|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://www.futbol.pl/artykul/88705.html
tak na luzie, ale nazwisko Robert Koren nie przewinęło się przypadkiem przez forum niedawno? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
My jesteśmy Wisła pojedziemy Levadię, nawet Dynamo Tibilisi i Vallerenge, My jesteśmy Kraków o Euro 2012 maja nas poprosić by Platini miał zaszczyt uświetnienia imprezy naszym miastem, my jesteśmy Wisla....oooo za tydzień gramy na estadio del suche stawy bo własnego nie mamy a jak dostaniemy to bubel.Król jest nagi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Jesli nie sprowadza jakiegos stopera, nie mowie nawet, ze prezentujacego poziom Glowy i Marcepana bo na to nie licze, ale goscia, ktory bedzie mial pojecie o grze na tej pozycji, to wystarcza dwa bledy nie doswiadczonego Kowalskiego,tamci zamuruja bramke, my bedziemy sie kopac po glowach jak bylo to juz w poprzednich latach i w pucharach zagramy znowu ale za rok. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie jest też prawdą mit jakoby dowolny z naszych pomocników "był w stanie wbić do podstawowej 11 każdego Polskiego zespołu". Już nie w tym sezonie. Przykładowo Mączyński i Jirsak w życiu nie powąchaliby nawet trawy w Lechu czy Legii. A nawet gdyby przyjąć takie fałszywe założenie, odkąd "wbijanie sie do podstawowej 11 każdego polskiego zespołu" jest synonimem choćby tylko minimalnej sportowej jakości? Więc co to mają być za bezmyślne argumenty? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Zgadzam się z Markusem w tym względzie. Niektórzy przewartościowują jakość sportową kilku naszych kopaczy (Jirsak itd) Wzmocnienia w drugiej linii, zwłaszcza na skrzydłach są również potrzebne.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
dobra panowie, nie ma co sie spierać.Gdybysmy mieli jakikolwiek wiekszy wpływ na klub, mysle ze i tak doszlibysmy do konsensusu, ale póki co takiego wpływu nie mamy, i musimy liczyc na dobry humor bosa. IMHO, kupno kilku zawodników nigdy nie gwarantuje wzrostu jakości, co mamy przykłady na własnym klubie. Gdybyśmy teraz mieli mozliwosc kupna Kirma, za jakies 1.5 mln ciekawe czy ktos z was, byłby przeciwko.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 06.07.2010 o godz. 16:44.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Koledzy przypominam wam że nie możemy dryfować na zasadzie że zawodnicy będą biegać jak w A klasie Franek grasz dziś na prawej stronie bo Józek dziś słabo się czuje.Każdy zawodnik musi mieć podwojenie a nie tak jak do tej pory że Diaz bedzie grał na lewej na prawej w środku gdzie luka tam się go upcha bo obudzimy się z rekom w nocniku jak złapie kontuzjie albo przyjdzie oferta to go na kasę zamienia i w tedy co
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Nie wspominam oczywiscie o mniej prestizowych, a jeszcze bardziej kompromitujacych porazkach z Arka, Belchatowem i Koroną.
Ostatnio edytowane przez Filippo123321 : 06.07.2010 o godz. 17:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Stary te czasy minęły bezpowrotnie i nawet najlepsze transfery nam w tym nie pomogą. Piłka się wyrównała i te teoretycznie słabsze zespoły również potrafią "grać" w piłkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jest, pojawilo sie to slawne i wygodne powiedzonko - pilka sie wyrownuje. Tak najlepiej wytlumaczyc porazki z broniacymi sie przed spadkiem Arka czy Cracovia - :ok:.
Naprawde jestescie zadowoleni z poprzedniego sezonu? Nie wierzę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Również nie zgadzam się z postem Bronka, wystarczy spojrzeć na zestawienie ocen w poprzednim sezonie:
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=17817 3 najwyżej ocenionych zawodników: Głowackiego, Marcelo i Alvareza już z nami nie ma. Natomast zawodnicy z linii pomocy: Kirm, Jirsak, Diaz, Boguski i Łobodzinski są gorzej ocenieni niż np. Ćwielong czy niezbyt popularny wśród kibiców Pawełek. Jedyni którzy trzymają poziom w linii środkowej to Sobolewski i Małecki. Garguła to wielka niewiadoma. Mączyński również, nie zagrał nawet pełnego meczu w Ekstraklasie. Diaz z tego co powiedział trener Kasperczak będzie brany pod uwagę jako lewy obrońca. Oczywiście można wierzyć że w końcu Łobodziński i Jirsak zaczną grać tak jak się tego od nich oczekuje, ale jeśli nie potrafili tego pokazać jeden od 3 lat, a drugi od 2,5, to nie ma co teraz za bardzo na to liczyć. Kirm również nie jest typem skrzydłowego jaki preferuje trener Kasperczak, nagle nie zmieni swojego stylu gry bo przez ostatni rok mogliśmy się przekonać o tym jakie ma możliwości. Może zmiana pozycji na środek pomocy by mu pomogła. Natomiast Boguski to jest moje największe rozczarowanie poprzedniego sezonu, nie wiem czy go stać na taką grę jak przed kontuzją , bo w niczym nie przypomina zawodnika z pierwszych 2 sezonów. Zresztą on częściej gra jako cofnięty napastnik. Dlatego uważam że do linii pomocy potrzebujemy dwóch naporawdę solidnych wzmocnień, które znacząco podniosłyby jakość gry drugiej lini. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że nie jesteśmy, a przynajmniej ja.
Głównie z powodu nie tyle słabych wyników co słabej gry naszej drużyny, jestem w stanie zrozumieć remis z Cracovią, przegraną z Arką, a tym bardziej Lechem ale po ładnej zorganizowanej grze, która pozwoliłaby mi wierzyć, że przegrana czy remis wynikały właśnie z wyrównania poziomu ligi, a nie ze słabego przygotowania drużyny zarówno pod względem fizycznym, technicznym jak i mentalnym. Liczę, że trener Kasperczak dobrze przygotuje drużynę, a wtedy nawet w takim składzie powalczymy z Lechem czy Legią o pierwsze miejsce. Jeśli chcemy liczyć na cos więcej to oprócz dobrego przygotowania potrzebujemy kilku istotnych wzmocnień...powtarzam wzmocnień, a nie uzupełnień. Bez takowych mistrzostwo, a tym bardziej LE mogą być dla nas za wysokim progiem. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
za te kasowane posty bez sensu, ale nie dam rady nic tak nie napisać jak wreszcie jest gadka o ważnych rzeczach![]() Szprotson chłopie myślimy bardzo podobnie. Zresztą chyba nie tylko my. Bzdurą powtarzam bzdurą jest gadanie że mamy słabą drużynę. Tam jest potrzebny impuls. Zeszły rok to wygasanie zdolności Skorży i jego wszystkie wady. Gokardy i paintball nie pociągną drużyny drugi czy trzeci rok.Może by nie przeszkadzały, gdyby był warsztat, ale jego nie było. Co było widać. Maciuś jest fajny i medialny, dobrze żyje z kibicami i... dlatego trenuje teraz tą drużynę a nie inną Ale zastanówmy sie:1 Po złym sezonie (2 miejsce!!!) zawsze chłopaki potrafili się spiąć. 2 Kasper może nie mówi po polsku ale wie kto gdzie i kiedy ma biegać po boisku. 3 Silnie wzrosła rywalizacja .... nawet jeśli nie wszędzie dojdą transfery na chłopaków z Litwy to fakt że są negocjowane będzie robił swoje ( muszę przypomina zaangażowanie małego przed kontraktem? czy Brozia przed wizją wyjazdu? teraz im zastąpi to perspektywa możliwej ławki) 4 Dojdzie opcja dla której oni w sumie grają ( może nie na pierwszy mecz ale perspektywa) chwila boskości i uwielbienie przy dziesiątkach tysięcy kibiców. Uwierzcie że nikt tam nie biega tylko dla kasy. Ja wiem że mają kosmiczną z mojego punktu widzenia też, ale to coś więce.j Ilu z was zdarzyło się być skandowanym przez 30 tyś ludzi JA w nich wierzę. Widziałem co prawda tylko zdjęcia z treningu, ale tam jest zaciętość ( Cleber z tym nowym ), szacunek ( Brozio z Żurawiem przybijający po bramce) ambicja ( mina małego przy bramce) i dużo innych. Ja wiem że się rzucicie, że każdy widzi co chce, ale popatrzcie na nich wczuwając się w ich sytuacje. Wszystko Powód: Błędy - dużo ale tak dziś mam już fajnie:)
Ostatnio edytowane przez Tarann : 06.07.2010 o godz. 17:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Oglądalem ze szczególna uwaga wszystkie mecze Słoweni, z uwagi, ze grał tam nasz zawodnik, były momenty w których miałęm wielką nadzieje, ze moze jakimś dziwnym fartem uda mu sie szczelić taka piekną brame jak kiedys u nas z 40 metrów w okienko, ktos go zauwazy i go wytransferujemy chociaz za ta sama kase co za niego zaplacilismy. Wracajac do tematu Jirsaka, daje sobie ręke uciąc, ze jesli nie Fakt, ze klub zaplacil za niego spora sume i to, ze ma 5 letni kontrak skonczyl by juz dawno jak Vidliczka, Bato, Christow i inni tacy. KONIECZNASCIA sa transfery do kazdej z formacji, przynajmniej 1 napastnik, 2 pomocnikow, oraz 2 stoperow, jeden doswiadczony, ktory moglby grac od zaraz i kierowal by obrona, a drugi mlody np taki Sadlok. Jesli taki Jirsak sie nie sprawdzi i w tym sezonie klub powinien go w przyszlym okienku zastapic innym zawodnikiem, i powoli elimnowac najslabsze punkty w druzynie, a w ich miejsce sprowadzac lepszych zawodnikow, i powoli krok po kroku sila zespolu automatycznie by wzrastala.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 06.07.2010 o godz. 17:41.
![]()
|
||
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ja mysle Ze Kirm i Jirsak jeszcze pokaza na co ich na prawde stac.
Co do Kirma to kupowalismy zawodnika wchodzącego do Kadry Slowenii, teraz mamy zawodnika ktory jest podstawowym zawodnikiem uczestnika MŚ który zagrał we wszystkich 3 meczach.To jest spore doświadczenie, ktore w tej chwili maja nasi 33 latkowie (Zurawski i Sobolewski). Mam nadzieje ze Henio wydobedzie ten potencjal z Kirma .btw: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/tra...wiadomosc.html Fajnie by bylo jakby chociaz 25% tego poszlo na wzmocnienie składu. Jedna rzecz mnie intryguje.Lech wg mnie zrobil na razie gorsze transfery niz Wisla. Oni juz dawno wiedzieli ze nie bedzie Lewandowskiego i nie maja nikogo na jego miejsce. Podobno do Mainz odchodzi Stilic. Z drugiej strony mogli by cos ugrac w tej LM, niech przynajmniej odpadna w 3 rundzie i w LE zagraja.A tak czuje marność...
Ostatnio edytowane przez migifan83 : 06.07.2010 o godz. 18:17.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tez mysle ze Jirsak w koncu pokaze na co go stac, a jak nie teraz to za 10, 50 czy 100 lat moze w koncu zaskoczy.
PS Na zachodzie juz dawno by go pogonili za blokowanie miejsca innym. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
A komu on blokuje miejsce? No bo przecież nie Sobolowi który rozegrał w zeszłym sezonie 2 no może 3 mecze na w miarę poziomie. może Diazowi który z uporem maniaka był przez Maćka S przestawiany z lewej obrony na def pomocnika? A może po prostu nie dostał szansy tak jedną rundę na pewniaka Bo przesłanki były ( Tottenham Barcelona i coś bym jeszcze znalazł ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
myśle , że Tomas lubi pograć szybszą piłką, woli ją oddać szybciej a nie przetrzymywać, lubi przerzucać, zagrać kombinacyjnie na kilku metrach, a za Maćka Złotoustego nie miał takowych okazji bo Głowa czy Marcelo lub Pietia bili długie piły w pole karne przeciwnika. zobaczymy Heniek lubi szybsza grę ...
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprzedanie/pozbycie się w ostatniej chwili 3 podstawowych graczy z bloku defensywnego świadczy o tym że nie mamy ŻADNEJ polityki transferowej.
Było wiadomo nie od dziś że Alvares jest tylko wypożyczony. Ja rozumiem że Wisła odgrywa taką a nie inną role i znam nasze miejsce w szeregu jeśli chodzi o transfery. Wiadomo, że jeśli jest tylko taka możliwość sprzedania za dobrą cene zawodnika to będziemy to robili ale na BOGA, nie można sprzedać dwóch środkowych obrońców naraz przed meczami w LE, bo nie po to sie walczy cały rok w lidze żeby szybko z niej odpaść. Jeśli już nadażyła sie okazja sprzedaży Marcelo to mimo że chcemy sprzedać np. Głowackiego, to trzymamy go jeszsze pół roku zanim znajdziemy kogoś na ich miejsce. Więc albo puszczamy Głowę a Marcelo zatrzymujemy jeszcze pół roku albo odwrotnie, sprzedajemy MArcelo a Głowa musi zostać. To chyba logiczne bo drużyne buduję sie "od tyłu" i na dzień dziesjeszy nie mamy nic.
Ostatnio edytowane przez julo : 06.07.2010 o godz. 18:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jedno jest pewne Arek nie mial parcia na transfer, i napewno nie obrazil by sie na klub jak Uche gdyby go grzecznie poproszono o pozostanie w klubie. W klubie poprostu stwierdzono, ze Arek ma juz swoje lata i kolejna tak wysoka oferta za wiekowego juz obronce z polskiej ligi moze nie przyjsc. Sprzedaz Marcelo w zaistnialej sytulacji powinna byc odlozona przynajmniej do nastepnego okienka.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 06.07.2010 o godz. 19:06.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Witam
To moj pierwszy post wiec Witam wszystkich, jestem wieloletnim obserwatorem forum no i kibicem od chyba jak pamietam 9 roku zycia ![]() Teraz mam lat 30 i nic sie niezmienilo. Nawizazujac do tematu powiem ze podoba mi sie polityka sprzedawania pilkarzy jezeli tylko oferta jest dobra. Natomiast mysle ze teraz nawet jak sprzedalismy dwoch stoperow niepowinno byc trudne zastapienie ich, powiedzmy sobie szczerze ogladamy ligi zachodnie i nasza podworkowa i co tu duzo mowic wielkich umiejetnosci nietrzeba miec. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Jovanic/Pwełek Singlar/Ciokos Bunoza/x Cleber/Kowalski Brożek/Diaz Małecki/Łobo Sobol/Jirsak (Guła/Mączyńsk/Zuraw) Kirm/x Brożek/Boguski Zuraw/x Trzy transfery dla mnie wydają się musowe W Kirma przestłem wierzyc i wydaje mi się ,ze On w Wisłe też. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
co do Twojej edycji nam jest tu łatwo gdybać i dawac dobre rady,a klub stanąl przed realnymi pieniędzmi i przed realnym zagrozeniem,że może Marceli (choć to malo prawdopodobne,ale nie niemozliwe) walnie focha,albo łapnie kontuzje.i co wtedy?jestesmy klubem,gdzie sprzedaz zawodnikow jest istotna częścia budżetu,a 3,5 mln€piechota nie chodzi.
Ostatnio edytowane przez picasso : 06.07.2010 o godz. 19:20.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|