The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2010, 20:04
Wyniki nieoficjalne mówią, że wygrał Bronek K. i dobrze jeśli to prawda, ale...

... Ale PO dostaje niemal pełnie władzy na wielki kredyt. Teraz muszą działać. Wydaję mi się, że Kaczyński zbuduje silną opozycję na populistycznych hasełkach, a PO nie będzie miała dość odwagi by przeprowadzić konieczne, ale szkodzące wizerunkowi działania. Czyli pewnie przy następnych wyborach wygra PiS jako "naturalny antagonista PO", a my zamiast wyklarowania się konkretnych sił politycznych ch*ja dostaniemy.

Co za bagno...
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.07.2010, 20:04
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli taaaaki "inteligent" mówi, że to "Polsce wyjdzie na dobre".... zaczynam się bać.

Cóż PO ma pełnię władzy, zarazem odpowiedzialności za Nasz Kraj, teraz już się nie da kierować każdej decyzji tym co podpowiedzą sondaże. A za rok powiemy sprawdzam.
PO nie ma pelni wladzy bo jest PSL

Wybierajac prezydenta nie kierowalem sie sprawami gospodarczymi , bo to jest w glownej mierze w kwestii rzadu, tylko wybieralem czloweika ktory ma reprezentowac mnie i Polske
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.07.2010, 20:07
Jesli uwazasz ze gospodarcze sprawy to sprawa tylko rzadu to gratuluje. Z taka wiedza isc na wybory prezydenckie...
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.07.2010, 20:08
A więc witajcie w PRL-u. Marionetka a zarazem kukła Tuska została osadzona w fotelu. Dostanie teraz zestaw długopisów do podpisywania ustaw wysmażonych przez sobiesiakopodobnych, którzy nie będą już musieli spotykać się na cmentarzach. Teraz czekamy na wyprowadzenie Polski z NATO jak obiecała nam ta piąta twarz Światowida.
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 04.07.2010, 20:08
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Wyniki nieoficjalne mówią, że wygrał Bronek K. i dobrze jeśli to prawda, ale...

... Ale PO dostaje niemal pełnie władzy na wielki kredyt. Teraz muszą działać. Wydaję mi się, że Kaczyński zbuduje silną opozycję na populistycznych hasełkach, a PO nie będzie miała dość odwagi by przeprowadzić konieczne, ale szkodzące wizerunkowi działania. Czyli pewnie przy następnych wyborach wygra PiS jako "naturalny antagonista PO", a my zamiast wyklarowania się konkretnych sił politycznych ch*ja dostaniemy.

Co za bagno...
Populistyczne hasełka to póki co domena PO, bądźmy szczerzy. Wyklarowane główne siły polityczne masz podane jak na talerzu. To czy ktokolwiek w PO ma jaja, żeby przeprowadzić jakiekolwiek pozytywne reformy gospodarcze to zupełnie inna sytuacja.
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.07.2010, 20:09
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
I co by Ci ten Kaczyński dał? Chore ataki...podsłuch?...o jakim czystym sumieniu piszesz...Ten co sterował bratem i miał już swoją szanse jak był premierem...sprzedał się Samoobronie i PLR , zrobił cyrk powołując Lepera i Giertycha ministrami...
Pytanie powinno być-" co Ci Kaczor i PiS zabrał". jak dla mnie EURO 2012 dla Krakowa wystarczy
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.07.2010, 20:10
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A więc witajcie w PRL-u. Marionetka a zarazem kukła Tuska została osadzona w fotelu. Dostanie teraz zestaw długopisów do podpisywania ustaw wysmażonych przez sobiesiakopodobnych, którzy nie będą już musieli spotykać się na cmentarzach. Teraz czekamy na wyprowadzenie Polski z NATO jak obiecała nam ta piąta twarz Światowida.
to będzie tak dobrze jak za czasów Gierka?
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.07.2010, 20:11
PO ma teraz wszystko... prezydenta, premiera, a także trzecią władzę (SN i TK) oraz częśc czwartej władzy (media).

Jestem ciekawy co będzie z Pospieszalskim, Lichocką, Ziemkiewiczem i Widsteinem?
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.07.2010, 20:12
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Pytanie powinno być-" co Ci Kaczor i PiS zabrał". jak dla mnie EURO 2012 dla Krakowa wystarczy
5 lat masz ? miej pretensje do Majchrowskiego ktory mial w dupie pzygotowanie stosownych papierow, liczac na to ze Kraków jest pępkiem swiata i tak dostanie EURO.
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.07.2010, 20:13
Cytat:
a także trzecią władzę (SN i TK)
Czy ta opinia nie idzie za daleko ?
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 04.07.2010, 20:14
AS82 napisał(a):Wyświetl post
PO nie ma pelni wladzy bo jest PSL[...]
Jednak zawsze się znajdzie jakaś wymówka

AS82 napisał(a):
[...]Wybierajac prezydenta nie kierowalem sie sprawami gospodarczymi , bo to jest w glownej mierze w kwestii rzadu, tylko wybieralem czloweika ktory ma reprezentowac mnie i Polske
Jasne, w Moskwie powie dyplomatycznie, iż Polacy defilowali już tutaj 400 lat temu, powodzianom powie, iż po kilku zalaniach zdążyli się już "oswoić z żywiołem", a powołując kogokolwiek na jakieś stanowisko nie będzie wiedział jakie wcześniej jego nominat piastował. Ważne, że będzie śmieszniej, za PRL-u też się tak pocieszaliśmy
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.07.2010, 20:14
no cóż patrząć po tych sondażach im większa wiocha tym większe poparcie Kaczyńskiego..
to samo ma sie ma co do wykształcenia....
AS82
Banita

Stary 04.07.2010, 20:15
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Jestem ciekawy co będzie z Pospieszalskim, Lichocką, Ziemkiewiczem i Widsteinem?
Dobrze ze chociaz posypales głowe popiolem na temat dziennikarstwa w TVP
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.07.2010, 20:18
klusek106;927718[B napisał(a):
]5 lat masz ?[/B] miej pretensje do Majchrowskiego ktory mial w dupie pzygotowanie stosownych papierow, liczac na to ze Kraków jest pępkiem swiata i tak dostanie EURO.
Rozczaruje Cię.Więcej.Parafrazując zdanie napiszę: miej klase po porażce i pozwól byc innym dumnym po zwycięstwie.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.07.2010, 20:19
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
no cóż patrząć po tych sondażach im większa wiocha tym większe poparcie Kaczyńskiego..
sondaże sondażami. W mojej rodzinie wszyscy z wyższym wykształceniem zagłosowali na Kaczyńskiego, ja też choć jestem w trakcie studiów. Dodam, że wszyscy jesteśmy zaściankowymi mieszkańcami podkrakowskiej wsi tzw. ciemnogród?
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
JEDREK76
konserwa

Stary 04.07.2010, 20:20
Wykształcony mieszczuch się odezwał. Może nam się przedstawisz, gdzie mieszkasz co ukończyłeś Pewnie padniemy na twarz przed tobą...
AS82
Banita

Stary 04.07.2010, 20:22
Jednak zawsze się znajdzie jakaś wymówka

Jasne, w Moskwie powie dyplomatycznie, iż Polacy defilowali już tutaj 400 lat temu, powodzianom powie, iż po kilku zalaniach zdążyli się już "oswoić z żywiołem", a powołując kogokolwiek na jakieś stanowisko nie będzie wiedział jakie wcześniej jego nominat piastował. Ważne, że będzie śmieszniej, za PRL-u też się tak pocieszaliśmy
To żadna wymówka ,tylko koalicjant PO ,wiec jakby ci przyszlo rozliczać PO ,że mając prezydenta np. nie wprowadziła podatku liniowego

Nie sadze zeby smienszniej niz za L.Kaczynskiego

ale poczekajmy na oficjalne wyniki..
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.07.2010, 20:23
Radość ze zwycięstwa jest tak wielka że musisz pocisnąć konkurentowi?
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.07.2010, 20:24
Wrzucam jako ciekawostkę. Ja tam czekam na wyniki.
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 04.07.2010, 20:25
Cholera uczciwie pracuje, skończyłem dwa kierunki na powiedzmy prestiżowej polskiej uczelni, oba pozwalające mi zająć pewne stanowisko przy komentowaniu naszej rzeczywistości politycznej a dodatkowo mieszkam w Krakowie ..... więc jestem pewien iż tylko zdawało mi się, że głosuję na Kaczyńskiego a moje półkule mózgowe tworząc tą iluzję musiały kierować moją rękę do zakreślenie kratki z nazwiskiem Wąsa ...
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.07.2010, 20:26
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Populistyczne hasełka to póki co domena PO, bądźmy szczerzy. Wyklarowane główne siły polityczne masz podane jak na talerzu. To czy ktokolwiek w PO ma jaja, żeby przeprowadzić jakiekolwiek pozytywne reformy gospodarcze to zupełnie inna sytuacja.
Hasełka i obietnice bez pokrycia (czego uczą ostanie lata), to generalnie domena naszych "polityków". Wyklarowanych sił to ja nie widzę. Wciąż mamy i mieć będziemy PiS vs. PO czyli byle jakie partie. Obie bez jaj, obie dążące byle do władzy, obie pozorujące działania. Ten się pokaże z pielęgniarkami, a ten z górnikami... Mogę zagłosować na SLD, ale po co skoro na chwilę obecną nie ma szans na realne rządzenie, a ich program pozostawia wiele do życzenia. UPR natomiast jest traktowane jako nieszkodzący wariaci, mający przy tym zbyt "utopijny" program. Wciąż mamy wybór mniejsze lub większe zło.

A tak w ogóle jako WIŚLACY szanujmy się i odpuśćmy sobie teksty o wykształciuchach oraz o wieśniakach zdjętych z traktora, czy mocherach wprost z katolickiej światyni. BARDZO PROSZĘ !!!
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 04.07.2010 o godz. 20:31.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.07.2010, 20:26
widze, ze przeciwnika PO straszny gul skoczyl.
przeciwnicy PiSu przezyli Kaczora (nawet doslownie ), to wy przezyjecie Komara.
jakos wam wtedy nie przszkadzala dwuwladza (sejm i prezydent) PiSu, ktora zreszta skonczyla sie jak sie skonczyla.
tak, ze luuuuz, wakacje sa.

p.s. zreszta z ew. swietowaniem albo placzem poczekajcie chociaz do rana.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 04.07.2010 o godz. 20:28.
Wisła Kraków
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.07.2010, 20:28
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze ze chociaz posypales głowe popiolem na temat dziennikarstwa w TVP
Raczej na temat niszczenia ludzi pod rządami PO (np. naciski na IPN żeby zwolnili Cenkiewicza i Gontarczyka, szykany wobec Zyzaka za książkę o Wałęsie, szykany za film "Solidarni 2010"). Scenariusz z PRL-u jak postępować wobec niepokornie myślących. Kumple obecnej marionetki, którymi się już posługiwał w swojej prywatnej sprawie(WSI) mają sowieckie przeszkolenie i pomogą w razie czego.
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.07.2010, 20:32
Wykształcony mieszczuch się odezwał. Może nam się przedstawisz, gdzie mieszkasz co ukończyłeś Pewnie padniemy na twarz przed tobą...
jestem z N. H. i obydwoje mi zwisają ....
jak chcesz coś więcej wiedzieć o moich preferencjach to prosze zajrzyj tu...
http://mw.org.pl/

a moje wykształcenie.. hm zwykłe mgr..//// wiesz armii nie lubiałem....

aha padać od razu nie musisz.... kto honorowy podejmie walke... jakiś ring zawsze sie znajdzie...
Ostatnio edytowane przez fan1906 : 04.07.2010 o godz. 20:41.
JEDREK76
konserwa

Stary 04.07.2010, 20:42
jestem z N. H. i obydwoje mi zwisają ....
jak chcesz coś więcej wiedzieć o moich preferencjach to prosze zajrzyj tu...
http://mw.org.pl/

a moje wykształcenie.. hm zwykłe mgr..
Gdzieś mam twoje preferencje... Skoro mieszkasz w NH (jak i ja zresztą), to jesteś elementem napływowym, więc Mamusi i Tatusiowi, tudzież Babci i Dziadkowi też byś pocisnął z racji miejsca urodzenia bądź zamieszkania Mgr., czego i gdzie
Im bardziej ciśniesz komukolwiek z racji miejsca urodzenia bądź wykształcenia tym większym dla mnie burakiem jesteś.
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.07.2010, 20:44
UniaTarnówZKS1928

Zastanawiam się czy oni w tych sondażach uwzględnili frekwencje z województw. Bo jeśli wzięli losowo ankieterów po całej Polsce, i potem zsumowali wyniki to frekwencji według województw trudno było im uwzględnić a to daje nadzieje Kaczyńskiemu. Zobaczymy. Jak pierwsze wyniki(podobno z mniejszych miejscowości) dadzą tak z co najmniej 4% przewagi Kaczyńskiemu to jest nadzieja.
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.07.2010, 20:48
Te wyniki które ja przedstawiłem to dane PKW także wszystko to jest oficjalne z wszystkich komisji. Jedyne pytanie to kto głosował od 17 do 20. Innych pytań nie ma jeśli chodzi o te statystyki.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.07.2010, 20:53
gdyby Jarek miał ze 20 lat mniej,długonogą żone i dobrze tańczył z bliźniaczkami to by wygrał z Bronkiem.Przykre to ale ludzie w dużej mierze patrzą na opakowanie a nie na to co ma dany kandydat do zapropowania.Większośc społeczeństwa ma socjalistyczne poglądy i tu duża przyszłośc przed Napieralskim
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.07.2010 o godz. 20:55.
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 04.07.2010, 20:54
Pewnie "marketing i zarządzanie" na KSW
W życiu ważne są tylko chwile...
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.07.2010, 20:56
Ale to nie wiocha wybrała matoła, który kompromituje się przy każdej wypowiedzi. Pozdrawia piąta twarz Światowida.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów