The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2010, 10:05
Gdzie tu Kasperczak coś s*******ił, przepraszam? Tak jak nie lubię chłopa i uważam, że nie powinien wracać na ławkę, tak tu już po bandzie poszli nieźle. Jak ma wyglądać trzymanie zawodników w ryzach, gdy SKWK zgadza się na odmowę wykonania pracy? W ramach trzymania zawodników w ryzach Kasperczak powinien powiedzieć, że za takie pajacowanie w życiu na ja jego ławce nie usiądzie. Drużyna to 11 zawodników, a nie Patryk "jam najlepszy, najpiękniejszy" i 10 chłopaków do opierdalania i wymachiwania na nich łapami.

Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.07.2010, 10:05
Nie wiem kto wysmażył ten artykuł o "winie" Kasperczaka w sprawie z Małeckim, ale nagroda idiotyzmu roku(treść) się ewidentnie należy. Małecki wpłacił "bezinteresowną dotację" autorowi/autorom?

Proszę wybaczyć napastliwość, ale trafia mnie, jak się nam pluje w twarz, a pseudoreprezentanci środowiska kibicowskiego Wisły obwiniają wszystkich, tylko broń Boże głównego bohatera całej szopki - udając że deszcz pada.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 09.07.2010, 10:06
Podoba mi się stwierdzenie "aktualny kadrowicz" - to właściwie Pawełek już chyba jest bardziej aktualnym kadrowiczem bo zagrał więcej za czasów Smudy
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Stary 09.07.2010, 10:10
Tak wracając, ktoś może pamięta jak wyglądała sytyuacja z Kokoszką? Kto był winny temu, że ten aktualny kadrowicz się obraził, skorzystał z Webstera i wyjechał - nomen omen odmawiając? No bo chyba nie trener, który nie potrafił budować relacji w drużynie :]

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2010, 10:12
Zajrzałem na wygwiazdkowaną stronę, z nadzieją, że zobaczę jakieś słowa skierowane do Małeckiego, w sumie, on jest częścią Stowarzyszenia, może od ludzi ze swojego grona mógłby liczyć na jakąś pomoc? - tak sobie właśnie pomyślałem. Po przeczytaniu artykułu byłem zszokowany, spodziewałem się ataku na trenera za porażkę z Hannoverem, ale po prostu przez głowę mi nie przeszło, że można winić trenera za odmowę gry przez Małeckiego! Nie komentowałem wcześniejszych artykułów z tej strony, choć mi się w większości nie podobały, mam na myśli tendencyjny stosunek do Kasperczaka, zamieszczanie odnośników w prawie każdym artykule itp.

qchar90 napisał(a):Wyświetl post
ciekawe czy takze Kasperczak bedzie obwiniany za bledy przy budowie stadionu
Kolego, mnie już chyba nic nie zdziwi...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.07.2010, 10:12
Jeśli spojrzę na walkę Małeckiego o skład, to przyznaje mu rację bez zastanowienia, bowiem jak pomyślę, że u kolejnego trenera miejsce w składzie zajmuje Łobodziński, a nie lepszy i perspektywiczny Małecki, to nie mam za grosz szacunku do tych trenerów i niczego dobrego dla Wisły z tymi trenerami się nie spodziewam. Małecki o pensję wyższą niż pampersy, walczył pół roku, podobnie jak niepokorny Kosowski a taki Łobodziński na dzień dobry dostał kosmiczne pieniądze, jak na Wiślackie warunki. Z punktu widzenia Małeckiego, po dotychczasowym przegraniu na ławie wszystkich meczów sparingowych za Kasperczaka, nie dziwi mnie jego obawa i reakcja, że czeka go u tego trenera niesprawiedliwość i być może złamanie kariery, widząc, że taki Łobodziński ma miejsce gwarantowane u Kasperczaka, nie tylko w końcowce tamtej rundy, ale i w jego nowym rozdaniu kart . Nie tak jednak, powinno załatwiać się wewnętrzne sprawy klubowe. Nie tędy droga, tak dla Patryka, jak i klubu.
Garguła czy nawet Żuraw, też raczej za grosze tu nie grają i chyba już nikt nigdy nie przebije postawy altruistycznej Clebera, grającego teraz właśnie za pampersy dla Wisły i to świadomie, choć obiecanej pracy po karierze piłkarskiej, raczej w Wiśle i tak nie uzyska. Ogromnie zadziwił mnie Głowa i myślę, że najbardziej właśnie w kasie, leży teraz pies pogrzebany, co do atmosfery w naszej szatni. Nic dobrego już nas raczej w tym sezonie nie czeka. Oby nie symptomy Lewadii i Górnika w jednym.
Ostatnio edytowane przez kot : 10.07.2010 o godz. 09:31.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.07.2010, 10:14
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze to gdzie byli rodzice maleckiego gdy trzeba bylo go kablem wychowywac...
Ja ci "gratuluje" jeśli masz takie metody wychowawcze ...
---
Co do Małeckiego to ja bym wielkiej sprawy z tego nie robił .
Przykre że już zapewne na dobre mu się przyklei łatkę " trudnego charekteru " .
A chłopak po porostu złe wnioski wyciąga , nie nauczył się odpowiednie reagować (czyli albo dobry wyrobiony wzorzec albo zachowanie świadomości ) . Teraz ma do dupy wzorzec , nie poukładał sobie pare kwestii zwiazanych z piłką .

Żyby to zmienić to naprawde dużo nie trzeba , wystarczy zdać sobie sprawe że jego dotychczasowe zachowanie były nieefektywne , po prostu do dupy .
Najprostsza rada to przekładanie złości na treningi i boisko . Po pierwsze wtedy będzie na pewno bliżej gry ,po drugie, to też dodatkowa motywacja do treningów - satysfakcja , rozwój , stawianie sobie cełow i ich osiąganie . Dodatkowo będą go mieli za profesionaliste . Warto przejąć całkowitą odpowiedzialność za siebie . Wtedy przestajesz szukać przyczyn "niepowodzeń " na zewnątrz .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 09.07.2010, 10:16
Ale SKWK się ośmieszyło... Jak ktoś spotka Małego na rynku o 2 00 w nocy z puszką piwa w ręce to też wina będzie Kasperczaka ? Bo mógł mu wytłumaczyć ,, Patryczku jesteś zawodowym piłkarzem nie imprezuj tak, jak nie pójdziesz na imprezke to za tydzień grasz w pierwszym składzie". Dajcie spokój... gdyby coś takiego się zdarzyło na zachodzie to dzisiaj na oficjalnej byłby komunikat ,, Wisła rozwiązała kontrakt z Małeckim" a w Polsce nauczyliśmy tych pseudo gwiazdek że jak są złe wyniki to trenera wypier... a piłkarzyny dalej są w klubie i się śmieją że podskakiwał nam to wyleciał.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.07.2010, 10:19
Myślałem że już nic nie jest w stanie mnie zdziwić ale to co pojawiło się na stronie SKWK przebija wszystko. Nie potrafię zrozumieć jak Stowarzyszenie Kibiców naszego klubu może atakować trenera ich drużyny za nic. Kasperczak nie zawinił w tej sytuacji , posadził Małego na ławie bo widzi jak piłkarze prezentują się na treningach i podczas sparingów i wie kto jest w lepszej formie i dyspozycji. Mały jest wielkim gwiazdorem który uważa że miejsce w podstawowej 11 się mu należy ale prawda jest taka że w każdym meczu ma masę strat, niedokładnych podań i wydziera się do kolegów z drużyny , to wszystko razem z mniej więcej trzema udanymi zagraniami wychodzi bardziej na minus i trzeba dodać że gra w pierwszej 11 tylko dlatego że nie mamy już w zespole klasowych skrzydłowych i Mały miał w poprzednim sezonie praktycznie miejsce w 11 za darmo. Mały powinien zostać ukarany ponieważ to nie jest jego pierwszy objaw chamstwa i prostactwa o braku profesjonalizmy nie wspomnę i jestem pewny że nie ostatni. Jeśli mamy budować drużynę na obecnym trzonie drużyny czyli z Małecki to ja sobie tego nie wyobrażam . Trener miał prawo w ostatnim sparingu go nie wystawiać i dobrze zrobić a Mały jesli chce być w tym klubie powinien to zaakceptować a jeśli nie to won! Wszyscy pisali że potrzebujemy nowych skrzydłowych , Milinković miał przyjść - wyobrażacie sobie sytuację kiedy przychodzi do nas lepszy skrzydłowy i Mały musi w meczach o stawkę siedzieć na ławie? Skoro tak się zachował na sparingu to w meczach o stawkę będzie wyprawiał jeszcze gorsze rzeczy . Tylko teraz po co mu był ten tatuaż Papieża na ręce ? Chyba tylko dla parady bo wstydziłby się zachowywać w ten sposób mając podobiznę Jana Pawła II przy sobie...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 09.07.2010 o godz. 10:24.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.07.2010, 10:20
Po przeczytaniu tego na SKWK doszedłem do wniosku że tam już chyba nie ma ludzi normalnych oni są zalani nienawiścią do Kaspra! To co oni w tym momencie zaprezentowali jest po po prostu żenującą patologią. I gdzie teraz są wszyscy wielcy obrońcy że przecież to obiektywne podejście że Heniek jest zły i beznadziejny tylko mi powiedzcie teraz gdzie jest ten obiektywizm. Po prostu zwariowałem...
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 09.07.2010, 10:22
Cytat:
(...)Co najgorsze Kasperczak myli się w tym, co dla kibica na pierwszy rzut oka niedostrzegalne. Myli się w tworzeniu właściwych relacji z zawodnikami. Niewielu bowiem z nas wie, że przeciwko Cracovii w miejsce Alvareza miał grać Burliga, ale ... nie zagrał, bo podobno nie pojawił się on na 3 ostatnich treningach przed tym meczem. Pytanie? Jeśli to prawda, to w jaki sposób dopiero raczkujący w dorosłej i zawodowej piłce piłkarz wchodzi tak doświadczonemu trenerowi na głowę. Jak to jest możliwe, że w ekipie Kasperczaka mają miejsce tak szczeniackie zachowania od strony PR-owskiej jedynie kalające naszą 104 letnią tradycję.(...)
Que?

Czyli jeden (Burliga) się zachował szczeniacko a drugi (Małecki) nie?
Ale i tak to wina Kasperczaka...

To już nie hipokryzja to schizofrenia...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 09.07.2010, 10:22
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Tylko teraz po co mu był ten tatuaż Papieża na ręce ? Chyba tylko dla parady bo wstydziłby się zachowywać w ten sposób mając podobiznę Jana Pawła II przy sobie...
Przecież to jest wszystko na pokaz. Małecki- fajny, młody chłopaczek, sympatyczny na imprezach, "swój"- więc go bronimy.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.07.2010, 10:26
ja myślę, że autor artykułu na SKWK (Marcin) jest po prostu miłośnikiem Kasperczaka, żeby przysporzyć mu obrońców wciska już tak głupi kit, że nikt tego przecież poważnie potraktować nie może i wszyscy będą teraz twierdzić, że Kasperczak biedny bo go goebbelsy z SKWK atakują
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 09.07.2010, 10:29
Co ma Kasperczak do tego jak zachowuje się Małecki? Jest jego ojcem i ma go wychowywać Małecki powinien zostać zesłany do ME. Nauczy się chłopak trochę pokory i niech dopiero wróci.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 09.07.2010, 10:30
To jest tak jak ktoś kogoś nie lubi to szuka pretekstu by mu dowalić.

Powtórzę jeszcze raz Stowarzyszenie robi mnóstwo super rzeczy, ale tam gdzie ktoś nastąpił Wam na odcisk tam już nic się nie liczy tylko to by dopaść tę osobę
Smutne i tyle
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.07.2010, 10:34
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

Powtórzę jeszcze raz Stowarzyszenie robi mnóstwo super rzeczy,
Smutne i tyle
Fakt smutne,ze tych mnóstwo fajnych rzeczy moze byc przysłoniete(zepsute) takim jednym ,nie fajnym tekstem...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.07.2010, 10:38
Dobre jest jeszcze to że w tym artykule SKWK obwiniają Kasperczaka również za to jaką dysponuje obroną i że " maczał palce" przy doborze obrońców - to jest już żałosne i uderza przede wszystkim w Wisłę Kraków.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.07.2010, 10:39
Cytat:
To trener jest bowiem kluczowym ogniwem w budowaniu w drużynie właściwej atmosfery, a jeśli tego nie umie robić, to nie powienien pałać się tym zajęciem.
Za to autor tego czegoś ewidentnie dzisiaj posłał łóżko.
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.07.2010, 10:47
przecież Kasperczak właśnie BUDUJE relacje w zespole! Nie rozumiecie? W Wiśle od dawna są układy, układziki - wystarczy popatrzeć na zachowanie Brożka, Małeckiego kto rządzi(ł?) w zespole. Trener jest rozliczany ze swej pracy - zdejmujesz Brożka wbrew jego woli? To my zagramy gorzej, ciebie wywalą, a my zostaniemy! Kasper prawdopodobnie próbuje rozwalić parę układów, pokazać kto rządzi - odsunięcie Małego to demonstracja siły dla innych zawodników, że jak się nie przyłożą to czeka ich to samo. Foch Małego to moment zwrotny - jeśli Mały nie zostanie przykladnie i surowo ukarany, wróci stare i żadne transfery tego nie zmienią! W klubie piłkarskim nie może być miejsca na taką samowolkę, bo będziemy mieli powtórkę z reprezentacji Francji na Mundialu. Jaki by nie był trener to zawodnicy muszą go słuchać, realizować w 100% jego taktykę. Jeśli zaledwie jeden zawodnik nie będzie robił tego, co zakładała taktyka (bo uważa, że ta taktyka jest zła) to całe ustawienie nie ma sensu.
Póki co podoba mi się postawa Kaspra, który nie wyciąga publicznie żadnych brudów, bo to tylko pogorszyłoby atmosferę. Dał też Małemu możliwość na zreflektowanie sie i przeprosiny za swoje zachowanie.
Do końca nie wiemy czym było spowodowane takie zachowanie, możliwe, że się nie dowiemy. Ale choćby nie wiem co trener robił, jakie decyzje podejmował, żaden piłkarzyna nie ma prawa do takiego zachowania!
Jestem za zesłaniem dyscyplinarnym Małego do ME, a w razie konieczności Brożków i każdego, kto myśli, że jest gwiazdką naszego klubu i wszystko mu wolno - nawet kosztem wyników sportowych. Bez tego nigdy w naszym klubie nie będzie odpowiedniej mentalności, charakteru
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 09.07.2010, 10:49
Ok ale jeśli w tekście są krtyczne słowa pod adresem Kasperczaka a nie ma słowa krytyki Małego czy ludzi odpowiedzialnych za transfery to chyba jest coś nie tak
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 09.07.2010, 10:52
Nie ma co robić wielkiej sprawy z tego .
Każdemu może się zdarzyć , szczególnie młodemu , który nie miał wdrażenego od małego profesionalnego podejścia .
Od zwykły problem wychowawczy , ogólnie Małecki to dobry chłopak .
To zachowanie to błąd Małeckiego , ale trener także ma za zadanie układać pewne kwestie związane z piłką , psychologią sportu , efektywnym podejsciem itp . Albo robić spotkania z jakimś specjalistą .
Ostatnio edytowane przez jachting : 09.07.2010 o godz. 10:55.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.07.2010, 10:55
jachting nie piernicz, takie podejscie jest strasznie destrukcyjne i prowadzi do tego, ze mamy kilka takich pseudo gwizdek. Kara powinna byc BARDZO surowa, on odmowil wykonywania swoich obowiazkow przewidzianych kontraktem. Kim on jest? Ksieciem jakims?
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 09.07.2010, 10:56
it napisał(a):Wyświetl post
Za to autor tego czegoś ewidentnie dzisiaj posłał łóżko.
Bo autor to profesjonalista w każdym calu, pała się pisaniem i jest tak dobry, że Kasperczak może mu kredki nosić. Żenujący pan.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 09.07.2010, 11:03
Cytat:
ale trener także ma za zadanie układać pewne kwestie związane z piłką , psychologią sportu , efektywnym podejsciem itp
Od psychologii sportu, są psychologowie sportu, a nie trener. Podejście do obowiązków i traktowanie pracy wynosi się z młodości i wychowania, z lat szczenięcych i wieku nastolatka.
Jak się chce komuś pocisnąć, to się zawsze powód znajdzie. Chronologicznie wygląda to tak: Frankowski, Cantoro, Łaciak, Kasperczak... poczekamy jeszcze trochę, to z tej galerii będzie można złożyć jedenastkę gotową do gry W sumie trenerzy już są
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 09.07.2010, 11:10
lazy napisał(a):Wyświetl post
Que?

Czyli jeden (Burliga) się zachował szczeniacko a drugi (Małecki) nie?
Ale i tak to wina Kasperczaka...

To już nie hipokryzja to schizofrenia...
delikatnie mówiąc i w dodatku kolejny tendencyjny i głupi tekst
który jak zwykle podzieli wszystkich
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 09.07.2010, 11:21
jachting napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co robić wielkiej sprawy z tego .
Każdemu może się zdarzyć , szczególnie młodemu , który nie miał wdrażenego od małego profesionalnego podejścia ..
Młody? Małecki ma 22 lata, niektórzy w jego wieku czwarty rok studiów zaczynają...
Ddf
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.07.2010, 11:29
Na najbliższym treningu jego obrońcy musowo muszą mu zaśpiewać znany przebój "..Nic się nie stało, Patryczku, nic się nie stało ...".
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 09.07.2010, 11:30
Zobaczymy jakie to konsekwencje wyciągnie nasz klub, zesłanie do ME to tylko pomniejszenie naszej i tak bardzo szerokiej kadry.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 09.07.2010, 11:32
ukarać - tak
ale Patryk musi zostać w Wiśle !!
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 09.07.2010, 11:33
Cytat:
jachting nie piernicz, takie podejscie jest strasznie destrukcyjne i prowadzi do tego, ze mamy kilka takich pseudo gwizdek. Kara powinna byc BARDZO surowa, on odmowil wykonywania swoich obowiazkow przewidzianych kontraktem. Kim on jest? Ksieciem jakims?
Klub i trener po rozmowie z Małeckim powinni to jakoś rozstrzygnąć .
Czy kara powinna być surowa ? Jeśli Małecki zrobił to w afekcie to bym mu darował i poustawiał mu to w głowie odpowiednio . Bo jesli to było nie świadome to naprawde nie wielka sprawa . Jeśli świadome to co innego .
Co do "pseudo gwiazdek " - jesli takowi są to wpajanie im odpowiednich postaw byłoby napewno skuteczniejsze niż kary .

Vinci napisał(a):Wyświetl post
Od psychologii sportu, są psychologowie sportu, a nie trener. Podejście do obowiązków i traktowanie pracy wynosi się z młodości i wychowania, z lat szczenięcych i wieku nastolatka.
Jak się chce komuś pocisnąć, to się zawsze powód znajdzie. Chronologicznie wygląda to tak: Frankowski, Cantoro, Łaciak, Kasperczak... poczekamy jeszcze trochę, to z tej galerii będzie można złożyć jedenastkę gotową do gry W sumie trenerzy już są
Mają oni jakieś spotkania z psychologami sportowymi , trenerami rozwojowymi ?
Dobry specjalista może tak gościa ustawić że będzie śmigał aż miło .
W każdym razie problemy Małeckiego wydają się banalne , wystarczyłaby za pewne rozmowa .

Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Młody? Małecki ma 22 lata, niektórzy w jego wieku czwarty rok studiów zaczynają...
Ale to nie musi oznaczać , że dobrze sobie radzą z emocjami , że są świadomi , działają na chłodno i mają dobre strategie .
Ostatnio edytowane przez jachting : 09.07.2010 o godz. 11:42.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów