The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2010, 18:45
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
rw88, ale zrozum, ze tu nie chodzi o wynik. Tu chodzi o styl czy w ogole jakas próbe gry. Z tego co mozna wyczytać nie ma ani tego, ani tego. Mnie to w sumie nie dziwi...
Podziwiam próbę wyrobienia sobie zdania na temat gry Wisły po relacji tekstowej...Ja w ogóle nie rozumiem sensu oceniana drużyny na podstawie sparingów, dla mnie oni mogą się teraz kopać po głowie, byleby w lidze i w pucharach zagrali swoje, tylko to jest istotne. Dopiero na podstawie meczu pucharowego za tydzień będzie można wyciągnąć pierwsze wnioski, teraz jest na to za wcześnie.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.07.2010, 18:45
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
No to mamy najwyższego lewego obrońcę na świecie. Nie wiem, cz ten Kasperczak na starość ma problemy ze wzrokiem? Jak można wystawiać Diaza albo Bunozę na lewej obronie? Na jakiej podstawie trener ma taką wiarę w Łobodzińskiego? Sobol jest już wiekowy - może nie nadążać, wystawiając Gargułę po kontuzje mamy bardzo słaby środek pomocy. Jeśli do tego dojdzie słaba, niezgrana obrona, mierne skrzydła - Brozek, Łobo no to mamy dramat.
Proponuję SKWK skontaktować się z Kasperczakiem by mu przeczytali wiadomość od trenera sir Tormenthor`a.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.07.2010, 18:46
Singlar może również grać na pozycji stopera. Kasperczak niestety zaskakuje mnie taktycznie in minus. Mając słabą obronę trzeba zagęścić środek pomocy grając na dwóch DM. Miał już nauczkę w meczu z Lechią w PP i nie wyciągnął żadnych wniosków.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

89' Agustine drybluje w środku. Naprawdę ma duży potencjał...
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Cytat:
Agustine drybluje w środku. Naprawdę ma duży potencjał...
Może na prawdę warto go zatrudnic? Zobaczymy jakiej kasy zażąda.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2010, 18:47
Jest dobrze - przecież nie od dziś wiadomo, że drużyna która rozpoczyna przygotowania do sezonu jest wypoczęta i przede wszystkim czuje piłkę. My natomiast kończymy przygotowania i straciliśmy już formę (a przecież ta w meczu z Garbarnią była wyśmienita!)... Do tego dołożyć zmęczenie i mamy przyczyny porażki. Zresztą - to tylko sparing...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.07.2010, 18:47
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Goli Pietii bezpośrednio z wolnego :O Nie pamiętam ostatniego gola bezpośrednio po stałym fragmencie, chyba, że to był ten Diaza z Arką z 2008 to pamiętam.
Zieńczuk z Lechią trafił i to był ostatni gol.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 08.07.2010, 18:48
To tylko relacja, ale Bunoza juz 3x sie fajnie wlaczal z tego co mozna wyczytac, teraz blisko zdobycia bramki po wolnym. Zrobil karnego no ale to inna sprawa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.07.2010, 18:48
TWSD napisał(a):
Trochę późno... Wisła naciera bardzo zdecydowanie. Druga połowa niezła w naszym wykonaniu.
No fakt, biorąc pod uwagę dla której drużyny to jest pierwszy sparing i początek przygotowań...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 08.07.2010, 18:49
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Zieńczuk z Lechią trafił i to był ostatni gol.
Faktycznie zapomniałem o Zieńczuku
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.07.2010, 18:49
Żeby nie było zawsze broniłem Heńka i jestem jego wielkim zwolennikiem. Niestety dostrzegam jego błędy. Skład Wisły w obecnej sytuacji powinien wyglądać tak: Jovanic, Czikos, Singlar, Cleber, Brożek, Boguski, Sobol, Agostine, Diaz, Jirsak, Brożek. Jak się ma słabą obronę trzeba grać w środku pola mądrze taktycznie i ganiać ze zdwojoną siłą.
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.07.2010, 18:50
2:4 Wynik lepszy jak gra. Na szybko podumowanie- brak defensywy-- lepiej grali rezerwowi niż Ci co wyszli w 1 składzie...Ogólnie bieda...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 08.07.2010, 18:51
4-2 dobra teraz puchary mieli trudny podobno okres przygotowawczy wiec trzeba na spokojnie to przyjąć...
mam nadzieje że tego środkowego wezmą do drużyny...
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.07.2010, 18:51
Dokładnie, tłumaczcie te porażki (nawet sparingowe, ale przeciez to nie pierwsza porazka, przypominam Drezno) dalej. Hanover dopiero rozpoczął przygotowania (czytaj: ledwo wrocili z wakacji), a juz nas klepia jak chcą.

Ja naprawdę chcę wierzyć, że bedzie lepiej.

EDIT: raindog, w meczu z Zagłębiem nie padła żadna bramka z wolnego. Tak jak mówią koledzy wyzej, ostatni gol z wolnego z Lechią.
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.07.2010, 18:52
2:4 Wynik lepszy jak gra. Na szybko podumowanie- brak defensywy-- lepiej grali rezerwowi niż Ci co wyszli w 1 składzie...Ogólnie bieda...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 08.07.2010, 18:53
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Podziwiam próbę wyrobienia sobie zdania na temat gry Wisły po relacji tekstowej...Ja w ogóle nie rozumiem sensu oceniana drużyny na podstawie sparingów, dla mnie oni mogą się teraz kopać po głowie, byleby w lidze i w pucharach zagrali swoje, tylko to jest istotne. Dopiero na podstawie meczu pucharowego za tydzień będzie można wyciągnąć pierwsze wnioski, teraz jest na to za wcześnie.
No to teraz kolego usiądź sobie wygodnie, otwórz browar i odpowiedz mi na pytanie:

Jaką metamorfozę może przejść drużyna Wisły w ciągu tygodnia?

Gdyby to było na początku okresu, ok. Ale to był sprawdzian generalny przed szalenie istotnym meczem. Dalej uważasz, że wszystko jest ok?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 08.07.2010, 18:54
Nie chcę komentować większości waszych wypocin bo musiał bym obrażać kolegów po szalu...

tormenthor nie widział nawet minuty treningu drużyny w tym sezonie, ale on już lepiej wie kogo wystawić.
Sędzia Zgred po relacji tekstowej wie, że wynik lepszy niż gra. Za chwilę będzie na jej podstawie wystawiał oceny poszczególnym zawodnikom.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.07.2010, 18:55
Paweł Brożek grał wogóle? :/
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.07.2010, 18:56
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, tłumaczcie te porażki (nawet sparingowe, ale przeciez to nie pierwsza porazka, przypominam Drezno) dalej. Hanover dopiero rozpoczął przygotowania (czytaj: ledwo wrocili z wakacji), a juz nas klepia jak chcą.
A Ty kiedy byś grał lepiej, po wakacjach(wypoczęty, głód piłki itp) czy po ciężkim okresie przygotowawczym...?
Odpowiedź nasuwa się sama...
Oczywiście braki w obronie(zgraniu obrony) są i będą widoczne ale nie można przeginać z tym upadkiem Wisły...
Dajcie spokój i poczekajcie do pierwszego meczu, który obejrzycie w telewizji/na żywo, a nie w relacji.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2010, 18:59
Reiro napisał(a):Wyświetl post
A Ty kiedy byś grał lepiej, po wakacjach(wypoczęty, głód piłki itp) czy po ciężkim okresie przygotowawczym...?
Odpowiedź nasuwa się sama...
Ty tak poważnie?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.07.2010, 19:06
Nie wiem dlazcego niektorzy ten mecz nazywaja sprawdzianem generalnym.
Skoro w tym meczu gra zaowdnik testowany a wyjsciowy sklad tak naprawde moze sie bardzo roznic od skladu ktory wyjdzie ne mecz z Szawle.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.07.2010, 19:10
A mam takie pytanie, czemu nie grał ten plażowiec ?
Juz kreska polozna na nim, czy sprawdzamy zawodnikow na treningach, nie dajac im okazji wykazac sie ?
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 08.07.2010, 19:11
skeba napisał(a):Wyświetl post
A mam takie pytanie, czemu nie grał ten plażowiec ?
Juz kreska polozna na nim, czy sprawdzamy zawodnikow na treningach, nie dajac im okazji wykazac sie ?
Grał Augustien, więc Etamane i Jeronimo odpadają. Przynajmniej tak mi logika podpowiada.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.07.2010, 19:23
Ten sparing odzwierciedla naszą moc, bo zarowno Hannover grał na pol gwizdka (Wislacy zapewnie tez).
Szkoda. Mam nadzieję, ze chociaz ten latający Holender przyjdzie i zapewne to będzie na tyle.
3 mln euro skasuje sobie Boss, bo 1 mln euro poszlo na transfery (tak strzelam)

Według soccerstand.com bramkę zdobył Brożek.... ale Paweł he
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 08.07.2010, 19:31
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Czy jest tu jakiś moderator?
Przecież dzieci robią siarę na całą Polskę!
Jaki moderator?

Przecież oni sami robia największą siarę z Markusem na czele, kpiny szyderstwa i narzekanie

A co to plan na budowanie silnej drużyny jest realizowany przez dwa tygodnie i ma odpalić z miejsca

Nie wiem jakim cudem Markus może mieć poważanie u niektórych, dla mnie kompromituje się z każdym kolejnym postem, nawet emocji nie potrafi uchować w meczu o pietruchę!

KOT przynajmniej wylewa żale po głębszej analizie, a Markus robi to pod wpływem chwili i danego momentu.

ogarnijcie się goście bo wstyd robicie..
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.07.2010, 19:34
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ty tak poważnie?
Na poważnie...poprostu wiem co znaczy mieć skrajnie przemęczony organizm.
Wiem również, że na odzyskanie świeżości potrzeba troszkę czasu, wiadomą
sprawą jest także fakt, że zawodnicy po wakacjach zagrają na świeżości, a
jedyne czego będzie im brakować to...wytrzymałość kondycyjna co jak można
zauważyć po drugiej połowie było u nich na niższym poziomie niż u nas. Z relacji
wynika, że w drugiej połowie inicjatywę przejęła Wisła co mogło wynikać właśnie
z braku kondycji Niemców.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.07.2010, 19:52
Coś nieprawdopodobnego. 10 stron pierdzielenia o treningu.
Pochłońcie jakieś leki uspokajające bo do meczu w pucharach połowa poczuje deski.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 08.07.2010, 19:58
Tak sobie czytam i stwierdzam że onet się tu robi powoli - niestety bo kiedyś to fajne forum było.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.07.2010, 19:58
Słaby wynik z rywalem ktory dopiero ma za sobą parę treningów. Mam nadzieję, że Żurawski się obudzi i nie będzie to Żuraw z końca reprezentacyjnej kariery...No cóż, niektórzy nigdy nie zrozumieją, że w piłce jest coś takiego jak logika. Ile by się wyjaśniało. Jeśli dajmy na to Polonia Bytom przegrywa 6 spotkań z rzędu to można sobie wyrobić opinię, że to słaba drużyna. Jeśli Wisła kolejny raz gra kaszanę w sparingach, tak jak kilka rund wcześniej można wywnioskować że w tym sezonie gra będzie na podobnym poziomie jak w zeszłym (dla mnie poziom wysoce niesatysfakcjonujący). Tym bardziej, że obrona nie istnieje. Ale nie, tu znów widze teksty w stylu "dla mnie mogą przegrywać w sparingach"....Kur*a!! Uwierzcie mi że Kliczko nie przegrywa w sparingach ale zmiata rywali i dlatego jest NAJLEPSZY!!

Nie wiem, niektórzy to chyba po prostu dzieciaki co myślą przed każdym nowym sezonem, że Polak ma szansę na grę w Chelsea, albo że Wisła w tym roku wygra LM...
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2010, 20:35
raindog napisał(a):Wyświetl post
Są tu tacy?
"I nagle zapada taka niezręczna cisza..."
Wydaje mi się, że przyczyną takiego gwiazdorstwa polskich piłkarzy jest poprostu to, że są za dobrze opłacani i myślą, że są już na szczycie, a rzeczywistość okazuje się brutalna. Media kreują ich na "nowych Lubańskich" itd...
Ktoś musiałby im parę rzeczy uświadomić. Przykład Sadloka, który zapowiadał się na wielką gwiazdę, a dziś daje dupy z Kazachami.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów