The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
migifan83
Junior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2010, 17:52
Kiedys mnie ta gra wciagla. Potrafilem grac jeden sezon tygodniami.Ale calosc polityki transferowej sprowadza sie do kupowania graczy z wysokimi atrybutami pracowitosc i determinacja. Bierzesz na ilu ci starczy kasy po sezonie albo 2 sprzedajesz za 10x wiecej niz kupiles.Aha od samego poczatku trzeba prosic o rozbudowe bazy treningowej.Gralem we wszystkie wersje CM-a od 1998, pozniej FM od 2006 do 2010 wlacznie.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.07.2010, 18:39
krsk napisał(a):Wyświetl post
A to ciekawe, bo pierwsze dwa czy trzy sezony owszem, w lidze była totalna dominacja, ale w pucharach największym sukcesem było wyjście z grupy LM i odpadnięcie w 1/8 z Romą. Chyba grałeś na nowszej wersji tej taktyki z wykorzystaniem bugów z rogami jeżeli Barce po chwili ogrywałeś 5:1 W tej której używam bugu tego nie wykorzystano (taktyka jest z wersji 10.2, w której on jeszcze nie występował) i ma małe, bo małe, ale zmiany w poleceniach indywidualnych wprowadzonych przeze mnie. Poza tym nie rozumiem za bardzo ataku na mnie, skoro wyraźnie napisałem, że jest to taktyka z internetu. Jeżeli kole Cię to w oczy, to nie czytaj i tyle :] Nie wczułem się w tą grę na tyle, ile kiedyś w FM06, w którym na tworzenie taktyki traciłem kilka dni, Tego save'a traktuję z przymrużeniem oka, ot tak sobie odpalę i powyobrażam sobie jakby to było pięknie jakby Wisła naprawdę tak wymiatała
To nie jest atak na Ciebie tylko po prostu nie rozumiem jak można się szczycic sukcesami w dużej mierze wypracowanymi przez innych
Sam grałem kiedyś na tej taktyce Wisłą (dopóki nie padł save), a potem Realem i wystarczyło robic dobre transfery i to wszystko. Przykładem jest chocby to, że Realem wygrałem wszystkie możliwe puchary przez 4 lata, a 15-letni zawodnik potrafił trafiac gole Barcelonie z połowy boiska z rzutu wolnego (choc to chyba z taktyka ma niewiele wspólnego) nie mówiąc już chocby o CR, który rokrocznie strzelał po ok.70 bramek w 50-60 meczy.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.07.2010, 08:07
To chyba każdy musi przejść fascynacje łatwego sukcesu
używajac gotowych taktyk
Dopiero po pewnym czasie sie dochodzi do wniosku, że frajdy z takiego działnia to nie ma prawie wcale
W CM 2001/2002 była taktyka Glory Days
Wisłą dało sie wygrać LM w pierwszym sezonie pracy przy dobrych transferach
Odpowiedz cytując
Casanunda
Junior Member

Od: 01.2003

Stary 07.07.2010, 10:48
Ostatnio na nowo zarazilem sie ta gra.
Sciagnalem patche, zainstalowalem mod dodajacy 2,3 i 4 lige Polska.
I zagralem sobie Hutnikiem Krakow.
Poczatek sezonu -porazka gonila porazke, nagle zmienilem taktyke na defensywna (4-1-3-2 kontra) i wszystko samo zaczelo grac. Wygralem praktycznei wszystko do konca sezonu. i oczywiscie awansowalem do 2 ligi wschodniej.
Tutaj dostalem wpierw info od asystenta - ze we wszystkim jestesmy lepsi od przeciwnikow, nastepnie prezes dal mi mozliwosc gorna czesc tabeli lub walka o awans. Gdy jeszcze okazalo sie, ze prasa uwaza mnie za jednego z kandydatow do awansu - pomyslalem, ze sezon bedzie latwy.
No coz mam za soba bodajze 10 kolejek i zajmuje 16 miejsce :O
O ile czesto remisuje to zwyciestw wywalczylem tylko 2 :(
Bramek w ogole nie strzelam. A trzeba przyznac, ze bardzo mocno wzmocnilem druzyne.
W kazdym razie - juz przypomnialem sobie dlaczego nie lubie tej gry
Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!
— Benjamin Franklin
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.07.2010, 14:10
Taktyke robi sie samemu, lub uzywa standardowej. Wszystkie zrobione przez kogos to nieporozumienie. Po co psuc sobie zabawe ?

Na takiej Celta Killer wstawia sie Pomocnika 15 letniego i po sezonie koles debiutuje w reprezentacji plus jego wartosc jest zawyzona bo ma ponad 20 bramek i 45 asyst... Dajcie spokoj ludzie

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
AL_PB
Member

Od: 06.2010

Stary 07.07.2010, 21:48
Miałem Fotball Manager 2006, ale gdzieś przepadł. Teraz od czasu do czasu pocinam w Championship Manager 5 mając pod opieką Wisełkę.

No i niepokoi mnie pewna sytuacja. Wszystkie mecze przedsezonowe (zacząłem niedawno) wygrałem wynikami około 6-0 itd. Teraz zaczął się sezon i prawie wszystkie ligowe mecze przegrałem lub zremisowałem. Jedynie dobrze idzie mi w Pucharze Polski i Pucharze Europy. Macie jakieś taktyki do CM? Gram taktyką 4-4-2 nakazując skrzydłowym podania do napastników. Gram na Ofensywie, a gdy strzelę bramkę przerzucam się na ultradefensywę. Wydaje mi się to jednak niewystarczające. Macie jakieś propozycje?
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.07.2010, 21:55
AL_PB napisał(a):Wyświetl post
Miałem Fotball Manager 2006, ale gdzieś przepadł. Teraz od czasu do czasu pocinam w Championship Manager 5 mając pod opieką Wisełkę.

No i niepokoi mnie pewna sytuacja. Wszystkie mecze przedsezonowe (zacząłem niedawno) wygrałem wynikami około 6-0 itd. Teraz zaczął się sezon i prawie wszystkie ligowe mecze przegrałem lub zremisowałem. Jedynie dobrze idzie mi w Pucharze Polski i Pucharze Europy. Macie jakieś taktyki do CM? Gram taktyką 4-4-2 nakazując skrzydłowym podania do napastników. Gram na Ofensywie, a gdy strzelę bramkę przerzucam się na ultradefensywę. Wydaje mi się to jednak niewystarczające. Macie jakieś propozycje?
Po strzeleniu bramki grając WIslą w Polskiej lidze przechodzisz na Obrone Częstochowy? To nie dziw sie że nie wygrywasz... w Polsce graj ofensywnie cały czas..
Może w Europie takie coś by zdalo egzamin ale od 75 minuty conajmniej
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Stary 07.07.2010, 21:57
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Keko i Koke to z Barcy czy tam Realu, tak?
Z Atletico. Piłkarze bardzo perspektywiczni. Polecam, z tym że nie w każdej rozgrywce chcą do Wisły przejść. Raz mi się udało i miałem nawet obu, ale coś się porobiło z save'ami i straciłem. Jednym słowem POLECAM!
Odpowiedz cytując
AL_PB
Member

Od: 06.2010

Stary 07.07.2010, 22:01
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Po strzeleniu bramki grając WIslą w Polskiej lidze przechodzisz na Obrone Częstochowy? To nie dziw sie że nie wygrywasz... w Polsce graj ofensywnie cały czas..
Może w Europie takie coś by zdalo egzamin ale od 75 minuty conajmniej
Ale gdy gram ofensywą, to dostaję mocno w d#pę od oponenta. Moja drużyna strzela dwie bramki, ale gdy następuje kontraatak ze strony rywali, to często kończę mecz z remisem.

Może jakoś zmienić ustawienie? Bo Frankowski znowu kontuzjowany i odpadł na miesiąc z gry... (przypominam, że gra z roku 2005, stąd Franek w Wiśle
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.07.2010, 22:06
A ja do Wisły polecam Gianmarco Zigoniego , w 1 sezonie do wyciągnięcia z rezerw Milanu .Za chwile wrzucę screeny z jego umiejętnościami

Edit : screeny :
http://www.bankfotek.pl/image/688924.jpeg
http://www.bankfotek.pl/image/688923.jpeg
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 07.07.2010 o godz. 22:14.
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.07.2010, 22:47
Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
A ja do Wisły polecam Gianmarco Zigoniego , w 1 sezonie do wyciągnięcia z rezerw Milanu .Za chwile wrzucę screeny z jego umiejętnościami

Edit : screeny :
http://www.bankfotek.pl/image/688924.jpeg
http://www.bankfotek.pl/image/688923.jpeg
te sam go kupiłem teraz do West Bromwich Albion tyle że narazie wypożyczam i strzela tam bramki, u mnie zdązył raz zagrać i strzelil gola. Dobrych scoutów mam
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Stary 07.07.2010, 23:26
mam małe pytanie: jak dodać słabsze polskie ligi, skąd je pobrać i gdzie je wgrać?
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.07.2010, 23:32
Tylko_Wisła! jak sie nazywa ta skórka, która masz?
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.07.2010, 00:06
janko04 napisał(a):Wyświetl post
Tylko_Wisła! jak sie nazywa ta skórka, która masz?

Skin nazywa sie Rd4 Tyle , że ja zmieniłem sobie tło na inne.Jakbyś chciał ten obrazek co mam w tle to masz linka: http://11gunners.com/wp-content/uplo...-Stadium-1.jpg
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 08.07.2010 o godz. 00:15.
Odpowiedz cytując
Casanunda
Junior Member

Stary 08.07.2010, 11:43
delukas96 napisał(a):Wyświetl post
mam małe pytanie: jak dodać słabsze polskie ligi, skąd je pobrać i gdzie je wgrać?

http://[http://www.cmrev.com/filepla...pdate-v09.html

o ile sie nie myle uzywalem tego dodatku - aczkolwiek slyszalem tez, ze jest jakis inny dodajacy takze lige V
Uzywam na wersji 10.3 (o ile pamietam) i narazie nie bylo problemu
Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!
— Benjamin Franklin
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Stary 08.07.2010, 12:57
Casanunda napisał(a):Wyświetl post
[http://www.cmrev.com/fileplanet/plik...pdate-v09.html

o ile sie nie myle uzywalem tego dodatku - aczkolwiek slyszalem tez, ze jest jakis inny dodajacy takze lige V
Uzywam na wersji 10.3 (o ile pamietam) i narazie nie bylo problemu
tylko czy wystarczy wgrać do folderu "editor data" czy zainstalować? bo jak ja to próbowałem instalować to zawsze coś nie tak było... :/
Odpowiedz cytując
Casanunda
Junior Member

Stary 08.07.2010, 13:36
Wypakowywujemy
gram 2 sezon i narazie nie bylo zadnych krzakow
Cytat:
PL Update v.09

Plik "PL Update v0.9.dbc" należy wypakować do folderu danych użytkownika FM 2010. Domyślnie jest to: "Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2010/editor data"
Przy starcie nowej gry należy wybrać bazę 10.0 (można też wybrać bazę 10.2, jednak mogą się wówczas pojawić duble zawodników, nieaktualne transfery etc) i zaznaczyć okienko "Zmień", aby wybrać używane pliki xml. Następnie odznaczamy wszystkie inne pliki i ptaszkiem zaznaczamy plik "PL Update v0.9". Potem przechodzimy do wyboru lig.
Zalecamy wybrać wszystkie pięć lig jako grywalne, gdyż wtedy mamy pewność, że awanse i spadki będą działać "poprawnie". W tej chwili IV liga jest dość znikomo opracowana, gdyż główny nacisk prac w tej wersji "PL Update" został położony na odwzorowanie II-gich i III-cich lig.

Z uwagi na wielkość pliku jego wczytywanie trwa dłuższą chwilkę, więc prosimy o cierpliwość.

Jak wiadomo w edytorze nie da się wszystkiego odwzorować dokładnie więc w kilku miejscach musieliśmy pójść na pewne ustępstwa:

- przez problemy ze zgłaszaniem wychowanków obecnie jest to całkowicie wyłączone
- awanse i spadki działają bardzo dobrze, lecz wiadomo, że w sytuacjach nietypowych, jak np. spadek z wyższej ligi dużej ilości zespołów z tego samego województwa, niektóre
drużyny muszą przenieść się do innych grup, gdyż nie ma możliwości powiększania lig w czasie gry czy też ich zmniejszania.

- nagrody dla niższych lig działają "dziwnie", będziemy nad tym pracować w kolejnych wersjach "PL Update"
- nie wszyscy polscy piłkarze mają jeszcze polskie znaki, więc newgeni generują się zarówno z polskimi znakami jak i bez nich
- przy takiej ilości zmian (ponad 90 000) pewne drobne błędy są nieuniknione, więc prosimy o zgłaszanie, ale nie pastwienie się nad nami
- zespoły rezerw, są ustawione jako filie. Jest to rozwiązanie tymczasowe i zostanie rozwiązane w następnej wersji updatu.

Autorzy pliku to PL Update Team, którego głównymi koordynatorami są Brudas i Kleyo.
Szczególne podziękowania należą się wymienionym poniżej osobom, za wszelkie rodzaje pomocy:
BartuS, DamianMKS, Gietz, Lucasinho, rondel, Sk8ter, Spoxik, WąSu i Voyazz. Dziękujemy także wszystkim, którzy przyczynili się do powstania tego dodatku, a o których nie wspominamy
tylko z braku miejsca.

Plik jest własnością PL Update Team'u, rozpowszechnianego go bez podania źródła i załączenia tego pliku readme zabronione.
— Benjamin Franklin
Odpowiedz cytując
matt1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.07.2010, 15:56
zainstalowałem tego patcha z Polskimi ligami i jak zmienic tą baze danych? gdzie to jest ;p
na wyjazdach byłeś ilu?
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.07.2010, 20:00
na samym początku jak zaczynasz grę to masz wybór bazy danych
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
matt1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.07.2010, 20:07
tak myślałem, bo miałem tak w fm09. W tym niestety nie mam czegoś takiego, odrazu mam wersje 10.1
na wyjazdach byłeś ilu?
Odpowiedz cytując
Luissss81
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.07.2010, 17:24
Witam. Mam problem z tą grą i może ktoś mi pomoże. Chodzi o to, że mój zespół bardzo mało utrzymuje się przy piłce. Gdy gram np. z Legią u siebie stosunek posiadania piłki jest około 35-65 % na korzyść Legii dodatkowo moi zawodnicy oddają tylko 5 strzałów przy około 20 przeciwnika. Czy jest jakiś sposób żeby to zmienić? Gram 4-4-2 Dziękuje z góry.
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 11.07.2010, 18:37
MOze sporobuj ustawic tempo rozgrywania akcji - wolno
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 11.07.2010, 18:41
Donki napisał(a):Wyświetl post
MOze sporobuj ustawic tempo rozgrywania akcji - wolno
I krótkie podania. Możesz jeszcze ustawić agresywny odbiór piłki połączony z intensywny pressingiem. Żeby szybciej odbierać piłkę przeciwnikom.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.07.2010, 18:52
albo po prostu zagraj bardziej defensywnie i zachowawczo. Moze np masz zbyt slabych pilkarzy czy cos zeby zagrac np kontrolujac mecz
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Luissss81
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.07.2010, 18:55
murray napisał(a):Wyświetl post
I krótkie podania. Możesz jeszcze ustawić agresywny odbiór piłki połączony z intensywny pressingiem. Żeby szybciej odbierać piłkę przeciwnikom.
No właśnie ja gram bezpośrednimi podaniami i tempo mam ustawione na szybkie. Spróbuje tak jak napisaliście. Dzięki
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2010, 11:55
możecie wymienić kilku zawodników o profilu przywódca potrzebuje dobrego zawodnika na kapitana do mej drużyny zawodnika który był kapitanem sprzedałem bo pilnie potrzebowałem kasy
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 13.07.2010, 12:30
Po I Nie napisałeś jaki klub prowadzisz.
Po II Który masz rok w grze.
Po III Zdanie zaczynamy z wielkiej litery, a kończymy kropką.

Jak chcesz znaleźć dobrego kapitana to patrz na atrybut "Znaczenie".Ja tak robię.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 13.07.2010, 12:46
po I najbogatszy średniak w Austrii RB Sallzburg który w fazie grupowej LM ma okazje być kopany przez CSKA,PSG,Valencia
II Sezon 2009/2010
III intersują mnie znane nazwiska mogą być byli gracze znanych klubów szukam i nic ciekawego nie moge znaleść wszelkie propozycje mile widziane
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.07.2010, 15:18
Po 1 proponuje wejsc w 'transfery', 'wyszukiwanie' i tam sobie ustawic parametry zawodnikow jakich chcesz.
Po 2 nie wiem czy dobrym pomyslem jest obsadzenie w roli kapitana nowo kupionego pilkarza
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 15.07.2010, 22:16
Mam taki komunikat:
"Wisła prowadzi rozmowy w sprawie przejęcia klubu"
(...) Marek Wilczek jest gotów zapłacić 28 mln euro za pakiet kontrolny klubowych akcji"

I teraz mam pytanie.Jakby doszło to do skutku, to czy mój budżet będzie wynosił właśnie 28 mln czy tyle ile sobie uzbierałem(48 mln)?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów