|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Chyba w Polsce jest tylko możliwe że klub właściwie bez zaplecza, kibiców, sponsorów, wydaje takie sumy na kontrakty od tak sobie.
W takim klubie przychody nigdy mu nie zbilansują wydatków gdy facet szasta tak forsą na lewo i prawo. Tylko ciekaw jestem czy zadłuża klub czy przelewa z konta. J.W. grube miliony co sezon. Swoją drogą nie wiedziałem że w KSP pracuje rodzina Misia Listkiewicza. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
To po co Wojciechowskiemu Bakero? Dla nazwiska? Słono płaci...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Żarty się skończyły - moim zdaniem Polonia ma bdb jak na polskie warunki trenera (Janasa) i czołowych polskich grajków. Wiele wskazuje, że Wawa będzie w przyszłym sezonie dużo mocniejsza niż dotąd.
Będą chyba 4 czołowe drużyny, na którym miejscu my będziemy w tym kwartecie? Bakero ma ponoć b.wysokie odszkodowanie w kontrakcie, dlatego jeszcze tam jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Danny Szetela piłkarzem Lechii?
Danny Szetela, amerykański pomocnik polskiego pochodzenia, w tym tygodniu ma dołączyć do Lechii Gdańsk. Jeszcze dwa lata uznawany był za oceanem za jeden z największych talentów. Szetela był częścią amerykańskich planów zakładających sukces reprezentacji na mundialu w 2010 r. (skończyło się na 1/8 finału, po przegranej z Ghaną). Nic dziwnego, bo 23-letni dziś piłkarz zapowiadał się na wybitnego zawodnika - szybki, świetny technicznie, dużo widzący na boisku. Nieźle radził sobie w młodzieżowych drużynach USA (z U-17 doszedł do ćwierćfinału mistrzostw świata, z U-20 pokonał m.in. 6:1 Polskę, strzelając jej dwa gole), starały się o niego czołowe kluby europejskie, jak AS Roma, Everton czy Manchester City. W końcu wylądował w Racingu Santander, gdzie grał razem z Ebim Smolarkiem. Smolarek namawiał go do gry w reprezentacji Polski, ale Szetela wybrał kadrę USA. Europy nie podbił (trafił jeszcze do włoskiej Brescii), a licznik jego występów w reprezentacji USA zatrzymał się na trzech meczach. Na mistrzostwa do RPA nie pojechał, nie miał także miejsca w swojej ligowej drużynie DC United. Borykający się z nadwagą, kłócący się trenerem i kolegami z zespołu piłkarz został z niego wyrzucony w marcu. Od tego czasu nigdzie nie grał. Czy teraz znajdzie swoje miejsce w Lechii, która potrzebuje kreatywnego, ofensywnego pomocnika? - W ciągu dwóch, trzech dni powinien dołączyć do zespołu Lechii trenującego w Gutowie. Wie już o tym trener Kafarski - mówi Janusz Kupcewicz, z którego rekomendacji we wtorek do Gutowa przyjechali już dwaj inni amerykańscy piłkarze Ted Niziołek i Johny Arteaga. - Na razie Szeteli nie ma w Gutowie. Tyle mogę powiedzieć na ten temat - ucina trener Lechii Tomasz Kafarski. W środę po raz pierwszy pod jego okiem trenowali Niziołek i Arteaga. - Ocenianie piłkarzy po jednym treningu nie ma sensu, ale mogę powiedzieć, że obaj są zaawansowani technicznie - tłumaczy Kafarski. Lechia nie jest pierwszym polskim zespołem, w którym swoich sił próbuje Niziołek. Dwa lata temu przymierzany był do Korony Kielce, która przebywała w Stanach Zjednoczonych. Do transferu jednak nie doszło. Takie informacje przynosi futbol.pl Szkoda że Wisła się nim nie zainteresowała. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zaczynałem się martwić, że po szumnych zapowiedziach Wojciechowski zostanie z kilkoma przeciętniakami z Bełchatowa. Na szczęście gość wreszcie wrócił do działania i będzie ciekawy przeciwnik w lidze. Oby te transfery wypaliły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
faktycznie szkoda. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A teraz na testach to niby kogo mamy?
Ja patrze przez pryzmat jego umiejętności, a te ma takie że w Wiśle by spokojnie sobie poradził. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie sadze zeby Wisle byl potrzebny amerykanski Terlecki.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Trudno oceniać jego umiejętności, bo od ponad pół roku jest bez klubu (20.03.2010).
Ponadto w porównaniu z Augustienem (pewnie o niego ci chodzi), ma on dużo gorsze CV. Nasz bad boy zaliczył ponad 100 meczów w Eredivisie przy 30 kilku meczach Szeteli w Brescii grającej w Serie B. Jeżeli już mamy kogoś żałować to Radionova. |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA !
http://www.zapunktuj.pl/rejestracja,30818.html zaloguj się tu a ja zaloguje się w twojego linka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tutaj nic chwytliwego akurat nie muszą dawać, ale co prawda o "Fuckt"-ie to prawda
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
W Serie A, jak widac znaja sie na pilkarzach
. Wczesniej podobno fatalny Augustyn(co okazalo sie nieprawda), teraz Glik...Sadlok tez pewnie nie jest do wyjecia z Ruchu, bo zagraniczny klub da ten 1 mln euro. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Nowy zawodnik drużyny z drugiej strony błoń
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Wiem że to temat o transferach Wisełki, ale powinniście to zobaczyć:
http://sport.interia.pl/raport/trans...acovii,1504495 A my testujemy największego holenderskiego lenia. No cóż.. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kolejny piłkarz na lepszym poziomie niż nasze "transfery" kupiony przez średniaka ligi (albo nawet outsidera) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Tchimamba ma wpisaną klauzulę w wysokości 250 tys euro. Podobno piłkarz jest bardzo blisko podpisania kontraktu z Legią. Do domknięcia zostały ostatnie szczegóły.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Słowo klucz
EDIT: Ale skład napadu komicznie może brzmiec: Czimbamba - Czinjama ![]()
Ostatnio edytowane przez killzone : 09.07.2010 o godz. 16:57.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czimbamba - Czinjama - Czabalala
A do tego Dong, który zaczyna strzelać w sparingach ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ciekawe ile pejsy zapalcily za tego Ntinabonkize , bo transfermarkt wycenia go na 1,5 mln euro
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia ciekawy wynik z Dolcanem Ząbki - 2;3
![]() To tylko sparing weic nie wyciagam zadnych wniosków poza jednym - ciężko będzie Maćkowi zgrać taki DREAMTEAM ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zastanawia mnie takie coś. Co kieruje dość solidnymi kopaczami aby zasili tak mierny klub jak Cracovia w tak słabej lidze? Co to znaczą kontakty,Rząsa wyciągnął potencjalnie dobrego grajka.
A tam sparing,w przypadku Skorży wiadomo,że później w lidze jest tak samo. Akcja pełny stadion rozpoczęta widzę ![]()
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 09.07.2010 o godz. 18:48.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z kąd info o kontrakcie ? Bo na wp piszą o kontrakcie ważnym jeszcze 2 lata (choć oczywiście możesz mieć racje, kaczki dziennikarskie to codzinność
Ostatnio edytowane przez Angmir : 09.07.2010 o godz. 19:44.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Radomski i Ntibazonkiza są w Pasach dzięki Rząsie. I moim zdaniem to bardzo udane transfery.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Tak jak zapytałeś to nie pamiętam gdzie to czytałem, albo Guardian albo Kicker ale teraz za cholerę nie mogę znaleźć linka. Przy czym pamiętam że była to mała notka obok opisu reprezentacji Holandii. Ot zwykła ciekawostka że NEC traci talent za pół-darmo
ps. Czy wie ktoś za ile Glik poszedł do tego Palermo ?
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 09.07.2010 o godz. 21:18.
|
|
|