|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
albo z historią na bakier kolega był, albo wróciliśmy do XVIII wieku
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niektórym to powinno się odebrać prawo do głosowania..
http://www.youtube.com/watch?v=BrEGm...ayer_embedded#! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
![]() Dla tych co będą wyzywać wyznawców Jarka, czy Bronka od ciemnogrodu mówię... pamiętajcie większość społeczeństwa to ciemnogród! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
http://finanse.wp.pl/kat,102634,titl...wiadomosc.html
Potwierdzenie tego o czym pisalem wczesniej. Wczoraj tez mialem napisac posta odnosnie tego aspektu ale powstrzymalem sie bo wiedzialem ze zostane zbesztany. Poki co moje przewidywania sie sprawdzaja, ale zobacvzymy za 2-3 moze 4 miesiace. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest najlepsze:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
.Od poczatku wiadomo że Oni tego nie spełnią.Tak jest od lat w naszym kraju.Wałęsa kiedyś obiecywał po 100 mln dla każdego, ktoś następny 3 miliony mieszkań w kampani wyborczej, autostrady, drugą Japonie,Irlandie itd.... Chyba kilka lat temu wszytskich przerósł Lepper który obiecywał po 1000 zł zasiłku dla każdego bezrobotnego
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.07.2010 o godz. 14:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() ![]()
ale to już było i nie wróci więcej tyle meczy sie przeżyło a za WISŁĄ ciągle bije moje serce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nowy bizantyjski styl w polityce, jeszcze nie prezydent a już Komorowski i PO zachowują się jakby koronowano cara. Brakuje tylko korony i gronostajów.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
a w ramach ciekawostki..
za rządów PiS'u całkowicie zaniedbana została sprawa "Natury 2000", Kaczor chciał budować obwodnice na terenach "Natura 2000" (za co groziły nam straszne kary z UE).. ostatecznie, już za rządów PO została wyznaczona nowa trasa, tańsza!! która nie koliduje z terenami "Natura 2000" i będzie git! A sprawa ucichła całkowicie bo jest to największa porażka rządu PiS'u i Kaczorowskiego... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106..._pracowac.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
No ale właśnie tutaj nikomu nie dogodzisz. Ja też uważam, że to głupi pomysł- po to jest ten Pałac Prezydencki, żeby tam Prezydent urzędował. Ale wtedy nie uniknie posądzeń, że Bizancjum robi.
Ja jestem największym przeciwnikiem tego żeby Komor rezydował w Belwederze- budynku bodaj mniejszym, niż mieszcząca się nieopodal ambasada Rosji... Powód: no...
Ostatnio edytowane przez pikey : 06.07.2010 o godz. 22:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Belweder nie jest zły, ale od razu odezwą się tacy co powiedzą, że Jaruzel i Bierut też tam rezydowali. To już jednak nie mój problem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Koszty zabiegów lekarst i dodatkowe koszty takie jak wizyty kontrolne w sumie oscylują w granicach kilkunastu tysięcy złotych a ilość zabiegów wynosi rocznie 6 tys. oficjalnie Od poczatku wierzylem ze sprawa refundowania in vitro zostala zmyslona jako zabieg PRwski, ktory mial spelnic 2 cele: - odwrocic uwage spoleczna od rzeczywistych problemow sluzby zdrowia - spolaryzowac spoleczenstwo w ramach znanej zasady PO "zgoda buduje". ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Musi koniecznie mieszkać na Powiślu , robić raz w tygodniu zakupy w biedronce i jeździć do pracy komunikacją miejską.
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pewnie Marta K. przykuła się kajdankami do kaloryferu i nie chce oddać kluczy do Pałacu
![]() ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Kaczyński też kręcił nosem na przeprowadzkę do Pałacu Prezydenckiego, ale w końcu to zrobił. Nie widzę powodu, by Komorowski miał zostać w swoim mieszkaniu. Nie wiem czy chce specjalnie pokazać, że prezydent nic nie może, czy co innego, ale wydaje mi się to trochę dziwne. Ciekawe, czy zrezygnuje też z Juraty
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Osobiście nie popieram za bardzo in vitro, nie ze względów etycznych, ani religijnych, a bardziej ze względu na to że w domach dziecka jest tyle dzieciaków, które czekają na nową rodzinę. A co do bizancjum to ważne są dwie kwestie, które często poruszane są u mnie przy rodzinnych imprezach. Rozdęta do granic możliwości "służba" prezydenta i fakt, że rezydencje prezydenckie nie zostały sprzedane jak pierwotnie planowano. Niech zostanie Jurata i Wisła, a resztę sprzedać.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 06.07.2010 o godz. 22:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Jeśli to prawda co piszą to ani Kwach ani Kaczor nie chcieli w pałacu mieszkać - jeden zmiękł bo sąsiedzi mieli przerąbane, drugi jak ktoś koktajlem w Borowca rzucił. Bronek pewnie zastosuje podobny myk - pomarudzi aż w końcu się przeniesie A co do In vitro to ja mam mieszane uczucia co do finansowania tego przez państwo.Sama koncepcja ok pewnie i słuszna ale to nie jest takie proste. Jeśli już to muszą to być stosunkowo nieduże pieniądze - po prostu na dziś nie stać nas na szaleństwa.Jeden taki zabieg+ cała otoczka to ponoć minimum 10 tyś. Nie mam pojęcia jak by to miało być rozdysponowane, komu -kto pierwszy ten lepszy?losowanie? Już bardziej bym był za dofinansowaniem ,powiedzmy pół na pół ale to też skomplikowana procedura. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Ale mi chodzi o to że sprawa in vitro w kampanii prezydenckiej to tylko chwyt wyborczy Gdzieś przeczytałem że rocznie na raka umiera około 100tys. osób! Tu nie chodzi o kwestie moralne ale efektywne wykorzystanie srodkow publicznych oraz zainteresowanie sie rzeczywistymi problemami chorych. ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
in vitro to jest gruby wałek.
co chwile słychać w Polsce, że jakieś leki wypadają z listy dofinansowanych, a tu nagle zabieg który nie ratuje życia (przypominam) ma być dofinansowany? wiadomo o co chodzi: problemy z dziećmi mają często młodzi wykształceni z dużych miast tak btw znam kilka par które nie mogą mieć dzieci: jakoś ci którzy decydują się na in vitro nie narzekają na koszty. Nie mówię, że są małe, ale to kwestia dobrego samochodu. NIe rozpatruję w ogóle tu moralnych aspektów, tylko czysto finansowe, wasze obliczenia są niepełne, bo liczba tych którzy obecnie korzystają, a liczba tych którzy by chcieli skorzystać po wielkiej kampanii w mediach to nie jest to samo. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W Średniowieczu jak jakiś szlachcic nie mógł mieć dzieci to często prosiło się "o pomoc" kogokolwiek żeby zrobił co należy - możemy wrócić do tych praktyk
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Co do in vitro i roznych dobrych rad o przyslaniu pomocy czy mlodych z "duzych miast" to zycze Wam i ogolnie wszystkim, zeby nie mieli nigdy z tym problemow. Nie zdajecie sobie sprawy jak wielki to moze byc problem, szczegolnie dla kobiet. Znam pare w ktorej kobieta (i wcale nie jakas starsza, ponizej 30) miala powazne problemy, poronienia za soba, dzieki in vitro zaszla w ciaze, w ktorej przelezala w szpitalu wiekszosc czasu bo ciaza byla zagrozona ale gdy dziecko przyszlo na swiat NIGDY W ZYCIU nie widzialem szczesliwszych ludzi.
Nie twierdze ze in vitro powinno byc w pelni refundowane, ale przynajmniej nie nasmiewajcie sie z par ktore maja takie problemy... Niedawno czytalem ze okolo 20% par w Polsce ma jakis problem z plodnoscia. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam dobrą znajomą na patologii ciąży i rozmawialiśmy w tamtym roku ten temat. Byłem przerażony jak powiedziała, że w Polsce blisko 20% rozpoznanych ciąży ulega poronienu, a drugie tyle stanowią obumarcia płodu, czy wchłonięcie płodu w pierwszych tygodniach ciąży. Do tego dochodzi całkowita bezpołodność któregoś z partnerów, a także problemy z bezpłodnością które są związane ze stresem i stylem życia. Jak widać nie jest łatwo mieć dzieci w naszym kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wywiady z politykami z Małopolski o krakowskich wyborach prezydenckich"
PiS: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...iepolomic.html PO: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...rowskiego.html SLD: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...jchrowski.html Czyli można powiedzieć, że będzie Kracik, Duda, Majchrowski/Senyszyn(sic!)/Podgórski. Lewica oczywiście do skreślenia, więc zostaje Kracik kontra Duda. Jak się na to zapatrujecie? *********************** Co do in vitro, to mam dziwne wrażenie, że pęd ku refundacji wynika z coraz większej liczby emerytów i coraz mniejszej ilości ludzi pracujących.
Ostatnio edytowane przez murray : 07.07.2010 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A jak chcesz poszukac walkow przy autostradach to masz pod nosem A4 i waly, po kolei, z przetargiem, uzytkowaniem, oplatami, jakoscia drogi ktora trzeba remontowac az po skandal dekady z zakazem budowy drogi czteropasmowej w promieniu 30km. Za dziury i korki podziekuj panom z sld.
Radio studenckie dzis rano w duzym polskim miescie, relacja z ok. 30 minut sluchania. Konkurs: "wymien flagi 5 krajow obarwach takich jak Holandia" -zero, to podchwytliwe pytanie -jeden, Irlandia - po rozstrzygnieciu konkursu rozmowy prowadzacych. -Widziales jak wczoraj Robben dostal w glowe? -To byl Snajder -No moze, ale dostal od Forlana ok, nie kazdy musi znac nazwiska pilkarzy innych niz najbardziej znani ale jak nie wiem to nie zgaduje przynajmniej. W kazdym razie dalsze rozmowy mniej wiecej: -kopne cie w okreznice -a co to? -nie wiesz? To tam gdzie wychodzi kupa -hahaha -wiesz w weekend popilem i rzygalem w parku. Wyrzygalem cos ci ksztaltem przypominalo mojego profesora od socjologii -haha no nie mow, tego garbatego? -no jego wlasnie, byl podobny ale garba mu dorobilem ze sliny -hahaha -w Polsce maja Chinczycy produkowac auta o nazwie QQ -hehehe zeby zamiast QQ nie wyszla kupa i tak dalej. To nie sa rozmowy dwoch imbecyli na lawce tylko dialogi w radiu STUDENCKIM Chron Boze ten kraj przed mlodymi wyksztalconymi z duzych miast.... ![]()
WISŁA PANY !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dyson ja się nie naśmiewam tym bardziej, że sam jeszcze nie wiem czy mnie ten problem dotyczy czy nie.
Czytałem kiedyś jednak opinie że problemy z dziećmi są większe w grupie którą wymieniłem Grupa ta jak wiemy jest główną siłą PO wiec nie ma się co dziwić, że Bronek się do tego w kampanii odwoływał ![]()
|
|
|