The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2010, 09:30
Fanatyk R22 napisał(a):Wyświetl post
Głosowałem na Komorowskiego bo:

- jest lepiej postrzegany zza granicami Polski niż jego konkurent.
albo z historią na bakier kolega był, albo wróciliśmy do XVIII wieku
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 06.07.2010, 09:46
Niektórym to powinno się odebrać prawo do głosowania..
http://www.youtube.com/watch?v=BrEGm...ayer_embedded#!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.07.2010, 09:54
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Już stare. Zastanawiające jest to, że w Suwałkach mieli 4 kandydatów: Komorowski, Kaczyński, Kaczorowski i Borowski. Może to nie była II tura wyborów?

Dla tych co będą wyzywać wyznawców Jarka, czy Bronka od ciemnogrodu mówię... pamiętajcie większość społeczeństwa to ciemnogród!
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.07.2010, 10:11
http://www.tvn24.pl/-1,1663248,0,1,d...wiadomosc.html

Smoleńsk reaktywacja

gdzie jest Edmund Klich?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.07.2010, 13:17
http://finanse.wp.pl/kat,102634,titl...wiadomosc.html

Potwierdzenie tego o czym pisalem wczesniej. Wczoraj tez mialem napisac posta odnosnie tego aspektu ale powstrzymalem sie bo wiedzialem ze zostane zbesztany. Poki co moje przewidywania sie sprawdzaja, ale zobacvzymy za 2-3 moze 4 miesiace.
emj10
Senior Member

Stary 06.07.2010, 13:54
To jest najlepsze:
Cytat:
Dzisiejsza "Rzeczpospolita" oszacowała, że spełnienie obietnic wyborczych Bronisława Komorowskiego mogłoby kosztować ponad 30 miliardów złotych. Jeszcze hojniejszy w swoich deklaracjach był Jarosław Kaczyński, którego obietnice kosztowałyby podatników blisko 60 miliardów złotych.
Nie ma co się jednak oszukiwać, że zostaną spełnione wszystkie postulaty wyborcze, a napewno nie w ciągu kilku miesięcy. Zniżka studencka, in vitro i wprowadzenie parytetów (co za tym idzie wyrównanie pensji) są to śmieszne koszty. Poza tym za chwilę budżet na 2011 i nie wierzę że Rostowski pozwoli sobie na taką rozrzutność. Jeśli coś mają robić to nie w tym roku.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.07.2010, 14:00
koyoot napisał(a):Wyświetl post
http://finanse.wp.pl/kat,102634,titl...wiadomosc.html

Potwierdzenie tego o czym pisalem wczesniej. Wczoraj tez mialem napisac posta odnosnie tego aspektu ale powstrzymalem sie bo wiedzialem ze zostane zbesztany. Poki co moje przewidywania sie sprawdzaja, ale zobacvzymy za 2-3 moze 4 miesiace.
to były tylko "obietnice wyborcze", chodziło o to żeby lud to kupił i tak sie stało..Od poczatku wiadomo że Oni tego nie spełnią.

Tak jest od lat w naszym kraju.Wałęsa kiedyś obiecywał po 100 mln dla każdego, ktoś następny 3 miliony mieszkań w kampani wyborczej, autostrady, drugą Japonie,Irlandie itd....
Chyba kilka lat temu wszytskich przerósł Lepper który obiecywał po 1000 zł zasiłku dla każdego bezrobotnego
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.07.2010 o godz. 14:10.
kitu91
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.07.2010, 14:23
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
niekyórxy to mają we łbie naje..ne ;D Kaczorowski borowski na lady gage mogli zagłosowac
ale to już było i nie wróci więcej tyle meczy sie przeżyło a za WISŁĄ ciągle bije moje serce
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.07.2010, 14:35
W ramach ciekawostki:

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...owie,id,t.html

http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.07.2010, 20:34
Nowy bizantyjski styl w polityce, jeszcze nie prezydent a już Komorowski i PO zachowują się jakby koronowano cara. Brakuje tylko korony i gronostajów.
Fanatyk R22
Member

Od: 07.2010

Stary 06.07.2010, 20:46
a w ramach ciekawostki..

za rządów PiS'u całkowicie zaniedbana została sprawa "Natury 2000", Kaczor chciał budować obwodnice na terenach "Natura 2000" (za co groziły nam straszne kary z UE).. ostatecznie, już za rządów PO została wyznaczona nowa trasa, tańsza!! która nie koliduje z terenami "Natura 2000" i będzie git!

A sprawa ucichła całkowicie bo jest to największa porażka rządu PiS'u i Kaczorowskiego...
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.07.2010, 20:54
a w ramach ciekawostki..

za rządów PiS'u całkowicie zaniedbana została sprawa "Natury 2000", Kaczor chciał budować obwodnice na terenach "Natura 2000" (za co groziły nam straszne kary z UE).. ostatecznie, już za rządów PO została wyznaczona nowa trasa, tańsza!! która nie koliduje z terenami "Natura 2000" i będzie git!

A sprawa ucichła całkowicie bo jest to największa porażka rządu PiS'u i Kaczorowskiego...
Dzięki za informację. Dzięki Tobie wiem na kogo już zawsze mam głosować.

pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.07.2010, 21:53
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nowy bizantyjski styl w polityce, jeszcze nie prezydent a już Komorowski i PO zachowują się jakby koronowano cara. Brakuje tylko korony i gronostajów.
Rzeczywiście Bizancjum...

http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106..._pracowac.html
emj10
Senior Member

Stary 06.07.2010, 21:57
pikey napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście Bizancjum...

http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106..._pracowac.html
To akurat jest głupota i tyle. Nie wyobrażam sobie działania ochrony w mieszkaniu na Powiślu przez całą kadencję.
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.07.2010, 22:01
No ale właśnie tutaj nikomu nie dogodzisz. Ja też uważam, że to głupi pomysł- po to jest ten Pałac Prezydencki, żeby tam Prezydent urzędował. Ale wtedy nie uniknie posądzeń, że Bizancjum robi.

Ja jestem największym przeciwnikiem tego żeby Komor rezydował w Belwederze- budynku bodaj mniejszym, niż mieszcząca się nieopodal ambasada Rosji...
Powód: no...
Ostatnio edytowane przez pikey : 06.07.2010 o godz. 22:03.
emj10
Senior Member

Stary 06.07.2010, 22:06
Belweder nie jest zły, ale od razu odezwą się tacy co powiedzą, że Jaruzel i Bierut też tam rezydowali. To już jednak nie mój problem.
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.07.2010, 22:11
emj10 napisał(a):Wyświetl post
To jest najlepsze:

Nie ma co się jednak oszukiwać, że zostaną spełnione wszystkie postulaty wyborcze, a napewno nie w ciągu kilku miesięcy. Zniżka studencka, in vitro i wprowadzenie parytetów (co za tym idzie wyrównanie pensji) są to śmieszne koszty. Poza tym za chwilę budżet na 2011 i nie wierzę że Rostowski pozwoli sobie na taką rozrzutność. Jeśli coś mają robić to nie w tym roku.
No proszę Cię śmieszne koszty?
Koszty zabiegów lekarst i dodatkowe koszty takie jak wizyty kontrolne w sumie oscylują
w granicach kilkunastu tysięcy złotych a ilość zabiegów wynosi rocznie 6 tys. oficjalnie

Od poczatku wierzylem ze sprawa refundowania in vitro zostala zmyslona jako zabieg PRwski, ktory mial spelnic 2 cele:
- odwrocic uwage spoleczna od rzeczywistych problemow sluzby zdrowia
- spolaryzowac spoleczenstwo w ramach znanej zasady PO "zgoda buduje".
TYLKO WISŁA!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.07.2010, 22:14
Musi koniecznie mieszkać na Powiślu , robić raz w tygodniu zakupy w biedronce i jeździć do pracy komunikacją miejską.
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 06.07.2010, 22:17
Pewnie Marta K. przykuła się kajdankami do kaloryferu i nie chce oddać kluczy do Pałacu
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.07.2010, 22:20
Kaczyński też kręcił nosem na przeprowadzkę do Pałacu Prezydenckiego, ale w końcu to zrobił. Nie widzę powodu, by Komorowski miał zostać w swoim mieszkaniu. Nie wiem czy chce specjalnie pokazać, że prezydent nic nie może, czy co innego, ale wydaje mi się to trochę dziwne. Ciekawe, czy zrezygnuje też z Juraty
emj10
Senior Member

Stary 06.07.2010, 22:24
sergio napisał(a):Wyświetl post
No proszę Cię śmieszne koszty?
Koszty zabiegów lekarst i dodatkowe koszty takie jak wizyty kontrolne w sumie oscylują
w granicach kilkunastu tysięcy złotych a ilość zabiegów wynosi rocznie 6 tys. oficjalnie

Od poczatku wierzylem ze sprawa refundowania in vitro zostala zmyslona jako zabieg PRwski, ktory mial spelnic 2 cele:
- odwrocic uwage spoleczna od rzeczywistych problemow sluzby zdrowia
- spolaryzowac spoleczenstwo w ramach znanej zasady PO "zgoda buduje".
Wychodzi więc w granicach ~100 mln zł rocznie jeśli faktycznie są takie liczby. Większej refundacji niż 30%-50% raczej nie będzie na początku więc to są sumy w granicach kilkudziesięciu mln zł. W stosunku do małej nadprogramowej podwyżki dla nauczycieli, reformy zdrowia, kombinacji przy emeryturach taki wydatek dla budżetu to mały pikuś. Przesunięcie częsci którejś z rezerw celowych pokryje ten wydatek.

Osobiście nie popieram za bardzo in vitro, nie ze względów etycznych, ani religijnych, a bardziej ze względu na to że w domach dziecka jest tyle dzieciaków, które czekają na nową rodzinę.

A co do bizancjum to ważne są dwie kwestie, które często poruszane są u mnie przy rodzinnych imprezach. Rozdęta do granic możliwości "służba" prezydenta i fakt, że rezydencje prezydenckie nie zostały sprzedane jak pierwotnie planowano. Niech zostanie Jurata i Wisła, a resztę sprzedać.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 06.07.2010 o godz. 22:32.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.07.2010, 22:28
Above napisał(a):Wyświetl post
Pewnie Marta K. przykuła się kajdankami do kaloryferu i nie chce oddać kluczy do Pałacu
Był gdzieś fotki że zdała lokal

Jeśli to prawda co piszą to ani Kwach ani Kaczor nie chcieli w pałacu mieszkać - jeden zmiękł bo sąsiedzi mieli przerąbane, drugi jak ktoś koktajlem w Borowca rzucił.
Bronek pewnie zastosuje podobny myk - pomarudzi aż w końcu się przeniesie

A co do In vitro to ja mam mieszane uczucia co do finansowania tego przez państwo.Sama koncepcja ok pewnie i słuszna ale to nie jest takie proste.
Jeśli już to muszą to być stosunkowo nieduże pieniądze - po prostu na dziś nie stać nas na szaleństwa.Jeden taki zabieg+ cała otoczka to ponoć minimum 10 tyś.
Nie mam pojęcia jak by to miało być rozdysponowane, komu -kto pierwszy ten lepszy?losowanie?
Już bardziej bym był za dofinansowaniem ,powiedzmy pół na pół ale to też skomplikowana procedura.
94 - Allah Akbar!!
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.07.2010, 22:42
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi więc w granicach ~100 mln zł rocznie jeśli faktycznie są takie liczby. Większej refundacji niż 30%-50% raczej nie będzie na początku więc to są sumy w granicach kilkudziesięciu mln zł. W stosunku do małej nadprogramowej podwyżki dla nauczycieli, reformy zdrowia, kombinacji przy emeryturach taki wydatek dla budżetu to mały pikuś. Przesunięcie częsci którejś z rezerw celowych pokryje ten wydatek.

Osobiście nie popieram za bardzo in vitro, nie ze względów etycznych, ani religijnych, a bardziej ze względu na to że w domach dziecka jest tyle dzieciaków, które czekają na nową rodzinę.

A co do bizancjum to ważne są dwie kwestie, które często poruszane są u mnie przy rodzinnych imprezach. Rozdęta do granic możliwości "służba" prezydenta i fakt, że rezydencje prezydenckie nie zostały sprzedane jak pierwotnie planowano. Niech zostanie Jurata i Wisła, a resztę sprzedać.

Ale mi chodzi o to że sprawa in vitro w kampanii prezydenckiej to tylko chwyt wyborczy
Gdzieś przeczytałem że rocznie na raka umiera około 100tys. osób!
Tu nie chodzi o kwestie moralne ale efektywne wykorzystanie srodkow publicznych oraz zainteresowanie sie rzeczywistymi problemami chorych.
TYLKO WISŁA!
pan_premier
Senior Member

Stary 07.07.2010, 07:41
in vitro to jest gruby wałek.
co chwile słychać w Polsce, że jakieś leki wypadają z listy dofinansowanych, a tu nagle zabieg który nie ratuje życia (przypominam) ma być dofinansowany?

wiadomo o co chodzi: problemy z dziećmi mają często młodzi wykształceni z dużych miast

tak btw znam kilka par które nie mogą mieć dzieci: jakoś ci którzy decydują się na in vitro nie narzekają na koszty. Nie mówię, że są małe, ale to kwestia dobrego samochodu.

NIe rozpatruję w ogóle tu moralnych aspektów, tylko czysto finansowe, wasze obliczenia są niepełne, bo liczba tych którzy obecnie korzystają, a liczba tych którzy by chcieli skorzystać po wielkiej kampanii w mediach to nie jest to samo.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.07.2010, 07:55
W Średniowieczu jak jakiś szlachcic nie mógł mieć dzieci to często prosiło się "o pomoc" kogokolwiek żeby zrobił co należy - możemy wrócić do tych praktyk
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 07.07.2010, 08:18
Co do in vitro i roznych dobrych rad o przyslaniu pomocy czy mlodych z "duzych miast" to zycze Wam i ogolnie wszystkim, zeby nie mieli nigdy z tym problemow. Nie zdajecie sobie sprawy jak wielki to moze byc problem, szczegolnie dla kobiet. Znam pare w ktorej kobieta (i wcale nie jakas starsza, ponizej 30) miala powazne problemy, poronienia za soba, dzieki in vitro zaszla w ciaze, w ktorej przelezala w szpitalu wiekszosc czasu bo ciaza byla zagrozona ale gdy dziecko przyszlo na swiat NIGDY W ZYCIU nie widzialem szczesliwszych ludzi.
Nie twierdze ze in vitro powinno byc w pelni refundowane, ale przynajmniej nie nasmiewajcie sie z par ktore maja takie problemy... Niedawno czytalem ze okolo 20% par w Polsce ma jakis problem z plodnoscia.
DysoN
emj10
Senior Member

Stary 07.07.2010, 08:55
DysoN napisał(a):Wyświetl post
Niedawno czytalem ze okolo 20% par w Polsce ma jakis problem z plodnoscia.
Mam dobrą znajomą na patologii ciąży i rozmawialiśmy w tamtym roku ten temat. Byłem przerażony jak powiedziała, że w Polsce blisko 20% rozpoznanych ciąży ulega poronienu, a drugie tyle stanowią obumarcia płodu, czy wchłonięcie płodu w pierwszych tygodniach ciąży. Do tego dochodzi całkowita bezpołodność któregoś z partnerów, a także problemy z bezpłodnością które są związane ze stresem i stylem życia. Jak widać nie jest łatwo mieć dzieci w naszym kraju.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.07.2010, 08:56
Wywiady z politykami z Małopolski o krakowskich wyborach prezydenckich"
PiS:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...iepolomic.html
PO:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...rowskiego.html
SLD:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...jchrowski.html

Czyli można powiedzieć, że będzie Kracik, Duda, Majchrowski/Senyszyn(sic!)/Podgórski.
Lewica oczywiście do skreślenia, więc zostaje Kracik kontra Duda. Jak się na to zapatrujecie?

Co do in vitro, to mam dziwne wrażenie, że pęd ku refundacji wynika z coraz większej liczby emerytów i coraz mniejszej ilości ludzi pracujących.
Ostatnio edytowane przez murray : 07.07.2010 o godz. 09:00.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.07.2010, 09:24
a w ramach ciekawostki..

zastanowilbys sie lepiej nad sama w sobie Natura2000 i jej sensem a nie cieszyl gdy ekoterror wygrywa z logika.
A jak chcesz poszukac walkow przy autostradach to masz pod nosem A4 i waly, po kolei, z przetargiem, uzytkowaniem, oplatami, jakoscia drogi ktora trzeba remontowac az po skandal dekady z zakazem budowy drogi czteropasmowej w promieniu 30km. Za dziury i korki podziekuj panom z sld.

Above napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej lubie ludzi smiejacych sie z wlasnych "zartow"...

Radio studenckie dzis rano w duzym polskim miescie, relacja z ok. 30 minut sluchania.
Konkurs: "wymien flagi 5 krajow obarwach takich jak Holandia"
-zero, to podchwytliwe pytanie
-jeden, Irlandia -? -bo ma pomaranczowy

po rozstrzygnieciu konkursu rozmowy prowadzacych.
-Widziales jak wczoraj Robben dostal w glowe?
-To byl Snajder
-No moze, ale dostal od Forlana

ok, nie kazdy musi znac nazwiska pilkarzy innych niz najbardziej znani ale jak nie wiem to nie zgaduje przynajmniej. W kazdym razie dalsze rozmowy mniej wiecej:
-kopne cie w okreznice
-a co to?
-nie wiesz? To tam gdzie wychodzi kupa
-hahaha

-wiesz w weekend popilem i rzygalem w parku. Wyrzygalem cos ci ksztaltem przypominalo mojego profesora od socjologii
-haha no nie mow, tego garbatego?
-no jego wlasnie, byl podobny ale garba mu dorobilem ze sliny
-hahaha

-w Polsce maja Chinczycy produkowac auta o nazwie QQ
-hehehe zeby zamiast QQ nie wyszla kupa

i tak dalej. To nie sa rozmowy dwoch imbecyli na lawce tylko dialogi w radiu STUDENCKIM

Chron Boze ten kraj przed mlodymi wyksztalconymi z duzych miast....
WISŁA PANY !!
pan_premier
Senior Member

Stary 07.07.2010, 09:26
Dyson ja się nie naśmiewam tym bardziej, że sam jeszcze nie wiem czy mnie ten problem dotyczy czy nie.

Czytałem kiedyś jednak opinie że problemy z dziećmi są większe w grupie którą wymieniłem
Grupa ta jak wiemy jest główną siłą PO wiec nie ma się co dziwić, że Bronek się do tego w kampanii odwoływał

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów