|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co sądzicie na temat Nissana Primery P12 2006 rok? Mam okazje kupić go po b. dobrej cenie i z przebiegiem 65000. Ktoś ma to auto, ktoś miał z nim styczność?
Napiszcie coś ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja mam p12 od kilku misiecy 2.0 benzyna. Osobiscie nie narzekam, pali 11, ale zawieszenie miekkie strasznie, wysoka pozycja za kierownica. Co kto lubi, silnik w sam raz do tego auta, w 1.6 albo 1.8 to chyba nie jedzie. Diesel jedynie 2.2 bo to produkcja Nissana tak jak i moje 2.0.za to 1.9 to francuskie dci ktore nie cieszy sie zbytnia renoma.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten samochód ma wlasnie 1.8 silnik, nie wiem jak on sie sprawuje... wie ktoś?
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
panowie co myślicie o Hondzie Civic VI rocznik 1998 Hatchback ten krótki... Silnik 1.4 - ps90
Chodzi mi o to jak to jeździ ile pali i czy warto to brać i czy nie jest zbyt awaryjne ![]() Ewentualnie Golf 4 1.9 TDI (110km) ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Witam,
potrzebuje pilnie zakupi maskę do toyoty corolli e11 z rocznika 1999 w kolorze srebrnym, orientuje się może ktoś gdzie ewentualnie można taka część karoserii kupić w Krakowie? dziękuje za odp. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Witam,
potrzebuje pilnie zakupi maskę do toyoty corolli e11 z rocznika 1999 w kolorze srebrnym, orientuje się może ktoś gdzie ewentualnie można taka część karoserii kupić w Krakowie? dziękuje za odp. ![]() |
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
dziękuję , wszystkim za rady . będę się zastanawiał w najbliższym czasie i wezmę pod uwagę wszystkie wasze jakże cenne rady.pozdrawiam.
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Zapytam tu bo pytanie związane z motoryzacją:
Wybiera się ktoś z Was na Rajd Krakowski 17 lipca? a jeżeli tak to które miejsca polecacie do obejrzenia tego rajdu?Muszę przyznać że oba odcinki są mi obce, dlatego proszę o radę. ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Ale raczej napewno będzie to reduktor TOMASETTO, taki jak ten : http://moto.allegro.pl/item112885438...erik_nowy.html http://moto.allegro.pl/item113400180...to_100_hp.html Kupując reduktor, musisz zwrócić uwagę do ilu KW/KM obsługuje dany reduktor ![]()
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 10.07.2010 o godz. 21:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy warto przerabiać Nissana Primere 2005 1.8 benzynka na gaz? Ile kosztowałaby cała instalacja wraz z robocizną itp. Czy nie ma problemu w tym samochodzie? Jaka jest najlepsza butla?
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
jeżeli jeździsz bardzo dużo,to byc może warto,ale jak w roku zrobisz koło 10 tyś km,to moim zdaniem nie opłaca sie to,tak w nissanie jak i w każdym innym samochodzie.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Mam możliwość zakupu focusa I 1.8tddi w kombi za 15 tys. z 2001 sprowadzonego z belgii. Sporo dodatkow, typu kurtyny boczne itd. Jakies opinie na temat tego modelu, silnika?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ja jeżdżę focusem 1.8 tdci.od października zrobiłem 70 tyś km.zadnych zastrzeżeń.komfort super,zawieszenie rewelacja.teraz chyba koło zamachowe sie odzywa ,ale w nowoczesnych dieslach to norma.często czytam w prasie motoryzacyjnej,że silniki takie jak w twoim focusie,a wiec tddi są trwalsze od tdci.jezeli znasz przeszlośc samochodu,przebieg i nie masz zadnych zastrzeżen,to jest to moim zdaniem samochód wart uwagi.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Focus bardzo solidne auto. Co prawda używam ale w benzynie więc o silniku TDDI nie wiem nic, natomiast trakcja, zawieszenie i komfort na wysokim poziomie jak na takie auto. Problemem jest korozja, przychodzi czas, że drzwi, klapa potrafi zardzewieć. Taki urok już "foczek".
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Potrzebuje kupić przewód klimatyzacji do Audi A4 Kombi 1.9 Tdi (110KM) z 97r. Chodzi dokładni o ten przewód gumowy. Słyszałem ze na alejach 29 listopada robią na zamówienie węże hydrauliczne, wiecie może gdzie ki dokładnie ? Chyba ze macie kogoś kto ma taki wąz do sprzedania
![]()
WISŁA SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jakiś zakład, gdzie dobrze i tanio założę gaz sekwencyjny do auto poleci ktoś ? Pilne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Garbaż1906
Gazik ul. Hamernia - sprawdź dokładny adres w google. Warsztat założyli fachowcy z kilkunastoletnim stażem przygodą z LPG. Kozystałem z usług i polecam jak i wielu ludzi w KRK i nie tylko ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Małopolska: Fotoradary przestaną straszyć.
Fotoradary - tak, oszukiwanie kierowców - nie - twierdzą posłowie z sejmowej komisji infrastruktury. Chcą, by urządzenia mierzące prędkość stanęły przy drogach faktycznie tam, gdzie jest niebezpiecznie, a nie, tak jak dziś, gdzie popadnie. więcej: http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...szyc,id,t.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polecam także zakład LPG :
http://moto.gratka.pl/katalog_uslug/firma/3876-id.html Auto Gaz JOANNA Oktawiusz Ficek ul. Beskidzka 7 30-662 Kraków SPRZEDAM KOMPLET KÓŁ LETNICH I ZIMOWYCH : Felgi stalowe 14" 6J 5x100 na oponach 175/80 - Opony letnie wystarcza na 2-3 sezony podobnie zimowe. Fotki na PW Pasują do : SKODA OCTAVIA 1 VW GOLF IV , BORA , NEW BEETLE AUDI A3 SEAT TOLEDO do 2000r. , LEON i innych modeli, w których jest 5 śrub i otworze centującym 57mm ! Jeden komplet tylko 250 zl !
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 18.07.2010 o godz. 15:59.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ostatnio zakupiony:
Seat Toledo 1.9 TDI 1999r, 110 KM, przyjechał z Belgii Spalanie ok 5 litrów Jestem bardzo zadowolona ![]() Przy okazji: Sprzedam Opla Astre ,1.7 TDS 1996r Kombi http://moto.allegro.pl/item113934045...estrowany.html ![]()
Na dworze jest mrok,w tramwaju jest tłok,kibice na WISŁE jadą.Wtem nagle ktoś wstał,zaśpiewam ja wam o WIŚLE mej ukochanej " HEJ NASZ TS DO BOJU WISEŁKA KRAKÓW.."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobry wybór
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Spalanie jest rzecza bardzo wzgledna, strasznie duzo zalezy od stylu jazdy. Ja sie mecze uprawiajac ecodriving, dletego nie zamierzam specjalnie przejmowac sie wysokoscia spalania. 1.9TDI, wersja 110KM to bardzo dobry wybor do pokonywania dlugich tras pod warunkiem, ze nie oczekuje sie specjalnej dynamiki od samochodu a jedynie ekonomicznej jazdy.
Tak zeby bylo bardziej na temat, to ostatnio mialem przyjemnosc zrobic kilka tysiecy km Seatem Leonem 1.4TSI (120KM) i o ile bylem zawsze przeciwnikiem downsizingu, to samochod z takim silnikiem naprawde moge polecic. Oczywiscie raczej jako samochod do miasta ale taki, w ktorym okazjonalny wypad w dluzsza trase nie bedzie bolesny. Spalanie wyszlo mniej wiecej tak: miasto (dynamicznie) 8.3, poza miastem (dynamicznie) 9.1, poza miastem (ecodriving) 4.8, autostrada (srednia 127) 7.6, autostrada (srednia 163) 14.8 ![]()
**********************Open Minds Will Dominate**********************
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Witajcie,
Czy znajdą się tu posiadacze Renault Clio(2001,2002), zwłaszcza z silnikiem 1,5 dCi? prosił bym o opinie, bo przymierzam się do tego auta. z góry dzięki! ![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Witajcie,
Czy znajdą się tu posiadacze Renault Clio(2001,2002), zwłaszcza z silnikiem 1,5 dCi? prosił bym o opinie, bo przymierzam się do tego auta. z góry dzięki! WiselkaMLP Ty posiadasz to autko z tym motorem? No właśnie zbyt sporo przeczytałem o tych wtryskach w necie, dlatego chciałbym spytać czy ktoś z posiadaczy może to potwierdzić. Tych Clio (1,5 dCi), jest cała masa na naszych drogach. Gdyby te wtryski padały tak jak o tym piszą to chyba ludzie by nie jeździli nimi, bo wymiana wtrysków to finansowo b. gruba impreza. Powód: post niżej.
Ostatnio edytowane przez bondTSW : 24.07.2010 o godz. 14:30.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Silnik 1,5 dCi stosowany w Clio, Thalii, Berlingo, Megane itp itd.
Jednostka bardzo ekonomiczna, lecz awaryjna ze względu częstego padania wtrysków "commonrail" Wiadomo zdarzają się takie rzeczy ale napewno nie w każdym aucie ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
[QUOTE=madziaTS;943114]Ostatnio zakupiony:
Seat Toledo 1.9 TDI 1999r, 110 KM, przyjechał z Belgii Spalanie ok 5 litrów Jestem bardzo zadowolona ![]() Świetny silnik niepowinnaś mieć żadnych problemów , spalanie świetne mają a i poszaleć tez można troszku ![]()
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW
TYLKO WISŁA Anty Jude |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W KRK spaliło mi to 5,1 l ON w trybie mieszanym 4,5 to żaden problem. Jeżeli tak się boisz tych wtrysków. To za te same pieniadze lub mniejsze polecam Golfa 3 1.9 TDi
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 24.07.2010 o godz. 18:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ale dzięki za odp. i rade.P.S. ten mój "double post" wyżej, to nie moja sprawka ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Hmm... W sumie Renówki bywają kapryśne i wtryski wcale nie muszą okazać się największym problemem. Oczywiście trzeba pilnować zasad użytkowania auta z turbosprężarką, serwisować raczej w firmach, które choć z nazwy zajmują się dieslami. Warto też pomyśleć o jakimś dodatku do paliwa np. STP, lany co około 5tys, km. do pełnego baku. Tankowanie tylko na Shellu, Statoil albo BP i to najlepiej V-powery, Ultimate'y itp. Uwaga na pompę paliwa robioną bodaj przez Delphi, choć jej awaria nie jest regułą, to się zdarza częściej niż w innych samochodach. Klimatyzacja automatyczna także miewa kaprysy, a i żyje własnym życiem.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 24.07.2010 o godz. 18:49.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|