The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2010, 18:10
Zamiast pruć się bezpłodnie w internecie, wziąłbyś się jeden z dugim kibicem, za jakąś zbórkę dla chorych dzieci, albo przyszedł na spotkanie SKWK, jeśli nie masz zbyt daleko na R22 i to tylko w celu, aby jeden z drugim razem głosującym, dla przykładu usunęli nielubianego Marcina albo i zesłali na dożywotnie roboty Małeckiego, a tak internetowa prezerwatywa ( czytaj filter anonimowości ) wchłania wszystko i nic, a jak trzeba było przybyć do Rady Miasta w sprawie stadionu, to oprócz rava i Kuby nie było nikogo
Ciekawe, czy klub i Kasperczak postąpią inaczej niż z Uche i Małeckiego ukamieniują tym razem dla poprawności odbioru klubu. Czy dochowają zasad czy też będą hipokrytami, bo Patryk nie kosztował ich ( Cupiała ) set tysięcy € i nie jest czarny lub umoczony w korupcji lub wytatuował sobie Papieża itd. co znaczy, jest idealny na ofiarę stulecia
Ostatnio edytowane przez kot : 09.07.2010 o godz. 18:22.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.07.2010, 18:12
Małecki jest strasznie dziwny.. Nie wiem o co tak nan prawde w tym chodzi. Miał nie za ciekawe dziecinstwo ale zachowuje sie jak bysmy to my wszyscy byli temu winni a teraz mści się na nas. Wydaje mi się, że przy obecnej kadrze i tak wchodziłby z ławki więc wiele nie tracimy a zyskamy na pewno większy spokój w drużynie bo tacy piłkarze psują atmosfere. Nie może być tak, że młody szczyl dyktuje warunki. Otrzymuje pieniadze nie miale i powinien wykonywac swoje zadania.
Na moje oko to koniec Małeckiego w Wiśle Kraków. Cupiał jest stanowczy i na pewno nie spodoba mu sie takie zachowanie. Tutaj mieliśmy przykład Kosowskiego więc tymbardziej nie liczył bym na litość w przypadku Małeckiego.
Ostatnio edytowane przez satori : 09.07.2010 o godz. 18:15.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.07.2010, 18:23
Wydaje sie, ze Maly skonczy swoja przygode z Wisla jak Uche. Mysle, ze tak tak bylo z Kosa i Uche tak samo bedzie z Maleckim, ktory ma w tym momencie przerabane mowiac delikatnie u Bogusława Cupiała. Szkoda, ze tak sie stalo, ale coz ...
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.07.2010, 18:24. .
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zenie_zarzadu/
...

co do Malego nie wypowiadam sie .Widocznie $ mu w glowie pomieszal , moze gdyby zarabial minimalna krajowa 1317zl brutto inaczej by zrobil hehe.. a tak naprawde dobrze zrobil Dan Petrescu biorac pilkarzy (?) do Tele-foniki...
co do SKWK tez sie nie wypowiadam bo od jakiegos czasu widac ze jesli deszcz pada to tez wina Kasperczaka dla ktorego Praca w Legii to nie jest marzenie........
Powód: skwk
Ostatnio edytowane przez palczi : 09.07.2010 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.07.2010, 18:27
Ale o czym my mowimy.

On ma grac i za to mu placa.
A jak ja czytac artykul na SKWK ze to wina Kasperczaka i ze powienen mu odpuscic to dochodze do wniosku ze w Stowarzyszeniu sa ludzie naprawde mocno *******nieci...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.07.2010, 18:32
fugiel napisał(a):Wyświetl post
Wydaje sie, ze Maly skonczy swoja przygode z Wisla jak Uche. Mysle, ze tak tak bylo z Kosa i Uche tak samo bedzie z Maleckim, ktory ma w tym momencie przerabane mowiac delikatnie u Bogusława Cupiała. Szkoda, ze tak sie stalo, ale coz ...
Z całym szacunkiem,ale Uche to był kawał gracza i rozłąka z nami krzywdy mu nie zrobiła. Ostatnio dwa gole na Mundialu.
Kosowski to samo. Zagrał w LM. A Małecki to przy nich żaden piłkarz. Co on ma?Dośrodkowania Kosowskiego,czi kiwkę Uche? Facet robi dużo szumu wokół siebie i tyle. A w jego przypadku to Wisła mu jest bardziej potrzebna niż on Wiśle. Na zachodzie,wschodzie takich jak on to na pęczki. I niech Małecki nie podważa autorytetu trenera,bo Kasperczak patząc obiektywnie nie takich tuzów trenował. Niech osiągnie jako zawodnik lub trener chociaż 1/4 tego co Kasperczak. Jakby nie było najbardziej utytułowany polski szkoleniowiec.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 09.07.2010 o godz. 18:36.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.07.2010, 18:45
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem,ale Uche to był kawał gracza i rozłąka z nami krzywdy mu nie zrobiła. Ostatnio dwa gole na Mundialu.
Kosowski to samo. Zagrał w LM. A Małecki to przy nich żaden piłkarz. Co on ma?Dośrodkowania Kosowskiego,czi kiwkę Uche? Facet robi dużo szumu wokół siebie i tyle. A w jego przypadku to Wisła mu jest bardziej potrzebna niż on Wiśle. Na zachodzie,wschodzie takich jak on to na pęczki.
Chciałbym Marszałku żebyś jako prawdziwy kibic Wisły, te "pęczki" pokazał naszemu Zarządowi. Najlepiej z kartą na ręku. Może uda się kogoś złapać? Wierzę że nie odmówisz pomocy klubowi w ciężkich chwilach

Wiadomo że Małecki to nie Uche i nie Kosowski (inna para kaloszy) - więc ameryki nie odkryłeś, ale my też mamy na dzień dzisiejszy takich piłkarzy że piłkarz klasy Peszki (czyli Małecki) jest dla nas ważnym ogniwem. Iluż My mamy lepszych? Jirsak? Kirm? Boguski? Łobo? Bez żartów. Ciężko znaleźć w naszej kadrze dobrych kopaczy po sprzedaniu Marcelo. Więc Peszko upss Małecki jest dla nas ważnym piłkarzem. Nie siej propagandy!

Ja rozumiem że lubisz błyszczeć ale mówimy o obecnej Wiśle a tu gwiazd nie ma. Mówimy o 2 strzelcu zespołu i drugim asystującym w zespole. Jak będziemy sprowadzać dobrych graczy to Małecki nie będzie nam potrzebny. Na razie niestety ale na bezrybiu i rak ryba

PS
Nie usprawiedliwiam zachowania Małeckiego, tylko uważam że nadużyciem jest popierdywanie że to cienki piłkarz. Tak przy Kosowskim cienki ale Kirma zjada na śniadanie.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 09.07.2010 o godz. 18:47.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 09.07.2010, 18:48
To, że Małeckiemu się w głowie poprzewracało i kryteria poprzestawiały to jedno, ale to, że niektórzy jak widzę ślepi są, albo wiosną meczów Wisełki nie oglądali, w których tenże Małecki był jednym z najlepszych zawodników, to druga sprawa. Nikt mi tutaj nie powie, że Łobodziński jest zawodnikiem lepszym od Małeckiego. Kto pracuje ten wie, jak może w****iać w robocie sytuacja, kiedy kierownik faworyzuje opierdalającego się bądź niekompetentnego pracownika wobec innych harujących w pocie czoła.
To powinno być dla wszystkich zrozumiałe.
Dalej, postępowanie Małeckiego jest karygodne i skandaliczne i musi być ukarane, w ten sposób aby klub na tym stracił jak najmniej, bo to że straci na tej sytuacji tak Klub jak i zawodnik jest dla mnie jasne. I kolejna sprawa, pewni Panowie powinni zrozumieć, że jeśli Im na Klubie zależy to zamiast zagłaskać zawodnika poklepując po ramieniu czy też jeszcze brnąc dalej (załatwiając mu *****i, jak to miało miejsce w przypadku Mihailovica w pewnej knajpie na rogu ul. Miechowskiej) powinni wyjaśnić mu co jest trąfem i w jaki sposób powinien się zachowywać nosząc BG na piersi, aby nie powtórzyła się sytuacja z Surmą wychowankiem wielbionym na kilku dzielnicach, a wkrótce po odejściu całującym eLkę.

Mam nadzieję, że Mały się opamięta, bo naprawdę ma papiery na granie, a i jego charakter na boisku się przydaje, byleby miał trochę oleju w głowie...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.07.2010, 18:51
W poniedziałek napiszą, że ukarali go finansowo i po sprawie. Sprawa rozejdzie się po kościach.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.07.2010, 18:56
raindog napisał(a):Wyświetl post
Strona SKWK to wielka amatorka. W sumie nie da się tego czytać. Jeszcze te filmiki z budowy stadionu. To, że są spoko, ale samo ich zmontowanie, monotonia i muzyka to jakiś koszmar.
napisz jeszcze coś ciekawego !

może... chujowe barwy ma to skwk ,takie monotonne ... nie wiem co jeszcze zdjęcia z meczu ,****a co za pajace robią zdjęcia kibicom przecież to o piłkę chodzi ,co nie ?

do czego się jeszcze ****a do*******isz ?

nie jestem w skwk nie ze wszystkim sie zgadzam co tam piszą ale ****a zanim zaczniecie pisać takie głupoty jeden z drugim ,to się ****a zastanówcie ,bo jak trzeba coś zrobić,pomóc to chętnych brak ale jak napisać jakie to chujowe stowarzyszenie to jest was pełno
co do Małeckiego to z ocena wstrzymałbym się trochę ,jakoś nie chce mi się wierzyć ze tak po prostu olał sprawę,tak po prostu...
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.07.2010, 18:57
Skoro bedzie spotkanie w poniedzialek to juz mozna powiedziec ze wiadome jest to, ze Małecki z klubu nie wyleci..
To co przeczytalem na SKWK.. no szok.. po prostu zatkalo mnie. Nie wiem kto tam pisze te artykuly ale jak bym nalezal do tego stowarzyszenia to z reka na sercu dzisiaj chcialbym z tego odejsc.. Po drugie jak jakis jeden koles co ma jakies chore wizje moze zabierac glos za caly SKWK piszac "my".. Nie jest wam wstyd? mowie o tych ktorzy naleza do SKWK.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2010, 18:57
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ale o czym my mowimy.

On ma grac i za to mu placa.
A jak ja czytac artykul na SKWK ze to wina Kasperczaka i ze powienen mu odpuscic to dochodze do wniosku ze w Stowarzyszeniu sa ludzie naprawde mocno *******nieci...
Ale na co Kasperczak mialby sie uprzec? jak by byl chociaz ciut lepszy od Lobo to by On gral. Trener ma zestawic najslniejszy sklad, taki zeby wygrywal mecz i za to mu placa, a nie za sympatie.

A jak sie gwiezdzie Maleckiemu cos nie podoba niech wykupi swoj kontrakt i do widzenia ja za nim plakal nie bede.
Ja mialem tez w robocie kilku takich co maja na wszystko wyjebane i pretesje do samego Boga na wszystko i na wszystkich, raz nie zrobili tego co powinni bo sie im nie chcialo i juz ich nie ma a tez byl placz ze bez nich firma nie ruszy z miejsca a jest zupelnie inaczej.

zim zium napisał(a):
W poniedziałek napiszą, że ukarali go finansowo i po sprawie. Sprawa rozejdzie się po kościach.
Zwolnienie dla Maleckiego bylo by nagroda, jezeli faktycznie te pogloski o ofercie jest prawda.

100 tys kary i rok w mlodzikach, jak bedzie zapier...l na treningach to mozna do 6 mies skrucic.Dodatkowo za kazdym razem jak zabuczy na meczu czy treningu do kolegow po 10 tys za akcje to go moze nauczy respektu i rozumu.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 09.07.2010 o godz. 19:02.
,
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 09.07.2010, 18:58
Nie znamy przyczyny dlaczego Małecki tak się się zachował, ale jeśli prawdą jest, że strzelił focha, ponieważ nie zagrał w pierwszym składzie to mamy dylemat. Dylemat, którego można się było spodziewać. I tak dziw bierze, że Małecki ze swoim charakterem wcześniej nie odwalił takiego numeru...
Co możemy w takiej sytuacji zrobić?
1. Rozmowa dyscyplinarna z zawodnikiem i kara pieniężna. Małecki musiał by w tej sytuacji przeprosić kibiców, piłkarzy i przede wszystkim trenera.
2. Wyrzucić piłkarza z klubu lub wysłać do rezerw.
Nie znam Małeckiego, ale prawdopodobnie jest on na dzień dzisiejszy typem zwykłego chama i prostaka, któremu się wydaje (lub tak go wychowano), że świat się zdobywa poprzez zwierzęcą siłę, bezwzględność, wyzwiska i fochy...aaa przysłowie mówi dokładnie - pokorne ciele dwie matki ssie
Jeśli Małecki ma w sobie odrobinę honoru, godności osobistej, jeśli matka mu wpoiła, co to kultura, ogłada, takt to Patryk po krótkiej refleksji się otrząśnie z prostactwa buraczanego i będzie pełną gębą profesjonalistą. Jeśli nie, jeśli siedzi w nim na amen prymityw to szkoda tylko jego talentu. Myśli, że robi na złość trenerowi, pokazuje kto tu rządzi, ale jest śmiesznym dzieckiem, które na złość babci nie założy czapki i odmrozi sobie uszy..
Klub, którego dobre imię Małecki nadszarpnął powinien w tej sytuacji wyciągnąć do niego rękę. Nie spodoba się zapewne tłumowi żądnemu krwi i ofiar takie zachowanie, ale jak był zobaczył na oficjalnej komunikat, że: "Wisła Kraków podjęła decyzję dot. Małeckiego. Klub rozumiejąc młody wiek i porywczy charakter piłkarza postanowił ostatni raz przymknąć oko na zachowanie zawodnika, dając jednoznacznie do zrozumienia, że więcej takich zachowań Małeckiego tolerował nie będzie. Sam zawodnik wyraził skruchę, przeprosił i wrócił do treningów."
Jeśli ma być rozwój to trzeba rozumieć i wybaczać a nie wyśmiewać i karać. Każdemu przytrafiają się błędy. Nie wstydem jest upaść, wstydem jest nie spróbować się podnieść i wierzę w to, że Małecki ma tyle w sobie rozumu i siły, że na tyle przemyślał swoje dziecinne zachowanie, że okaże skruchę, przeprosi i wszystko wróci do normy. No może nie całkowicie. Ma być Mistrz, nie wice.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 09.07.2010, 19:04
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
SKWK nie zajmuje sie oprawami tylko UW, Watts obudziles sie.. w sumie to dowod na to ze nie znacie chlopaka, i wiekszosci osob z SKWK a opieracie swoje tezy na internecie
spoxter jesteś inteligentny gość i za ch...ja nie uwierzę, że tym razem podpisałby się pod artykułem tego gościa. Bo to, co napisał, to było dno i metr mułu. Gdybym ja właścicielem strony, to bym go wyp.... na zbity pysk, bo używa jej do swojej prywatnej wojny z Heńkiem i w dodatku czyni do pod auspicjami całej wiślackiej braci.

I proszę, nie gadaj mi tu o jego "prywatnej opinii". Przegiął tym razem i basta.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.07.2010, 19:06
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym Marszałku żebyś jako prawdziwy kibic Wisły, te "pęczki" pokazał naszemu Zarządowi. Najlepiej z kartą na ręku. Może uda się kogoś złapać? Wierzę że nie odmówisz pomocy klubowi w ciężkich chwilach

.
Rozumiem,że poprzeczka ustawiona jest niezwykle nisko. Musi tylko umieć przyjmować,celnie podawać i potrafić dośrodkować w biegu. Czyli niezbędne minimum na zachodzie i wschodzie.

Wiem,że jest naszym najlepszym grajkiem ale to tylko pokazuje w jakim miejscu jesteśmy. Niemniej nie jest to Messi,którego trudno byłoby zastąpić i udawanie,że nie możemy go odsunąć,lub pozbyć się bez straty dla klubu byłoby właśnie sianiem propagandy. Facet będący poniżej szablonowości jest do zastąpienia przez każdego solidnego ligowca z zachodu. Nie wiem na ile jesteś w stanie się oszukiwać,że tak nie jest,i jak zmyślne argumenty przytaczać ale faktów i rzeczywistości nie zaczarujesz.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.07.2010, 19:10
Z tym artykulem sie akurat nie zgadzam... nie zgadzam sie z wieloma innymi.. ale jak koles juz sie dopieprza do muzyczki w filmiku to nie idzie wytrzymac... to sa stricte sportowe artykuly, pisane w wiekszosci przez Kempesa, ktory ma na ten dany temat swoja wizje, swoje zdanie i tego sie trzyma.. i chocby nie wiem co tego nie zmieni, koniec kropka, ktos czegos nie rozumie niech sie z nim spotka face to face i pogada.. Kempes jest facetem ktory nie toleruje tego typu rozkmin w internecie, nie przejmuje sie wyzwiskami pod jego adresem na forach itp, z reguly sie z tego smieje, wyznaje zasady 'face to face' , dlatego uwierzcie mi na slowo ze na nic te wszystkie komentarze..
nie jestem z SKWK i nie oceniam SKWK po tego typu artykulach bo bylbym smieszny, biore takie artykuly na luzie i z dystansem i innym tez to polecam..

czekamy wiec do poniedzialku, niech skuli ogon, przeprosi i wrocmy na wlasciwe strony, raz na zawsze niech powie co go boli i bedzie spokoj, zarzad tez niech stanowczo uderzy w stol i da mu do zrozumienia raz na zawsze ze jesli to sie powtorzy konsekwencje beda na tyle duze ze bedzie mial problem ze znalezieniem nowego pracodawcy (z racji ZABRUDZONYCH PAPIEROW!)
bo tracic takiego zawodnika nie ma najmniejszego sensu, a i on sam sobie pobrudzi papiery, a po co mu to? najlepsze lata dopiero przed nim, a gdzie mu bedzie lepiej w Polsce jak nie w Wisle, na zagranice jeszcze nie jest gotow, moze kiedys, a moze do konca dni w Wisle
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 09.07.2010 o godz. 19:26.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 09.07.2010, 19:17
Rozumiem,że poprzeczka ustawiona jest niezwykle nisko. Musi tylko umieć przyjmować,celnie podawać i potrafić dośrodkować w biegu. Czyli niezbędne minimum na zachodzie i wschodzie.

Wiem,że jest naszym najlepszym grajkiem ale to tylko pokazuje w jakim miejscu jesteśmy. Niemniej nie jest to Messi,którego trudno byłoby zastąpić i udawanie,że nie możemy go odsunąć,lub pozbyć się bez straty dla klubu byłoby właśnie sianiem propagandy. Facet będący poniżej szablonowości jest do zastąpienia przez każdego solidnego ligowca z zachodu. Nie wiem na ile jesteś w stanie się oszukiwać,że tak nie jest,i jak zmyślne argumenty przytaczać ale faktów i rzeczywistości nie zaczarujesz.
Nic nie będę czarował, od czarów jesteś Ty (bez urazy).

Poprzeczka - to obecna kadra Wisły. Nic mniej i nic więcej. Poziom naszego zespołu jaki jest każdy widzi. I właśnie w tym zespole bryluje Małecki. Ten poziom to 90 tysięcy euro które zarabia.

Jakoś pomimo starań nie udało się tych "pęczków" przez naszych działaczy przywieźć. Bo albo nie mają ochoty grać w Wiśle albo chcą sporo więcej niż Małecki zarabia. Może źle szukają? Dlatego myślałem że Ty pomożesz klubowi skoro się tak przechwalasz.
Szukamy - raz na kilka lat trafimy na Uche czy Marcelo (fartem) a tak to mamy Jirsaki, Kirmy itd

Śledzę ligę parę lat i jakoś tych pęczków nie przybywa... może te dobre pęczki są za drogie?

PS
Ja mogę tobie podać pęczki bo widzę że Ciebie na to nie stać:

http://www.kanonierzy.com/cadre_section-d_Kadra.shtml

Tylko ilu z nich chciało by tu grać za 90 tysięcy i to w Polsce?

Na koniec - chcąc podwyższyć poziom zespołu najpierw trzeba wymienić słabsze elementy, a dopiero potem te mniej słabe jak Małecki a nie odwrotnie!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 09.07.2010 o godz. 19:26.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 09.07.2010, 19:27
raindog - popieram Cię.

A tak w ogóle to dlaczego pod tymi wypocinami o Kasperczaku na stronie SKWK usunięto komentarze? Bo się nie podobały? Skoro administrator je usunął, a nie dopisał nic o tym, że "artykuł" to prywatna opina Kempesa, to znaczy, że to jest oficjalne stanowisko SKWK? Chyba że sam MARCIN jest tym administratorem i usuwa nieprzychylne komentarze Czyżby fala krytyki go zaskoczyła?
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.07.2010, 19:36
Cytat:
O co chodzi z tym Małeckim?

Dostaliśmy ze sto maili z prośbą, żeby solidnie obsmarować Patryka "kim ty ****a jesteś" Małeckiego. Wiślak - jak poinformował trener Henryk Kasperczak - odmówił gry w sparingu z Hannoverem. Ale... na razie nie obsmarujemy. Coś nam tu nie pasuje. Piłkarze, nawet najgłupsi i najbardziej zarozumiali, tak po prostu nie odmawiają gry. To znaczy zdarza się to raz na kilka lat, ale żeby ktoś aż tak robił sobie pod górkę przy okazji jakiegoś głupiego sparingu? Przecież odmowa gry to pierwszy krok do tego, by prezes odmówił wypłaty.

Zanim więc ostatecznie uznamy Patryka Małeckiego za ciężko chorego psychicznie, zaczekamy na jakieś bardziej szczegółowe wyjaśnienia, sami może popytamy tu i tam. Chłopak jest specyficzny, ale do tej pory pewnych granic nie przekraczał. Może więc - hmm, strzelamy - bolało go jądro i się wstydził przyznać? Albo dopadła go inna równie głupia dolegliwość, którą wolał zachować dla siebie? Może miał kaca-giganta? Może chciało mu się srać?

Dziwna sprawa. Wytłumaczenie, że on po prostu obraził się, iż zaczął mecz na ławce rezerwowych po prostu nie mieści nam się w głowach. To by przecież oznaczało, że w czasie następnych spotkań powinien być odsyłany do szorowania kibli szczoteczką do zębów.
weszlo.com

Nie wiem czy ktoś to tutaj wklejał. Po wpisach można sądzić, że nie. Mały musiałby mieć ostro najebane do gara żeby z powodu sparingu zaciągnąć swojej karierze taki hamulec. Myśle, że może to być grubsza sprawa.

Publicznie krytykowałem SKWK za wiadome artykuły. Co więcej, tym ostatnim też wbijają kij w mrowisko chociażby z tego względu, że nawet jeśli Małecki na coś im sie żalił to powinni to zatrzymać dla siebie, a nie ogłaszać publicznie. Na wyciąganie takich spraw "z szatni" każdy klub reaguje alergicznie.

Ale merytorycznie tym razem może być ziarnko prawdy w tym co piszą (choć w słowach jak zwykle przesadzili).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.07.2010, 19:52
Marszałek - zobacz, jakich w tym okienku graczy testowaliśmy. Jakich ściągnęliśmy. Na koniec sprawdź, jaką mamy kadrę.
Może to da Ci do myślenia na temat możliwości Wisły i jej działaczy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.07.2010 o godz. 19:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.07.2010, 19:56
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...k_dziecko.html
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Stary 09.07.2010, 19:59

Wiadomo że Małecki to nie Uche i nie Kosowski (inna para kaloszy) - więc ameryki nie odkryłeś, ale my też mamy na dzień dzisiejszy takich piłkarzy że piłkarz klasy Peszki (czyli Małecki) jest dla nas ważnym ogniwem. Iluż My mamy lepszych? Jirsak? Kirm? Boguski? Łobo? Bez żartów. Ciężko znaleźć w naszej kadrze dobrych kopaczy po sprzedaniu Marcelo. Więc Peszko upss Małecki jest dla nas ważnym piłkarzem. Nie siej propagandy!

Ja rozumiem że lubisz błyszczeć ale mówimy o obecnej Wiśle a tu gwiazd nie ma. Mówimy o 2 strzelcu zespołu i drugim asystującym w zespole. Jak będziemy sprowadzać dobrych graczy to Małecki nie będzie nam potrzebny. Na razie niestety ale na bezrybiu i rak ryba

PS
Nie usprawiedliwiam zachowania Małeckiego, tylko uważam że nadużyciem jest popierdywanie że to cienki piłkarz. Tak przy Kosowskim cienki ale Kirma zjada na śniadanie.

Ogryzku, ale stwierdzenie "zostawmy Małeckiego, bo lepszych nie ma", nie prowadzi do niczego. Biorąc pod uwagę to, co napisałeś, to nawet jak go ukarzą, to będzie miał na to wyjebane, bo przecież i tak się go do składu przywróci. A może strzeli mu do głowy żeby znowu fochem rzucić. Bo przecież go nie wywalą, bo po co. Lepszych nie ma. W taki sposób utwierdza się go tylko w tym, że jest zajebisty i w ogóle rządzi. Bo to, że Ty powiesz, że lepszych nie ma, dla niego nie oznacza, że jest słabośredni jak reszta kadry. Nie. Skoro nie ma nikogo na moje miejsce, to znaczy że jestem full wypas i mogę dyktować warunki. Próbkę jego możliwości już miałeś. Co z tego, że może to i owo umie, jak przykładowo może nie zagrać w meczu ligowym czy pucharowym, który dla nas jest szalenie ważny? Wtedy gówno nam dają jego umiejętności, bo go na boisku nie ma. A poza tym drużyna ma osłabione morale, bo ich w****ia fakt, że jeden taki co to wyżej sra niż dupę ma, próbuje rządzić klubem. Na to chcesz pozwolić?
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 06.03.2015 o godz. 13:49.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 09.07.2010, 20:06
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
Ogryzku, ale stwierdzenie "zostawmy Małeckiego, bo lepszych nie ma", nie prowadzi do niczego. Biorąc pod uwagę to, co napisałeś, to nawet jak go ukarzą, to będzie miał na to wyjebane, bo przecież i tak się go do składu przywróci. A może strzeli mu do głowy żeby znowu fochem rzucić. Bo przecież go nie wywalą, bo po co. Lepszych nie ma. W taki sposób utwierdza się go tylko w tym, że jest zajebisty i w ogóle rządzi. Bo to, że Ty powiesz, że lepszych nie ma, dla niego nie oznacza, że jest słabośredni jak reszta kadry. Nie. Skoro nie ma nikogo na moje miejsce, to znaczy że jestem full wypas i mogę dyktować warunki. Próbkę jego możliwości już miałeś. Co z tego, że może to i owo umie, jak przykładowo może nie zagrać w meczu ligowym czy pucharowym, który dla nas jest szalenie ważny? Wtedy gówno nam dają jego umiejętności, bo go na boisku nie ma. A poza tym drużyna ma osłabione morale, bo ich w****ia fakt, że jeden taki co to wyżej sra niż dupę ma, próbuje rządzić klubem. Na to chcesz pozwolić?
Weź przeczytaj mój post kilka stron wcześniej
(Napisałem tam że Małecki karę ponieść musi a trener ma zawsze rację w takich sytuacjach i nic nie usprawiedliwia zachowania Małego)

To jest natomiast polemika z argumentem że jest cienki jako piłkarz. Owszem jest cienki w porównaniu z Uche czy Kosowski ale nie z obecnym składem. To że jest dobrym piłkarzem nie znaczy że może się tak zachowywać. Jedno z drugiego nie wynika w moich postach!

Co nie zmienia faktu że karę ponieść musi za swoje zachowanie! Jaką? To już kwestia Zarządu i trenera. Nie 1 rok w ME bo to niczemu nie służy ale musi być wychowawcza.

Po prostu to są 2 różne rzeczy
- jego gra (ważna postać zespołu)
- zachowanie - siano w głowie (niestety)
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.07.2010, 20:14
gdyby Mały tak sie zachował powiedzmy 10 lat temu to nie miałbym nic przeciwko pozbyciu sie go z Wisły ale teraz jak kadra jest znacznie słabsza to już na strate takiego zawodnika nie można sobie pozwolic.
Odpowiedz cytując
akakiusz
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.07.2010, 20:14
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Dalej, postępowanie Małeckiego jest karygodne i skandaliczne i musi być ukarane, w ten sposób aby klub na tym stracił jak najmniej, bo to że straci na tej sytuacji tak Klub jak i zawodnik jest dla mnie jasne. I kolejna sprawa, pewni Panowie powinni zrozumieć, że jeśli Im na Klubie zależy to zamiast zagłaskać zawodnika poklepując po ramieniu czy też jeszcze brnąc dalej (załatwiając mu *****i, jak to miało miejsce w przypadku Mihailovica w pewnej knajpie na rogu ul. Miechowskiej) powinni wyjaśnić mu co jest trąfem i w jaki sposób powinien się zachowywać nosząc BG na piersi, aby nie powtórzyła się sytuacja z Surmą wychowankiem wielbionym na kilku dzielnicach, a wkrótce po odejściu całującym eLkę.
Którzy pewni Panowie, kto to jest Mihailovic i co oni mu załatwiali
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Stary 09.07.2010, 20:17
Weź przeczytaj mój post kilka stron wcześniej
(Napisałem tam że Małecki karę ponieść musi a trener ma zawsze rację w takich sytuacjach i nic nie usprawiedliwia zachowania Małego)

To jest natomiast polemika z argumentem że jest cienki jako piłkarz. Owszem jest cienki w porównaniu z Uche czy Kosowski ale nie z obecnym składem. To że jest dobrym piłkarzem nie znaczy że może się tak zachowywać. Jedno z drugiego nie wynika w moich postach!

Co nie zmienia faktu że karę ponieść musi za swoje zachowanie! Jaką? To już kwestia Zarządu i trenera. Nie 1 rok w ME bo to niczemu nie służy ale musi być wychowawcza.

Po prostu to są 2 różne rzeczy
- jego gra (ważna postać zespołu)
- zachowanie - siano w głowie (niestety)
Masz rację, nie zauważyłem posta wcześniej.
Pytanie tylko, co uważasz za wychowawczą karę: http://karne.pl/kary.html ?
Bo moim zdaniem wychowawcza kara będzie na tyle lekka, że Pan Małecki ją zleje i tylko obrazi się jeszcze bardziej. Sądzę też, że to, co robi Małecki, przekłada się negatywnie na atmosferę w zespole, a co za tym idzie, na żądzę walki na boisku poszczególnych piłkarzy, nie wspominając o tworzeniu DRUŻYNY. Zespołu, w którym jeden za drugiego wskoczyłby w ogień i gdzie jeden drugiego wspierałby na boisku i pomagał mu. Dlatego też uważam, że nawet pozbycie się Małeckiego nie byłoby aż takim problemem, jakim Ty go widzisz obecnie. Jeśli wyślą go do ME, i tak nie będzie grał w pierwszej kadrze. Dla zespołu efekt taki sam. A po wysłaniu go w diabły każdy się zastanowi głęboko, zanim odmówi wyjścia na murawę. Poza tym uważam, że atmosfera między zawodnikami się poprawi. Może nie ekstremalnie, ale zawsze w jakimś stopniu, niż gdyby mieli patrzeć na Małeckiego śmiejącego im się w twarz, bo przecież oni nie wiedzą, "kim on ****a jest"
Powód: myśl
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 06.03.2015 o godz. 13:49.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.07.2010, 20:51
Jak jądro boli to się mówi lekarzowi a ten powie że grać zawodnik nie może i nie ma klopotu.

Przykład Mijailovica nie jest dobry bo on miał klópoty poza boiskiem a na boisku wkłdadał w grę całe serce... i nogi.

Kasperczak nie jest czowiekiem obrażalskim i pokazał to w przypadku problemów z Kirmem, więc trenera nie można obwiniać.

Małeckiego należaloby wypromować i jak najszybciej się pozbyć ale teraz może być z tym problem. Jeśli zawodnik mówi "nie bo nie" to cóż można po nim oczekiwać. Dzieckiem już nie jest i żadnych taryf ulgowych stosować nie można. Jeśli ma kłopoty osobiste to trzeba pomóc ale jesli w głowie się poprzewracało to kij w tyłek i ustawić do pionu
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 09.07.2010 o godz. 21:26.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.07.2010, 21:07
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Jak jądro boli to się mówi lekarzowi a ten powie że grać zawodnik nie może i nie ma klopotu.
wziales to na serio?
to tylko przenosnia.. czlowiek ma rozne problemy... a pilkarz to tez czlowiek... chyba juz nie musze Cie dalej nakierowywac.. zalezy tez jak to wyglada z drugiej strony (Kasper, paru pilkarzy, bo byc moze od tego tez sie zaczelo..)
do mnie tez nie dochodzi ze ot tak w jakims je.. nic nieznaczacycm sparngu odmowil gry.. bo nie zagral od 1 minuty.. to nie podobne do niego.. (machnie raczka, krzyknie itp, ale wszystko ma umiar) trudno mi w to uwierzyc, cos tu smierdzi... ale pewnie nigdy sie o tym nie dowiemy , a moze to i lepiej, niech to zostanie w 4 scianach Basalaj vs Malecki a potem Kasperczak vs Malecki i zadnej pucy do mediow zeby nie szukali znow problemow
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 09.07.2010 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.07.2010, 21:11
South napisał(a):Wyświetl post

nie jestem w skwk nie ze wszystkim sie zgadzam co tam piszą ale ****a zanim zaczniecie pisać takie głupoty jeden z drugim ,to się ****a zastanówcie ,bo jak trzeba coś zrobić,pomóc to chętnych brak
Zgodnie z twoim inteligentnym podpisem ludzie "Mają wyjebane czyli mają błogosławieństwo" i kładą lagę na pomaganie SKWK

crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Przykład Mihailovica nie jest dobry bo on miał klópoty poza boiskiem a na boisku wkłdadał w grę całe serce... i nogi.
Mihailovic to był kiedyś dobry piłkarz, potrafił ładnie z wolnego przyładować. Ale u nas to on nie grał.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.07.2010, 21:14
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
wziales to na serio?
to tylko przenosnia.. czlowiek ma rozne problemy... a pilkarz to tez czlowiek... chyba juz nie musze Cie dalej nakierowywac.. zalezy tez jak to wyglada z drugiej strony (Kasper, paru pilkarzy, bo byc moze od tego tez sie zaczelo..)
Ty nie bądź taki hop do przodu bo cie z tył zabraknie.

Wziąłem pierwszy przykład z brzegu ilustrujący to że jak się ma problemy to nie można ukrywać przed całym światem w tak ważnej sytuacji i obrażac się. Osobiście wątpie że decyzja Małeckiego miała jakieś drugie dno ale nigdy nic nie wiadomo.

Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Mihailovic to był kiedyś dobry piłkarz, potrafił ładnie z wolnego przyładować. Ale u nas to on nie grał.
Jakby nic nie osiągnął to ludzie by tak za nim nie tęsknili, co mieli okazję wyrazić gdy zawodnik wrócił do Polski. Mnie tam nigdy nie zachwycał swoją grą ale grał solidnie bez fajerwerków
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 09.07.2010 o godz. 21:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów