The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2010, 14:39
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
Jak się bawić, to ostro
Jest Zabawa, Jest Impreza, Jest Etamane
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 08.07.2010, 14:41
MCX napisał(a):Wyświetl post
Przy okazji, Sobolewski został nowym kapitanem. Moim zdaniem bardzo dobry wybór.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wym_kapitanem/
Bardzo dobry wybór, ale mam nadzieję, że się nie ugnie i dalej nie będzie rozmawiał z "hienami". Wielki zawodnik, porządny człowiek - jedyny odpowiedni do tej roli w Wiśle.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.07.2010, 14:46
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Jak sie bawic to na całego.Teraz jeszcze agent Milinkovica chce 40% dla siebie od kwoty transferu.Jak to jeszcze dłuzej potrwa to za chwile jeszcze jego mama cos bedzie chciała zarobic na tym transferze
A Tobie coś płacą za pisanie tych bajeczek?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.07.2010, 14:46
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Wszystko wskazuje na to, ze do meczu z Szwale przstapimy bez zmian w kadrze.
Wiec. Mamy nowego bramkarza, jego umiejetnosci sa dla nas zagadka, ale to nie jest jakis wielki problem.
W obronie mamy Singlara, ktory wraca po kontuzji (forma? zagadka!) I mlodego slowaka, ktory jest kolejna ZAGADKA!
NA stoperze namy Clebera, ktory przegrywal rywalizacje o miejsce w tamtym sezonie z Jopem, wiec juz to budzi u mnie podejzenia co do jego formy. ZAGADKA! Oraz kolejna ZAGADKE Gordona - nasz nowy nabytek.
Stopien zgrania naszej obrony, mozna oszacowac na zero, jak bedzie im sie ukladala wspolpraca na boisku? ZAGADKA.
Ofensywa w tamtym sezonie napewno nie byla naszym mocnym punktem, wymeczone zwyciestwa po 1-0 nie napawaja optymizmem. Do tej formacji doszli Zuraw, ktorego forma to? Zagadka i Garguła ktory sam mowi, ze jest przygotowany dopiero na 60 minut, i jest po rocznej rchabilitacji...jak mu pojdzie? ZAGADKA.

Miejmy nadzieje, ze Szwale jest naprawde tak slabe jak to przedstawiaja media...bo na co stac Wiselke na tym etapie to chyba sam Kacper nie wie.
ZAGADKA to chyba twoje ulubione słowo
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.07.2010, 14:53
Jak sie bawic to na całego.Teraz jeszcze agent Milinkovica chce 40% dla siebie od kwoty transferu.Jak to jeszcze dłuzej potrwa to za chwile jeszcze jego mama cos bedzie chciała zarobic na tym transferze
wynajac snajpera, zastrzelic menadzera i zwyciestwooooo!
i tak robic z kazdym komu w głowie sie pier**li
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.07.2010, 15:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Czasami mu się udawało poprawnie wytypować zawodnika, więc może lepiej poczekajmy czy to bajki czy nie.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 08.07.2010, 15:09
A co nas obchodzi kwota od transferu? Przecież jak ma być za te 500 tys ojro to mu klub poprzedni odpala te 40%? czy się mylę, nie wiem nie jestem managerem to się nie znam, ale według mnie tak to wygląda.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.07.2010, 15:10
snyrting napisał(a):Wyświetl post
arti coś nielogicznie napisałeś.

Wpadka z Lewadią jest bardzo trafnym argumentem za tezą, że pewność siebie i zaangażowanie czasem daje więcej niż lepsze wytrenowanie, sprawność, koordynacja.
Dlaczego nielogicznie?
Moim zdaniem w tym dwumeczu jedyne co było po naszej stronie to przesadna pewność siebie.
Levadia była lepsza i nasza pewność siebie g.wno w tym przypadku dała, a nawet była strzałem w kolano.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 08.07.2010, 15:11
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A co nas obchodzi kwota od transferu? Przecież jak ma być za te 500 tys ojro to mu klub poprzedni odpala te 40%? czy się mylę, nie wiem nie jestem managerem to się nie znam, ale według mnie tak to wygląda.
Hehe, ale żeby poprzedni klub mu odpalił te 40% to Wisła musi dać za transfer 40% więcej, żeby to się Słowakom opłacało.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2010, 15:13
Czyli 500 tys. dla klubu, 200 tysięcy dla menadżera, w sumie 700 tysięcy ojro za transfer...

EDIT: Oczywiście, jak jego rodzina nie będzie chciała odpowiedniego %-tu...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.07.2010, 15:13
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Jeśli już w wieku 28 lat Ettien znacznie obniżył loty i nie jest w stanie grać nawet w średnim klubie to wszystko na wskazuje.

A wracając to testowanego Etame, to całkiem możliwe, że ma on podwójnie przekręcony licznik. Z dokumentu, który znajduje się na stronie stronie Ministerstwa Edukacji Kamerunu wynika że Paole Etame urodził się w 1981 roku:

http://www.minesup.gov.cm/Ministere/...-liste-uy2.pdf

Tak więc przed mistrzostwami plażówki przekręcił na 1985, a później na 1990.
I co najciekawsze to jest dokladnie ten Joan Paolo Etame Atanga, ten ktory u nas jest na testach ciekawe czy jemu zeby przekrecic licznik tez zaserwowali jakas kuracje hormonalna jak Nomen Omen Caster(!) Semenii. Zreszta kurde mozna olac ten przekrecony licznik. Toc na gieldach co i rusz sie widuje nie takie manewry. Wazne zeby od tylu nie byl walony...

40% to poczekaj 3 w pamieci, spuszczam dwa... sporo kasy...

Boze spraw zeby sie dogadali z Milinkoviciem...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 08.07.2010, 15:15
pawelo84 Mówiłem, że się nie znam czyli co chcą 200 tys więcej? pfff...Oj może nie chce, tylko myśli,że Wisełka da więcej
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 08.07.2010 o godz. 15:18.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.07.2010, 15:22
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Widać, kampania wyjaśniająco-(dez)informująca pt. dlaczego Milinković jednak nie trafi do Wisły (co dla niektórych było od początku jasne) i jak tu z twarzą wycofać się po wypełnieniu zadania, rusza pełną parą...

Przepraszam Zbymak, ale ktoś to musiał w końcu napisać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.07.2010 o godz. 15:25.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.07.2010, 15:34
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
ZAGADKA to chyba twoje ulubione słowo
Nie poprostu mialo sluzyc hiperbolizacji sytułacji w jakies jestesmy.

Jak niektorzy, twierdza na tym forum z uporem maniaka, ze taka druzyne jak Szawle to nawet z tak eksperymentalna kadra pojedziemy, bo... przeciez tojest wkoncu Wisla Krakow...chcialem pokazac, ze na dzien dzisiejszy trzeba bardzo ostroznie uzywac slowa SŁABY w stosunku do naszego rywala, bo do konca nie wiemy jak slabi jestesmy sami. A to zweryfikuje czas, i rywalizacja na boisku.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 08.07.2010 o godz. 15:53.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.07.2010, 15:40
Markus napisał(a):Wyświetl post
Widać, kampania wyjaśniająco-(dez)informująca pt. dlaczego Milinković jednak nie trafi do Wisły (co dla niektórych było od początku jasne) i jak tu z twarzą wycofać się po wypełnieniu zadania, rusza pełną parą...

Przepraszam Zbymak, ale ktoś to musiał w końcu napisać.
A napisz,czy to są Twoje prywatne przemyślenia, czy fakt?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.07.2010, 15:44
Mówiłem od razu, że ten murzyn nie wygląda mi na dwudziestoletniego chłopaszka, to się pewien forumowicz wielce obruszył, że podważam wiarygodność i profesjonalizm w klubie. Bobo Kaczmarek już dawno mówił jak ich wiek sprawdzać to się ludzie śmiali, a to szczera prawda. Jak koniowi...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 08.07.2010, 15:49
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
TYLKO uzgodnic kontrakt, jak z Milinkoviciem i Makinwa
zobaczymy co bedzie z leniwego murzynka ale myslem nad tym bede dopiero po podpisaniu kontraktu
Nie no ja tego nie kumam... dlaczego przed zaproszeniem grajka na testy nie powie mu się wprost, na ile (około) kasy może liczyć?!

Zgodzi się, to zaczynamy testy, nie zgodzi się, niech nie zawraca gitary. Jasno, prosto i przejrzyście.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 08.07.2010, 15:49
Markusie, jezeli wiesz ze temat Milinkovicia calkowicie upadl to prosze, powiedz wprost. Nie dogaduj Zbykamowi bo to naprawde niczemu nie sluzy. Trudno zeby Wisla - jezeli to jest prawda - oferowala malo znanemu Serbowi 450 tys. euro rocznego kontraktu. Tutaj potrzebne sa negocjacje i nie dziwie sie ze zarzad probuje negocjowac. A odnosnie kupowania graczy, czy uwazasz ze Jirsak jest wart 700 tys. euro? A zobacz ilu (swietnych) pilkarzy przyszlo do nas na darmo - Sobolewski, Gargula, Marcelo, Blaszczykowski itd. Ja bede ocenial kadre Wisly na pierwszy mecz ligowy. Do tego czasu zalecam CIERPLIWOSC.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.07.2010, 15:52
A z jakiej okazji mamy mu płacić? Dogadujemy sie z klubem, zawodnikiem i finito. Jak mu nie zapłacimy to Milinkovic nie będzie mógł podpisać kontraktu?

Mam nadzieje, że jakimś cudem uda się go ściągnąć ale z dnia na dzień mój optymizm maleje.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 08.07.2010, 15:55
Kamson napisał(a):Wyświetl post
A z jakiej okazji mamy mu płacić? Dogadujemy sie z klubem, zawodnikiem i finito. Jak mu nie zapłacimy to Milinkovic nie będzie mógł podpisać kontraktu?

Mam nadzieje, że jakimś cudem uda się go ściągnąć ale z dnia na dzień mój optymizm maleje.
Zawodnik nie będzie rolował menago, który załatwia za niego wszystkie sprawy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

K4millo napisał(a):Wyświetl post
Jeśli już w wieku 28 lat Ettien znacznie obniżył loty i nie jest w stanie grać nawet w średnim klubie to wszystko na wskazuje.

A wracając to testowanego Etame, to całkiem możliwe, że ma on podwójnie przekręcony licznik. Z dokumentu, który znajduje się na stronie stronie Ministerstwa Edukacji Kamerunu wynika że Paole Etame urodził się w 1981 roku:

http://www.minesup.gov.cm/Ministere/...-liste-uy2.pdf

Tak więc przed mistrzostwami plażówki przekręcił na 1985, a później na 1990.

Jesteś niesamowity

Ten od plażówki (1985) to dokładnie ten sam co ten kolo z 1981 - nawet nie chciało im się miesiąca i dnia urodzin zmieniać - 21.1
Teraz pozostaje pytanie czy plażowicz to nasz as(1990) - tu data urodzin jest już inna(12.02) ale w obu przypadkach podawany wzrost w zasadzie taki sam - nasz 184 - plażowicz - 185.
Co ciekawsze ostatnie doniesienia o plażowiczu kończą się wtedy kiedy zaczynają się o 'naszym'.Pozostaje jeszcze fakt że on z ryja to faktycznie bardziej pod 30 wygląda niż pod 20 i że podobieństwo na zdjęciach(mimo iż dla nas białych, większość czarnych jest podobna) jest spore.
Tak więc z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić że mamy doczynienia z 29.5 letnim zawodnikiem z przekręconym licznikiem o 10 lat

I może to by drogi zbymaku należało przekazać klubowi jak masz jakieś wtyki a nie bawić się w politykę dezinformacji.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.07.2010 o godz. 15:58.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A napisz,czy to są Twoje prywatne przemyślenia, czy fakt?
Moja opinia. Czas pokaże, czy słuszna.

Koniec dyskusji o Zbymaku i Maci0siu. To temat transferowy, w którym powinniśmy rozmawiać o transferach, a nie wiarygodności i motywach poszczególnych forumowiczów.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.07.2010, 16:01
RAF napisał(a):Wyświetl post
Markusie, jezeli wiesz ze temat Milinkovicia calkowicie upadl to prosze, powiedz wprost. Nie dogaduj Zbykamowi bo to naprawde niczemu nie sluzy. Trudno zeby Wisla - jezeli to jest prawda - oferowala malo znanemu Serbowi 450 tys. euro rocznego kontraktu. Tutaj potrzebne sa negocjacje i nie dziwie sie ze zarzad probuje negocjowac. A odnosnie kupowania graczy, czy uwazasz ze Jirsak jest wart 700 tys. euro? A zobacz ilu (swietnych) pilkarzy przyszlo do nas na darmo - Sobolewski, Gargula, Marcelo, Blaszczykowski itd. Ja bede ocenial kadre Wisly na pierwszy mecz ligowy. Do tego czasu zalecam CIERPLIWOSC.

Garguła jeszcze nic nie zrobił u nas, żeby nazywać go świetnym. Bardzo go lubię, ale taka niestety prawda.
Mam nadzieję, że bardzo szybko się to zmieni

No, ale jak Wisełka go zakontraktowała, to fakt- grał bardzo dobrze, więc może tym się kierujesz w jego ocenie
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.07.2010, 16:11
Cytat:
Nie no ja tego nie kumam... dlaczego przed zaproszeniem grajka na testy nie powie mu się wprost, na ile (około) kasy może liczyć?!

Zgodzi się, to zaczynamy testy, nie zgodzi się, niech nie zawraca gitary. Jasno, prosto i przejrzyście.
To jest wlasnie ten profesjonalizm...
Pyta się od samego początku, zapraszamy Cie na testy chlopak, ale powiedz nam, ile w razie W będziesz chciał zarabiać, bo moze tak byc, ze koles sobie pojedzie na testy, przepracuje caly okres, powie "pa pa" i klub, ktory go pozyska bedize mial przygotowanego zawodnika...
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 08.07.2010, 16:11
Logiczne jest, że jeśli menago chce procent to zawodnik nie będzie mu robił problemów, tym bardziej, że z tego co widać Milinkovic nie pali się żeby do nas przejść. Zapewne wychodzi z ałożenia, że Wisła nie jest jego klubem marzeń i jeśli nie dostanie tyle ile chce to zostanie w Koszycach. Nie wiem czy warto zawracać sobie głowę zawodnikiem, który ewidentnie zachowuje się jak rozkapryszona gwiazdka, no chyba, że ma umiejętności na poziomie Błaszcza gdy ten od nas odchodził.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 08.07.2010, 16:16
Moim zdaniem to on ma już spaloną ziemie z Koszycach. Być może negocjuje jeszcze z innym klubem.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2010, 16:18
A co Ty chciałeś, żeby oddawał życie za Wisłe? Postaw się na jego miejscu, tylko na odwrót. Grasz we Wiśle, a jakieś MFK Koszyce zgłaszają chęć pozyskania Ciebie. Masz tam satysfakcjonujące warunki, dom, rodzinę? psa kota czy co tam jeszcze może być bliskie. Koszyce dogadały się z Wisłą, a Tobie proponują zamiast zwyczajnego kontraktu kontrakt motywacyjny. Co byś zrobił na jego miejscu?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 08.07.2010, 16:23
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
A co Ty chciałeś, żeby oddawał życie za Wisłe? Postaw się na jego miejscu, tylko na odwrót. Grasz we Wiśle, a jakieś MFK Koszyce zgłaszają chęć pozyskania Ciebie. Masz tam satysfakcjonujące warunki, dom, rodzinę? psa kota czy co tam jeszcze może być bliskie. Koszyce dogadały się z Wisłą, a Tobie proponują zamiast zwyczajnego kontraktu kontrakt motywacyjny. Co byś zrobił na jego miejscu?
No w sumie racja ale mimo wszystko zawodnik musi chcieć grać w klubie, do którego ma przejść bo jeśli liczy się tylko kasa to wątpię czy będzie dawał z siebie wszystko.
Może być również tak, że negocjuje z innym klubem i tak naprawdę pójdzie tam gdzie dostanie więcej, a że czasu ma sporo to się chłopak nie śpieszy.
W każdym bądź razie nie napalam się na ten transfer i mam nadzieję, że w klubie mają jakąś alternatywę dla tego zawodnika, a jeśli nie to, że jej szukają.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.07.2010, 16:24
morgenes napisał(a):Wyświetl post

Może podsyłali mu na zgrupowaniu jakieś babki, mieli nadzieję że się zaświergoli, straci głowę i podpisze umowę bez czytania hm...
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 08.07.2010, 16:27
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Może podsyłali mu na zgrupowaniu jakieś babki, mieli nadzieję że się zaświergoli, straci głowę i podpisze umowę bez czytania hm...
To już taniej i szybciej by było, jakby mu pigułkę gwałtu do wody wrzucili i kazali kontrakt podpisać
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów