|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
średnio, niby gra dobrze średnia ocen 6.5 a przez troche ponad pol sezonnu strzelil 3 bramki, zaznacze że przez skuteczność nie zawsze go wystawialem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mam dziwny problem. Co zrobic, abym mogl wyslac scoutow gdzies dalej niz europa? Za pierwszym razem gralem Wisla i moglem wysylac scoutow wszedzie, a teraz zaczalem z wieksza liczba lig i moge wyszukiwac zawodnikow jedynie w europie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
polecam Marko MIlinkovicia do Wisly (pa -8) ;d nie wiecie moze kiedy jakies uaktualnienie wyjdzie do fma?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Do Wisly najlepiej kupic na poczatku gry ( lub po 1 sezonie ) Claudio Pitbula - ok 260k a po 2 sezonach sprzedany za 3-4M. Doskonaly napastnik na nasza lige.
Merter Yuce - 3 sezony w Lechu, srednia na koniec 7.80. Najlepszy DP w naszej lidze. 4,90 wslizgow na mecz, 95% celnosci podan. Ivan Pillud - Znakomity prawy obronca. Kupiony przez Wisle za 265k, sprzedany po 3 latach za 3,5M. Jeffrey Bruma - Kupiony za 850K, sprzedany za 3,5M. Nie wiem jakim cudem go Wisla kupila, ale gral w niej 3 sezony. Z Polakow to Daniel Golebiewski z Polonii - Idealny jako Joker. Po 10-15 bramek na sezon wystarczy jak na zmiennika. Sprawdzalem tych graczy w 4 roznych grach i wszyscy sie sprawdzili. Mam takich kilkudziesieciu w razie potrzeby Latka najnowsza. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Offline |
|
Jesli bedziesz odnosił sukcesy to powiekszy sie z czasem ta sieć skautingu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Na samym początku gry Wisłą Kraków można za darmo sprowadzić kilku reprezentantów:
- Bonaventure Kalou - napastnik/prawy pomocnik, dobry zmiennik, potrafi strzelić kilka bramek i asyst - Jurgen Macho - bramkarz z Austrii, o wiele lepszy od Pawełka - Ibrahima Faye - b. dobry lewy obrońca/stoper - Jari Litmanen - stary, ale jary, przez sezon wymiata jako pomocnik/napastnik Kilku reprezentantów, których można kupić za grosze na początku gry grając Wisłą: - Dawid Nowak - ok. 850 tyś euro, potencjalny król strzelców - Kamil Glik - ok. 300 tyś euro, pewny punkt obrony - Gonzalo Sorondo - ok. 225 tyś euro, prawdziwy lider defensywy W kolejnym sezonie (bez względu na to czy zakwalifikowałeś się do pucharów) można ściągnąć takich reprezentantów: - Amr Zaki - ok. 650 tyś euro, potencjalny król strzelców - Andranik - za free, genialny pomocnik - Mario Melchiot - za free, doświadczony prawy obrońca, ale wymiata jeszcze przez dwa sezony - Ariza Makukula - ok. 700 tyś euro, świetny napastnik i wygrywa wszystkie pojedynki główkowe - German Lux - ok. 400 tyś euro, bramkarz do pierwszej jedenastki na lata - Daniel Carvalho - za free, dobry ofensywny pomocnik - Hugo Viana - ok. 1 mln euro, ale to genialny zawodnik Radzę też obserwować od początku gry zawodnika Realu Madryt - Ruben De La Red , gdyż chętnie przechodzi do Wisły, a zawsze Real pozbywa się go wciągu 2 pierwszych sezonów, a to najlepszy zawodnik jaki może grać w Wiśle!!! Zaczynałem grę Wisłą na najnowszym patchu kilka razy (bo lubię ) i zawsze stawiam na powyższych piłkarzy, a oni zawsze chętnie przechodzą do Wisły. Szczerze polecam!P.S. Jeszcze dwie rady: 1. na początku gry radzę zwolnić asystenta i zatrudnić takiego, który ma jak najwyższe staty: ocena umiejętności i ocena potencjału 2. jak kupujecie powyższych piłkarzy, ale walczycie o nich z inną drużyną to możecie łatwo wygrać rywalizację - wystarczy dać troszeczkę wyższy kontrakt i (ważne!) dać zawodnikowi za podpis ze 100 tyś euro
Ostatnio edytowane przez iq1000 : 03.07.2010 o godz. 15:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Podał by ktoś linka do tej najnowszej łatki?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam jeszcze jedną radę: - po pierwszym sezonie warto zajrzeć do klubów Słowacji, ponieważ to kopalnia diamentów!!! Zawsze trafiam na prawdziwe perły. Wystarczy kazać Klejdinstowi (lub lepszemu skautowi), by złożył raport o reprezentantach Słowacji do lat 21 - zawsze jest co najmniej dwóch, którzy wymiatają od razu w pierwszym składzie, a nie są zbyt drodzy; zresztą wystarczy sprawdzić ich staty w klubach z pierwszego sezonu - po kilkanaście bramek i asyst bez względu na pozycję; raz trafiłem na napastnika i prawego obrońcę, innym razem na napastnika, lewego pomocnika i lewego obrońcę |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
iq1000 - a jakie kraje wybrałeś na początku zakładania kariery?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wybierałem Słowacji!
Po dwie ligi: Anglia, Włochy, Polska, Hiszpania Tylko główna liga: Austria, Belgia, Czechy, Francja, Niemcy, Grecja, Holandia, Norwegia, Portugalia, Rumunia, Rosja, Szkocja, Szwecja, Turcja, Serbia, Argentyna, Brazylia Gra działa sprawnie, a nie mam jakiegoś super komputera. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A przecież to dopiero mój trzeci sezon... Stan konta zostanie wzbogacony po sprzedaży choćby Marcelo, Kirma, Diary i Ba. PS. Jałocha ładnie strzela bramki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie opłaca się tak kisić kasy
Nic z tego nie masz, a zawsze warto sprowadzić 3-4 zawodników po 4 mln euro, którzy wywrócą ligę do góry nogami ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
3 razy zwyciężyłem Superpuchar Polski. 3 razy wywalczyłem awans do Ligi Mistrzów i gdzies tam zachodziłem w Lidze Europejskiej raz eliminując włoską Fiorientine, trzeci raz zmierzam pewnie po trzeci tytuł Mistrza Polski (13 meczów, 12 zwycięstw, 1 porażka, 9 punktów przewagi). W między czasie rozbudowałem jeszcze akademie piłkarską i bazę treningową. Najdroższe transfery jakie przeprowadziłem oscylowały wokół miliona euro. Copa (500 tys, Lamine Diara 800 tys, Antunes 1,2 mln z tym że po roku został sprzedany turkom za 4,2 mln euro)
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 04.07.2010 o godz. 10:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można kupować zawodników za grosze i sprzedawać ich za miliony, ale w Lidze Mistrzów nic nie osiągniesz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wydawać pieniędzy nie lubię. Wyniki w Lidze Mistrzów? No cóż, przyjdzie taki moment, że gdy będę miał kilkadziesiąt milionów to sięgnę po nie głębiej do portfela, ale i tak nie ma zbyt wielu, dużo lepszych piłkarzy niż tych którymi dysponuje obecnie, z odpowiednią reputacją dla polskiego klubu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
jak można w Wiśle założyć akademie Piłkarska
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Siemanko
Mam problem z save... Na kompie stacjonarnym normalnie gra mi hula, a jak wrzucam na laptopa to się nie chce wczytać... Miał ktoś taki problem i go rozwiązał |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
sprawdź czy na stacjonarnym nie miałeś ustawionej kompresji saveów, nie pamiętam dokładnie ale to może być związane z tym
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie już próbowałem skompresowane i nie przerzucić, ale dalej nie działa...
Najlepsze jest to, że nie wyskakuje żaden błąd, tylko wczytuje się cały czas jakieś 3cm paska i dalej ani drgnie, a gra się nie zawiesza... Założyłem nowy save na laptopie działa, ale ten najważniejszy z drugiego kompa się nie chce wczytać... :/ |
|
|
|
Member
Offline |
|
Jesli na stacjonarnym masz patch 10.3 to na laptopie musisz taki sam zainstalować i bedzie hulać zapewne ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Prawdopodobnie nie masz tej samej wersji gry
tzn na lapku masz ze wczesniejszym patchem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dzięki bardzo już wszystko hula ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
wiecie może czemu nie można kuźwa zrobić screena ? Bo wciskam print screen i nie wkleja się potem obraz w ogóle z gry tylko z pulpitu kompa !
A chce Wam pokazać, bo sądzę że jestem jedynym graczem z forum który zdobył LM i 2x LE ![]() i chce Wam przedstawić dowody po prostu na to |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
widzisz taki pech
kazdemu (ktory nie zdobył takich trofeów jak twoje) działa ten print screen. Może za duzo pucharów... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
alt + f9 screen zapisuje w C:MojeDokumenty/FM10/screenshoots ![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|