The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2010, 10:43
Forza napisał(a):Wyświetl post
Swoja droga taki pilkarz ktorego wymienilem bylby wielkim wzmocnieniem. Srodkowy obronca ktory strzela tyle bramek robi wrazenie.
Co Ty za bzdury piszesz? Przecież ten cały Serbo - Szwed to jest pomocnikiem i to chyba nawet ofensywnym ----> http://www.national-football-teams.c...r.php?id=11811
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.07.2010, 10:46
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Co Ty za bzdury piszesz? Przecież ten cały Serbo - Szwed to jest pomocnikiem i to chyba nawet ofensywnym ----> http://www.national-football-teams.c...r.php?id=11811
Coś mu się całkiem myli.

ofensywny pomocnik jak nic
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.07.2010, 10:53
Chwila chwila ;-) Przeciez ja tylko cytowalem to co napisal ktos inny - ze srodkowy pomocnik, a Wisla srodek ma juz obsadzony. Znowu te pretensje. AAAA i przepraszam najmocniej - rzeczywiscie napialem ze obronca - czyste przejezyczenie. Myslalem rowniez o temacie Sadloka.

Jak kiedys pisalem o Hadzimehmedoviciu to mnie nikt nie zrugal. Chyba jestescie tak podnieceni transferami ze kazde nazwisko w S-F wywoluje u niektorych zawal serca...

Djuric to zawodnik pokroju Stilicia i z pewnoscia jakbym byl w Wisle to bym go kupil. Szperalem ostatnio nieco po paru stronach i uwazam ze takiego zawodnika nam trzeba, a optymistycznie patrzac na to ze pieniadze sa to przynajmniej kogos takiego pokroju mozna byloby sciagnac - z uwzglednieniem by byl lewonozny i potrafil zagrad tez na skrzydle. Mam nadzieje ze ta wiadomoscia skonczy sie temat ognisty
Powód: z powodu przeoczenia
Ostatnio edytowane przez Forza : 05.07.2010 o godz. 10:54.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.07.2010, 11:10
nie ma absolutnie zadnych szans zeby Djuric tutaj sie pojawil. Nastepnym jego klubem bedzie jakies Rennes i da za niego0 z 3,5 miliona Euro... Po co takie dwuznaczne sugestie robisz forza- "nic wiecej nie powiem" wiesz dobrze co to na tym forum o tej porze oznacza
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
Sebak
Member

Od: 07.2010

Stary 05.07.2010, 11:29
Ja bym z chęcią w Wiśle widział Carbala, obiecujacy zawodnik, już jest albo jeszcze kwestia chwil i piłkarz Ległej.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 05.07.2010, 11:36
Sebak napisał(a):Wyświetl post
Ja bym z chęcią w Wiśle widział Carbala, obiecujacy zawodnik, już jest albo jeszcze kwestia chwil i piłkarz Ległej.
Ale po co takie coś piszesz. Przecież Cabral jest już zawodnikiemLegii i "chyba" do nas nie przejdzie.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.07.2010, 12:07
Sebak napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim zachowaj szacunek do rywala. W polskiej ekstraklasie nie gra żadna Legła tylko Legia.
A po drugie jeżeli chodzi o Carbala, nigdy go nie widziałem, ale chciałbym żeby został znaczącym zawodnikiem w naszej lidze, jak również wszyscy Ci, którzy doszli do naszych rywali. Chciałbym, aby w końcu podniósł sie poziom sportowy naszej ekstraklasy, chciałbym żeby w sezonie było wiecej niż trzy dobre mecze do obejrzenia, dlatego wszystkim życzę bez zawiści udanych transferów.
Ostatnio edytowane przez Reser : 05.07.2010 o godz. 12:34.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 05.07.2010, 12:16
Reser napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim zachowaj szacunek do rywala. W polskiej ekstraklasie nie gra żadna Legła tylko Legia.
A po drugie jeżeli chodzi o Carbala, nigdy go nie widziałem, ale chciałbym żeby został znaczącym zawodnikiem w naszej lidze, jak również wszyscy Ci, którzy doszli do naszych rywali. Chciałbym, aby w końcu podniósł sie poziom sportowy naszej ekstraklasy, chciałbym żeby w sezonie było wiecej niż trzy dobre mecze do obejrzenia, dlatego wszystkim życzę bez zawiści udanych transferów.

A jak w przyszłym sezonie ta Legia nas wyprzedzi w walce o tytuł, to pierwszy polecisz jej pogratulować podniesienia poziomu sportowego?

Niech się ten poziom podnosi, ale nie kosztem naszej Wisły...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.07.2010, 12:25
morgenes napisał(a):Wyświetl post
A jak w przyszłym sezonie ta Legia nas wyprzedzi w walce o tytuł, to pierwszy polecisz jej pogratulować podniesienia poziomu sportowego?

A dlaczego nie? Jesli zdobędzie tytuł po sportowej i uczciwej walce? Korona Tobie z łowy spadnie jak pogratlujesz wygranej rywalowi? Jesli Wisła nie zdobedzie trofeum to tylko przez swoje błędy a nie innych. Przestańmy w końcu zyczyć wszystkiego co najgorsze rywalowi bo kto pod kim dołki kopie...
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.07.2010, 12:31

Czemu twierdzisz, że nie kosztem Wisły...? Dajmy na to Legia robiąc transfery doprowadza do tego, że również Wisła musi się wzmocnić. Takie jest prawo rynku, strata tytułu mistrzowskiego w tym sezonie sprowokowała zarząd do zmiany polityki transferowej i wdrożenia pewnych zasad mających ową politykę udoskonalić.
Tak więc żeby Wisła mogła się wzmacniać potrzebne nam są wzmacniające się Legia, Lech, Polonia i kilka innych klubów.
Spowoduje to ogólny rozwój ligi, a w konsekwencji większe budżety, lepszych zawodników co z kolei ponownie zwiększy jakość i renomę ligi i tak w kółko. Tylko w ten sposób Wisła ma realną szansę na jakiekolwiek dobre rezultaty w Europie, tak więc podstawą naszego rozwój jest rozwój naszych rywali.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.07.2010, 12:32
ja bym nie musial byc bogatym. Po prostu chcialbym ta kasa dysponowac ktora teraz Wisla ma z transferow Glowy i Marcelo. Jak na nasza lige sa to kosmiczne pieniadze i naprawde gdyby ze 4 mln z ego poszly na transfery to moznaby kuoic 1/3 pilkarzy do podstawowej jedenastki.
Obecnie brakuje nam srodkowego obroncy, skrzydlowego i napastnika. I wlasnie na tym bym sie skupil. Przydalby sie jeszcze jakis kreatywny srodkowy pomocnik ale to juz chyba za wiele by bylo, poza tym pomocnikow mamy wiele i najlepiej zeby Gargula sie sprawdzil i juz by pasowalo. Moznaby tez tego Holendra zakontraktowac jak za darmo (tylko ciekawe jaki chce kontrakt).
A wiec kupilbym jakiegos obronce za 1 mln Euro. Napewno mozna kupic solidnego grajka za ta kase. Oczywiscie to ze ktos kosztuje 1 mln E to nie znaczy ze na 100% wkomponuje sie w druzyne ale lepszy grac z nazwiskiem niz kolejny no name. Mysle ze za taka kase mozna kupic kogos z Balkanow kto ma papiery na gre.
Nastepnie rozejrzalbym sie za jakims skrzydlowym. Zakladajac ze mamy na skrzydlach Malego, Kirma i Lobo (Pitrka brozka przesunalbym na lewa obrone) to taki gosc pokroju Milinkovicia (ktory kosztuje ponoc raptem 500 tys E) powinien wystarczyc. Mysle ze przeroslby naszych skrzydlowych. Skupilbym sie rowniez na tym aby Kiro odzyskal forme bo napewnoi potencjal ma. A Lobo to taki zmiennik, ktory na 1 jedenastke sie nie nadaje ale na zmiennika to i owszem.
No i napastnik. Na tego wydalbym najwiecej. Mmy starego Zurawia ktory pewnie przerosnie lige ale czy jest w stanie pociagnac do przodu klub w LE? Niestety watpie. Brozka ktory jak jest w formie to jest zajebiscie ale gorzej jak gra caly sezon z kontuzjami bo nie mamy zmiennika dla niego. I Bogusia ktory tez nekany przez kontuzje zagubil forme i byc moze jej nie odzyska. Bogus tak jak Lobo, mysle ze idealny zmiennik ale niestety nic wiecej. Kupilbym takiego Cleo ktorym interesuje sie Lech czy jakiegos innego dobrego napastnika za powiedzmy 2 mln Euro. Mysle ze takie 3 mocne transfery sa nam potrzebne jak tlen. 3 nowe twarze za 4-5 mln Euro pozwolilyby miec nadzieje ze mozemy cos zwojowac w LE.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 05.07.2010, 12:33

Oczywiście że polecę i pogratuluję. Wisła wtedy bedzie musiała równać swój poziom z lepszymi drużynami i koniunktura sama się napędzi.

Myślenie jednostkowe to głupota. W lidze musi być kilka równorzędnych drużyn, bo rywalizacja w sporcie jest najważniejsza.

Poza tym nikt Wiśle nie broni robienia takich transferów jakie ma Legia i w takiej ilości jak oni - więc ja bym nie winił za to Legii, że ona podnosi swój poziom sportowy - tylko Wisłę, że ona nie próbuję do tego poziomu wyrównać.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.07.2010, 12:43
http://sport.interia.pl/raport/trans...-lubin,1502152

Trzeba przyznać, że przynajmniej na papierze ten grajek prezentuje się bardzo ciekawie. Gdy by do nas przyszedł, wszyscy na forum mówili by że bardzo dobry transfer
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.07.2010, 12:51
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post

Trzeba przyznać, że przynajmniej na papierze ten grajek prezentuje się bardzo ciekawie. Gdy by do nas przyszedł, wszyscy na forum mówili by że bardzo dobry transfer
W drugiej połówce sezonu wypadł ze składu, jak grał to ogony, stąd też zmienił klub na Zagłębie, a jego poprzedni klub bronił się przed spadkiem z Eredivisie. Ale i tak transfer niezły, z tym że raczej na miarę potrzeb Lubinian, nie Wisły. Chociaż warto dodać, że Horvath dość regularnie otrzymywał powołania do kadry, co prawda przegrywał rywalizację z Duricą i Skrtelem, ale miał szansę wyjechać na mudnial, jednak przez sytuację w klubie jego szansa przepadła. Pierwszy sezon w Holandii miał bardzo dobry, drugi był z czasem coraz słabszy. To tyle co się udało mi o nim dowiedzieć
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.07.2010, 12:55
Skoro to SF, a podobno jesteśmy zainteresowani Sadlokiem za 1 mln to myślę że niegłupim rozwiązaniem byłoby dorzucić 500 tyś Ruchowi i postarać się o.. Janoszkę. Bardzo podoba mi się jego gra. Myślę że poradziłby sobie u nas lepiej niż np. Sobiech.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 05.07.2010, 13:00
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Skoro to SF, a podobno jesteśmy zainteresowani Sadlokiem za 1 mln to myślę że niegłupim rozwiązaniem byłoby dorzucić 500 tyś Ruchowi i postarać się o.. Janoszkę. Bardzo podoba mi się jego gra. Myślę że poradziłby sobie u nas lepiej niż np. Sobiech.
Ale chłopaki rozszastaliście się z kasą. Może weźmy za 2,5 mln euro i Sadloka i Sobiecha i Janoszkę
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Stary 05.07.2010, 14:48
No pewnie tak ...
Powiem szczerze, że liczę na tego Holendra. Trudno go narazie oceniać, ale CV rzeczywiście ma dobre i fajnie by było, aby zaprezentował się solidnie w sparingu najbliższym.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 05.07.2010, 14:56
kosaTS napisał(a):Wyświetl post
No pewnie tak ...
Powiem szczerze, że liczę na tego Holendra. Trudno go narazie oceniać, ale CV rzeczywiście ma dobre i fajnie by było, aby zaprezentował się solidnie w sparingu najbliższym.

Holender jest na pewno ciekawym zawodnikiem na papierze. Jeżeli jego zdrowie, forma i przygotowanie fizyczne są na jako takim poziomie wartoby sie nad nim zastanowić - zwłaszcza, że to zawodnik z kartą w ręku. Oby tylko jego oczekiwania finansowe wobec Wisły nie były wygórowane.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Stary 05.07.2010, 15:20
Reser napisał(a):Wyświetl post
Holender jest na pewno ciekawym zawodnikiem na papierze. Jeżeli jego zdrowie, forma i przygotowanie fizyczne są na jako takim poziomie wartoby sie nad nim zastanowić - zwłaszcza, że to zawodnik z kartą w ręku. Oby tylko jego oczekiwania finansowe wobec Wisły nie były wygórowane.
Trzeba go brać tak jak z Ba było. Na pół roku, może rok z opcją przedłużenia.

Kameruńczyk jak ma RZECZYWIŚCIE 19 lat to też bym go prosił - przynajmniej narazie do ME
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.07.2010, 15:55
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post

Czy ja wiem czy wszyscy by mówili że bardzo dobry? Nie każdy zawodnik z Eredivisie będzie brylował w naszej lidze. Kiedyś do Amiki przeszedł ograny w Erevidisie niejaki Jaromir Simr i szału w naszej lidze nie zrobił, szybko wrócił do Holandii.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 05.07.2010 o godz. 16:01.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.07.2010, 15:56
kosaTS napisał(a):Wyświetl post
Trzeba go brać tak jak z Ba było. Na pół roku, może rok z opcją przedłużenia.

Kameruńczyk jak ma RZECZYWIŚCIE 19 lat to też bym go prosił - przynajmniej narazie do ME
Nie ma 19 lat.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.07.2010, 16:07
Wiem ,że Wisla sonduje Dusko Stajica czy bylby zainteresowany gra w naszym zespole.Nie pytajcie mnie o szczegoly bo tylko takie info dostałem.Nie wiem czy dobry zły grajek i czy dojdzie do podpisania kontraktu.
Ps kolego Mar 85 zdecyduj sie bo nie rozumie cie za bardzo albo najeżdzasz na moja osobe na forum albo piszesz na priv co z Milinkovicem?.Cos tu chyba nie pasuje
Odpowiedz cytując
staho
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 05.07.2010, 16:10
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Wiem ,że Wisla sonduje Dusko Stajica czy bylby zainteresowany gra w naszym zespole.Nie pytajcie mnie o szczegoly bo tylko takie info dostałem.Nie wiem czy dobry zły grajek i czy dojdzie do podpisania kontraktu.
Bez przesady, chyba do grania w rezerwach
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.07.2010, 16:12
Ps kolego Mar 85 zdecyduj sie bo nie rozumie cie za bardzo albo najeżdzasz na moja osobe na forum albo piszesz na priv co z Milinkovicem?.Cos tu chyba nie pasuje

Nazwisko nie powala. Wiek i jego dokonania też.

Gdybym był bogaty zatrudniłbym Smolarka.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.07.2010, 16:14
A ja wiem, że nie sonduje, bo Jarosz i Basałaj to nie idioci.

P.S.

Jak będziesz miał jakieś info to się wstrzymaj. To nie jest "Taniec na lodzie dla niedowartościowanych informatorów". Szkodzisz klubowi.
Odpowiedz cytując
Szyman423
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 05.07.2010, 16:14
A ja Gdybym był bogaty to kupiłbym Lucio i Canavaro ;dddddd
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.07.2010, 16:16
Słaby. Pozdro szejset.

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.07.2010, 16:43
Gdybym był bogaty to nie miałbym czasu wchodzić na to forum
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 05.07.2010, 16:44
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Nazwisko nie powala. Wiek i jego dokonania też.

Gdybym był bogaty zatrudniłbym Smolarka.
Ten Smolarek to nie jest zły pomysł - co prawda Matusiak nie wypalił, ale Ebi jakby ciut zdolniejszy i niespełniony. Tylko, że finansowo on tez jest niespełniony trochę i musiałbyś być bardzo bogaty.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.07.2010, 16:49
[QUOTE=zbymak;928551]Wiem ,że Wisla sonduje Dusko Stajica czy bylby zainteresowany gra w naszym zespole.Nie pytajcie mnie o szczegoly bo tylko takie info dostałem.Nie wiem czy dobry zły grajek i czy dojdzie do podpisania kontraktu.

Dusko co....nie no bez jaj, znowu Bośniak z 10 druzyny ligi czuje że maczał w tym palce Kapka
gość jest za darmo a oni sonduja czy bedzie łaskaw zagrac u nas, o mój Boże
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów