The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2010, 20:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O - przepraszam bardzo, Biegać to nie potrafił ten testowany grubas, Łobo biega bardzo szybko, przez całe 70 minut. Bezproduktywnie - fakt, ale nie można powiedzieć, że się nie stara albo olewa swoje obowiązki. On jest po prostu dramatycznie słaby. No, ale on był taki sam kiedy go kupowaliśmy, więc skąd to zdziwienie?

Dlaczego o tym piszę? Winę ponoszą Ci, którzy go tu sprowadzili, a nie sam zawodnik.
O, to ja protestuję ! Kolega moderator chce nam wmówić, że wszyscy mamy halucynacje. 70 minut ? Tyle to on "przegląda" czasopisma w autokarze. Na boisku biega maksymalnie 50.
Winę ponoszą jednak kibice, że nie potrafili go zmusić aby wytrzymywał 91 minut biegania. Śmiało zakładam, że nawet nie umiejąc kopać prosto piłki, biegać mógłby się nauczyć.
Nie tylko on....
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.07.2010, 20:23
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Dostajemy czwórkę od drużyny która grała swój pierwszy sparing a oni bawią się w kontrakty motywacyjne. Łobodziński nie potrafi nawet biegać niech ktoś w tym klubie to dostrzeże.
O - przepraszam bardzo, Biegać to nie potrafił ten testowany grubas, Łobo biega bardzo szybko, przez całe 70 minut. Bezproduktywnie - fakt, ale nie można powiedzieć, że się nie stara albo olewa swoje obowiązki. On jest po prostu dramatycznie słaby. No, ale on był taki sam kiedy go kupowaliśmy, więc skąd to zdziwienie?

Dlaczego o tym piszę? Winę ponoszą Ci, którzy go tu sprowadzili, a nie sam zawodnik.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.07.2010, 20:30
Sadlok pokazuje jakim jest patałachem takie cieniasy nim kręcą heheh
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.07.2010, 20:31
Cytat:
O - przepraszam bardzo, Biegać to nie potrafił ten testowany grubas, Łobo biega bardzo szybko, przez całe 70 minut. Bezproduktywnie - fakt, ale nie można powiedzieć, że się nie stara albo olewa swoje obowiązki.
Fakt jakoś tam człapie, tylko to nie jest styl biegania który powinien reprezentować skrzydłowy, zero zwrotności zero dynamiki, zero przyspieszenia, wszystko w jednostajnym tempie.

Cytat:
Jak Łobo przychodził do Wisły, do byłeś przeciwko temu?
Jako jeden z nielicznych przed transferem pisałem że Łobodzinski nie nadaje się do Wisły, próbowałem to odkopać w moich postach ale niestety nie ma już takiej możliwości.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.07.2010, 20:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Uważacie, że Łobo jest taki słaby ale popatrzcie na Ruch Chorzów ... oni to mają dopiero słabych skrzydłowych ... jedynie Janoszka niekiedy coś tam pogra, w ogóle jak widzę że Ruch chce ponad 1,5 mln euro za Panów S-S to aż ze śmiechu nie mogę wytrzymać! Nie powiem, że za 1mln euro można ich wziąć ale nie za więcej, jeden Grosicki, który jest wart 500 tys. euro zrobiłby więcej lepszego dla klubu niż ci dwaj.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.07.2010, 20:39
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Uważacie, że Łobo jest taki słaby ale popatrzcie na Ruch Chorzów ... oni to mają dopiero słabych skrzydłowych ... jedynie Janoszka niekiedy coś tam pogra, w ogóle jak widzę że Ruch chce ponad 1,5 mln euro za Panów S-S to aż ze śmiechu nie mogę wytrzymać! Nie powiem, że za 1mln euro można ich wziąć ale nie za więcej, jeden Grosicki, który jest wart 500 tys. euro zrobiłby więcej lepszego dla klubu niż ci dwaj.
no qrva mac a czy my mamy rownac sie do lepszych czy do slabszych tak jak Ty to robisz
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 08.07.2010, 22:16
pisalem nie dawno ,że co roku jest to samo ! od kur.. 2 tygodni slysze, że ofensywa transferowa, co poniedziałek ma być prezentacja, jesli kto przyjdzie to przed ligą, i jako prawie zawsze to nam sie udawało. Ale teraz jest mały wyjątek. Nigdy wczeniej nie odeszło jednoczenie dwoch filarów z tej samej pozycji w tym samym okienku transferowym. To są poprostu cyrki! Większoć z was jest pewna wygranej z litwinami. Prosze was, nie nastawiajcie sie za bardzo, bo będą same płacze i lamenty. Niestety stalimy sie klubem na poziomie 4 miejsca w lidze, i wspomnicie moje słowa, a stwierdzam to po obserwacji podejscia zarządu do zaistniałej sytuacji, moze i rozmawiają, ale mając taką kase po transferze Marcelona dwoch stoperów powinno byc już, ale po co się spieszyc ? skoro mamy takich skautów? juz pewnie wiozą wagon nowych zawodników na testy spod kfc, albo innych benjaminów buttonów co z każdym sezonem są coraz młodsi....
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 08.07.2010, 22:52
No to Małecki na odstrzał. Holender nie powinien być gorszy. Ja to nawet sie cieszę...
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.07.2010, 23:01
czesiu napisał(a):Wyświetl post
No to Małecki na odstrzał. Holender nie powinien być gorszy. Ja to nawet sie cieszę...
tak, to jest pojecie. Wywalcie zawodnika, ktory jako jeden z nielicznych ma w tej druzynie jaja i charakter. Nie mowie ze to co zrobil jest dobre i ze podoba mi sie jego cwaniackie zachowanie, jednak wole juz takie niz jakie prezentuja inni zawodnicy, nie bede mowil naziwskami, czyli slodziutkie paniusie. Mamy w skladzie ledwo 14 ludzi do grania, a wy jestescie za, zeby wywalic kolejnego z nich. zenua
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 08.07.2010, 23:05
ardianek napisał(a):Wyświetl post
tak, to jest pojecie. Wywalcie zawodnika, ktory jako jeden z nielicznych ma w tej druzynie jaja i charakter.
Zawodnik, który ma "jaja i charakter" nie wypina się na drużynę, trenera, klub i cały otaczający świat z byle głupstwa. Nie przeczę, że ma smykałkę do grania, ale takie zachowania trzeba tępić!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.07.2010, 23:53
No no to zesmy poszaleli w tym okienku

jak zwykle miało byc tak wspaniale ,a wyszlo jak zawsze

klub jak co roku sie oslabił ,tym razem wyprzedaac w fatalnym zeszylm sezonie -jedyne co bylo w nim dobre -czyli 2 srodkowych obroncow ,nie majac a ich miejsce tak naprawde 100% godnych nastepcow ,brawo ,podbój Europy czas zacząc

o innych "bombach" w postaci Makinwy ,Milinkowicia ktory juz mial byc na 100 konferencjach prasowych ,nawet nie pisze bo juz naprawde nie ma co,To kompromitacja do ktorej wlaciwie mozna przywyknać..
Pozostaje tylko zapytac po co my wierzymy w tak glupie zapowiedzi typu ":WIsla rozpoczyna polowanie w okieknu",co roku nas oszukują ,co roku jest to samo

na razie to mamy tylko rozawloną obrone,i machajacego rekami Brozka.....
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 08.07.2010 o godz. 23:55.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.07.2010, 00:00
Cytat:
tak, to jest pojecie. Wywalcie zawodnika, ktory jako jeden z nielicznych ma w tej druzynie jaja i charakter. Nie mowie ze to co zrobil jest dobre i ze podoba mi sie jego cwaniackie zachowanie, jednak wole juz takie niz jakie prezentuja inni zawodnicy, nie bede mowil naziwskami, czyli slodziutkie paniusie. Mamy w skladzie ledwo 14 ludzi do grania, a wy jestescie za, zeby wywalic kolejnego z nich. zenua
problem w tym ze w zespole jest cos takiego jak atmosfera, jesli ta atmosfera jest zla to przeklada sie to na wyniki. Wiadomo w naszym klubie dzieja sie zmieszne rzeczy, Małego pewnie wkurza to ze taki Łobo zarabia w **** kasy a nie umie dobrze pilki kopnac no i Heniek jeszcze go wystawia do 1 skladu zamiast Patryka. Mysle ze kominy placowe psuja atmosfere w zespole, jeden patrzy na drugiego i sie w****ia ze przeciez graja na podobnym poziomie a on zarabia 2 razy wiecej od niego. Ale uwazam ze tak samo zle wplywaja na druzyne fochy Maleckiego, ciagle dasanie sie, wymachiwanie rekami no i teraz taka dziecinna akcja. I co teraz maja go nie ukarac? Co inni pomysla? Moze pomysla ze sobie znalezli frajera w postaci naszego klubu i moga strzelac fochy bo ich kara nie spotka? A moze pomysla, hmm a co ****a ten pajac nie zostal ukarany a ja za to samo bym zostal zdegradowany do ME? W zespole musi panowac rownosc i jakies zasady a nie samowolka, inaczej to sie to rozdupcy od srodka i o Mistrzu czy LE to mozemy sobie tylko marzyc.
Przydaloby sie Malemu z pol sezonu w ME. Moze by tam wreszcie dorosl? Zachowuje sie na boisku jak male dziecko, zupelnie nie dorosl psychicznie do wieku ktory ma. Szkoda chlopaka bo psuje sobie kariere i rozwala druzyne. Jak mowie moze pol roku w ME by go cos nauczylo- albo sie stoczy albo wejdzie na szczyt. A jesli nie sprobujemy kwestii z ME to bedzie jak dotychczas, glupie zachowania Malego ktore wiecej robia zlego niz jego dobre wystepy w niektorych meczach.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2010, 00:35
Powiem tak nie zamierzam oceniać poczynań na rynku transferowym ale czytając niektóre komentarze dochodzę do wniosku że w naszym klubie nie dało by się zbudować solidnego zespołu bo pół forum by harakiri wcześniej popełniło. Wszyscy chcecie żeby zbudować solidną ekipę tylko tego nie da się zrobić w kilka tygodnie. Żeby nasz zespół mógł rywalizować regularnie na arenie międzynarodowej potrzeba kilka okienek transferowych.
Mamy prezesa który niedawno przyszedł i musi zaczynać od zera, bo w tym klubie nie ma niczego. Wszystko trzeba budować od nowa, pierw trzeba załatwić sprawy ze stadionem, dobrze by było mieć w końcu jakieś boiska treningowe, marketing, pion sportowy.
Jak to będzie funkcjonowało jak należy można zacząć myśleć o budowie silnego zespołu. Bo póki co w naszym zespole mamy co najwyżej kilku zawodników którzy się do czegoś nadają. Tu nie wystarczą 3-4 wzmocnienia, potrzeba gruntownej przebudowy zespołu.
Basałaj pracuje ledwie kilka tygodni a niektórzy już cudów oczekują. Potrzeba kilka lat solidnej pracy aby w tym klubie było normalnie.

Oczywiście znając życie to moje pobożne życzenia.

Jaroo1 Mały niedawno negocjował nowy kontrakt więc chyba zarabia tyle ile chciał. No chyba że już to dla niego jest za mało.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.07.2010, 07:24
Na razie to okienko, to jedna wielka kpina. Wydaliśmy do tej pory śmieszne pieniądze - 200 tys E Jovanic, 400 tys Bunoza (choć nie zdziwię się jak się okaże, że kosztował 250 tys E), z 50 tys E Czikos za wypożyczenie. Zespół został osłabiony, zarobiono kolosalne pieniądze, a w klubie nie ma kompetentnego człowieka, który umiejętnie wydałby te pieniądze. Jedyne co się robi, to wypuszcza kontrolowane przecieki na forach internetowych, aby uspokoić Wiślacką Brać. To co się dzieje, to wielka kompromitacja, amatorszczyzna (przykład braku wizy dla Bunozy), która już rok temu boleśnie się zemściła. Klęskę z Levadią jeszcze wiele lat będą nam wypominać kibice innych drużyn, a i renoma klubu została poważnie nadszarpnięta.

Czikos, Cleber, Kowalski, Diaz - żaden z tych piłkarzy obecnie nie prezentuje poziomu predestynującego go do grania w pierwszym składzie Wisły. Mamy obronę na poziomie Śląska, Lechii czy Ruchu. Nie wiem nawet czy przypadkiem obrona Korony nie jest już lepszą. Przecież w Europie pewnie jest z kilkudziesięciu sensownych obrońców, którym kończą się kontrakty i których można byłoby skusić na grę w Wiśle. Takich Cleberów sprzed kilku lat, ogranych, doświadczonych jest na pęczki. Trzeba tylko ruszyć dupę, zaproponować spory kontrakt i po sprawie. Nie mamy scoutingu, to trzeba dołożyć do kontraktów dla zawodników już uznanych.

Jeśli nadal będziemy się taplać w tej miernocie, to nie zdziwię się, gdy na pierwszym meczu na nowym stadionie, kibice zaśpiewają przyśpiewkę o naszym prezesie, tę którą usłyszał już jego brat.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.07.2010, 08:10
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Zobaczcie ile chce wyłożyć za niego ten Sibir Nowosybirsk.. Jest to 500 tys. ojro ! Czy jest to tak duzo ? Czy jest to tak duzo po transferach za 3,5 mln Marcelo i sprzedania naszego kapitana ? Grosicki dla mnie to jest taki drugi Małecki...Tez jest taki nie pokorny ale w pilke grac potrafi ! Wiec 500 tys euro i mamy rozwiązany problem napastnika i być może skrzydłowego bo wydaje mi sie ze Grosik poradzilby sobie jakos ofensywnie grajacy skrzydlowy.

Ale wydaje mi sie ze jest to tylko moje marzenie aby Grosicki podpisal kontrakt z Wisla...

NIESTETY ;/
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 09.07.2010, 08:17
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post

Zobaczcie ile chce wyłożyć za niego ten Sibir Nowosybirsk.. Jest to 500 tys. ojro ! Czy jest to tak duzo ? Czy jest to tak duzo po transferach za 3,5 mln Marcelo i sprzedania naszego kapitana ? Grosicki dla mnie to jest taki drugi Małecki...Tez jest taki nie pokorny ale w pilke grac potrafi ! Wiec 500 tys euro i mamy rozwiązany problem napastnika i być może skrzydłowego bo wydaje mi sie ze Grosik poradzilby sobie jakos ofensywnie grajacy skrzydlowy.

Ale wydaje mi sie ze jest to tylko moje marzenie aby Grosicki podpisal kontrakt z Wisla...

NIESTETY ;/
Sorry, ale to i tak za dużo jak na napastnika, któremu do strzelania goli służy kostka k20. Chociaż Syberia to dobry kierunek dla Grosickiego. Do najbliższego kasyna będzie ze dwa dni psim zaprzęgiem, więc nie będzie miał czasu na głupoty.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Stary 09.07.2010, 08:21
No tak lepiej wyłożyć 200 tys za jakiegos kaszalota z bałkanów

PS. Na moje juz Grosicki wyrósł z kasyna, pijaństwa itp.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 09.07.2010, 08:32
No tak lepiej wyłożyć 200 tys za jakiegos kaszalota z bałkanów

PS. Na moje juz Grosicki wyrósł z kasyna, pijaństwa itp.
Grosicki zagrał w 30 meczach w zeszłym sezonie. Strzelił cztery gole. CZTERY. Więcej strzelił Bartłomiej Grzelak (czyli największa pokraka i pośmiewisko Ekstraklasy). I to w 10 mniej spotkaniach. To o czymś świadczy.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 09.07.2010, 08:33

NIESTETY ;/
żarty sobie stroisz? Właśnie mamy afere Małego a ty chcesz do drużyny dokoptować kolejnego lekkoducha który:
- jest uzalezniony od hazardu
- nie rozumie tego co podpisuje
- jest najzwyczajniej w świecie tepy

Sory ale od grup baletowych jest Legia Warszawa.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.07.2010, 08:55
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Na razie to okienko, to jedna wielka kpina. Wydaliśmy do tej pory śmieszne pieniądze - 200 tys E Jovanic, 400 tys Bunoza (choć nie zdziwię się jak się okaże, że kosztował 250 tys E), z 50 tys E Czikos za wypożyczenie. Zespół został osłabiony, zarobiono kolosalne pieniądze, a w klubie nie ma kompetentnego człowieka, który umiejętnie wydałby te pieniądze. Jedyne co się robi, to wypuszcza kontrolowane przecieki na forach internetowych, aby uspokoić Wiślacką Brać. To co się dzieje, to wielka kompromitacja, amatorszczyzna (przykład braku wizy dla Bunozy), która już rok temu boleśnie się zemściła. Klęskę z Levadią jeszcze wiele lat będą nam wypominać kibice innych drużyn, a i renoma klubu została poważnie nadszarpnięta.

Czikos, Cleber, Kowalski, Diaz - żaden z tych piłkarzy obecnie nie prezentuje poziomu predestynującego go do grania w pierwszym składzie Wisły. Mamy obronę na poziomie Śląska, Lechii czy Ruchu. Nie wiem nawet czy przypadkiem obrona Korony nie jest już lepszą. Przecież w Europie pewnie jest z kilkudziesięciu sensownych obrońców, którym kończą się kontrakty i których można byłoby skusić na grę w Wiśle. Takich Cleberów sprzed kilku lat, ogranych, doświadczonych jest na pęczki. Trzeba tylko ruszyć dupę, zaproponować spory kontrakt i po sprawie. Nie mamy scoutingu, to trzeba dołożyć do kontraktów dla zawodników już uznanych.

Jeśli nadal będziemy się taplać w tej miernocie, to nie zdziwię się, gdy na pierwszym meczu na nowym stadionie, kibice zaśpiewają przyśpiewkę o naszym prezesie, tę którą usłyszał już jego brat.
Obronę na poziomie Ruchu to My nie mamy. Mamy poziom Śląska, nie koloryzuj

Zastanawiałem się dlaczego nie próbowaliśmy powalczyć o np. Pietrasiaka czy Tosika z Bełchatowa. Owszem "polskie drewna" - a to największa skaza na tym forum u piłkarzy, ale obaj byli do wzięcia za darmo i prezentują dobry poziom. Taki Pietrasiak (30 lat) jest wyraźnie lepszy od Clebera który już szybkościowo jest słaby. (Od początku jak wrócił pisałem że Clebi jest wolny, potrzebny był ten sparing żeby do niektórych dotarło że natury nie da się oszukać?)
A Tosik hmmm nie zdziwię się jak okaże się lepszy od Czikosa. Nasza obrona z nimi wyglądałaby o klasę lepiej.

Nie podaję przykładów jakichś kopaczy z Bałkanów - bo w przeciwieństwie do znawców tamtejszych lig (oraz stada napinaczy) - ja nie widziałem meczu ligi chorwackiej czy serbskiej. Pokazałem tylko że nawet z naszej buraczanej ligi za darmo można było zbudować trochę lepszą obronę. Bo jak nie ma kasy na Barbarica czy Sadloka to lepszy Pietrasiak czy Tosik. Już tak parę razy bywało - szukamy skrzydłowych w Słowenii (Kirm) a można było wziąć za darmo Peszkę czy Adriana Mierzejewskiego. Jak nie możesz mieć wymarzonych dobrych (kasa, brak skautingu itd) to bierz chociaż solidnych.

Żeby nie było ani Pietrasiak ani Tosik to nie są piłkarze moich marzeń ale wolę ich niż nikogo.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.07.2010, 09:16
Dziwna sytuacja panuje obecnie w naszym klubie - odpowiedzialne za transfery osoby jeżdżą oglądać zawodników tylko pytam gdzie jak trwa mundial?...
Kwestia druga byliśmy zainteresowani i jednocześnie prowadziliśmy zaawansowane rozmowy z kilkoma graczami którzy bez wątpienia przy obecnym stanie kadry byliby wzmocnieniami drużyny - praktycznie wszystko było już uzgodnione ale jak to w Wiśle bywa na końcu ktoś odgórnie zaczął się w to mieszać i z transferów były nici...

W tym momencie prowadzone są rozmowy z piłkarzami ale znając życie i obyczaje panujące w klubie trudno o optymizm zwłaszcza że okienko jest już otwarte i praktycznie każdy jest wstanie przebić naszą ofertę z Europy Zachodniej i ze Wschodu - zwłaszcza patrząc na tempo naszych negocjacji tak było m.in. ze środkowym pomocnikiem z Bałkanów i 2 zawodnikami, których nazwiska nie były gdziekolwiek podawane....

To wszystko skłania do tego że w klubie nie liczą na wynik w europejskich pucharach w tym sezonie - przy Kowalskim czy Cleberze Litwini będą wyglądać jak zawodnicy z innej bajki - mamy tragiczną sytuację w defensywie, na domiar złego nasz nowy nabytek z Chorwacji nie będzie mógł zagrać z powodów proceduralnych...

Basałaj przeszło miesiąc temu zaczął swoje rządy w klubie a obecnie jesteśmy w tym samym miejscu co wtedy a nawet zaliczyliśmy regres (sprzedaż najlepszych zawodników), w sprawie stadionu nic nie ruszyło, organizacyjnie również....gdzie te zapowiadane zmiany, co się dzieje w temacie zatrudnienia dyrektora sportowego...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.07.2010, 09:28
Oczywiscie ze mozna z polskich pilkarzy zlozyc druzyne ktora "namiesza" - przykladem chociazby Ruch.
Nie ma natomiast sensu roztrzasac czy Tosik jest lepszy od Czikosza, czy gorszy, bo nie beda grali w tej samej druzynie. Nie wiadomo nawet czy Tosik bedzie gral lepiej czy gorzej w Polonii. Nowe srodowisko zmienia wiekszosc pilkarzy. Niektorzy graja lepiej - Peszko, Lewandowski, Mierzejewski - tych jest jak na lekarstwo bo do tego jest potzrebny charakter, inni gorzej - jak np. Giza, Grzelak, Loobodzinski i cala reszta ligowych lamag.
Zbudowanie dobrej druzyny malym kosztem wymaga wielkiego nakladu pracy i wnikliwej obserwacji kandydatow pod wzgledem charakteru a nie tylko chwilowych przeblyskow prawidowego kopniecia piki - LOBODZINSKI.

Ciekawym lewym obronca jest Nykiel, ale ciekawym wRuchu. Np. w Wisle moglby byc katastrofa.

I potrzeba do tego specjalistow, a nie maturzystow - hobbystow.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.07.2010, 09:32
Cytat:
Ciekawym lewym obronca jest Nykiel, ale ciekawym wRuchu. Np. w Wisle moglby byc katastrofa.
Czyzby opinia na podstawie jednego meczu wczorajszego, gdzie zagrał fajne spotkanie ?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.07.2010, 09:43
skeba napisał(a):Wyświetl post
Czyzby opinia na podstawie jednego meczu wczorajszego, gdzie zagrał fajne spotkanie ?
Akurat 7 kotów ma rację co do Nykiela (Jego nie wymieniałem że byłby wzmocnieniem bo ma ważny kontrakt a my kasy nie mamy). To dobry solidny obrońca który dobrze gra w defensywie jak i ofensywie Ruchu. Widziałem go w zeszłym sezonie w 7 meczach? I zawsze dobrze się prezentował.

7 kotów
Zgoda co do tego że nigdy nie ma gwarancji czy dany kopacz akurat w Wiśle wypali, dlatego piszę o darmowych bo jest to relatywnie mniejsze ryzyko. Ale akurat co do Pietrasiak sądzę że spokojnie by sobie poradził.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Bohdan Krzyżanowski
Junior Member

Stary 09.07.2010, 09:47. Moje przemyślenia dotyczące Wisły Kraków
Dzień dobry
Czasami przeglądam to forum i bardzo dziwie się widząc niepokój wielu sympatyków naszej Wspólnoty jaką jest Wisła Kraków! Zawsze byłem z Wisłą na dobre i na złe. Pamiętam te wspaniałe chwile jak Mistrzostwo Polski w 1978 roku jak i spadek do niższej klasy rozgrywkowej w polskiej lidze. Mam już swoje lata, ale staram się zawsze dopingować na stadionie i czynnie uczestniczyć w życiu klubu. Komunikacja w dzisiejszych czasach zaszła tak daleko... Jeszcze kilka lat temu było to nie do pomyślenia, iż z taką łatwością przyjdzie nam się porozumiewać. Przejdźmy do sedna sprawy. Byłem wśród grupy zwolenników objęcia posady przez trenera Henryka Kasperczaka. Moim zdaniem jest to jeden z niewielu szkoleniowców, który zapewni europejski poziom w najlepszym polskim klubie. Myślę, że zatrudnienie tego fachowca przyczyni się do rozpoczęcia budowy nowej, silnej Wisły. W ostatnim czasie dyskutowałem z moim bardzo dobrym znajomym pełniącym bardzo ważną funkcję w strukturach administracyjnych. Obaj wywnioskowaliśmy, że bardzo dobrym posunięciem ze strony właściciela Szanownego Pana Bogusława Cupiała było zatrudnienie Panów Bogdana Basałaja oraz Jakuba Jarosza. Wiele osób w internecie krytykuje tempo i sposób w jakim klub prowadzi rozmowy negocjacyjne. Osobiście jestem bardzo spokojny, ponieważ zapewniono mnie, że kadra będzie składać się z wielu kompletnych zawodników prezentujących odpowiedni poziom. Jestem pozytywnie zbudowany dołączeniem do drużyny tak klasowych, a zarazem perspektywicznych graczy jak: Serb Milan Jovanić, Bośniak z chorwackim paszportem Gordan Bunoza oraz Słowak Erik Czikosz. Oczywiście kadra nie może składać się tylko z młodych zawodników, dlatego powrót z zagranicznych wojaży Macieja Żurawskiego pobudzi ich do ciężkiej pracy. Jestem głęboko przekonany, że reprezentant Słowenii Andraż Kirm wróci do swojej wysokiej dyspozycji, którą zaobserwowałem chwilami podczas ważnych meczów w Republice Południowej Afryki. Włodzimierz Szaranowicz podał w studio informację, że był to najbardziej aktywny piłkarz swojej kadry. Kończąc ten wątek chciałem zaapelować o wyrozumiałość, gdyż jest to moja pierwsza wypowiedź pisemna, do której dostęp ma tak wielu wielbicieli naszego klubu.

P.S
Po dość męczącym sezonie, w którym piłkarze zmuszeni byli do gry na Suchych Stawach mam nadzieję, że wreszcie zobaczymy się na REYMONTA 22.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.07.2010, 10:10
Bohdan Krzyżanowski napisał(a):Wyświetl post
Dzień dobry
Czasami przeglądam to forum i bardzo dziwie się widząc niepokój wielu sympatyków naszej Wspólnoty jaką jest Wisła Kraków! Zawsze byłem z Wisłą na dobre i na złe. Pamiętam te wspaniałe chwile jak Mistrzostwo Polski w 1978 roku jak i spadek do niższej klasy rozgrywkowej w polskiej lidze. Mam już swoje lata, ale staram się zawsze dopingować na stadionie i czynnie uczestniczyć w życiu klubu. Komunikacja w dzisiejszych czasach zaszła tak daleko... Jeszcze kilka lat temu było to nie do pomyślenia, iż z taką łatwością przyjdzie nam się porozumiewać. Przejdźmy do sedna sprawy. Byłem wśród grupy zwolenników objęcia posady przez trenera Henryka Kasperczaka. Moim zdaniem jest to jeden z niewielu szkoleniowców, który zapewni europejski poziom w najlepszym polskim klubie. Myślę, że zatrudnienie tego fachowca przyczyni się do rozpoczęcia budowy nowej, silnej Wisły. W ostatnim czasie dyskutowałem z moim bardzo dobrym znajomym pełniącym bardzo ważną funkcję w strukturach administracyjnych. Obaj wywnioskowaliśmy, że bardzo dobrym posunięciem ze strony właściciela Szanownego Pana Bogusława Cupiała było zatrudnienie Panów Bogdana Basałaja oraz Jakuba Jarosza. Wiele osób w internecie krytykuje tempo i sposób w jakim klub prowadzi rozmowy negocjacyjne. Osobiście jestem bardzo spokojny, ponieważ zapewniono mnie, że kadra będzie składać się z wielu kompletnych zawodników prezentujących odpowiedni poziom. Jestem pozytywnie zbudowany dołączeniem do drużyny tak klasowych, a zarazem perspektywicznych graczy jak: Serb Milan Jovanić, Bośniak z chorwackim paszportem Gordan Bunoza oraz Słowak Erik Czikosz. Oczywiście kadra nie może składać się tylko z młodych zawodników, dlatego powrót z zagranicznych wojaży Macieja Żurawskiego pobudzi ich do ciężkiej pracy. Jestem głęboko przekonany, że reprezentant Słowenii Andraż Kirm wróci do swojej wysokiej dyspozycji, którą zaobserwowałem chwilami podczas ważnych meczów w Republice Południowej Afryki. Włodzimierz Szaranowicz podał w studio informację, że był to najbardziej aktywny piłkarz swojej kadry. Kończąc ten wątek chciałem zaapelować o wyrozumiałość, gdyż jest to moja pierwsza wypowiedź pisemna, do której dostęp ma tak wielu wielbicieli naszego klubu.

P.S
Po dość męczącym sezonie, w którym piłkarze zmuszeni byli do gry na Suchych Stawach mam nadzieję, że wreszcie zobaczymy się na REYMONTA 22.
Witamy na forum Pana Prezesa Bogdana Basałaja
Jestem pozytywnie zbudowany dołączeniem do drużyny tak klasowych, a zarazem perspektywicznych graczy jak: Serb Milan Jovanić, Bośniak z chorwackim paszportem Gordan Bunoza oraz Słowak Erik Czikosz..
I życie jest piekne Nie ma to jak pozytywne nastawienie...
Ostatnio edytowane przez dzollo : 09.07.2010 o godz. 10:20.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.07.2010, 10:14
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Witamy na forum Pana Prezesa Bogdana Basałaja
Bankowo... To Twoje marzenie ?
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.07.2010, 10:15
Ale popatrzcie na styl i kulturę wypowiedzi. Pełna profeska ;-) Żeby im tylko przeprowadzanie transferów tak gładko i sprawnie wychodziło.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.07.2010, 10:15
Dzień dobry

P.S
Andraż Kirm nie zrobił ANI JEDNEJ akcji ofensywnej na tych mistrzostwach. Był tłem dla swojego kolegi grającego na prawym skrzydłe Birsy. Widzę że Basałajowy marketing już zaczyna działać.
Chleba i igrzysk chcemy, a nie mydlenia oczu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.07.2010 o godz. 10:21.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.07.2010, 10:16
Jeden powie, że mamy na forum aktualnego prezesa Wisły to dopiero Bohdan teraz zacznie się dyskusja napewno bardziej intensywna i wrażliwa aniżeli "Polityka transferowa Wisły".
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów