The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2010, 19:12
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie o to chodzi. W jaki sposób to ma podważać fakt, że ITI w Legii postanowiło wydać ok. 2,5 mln Euro na zawodników, mimo iż nie mieli tych środków ze sprzedaży przed sezonem kogokolwiek za duże pieniądze?
Dlatego wspominałem o tym, że Legia nie wydawała nic przez kilka okienek. To było celowe działanie. Taki boom transferowy był planowany na oddanie nowego stadionu i miało to zachęcić kibiców do przychodzenia na stadion. Wychodzi średnio, bo miesiąc temu było sprzedanych 2,5 tys karnetów. Natomiast odbiło się to na wyniku drużyny i zastanów się czy wolałbyś 2,5 mln euro wydanych w jednym oknie transferowym (zakładając, że wydamy teraz mniej) czy też może sezon bez europejskich pucharów i taką rewolucję jak w Legii.

Skoro się zdecydowali na taki ruch, oznacza to, iż uznali podobny wydatek nie tylko za potrzebny, ale i opłacalny. Idea tego posunięcia jest przecież słuszna.
Nie zaprzeczam, ale odbyło się to kosztem wyników. Dla mnie zresztą kwota transferów nie ma znaczenia. Najważniejsze jest to żebyśmy uzupełnili wszystkie braki i żeby nie odbyło się to kosztem spadku jakości. Akcenty mogą być rozłożone różnie. W ubiegłym sezonie mieliśmy mocniejszą defensywę, teraz przy kolejnych wzmocnieniach możemy mieć mocniejszą ofensywę.

Zapewne nikt nie obraziłby się, gdyby Cupiał postąpił podobnie. Ich zarząd/marketing zapewne wyliczył, iż nowy stadion, który będzie mieć też Wisła, zapewni możliwość zwrotu tych środków i zarobienia na wzmocnieniu kadry. A Wisła w przeciwieństwie do Legii może jeszcze liczyć na profity z europejskich pucharów i teraz na prawie 6 mln Euro ze sprzedaży stoperów. Nie ma powodu uważać, że możliwości, które dostrzeli w Warszawie, mają być nieosiągalne dla Wisły, klubu lepszego i mającego ich jeszcze więcej.
Sytuacja obu klubów jest inna, nie można tego wrzucać do jednego worka. Legii nie tyle zależy na tym żeby stadion był pełny, co na tym, aby wykupione zostały najdroższe miejsca, co nawet przy kiepskiej frekwencji zapewni klubowi odpowiedni zysk. Druga sprawa jest taka, że stadion Legii był budowany za pieniądze ITI, a stadion Wisły przez miasto. Na chwilę obecną jakaś szeroko zakrojona akcja marketingowa mija się z celem, bo nawet nie wiemy kiedy stadion będzie otwarty i klub na razie nie rozprowadza karnetów w przeciwieństwie do Lecha czy Legii.

Te 2,5 mln euro, które wydała Legia faktycznie się zwrócą, ale nieprędko. Jedynym możliwym sposobem na odzyskanie tych pieniędzy jest sprzedaż biletów i karnetów, bo Legia nie zagra w europejskich pucharach.

Tego niestety nie wiesz. Fakty są takie, że za niemal tydzień gramy pierwszy ważny mecz, a zespół na razie został wyraźnie osłabiony w tyłach. Naturalnie każdy piłkarz może odejść, to normalne, ale nie oznacza to, że w jego miejsce zawsze musi przychodzić ktoś znacznie słabszy, o wątpliwym CV, lub nikt. I nie oznacza to, że na parę dni przed sezonem drużyna ma mieć „rozwaloną obronę”, braki w ofensywie, a na testach w większości „Jasiów Wędrowniczków”.
Nie chciałbym zapeszyć, ale Szawle to zespół znacznie słabszy nawet od Levadii, więc nie biorę pod uwagę powtórki. Tamta klęska była spowodowana między innymi błędami sztabu szkoleniowego, którego dzisiaj już nie ma. Jeśli więc zespół nie zlekceważy rywala, to nawet z obecną kadrą powinien spokojnie sobie poradzić. Szawle to środek tabeli naszej 1 ligi, zaś czołowi zawodnicy ligi litewskiej trafiają do naszej 1 i 2 ligi.

Patrząc na realizację dotychczasowych transferów nie mam wątpliwości, ze to nie koniec i niepotrzebna mi do tego szklana kula. Wprawdzie biorę pod uwagę, że w naszym klubie wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie i jest mało logiczne, ale jednak są przesłanki żeby twierdzić, że tym razem będzie nieco inaczej.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 06.07.2010 o godz. 19:15.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.07.2010, 19:12
Kirm, Diaz, Jirsak i Łobodziński - w ich kreatywność przestałem już dawno wierzyć, to przeciętni piłkarze nawet na poziom Wisły Kraków. Już bardziej do gustu przypada mi Małecki, bo z tej Jego chaotyczności czasami kreuje się fajna akcja ale nie na tym to powinno polegać. Wzmocnienia ofensywy bardzo konieczne.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.07.2010, 19:16
Wchodze co jakis czas na forum z nadzieja, ze znowu zobacze komunikat o przeciazeniu serwera. Czas mija, mam nadzieje, ze do piatku cos pozytywnego nas jeszcze zaskoczy.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.07.2010, 19:23
picasso napisał(a):Wyświetl post
pisałem o Uche w kontekście Marcelego nie Arka,a co do tego ostatniego jak sam zauważyleś,gdy zapoznal sie on z ofertą turasów to zmienil zdanie.gdybyśmy mu odmowili transferu,bo w miedzyczasie pojawiła sie oferta dla Marcela,to byloby to wręcz świństwo ze strony klubu.dla Arka wyjazd do Turcji byl byc może ostatnią szansą na zarobienie grubej kasy przed końcem kariery.
Hola, hola. Chyba się zagalopowałeś?! Świństw?! Dorosły mężczyzna podpisuje kontrakt na 5 lat, więc ma grać przez 5 lat jeśli Wisła nie będzie chciała go sprzedać. Nie ma tu mowy o nieuczciwym zachowaniu ze strony Wisły.
Też staram się szukać w polityce klubu tych dobrych stron, ale tak usilne tłumaczenie kiepskich ruchów ze strony klubów, to już przesada.
Gdyby po sezonie wskazać pozycje, która nie wymaga wzmocnień, to jestem pewien, że większość kibiców wskazałaby właśnie środek obrony. Grali tam piłkarze co do których umiejętności i zaangażowania nie było najmniejszego zarzutu, a więc sprzedaż obydwu filarów naszej defensywy była błędem i jestem niemal pewien, że odbije się to negatywnie na naszej grze. Dlatego nie ma sensu tu dyskusja nad tym, czy sprzedaż obydwu piłkarzy była słuszna, czy nie. Faktem jest, że nie!
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.07.2010, 19:26
Cytat:
Faktem jest, że nie!
Niektórzy jednak twierdzą inaczej.
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 06.07.2010, 19:29
A ja wam drodzy kibice Wisły powiem, że nie zdziwię się jak już więcej transferów nie będzie. Na pewno przed meczem z Litwinami, nikogo nowego nie pozyskamy. To wydaje się być pewne.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.07.2010, 19:31
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Hola, hola. Chyba się zagalopowałeś?! Świństw?! Dorosły mężczyzna podpisuje kontrakt na 5 lat, więc ma grać przez 5 lat jeśli Wisła nie będzie chciała go sprzedać. Nie ma tu mowy o nieuczciwym zachowaniu ze strony Wisły.
Też staram się szukać w polityce klubu tych dobrych stron, ale tak usilne tłumaczenie kiepskich ruchów ze strony klubów, to już przesada.
Gdyby po sezonie wskazać pozycje, która nie wymaga wzmocnień, to jestem pewien, że większość kibiców wskazałaby właśnie środek obrony. Grali tam piłkarze co do których umiejętności i zaangażowania nie było najmniejszego zarzutu, a więc sprzedaż obydwu filarów naszej defensywy była błędem i jestem niemal pewien, że odbije się to negatywnie na naszej grze. Dlatego nie ma sensu tu dyskusja nad tym, czy sprzedaż obydwu piłkarzy była słuszna, czy nie. Faktem jest, że nie!
ok,zle slowo,ale chyba wiesz o co mi chodzi.facet gra dziesięć lat w klubie,nie opierdziela się,glowę szytą miał parę razy.kariera mu sie powoli kończy,chce zarobić,więc trzeba być człowiekiem i mu to umozliwic.tak zwyczajnie.ja sie zgadzam,ze lepiej byłoby sprzedac tylko jednego,ale skoro (o ile tak bylo) dali Głowie przyzwolenie na transfer i później pojawila się oferta dla Marcela,to chyba nie wypadalo sie wycofać.
ja tez jestem zdania,ze przede wszystkim liczy sie dobro klubu.i jeżeli ktos mi mówi,ze dobrze,ze ten czy tamten odszedl,bo bedzie się mógł rozwijać,to mnie to wali.dobrze że odszedł,bo to było dobre dla klubu,a nie dla zawodnika.tylko każda regułę potwierdza wyjątek i Glowa wg mnie takim wyjatkiem jest.
Ostatnio edytowane przez picasso : 06.07.2010 o godz. 19:34.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 06.07.2010, 19:47
skeba napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy jednak twierdzą inaczej.
Przestań już na każdym kroku pisać że działacze są beznadziejni bo my już wiemy że masz takie podejście. Najlepiej to jest napisać coś, a potem nie odpowiadać na kontrargumenty innych i udawać że ich nie ma. Ja rozumiem że wg Ciebie dalej powinniśmy grać z dwoma Zającami na obronie i Kałużnym na środku pomocy ale inni mają inne zdanie - rotacja jest nieunikniona. Dostaliśmy zaje**** oferty (bo tak je trzeba nazwać biorąc pod uwagę co osiągała Wisła na arenie międzynarodowej w ostatnich latach) to grzechem jest z nich nie skorzystać.

Tak z ciekawości to myślisz że np. taki Ajax Amsterdam wszystkie pieniądze, które uzyskuje ze sprzedaży swoich najlepszych graczy przeznacza na zakup innych? Czy może wg Ciebie idą do kieszenie właściciela (o ile takiego mają) bo możliwości że część idzie na bieżące wydatki na pewno nie bierzesz pod uwagę.

A odnośnie płakania, że bez wzmocnień nie przejdziemy Litwinów to bez jaj. Jak mamy się bać drużyny, która walczy o utrzymanie na Litwie to po co w ogóle myślimy o próbie atakowanie fazy grupowej Ligi Europejskiej?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 06.07.2010 o godz. 19:50.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.07.2010, 20:08
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A odnośnie płakania, że bez wzmocnień nie przejdziemy Litwinów to bez jaj. Jak mamy się bać drużyny, która walczy o utrzymanie na Litwie to po co w ogóle myślimy o próbie atakowanie fazy grupowej Ligi Europejskiej?
Po relacjach ze zgrupowania widac, ze Heniek postawi na Clebera i Gordona na stoperze, jesli okaze sie, ze Dziadzius Clebi choc troche przypomina zawodnika jakiego pamietamy z ostatnich wystepow w Wiselce, a bylo to juz dawno temu, to mysle ze na Litwinow moze wystarczyc, jesli jednak bedzie inaczej to wtedy zostaje nam liczyc ze nasza "ofensywa" da rade jednak szczelic wiecej bramek niz straci nasza defensywa.

W kolejnych rundach, z takim skladem jaki mamy na ta chwile, wystarczy, ze trafimy na druzyne o zblizonym poziomie do nas i mamy pewne lanie. Dlatego koniecznascia jest sporowadzenie MINIMUM Po jednym zawodniku do kazdej formacji.

pcpcpc napisał(a):Wyświetl post
A maja jeszcz tego murzyna zakontraktowac
Jeseli on ma byc 4 napastnikiem to ja jestem rozczarowany.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 06.07.2010 o godz. 20:22.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.07.2010, 20:25
Co się tak niektórzy łamią?Dla dodania otuchy przypomnę jaką obronę wystawiła Wisła w dużo ważniejszym meczu w Brukseli z Anderlechtem:Baszczyński,Jop,Nawotczyński.Paszulew icz.Do trzech orłów(Baszcza nie liczę)dodajcie dwóch innych:Ouadje i Strąka.Mieliśmy więc wtedy w podst.11-tce pięć ogórków,a Wy się martwicie jakimiś Szawłami.Wszelkie podobieństwo do Levadii wykluczone,bo brak Maciusia psuja,noo.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 06.07.2010, 20:28
Widać, że klub przyjął zeszłoroczną taktykę, tzn. jak awansujemy do LM, to kogoś kupimy, jak nie, to nie. Skończyło się na I rundzie eliminacji.
Analogia sama się nasuwa: przejdziemy Litwinów, do kogoś dokupimy. Oby się na tym nie skończyło, bo to ryzykowna gra...

Nie wiem, czy zauważyliście, ale my tak na prawdę nie posunęliśmy się z transferami o krok. Jak potrzebowaliśmy ofensywnych zawodników przed odejściem Arka i Marcelo, tak dalej potrzebujemy, mimo wydania już kasy...
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.07.2010 o godz. 21:20.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.07.2010, 20:29
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Kolejny, któremu "coś się obiło o uszy"?

Widać, że klub przyjął zeszłoroczną taktykę, tzn. jak awansujemy do LM, to kogoś kupimy, jak nie, to nie. Skończyło się na I rundzie eliminacji.
Analogia sama się nasuwa: przejdziemy Litwinów, do kogoś dokupimy. Oby się na tym nie skończyło, bo to ryzykowna gra...

Nie wiem, czy zauważyliście, ale my tak na prawdę nie posunęliśmy się z transferami o krok. Jak potrzebowaliśmy ofensywnych zawodników przed odejściem Arka i Marcelo, tak dalej potrzebujemy, mimo wydania już kasy...

Z taką polityką to my w przyszłym sezonie nie będziemy ani w LM ani w LE
Odpowiedz cytując
migifan83
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 06.07.2010, 20:31
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Kirm, Diaz, Jirsak i Łobodziński - w ich kreatywność przestałem już dawno wierzyć, to przeciętni piłkarze nawet na poziom Wisły Kraków. Już bardziej do gustu przypada mi Małecki, bo z tej Jego chaotyczności czasami kreuje się fajna akcja ale nie na tym to powinno polegać. Wzmocnienia ofensywy bardzo konieczne.
Kreatywność to nie wszystko.Kadra musi być wyrównana i szeroka.
Popieram wzmocnienie ataku wysokim napastnikiem i lewonożnym skrzydłowym.
Małecki tak ale z ławki, gra bardzo nierówno i nieprecyzyjnie.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.07.2010, 20:33
Szyman423 napisał(a):Wyświetl post
To jest ten co składac się chciał na transfery ;d
No to moze, byl na R22, wyciagnol jakies 2mln E, przekazal zarzadowi i postawil warunek, ze maja byc na transfery, a on ma miec relacje sms z zamierzen dzialaczy

Tak naprawde, zostaje czekac i miec nadzieje, ze jest ktos w tym klubie co ma troche oleju w glowie.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Fanatyk R22
Member

Od: 07.2010

Stary 06.07.2010, 20:33
Małeckiego chcesz na ławce usadowić? najlepszego obecnie piłkarza w naszym składzie

edit:

pomału nadchodzi czas rozliczeń forumowych jasnowidzów.. miał być 3 transfery gotówkowe, wzmocnienia.. pamiętamy..
a tak poważnie to jestem ciekaw ile ten mOcius i zbymak mają lat... 15, 16? hehe..
Ostatnio edytowane przez Fanatyk R22 : 06.07.2010 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 06.07.2010, 20:42
Cytat:
Tak z ciekawości to myślisz że np. taki Ajax Amsterdam wszystkie pieniądze, które uzyskuje ze sprzedaży swoich najlepszych graczy przeznacza na zakup innych? Czy może wg Ciebie idą do kieszenie właściciela (o ile takiego mają) bo możliwości że część idzie na bieżące wydatki na pewno nie bierzesz pod uwagę.
Tylko scouci Ajaxu potrafią na ich miejsce znaleźć zastępców, a my za Błaszczykoskiego, Zurawskiego, Frankowskiego, nie znaleźliśmy nikogo. Chodzi mi o wzmocnienia oczywiscie. Sprzedajmy bardzo dobrych graczy, kupujemy gorszych. To pokazuje, ze nie bedziemy sie rozwijac, cofamy sie, Europa odskakuje, a niedlugo juz i liga.

Pamietacie te lata, kiedy tylko Wisla i Legia walczyly ? Teraz jest i Lech, Polonia przebija nas ofertami. Niedlugo Bot doskoczy, Zaglebie, ale wy macie okulary rozowe na oczach.

Edit: Obym się mylil, chce by tak było

Cytat:
murzyna moze byc kolejny powrot do polskiej ligi
Moze Szymkowiak
Odpowiedz cytując
Fanatyk R22
Member

Od: 07.2010

Stary 06.07.2010, 20:50
ale czy Wy nie rozumiecie, że czasem któraś informacja jasnowidzów musi się sprawdzić, bo kogoś klub od czasu do czasu musi kupić tak samo ja dziś mogę napisać, że już wkrótce się przekonacie, zarząd nas naskoczy, mam sprawdzone informację!

i być może jutro będzie news o transferze, a ja zostanę okrzyknięty rzetelnym i sprawdzonym informatorem.. te trolle żerują na tym, że jedna na 100 informacji im się sprawdzi i potem powołują się na to, że coś tam przewidzieli.. a w rzeczywistości NIKT, żaden z forumowych trolli nie przewidział, żadnego SPRAWDZONEGO transferu.. nikt nie przewidział, żadnego z 2 obrońców i Żurawskiego..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 06.07.2010, 21:06
Forumowicz Pcpcpc został "odstrzelony". Każdy, kto będzie się bawił w kolejnego "doskonale poinformowanego" podzieli jego los.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.07.2010, 21:10
Fanatyk R22 napisał(a):Wyświetl post
ale czy Wy nie rozumiecie, że czasem któraś informacja jasnowidzów musi się sprawdzić, bo kogoś klub od czasu do czasu musi kupić tak samo ja dziś mogę napisać, że już wkrótce się przekonacie, zarząd nas naskoczy, mam sprawdzone informację!

i być może jutro będzie news o transferze, a ja zostanę okrzyknięty rzetelnym i sprawdzonym informatorem.. te trolle żerują na tym, że jedna na 100 informacji im się sprawdzi i potem powołują się na to, że coś tam przewidzieli.. a w rzeczywistości NIKT, żaden z forumowych trolli nie przewidział, żadnego SPRAWDZONEGO transferu.. nikt nie przewidział, żadnego z 2 obrońców i Żurawskiego..
Ojjj bardzo źle gadasz.Kto przepowiedział Żurawskiego dzień przed oficjalnym infoKto pisał o JovaniciuNie gadaj głupio, a co do wieku zbymaka to ty jeśli masz te 23 lata to powinieneś mu mówić "Proszę pana".Ma on bardzo dobre informacje.Gdy przewidział Żurawia to wszyscy do niego"no no zbymak szacun dla ciebie","zbymak teraz pokazałeś,że masz bdb informacje".A już 3-4 dni później ci sami forumowicze napier*alali na niego,że sieje nadzieje i,że to wszystko bajki.A gdy jutro będzie jakiś transfer to będzie znów to samo gadanie,że zbymak jest super i w ogóle.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 06.07.2010, 21:17
Przypominam, że ten temat nie jest poświęcony Zbymakowi ani Maci0siowi. Więc proszę nie toczyć tu nowych wojenek, ani polemik na ich temat. Każdy patrząc na sytuację w klubie sam może zweryfikować wartość wszelkich "rewelacji".
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.07.2010, 21:46
Mamy jeszcze całe 3dni i przeszło godzinę na zgłaszanie nowych grajków,którzy rozwalą siauliai-więc spokojnie.zgranie..eee,niech się trener martwiCleber-Singlar/Bunoza czy może Diaz?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.07.2010, 21:49
Jak mogłeś pominąć młodego, zdolnego i ogranego Kowalskiego w swoim zestawieniu?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 06.07.2010, 21:50
skeba napisał(a):Wyświetl post
Tylko scouci Ajaxu potrafią na ich miejsce znaleźć zastępców, a my za Błaszczykoskiego, Zurawskiego, Frankowskiego, nie znaleźliśmy nikogo. Chodzi mi o wzmocnienia oczywiscie. Sprzedajmy bardzo dobrych graczy, kupujemy gorszych. To pokazuje, ze nie bedziemy sie rozwijac, cofamy sie, Europa odskakuje, a niedlugo juz i liga.
A czy Ajax kupił za Imbrahimovica, Van Der Vaarta czy Snejdera piłkarzy, którzy od razu byli takiej samej klasy czy raczej zawodników, którzy po odpowiednim oszlifowaniu mogli (nie musieli, ale mogli) być piłkarzami podobnego pokroju?
My robimy podobnie, kupujemy młodych, którzy może za jakiś czas okażą zawodnikami pokroju Marcelo.

Mi się nowy sposób bardzo podoba. Skoro kupowanie wszystkich najlepszych polskich piłkarzy nie zdało rezultatu (nie awansowaliśmy do LM) bo zwyczajnie jesteśmy zbyt słabi piłkarsko to zmieniamy front. Szukamy młodych z innych krajów i liczymy że wypalą.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.07.2010, 21:55
nasza polityka transferowa jak na razie jest zadziwiająca. Rozumiem, że trzeba było się pożegnać z Marcelo-a taką kasę uważam to za mądre posunięcie/ Sprzedaży Głowy nie rozumiem. Do tej pory naprawdę przed naszą obroną wszystkie ligowe drużyny czuły respekt - z 4 elementów tej układanki spokojnie wyjmuje się 3 elementy - dla mnie jest to mocno niebezpieczne rozumowanie. Innym aspektem jest odejście Głowy - wieloletni kapitan drużyny, jej duch i przywódca - może finansowo dobry ruch - marketingowo do bani. Jeżeli Ci nowi ludzie nie "zaskoczą", to ciężko będzie zapełnić nawet ten stadion na Suchych Stawach. Ech...
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 06.07.2010, 22:02
Sopranos napisał(a):Wyświetl post

Sytuacja obu klubów jest inna, nie można tego wrzucać do jednego worka. Legii nie tyle zależy na tym żeby stadion był pełny, co na tym, aby wykupione zostały najdroższe miejsca, co nawet przy kiepskiej frekwencji zapewni klubowi odpowiedni zysk. Druga sprawa jest taka, że stadion Legii był budowany za pieniądze ITI, a stadion Wisły przez miasto. Na chwilę obecną jakaś szeroko zakrojona akcja marketingowa mija się z celem, bo nawet nie wiemy kiedy stadion będzie otwarty i klub na razie nie rozprowadza karnetów w przeciwieństwie do Lecha czy Legii.
.
Weź koło i .. się w czoło
1.Stadion Legii jest budowany przez miasto nie przez ITI.
2. Najdroższe miejsca będą na trybunie dopiero burzonej.

Skąd ty się urwałeś?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.07.2010, 22:38
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Na Szawle mozemy wyjsc tym co mamy. Bez przesady, ale to jest Wisła Kraków.
Wiem jak było rok temu, etc. zlekcewazenie Levadii która ch**a zrobiła poza strzeloną bramką Jopowi i dzieki temu awansowała(pomijając anormalne warunki atmosferyczne jakie panowały na tym ...zbiegowisku)

Tak samo jak pisanie o kompromitacji z Cracovia. Owszem, pierwszy mecz to kompromitacja, ale drugi(pomijając strzał Ba z 20centymetrów posłany nad poprzeczke) to po prostu niefart.

Gdybym ja zarządzał, to tych "brakujacych" zawodnikow dokoptowywał bym po meczach z Szable. Bo jeśli bez tych powiedzmy 2,3 zawodnikow nie jestesmy w stanie puknąć jakies tam Szawle, to gdzie my mierzymy w puchary...

dokładnie jak rok temu
dokładniuśienko
my tu ****a dżole manole jesteśmy a te tam jakieś popierdułki z Estonii czy innej Litwy

takie myślenie gwarantuje nam powtórkę z rozrywki
niech tak sobie tylko pomyślą nasze kopacze
i bydzie
nowa szopa z trenerem, kopaczami itp. itd.
i z budżetem of siure
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.07.2010, 22:42
emjot napisał(a):Wyświetl post

dokładnie jak rok temu
dokładniuśienko
my tu ****a dżole manole jesteśmy a te tam jakieś popierdułki z Estonii czy innej Litwy

takie myślenie gwarantuje nam powtórkę z rozrywki
niech tak sobie tylko pomyślą nasze kopacze
i bydzie
nowa szopa z trenerem, kopaczami itp. itd.
i z budżetem of siure
Dokładnie tak....niech dalej myślą że wschodnia Europa będzie klękać przed nazwą Wisła....
Piłka nawet w Estonii czy Litwie idzie do przodu i takie myślenie że bez wzmocnień pokonamy tego czy tamtego mija się celem. Typowe kunktatorstwo, a chyba Wisła powinna mieć trochę pokory po tylu wpadkach....znowu takiego blamażu nie mam zamiaru przechodzić....
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.07.2010, 22:45
Szkoda że nie bierzemy zawodników z polskiej ekstraklasy, albo z niższych lig. Kiedyś braliśmy takich graczy którzy marzyli o tym żeby grać w Wiśle, jak do niej już trafiali to robili wszystko żeby się przebić do pierwszej drużyny. Czuli że gra w takim klubie to ogromna odpowiedzialność. Teraz niestety są sami najemnicy, dla których liczy się kasa. Gracze są tak na prawdę anonimowi i nawet nie chce mi się ( z małymi wyjątkami ) o nich czytać w prasie. A podobno Glik zgłaszał chęć gry w Wiśle, Sadlok również.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.07.2010, 23:49
licoo napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że nie bierzemy zawodników z polskiej ekstraklasy, albo z niższych lig. Kiedyś braliśmy takich graczy którzy marzyli o tym żeby grać w Wiśle, jak do niej już trafiali to robili wszystko żeby się przebić do pierwszej drużyny. Czuli że gra w takim klubie to ogromna odpowiedzialność. Teraz niestety są sami najemnicy, dla których liczy się kasa. Gracze są tak na prawdę anonimowi i nawet nie chce mi się ( z małymi wyjątkami ) o nich czytać w prasie. A podobno Glik zgłaszał chęć gry w Wiśle, Sadlok również.
Walkujemy na forum to juz od ponad dwoch lat, a Ty nagle z takim czyms wyskakujesz? Polscy pilkarze sa przewartosciowani! Tak, oczywiscie, niech Wisla przebije oferte Palermo i niech da za Sadloka 1mln euro.Wszyscy beda zapewne szczesliwi... poza budzetem klubu. Tylko po co? Skoro za polowe tych pieniadzy beda ANONIMOWI zawodnicy (na tym samym poziomie co nasze gwiazdy polskie), ktorzy w Wisle wyrobia sie jak Marcelo. Nikt Ci nie kaze czytac o anonimowych pilkarzach. Przerzuc sie na Barcelone, kazdy dzien bedzie swiety. Myslcie ludzie, blagam was!

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2010, 06:39
we Włoszech i Hiszpanii szuka Wisła doświadczonego stopera.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Bun...735,1,727.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów