|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kirm, Diaz, Jirsak i Łobodziński - w ich kreatywność przestałem już dawno wierzyć, to przeciętni piłkarze nawet na poziom Wisły Kraków. Już bardziej do gustu przypada mi Małecki, bo z tej Jego chaotyczności czasami kreuje się fajna akcja ale nie na tym to powinno polegać. Wzmocnienia ofensywy bardzo konieczne.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wchodze co jakis czas na forum z nadzieja, ze znowu zobacze komunikat o przeciazeniu serwera. Czas mija, mam nadzieje, ze do piatku cos pozytywnego nas jeszcze zaskoczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
||
Też staram się szukać w polityce klubu tych dobrych stron, ale tak usilne tłumaczenie kiepskich ruchów ze strony klubów, to już przesada. Gdyby po sezonie wskazać pozycje, która nie wymaga wzmocnień, to jestem pewien, że większość kibiców wskazałaby właśnie środek obrony. Grali tam piłkarze co do których umiejętności i zaangażowania nie było najmniejszego zarzutu, a więc sprzedaż obydwu filarów naszej defensywy była błędem i jestem niemal pewien, że odbije się to negatywnie na naszej grze. Dlatego nie ma sensu tu dyskusja nad tym, czy sprzedaż obydwu piłkarzy była słuszna, czy nie. Faktem jest, że nie! ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A ja wam drodzy kibice Wisły powiem, że nie zdziwię się jak już więcej transferów nie będzie. Na pewno przed meczem z Litwinami, nikogo nowego nie pozyskamy. To wydaje się być pewne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
ja tez jestem zdania,ze przede wszystkim liczy sie dobro klubu.i jeżeli ktos mi mówi,ze dobrze,ze ten czy tamten odszedl,bo bedzie się mógł rozwijać,to mnie to wali.dobrze że odszedł,bo to było dobre dla klubu,a nie dla zawodnika.tylko każda regułę potwierdza wyjątek i Glowa wg mnie takim wyjatkiem jest.
Ostatnio edytowane przez picasso : 06.07.2010 o godz. 19:34.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przestań już na każdym kroku pisać że działacze są beznadziejni bo my już wiemy że masz takie podejście. Najlepiej to jest napisać coś, a potem nie odpowiadać na kontrargumenty innych i udawać że ich nie ma. Ja rozumiem że wg Ciebie dalej powinniśmy grać z dwoma Zającami na obronie i Kałużnym na środku pomocy ale inni mają inne zdanie - rotacja jest nieunikniona. Dostaliśmy zaje**** oferty (bo tak je trzeba nazwać biorąc pod uwagę co osiągała Wisła na arenie międzynarodowej w ostatnich latach) to grzechem jest z nich nie skorzystać.
Tak z ciekawości to myślisz że np. taki Ajax Amsterdam wszystkie pieniądze, które uzyskuje ze sprzedaży swoich najlepszych graczy przeznacza na zakup innych? Czy może wg Ciebie idą do kieszenie właściciela (o ile takiego mają) bo możliwości że część idzie na bieżące wydatki na pewno nie bierzesz pod uwagę. A odnośnie płakania, że bez wzmocnień nie przejdziemy Litwinów to bez jaj. Jak mamy się bać drużyny, która walczy o utrzymanie na Litwie to po co w ogóle myślimy o próbie atakowanie fazy grupowej Ligi Europejskiej?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 06.07.2010 o godz. 19:50.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
W kolejnych rundach, z takim skladem jaki mamy na ta chwile, wystarczy, ze trafimy na druzyne o zblizonym poziomie do nas i mamy pewne lanie. Dlatego koniecznascia jest sporowadzenie MINIMUM Po jednym zawodniku do kazdej formacji. Jeseli on ma byc 4 napastnikiem to ja jestem rozczarowany.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 06.07.2010 o godz. 20:22.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co się tak niektórzy łamią?Dla dodania otuchy przypomnę jaką obronę wystawiła Wisła w dużo ważniejszym meczu w Brukseli z Anderlechtem:Baszczyński,Jop,Nawotczyński.Paszulew icz.Do trzech orłów(Baszcza nie liczę)dodajcie dwóch innych:Ouadje i Strąka.Mieliśmy więc wtedy w podst.11-tce pięć ogórków,a Wy się martwicie jakimiś Szawłami.Wszelkie podobieństwo do Levadii wykluczone,bo brak Maciusia psuja,noo.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Widać, że klub przyjął zeszłoroczną taktykę, tzn. jak awansujemy do LM, to kogoś kupimy, jak nie, to nie. Skończyło się na I rundzie eliminacji.
Analogia sama się nasuwa: przejdziemy Litwinów, do kogoś dokupimy. Oby się na tym nie skończyło, bo to ryzykowna gra... Nie wiem, czy zauważyliście, ale my tak na prawdę nie posunęliśmy się z transferami o krok. Jak potrzebowaliśmy ofensywnych zawodników przed odejściem Arka i Marcelo, tak dalej potrzebujemy, mimo wydania już kasy...
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.07.2010 o godz. 21:20.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Z taką polityką to my w przyszłym sezonie nie będziemy ani w LM ani w LE ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Popieram wzmocnienie ataku wysokim napastnikiem i lewonożnym skrzydłowym. Małecki tak ale z ławki, gra bardzo nierówno i nieprecyzyjnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No to moze, byl na R22, wyciagnol jakies 2mln E, przekazal zarzadowi i postawil warunek, ze maja byc na transfery, a on ma miec relacje sms z zamierzen dzialaczy
![]() Tak naprawde, zostaje czekac i miec nadzieje, ze jest ktos w tym klubie co ma troche oleju w glowie. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Małeckiego chcesz na ławce usadowić? najlepszego obecnie piłkarza w naszym składzie
![]() edit: pomału nadchodzi czas rozliczeń forumowych jasnowidzów.. miał być 3 transfery gotówkowe, wzmocnienia.. pamiętamy.. a tak poważnie to jestem ciekaw ile ten mOcius i zbymak mają lat... 15, 16? hehe..
Ostatnio edytowane przez Fanatyk R22 : 06.07.2010 o godz. 20:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Pamietacie te lata, kiedy tylko Wisla i Legia walczyly ? Teraz jest i Lech, Polonia przebija nas ofertami. Niedlugo Bot doskoczy, Zaglebie, ale wy macie okulary rozowe na oczach. Edit: Obym się mylil, chce by tak było Cytat:
![]() |
||
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
ale czy Wy nie rozumiecie, że czasem któraś informacja jasnowidzów musi się sprawdzić, bo kogoś klub od czasu do czasu musi kupić
tak samo ja dziś mogę napisać, że już wkrótce się przekonacie, zarząd nas naskoczy, mam sprawdzone informację!i być może jutro będzie news o transferze, a ja zostanę okrzyknięty rzetelnym i sprawdzonym informatorem.. te trolle żerują na tym, że jedna na 100 informacji im się sprawdzi i potem powołują się na to, że coś tam przewidzieli.. a w rzeczywistości NIKT, żaden z forumowych trolli nie przewidział, żadnego SPRAWDZONEGO transferu.. nikt nie przewidział, żadnego z 2 obrońców i Żurawskiego.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Forumowicz Pcpcpc został "odstrzelony". Każdy, kto będzie się bawił w kolejnego "doskonale poinformowanego" podzieli jego los.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przypominam, że ten temat nie jest poświęcony Zbymakowi ani Maci0siowi. Więc proszę nie toczyć tu nowych wojenek, ani polemik na ich temat. Każdy patrząc na sytuację w klubie sam może zweryfikować wartość wszelkich "rewelacji".
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Guest
|
|
|
Mamy jeszcze całe 3dni i przeszło godzinę na zgłaszanie nowych grajków,którzy rozwalą siauliai-więc spokojnie.zgranie..eee,niech się trener martwi
Cleber-Singlar/Bunoza czy może Diaz? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jak mogłeś pominąć młodego, zdolnego i ogranego Kowalskiego w swoim zestawieniu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
My robimy podobnie, kupujemy młodych, którzy może za jakiś czas okażą zawodnikami pokroju Marcelo. Mi się nowy sposób bardzo podoba. Skoro kupowanie wszystkich najlepszych polskich piłkarzy nie zdało rezultatu (nie awansowaliśmy do LM) bo zwyczajnie jesteśmy zbyt słabi piłkarsko to zmieniamy front. Szukamy młodych z innych krajów i liczymy że wypalą. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
nasza polityka transferowa jak na razie jest zadziwiająca. Rozumiem, że trzeba było się pożegnać z Marcelo-a taką kasę uważam to za mądre posunięcie/ Sprzedaży Głowy nie rozumiem. Do tej pory naprawdę przed naszą obroną wszystkie ligowe drużyny czuły respekt - z 4 elementów tej układanki spokojnie wyjmuje się 3 elementy - dla mnie jest to mocno niebezpieczne rozumowanie. Innym aspektem jest odejście Głowy - wieloletni kapitan drużyny, jej duch i przywódca - może finansowo dobry ruch - marketingowo do bani. Jeżeli Ci nowi ludzie nie "zaskoczą", to ciężko będzie zapełnić nawet ten stadion na Suchych Stawach. Ech...
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() 1.Stadion Legii jest budowany przez miasto nie przez ITI. 2. Najdroższe miejsca będą na trybunie dopiero burzonej. Skąd ty się urwałeś? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() dokładnie jak rok temu dokładniuśienko my tu ****a dżole manole jesteśmy a te tam jakieś popierdułki z Estonii czy innej Litwy takie myślenie gwarantuje nam powtórkę z rozrywki niech tak sobie tylko pomyślą nasze kopacze ![]() i bydzie nowa szopa z trenerem, kopaczami itp. itd. i z budżetem of siure ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Piłka nawet w Estonii czy Litwie idzie do przodu i takie myślenie że bez wzmocnień pokonamy tego czy tamtego mija się celem. Typowe kunktatorstwo, a chyba Wisła powinna mieć trochę pokory po tylu wpadkach....znowu takiego blamażu nie mam zamiaru przechodzić.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Szkoda że nie bierzemy zawodników z polskiej ekstraklasy, albo z niższych lig. Kiedyś braliśmy takich graczy którzy marzyli o tym żeby grać w Wiśle, jak do niej już trafiali to robili wszystko żeby się przebić do pierwszej drużyny. Czuli że gra w takim klubie to ogromna odpowiedzialność. Teraz niestety są sami najemnicy, dla których liczy się kasa. Gracze są tak na prawdę anonimowi i nawet nie chce mi się ( z małymi wyjątkami ) o nich czytać w prasie. A podobno Glik zgłaszał chęć gry w Wiśle, Sadlok również.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
we Włoszech i Hiszpanii szuka Wisła doświadczonego stopera.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Bun...735,1,727.html |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|