The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fanatyk R22
Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2010, 14:51
lewe skrzydło: Kirm i Małecki
prawe skrzydło: Boguski, Łobodziński

przecież mamy po dwóch skrzydłowych na każdą ze stron więc nie wiem skąd u Was takie ciśnienie na tego Serba.. będzie to fajnie, nie będzie - świat się nie zawali..
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.07.2010, 15:03
AYALA napisał(a):Wyświetl post
co raz trudniej skusic 300 tyś € za sezon ofensywnego zawodnika z zagranicy.Nawet z Koszyc.
z tego co slyszalem to rzecz sie ma nie o wysokosc zarobkow tylko o dlugosc kontraktu - my chcemy dlugi Milinkovic krotki..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.07.2010, 15:05
Fanatyk R22 napisał(a):Wyświetl post
przecież mamy po dwóch skrzydłowych na każdą ze stron więc nie wiem skąd u Was takie ciśnienie na tego Serba.. będzie to fajnie, nie będzie - świat się nie zawali..
mieć skrzydłowego , a mieć dobrego skrzydłowego to dwie różne sprawy

jestem ciekaw tych doniesień o Włochu , nie zdziwiło by mnie gdyby jutro nastąpiła prezentacja , wszak jak do tej pory , wszystkie transfery Wisły w tym okienku wypływały najwyżej dzień wcześniej , albo wcale
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.07.2010, 15:14
Cytat:
jestem ciekaw tych doniesień o Włochu , nie zdziwiło by mnie gdyby jutro nastąpiła prezentacja , wszak jak do tej pory , wszystkie transfery Wisły w tym okienku wypływały najwyżej dzień wcześniej , albo wcale
Kaczka dziennikarska jak 100 innych tranfserów, które miały być zrealizowane.
Ja już jednak wole Polaków, niz kolesia, ktory w II lidze strzelil 1 bramke - porazka.
Ostatnio edytowane przez skeba : 07.07.2010 o godz. 15:17.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.07.2010, 15:18
Fanatyk R22 napisał(a):Wyświetl post
Angmir przed minionym sezonem też pewnie pisałeś, że środek tabeli to będzie sukces.. biorąc pod uwagę same osłabienia i wizję gry w Sosnowcu cały rok.. a jak się okazało.. mało brakło, a świętowalibyśmy kolejne mistrzostwo

ja mogę się założyć (o flaszkę), że cały sezon będziemy bić w czołówce o miejsca 1-3 i wejdziemy do grupy LE

z tym wejściem do grupy chyba przesadziłeś chyba ze mesz flaszkę wyjątkowo podłego samogona na stanie wtedy rozumiem

A rok temu nie mówiłem tego samego bo:

1) Nasi zawodnicy byli o rok młodsi
2) Brożek był po dobrym sezonie i nic nie zapowiadało obniżki rozmy.
3) objawieniem końcówki sezonu był Małecki
4) Trenerem był mój ulubieniec Skorża - najlepszy trener w Ekstraklasie (choc oczywiście ma swoje wady)
5) Mieliśmy zaebistą obronę
6) Kirm przychodził jakby miał być zbawcą Wisły na lewej pomocy

Porównując do tego sezonu jedyny + jaki widze w stostunku do poprzedniego roku to:

Maciek Żurawski

no od biedy 5 mln € w kieszeni BC

Ciekawe kiedy dojdziemy do takiej sytuacji jak Legia - czyli dojdziemy do wniosku że cała Drużynę trzeba od nowa budować. Bo powiem szczerze że sutuacja z dzisiejszego dnia wyglada podobnie jak u nich dokładnie rok temu.*

* to znaczy ogólnie wydawało im sie że mają mocna jak na polskie waruki drużynę, która potrzebuje wzmocnień góra na 2-3 pozycje, a i tak w lidze sobie poradzi... Jak było każdy pamięta - 0,5 roku jeszcze jako tako sie bujali w pierwszej 3ce, aż przyszedł kryzys i wszysko sie jeblo.

Nie chciał bym tylko żebyśmy podąrzyli tą drogą co Legia Cudzoziemska robi w tej chwili- może rzeczywiście ci piłkarze wypalą, ale nie widzi mi sie to jako długofalowa polityka.
Myślę że tego co nam potrzeba to:

1) Młody ambitny Trener (jak Skorża)
2) Koniec z przekonaniem że jesteśmy zajebiści i w lidze jest tylko kilku piłkarzy którzy byli by dla nas wzmocnieniem.
To nie prawda - prawda jest taka że wielu nawet średnio-wyróżniających się w swoich klubach piłkarzy mając okazje przejśc do Wisły zaczęła by grać znacznie lepiej niż w swoich klubach. (Jak wszyscy wiemy rozwój piłkarza wcale nie jest równomierny, a skokowy, zazwyczaj bodźcem do poprawy umiejętności jest zmiana otoczenia - przykłady Peszko, Niedzielan, Sobiech, Mierzejewski, Glik, Grosicki) Trzeba tylko odpowiednio ich selekcjonować, wybierać tych ambitnych i pracowitych.
3) Inwestycja w Szkolenie Młodzierzy.
4) Koniec z skompieniem pieniędzy za Polskie talenty, z tym ze trzeba wedłóg mnie prowadzić "podchody pod takich piłkarzy jak Glik Mierzejewski Sadlok Sobiech czy Cetnarski już bardzo wcześnie. Rozmawiać z nimi po cichu i obserwować - dosłownie na każdym ich treningu, żeby wyłapać ich nawet zanim zaczną błyszczeć w swoich klubach. Wspomniane podchody miały by na celu przygotowanie sobie gruntu pod przyszłe transfery,na przykład na rok czasu przed końcem kontraktów.
5) pogodzenie się z wysoką ceną niektórych przydatnych zawodników Za Sadloka dałbym np 800 tyś €, Jakby grał na stoperze w Wiśle za 3-4 lata wart by był drugie tyle na 100%, a w obecnej chwili grałby napewno. Nowak na 100% jest wart tych 700 tyś € 9teraz ma 0,5 roku kontraktu więc wiadomo że wiecej jak 200 tyś € to przepłacenie)
6) Ściąganie tylko sprawdzonych piłkarzy z zagranicy - tj takich którzy maja co najmniej 2 sezony za sobą na wmiare przyzwoitym poziomie - i po wnikiliwemu się im przyglądaniu. Nie więcej niż 2 duze transfery na rok.
7) Dbanie o odpowiednie proporcje w druzynie zawodników krajowych do zagranicznych - jak pokazuje historia, zawodnicy krajowi dłużej zagaszczają u nas w pierwszej drużynie, i kmozna na nich dobrze zarobić. Piłkarz zagraniczy gra zazwyczaj krótko i albo się nie sprawdzi i sami go chcemy się pozbyć, albo po 0,5 sezonu dobrej gry rwie się do wyjazdu. (Polacy niby tez z tym że to domena raczej zawodników słabszych klubów a nie Wiślaków)
8) Sprzedawanie tylko piłkarzy juz uksztatutowanych za naprawde okazyjne pieniądze, ewentualnie oddawanie piłkarzy już nie rokujących na przyszłość i nie mieszczących się w meczowej 18
9) przedłużanie kontraktów sprawdzonych piłkarzy (typu Baszczyński Kosowski Zieńczuk), jesli sa to piłkarze naprawdę wnoszący sporo do zespołu dawać im kontrakty nawet do 400-500 tyś €/sezon dla największych gwiazd zespołu. (hipotetycznie - nie mówie żebytyle dawać Zienczukowi)

Żeby nie było nie wymagam wydawania co roku 3 mln €.
Myśle że 1 transfer gotówkowy za 600-800 tyś, drugi za połowę tego + 1-2 za free (podpisywanie na 0,5 roku przez skończeniem sie kontraktu piłkarza, który od dawna jest juz obserwowany i przekonywany do transferu) Na pokrycie tych kosztów wliczam jeden rocznie duży transfer z klubu na kwotę przynajmniej 1,5-2 mln €. Nigdy nie sprzedawać więcej niz jedna gwaizda na okienko, a najlepeij na sezon.

No ale co z tego -mamy co mamy - zobaczymy gdzie nas to zaprowadzi. Jak pisałem uważam że obecny sezon będzie bardzo cięzki (LE głównie), choć oczywiście w naszej lidze szansa na Mistrzosto zawsze jakaś jest - choćby samą ambicją chłopaki mogą wywalczyć Tytuł. Z tym że szanse wygladają w tym roku dość mizernie i napewno nie jesteśmy faworytem do tego wyścigu.
Osobiście przewiduję dla nas odpadnięcie w 4 rundzie el. LE i 3-4 miejsce w Lidze. Obym się mylił.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 07.07.2010 o godz. 15:28.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 07.07.2010, 15:27
SKWK napisał(a):
Bogusław Cupiał gdy dowiedział się o zainteresowaniu osobą Macieja Skorży przez Legię Warszawa do swojego byłego pracownika rzekł: "Idż tam Maćku, bo i tak nic tam nie ugrasz. Ja zbuduję tu taką drużynę, że nikt od Wisły w najbliższym czasie w Polsce lepszy nie będzie".
10 znaków?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 07.07.2010, 15:32
Cytat:
Bogusław Cupiał gdy dowiedział się o zainteresowaniu osobą Macieja Skorży przez Legię Warszawa do swojego byłego pracownika rzekł: "Idż tam Maćku, bo i tak nic tam nie ugrasz. Ja zbuduję tu taką drużynę, że nikt od Wisły w najbliższym czasie w Polsce lepszy nie będzie".
Nie wierzę w to - śmiech na sali. Wielka Wisla juz pare lat temu miala byc i co... na arenie - pasma porazek
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 07.07.2010, 15:32
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
10 znaków?
To tylko pokazuje, że Cupiał nie chce rzucić "zabawki w kąt", jak niektórzy próbują insynuować, a wręcz przeciwnie. Najlepiej o tym świadczy zainteresowanie Makinwą.
Ciekawe, co dalej.

@skeba: Zawsze możesz się przerzucić. Pasma porażek? Pierdzielisz jak potłuczony. Wisła zawsze była Wielka.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.07.2010, 15:41
Niedogodzisz.. jak my jestesmy pasmem porazek to co maja powiedziec wszystkie pozostale druzyny w Polsce?

tekst troszke naciagniety z wiadomych wzgledow takze spokojnie.. bo znow sie zaczniecie ten teges
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 07.07.2010 o godz. 15:51.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.07.2010, 15:41
Chyba że ktoś jest rozpieszczonym dzieciakiem, dla którego 7 mistrzostw oraz miesca na podium to pasmo porażek.
Niestety wychodzi na to, że niektórzy muszą zacząć kibicować Barcelonie, by zaspokoić swoje ego.

Jeśli chodzi o mnie to Wisła do końca moich dni może zdobywać MP a nic nie znaczyć w pucharach.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 07.07.2010, 15:43
Cytat:
@skeba: Zawsze możesz się przerzucić. Pasma porażek? Pierdzielisz jak potłuczony. Wisła zawsze była Wielka.
Wisła zawsze była wielka - zgodzę się w 100%, ale tylko w Lidze Polskiej...
Na arenie międzynarodowej niestety blamaże, bo przegrac z Barceloną, a nawet z Tottenhamem, ktory byl w mega kryzysie - tlumaczyc mozna, to porazki z Valarenga, Dinamo Tibilisi, Levadia - tego nie da sie wytlumaczyc.

Cytat:
To tylko pokazuje, że Cupiał nie chce rzucić "zabawki w kąt", jak niektórzy próbują insynuować, a wręcz przeciwnie
Nie no jasne, sprzedająć 2 najlepszych obroncow w lidzie, pozbywajac sie Alvareza, a wystarczaloby tylko 400 tys euro.

Cytat:
Najlepiej o tym świadczy zainteresowanie Makinwą.
To zdanie mnie zabilo. Interesowal sie, interesowal, a gdy przyszlo co do pieniazkow to Wisla jednak nie zaoferowala tego czego chcial. Moze i Wisla mowic, ze interesuje sie ciul wie kim, ale co do super tranferów to przepraszam, ale nie ma. Mamy 2 mlodych, niedoswiadczonych zawodnikow, ktory nie wiadomo co potrafia.
Jedynie o Zurawsia sie nie boje, ale to nie jest perspektywiczny zawodnik

Powiedz mi kolego, gdzie jest ta Wielka Wisla. Minelo od naszego sukcesu 7-8 lat i co ?
Jestemy gorsi, niż wtedy, wiec nie idziemy do przodu, tylko cofamy sie...

Chlopaki - ja się cieszę, że demolujemy ligę, ale jest ona taka slaba, ze jednak wolalbym czegos innego, cos co mnie zaskoczy, bo jarać się jakimis Cetnarskimi, Salodkami, czy innymi Grzelakam - to porazka jest. Jedno nie ulega watpliwosci, sukcesow w lidze nie przekladamy na gre w pucharach i tutaj nie ma co sie klocic, bo sprawa jest jasna.
Ostatnio edytowane przez skeba : 07.07.2010 o godz. 15:46.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.07.2010, 15:44
A na ch.. bylo trzymac Marcelo ktory chodzil od jakiegos czasu przemulony, nie chcialo mu sie i jedyne na czym mu zalezalo to na wyjechac w ****.... dojdzie to w koncu do Ciebie
chciales zeby zostal, obnizyl loty, zaliczyl rezerwy i po roku zostal oddany za darmo? i Ty chcesz dobrze dla Wisly? Basalaj kilkakrotnie odrzucal oferty takze tych PSV, ale Marcelo nie dalo sie przekonac i juz..
Glowa tez chcial wyjechac,
A Alvarez za duze pieniadze zarabial... a chcial jeszcze wiecej, wrecz gigantyczne.. a co on prezentowal? nic szczegolnego, takie pieniadze moze dostawac napastnik ktory gwarantuje po minium 20 bramek na sezon
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 07.07.2010 o godz. 15:52.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 07.07.2010, 15:47
skeba napisał(a):Wyświetl post
pozbywajac sie Alvareza, a wystarczaloby tylko 400 tys euro.
Chyba za rok kontraktu? Nie za dużo jak dla pana "Balonika"?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 07.07.2010, 15:50
Alvarez chciał zarabiać coś ok 400 tyś euro rocznie.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.07.2010, 15:59
Ale Alvarez nie zaslugiwal na taką pensję. Jak sobie przypominam jego wrzutki to mi się niedobrze robi.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 07.07.2010, 16:05
No tak, jeśli zagwarantowałby Marcelo np. 500 tys euro za sezon to mysle, ze by zostal jeszcze z pol roku, albo rok.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.07.2010, 16:08
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Ale Alvarez nie zaslugiwal na taką pensję. Jak sobie przypominam jego wrzutki to mi się niedobrze robi.
Przypomnę tylko że bardzo podobne wrzutki ma nasza nadzieja Patryk Małecki - z tą róźnicą że robi ich więcej więc 1 na 5 jako tak się uda ale ogólnie to te same baloniki.Baszczu tak lubiany też kompletnie nie miał dośrodkowania.

Gdzie oczywiście zgadzam się że 400 tys ot tak o połowę za dużo.W ogóle to jest właśnie śmieszne - kominy płacowe w naszej lidze muszą być , jeśli chcemy coś osiągnąć ale to muszą być kominy nawet po 500-700tyś euro a na prawdę solidnych grajków a nie 400 - 300 za średniaków bądź przeciętniaków.Przecież lepiej mieć za tą samą cenę jednego który będzie czarował w lidze niż 2 których gra doprowadza do szału
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.07.2010, 16:12
Tylko, ze Alvarez w obronie, w przeciwienstwie do wspomnianego Baszcza tez nie zachwycal. Pamietacie jak go Radzewicz objeżdzał?

To był raczej zawodnik do porządnej rywalizacji z Singlarem o miejsce w składzie, ale nic więcej. Specjalnie go nie szkoda.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 07.07.2010, 16:51
Skoro Milinkovic chce taki kontrakt, to pewnie pojdzie do Polonii. Tam tylko takie daja nie chcac tworzyc kominow
Swoja droga ciekawe czym kieruje sie gosc z ligi slowackiej krzyczac tak wysoki kontrakt? Chyba, nie wystepem Slowakow w RPA? :]
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 07.07.2010, 16:57
No tak, jeśli zagwarantowałby Marcelo np. 500 tys euro za sezon to mysle, ze by zostal jeszcze z pol roku, albo rok.
Marcelo nie był łasy na kasę. On chciał przede wszystkim awansu sportowego żeby zwiększyć sobie szansę na grę w kadrze canarinhos. Także wątpię czy jakakolwiek podwyżka by go zatrzymała.
Jeśli prawdą jest że Milinković odrzucił tak wysoki jak na nasze warunki kontrakt to wygląda na to że mu najzwyczajniej sodówa odbiła. Może gość powinien sobie uzmysłowić że póki co gra w jakimś MFK Koszyce i że nie ma co przekombinowywać bo można wiele stracić. Przykład Peszki pokazuje że cwaniaczkowanie nie popłaca.
Co do Włocha to ja CHCĘ wierzyć że jest to celowa zasłona dymna przed jakimś bardziej konkretnym transferem na pozycję napastnika. No ale chcieć a mieć..
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.07.2010, 16:59

Śmieszy mnie takie gdybanie. A skąd ty możesz wiedzieć człowieku co miał Marcelo w głowie i czym się kierował przy podejmowaniu decyzji? Litości..
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 07.07.2010, 17:06
Reser napisał(a):Wyświetl post
Śmieszy mnie takie gdybanie. A skąd ty możesz wiedzieć człowieku co miał Marcelo w głowie i czym się kierował przy podejmowaniu decyzji? Litości..
Ten typ tak ma. Ciężko mu zrozumieć że po prostu Marcelo chciał odejść i już. A gadanie że 500 tys by go przekonało jest śmieszne bo pewnie takie 500 tys to on w Holandii zarobi w pół roku więc co to byłby dla niego za argument.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.07.2010, 17:07
bozar napisał(a):Wyświetl post
Co do Włocha to ja CHCĘ wierzyć że jest to celowa zasłona dymna przed jakimś bardziej konkretnym transferem na pozycję napastnika. No ale chcieć a mieć..
Ja bym nie chciał wierzyć, że to oznacza ofertę dla Pawła Brożka ( no bo wiadomo - chamstwem wobec zawodnika i pytającego byłoby odmówić ).
Z drugiej strony - nasi szukają następców dopiero, jak już parafują umowę transferową, więc to pewnie nie to...
Ofensywa zatacza coraz szersze kręgi - wschód, zachód, Azja, Australia. Nikt nie może czuć się bezpieczny! Wczoraj interesowaliśmy się murzynem co strzelił w trzy lata ze trzy gole, dzisiaj Włochem co strzelił w rok tych goli aż jeden. Nikt nie zna dnia ani godziny, kiedy do drzwi zapukają smutni panowie z Wisły i będą chcieli wybawić jego klub z obciążających budżet ofiar losu.

W tym czasie dzielni pionierzy dbają o prawidłowy przepływ informacji, niczym Pytia rzucając coraz to nowe, szokujące informacje. Dwóch, trzech, może dziesięciu! Do brzegów naszych zachodnich sąsiadów niedługo przybije barka pełna chińskich uchodźców, a wśród nich nasz nowy napastnik i dwóch pomocników! Niestety, niemiecka straż wybrzeża jednak się połapała! Damn, a tacy dobrzy byli, nikt jak oni nie umiał tak wybornie ugotować psa!

Jednego możemy być pewni - normalnie nie będzie. Nie w tym kraju i nie w tym klubie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.07.2010 o godz. 18:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 07.07.2010, 17:27
Wolfy,

dopiero mamy lipiec, ale zgłaszam twoją kandydaturę do posta roku

Bozar,

a z tym Milinkovicem to nie rozchodzi się aby o długość kontraktu? Przynajmniej tak sugerowano to do tej pory - Wisła chciała 5-letniej umowy, piłkarz 3-letniej...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.07.2010, 17:32
Prorok?

A ja myślę, że Marcelo jest na tyle ambitny, że w tym wieku KASA nie jest dla niego najważniejsza, on chce rozwoju i grać w jak najlepszej lidze w Europie i jestem pewien, że kiedyś ten cel osiągnie. A kasa? Myślę, że w PSV wcale gorszych pieniędzy nie dostanie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.07.2010, 17:40
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wolfy,

Staram się. Zaprzestanie moderowania było jak widać dobrą decyzją

Staram się też zrozumieć naszych działaczy, którzy dzielnie walczą z problemami nie spotykanymi w innych klubach. Sprzedali dwóch najlepszych stoperów za kupę kasy i teraz szukają następców za półdarmo, którzy przynajmniej na pierwszy rzut oka będą wyglądali jak piłkarze.

Metody są dwie - albo ściągają gości tak anonimowych, że nikt nic o nich nie wie z nadzieją, że zdążą się nauczyć grać w piłkę przed upływem kontraktu, albo jakieś kaleki które nie grają w znacznie silniejszych ligach, licząc że szok adaptacji do Ekstraklasy sprawi, że Ci ostatni przestaną się kopać po czołach.
Niestety, wszystko na koniec zweryfikuje boisko i nagle może się okazać, dlaczego o jednych nikt nigdy nie słyszał, a o drugich - nikt już nie chce więcej słyszeć. Do tego czasu jednak możemy liczyć na cud - to takie polskie przecież.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.07.2010 o godz. 17:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 07.07.2010, 17:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Staram się też zrozumieć naszych działaczy
Toś jednak wyjątkowo dzielny człowiek - nie sądziłem, że lubisz syzyfowe prace. Ja już "starać się" w tej materii przestałem dawno - zbyt duża ilość nieprofesjonalizmu, głupich przekonań, mitomani, horrendalnych pomysłów i krótkowzroczności do ogarnięcia.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 07.07.2010, 18:09
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wolfy,

Bozar,

a z tym Milinkovicem to nie rozchodzi się aby o długość kontraktu? Przynajmniej tak sugerowano to do tej pory - Wisła chciała 5-letniej umowy, piłkarz 3-letniej...
Cóż, z tego co zauważyłem krążą dwie wersje:
1) rozchodzi się o długość kontraktu
2) rozchodzi się o kontrakt motywacyjny, czyli zapewnijcie więcej a będzie wam dane

w zasadzie jedno nie wyklucza drugiego..jeśli tak to do podpisania tego grajka daleka droga.. no nic czas pokaże.

Nieczęsto się zgadzałem z tobą Wolfy ale tym razem chapeau bas, ciężko lepiej ująć absurd spod znaku Bareji w którym nasz kochany klub się lubuje. Od dłuższego czasu.
Generalnie prowadzona przez klub polityka dezinformacji ma, jak widać, niezmiernie szerokie pole rażenia. Zachodzi pytanie czy nie sięgnęła samych gabinetów, o przepraszam, kontenerów na Reymonta 22.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 07.07.2010, 18:10
bozar napisał(a):Wyświetl post
Cóż, z tego co zauważyłem krążą dwie wersje:
1) rozchodzi się o długość kontraktu
2) rozchodzi się o kontrakt motywacyjny, czyli zapewnijcie więcej a będzie wam dane
Trzy.

3) Milinkovic jest opcją nr 2 (jak Bozok-Kirm)
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 07.07.2010, 18:15
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Trzy.

3) Milinkovic jest opcją nr 2 (jak Bozok-Kirm)

Racja, jest jeszcze ta, choć w nią chyba najtrudniej uwierzyć
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów