The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2010, 14:27
WISŁA 1906 NH napisał(a):Wyświetl post
Czy dzisiejszy mecz Ruchu Chorzów będzie na public sport ? Wolałbym oglądać właśnie tam mecz bo na justinie często trzeba mieć kod żeby mecz się nie wyłanczał.
http://www.hqtv.com.pl/megatv/
http://www.hqtv.com.pl/newtv/
http://neptyktv.unl.pl/
http://olektv.pl/otv.php - jak dla mnie najlepsza stronka, u mnie brak zacinek oczywiscie powyłaczane gg i inne przegladarki (dosłownie wszystko oprocz opery). Ogladalem na tym ostatnia walke Pudzianowskiego
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 08.07.2010 o godz. 14:29.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2010, 16:49
Mecz również na Ipli.
Odpowiedz cytując
Maxior
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.07.2010, 16:59
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Mecz również na Ipli.
Ciekawe czy za darmo dadza, czesto trzeba placic
Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Od: 05.2009

Stary 08.07.2010, 17:39
Myślę że dadzą za darmo tj.Cafe Futbol teraz leci Lech- Bruggia
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.07.2010, 19:29
I daja za darmo. Myslałem, ze tylko mecz LS bedzie dostepny a tu LE tez dali. To dobrze, moze mecze Wiselki beda takze na ipli. Jak nie - zostaje olektv
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.07.2010, 19:44
Sadlok właśnie pokazuje, że "zasługuje" na grę w Discopolo.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.07.2010, 19:47
Na razie to ich cisną... 3 runda będzie sukcesem:]
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.07.2010, 19:53
sio Pokemony na czat Onetu a nie sracie we własne gniazda
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 08.07.2010, 19:58
Poziom meczu tragiczny a Kazachowie cisna Ruch niemilosiernie.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 08.07.2010, 20:08
Poziom jest solidny drużyny dość wyróbnane, Ruch z poczatku sie nieco cofnoł z tego były 2 sytuacje dla przeciwnika ale pokazuja że Ruch jest lepeij zorganizowany i prezentuje bardziej europejski football. Brakuje tylko i to bardzo zgrania i czucia akcji, ale itak obstawiam 2-0

A ten drugi komentator obok Borka mnie strasznie wqurwia placze wkolo jak to mu nie jest zle zamiast komentowac co sie dzieje na boisku - komentowac nie oceniac - to jest zadanie komentatora

No i to nazekanie na slabe transfery Ruchu - jak na klub o jednym z mniejszych budrzetow to Bronowicki i Olszar to kapitalni zawodnicy jak na ich warunki
Ostatnio edytowane przez Angmir : 08.07.2010 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
p1c2u
Member

Od: 05.2004

Stary 08.07.2010, 20:10
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Poziom jest solidny drużyny dość wyróbnane,
A co ty za mecz oglądasz, bo na pewno nie Ruchu jeżeli piszesz, że poziom jest solidny.
Çarşi
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.07.2010, 20:16
Przez ostatni miesiąc zapomniałem, że oglądanie piłki może być męką... Przy odrobinie szczęścia Ruch wybroni awans do kolejnej rundy, ale co potem?

Przy takim zaangażowaniu w każdym meczu, zespół z Karagandy walczyłby w E-klasie o puchary.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 08.07.2010, 20:18
p1c2u napisał(a):Wyświetl post
A co ty za mecz oglądasz, bo na pewno nie Ruchu jeżeli piszesz, że poziom jest solidny.
Mecz lepszy niż wiele spodkań w grupie MŚ w RPA. Przypomnijcie sobie mecze np Włochy Paragwaj itd.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.07.2010, 20:19
Niezly piach Ruch z taka gra to jeszcze 2 mecze i koniec. Na tle przeciwnika nie wyglada na duzo lepszego. Pomyslec ze 5-6 lat temu takie zespoly lykalo sie z marszu.

Dobra ta 9 w Szachtiorze czy jak im tam

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.07.2010, 20:26
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Niezly piach Ruch z taka gra to jeszcze 2 mecze i koniec. Na tle przeciwnika nie wyglada na duzo lepszego. Pomyslec ze 5-6 lat temu takie zespoly lykalo sie z marszu.

A teraz takie zespoły nawet w wyszkoleniu technicznym są lepsze
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
p1c2u
Member

Od: 05.2004

Stary 08.07.2010, 20:29
Mecz lepszy niż wiele spodkań w grupie MŚ w RPA. Przypomnijcie sobie mecze np Włochy Paragwaj itd.
No tak bo na MŚ grali piach i tutaj grają piach tzn że poziom jest solidny. Polska piłka to dno i 2meetry mułu. Przyjeżdża jakaś 3 drużyna z Kazachstanu i prezentują się o poziom lepiej od polskiej drużyny. Już widzę jak wielcy znawcy powiedzą, że nie jesteśmy w sezonie, ale polscy piłkarze nic nie prezentują, kompletne ZERO.
Çarşi
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 08.07.2010, 20:30

Jakie 2 mecze? Chyba nie myślisz, że odpadną z Maltańczykami? Wiemy jaka nasza piłka jest, ale bez jaj.Tak nisko jeszcze nie upadliśmy
Ostatnio edytowane przez sessegnon : 08.07.2010 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.07.2010, 20:50
Ten trener Karagandy czerpie chyba z niemieckich wzorców, było ujęcie jak opuszczał rękę a później coś przeżuwał.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 08.07.2010, 20:50
1:0 dla Ruchu!!! Sobiech!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 08.07.2010, 22:19
Czyli co - odpadamy z pucharów tak jak np Legia Warszawa z naprawde mocna drużyną Broendby w dwumeczu prezentując się lepiej od Duńczyków - źle i nasza liga jest do dupy.

Słabitki kadrowo a przede wszystkim finansowo Ruch 2 razy wygrywa - źle Kazachowie pokrzywdzeni przez los będąc druźyną znacznie lepsza 2 razy przegrywają. - fart- nasza liga jest do dupy

Zdecydujcie się może.

Zresztą wiem - co by nie było to i tak wszyscy narzekają.

Ruch nie zagrał wybitnie, zagrał mądże i solidnie. Zgrania i czucia gry nie było kompletnie ale to standard u nas po wakacjach, popiero po 5 kolejce zazwyczaj zespoły zaczynaja grac płynniej w piłkę.
A i tak na tle Kazachów prezentowali się w pożadku. MEcz wyrównany, z tym że jak mówie Ruch miał więcej pomysłu na grę i lepiej realizował założenia taktyczne - wygrał zasłużenie.
Zachwycanie się Jakimiś Kazachami, a naszych krytykujecie. Nikt nie iwdzi kilku naprawde KAPITALNYCH przyjęć Sobiecha na czubek buta, czy spokoju Sadloka w odbiorze piłki (w całym meczu tylko 2 błędy - jeden to rozkojażenie z [początku, 2gi wyłożenie wślizgiem piłki na strzał przeciwnikowi przed pole karne.

Ale ok krytykujcie sobie ile wlezie, tak łatwiej i bardziej modnie. Cieszę się że przeszli bo podoba mi się ogólny sposób gry Fornalika - drużyna gra pewnie i na miare swoich ograniczonych możliwośi - skutecznośc ma naprawde dużą. Zreszta Fornalik udowadnia że jest topowym trenerem w naszej lidze, potrafi nauczyć drużyne grać, a to potrafi naprade tylko garstka polskich trenerów. (napewno Smuda, moze Ulatowski)
Do tego z słabego jak Barszcz Janoszki którego ja uważałem za największą pomyłkę w Ruchu (2 sezony temu) zrobił porzytecznego zawodnika o charakterystyce Boguskiego.

Brawo Ruch
Brawo przedewszyskim Fornalik

Fajnie że na silnego przeciwnika trafią dopiero w 3 rundzie kiedy zdążą się już "rozegrać". ZZapewne odpadną, bo trafią na zdecydowanie mocniejszy od siebie zespół ale jestem pewien że powinni pokazać kilka fajnych zagrań. Chyba że Sadlok i Sobiech odejdą...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.07.2010, 22:23
No, Ruch wykonał to, czego niektóre polskie zespoły nie potrafiły wykonywać w ostatnich latach. Nie dość, że awansował to.. wygrał OBYDWA mecze. Co prawda minimalnie, co prawda ci, co meczu nie widzieli śmią mówić, że powinni byli dostać trójkę do przerwy w Kazachstanie, ale mnie to nie obchodzi. Najważniejsze, aby polskie kluby wygrywały. Teraz mają Maltańczyków, więc powinni dołożyć kolejne dwie wygrane.
Odpowiedz cytując
qqq123
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 08.07.2010, 22:27
Kazachowie byli 2x lepsi od Ruchu. Mnie interesuje tylko jak tak "wybitna" druzyna jak Ruch dostala sie do europejskich pucharów? To pokazuje jak mamy "mocną" lige. Jezeli faktem bedzie odejscie Sobiecha i Sadloka to Ruch odpadnie z Maltańczykami na 99% ... taka jest prawda.

Oczywiscie dziekuje Ruchowi za 0,5 ptk do Rankingu. W tej chwili każde ptk są na wage złota dla Polski... więc każdy mecz KAZDEJ druzyny musi byc zwycieski.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.07.2010, 22:31
qqq123 napisał(a):Wyświetl post
Kazachowie byli 2x lepsi od Ruchu. Mnie interesuje tylko jak tak "wybitna" druzyna jak Ruch dostala sie do europejskich pucharów? To pokazuje jak mamy "mocną" lige. Jezeli faktem bedzie odejscie Sobiecha i Sadloka to Ruch odpadnie z Maltańczykami na 99% ... taka jest prawda.
Jakby byli 2x lepsi, wygraliby spokojnie, czyż nie?
Ruch wykonał zadanie w 100% i tyle.
Odpowiedz cytując
qqq123
Junior Member

Stary 08.07.2010, 22:35
murray napisał(a):Wyświetl post
Jakby byli 2x lepsi, wygraliby spokojnie, czyż nie?
Ruch wykonał zadanie w 100% i tyle.
W pilce noznej nie zawsze wygrywa lepszy, co dobitnie pokazuje to wlasnie spotkanie. Zgadzam sie oczywiscie, ze RUCH wykonał zadanie w 100% i z tego nalezy sie cieszyc.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 08.07.2010, 22:38

Oczywiscie dziekuje Ruchowi za 0,5 ptk do Rankingu. W tej chwili każde ptk są na wage złota dla Polski... więc każdy mecz KAZDEJ druzyny musi byc zwycieski.

Super Kazachowie byli dwa razy lepsi a jakoś 2 razy dostali po dupie. Rozumiem przegrali niefartownie raz ale 2 Coś mi się zdaje że drużyna "2x lepsza" powinna wygrywac coś ok 3,4 do 0 z tym słabszym. Ale rozumiem że Ruch po obronie Cheśtochowy po 1000 poprzeczkach u Kazachów i nie wychodzeniu z własnej połowy 2-KROTNIE wymęczył minimalne zwycięstwa - CHWAŁA OPATRZNOŚCI

Zresztą uważam że Ruch powinien uznać wyższośc 2krotnie silniejszego rywala i wbić sobie na koniec 2 swojaki coby oddać sprawiedliwość drużynie przeciwnika.

Ja sie pytam czy jest K%&* na świecie drugi taki pokręcony naród jak Polacy którzy najwyższą przyjemnośc czerpią w gnojeniu swoich. Zresztą nierozumiem i tak. Jeśli piszesz że jesteśmy dnem to znaczy że tym dnem jestes głównie TY SAM. Nasza liga jest jaka jest nie dizęki PZPN UEFA Jopowi czy Fryzjerowi a przez CIEBIE SAMEGO. Zajmij się czymś żeby to poprawić a nie krytrykujesz na prawo i lewo siedząc w fotelu z pilotem w łapie - wybiegnij przed blok i kop piłę do 2giej w nocy, albo przynajmniej kup karnet.

A z maltańczykami ME Ruchu moglła by grać - ok było by im ciężko ale raczej by awansowali.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.07.2010, 22:39
Ruch grał słabo, ale nie przesadzajmy że gorzej od Kazachów. Sobiech pokazał się w ładnej strony, widać że chłopak nabiera doświadczenia. Może będą jeszcze z niego ludzie.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.07.2010, 22:42

Takie czyli jakie? Takie czyli np. Fylkir, Ventspilis, Cementarnica? Z Kazachami NIGDY łatwo się nam nie grało i NIGDY nie wygrywaliśmy wysoko. Zresztą mało który inny kraj w europejskich pucharach zdołał rozbić jakąkolwiek kazachską drużynę (ostatnio to chyba Werder 6-3 pokonał Aktobe, jedyny taki przypadek), Ruch jest jedną z nielicznych europejskich drużyn w ostatnich latach, która potrafiła wygrać w Kazachstanie.

Nie wiem czego ludzie oczekujecie. Żeby używać swojej techniki, trzeba mieć szybkośc, dynamikę, po prostu lekkość ruchu, a żeby złapać takie własnie przygotowanie motoryczne niezbędnym jest przynajmniej dwu, trzy tygodniowy trening motoryczny, a po nim przynajmniej tydzień na złapanie świeżości. Ruch musiał natomiast przygotować się w tym względzie półśrodkiem, który pozwalał jako tako wyglądać fizycznie, nie naruszająć nadto programu przygotowania do ligi - jak się może skończyć błąd w przygotowaniu fizycznym latem, widać było na przykładzie Polonii w tamtym sezonie, która jesienią była po prostu beznadziejna, mimo niezłego potencjału piłkarskiego. Dlatego ani trochę się nie dziwie Chorzowianom, że zagrali o wynik - minimalistycznie, interesowały ich tylko dwa mimimalne zwycięstwa, awans.

Jestem pewnien, że z czasem będzie coraz lepiej, już dziś były pewne symptomy poprawy gry Ruchu względem meczu w Karagandzie, teraz dwa razy w podobny sposób muszą ograć Valettę i już w lepszej, czy nawet optymalnej formie podjąć rywala w III rundzie. Ja uważam, że jeśli się tam skład nie rozleci poprzez odejście Sadloka i Sobiecha, jest szansa, że sprawią oni jeszcze niespodziankę na tym etapie - przy przyzwoitym losowaniu. Mają jedną, fajną cechę jako drużyna, wypracowaną przez Fornalika, którą widać było też w lidze - mianowicie potrafią zdobywać punkty, grać tak, żeby wygrać, nawet kosztem stylu. I o to, myślę, w tym momencie chodzi - co z tego, że Legia w tamtym sezonie zmiotła stylem Brondby w Warszawie, jak nikogo to nie obchodziło i mało kto o tym pamięta - istotne było tylko to, że nie było ich w kolejnej rundzie, a nie to, że odpadli po ładnej grze, nie zaznając goryczy porażki.
Odpowiedz cytując
qqq123
Junior Member

Stary 08.07.2010, 22:47
Super Kazachowie byli dwa razy lepsi a jakoś 2 razy dostali po dupie. Rozumiem przegrali niefartownie raz ale 2 Coś mi się zdaje że drużyna "2x lepsza" powinna wygrywac coś ok 3,4 do 0 z tym słabszym. Ale rozumiem że Ruch po obronie Cheśtochowy po 1000 poprzeczkach u Kazachów i nie wychodzeniu z własnej połowy 2-KROTNIE wymęczył minimalne zwycięstwa - CHWAŁA OPATRZNOŚCI

Zresztą uważam że Ruch powinien uznać wyższośc 2krotnie silniejszego rywala i wbić sobie na koniec 2 swojaki coby oddać sprawiedliwość drużynie przeciwnika.

Ja sie pytam czy jest K%&* na świecie drugi taki pokręcony naród jak Polacy którzy najwyższą przyjemnośc czerpią w gnojeniu swoich. Zresztą nierozumiem i tak. Jeśli piszesz że jesteśmy dnem to znaczy że tym dnem jestes głównie TY SAM. Nasza liga jest jaka jest nie dizęki PZPN UEFA Jopowi czy Fryzjerowi a przez CIEBIE SAMEGO. Zajmij się czymś żeby to poprawić a nie krytrykujesz na prawo i lewo siedząc w fotelu z pilotem w łapie - wybiegnij przed blok i kop piłę do 2giej w nocy, albo przynajmniej kup karnet.

A z maltańczykami ME Ruchu moglła by grać - ok było by im ciężko ale raczej by awansowali.
Kolego ... po 1-wsze nie obrażaj mnie, bo nie masz takich predyspozycji ani argumentów do tego. Może jakiś szacunek dla innego usera by sie tobie przydał, he? Po 2-gie -> formuluje wlasne zdanie na temat gry Ruchu i mam do niego PELNE prawo, wieć prosze tutaj nie bluzgać. Zgadza sie, Ruch wygrał 2 spotkania z nimi -> Brawo, to mnie cieszy. Tylko wygrana to nie wszystko z takim zespolem. Druzyna Ruchu przez 90 minut grala tak, jakby mial przed sobą Barcelone ...
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.07.2010, 22:52
Druzyna Ruchu przez 90 minut grala tak, jakby mial przed sobą Barcelone ...
Nie kolego. Grała tak, bo inaczej grać nie musiała. Grała tak, bo miała wywiezione 2-1 z trudnego terenu. Grała tak, żeby nie wdupić na tym etapie z drużyną dwa razy bardziej wybieganą, przygotowaną świetnie do meczu wytrzymałościowo. Grali tak, bo wiadomo było, że przy takim braku przygotowania kondycyjnego Chorzowianie stosując otwartą grę w ataku przez cały mecz mogliby w końcówce siąść totalnie. Grali tak, żeby mieć pewność awansu do kolejnej rundy, mimo przeciwności - czy tak ciężko to pojąć
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.07.2010, 22:52
A ja bardzo się cieszę,że Ruch dwukrotnie wygrał i gratuluje Niebieskim.Drużyny z tamtych rejonów nigdy nie były łatwym przeciwnikiem zwłaszcza w tej fazie rozgrywek,gdy jeszcze liga nie ruszyła.Dlatego trzeba docenić to,że Ruch nie zlekceważył rywala tak jak zdarzało się to nam i paru innym drużynom tylko wykonał swoje zadanie w 100%.Teraz liczę na to,że przejdą Maltańczyków,którzy wydają się być łatwiejszym rywalem i awansują do 3 rundy.Trzymam kciuki i będe trzymał za każdą polską drużynę w pucharach.Brawo Ruch!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów