|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat dla tych którzy twierdzą że jeśli prywatna TV to wszystko jej wolno. Przeczytajcie i przemyślcie:
Że to niby media prywatne, a więc wolno im wszystko? Czy oznacza to, że producentów prywatnych nie obowiązują żadne zasady? Jeśli od dostarczycieli usług medycznych, gastronomicznych czy tekstylnych oczekujemy trzymania się standardów, to dlaczego tego samego nie możemy wymagać od dostarczycieli usług medialnych? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Z tymi mediami prywatnymi to tak naprawde propaganda Pisowska i nic więcej .
Ostatnio edytowane przez jachting : 05.07.2010 o godz. 12:50.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo tak to pewnie będzie wyglądać.![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wydaję mi się , że bardziej mu chodziło o to,że pomimo posiadania przez Ciebie TVN w pakiecie, wcale nie musisz go oglądać.Telewizja publiczna jest siecią szeroko dostępną w naszym kraju.Jest nadal w Polsce mnóstwo miejsc w których odbierane są tylko 1 oraz 2.
Do tego trzeba dodać przyzwyczajenia ludzi starszych.Na przykładzie mojej babci.Zamówiliśmy jej kablówkę, obecnie ma ponad 30 kanałów.Co z tego, ona nadal ogląda tylko telewizję publiczną.Takie przyzwyczajenie, ponieważ przez dużą część jej życia tylko ta telewizja była dostępna.I najlepsze jest jak dzwoni i mówi jak to w programie nic nie ma
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 05.07.2010 o godz. 13:10.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Dalej w jednym z wcześniejszych postów rzekłeś, iż TV Puls jest PiSowska mógłbyś to poprzeć jakimś argumentem, typu podać tytuł proPiSowskiego programu publicystycznego tudzież informacyjnego w tej telewizji |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Niektórzy pro-pisowcy zachowują się tak że po oglądnięciu TVP wydaje im się że każda inna stacja telewizyjna jest pro PO. Ale tak naprawdę po oglądnięciu TVP zakrzywiona jest rzeczywistość widza a co za tym idzie skrzywione jest jego patrzenie na świat i na inne stacje telewizyjne. Ale jeśli ktoś wierzy w obiektywność telewizji publicznej to cóż się spodziewać po takiej osobie że inne stację będzie postrzegał na zasadzie szerzenia herezji i kłamstw. Z wiarą nie wygrasz w starciu na argumenty (nawet jeśli jest to wiara w obiektywne media publiczne)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wysyp kosmitow. Moze zajmiecie sie niektorzy czyms innym? I wazcie slowa bo w koncu sie zaczna bany.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Hahahahaha, ale pieknie placze elektorat "patriotyczny". Nie rozumiem skad u czesci ludzi ciagle ta obsesja powrotu do PRL? Zrozumie ja jeszcze u tych co wyjechali do USA w latach 80 i co wybory oni glosuja za tym by tego Jaruzelskiego wreszcie odsunac od wladzy i by wreszcie dalo sie kupic normalnie w sklepie pomarancze ale u ludzi z Polski? No dajcie juz spokoj...
Ja prosze grzecznie, wskaz mi dokladnie gdzie niby wracamy do PRL? ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Taka ciekawostka. Zestawienie wyników wyborów i zdawalności matury. Gdzie jest Polska A, a gdzie Polska B? ![]() ![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyborcom Bronisława Komorowskiego gratuluję doborowego towarzystwa.
"W aresztach i zakładach karnych Bronisław Komorowski zdobył 91,9 proc. poparcia. Jego rywal z drugiej tury wyborów prezydenckich, Jarosław Kaczyński, uzyskał 8,1 proc. głosów - podał Centralny Zarząd Służby Więziennej." http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2...ktualnosc.html Dla porównania, wśród żołnierzy w Afganistanie ponownie wygrał Jarosław Kaczyński. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Dziękuję
![]() edytka: Nie. Po prostu dostosowanie się do poziomu, jak mniemam spowodowanego frustracją. edytka2: Może ktoś pokusi się o zestawienie głosów wśród mafii księży katolickich...
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 05.07.2010 o godz. 18:01.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Też recydywista?
A co do tych wykresów powyżej to niby ta zachodnia Polska taka nowoczesna i sto lat przed 'wschodem'... Biorąc pod uwagę te wykresy można z tym dyskutować...
Ostatnio edytowane przez Kandzior : 05.07.2010 o godz. 17:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To już nie jest temat polityczny.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=8528
Oficjalne: Jarosław Komorowski - 8,933887 mln Jarosław Kaczyński - 7,919134 mln Powód: A zostawię, toć oni tacy sami :P
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.07.2010 o godz. 17:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Swoją drogą 'telefoniczni' znów się lekko skompromitowali ,tylko tym razem w drugą stronę.Dali 2 % różnicy, było 6.Tak mi się wydaje że po poprzedniej wtopie to ten sondaż podrasowali ręcznie - w stylu wyszło 54-46..cholera znów Kaczor będzie niedoszacowany - ucinamy Komorze 3 i dajemy Jarkowi
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
"Zdaniem Palikota należy w tej sprawie szukać odpowiedzi na szereg pytań: Czy zostały pobrane próbki krwi z ciała Lecha Kaczyńskiego? Czy w dniu katastrofy prezydent znajdował się pod wpływem alkoholu? Dlaczego Lech Kaczyński spóźnił się o 25 minut? O czym rozmawiali z Jarosławem Kaczyńskim przed katastrofą? Dlaczego Jarosław Kaczyński w Smoleńsku nie zidentyfikował ciała Marii Kaczyńskiej? Czy nie było presji na pilota, by lądować w złych warunkach atmosferycznych?"
Jestem ciekawy kiedy tego debila PO wywali na zbity pysk bo im ostra siare robi ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Podejrzewam, że prędzej będziemy świadkami rozpadu całej Platformy na jakieś frakcje czy coś podobnego, aniżeli out Palikota z PO
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
jak się okazało nie każdy góral to zaściankowy idiota
brawo, brawo, brawo teraz w końcu nadszedł czas na budowanie lepszej Polski! Koniec MoherPower! Koniec GeyKler! ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Z wykopu
Ustawa z dnia 27 września 1990 r. o wyborze Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 27 września 1990 r. o wyborze Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. (tekst ujednolicony przez Krajowe Biuro Wyborcze, źr. pkw.gov.pl) (...) Art. 68. 1. Na podstawie wyników ustalonych w protokole głosowania Państwowa Komisja Wyborcza stwierdza, w drodze uchwały, wynik wyborów na Prezydenta Rzeczypospolitej. 2. Uchwałę, o której mowa w ust. 1, Państwowa Komisja Wyborcza przekazuje niezwłocznie Marszałkowi Sejmu i urzędującemu Prezydentowi Rzeczypospolitej oraz wręcza nowo wybranemu Prezydentowi Rzeczypospolitej. Combo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Czekam więc na jakieś badania mówiące o tym, że na wschodzie na Kaczora głosuje więcej emerytów i mniej młodych, niż na zachodzie.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 05.07.2010 o godz. 18:44.
![]()
|
|
|
Member
Offline |
|
|
mogę to poprzeć własnymi doświadczeniami i obserwacjami
![]() Jestem ze wschodu Polski, jak i moi koledzy ze studiów, a studiujemy w Krakowie (tutaj wygrał Bronek) Wszyscy głosowaliśmy za Bronkiem, a w naszych miejscowościach mimo wszystko wygrał Kaczyński 60 do 40 i 80 do 20.. Jesteśmy z małych miejscowości, gdzie studentów (dobrych uczelni) można liczyć w jednostkach... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale zobacz że w skali całej Polski w grupie tych najmłodszych Kaczor dostał ok. 45%. Jakby na wschodzie głosowało na niego, powiedzmy, tylko 35%, to na zachodzie musiałby wygrać w tej grupie wiekowej
Mało prawdopodobne. Myślę że we wschodniej Polsce wśród młodzieży musiało być mniej więcej 50-50.Obserwacje obserwacjami, ale ekstrapolacja sytuacji z własnej gminy na całą ścianę wschodnią to raczej nadużycie ![]() Swoją drogą, z tą interpretacją, że ludzie są biedni, więc lepiej się uczą, to też niefortunny pomysł. Województwo małopolskie jest zamożniejsze niż warmińsko-mazurskie czy zachodniopomorskie, a wyniki matur lepsze. Wynik Jarka też. ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tyle w temacie. ps. wydźwięk mojej wypowiedzi jest celowo przejaskrawiony, mam nadzieję, że nikt nie odbierze tego inaczej.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 05.07.2010 o godz. 19:01.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Uzyskanie statusu studenta już dawno przestało być wyznacznikiem posiadanej inteligencji a uzyskanie tytułu magistra wcale nie wiąże się z odebraniem starannego wykształcenia. Ciekawe ile z osób głosujących na szanownego Bronisława interesuje się polityką "od wielkiego dzwonu" i zagłosowałoby na jakąkolwiek inną postać wystawioną przez PO. Ehh już dawno przestały się liczyć rzetelne argumenty, tylko słowa klucze i medialna propaganda. |
|
|
|
Member
Offline |
|
idziemy do Krakowa.. widzimy, że świat może być fajniejszy, lepszy, przyjaźniejszy.. z wieloma atrakcjami.. i powiedz mi jak tu nie zmienić zdania na temat NAMAWIANIA księży do głosowania za Jarkiem Kaczyńskim? Jesteś z Krakowa, więc nawet nie wiesz jakie zacofanie panuje na wsiach i w małych miejscowościach, Ty tutaj masz wybór głosowania za JK lub BK.. my tam nie mamy.. bo na każdym kroku wszystko co PO jest wyklinane i żyjąc w takiej obłudzie nie dziwię się, że ta mniej wykształcona część społeczeństwa, która zostaje na wschodzie głosuje tak jak głosuje - bo nie wie, że może być lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie jeden wyksztalcony jest idiota w czystym tego slowa znaczeniu i nie jeden czlowiek ktory nie ukonczyl wyzszych uczelni jest o wiele madrzejszy od takiego.
EOT. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
. Co innego presja społeczna i świadomy wybór kandydata na którego odda się głos wbrew zdaniu w rodzinie, lokalnej społeczności itd. co innego przedstawienie głosowania na Komorowskiego jako swoistego manifestu młodych podążających mityczną drogą ku właśnie tej wolności.Ja bardzo bym prosił o wskazanie kilku argumentów jakie przemówiły za oddaniem głosu na Wąsa w Twoim przypadku. I proszę mi oszczędzić wszechobecnego pieprzenia o zgodzie narodowej . Czekam na rzetelnie uzasadnione i racjonalne argumenty .Sam obracając się jeszcze w środowisku studenckim, ale nie tylko, jestem załamany świadomością polityczną,a raczej jej brakiem, wśród moich kolegów i koleżanek już studia kończących. |
|
|