The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2010, 12:01
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Mam kiepskie info dla nie posiadających Cyfrowego Polsatu.Najbliższe mecze Wisły, Ruchu i Lecha tylko w Polsacie Futbol.Wygląda na to, że puchary tylko dla wybranych...a dla reszty zostanie sopcast i jemu podobne.
Cóż, stacja komercyjna, więc takie ich prawo.Ważne, żeby kaska się zgadzała.

Nie ma żadnej informacji o kanałach otwartych, czyli najprawdopodobniej transmisje w nich dopiero od IV rundy kwalifikacji.Tak było przynajmniej rok temu(z 1 dobrze znanym wyjątkiem).
Rodzi się pytanie. Po co kupować i puszczać w kanale, który mało kto ma ?
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 02.07.2010, 12:03
żeby ten kanał wykupili
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.07.2010, 12:21
zal i tyle mozna powiedziec ... zapewne zaden klub nie zagwarantował sobie pokazywania w ogolnodostepnych kanałach ,ciesząc sie ze ktos wykupil ich prawa do transmisji... zobaczycie Ruch,My i ewentualnie Jaga bedzie na Polsacie Futbol ,a kuchenki ... puszczą na jakimś otwartym zobaczycie
(oczywiscie mowa o eliminacjach do 3 rundy włącznie ,bo potem to juz napewno pokaza na TV4/Polsacie tak jak to mialo miejsce w zeszlym roku,ale obysmy mieli mozliwosc dojscia do 4 rundy..... .....)
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.07.2010, 12:33
Ja się tylko zastanawiam, czy nie ma jakiegoś prawa, które mówi, że mecze polskich drużyn w europejskich pucharach MUSZĄ być pokazywane na otwartych kanałach. Dziwne, że Polsat pokazuje jeden mecz LM w głównym programie, a polskie drużyny chce zepchnąć do kanału obecnego tylko w Cyfrowym Polsacie (chyba, że jakaś Vectra albo UPC ma).
A jeżeli jakaś polska drużyna będzie pokazywana na TV4 to będą to właśnie Kuchenki. I nie szukam tutaj teorii spiskowych, po prostu oni grają o LM.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.07.2010, 12:34
Taka polityka stacji prywatnej...szkoda, wielka szkoda, ze TVP nie ma prawa do transmisji, bo przez lata byly mecze z najdalszych zakatkow Europy i z wszystkich rund . Pozostaje ogladanie przez internet. Nie dosc, ze lige niewiele osob oglada, to i teraz polskich druzyn w Europie nie zobaczymy.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.07.2010, 12:43
murray napisał(a):Wyświetl post
Ja się tylko zastanawiam, czy nie ma jakiegoś prawa, które mówi, że mecze polskich drużyn w europejskich pucharach MUSZĄ być pokazywane na otwartych kanałach..
Ten przepis dotyczy tylko spotkań reprezentacji. I to oficjalnych.

W TVP swego czasu spotkania w PUEFA, polskich ekip, były poakzywane od godzin popołudniowych. Mogli sobie na to pozwolić,bo rachunek ekonomiczny ich nie interesował. Teraz jest inaczej. Podejrzewam,że pokazanie spotkań polskich drużyn w elimnacjach LE byłoby ze startą dla stacji komercyjnych. Dlatego pokazują to na kanale tematycznym a nuż ktoś kupi dekoder.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 02.07.2010, 12:44
sq napisał(a):Wyświetl post
żeby ten kanał wykupili
dobry żart
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 02.07.2010, 12:51
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ten przepis dotyczy tylko spotkań reprezentacji. I to oficjalnych.

W TVP swego czasu spotkania w PUEFA, polskich ekip, były poakzywane od godzin popołudniowych. Mogli sobie na to pozwolić,bo rachunek ekonomiczny ich nie interesował. Teraz jest inaczej. Podejrzewam,że pokazanie spotkań polskich drużyn w elimnacjach LE byłoby ze startą dla stacji komercyjnych. Dlatego pokazują to na kanale tematycznym a nuż ktoś kupi dekoder.
OK, dzięki, bo miałem taki przepis z tyłu głowy i nie mogłem sobie przypomnieć o co chodzi.
Myślę, że niezły biznes Polsat zrobiłby na transmisji również w internecie. Dekodera nie kupi od tak ileś tam klientów, a przeprowadzając transmisję (jak np. onet.pl z LM) w internecie zarobiłby trochę więcej, a i zasięg większy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.07.2010, 15:45
Cytat:
Dziwne, że Polsat pokazuje jeden mecz LM w głównym programie, a polskie drużyny chce zepchnąć do kanału obecnego tylko w Cyfrowym Polsacie (chyba, że jakaś Vectra albo UPC ma).
Ale tu nie mowisz calej prawdy. Szkopul w tym ze to jest bardziej beszczelne zagranie ze strony Polsatu niz niektorzy mysla. Ja mam cyfrowy polsat, abonament za niecale 40 zl a i tak nie mam tego pieprzonego polsatu futbol. Zeby obejrzec mecze na tym kanale musialbym placic abonament za 50 cos zl! To jest dopiero frajerstwo. Byl Polsat Sport, sport extra i na dodatek wprowadzili Polsat Futbol. No dobra fajnie, kolejny kanal sportowy nie zaszkodzi, a teraz widzimy po co go wprowadzili. Chcesz miec wiecej meczow LM, LE, polskie kluby w LE to bol frajerze dodatkowe 20 zl. Zero szacunku dla klienta, oby tylko wyludzic dodatkowe zlotowki.
Za co ja place?! Za ogladanie ciagle powtorek boksu, meczow pilki noznej i tenisa...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.07.2010, 17:46
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ale tu nie mowisz calej prawdy. Szkopul w tym ze to jest bardziej beszczelne zagranie ze strony Polsatu niz niektorzy mysla. Ja mam cyfrowy polsat, abonament za niecale 40 zl a i tak nie mam tego pieprzonego polsatu futbol. Zeby obejrzec mecze na tym kanale musialbym placic abonament za 50 cos zl! To jest dopiero frajerstwo. Byl Polsat Sport, sport extra i na dodatek wprowadzili Polsat Futbol. No dobra fajnie, kolejny kanal sportowy nie zaszkodzi, a teraz widzimy po co go wprowadzili. Chcesz miec wiecej meczow LM, LE, polskie kluby w LE to bol frajerze dodatkowe 20 zl. Zero szacunku dla klienta, oby tylko wyludzic dodatkowe zlotowki.
Za co ja place?! Za ogladanie ciagle powtorek boksu, meczow pilki noznej i tenisa...
Ale dodatkowy pakiet "Sport" to nie tylko 1 kanał, tylko 6(!) i kosztuje ok. 15 zł.To nie jest wygórowana cena.Jak ktoś naprawde lubi sport to wykupi coś więcej niż podstawowy pakiet.Sorry, ale nic za pół-darmo nie ma...Na licencję do LM i LE wydali kupe forsy to chcą, żeby to im się zwróciło.Działają jak normalna firma.Nie wiem skąd to oburzenie.
Przecież taki Canal+Sport też nie jest w podstawowym pakiecie.Też trzeba za niego dodatkowo płacić.Robią to samo co w CP.I jakoś abonenci nie narzekają ze drogo, bo wiedzą, że warto wyłożyć kase na najlepsze ligi i filmy.
Kolejny przykład to HBO.Kanał premium z najnowszymi filmami.Chcesz go mieć to też musisz dać więcej hajsu.Niestety za luksusy trzeba płacić.
I takie przykłady można mnożyć i mnożyć...

I to nie jest brak szacunku do klienta.Odpuść sobie te kilka browarów, a sportu będziesz miał po dziurki w nosie o każdej porze roku

Sorry za OT
Ostatnio edytowane przez sessegnon : 02.07.2010 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.07.2010, 18:15
Nie oszukujmy sie, ze dodatkowego pakietu w CP nie warto brac. Sam mam familijny, ale takze c+ i za 40 zl mam w cyfrze pilke na najwyzszym poziomie, a na pewno nie bede placil 15 zl za jakis niszowy kanal. Moze jak zobacza wyniki ogladalnosci, to zmienia zdanie, mnie w kazdym razie niech pocaluaj w dupe
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 02.07.2010, 18:44
Ale za 15 zł masz 6 kanałów sportowych, a nie 1 jak piszesz Polsat Futbol,Eurosport 2,TVP Sport, ESPN Classic, Extreme Sports, i Orange Sport Info(z ligą francuską).Jeśli patrzeć tylko na piłkę nożną to C+ bije Polsat na głowę, ale jeśli patrzeć na sport ogólnie(siatka,p.ręczna,rugby i wiele innych) to Polsat jest górą.Wychodzę z założenia, że nie samą piłką się żyje i dlatego mam CP

Dobra kończymy, bo odeszliśmy troche od tematu.

I nie płaczcie, bo mecze i tak obejrzycie Co prawda przez neta i nienajlepszej jakości, ale co zrobić.Ekstraklase oglądam tak od 3 lat i nie narzekam.A puchary to zaledwie kilka meczów.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.07.2010, 20:29
...
Tylko, że łatwiej jest przenieś się z gorszego na lepsze, aniżeli z lepszego na gorsze...
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.07.2010, 20:34
a co nie będzie meczów w tv4 ?
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.07.2010, 21:44
Trochę nacisku na Tv i moze będą. W ostatnich latach same z tym problemy
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 02.07.2010, 22:47
sessegon, ja na c+ tez nie sama pilka zyje - jest jeszcze nba, euroliga, zuzel i od czasu do czasu boks, wiec jest ok

Mysle, ze Polsat moze jednak zmieknac, jak zobaczy ogladalnosc tych pierwszych spotkan

Zeby az tak bardzo nie zbaczac z tematu, to musze powiedziec, ze jestem zaskoczony wygrana Ruchu. To, ze za Uralem gra się bardzo trudno kazdy wie i niejedna druzyna sie tam przejechala. Podobno nie grali za dobrze, ale tym bardziej naleza sie brawa.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 05.07.2010, 21:50
Dobre info
Cytat:
Wbrew wcześniejszym informacjom, mecze polskich drużyn w eliminacjach do europejskich pucharów - Lecha Poznań w el. LM oraz Wisły Kraków w el. LE zostaną pokazane na antenie otwartego Polsatu.

13.07., godz. 17.00 - Liga Mistrzów UEFA: Inter Baku - Lech Poznań
15.07., godz. 20.00 - Liga Europejska UEFA: KFK Szawle - Wisła Kraków
21.07., godz. 20.00 - Liga Mistrzów UEFA: Lech Poznań - Inter Baku
22.07., godz. 17.00 - Liga Europejska UEFA: Wisła Kraków - KF Szawle

Transmisja tych spotkań równolegle na antenie kanału otwartego oraz Polsatu Futbol.
źródło: tvsportowe.pl

Wszystko jasne.Mecze będzie mógł zobaczyć każdy kibic.
Aż dziw bierze, że Polsat wrzucił mecze z takimi ogórami do głownego kanału, a nie TV4...Szacun
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.07.2010, 22:02
Aż dziw bierze, że Polsat wrzucił mecze z takimi ogórami do głownego kanału, a nie TV4...Szacun
Może po prostu nie mają pewności, że to nie będą ostatnie mecze polskich drużyn w pucharach, które będą mogli pokazać?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.07.2010, 12:58
A co z czwartkowym meczem Ruchu ?
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 06.07.2010, 13:10
lekko koliduje z Ligą Światową więc Ruch chyba na Polsat Futbol
Odpowiedz cytując
micmac
Junior Member

Stary 06.07.2010, 16:42
Już za kilka dni mecz Wisły w pucharach, a my nie mamy obrony!!! Ciekawe jak to będzie wyglądać... Obyś my nie skończyli naszej tegorocznej przygody w pucharach tak jak w tamtym roku...
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.07.2010, 10:13
sq napisał(a):Wyświetl post
lekko koliduje z Ligą Światową więc Ruch chyba na Polsat Futbol
W czwartek 8 lipca br. o godz. 20:30 odbędzie się rewanżowy mecz Ruchu Chorzów z Szachtiorem Karaganda, który jednak nie będzie mógł liczyć na dużą oglądalność telewizyjną, gdyż spotkanie będzie można zobaczyć tylko w Polsacie Futbol. A kanał wciąż posiada niewiele osób.

Ostatnio edytowane przez John1906 : 07.07.2010 o godz. 10:33.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.07.2010, 17:57
Pyrki naprawdę chcą odpaść z Interem... Baku
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing7473.html
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.07.2010 o godz. 17:59.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.07.2010, 18:02
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Pyrki naprawdę chcą odpaść z Interem... Baku
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing7473.html
Na Inter Baku może starczy im umiejętności,ale wyżej nie ma szans. Oni nawet nie zdają sobie sprawy jak trzeba mieć mocny zespół aby móc bić się o LM. Tak słabe zespoły jak Amika nie awansują do LM,mowy być nie może. 3-4 dobrych grajków to minimum jakie powinni zakupić.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.07.2010, 18:42
A my przerżnęliśmy z 2 ligowcami z Niemiec.

Nie ma się co podniecać wynikami sparingów co nie zmienia faktu że w ciągu kilku letniej historii grać w pucharach raczej nie mieli zbyt wiele okazji
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.07.2010, 18:52
Dlatego wyniki sparingow mozna o dupe rozbic..
ledwo co sie kazdy jaral ze z Partizanem wygrali.. cieszy natomiast kolejna kartka dla Peszki..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 07.07.2010 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.07.2010, 19:06
a niech Amica odpadnie z Interem ale bym mial ubaw z kolegow no ale mysle ze jakos cudem ich ograja!! Widze u nich z transferami podobnie jak i u nas tylko u nich mniej skladu sie posypalo
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 07.07.2010, 19:10
Kocur, 3-ligowcem
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 08.07.2010, 13:57
Czy dzisiejszy mecz Ruchu Chorzów będzie na public sport ? Wolałbym oglądać właśnie tam mecz bo na justinie często trzeba mieć kod żeby mecz się nie wyłanczał.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Stary 08.07.2010, 14:21
Jak będzie, to znajdziesz go tutaj:

http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów