The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2010, 16:03
Zobaczymy mamy kasę. Moim zdaniem Kowalski to zdecydowanie zawodnik nie na Wisłę. Rezerwowym to moze byc Cleber ktory trudu sezonu moze nie wytrzyma ale pojedyncze mecze tak. Jest takze Singlar moim zdaniem zdecydowanie lepszy pomysl niz Kowalski.

Milinkovic- no coz jezeli mamy sie zgodzic na jego warunki- 3 letni kontrakt to dziekuje. Za 500k a nawet troche dolozyc i kupic 1 ale lepszego co cos wniesie do zespolu. Gwiazd ala Malecki ani zawodnikow przeplacanych kolejnych typu Lobodzinski nie potrzebujemy.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.07.2010, 16:10
Mnie jedno nurtuje- przetłumaczyłem ten tekst dobrze, ale zastanawia mnie że w nagłówku piszą że zawodnik nie przygotowuje się razem z zespołem (odbywają przygotowania do nowego sezonu w Rakusku bez ), a później(W klubie są przygotowani na jego transfer, on sam TRENUJE z MFK Koszyce).

Albo trener, albo poziom dziennikarstwa słowackiego jest porównywalny z naszym. Skłaniam się ku drugiej opcji, nie wierzę, żeby trener odpuścił przygotowania serba tylko dlatego, że kluby (wg mnie też to bujda, chcą pewnie tylko tego, żebyśmy przystali na warunki Milinkovicia).

Cytat:
Milinkovic- no coz jezeli mamy sie zgodzic na jego warunki- 3 letni kontrakt to dziekuje. Za 500k a nawet troche dolozyc i kupic 1 ale lepszego co cos wniesie do zespolu. Gwiazd ala Malecki ani zawodnikow przeplacanych kolejnych typu Lobodzinski nie potrzebujemy.
Pytanie- kogo? Jak my mamy problem z jego ściągnięciem (kontrakt), a co dopiero z jakimś lepszym grajkiem? Ciekawy jestem jakie wynagrodzenie wchodzi w grę?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 09.07.2010, 16:14
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Mnie jedno nurtuje- przetłumaczyłem ten tekst dobrze, ale zastanawia mnie że w nagłówku piszą że zawodnik nie przygotowuje się razem z zespołem (odbywają przygotowania do nowego sezonu w Rakusku bez ), a później(W klubie są przygotowani na jego transfer, on sam TRENUJE z MFK Koszyce).

Albo trener, albo poziom dziennikarstwa słowackiego jest porównywalny z naszym. Skłaniam się ku drugiej opcji, nie wierzę, żeby trener odpuścił przygotowania serba tylko dlatego, że kluby (wg mnie też to bujda, chcą pewnie tylko tego, żebyśmy przystali na warunki Milinkovicia).

Pytanie- kogo? Jak my mamy problem z jego ściągnięciem (kontrakt), a co dopiero z jakimś lepszym grajkiem? Ciekawy jestem jakie wynagrodzenie wchodzi w grę?
mysle ze takich grajkow to jest na swiecie na peczki, problem jedynie w tym zeby ich dobrze wybrac... zapewniam cie ze pewnie wielu lepszych grajkow od tego Serba zgodziloby sie na jego warunki. Negocjowac trzeba twardo bo inaczej przy tym budzecie co mamy nie zbudujemy dobrej druzyny na lata...
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 09.07.2010, 16:15
na stronie Koszyc czytałem że on trenuje z rezerwami - jeżeli dobrze zrozumiałem
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 09.07.2010, 16:18
Cytat:
na stronie Koszyc czytałem że on trenuje z rezerwami chyba...
To by wiele wyjaśniało. Jakby się z nami dogadał -> jest w Koszycach, pakuje manele i welcome home.
Jak nie -> jedzie do Rakucka i trenuje z pierwszym składem.

Ale przynajmniej będzie przygotowany do sezonu...

Cytat:
mysle ze takich grajkow to jest na swiecie na peczki, problem jedynie w tym zeby ich dobrze wybrac... zapewniam cie ze pewnie wielu lepszych grajkow od tego Serba zgodziloby sie na jego warunki. Negocjowac trzeba twardo bo inaczej przy tym budzecie co mamy nie zbudujemy dobrej druzyny na lata...
I znów ta siatka scoutingu... Póki co mamy Bełkota, który się szlaja po Bałkanach, o reszcie scoutów nie wiem...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 09.07.2010, 16:20
nalezy pamietac ze na boisku gra 11 a nie 1. Dlatego sprzedaz Marcelo jest dobra jezeli pomoze stworzyc druzyne...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 09.07.2010, 16:23
Słyszałem od kolegi na Słowacji, że Milinković to taki typ awanturnika (czyt.Małecki), jest do bólu szczery w wywiadach, bez ogródek wali co myśli, także umiejętności to jedno, psychika i profesjonalizm to drugie...

A to drogi Acapelo przyznajesz że źle wpływa na drużynę...

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.07.2010, 18:16
Słyszałem od kolegi na Słowacji, że Milinković to taki typ awanturnika (czyt.Małecki), jest do bólu szczery w wywiadach, bez ogródek wali co myśli, także umiejętności to jedno, psychika i profesjonalizm to drugie...

Co jeszcze wymyślicie, aby usprawiedliwić kolejną prawdopodobną porażkę negocjacyjną Wisły i robienie kibicom przez wiele tygodni wody z mózgu dokładnym powtórzeniem schematu pozyskiwania Neia, Grigorie i Galmaza, Grzelaka i Kaźmierczaka?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 09.07.2010, 18:26
Zgadza się. Ja bym dodał do tego Makinwe a niedługo będziemy musieli dodać do tej listy jeszcze Milinkovicia. Większość się nie nauczy tego, że my NIE LUBIMY WYDAWAĆ PIENIĘDZY NA TRANSFERY. Smutna to prawda i brutalna, ale wielu próbuje jeszcze to negować i żyć w przekonaniu, że może jakiś tam transferek będzie pod koniec okienka.

Weźcie głęboki oddech bo transferów może poza Augstienem, nie będzie.
Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.07.2010, 18:49
Cytat:
robienie kibicom przez wiele tygodni wody z mózgu dokładnym powtórzeniem schematu pozyskiwania Neia, Grigorie i Galmaza, Grzelaka i Kaźmierczaka?
Ale kto komu robił wodę z mózgu w sprawie Milinkovicia, bo chyba coś przegapiłem. Chyba nie masz na myśli forumowych kaznodziejów ? Jest 9 lipca może trochę za wcześnie na lament świętokrzyski, hę?
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 09.07.2010, 18:55
Markus napisał(a):Wyświetl post
Co jeszcze wymyślicie, aby usprawiedliwić kolejną prawdopodobną porażkę negocjacyjną Wisły i robienie kibicom przez wiele tygodni wody z mózgu dokładnym powtórzeniem schematu pozyskiwania Neia, Grigorie i Galmaza, Grzelaka i Kaźmierczaka?
Kto komu robił wodę z mózgu?
Zarząd, czy ludzie pokroju zbymaka i maci0sa?
Zastanów się Markusie, kogo słuchasz i komu wierzysz.
Jakbyś wczytał się ze zrozumieniem w moje posty to byś wiedział, jaka jest polityka transferowa naszego klubu na ten sezon.
Ale nie, lepiej jest podniecać się postami kilku forumowiczów.
To nie zarząd obiecał nam transfery, tylko kilku "dobrze poinformowanych".
Zarząd oficjalnie podawał, że negocjuje. Ale skoro taki np. Makinwa dostał lepszą ofertę, to co mieliśmy zrobić? Bić się z Larissą?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 09.07.2010, 19:03
Etamane przyjechał z naszymi piłkarzami do krakowa.....

ciekawe co z Holendrem...
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez UcheJ : 09.07.2010 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.07.2010, 20:06
UcheJ napisał(a):Wyświetl post

Nie miał się gdzie podziać to przyjechał, Kasperczak chłopa nie chce odsyłać na dworzec bo ma słabość do czarnych, a Holender ma menadżera, który jeśli jeszcze nie zaśpiewał to wkrótce zaśpiewa o finansowych oczekiwaniach i będzie po zabawie...
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.07.2010, 20:22
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Nie miał się gdzie podziać to przyjechał, Kasperczak chłopa nie chce odsyłać na dworzec bo ma słabość do czarnych, a Holender ma menadżera, który jeśli jeszcze nie zaśpiewał to wkrótce zaśpiewa o finansowych oczekiwaniach i będzie po zabawie...
My to teraz jesteśmy w takim dnie kadrowym, że naprawdę się Kasperczakowi nie dziwię. Bo co, ma czekać na tych cudownych piłkarzy którzy nigdy na Reymonta nie zawitają? Już teraz nie ma jak gierki rozegrać, musi Czerwiec brać udział...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.07.2010, 20:24
Jeżeli odpadniemy z Litwinami rzecz jasna transferów nie będzie - nie chcę dorabiać teorii spiskowych ale czy nie o to czasem chodzi naszym władzą dzięki temu będą mieli koronny argument przeciwko wzmacnianiu drużyny - na Litwę jedziemy z dwoma nominalnymi środkowymi obrońcami - emerytem i spadkowiczem z Ekstraklasy i tak ma wyglądać budowa drużyny... Po sprzedaży podstawowych obrońców powinno przyjść 3-4 środkowych obrońców nikt nie liczy na Kowalskiego i Clebera, który za moment kończy karierę i co najwyżej mógłby zostać rezerwowym...

Jakby miały być wzmocnienia nie testowalibyśmy tylu zawodników nie najwyższej próby.....

Mogę się założyć że do 22 lipca żadnego transferu gotówkowego nie będzie...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.07.2010, 20:33
gdyby tak te 5 baniek co wpłyneło za transfery Głowy i Marcelo przeznaczyc na wzmocnienia to by spokojnie starczyło i na Sobiecha,Sadloka,Milinkovica,Kislyaka,Rodionowa i jeszcze Pietrasiaka.Takie wrażenie odnosze że jakby już kogoś klub co raz mniej interesował.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.07.2010 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 09.07.2010, 20:40
Miał problemy na granicy, nasi mu pomogli:

http://www.youtube.com/watch?v=qU6SdYT77RI
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.07.2010, 20:46

Holender miał wrócić do domu, jak coś to mają rozmawiać z menago chyba.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.07.2010, 20:52
kibicwisły1906;931823[B napisał(a):
]Jeżeli odpadniemy z Litwinam[/B]i rzecz jasna transferów nie będzie - nie chcę dorabiać teorii spiskowych ale czy nie o to czasem chodzi naszym władzą dzięki temu będą mieli koronny argument przeciwko wzmacnianiu drużyny - na Litwę jedziemy z dwoma nominalnymi środkowymi obrońcami - emerytem i spadkowiczem z Ekstraklasy i tak ma wyglądać budowa drużyny... Po sprzedaży podstawowych obrońców powinno przyjść 3-4 środkowych obrońców nikt nie liczy na Kowalskiego i Clebera, który za moment kończy karierę i co najwyżej mógłby zostać rezerwowym...

Jakby miały być wzmocnienia nie testowalibyśmy tylu zawodników nie najwyższej próby.....

Mogę się założyć że do 22 lipca żadnego transferu gotówkowego nie będzie...
Levadia wam strasznie zakrzywiła rzeczywistość panowie. rozumiem nie należy lekceważyć przeciwnika, ale sory - Szawle nawet z kulawym Cleberem powinniśmy wciągnąć nosem. jeśli w rewanżu będzie remis bądź 1-0 dla nas to będę bardzo zaskoczony. http://www.fcsiauliai.lt/lt/komanda macie tu kadrę Szawle i powiedzcie mi który z tych zawodników równa się Nikicie Andriejewowi czy Sandro Puriemu z pamiętnych meczów?
2. Levadia to potentat w Estonii, a Szawle jest 7 w lidze Litewskiej. uspokójcie się i sory za OT
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.07.2010, 22:50
Po wyczynach Śląska w sparingach, i naszych również, po zeszłorocznym "Waterloo" Skorży i tegorocznej ofensywie transferowej wszystkiego się można spodziewać także nawet porażki z tak"utytułowanym" przeciwnikiem jak Szawle....

Zapytacie co ma gra Śląska do naszych meczów, ale chodzi mi o pokazanie potęgi polskiej ligi skopanej...ztąd te porównanie
Powód: Dopiska
Ostatnio edytowane przez SĘDZIA ZGRED : 09.07.2010 o godz. 22:51.
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 09.07.2010, 23:00
Najśmieszniejsze jest to, że wszyscy wyśmiewacie się z naszej polityki transferowej wielbiąc przy okazji Legię i przy okazji wyśmiewa się z naszej wczorajszej porażki z 15 drużyną Bundesligi poprzedniego sezonu. Więc wasza Legia dzisiaj dostała po dupie od 14 drużyny polskiej pierwszej ligi Dolcanu Ząbki. W najmocniejszym składzie dodajmy (Dolcan wygrał 3-2)

Żeby nie było całkowitego OT to powiem, że gdybym był bogaty to zainwestował bym w scouting i poszukał skautów wśród zawodników, którzy niedawno skończyli karierę piłkarską, lub mają ją zamiar kończyc w najbliższym czasie.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.07.2010, 00:09
Spokojnie, Legia się dopiero zgrywa. Ma nowego trenera i w połowie nowy skład. Nie skreślałbym ich tak szybko, chociaż dobrze by było, gdyby rzeczywiście okazali się niegroźni.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 10.07.2010, 08:37
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, Legia się dopiero zgrywa. Ma nowego trenera i w połowie nowy skład. Nie skreślałbym ich tak szybko, chociaż dobrze by było, gdyby rzeczywiście okazali się niegroźni.
U nas chyba też zmieniło się SZEŚCIU z 11 piłkarzy w porównaniu z ubiegłym sezonem. Ale co ja insynuuję! Przecież Legia się zgrywa i będzie wielka, a my "spadamy w przeciętność"!
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.07.2010, 08:41
http://tsw.com.pl/news/Lobodzinski-p...c965945f0a4337

Brak transferów (wzmocnień), bunt w drużynie, co jeszcze nas czeka w najbliższej przyszłości - druga Levadia, pamiętacie Vetre Wilno....

I znów powodem brak transferów....to staje się nudne...
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 10.07.2010, 08:59

To by tłumaczyło czemu Koszyce pozbywają się go bez żalu. Szybko się z naszymi dogadali i to na mniej niż go wyceniali co mnie od początku zastanawiało..
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.07.2010, 09:27
Maćko napisał(a):Wyświetl post
U nas chyba też zmieniło się SZEŚCIU z 11 piłkarzy w porównaniu z ubiegłym sezonem. Ale co ja insynuuję! Przecież Legia się zgrywa i będzie wielka, a my "spadamy w przeciętność"!
No tak, ale oni mają piłkarzy nowych i jednak trochę na nich wydali. My ściągneliśmy dwóch obrońców i Żurawia.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.07.2010, 09:34
I bramkarza - o nim to nikt nie pamięta...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.07.2010, 12:49
wiem, że to mało realne, zwłaszcza patrząc na naszą politykę transferową, ale ten zawodnik jest z kartą w ręku i warto by było się nim zainteresować, 20 lat wysoki w poprzednim sezonie 13 bramek, reprezentant młodzieżówki...

http://transfermarkt.de/de/adin-dzaf...ler_46211.html
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.07.2010, 12:58
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
wiem, że to mało realne, zwłaszcza patrząc na naszą politykę transferową, ale ten zawodnik jest z kartą w ręku i warto by było się nim zainteresować, 20 lat wysoki w poprzednim sezonie 13 bramek, reprezentant młodzieżówki...

http://transfermarkt.de/de/adin-dzaf...ler_46211.html
Bośniak, reprezentant młodzieżówki - jest nasz
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 10.07.2010, 13:04
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
Bośniak, reprezentant młodzieżówki - jest nasz
Poweidz Mi co w tym takiego smiesznego
Odpowiedz cytując