w cenie do 600-700 tys. euro, którzy gwarantowaliby nawet porównywalny poziom jak polscy zawodnicy wyróżniający się w innych klubach Ekstraklasy - tym bardziej, że są ograni w naszej lidze, znają styl gry, a ten nie wszystkim zagranicznym zawodnikom leży idealnie.
Poproszę o wymienienie tych wyróżniających się zawodników Ekstraklasy.
Poza tym co za argument, że gdzieś tam płacą więcej?Co z tego, skoro za taką sumę, można kupić lub wypożyczyć gracza z klubu silniejszej ligi.Uche, Alvarez, Mauro Cantoro,którzy przyszli za grosze.

Popatrz na Kirma, Jirsaka, czy nawet Kriwca - cała trójka przychodziła jako czołowi, czy nawet najlepsi zawodnicy swoich lig, a czy którykolwiek z nich, poza przebłyskami, pokazał coś więcej, co czyniłoby ich rzeczywiście sporo lepszymi od naszych rodzimych zawodników?
Jirsak przychodził jako gwiazda ligi czeskiej? Przecież on tam strzelił tylko 10 goli. i zagrał parę razy w u21.Był wyróżniającym się, a nie jednym z najlepszych.
Jeśli chodzi o Kirma to radził bym poczekać aż wpełni wkomponuję się w drużynę, wkońcu to nasz reprezentant na MŚ.Co prawda, nie zagrał tam wielkiej piłki, ale to samo zrobiła cąła reprezentacja Słowenii.W każdym bądź razie, kto wie, czy jego nazwisko nie zostało zanotowane w jakimś notesie z nazwiskami.Możemy jeszcze na nim sporo zarobić.
Nie mówię, że nie są to nieźli zawodnicy, ale te kompleksy i slogany n.t. leniwych i nic nie wartych polskich piłkarzy są już troche męczące, olewamy Polaków itd., bo podejście do tego zawodu i poziom sportowy nie jest kwestią narodowości, tylko indywidualnego charakteru
A czy w innych ligach nie mają szkółek i systemu szkolenia,profesjonalnych trenerów,stypendiów dla młodych zdolnych,ogromu młodych chętnych do gry oraz podejścia do młodych?Wystarczy teraz zobaczyć, gdzie jest reprezentacja Słowacji i w jakich klubach będą oni grali, gdzie grają reprezentanci Czech.Piszesz wczęśniej o Węgrach, a czy oni nie mieli przypadkiem ostatnio drużyny w Lidze Mistrzów?
JAKI MY OSTATNIO MIELIŚMY SUKCES!!!?
i tak przykładowo taki Błaszczykowski nigdy nie sprawiał problemów wychowawczych, prowadzi się profesjonalnie, a taki Małecki jak nie zmieni się na dobre, to nic ponad naszą ligę nie osiągnie, a i nawet o błysczenie w Polsce będzie mu coraz trudniej. Takich zawodników jak wspomniany Kriwiec czy Stilic też nie skupuje się hurtowo, obaj byli po prostu najlepszymi w swoich ligach i to, że dało się ich sprowadzić po okazyjnych cenach nie znaczy, że kolejnych 10-ciu Stiliciów czeka w kolejce.
Taki Błaszczykowski miał oparcie w postaciu Mielcarskiego, który prawie mu pupe podcierał i pilnował by się nie szlajał po dyskotekach.Małecki takiego wsparcia nie ma i nie miał, bo to chłopak doświadczony przez życie.Ma trudny charakter, ale ciekawy jestem jak Ty byś skończył,będąc w jego sytuacji.
Nie usprawiedliwiam jego zachowania i nie na tym mi zależy.Chodzi mi tylko o to, że u nas brakuję opieki nad młodymi i zdolnymi,czasami poprowadzenia ich za rączkę, by kiedyś odwdzięczyli się klubowi.
Nie takie jaja robiło się wcześniej w Polskiej piłce.Np Kowalczyk z Legii przyznaje, że część najlepszych meczów rozegrał na kacu lub jeszcze lekkiej bombie, a że wcześniej się tym nie przejmowali?
Z tym że wcześniej mieliśmy jakiś tam piłkarzy.A teraz?
Piszesz że nie czeka 10 Stiliców w kolejce, A pokaz mi w Polskiej lidze teraz choćby Jednego Stilica.

Skoro uważasz, że takich "gwiazdeczek" jest większość, to wymień z łaski swojej kolejno nazwiskami tą "większość", która to się tak źle prowadzi.
Popytaj ludzi w Cieniach, Franticach, Rdzy, Gorączce.

Jasny Gwint a nie 2 mln?i tylko wtedy, gdy nie mamy żadnego sponsora na koszulkach.Poza tym ta kwota jest przy budżecie 35 mln złotych, braku sponsora strategicznego, braku stadionu, braku pieniędzy z pucharów , braku pieniędzy z marketingu?
Teraz to się dopiero wszystko układa.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.07.2010 o godz. 16:37.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
pibitox
Member

Od: 02.2009

Stary 11.07.2010, 16:36
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Taki Błaszczykowski miał oparcie w postaciu Mielcarskiego, który prawie mu pupe podcierał i pilnował by się nie szlajał po dyskotekach.Małecki takiego wsparcia nie ma i nie miał, bo to chłopak doświadczony przez życie..
Co to niby znaczy, że miał oparcie w postaci Mielcarskiego Małecki doświadczony przez życie Dla twojej wiadomości: Kuba jak wiadomo nie miał łatwego dzieciństwa i gdy tylko dostał(od losu, wujka, Mielcarskiego, niepotrzebne skreślić) szansę jaką był kontrakt w Wiśle to wziął się ku*** do roboty i zapie****** na treningach zamiast gwiazdorzyć czy łazić po dyskotekach...
Trzeba mieć charakter żeby być dobrym piłkarzem bo nic samo nie przychodzi. Za Kubą nikt nie łaził i nie mówił m: -nie rób tego czy tamtego. Sorki ze może zbyt agresywnie sformowałem posta ale mnie zdenerwowałeś... Gdyby Małecki się za siebie wziął tak jak Kuba to kto wie czy nie byłby lepszym piłkarzem... Przepraszam za OT i czekam na odpowiedź odnośnie mojego pytania o tego holendra...
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.07.2010, 17:09
pibitox napisał(a):Wyświetl post
Co to niby znaczy, że miał oparcie w postaci Mielcarskiego Małecki doświadczony przez życie Dla twojej wiadomości: Kuba jak wiadomo nie miał łatwego dzieciństwa i gdy tylko dostał(od losu, wujka, Mielcarskiego, niepotrzebne skreślić) szansę jaką był kontrakt w Wiśle to wziął się ku*** do roboty i zapie****** na treningach zamiast gwiazdorzyć czy łazić po dyskotekach...
Trzeba mieć charakter żeby być dobrym piłkarzem bo nic samo nie przychodzi. Za Kubą nikt nie łaził i nie mówił m: -nie rób tego czy tamtego. Sorki ze może zbyt agresywnie sformowałem posta ale mnie zdenerwowałeś... Gdyby Małecki się za siebie wziął tak jak Kuba to kto wie czy nie byłby lepszym piłkarzem... Przepraszam za OT i czekam na odpowiedź odnośnie mojego pytania o tego holendra...
Nie porównujcie Kuby do Małego bo to dwie różne osoby ale trzeba przyznać, że po części klub jest od tego żeby wesprzeć młodego zawodnika, żeby "poprowadzić go za rękę" jeśli tego potrzebuje.
Spójrzmy choćby na Legię...czy nie starali się pomóc Grosickiemu w jego kłopotach z hazardem...? Starali się, wysłali go na "odwyk", próbowali pilnować, a gdy nie zdało to wszystko egzaminu wypożyczyli do zagranicznego klubu żeby mógł się odnaleźć w innym środowisku. Wracając do Małego, klub powinien zrobić wszystko żeby przetłumaczyć mu, że w taki sposób zmarnuje swoją szansę na karierę. Nie chcę zmyślać bo nie wiem co działo się w klubie w poprzednim sezonie ale nie oszukując się Małecki powinien być już po niejednej rozmowie z kimś odpowiedzialnym z Wisły bo jego zachowanie było naganne. Wyrzucenie z klubu czy zesłanie do rezerw będzie najgorszą z możliwych decyzji, Małeckiemu trzeba wytłumaczyć co powinien, a czego nie...bo najwidoczniej chłopak sam ma problemy z odróżnieniem dobra od zła.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Piszesz że nie czeka 10 Stiliców w kolejce, A pokaz mi w Polskiej lidze teraz choćby Jednego Stilica.
Jest w naszej lidze taki jeden Stilic, a nazywa się Semir Stilic a tak na serio to kimś w rodzaju polskiego Stilicia jest choćby Adrian Mierzejewski z Polonii Warszawa.

Żeby nie off topować, ciekaw jestem co z Kemy'm bo wydaje się ciekawym zawodnikiem i może stanowić poważne wzmocnienie.
Ostatnio edytowane przez Reiro : 11.07.2010 o godz. 17:13.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 11.07.2010, 17:58
skeba napisał(a):Wyświetl post
Niestety nastała cisza z transferami, czyli tak jak się spodziewano - dupa.
Nawet z tym Holendrem problemy robią Koleś widać, że się nadaje, ale jak zwykle problemy z transferem.
widzę kolego,ze jestes znakomicie poinformowany.a nie przyszło do glowy,ze to może ten Holender robi problemy?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.07.2010, 18:14
picasso napisał(a):Wyświetl post
widzę kolego,ze jestes znakomicie poinformowany.a nie przyszło do glowy,ze to może ten Holender robi problemy?

Nasi biedni działacze, nic tylko im problemy robią.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 11.07.2010, 18:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Nasi biedni działacze, nic tylko im problemy robią.
a jestes pewien,ze w tym przypadku tak nie było?nie bronię dzialaczy,ale czasem ktoś w dupie był,gówno widzial,ale wszystko wie i na wszystkim się zna.nie wiem jak bylo,to sie nie odzywam i nie komentuję.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.07.2010, 18:50
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Profesjonalny klub ustala warunki ewentualnego kontraktu przed przyjazdem gracza na testy, więc jeśli Agustien sportowo jest dobry to jeśli nie przyjdzie to ewidentny błąd działączy.
skąd wiesz, że tak działa profesjonalny klub ? masz jakies doświadczenia w tej dziedzinie ?
dla mnie jest wręcz logiczne, że warunki z testowanym graczem ustala się dopiero gdy się go przetestuje i stwierdzi co on tak naprawdę potrafi, zwłaszcza gdy gość ma opinie największego lenia ligi. gdyby to był grajek, którego umiejętności są znane nie przyjeżdżał by na testy tylko na badania lekarskie.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 11.07.2010, 18:55
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Profesjonalny klub ustala warunki ewentualnego kontraktu przed przyjazdem gracza na testy, więc jeśli Agustien sportowo jest dobry to jeśli nie przyjdzie to ewidentny błąd działączy.
a nie zdarzało się nigdy tak,ze się wstepnie dogaduja,ustalaja kasę i po testach gość chce więcej?może i tu tak było.nie wiesz,nie oceniaj.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.07.2010, 18:56
Cytat:
Tak samo było rok temu, gdy przechodzil Etianne, Etiame, taki czarnoskory koles z bujna czupryną. On tez robil problemy, no popatrz. Jacy Ci pilkarze sa wredni, nic tylko problemy robią...
Biorą kolesia na testy, pokazuje, że jest bardzo dobrym graczem,a dzialacze pozniej przecieraja oczy: "Kurde, nie zgodzil sie na 100 tys euro i kontrakt motywacyjny" - no nie dziwota.

Koles przychodzi, mowi na poczatku ile chce zarabiac, klub go testuje - gdy okaze sie dobry, podpisuje kontrakt. Tak powinno to wygladac, ale to Polska...
Budowanie druzyny za pięc dwunasta.
Ostatnio edytowane przez skeba : 11.07.2010 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 11.07.2010, 18:57
Tak samo było rok temu, gdy przechodzil Etianne, Etiame, taki czarnoskory koles z bujna czupryną. On tez robil problemy, no popatrz. Jacy Ci pilkarze sa wredni, nic tylko problemy robią...
ja sie tylko pytam,czy jestes tego pewien?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 11.07.2010, 18:59
Cytat:
ja sie tylko pytam,czy jestes tego pewien?
Jestem pewien, ze pokazywal, iz w Polskiej lidze sprawdzilby sie, ale nie doszlo do kontraktu, bo byly problemy z finansami?. Jesli nie to sprostuj
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 11.07.2010, 19:08
Mixu napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy zasilany czy nie, ale porównaj sobie kwoty sprzedaży zawodników (Kosa, Żuraw, Błaszczu, Dudka a ostatnio wiadomo kto) z kwotami kupowanych. Widać że zysk jest 400% (?) Do tego kasa od sponsorów, canal +, i bilety. TO ostatnie to od niedawna mały przychód..
no to prównaj ilu trzeba było kupic piłkarzy aby sprzedać 5-7 z jakaś tam kasę

400% zysk, śmieszne
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 11.07.2010, 19:11
Cytat:
no to prównaj ilu trzeba było kupic piłkarzy aby sprzedać 5-7 z jakaś tam kasę
90% zawodnikow bylo z kartą w ręku.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 11.07.2010, 19:18
Jestem pewien, ze pokazywal, iz w Polskiej lidze sprawdzilby sie, ale nie doszlo do kontraktu, bo byly problemy z finansami?. Jesli nie to sprostuj
nie muszę niczego prostować,bo niczego nie twierdziłem.ale skoro jestes pewien,to ok.rozumiem,ze masz informacje z pierwszej ręki na temat toczących się negocjacji.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Stary 11.07.2010, 19:20
ten nowy tekst z skwk rzuca troszkę inne światło na sprawę Małeckiego

choć wiadomo - obydwie strony będą teraz mydlić oczy
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.07.2010, 19:22

Śmiech Ten kto to pisał ma nieźle nabukane.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.07.2010, 19:45
_barszczu napisał(a):Wyświetl post
ten nowy tekst z skwk rzuca troszkę inne światło na sprawę Małeckiego
tak rzuca inne światło , skwk jeszcze bardziej się ośmiesza

Kasper obgadywał Małeckiego , rozmawiając o nim z asystentem - a to plotkara!

mówił że jest nieprzygotowany do sezonu - 'dyskredytował ' go tak, że powinien mu naj****

Kasperczak jest dwulicowy - bo nie przyznał się Małeckiemu o rozmowie z asystentem

Kasperczak jest gnida , bo powiedział mediom o odmowie gdy Małeckiego

skwk uważa najwyraźniej swoich czytelników za szarą mase , która ślepo wierzy w każde ich słowo , tak trzymać
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.07.2010, 19:49
a jestes pewien,ze w tym przypadku tak nie było?nie bronię dzialaczy,ale czasem ktoś w dupie był,gówno widzial,ale wszystko wie i na wszystkim się zna.nie wiem jak bylo,to sie nie odzywam i nie komentuję.
Wiesz co, mnie jest brak słów na takie dictum. Gdzie byłem i co widziałem nie Twoja rzecz...

Skoro chcesz wierzyć, że wszyscy robią naszym działaczom na złość - Twoja rzecz. Tyle, że ich psim obowiązkiem jest przygotować tyle alternatyw, żeby mieli pole manewru. To jest ich praca.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
To akurat był poważny błąd. Pomijając sfrustrowanych smarków produkujących się tu non stop na temat Patryka - jego głupie zachowanie jeszcze bardziej zaszkodziło wizerunkowi klubu. Teraz dziennikarzyny mają pożywkę, a Wisła po raz kolejny jawi się medialnie jako burdel na kółkach ( transfery, stadion, testy jakichś ofiar losu, a teraz jeszcze to).
Ogólnie mam pretensje do TWSD że z tym wyskoczyła. No, ale dużo wejść było, prawda?

Brutalna prawda - szeregowy kibic nie tylko nie musi, ale wręcz nie powinien wiedzieć zbyt wiele o tym co się dzieje w szatni. To tym bardziej nakręci różnych frustratów psując atmosferę wokół klubu. Kasperczak zachował się w tym względzie źle, zwłaszcza biorąc pod uwagę jak daleko są skłonni pójść nasi działacze, aby ukryć przed kibicami własną niekompetencję ( przecieki na forach internetowych, bezprecedensowe oświadczenie o tym, że transfery jednak będą )
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.07.2010 o godz. 19:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 11.07.2010, 19:55
Wiesz co, mnie jest brak słów na takie dictum. Gdzie byłem i co widziałem nie Twoja rzecz...

Skoro chcesz wierzyć, że wszyscy robią naszym działaczom na złość - Twoja rzecz. Tyle, że ich psim obowiązkiem jest przygotować tyle alternatyw, żeby mieli pole manewru. To jest ich praca.
chyba wielkimi literami trzeba pisać zebyś zrozumiał.nie bronie działaczy,tylko sie pytam czy znasz kulisy tego niedoszlego (jeszcze ?)transferu?jeżeli nie znasz,to dlaczego oceniasz działaczy?a jezeli wiesz jak było to rozumiem,że wiesz to od Basałaja,a może samego zawodnika lub jego menadżera.
poza tym to dictum ( jak pięknie to nazwałes) nie bylo skierowane bezpośrednio do Ciebie,ale rozumiem,że w mysl przysłowia o nożycach i stole...
Ostatnio edytowane przez picasso : 11.07.2010 o godz. 19:59.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.07.2010, 20:05
chyba wielkimi literami trzeba pisać zebyś zrozumiał.
Wystarczy pisać z sensem.
nie bronie działaczy,tylko sie pytam czy znasz kulisy tego niedoszlego (jeszcze ?)transferu?jeżeli nie znasz,to dlaczego oceniasz działaczy?a jezeli wiesz jak było to rozumiem,że wiesz to od Basałaja,a może samego zawodnika lub jego menadżera.
Gdybyśmy nie mieli braków kadrowych praktycznie w każdej formacji poza bramką, to nikt by o Holendra nie pytał. Niektórzy pewnie naiwnie liczą, że warunki zostały ustalone przed testami, niepomni wcześniejszej amatorki naszych działaczy.

poza tym to dictum ( jak pięknie to nazwałes) nie bylo skierowane bezpośrednio do Ciebie,ale rozumiem,że w mysl przysłowia o nożycach i stole...
Zaraz - napisałeś post na publicznym forum i masz pretensje, że ktoś Ci na niego odpowiedział?! I to - - ktoś kto się z Tobą nie zgadza?

Załóż blog, zablokuj możliwość komentowania. Wtedy nikt Ci nie będzie bruździł
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 11.07.2010, 20:15
Cytat:
umiesz czytać?napisalem,ze chodzi tam o Ciebie?,a uzyłem Twojego posta,bo był ostatni w dyskusji jaka sie wywiazal miedzy mna akurat nie Tobą.

Zaraz - napisałeś post na publicznym forum i masz pretensje, że ktoś Ci na niego odpowiedział?! I to - - ktoś kto się z Tobą nie zgadza?

Załóż blog, zablokuj możliwość komentowania. Wtedy nikt Ci nie będzie bruździł
a gdzie wyczytałeś,ze mam pretensje ?

picasso napisał(a):
chyba wielkimi literami trzeba pisać zebyś zrozumiał.
Cytat:
Wystarczy pisać z sensem.
wystarczy pisać cos co wie się na pewno,a nie snuć teorie i to najlepiej spiskowe.
Ostatnio edytowane przez picasso : 11.07.2010 o godz. 20:19.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.07.2010, 20:30
chyba wielkimi literami trzeba pisać zebyś zrozumiał.nie bronie działaczy,tylko sie pytam czy znasz kulisy tego niedoszlego (jeszcze ?)transferu?jeżeli nie znasz,to dlaczego oceniasz działaczy?a jezeli wiesz jak było to rozumiem,że wiesz to od Basałaja,a może samego zawodnika lub jego menadżera.
picasso bredzisz i to strasznie. Nie trzeba znac szczegół negocjacji bo to wszystko powtarza się regularnie co okienko i tak od 5 lat. To managar chciał za dużo, to zawodnik chciał za dużo, to klub postawił zaporową cenę. To już jest żałosne, mamy braki w każdej formacji, dostajemy od takich ogrków jak Levadia, Carovia, Korona, Arka. Mamy problemy z wymieniem 5 podań na połowie przeciwnika. A co robią ludzie w klubie ? Sprzedają dwóch najlepszych zawodników i sciągaja emeryta Żurawskiego ( z całym szacunkiem). Na testy przyjeżdżają poganiacze bydła, plażowicze z Afrayki ,poławiacze pereł z Australii, mimo tego że do budżetu wpłynęło 5 mln euro. To jest po prostu kpiną wobec kibiców. Szczytem chamstwa jest usprawiedliwianie się na forum i uspokajanie kibiców, nie wspomnę już o naszych forumowych gwiazdach, które według mnie są dziełem basałajowego marketingu.
Co nam powiedzą na koniec okienka ? Ja już wiem.
"W Polsce za drodzy, a zagranicą to już w ogóle skandal."
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.07.2010 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.07.2010, 20:32
wystarczy pisać cos co wie się na pewno,a nie snuć teorie i to najlepiej spiskowe.
Teorią spiskową jest tutaj Twoja wersja o zawodniku, który wraz z menedżerem sypie piasek w tryby naszej machiny transferowej.

Ja stwierdziłem jedynie, że nasi działacze są nieudolni i nikogo nie powinna dziwić kolejna z rzędu negocjacyjna porażka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.07.2010, 20:33
Wy tu gadu gadu a my dalej nie możemy się doczekać napastnika z prawdziwego zdarzenia. Już od kilku sezonów!
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Stary 11.07.2010, 20:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
tak rzuca inne światło , skwk jeszcze bardziej się ośmiesza

Kasper obgadywał Małeckiego , rozmawiając o nim z asystentem - a to plotkara!

mówił że jest nieprzygotowany do sezonu - 'dyskredytował ' go tak, że powinien mu naj****

Kasperczak jest dwulicowy - bo nie przyznał się Małeckiemu o rozmowie z asystentem

skwk uważa najwyraźniej swoich czytelników za szarą mase , która ślepo wierzy w każde ich słowo , tak trzymać
człowieku przeinaczasz fakty, w sumie to nie nowość, bo 90% osób tutaj jedyne co potrafi to przeinaczać fakty i dostosowywać je pod własne poglądy, aby komuś pojechać, czy to piłkarzowi, czy to userowi(vide zachowanie ludzi względem zbymaka i maciosa).

Nie wiem czy wiesz jak funkcjonuje to w prawie każdym klubie, zapewne nie miałeś nigdy możliwości tego doświadczyć własną osobą. Każdy normalny trener przeprowadza rozmowy nt. aktualnej formy, przyszłości w drużynie osobiście. Wiesz dlaczego? Z tego samego powodu, co wyżej napisałeś - ludzie mają skłonności do przeinaczania faktów i przykładowo z intencji trenera "musisz nadrobić zaległości, by grać w wyjściowej 11" wyjść może "raczej sobie nie pograsz w wyjściowej 11". Przez taką możliwość - ważny jest kontakt bezpośredni, podobnie jak w przypadku np. ważnych kontraktów i kluczowych działań firmy - konieczna jest bezpośrednia konfrontacja z szefostwem.

Analogiczna sytuacja - pracujesz w firmie. Szef nie jest zadowolony z twojego zaangażowania, dlatego każe panu Mietkowi przekazać tobie informację, że jesteś do dupy. Jak ty byś zareagował?

Dodatkowo w twoim przypadku(jak i w wielu innych osób z tego forum) -emanujesz niechęcią względem SKWK. W rzeczywistości - mówiąc dobitniej - gówno wiesz jak było naprawdę, jednak nie przyjmujesz wersji, że rzeczywiście Małecki mógł zostać potraktowany nie po dżentelmeńsku, a jako, iż chłopak nie da siebie tak trakować - zareagował.

Nikt z nas nie wie jak sytuacja przebiegała w 100%, więc rzucanie pewnikami dotyczącymi tej sytuacji jest po prostu żenujące, no ale w mentalność tego forum wpisuje się przecież jechanie po którymś z zawodników, który w danym miesiącu wygra na loterii los pt. "Jestem kozłem ofiarnym userów tswd". Po prostu dziecinada

i odpowiadając na zarzut, który się pewnie pojawi - NIE, nie bronię Małeckiego, ale jestem też daleki do osądzania go, gdyż NIKT Z NAS nie zna kulisów całej sprawy
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 11.07.2010, 20:38
westersyl napisał(a):Wyświetl post
picasso bredzisz i to strasznie. Nie trzeba znac szczegół negocjacji bo to wszystko powtarza się regularnie co okienko i tak od 5 lat. To managar chciał za dużo, to zawodnik chciał za dużo, to klub postawił zaporową cenę. To już jest żałosne, mamy braki w każdej formacji, dostajemy od takich ogrków jak Levadia, Carovia, Korona, Arka. Mamy problemy z wymieniem 5 podań na połowie przeciwnika. A co robią ludzie w klubie ? Sprzedają dwóch najlepszych zawodników i sciągaja emeryta Żurawskiego ( z całym szacunkiem). Ściąganie na testy poganiczy bydła, plażowiczów, poławiaczy pereł z Australi, mimo tego że mam do budżetu wpłynęło 5 mln euro jest po prostu kpiną wobec kibiców. Szczytem chamstwa jest usprawiedliwianie się na forum i uspokajanie kibiców, nie wspomnę już że naszych forumowych gwiazdach które według mnie są dziełem basałajowego marketingu.
Co nam powiedzą na koniec okienka ? Ja już wiem.
"W Polsce za drodzy, a zagranicą to już w ogóle skandal."
cieszę sie bardzo,że już teraz wiesz co powiedzą po zakończeniu okienka.
trudno też powiedzieć,że bredzę skoro nie oceniam wogóle transferów.ja oceniam tylko wypowiedź ludzi którzy przy transferach,rozmowach nie są obecni(chyba ,ze są-wtedy oczywiście przepraszam) a wypowiadaja się z taką pewnością na temat jakby sami na kontraktach skladali podpisy.powtórzę jeszcze raz.nie bronię zarządu,polityki transferowej,a chodzi mi tylko o to by pisać o czyms o czym sie wie.najczęściej jest tak,że komus się coś wydaje,cos sobie wymyśli i pisze ,że TAK JEST.tylko o to mi chodzi.nigdzie ni enapisałem,że dobrze,że odszedł ten czy inny zawodnik,albo ze przyszedł jakis szrot.to kto przyszedł tez dopiero bedzie mozna ocenić jak zacznie grać,a i tak nie koniecznie odrazu.
Ostatnio edytowane przez picasso : 11.07.2010 o godz. 20:48.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 11.07.2010, 20:43
Teorią spiskową jest tutaj Twoja wersja o zawodniku, który wraz z menedżerem sypie piasek w tryby naszej machiny transferowej.

Ja stwierdziłem jedynie, że nasi działacze są nieudolni i nikogo nie powinna dziwić kolejna z rzędu negocjacyjna porażka.
widzisz,w przeciwieństwie do Ciebie nie mam takiej pewności.

Cytat:
jest tam takie slówko "może".być może dostrzegleś,że nie napisałem tam,że nasi dzialacze są cudowni, a zły jest ten Holender.mam nadzieję,że zrozumiałeś,że nim kogoś
(czyjąś pracę) ocenisz-a zwłaszcza źle,to wypadałoby mieć pewność.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.07.2010, 20:50
(czyjąś pracę) ocenisz-a zwłaszcza źle,to wypadałoby mieć pewność.

Mam pewność, że są beznadziejni. To nie są anonimowi kolesie, oni obracają się w tym biznesie od wielu, wielu lat. Brodzą w tym polskim bagienku dzięki znajomościom, ale nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć, jacy z nich kompetentni fachowcy.

Zdzisa Kapkę kojarzysz? To on u nas wprowadza te nowe standardy, wiesz?
O Basałaja nie będę nawet pytał, chociaż wielu nie odróżnia go od jego brata.

Ja znam ich pracę, widziałem jej efekty.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 11.07.2010, 20:52

Mam pewność, że są beznadziejni. To nie są anonimowi kolesie, oni obracają się w tym biznesie od wielu, wielu lat. Brodzą w tym polskim bagienku dzięki znajomościom, ale nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć, jacy z nich kompetentni fachowcy.

Zdzisa Kapkę kojarzysz? To on u nas wprowadza te nowe standardy, wiesz?
O Basałaja nie będę nawet pytał, chociaż wielu nie odróżnia go od jego brata.

Ja znam ich pracę, widziałem jej efekty.
cieszy mnie Twoja pewność siebie i dar przewidywania.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów