The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2010, 23:32
krzy$ napisał(a):Wyświetl post
To sobie nasz Patryczek podniósł poprzeczkę..i to wysoko! (czyt. wywiad na oficjalnej).
hm? mozna link?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 09.07.2010, 23:32
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
-Młodzieżowe ME
-Występ na EURO 2008
Tyle przychodzi do głowy, tego czego nie osiągnął Patryczek...
Małecki - udział w MŚ do lat 20, gdzie był wyróżniającym się piłkarzem naszej kadry. Na owych ME grali piłkarze, którzy nie nadawali się do kadry, a dostali się przez znajomości (Pazdan, Łobodziński, Zahorski, itd.), a Brożek, Jeleń, itd. nie pojechali.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 09.07.2010 o godz. 23:39.
Odpowiedz cytując
krzy$
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 09.07.2010, 23:33
http://wislatube.pl/index/index/vide...bie_poprzeczke
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.07.2010, 23:36
Chwila ale Małecki gra na lewej a Łobo na prawej
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.07.2010, 23:44
Cześć,

A tak z innej beczki. Może ktoś wie bo ja nie wiem

Zazwyczaj jest tak że zgłasza się 25 zawodników zespołu do rozgrywek europejskich. Przeważnie jak drużyna ma mniej zawodników niż 25 to wtedy dorzuca sie na listę potencjalnych grajków kogoś z zespołu rezerw, tudzież z zespołu młodzieżowego.

To teraz moje arcytrudne pytanie. Jak to jest u nas? Skoro Pan Kasperczak nie jest w stanie decydować za nic więcej niż za taktykę i przygotowanie pierwszego zespołu, to kto poda mu tajemnicza listę nazwisk piłkarzy z drużyny MES-y? Trener Kulawik? Przecież Pan Kasperczak nawet tych młodzieńców nie widział na oczy.

Druga sprawa jest taka: przykładowo mamy utalentowanego juniora czy tam młodzika który ma 19 lat. Wypadałoby go juz zacząć wprowadzać do pierwszego zespołu. Kto ma o tym decydować? Czy trener Kulawik ma iść do Prezesa Basałaja z taką propozycją?

Dla mnie to wygląda śmiesznie... Trener Kulawik (za piłkarza uważałem go fenomenalnego - to był jeden z lepszych kapitanów Wisły) jak i Kasperczak (który jak dla mnie w pierwszej przygodzie osiągnął dość sporo) nie przejmują się tym że rozwiązań nie ma... Wygląda tak że obaj mają kontrakcik i w zasadzie nie trzeba się dwoić i troić żeby coś wyszło tylko wypełniać założenia kontraktowe - trening-odnowa-mecz-trening-odnowa-mecz-itd...

Może się mylę ale jak dla mnie tak to teraz wygląda.

Ktoś tu pisał że sprzedano Kubowicza... PO CO ? Przecież on razem z Mączyńskim startował i predyspozycje też miał niezłe (oceny za grę w 1 lidze we Flocie o ile pamiętam). To właśnie alternatywa, tak samo jak Czekaj, Brud itd.....

Może się mylę. Bardzo chciałbym się dowiedzieć jak to u nas jest, bo o tym że szkolenia młodzieży praktycznie nie ma to wiem... Ale w głowę zachodzę dlaczego nikt nie chce skorzystać z najprostszych rozwiązań.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.07.2010, 23:49
Forza napisał(a):Wyświetl post
Ale w głowę zachodzę dlaczego nikt nie chce skorzystać z najprostszych rozwiązań.
Moze dlatego że kasa co miesiac sie zgadza? Tutaj jest doskonale pokazana nasza mentalnosc.Tutaj mamy odpowiedz na pytanie dlaczego od 20 lat stoimy w miejscu jesli chodzi o nasze podejscie do wykonywanego zawodu i obowiązków. Biurokracja, formalności,przepisy,zasady,reguły i nic pozatym. Ważne jest tylko to co jest nakreslone odgórnie. Wszelkie inicjatywy są odgórnie kasowane. Każdy kto się wychyli jest z miejsca usuwany. CZYSTA KOMUNA I PRL.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.07.2010, 23:50
Forza - nie umiem precyzyjnie odpowiedź na większość poruszonych przez Ciebie kwestii i boję się, że również w samym klubie nikt nie potrafiłby odpowiedzieć na te pytania. Po obozach przygotowawczych w Zakopanem i w Niemczech oraz "polityce transferowej" w tym okresie naprawdę nie zdziwiłoby mnie to. Ani trochę.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2010, 23:51
Cześć,

A tak z innej beczki. Może ktoś wie bo ja nie wiem

Zazwyczaj jest tak że zgłasza się 25 zawodników zespołu do rozgrywek europejskich. Przeważnie jak drużyna ma mniej zawodników niż 25 to wtedy dorzuca sie na listę potencjalnych grajków kogoś z zespołu rezerw, tudzież z zespołu młodzieżowego.

To teraz moje arcytrudne pytanie. Jak to jest u nas? Skoro Pan Kasperczak nie jest w stanie decydować za nic więcej niż za taktykę i przygotowanie pierwszego zespołu, to kto poda mu tajemnicza listę nazwisk piłkarzy z drużyny MES-y? Trener Kulawik? Przecież Pan Kasperczak nawet tych młodzieńców nie widział na oczy.
Piłkarzy, którzy (któregoś, nie pamiętam) lipca nie mają ukończonych 21 lat nie trzeba zgłaszać.

Druga sprawa jest taka: przykładowo mamy utalentowanego juniora czy tam młodzika który ma 19 lat. Wypadałoby go juz zacząć wprowadzać do pierwszego zespołu. Kto ma o tym decydować? Czy trener Kulawik ma iść do Prezesa Basałaja z taką propozycją?

Dla mnie to wygląda śmiesznie... Trener Kulawik (za piłkarza uważałem go fenomenalnego - to był jeden z lepszych kapitanów Wisły) jak i Kasperczak (który jak dla mnie w pierwszej przygodzie osiągnął dość sporo) nie przejmują się tym że rozwiązań nie ma... Wygląda tak że obaj mają kontrakcik i w zasadzie nie trzeba się dwoić i troić żeby coś wyszło tylko wypełniać założenia kontraktowe - trening-odnowa-mecz-trening-odnowa-mecz-itd...
Decyduje o tym Kasperczak. Z resztą nie ma kogo powołać z MESy, bo wszyscy prezentują poziom drugoligowy.

Ktoś tu pisał że sprzedano Kubowicza... PO CO ? Przecież on razem z Mączyńskim startował i predyspozycje też miał niezłe (oceny za grę w 1 lidze we Flocie o ile pamiętam). To właśnie alternatywa, tak samo jak Czekaj, Brud itd.....

Może się mylę. Bardzo chciałbym się dowiedzieć jak to u nas jest, bo o tym że szkolenia młodzieży praktycznie nie ma to wiem... Ale w głowę zachodzę dlaczego nikt nie chce skorzystać z najprostszych rozwiązań.
I ponownie. Skoro nie dostali szansy to znaczy że są, najzwyczajniej, do dupy.
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.07.2010, 23:55
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Piłkarzy, którzy (któregoś, nie pamiętam) lipca nie mają ukończonych 21 lat nie trzeba zgłaszać.

Decyduje o tym Kasperczak. Z resztą nie ma kogo powołać z MESy, bo wszyscy prezentują poziom drugoligowy.

I ponownie. Skoro nie dostali szansy to znaczy że są, najzwyczajniej, do dupy.

No tylko teraz jest pytanie czy to jest subiektywne czy obiektywne i teraz czy subiektywne/obiektywne wg Ciebie czy subiektywne/obiektywne wg zarządu i sztabu trenerskiego.

Jonczyk tez byl 'do dupy' rozumiem? Nawet jakby na to nie popatrzec to teraz by sie nam taki drewnialdo K. Kmieck przydal i B. Iwan... Wlasnie jako uzupelnienie kadry.

Szawale to tez poziom naszej 2giej ligi takze nie demonizujmy - ale tutaj mlodzicy maja wlasnie sens
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.07.2010, 23:58
Trzeba z anielską cierpliwością, wyjaśniać niektórym nawiedzonym kibicom, że większym przestępstwem jest branie udziału w korupcji swojego klubu, nawet za młodu, jak w przypadku Łobodzińskiego, niż uczciwie wywalczenie swojego na boisku a potem w składzie drużyny, jak zrobił to Małecki w Wiśle, lecz i tak nie przekonał trenera i w związku z tym się poddał, jak każdy młody i ambitny człowiek, który niesłusznie został odtrącony. Wolfy to przy mnie wręcz kulturalny człowiek, gdyż ja nie mam żadnego szacunku dla piłkarskich koruptorów i nieudaczników w jednym oraz do nawiedzonych jego obrońców i to jeszcze posądzających wolfiego o coś, co sami czynią wobec niego. Żeby kogoś zabolało jądro, to choć jedno musi on wogóle mieć, jak powiedział psycholog do eunucha, żeby zacytować tu dawny dowcip Kasperczaka o krytykach i podsumować krytykę wobec wolfy czy Małeckiego.

Pamiętam, jak stary Cleber przeciwstawił się trenerowi ze zmianą pozycji jego gry, pod groźbą odejscia z Wisły i jakoś nikt go nie karał a on dziś jest przykładem dla wszystkich Wiślaków, że można kompetentnie grać dla Wisły, prawie po kosztach życia, na co nie stać było i chyba raczej nie będzie, nikogo innego z piłkarzy Wisły, bo do takich czynów, trzeba mieć odpowiedni charakter.

No i wreszcie wracam do tematu, który jakoś umknął wszystkim z wypowiedzi wolfy, czyli do transferów i polityki klubu w tej sprawie. Mowiłem i mówię to samo co wolfy czy Markus. Gdyby była konkurencja i Małecki ją przegrał z zakupionym i lepszym piłkarzem, to nie było by obecnie żadnej dyskusji w sprawie walki Małeckiego o skład z gorszym od niego Łobodzińskim ( o czym świadczą statystyki meczowe ). Widać Heniek potrafił walczyć o Kalu, jak o syna a Patryka natychmiast wydał pod sąd klubowy, uważając go widocznie, za trędowatego tak piłkarsko, jak i życiowo, z czym ja się nie zgadzam, patrząc na piłkarski wybór Kasperczaka czyli na Łobodzińskiego.

EDYT.

raindog - w ostatnich dwóch sezonach Małecki był piłkarzem lepszym od Łobodzińskiego, o czym świadczą statystyki meczowe ( bramki i asysty ), no ale Ciebie statstyki nie muszą przekonywać i kilka meczów Łobodzińskiego bez kompromitacji, może być podstawą dla Ciebie, aby za ostatnie 3 lata, uważać Łobodzińskiego za lepszego od Kosy czy Małego. Cóż, taki urok demokracji.

Edyt II

For_Fun_ -

zgłoś się do sędziego, prowadzacego sprawę Łobodzińskiego, który jednoznacznie i publicznie nazwał postawę Łobodzińskiego, jako świadomą przestępstwa korupcji. Do korupcji przyznał się sam Łobodziński, zeznając na swoją obronę, że robił to nieświadomie, co sędzia wyśmiał, gdyż Łobodziński był pełnoletnim człowiekiem, gdy podpisywał listy ze składkami na sedziów. Przepraszam moderatorów za off top, ale For_Fan_ mnie rozwalił swoją apologią Łobodzińskiego i straszeniem mnie sądami. Mniemam, ze jeśli nie podał sędziego do sądu za jego wypowiedź, to i mnie także nie poda i nawet wiem dlaczego .

Edyt III

For_Fun_

Jeśli twierdzisz, że jesteś z branży np. prokuratorskiej, to powinno Ci być łatwiej z zaciągnięciem informacji sądowych, typu wyciąg z akt sprawy a potem podyskutujemy O.K ?. A co do Wojtka, to zapytaj go sam przy najbliższej okazji, czy przyznał się do podpisywania tych list sędziowskich czy też nie i także pochwal się odpowiedzią i skonfrontujemy to wtedy z rzeczywistoscią prawną w tej sprawie O.K. ?.
Ostatnio edytowane przez kot : 10.07.2010 o godz. 01:12.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.07.2010, 00:03
No tylko teraz jest pytanie czy to jest subiektywne czy obiektywne i teraz czy subiektywne/obiektywne wg Ciebie czy subiektywne/obiektywne wg zarządu i sztabu trenerskiego.
Obiektywnie jako osoba postronna, subiektywnie jako ja.

Na mecze MESy chodzę dosyć regularnie. Generalnie dla mnie wniosek jest prosty- jeśli Wisła kończy rozgrywki w MESie na żałosnym ósmym miejscu, to znak że nie ma jakiegokolwiek zaplecza młodych graczy.

Rocznik '88 (Jarosiński), rocznik '89 (np Cygal, Jeleń, Batko) powinni zajmować miejsce w szerokim składzie pierwszej drużyny. Na prawdę, umiejętnościami nie grzeszą.

Jeśli któryś z nich zagrzeje we Wiśle miejsce na stałe, odszczekam to tu na forum Jednak jak dla mnie dużo bardziej prawdopodobne jest lądowanie człowieka na Marsie czy ponownie na Księżycu.

To jest smutne i sam na tym ubolewam. Ale wszyscy wiedzą że na talenty trzeba czekać długie lata, wychowywać w jak najlepszy sposób piłkarzy od poziomu żaków, i potrzebna jest oczywiście bogata baza treningowa.

Jończyk to inna bajka. Sam chciał odejść do Sandecji, albowiem tam zabawiał jego mentor.

Szawale to tez poziom naszej 2giej ligi takze nie demonizujmy - ale tutaj mlodzicy maja wlasnie sens
Levadię mieliśmy "wziąć z rozpędu"

Spokojnej nocy,
z Wiślackim pozdrowieniem
Ostatnio edytowane przez michu-k : 10.07.2010 o godz. 00:10.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.07.2010, 00:27
kot napisał(a):Wyświetl post
Trzeba z anielską cierpliwością, wyjaśniać niektórym nawiedzonym kibicom, że większym przestępstwem jest branie udziału w korupcji swojego klubu, nawet za młodu, jak w przypadku Łobodzińskiego, niż uczciwie wywalczenie swojego na boisku a potem w składzie drużyny, jak zrobił to Małecki w Wiśle, lecz i tak nie przekonał trenera i w związku z tym się poddał, jak każdy młody i ambitny człowiek, który niesłusznie został odtrącony.. Gdyby była konkurencja i Małecki ją przegrał z zakupionym i lepszym piłkarzem, to nie było by obecnie żadnej dyskusji w sprawie walki Małeckiego o skład z gorszym od niego Łobodzińskim ( o czym świadczą statystyki meczowe ). Widać Heniek potrafił walczyć o Kalu, jak o syna a Patryka natychmiast wydał pod sąd klubowy, uważając go widocznie, za trędowatego tak piłkarsko, jak i życiowo, z czy ja się nie zgadzam.
****a nawet spokojnie człowiek nie może wziąć sobie kilku miesięcy wolnego od forum
O CZYM TY CHŁOPIE PISZESZ? - jakie odtrącenie?
Małecki zagrał we wszystkich meczach za kadencji Kasperczaka
W 11 meczach wyszedł w pierwszym składzie - tylko 2 razy zszedł przed końcem, raz na 8 minut, raz na 16
W sparringach też wychodził w pierwszym składzie - To był pierwszy mecz gdzie jaśnie pan Małecki musiał chwilę poczekać - PIERWSZY

Więc o czym my tu ****a mówimy?o jakim odtrąceniu?jakiej nieuczciwości?
Jak koleś odpierdala takie rzeczy bo w sparingu ma wejść od 46 minucie - RAZ - to co będzie dalej?Terror?Przyjdzie do szatni i powie Kasperczakowi - kim ty ****a jesteś pedale by mnie na ławce sadzać..?
Takim dyshonorem było wejść w 46 minucie z Jirsakiem i Boguskim i pokazać się z dobrej strony?Oczywiście , bo jaśnie pan nie godzien czekać na zagranie sparringu.Lżenie swoich kolegów nie wystarcza, to trza upokorzyć trenera bo ja tu rządzę.

I zgadzam się w 100% z wolfym - brak konkurencji rodzi patologie - właśnie taką patologie że gościowi wydaje się że będzie bezkarny(bo co oni mi zrobią jak jestem jednym z lepszych a na dłuższą metę to tylko stracą bo nie ma kto grać)

pozdrawiam i już definitywnie koniec tematu dla mnie - jak ktoś nie zrozumiał to trudno.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.07.2010, 00:29
Niektore posty(a zwlaszcza ostatni) nt. Lobodzinskiego sa ponizej pewnego poziomu. Wojtkowi postawiono jakies zarzuty? Jest o cos oskarzony? Absolutnie nie i nic na to nie wskazuje, wiec gadanie ******* o jego udziale w korupcji jest ogromnym s****ys...(inaczej tego okreslic nie mozna). Sprawa, jak dla mnie nadaje sie do sadu, o ile sam Lobo tu zaglada lub ktos z jego otoczenia. Mozna go krytykowac, ale nazywac przestepca!? Mam nadzieje, ze osoba, ktora to napisala przekaze odpowiednie materialy do prokuratury(bo chyba na czyms sie opiera, wysuwajac oskarzenia takiego kalibru?).

P.S - Zenujace.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.07.2010, 00:29
Jestem NIESAMOWICIE zdenerwowany reakcją niektórych kibiców jeżeli chodzi o Małeckiego.
JAKIE ZNACZENIE MA DO CHOLERY JASNEJ TO CZY JEST LEPSZY/GORSZY od Łobo? u chodzi o jego zachowanie- skandaliczne, głupie, poniżej jakiegokolwiek poziomu. Co ma do tego aspekt sportowy? WIELE RAZY było mówione tutaj na forum o tym, że zarząd nie dba o WIZERUNEK klubu. Więc jak będzie wyglądał nasz Klub, jeżeli zamieciemyy sprawę pod dywan i będziemy udawać, że nic się nie stało? Kolejna sprawa- morale i wychowywanie zawodników. Co z autorytetem klubu, trenera, jeżeli puścimy tę sprawę płazem? Sprawa ta dotyczy również innych aspektów funcjonowania klubu. Ilu młodych zawodników powie- będe kolejnym Małeckim, mam kolegów, trenera i klub w dupie?
Być może niezdyskfalifikowanie Małeckiego do gry w tym klubie da jakieś doczesne zyski(choć mam co dotego wątpliwości- jak również pozsiadam wątpliwości co do jakości i wpływu gry Maleckiego). Jednak późniejsze skutki, patrząc w przyszłość, bedą wręcz KATASTROFALNE dla dalszego funkcjonowania Wisły.
Pamiętajcie Koledzy i Koleżanki, że nie rozmawiamy o poziomie gry Małeckiego. To sprawa dyskusyjna. Tu chodzi o coś zdecydowanie ważniejszego.
Jak dla mnie - wystawienie na listę transferową z wysoką kwotą odstępnego, zesłanie na pól roku do ME (z opcją przedłuzenia oczywiście) i kara finansowa.
Ostatnio edytowane przez WioReXXX : 10.07.2010 o godz. 00:34.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 10.07.2010, 00:48
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Jestem NIESAMOWICIE zdenerwowany reakcją niektórych kibiców jeżeli chodzi o Małeckiego.
JAKIE ZNACZENIE MA DO CHOLERY JASNEJ TO CZY JEST LEPSZY/GORSZY od Łobo? u chodzi o jego zachowanie- skandaliczne, głupie, poniżej jakiegokolwiek poziomu. Co ma do tego aspekt sportowy? WIELE RAZY było mówione tutaj na forum o tym, że zarząd nie dba o WIZERUNEK klubu. Więc jak będzie wyglądał nasz Klub, jeżeli zamieciemyy sprawę pod dywan i będziemy udawać, że nic się nie stało? Kolejna sprawa- morale i wychowywanie zawodników. Co z autorytetem klubu, trenera, jeżeli puścimy tę sprawę płazem? Sprawa ta dotyczy również innych aspektów funcjonowania klubu. Ilu młodych zawodników powie- będe kolejnym Małeckim, mam kolegów, trenera i klub w dupie?
Być może niezdyskfalifikowanie Małeckiego do gry w tym klubie da jakieś doczesne zyski(choć mam co dotego wątpliwości- jak również pozsiadam wątpliwości co do jakości i wpływu gry Maleckiego). Jednak późniejsze skutki, patrząc w przyszłość, bedą wręcz KATASTROFALNE dla dalszego funkcjonowania Wisły.
Pamiętajcie Koledzy i Koleżanki, że nie rozmawiamy o poziomie gry Małeckiego. To sprawa dyskusyjna. Tu chodzi o coś zdecydowanie ważniejszego.
Jak dla mnie - wystawienie na listę transferową z wysoką kwotą odstępnego, zesłanie na pól roku do ME (z opcją przedłuzenia oczywiście) i kara finansowa.
Bardziej ośmiesza Wisłę to, że gra w Niej piłkarz podejrzany o handel meczami.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 10.07.2010 o godz. 00:52.
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 10.07.2010, 10:44
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
w 100 procentach sie podpisuje pod tymi slowami .Uwazam tez, ze w przypadku Patryka blad zostal popelniony duzo wczesniej i juz wczesniej nalezalo mu przytrzec nosa,lecz chyba nie mial kto tego zrobic.
Te wieczne pretensje do kolegow z druzyny doprowadzaja mnie (przed telewizorem) do szalu, a co dopiero wspolgraczy.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.07.2010, 11:13
w związku z tym się poddał, jak każdy młody i ambitny człowiek, który niesłusznie został odtrącony..
I od dzisiaj slowo ambitny oznacza ze ktos sie poddaje. Ale jak widac cecha mlodych i ambitnych jest to, ze sie poddaja.
A Malecki zostal faktyczne zostal odtracony. Przez wlasny rozum ktory sie poddal i poszedl do kogos innego. Glupio siedziec u kogos przez 22 lata i byc nieuzywany.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 10.07.2010, 11:34
Zupełnie nie rozumiem zachowania wszystkich, którzy teraz najlepiej wytarliby smarki pod nosem Małeckiego, tylko dlatego że ktoś na niego krzyknął. Zrozumcie do jasnej cholery, że nawet jeśli tak zachowałby się Rooney to należałoby go po prostu przykładnie wyp... z drużyny do 5 ligi po to żeby się nie stawiał. Czy ktoś kiedykolwiek z Was mądrali zarządzał zespołem większym niż 1 ?
Niech jeszcze Małeckiego pogłaszczą, a następnym razem da w ryj Łobo, bo bedzie uwazal, że ten jest gorszy, a potem o*******i Żurawia, bo jest "stary i w ogóle" Jaką k.wa argumentację ma ten cały Mały, żeby tak się zachowywać?
Taką, że po sezonie kichy przegrał miejsce w składzie? Ze nie pasuje do koncepcji trenera? Jakie odtrącenie, co Wy pierd...jak ma JAJA o których wszyscy piszą, to weźmie się do roboty wi wywalczy miejsce w składzie normalnie
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.07.2010, 11:34
michu-k napisał(a):Wyświetl post

Levadię mieliśmy "wziąć z rozpędu"

Spokojnej nocy,
z Wiślackim pozdrowieniem

Spokojnie

Levadia jest absolutnym hegemonem w swojej lidze, a Szawle to przeciętniak z Litwy...
nie popadajmy w skrajności, wygramy z nimi na pewno

Chcemy awansować do fazy grupowej, a boimy się Szawle? Coś jest nie tak
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 10.07.2010 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.07.2010, 12:11
Listek napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html

Jak widzisz takie rzeczy zdarzaja sie nie tylko u nas. Ale przepraszam ty zyjesz w perfekcyjnym swiecie gdzie wszystko idealnie sie uklada, nie ma przypadkow losowych a gdybys zostal prezesem Wisly to juz dawno bylibysmy w cwiercfinale LM. Swiadcza o tym twoje zawsze perfekcyjne analizy taktyczne meczow i oczywiscie wg ciebie banalne negocjacje z kandydatami na naszych pilkarzy ktore zawsze zakonczczylyby sie sukcesem. I oczywiscie wszystkie porazki to tylko nieudolnosc naszych dzialaczy.
Bo ty myslisz ze z pilkarzem to jest jak w sklepie. Przychodzisz, lezy na polce i kosztuje 300k euro. Podchodzisz do lady i mowisz: poprosze tego i tamtego. Pani ekspedientka mowi: Ooooo 2 na raz? to ja panu rabat dam a trzeciego dorzuce za pol ceny! Wszyscy sa swietni i w twojej analizie meczu beda mieli zawsze oceny powyzej 6 w sklai EUROPEJSKIEJ.
Taki kontrakt z Milinkovieicem ktorego nota bene nasz klub nigdy NIE potwierdzil uznajesz za jego porazke. Nie wiesz jak przebiegaly negocjacje(jesli byly), nie wiesz ile Wisla chciala mu zaplacic, nie wiesz jakie fochy mogl stroic i czego zadac. Za to razem z kolega Wolfym przescigacie sie w sianiu defetyzmu i pluciu na swoj klub.
Przepraszam. Musialem.
Wyjaśnijmy sobie coś.

Kibice jedynie reagują na politykę klubu, którą kreuje zarząd z Cupiałem. Dlatego to nie ja, Wolfy, ani nikt inny nie sieje defetyzmu, tylko oni postępowaniem podczas tego i poprzednich okienek transferowych. Pretensje ślij więc pod innym adresem.

Nie żyjemy w perfekcyjnym świecie. Ale nie trzeba tam żyć, aby prowadzić politykę inną niż w Wiśle. I przykładowo w miejsce odchodzących gwiazd zespołu ściągać piłkarzy z jakimiś dokonaniami w CV, zamiast anonimowych „nona menów” czy „tuczników” na testy. Niestety, to nie my, a Legia pokazuje, że można to robić, wyśmiewając Twoją kpiącą opowiastkę o kupowaniu towaru w sklepie za ladą. Nie trzeba żyć w perfekcyjnym świecie, aby nie osłabiać się regularnie, nie rozwalać sobie w kluczowych momentach obrony, unikać wpadek takich jak pozwolenie na pracę Bunozy (PSV ma czas na uporanie się z podobną sprawą przy Marcelo do pierwszego ważnego meczu – profesjonalistów od amatorów odróżnia np.: to, że losowe trudności tym pierwszym nigdy nie rzutują na sprawy ważne), nie mieć długich wakatów na stanowisku prezesa, posiadać długofalową strategię wzmacniania zespołu itd. itp.

Po drugie: Nie każde negocjacje muszą dać efekt. Ale też nie każde muszą kończyć się spektakularną klęską. Od lat nie widzimy w Wiśle negocjacyjnych efektów w postaci naprawdę dobrych piłkarzy (ostatni to Marcelo). A zapowiedzi ich ścągnięcia było wiele, ostatnio Jakosza, niegdyś Wilczka, Helera etc. To jest zastraszające świadectwo wartości naszej polityki kadrowej i umiejętności (nie tylko negocjacyjnych) naszych działaczy.

Po trzecie, porażki nie biorą się znikąd i zawsze pozostają w związku z tym, kto coś zrobił lub czego nie zrobił. Każda na pewno raz wtóry nie świadczy dobrze o kompetencjach naszych pracowników klubowych, od samej góry do dołu.

Po czwarte wreszcie, krytyka zlej polityki władz Wisły i ich błędów, które potem skutkują np.: takimi Lewadiami, absolutnie nie jest „pluciem na klub”, czy na barwy. Sprowadzanie jej do tego wymiaru jest oczywistym nadużyciem. Troska o klub nie musi wyrażać się milczeniem i udawaniem, że nigdy nic złego się nie dzieje.
Ostatnio edytowane przez Markus : 10.07.2010 o godz. 12:13.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Stary 10.07.2010, 12:32
Kocie, jako czytacz tego forum, bardzo często podzielam Twoje zdanie. Odpowiada mi Twój pogląd na politykę Klubu, na kwestie wzmocnień. Ale jeśli chodzi o Twoją obronę Małego to się nie zgadzam z tym co piszesz. Małemu, moim zdaniem, po prostu zagrzała się głowa . Nie wiemy czy przegrał rywalizacje z Łobo, czy może nie zagrał od początku dlatego, że rozpoczął przygotowania później niż drużyna ze względu na pobyt z kadrą Smudy. A może faktycznie na tym etapie Łobodziński jest lepszy?
Tak zadecydował trener, który odpowiada za wyniki, a Małecki jako lojalny pracownik powinien zacisnąć zęby i przyjąć to do wiadomości. Nawet jeśli czuje się skrzywdzony, niedoceniony to swoja frustrację powinien przełożyć na jeszcze lepszą postawę w trakcie treningów. Sadzisz, że Kasperczak jest tak głupi i będzie sam pod sobą dołki kopał wypuszczając w bój gorszego kopacza mając do dyspozycji lepszego? Nie sądzę. Wiem jednak, że Mały spieprzył atmosferę w zespole na progu nowego sezonu. Mam nadzieje, że na poniedziałkowym zarządzie sprawy zostaną wyjaśnione w sposób satysfakcjonujący obie strony, gdyż nie chciałbym tracić dobrego grajka ,jakim niewątpliwie jest jak na nasze warunki Małecki.

A jako, że temat o polityce transferowej, to zapytam sobie naszych panów odpowiedzialnych za nią gdzie do jasnej cholery jest kolejny klasowy stoper? I to nie kolejny "testacz" tylko zawodnik wchodzący do drużyny na pewniaka. Jeden Bunoza to mało, poza tym nie wiemy na co go stać, ale skoro został ściagnięty bez zbędnych testów to znaczy, ze ktoś go wcześniej obserwował i podjął decyzje. I niech nikt nie śmie pierdzielić o braku środków na transfery. Nie po to chyba rozbiliśmy obronę, żeby spłacać długi, tylko po to żeby zbudować zespół mogacy zapełnic trybuny nowego stadionu.
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 10.07.2010, 12:55
For_Fun_

Jeśli twierdzisz, że jesteś z branży np. prokuratorskiej, to powinno Ci być łatwiej z zaciągnięciem informacji sądowych, typu wyciąg z akt sprawy a potem podyskutujemy O.K ?. A co do Wojtka, to zapytaj go sam przy najbliższej okazji, czy przyznał się do podpisywania tych list sędziowskich czy też nie i także pochwal się odpowiedzią i skonfrontujemy to wtedy z rzeczywistoscią prawną w tej sprawie O.K. ?.
Napisze jeszcze raz. Lobodzinski nie ma postawionych zarzutow, a tym bardziej nie zostal skazany prawomocnym wyrokiem sadowym. Nie przyznal sie tez do winy(czytalem doniesienia prasowe), jedynie zeznal ze podpisywal listy i nie wiedzial czego dotyczyly(nie mam powodow zeby mu nie wierzyc). A ty go nazwales przestepca i czlowiekiem, ktory uczestniczyl w korupcji...w zwiazku z aktualnym stanem prawnym jest to kompletna nieprawda i moze za to wytoczyc ci proces, takie sa fakty. Z twoja logika, to nalezaloby tez popytac kilku innych pilkarzy Wisly o ich przeszlosc(zanim do nas trafili). Skoro korupcja dotyczyla 90% klubow w Polsce, to jestem ciekawy co na ten temat mialby do powiedzenia Glowacki, Baszczynski czy Kosowski Pilkarze wybrani zupelnie przypadkowo. Polacy, ktorzy u nas graja...trafiali do nas z polskich klubow, a skoro wiekszosc polskich klubow byla zamieszana w ten proceder...reszte sam sobie dopisz. O korupcji, kto inny decydowal. Napewno nie mlodzi chlopacy, a trenerzy, prezesi, wlasciciele klubow i dzialacze. Pilkacze sie poprostu na to godzili(jesli o tym wiedzieli), bo nie mieli innego wyboru. Wyjatkiem jest starszyzna druzyny, tak jak to bylo w Lechu, gdzie 4-5 pilkarzy sprzedawalo mecze i jawnie uczestniczylo w korupcji. Jeden to nawet dalej biega po I-szo ligowych boiskach.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 10.07.2010, 13:34
Co do transferów to warto też zwrócic uwagę, że kilku naszym zawodnikom kończą się kontrakty w czasie trwania sezonu, lub po jego zakończeniu. M.in. Jarosińskiemu, Pawełkowi, Cleberowi, Singlarowi, Kubowiczowi, Pietii, Cikosowi, Czekajowi, Janikowi, Sobolewskiemu, Diazowi, Chrapkowi, Rado i Żurwaskiemu, z czego priorytetem powinno byc przedłużenie umów z większością tych zawodników.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.07.2010, 13:48
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Co do transferów to warto też zwrócic uwagę, że kilku naszym zawodnikom kończą się kontrakty w czasie trwania sezonu, lub po jego zakończeniu. M.in. Jarosińskiemu, Pawełkowi, Cleberowi, Singlarowi, Kubowiczowi, Pietii, Cikosowi, Czekajowi, Janikowi, Sobolewskiemu, Diazowi, Chrapkowi, Rado i Żurwaskiemu, z czego priorytetem powinno byc przedłużenie umów z większością tych zawodników.
Cleber - kończy kariere
Żurawski , jest u nas od kilku tygodni i już ktoś alarmuje że kończy mu się kontrakt ?
Cikos to samo
Sobol , Singlar - obawiam się że ze względu na zaawansowany wiek jest to ich ostatni sezon w druzynie , ale mogę się mylic
Piotr Brożek i Diaz - trzeba przedłużyć
Pawełek ?

Janik , Czekaj , Kubowicz , Chrapek , Rado , Jarosiński to nie są piłkarze pierwszej druzyny ( albo nie stanowią o jej sile )
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 10.07.2010, 13:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Cleber - kończy kariere
Żurawski , jest u nas od kilku tygodni i już ktoś alarmuje że kończy mu się kontrakt ?
Cikos to samo
Sobol , Singlar - obawiam się że ze względu na zaawansowany wiek jest to ich ostatni sezon w druzynie , ale mogę się mylic
Piotr Brożek i Diaz - trzeba przedłużyć
Pawełek ?

Janik , Czekaj , Kubowicz , Chrapek , Rado , Jarosiński to nie są piłkarze pierwszej druzyny ( albo nie stanowią o jej sile )
Cleber jest oczywistością.
Żuraw, Cikos - wiem ,ze są od niedawna, ale faktem jest, że w tym roku kończą się ich kontrakty
Sobola powinniśmy zostawic jeśli nie znajdziemy zastępcy na co najmniej rok, Singlar to głównie zależy od Cikosa
Pietia i Diaz - wiadomo.
Pawełek - zagadka.
Młodzi - co z tego, że nie stanowią o jej sile. Myśląc o przyszłości należy im się przyjrzeć i albo zostawiamy, albo żegnamy bez żalu.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.07.2010, 16:05
Ja sądzę, że Łobo doskonale wiedział co podpisywał. Inna sprawa, że, Łobo był młodym chłopakiem i w szatni miał do powiedzenia wielkie gówno. Jakby nie podpisał to byłby wytykany palcami przez kolegów z drużyny (w najlepszym wypadku, w najgorszym dostałby zwyczajny w******* za wyłamywanie się) i pewnie teraz w Wiśle by nie grał, bo już by się Ci działacze / trenerzy (niepotrzebne skreślić) zatroszczyli o dalszy rozwój jego kariery (czyli kariery w rezerwach lub drużynach juniorskich ). Czasami gadacie tak, jakbyście nie znali rzeczywistości i nie wiedzieli jak wyglądają układy w szatniach piłkarskich Winni są prowodyrzy i Ci co mają coś do powiedzenia w tej sprawie, a nie Ci, którzy muszą pod presją ogółu.

Nie twierdzę jak coponiektórzy, że Wojtek jest aniołkiem ale może 1% społeczeństwa byłoby w stanie wykazać wystarczający charakter, odwagę (bo przecież każdy klub może łatwo zdusić karierę takiego młodzika) i praworządność i odmówić podpisania tych list pod naciskiem starszyzny drużyny / trenera / prezesa czy kto tam był jeszcze w to zamieszany.

Z Małeckim inna sprawa, on podjął samodzielną decyzję i tym samym pokazał jak głęboko ma w poważaniu trenera i kolegów z drużyny. Normalnie jakby był Głowacki, to by gówniarz zebrał liścia na pysk i by się skończyło pajacowanie a tak... eh szkoda gadać. Zesłać do ME do odwołania, a potem się zobaczy, jak Małecki zareaguje. Czy przyjmie godnie karę, czy znów się obrazi i będzie olewał treningi w ME (co przy jego charakterze i tym co pokazał w meczu z H96 jest bardzo możliwe).

Myślę, że szybko może się okazać czy Patryk tak naprawdę ma jaja i charakter jak co niektórzy z uporem sugerują.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.07.2010 o godz. 16:14.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.07.2010, 16:20
Co do przedłużania umowy z Pawelkiem bym się wstrzymał, może warto zakontraktować Keylora Navasa?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.07.2010, 16:27
Jonczyk tez byl 'do dupy' rozumiem? Nawet jakby na to nie popatrzec to teraz by sie nam taki drewnialdo K. Kmieck przydal i B. Iwan... Wlasnie jako uzupelnienie kadry.

Kazimierz Kmiecik to twoim zdaniem drewno ? No może w obecnej formie to już nie te lata ale się zagalopowałeś.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.07.2010, 16:49
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
no wszystko zależy głównie od nich samych, jak się będą na boisku prezentowali i jakie będą wyniki w lidze i w pucharach.Poza Pietią no i może Diazem to raczej na pozostałych chętnych nie ma
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.07.2010, 16:58
O ile pamiętam przy naszym obecnym prezesie jak Szymkowiak podskakiwał po zwolnieniu Kasperczaka, to go wypieprzono (sprzedano) karnie do Turcji, więc jeśli wtedy nie patyczkowano się z Szymkowiakiem. To nie widzę powodu dlaczego miałby mieć taryfę ulgową Małecki. Zwłaszcza, że swoim zachowaniem daje zły przykład młodym piłkarzom.

Łobodziński jeśli by miał coś grubego na sumieniu i prokuratura mu siadała na dupę, to na bank klub by to wykorzystał do rozwiązania kontraktu. Zwłaszcza po tej formie, co ją prezentował ostatnim czasy. Więc nie wiem, co ty tyle roztrząsacie.

Wracając do transferów, mam nadzieję, że niebawem zostanie zakontraktowany kolejny środkowy obrońca. Bo póki co mamy 3/4 obrony. Bo chyba nikt nie sądzi, że Cleber, który nie grał tyle miesięcy nagle zastąpi Marcelo albo Głowackiego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów