The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mic1992
Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2010, 17:51
ja_ napisał(a):Wyświetl post
HAHAHAHA, jasne przetestujmy Gaia Assulina jedną z największych nadziei Barcelony...

no już nie nadzieja, odszedł z barcelony
Odpowiedz cytując
ja_
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 03.07.2010, 17:52
Ważne, że nią był, co świadczy o tym, że raczej do Wisły się nie nadaje.
Odpowiedz cytując
mic1992
Member

Od: 12.2009

Stary 03.07.2010, 17:54

Zgadza się, na 99% wyrwie go renomowany klub z dużo lepszej ligi niż polskiej ekstraklasy
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.07.2010, 17:55
Skoro nią był, a nie jest to nie nadaje się do Barcy, a nie do Wisły
Odpowiedz cytując
ja_
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 03.07.2010, 17:58
Ale o ile mi wiadomo to Barca walczyła o przedłużenie z nim kontraktu, tylko on nie chciał bo wiedział, że gdy jego rywalami są np. Iniesta czy Messi szanse na przebicie się ma małe, ale z tego co wiem to podpisaniem kontraktu z nim jakiś czas temu zainteresowała się Chelsea.
http://www.goal.com/en/news/11/trans...lona-youngster
Ostatnio edytowane przez ja_ : 03.07.2010 o godz. 18:02.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.07.2010, 18:26
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
To po co piszesz o jakichś grajkach z Mundialu?
Boze nie chce mi sie odpisywac juz. Demagogie walnales jak nigdy. Pisalem o tym ze nie od razu Krakow zbudowano w kontekscie twojego stwierdzenia ze mamy sciagac do siebie znanych pilkarzy. A pisalem o tych grajkach z mundialu bo jakbys nie doczytal znacznie wczesniej byla mowa o tym ze "podobno" Wisla negocjuje z jakims lewoskrzydlowym ktory gral na MS w RPA. Zawisc, ze nie masz racji zaslepila ci oczy ze nie byles w stanie przeczytac CALOSCI moich ostatnich postow w tym temacie?
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.07.2010, 11:46
No, to teraz masz swoją politykę mocarstwową. Heh, wiedziałem, że Marcelo odejdzie - tylko po co w takim razie sprzedawali Głowackiego?
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.07.2010, 13:18
Dobra to ja przedstawię swoją teorię, która narodziła się w mojej głowie po przeczytaniu informacji o tym że Marcelo ma odejść do PSV.

Jeżeli będzie za niego suma rzędem 3 mln kupią Sadloka który nie zagrał w meczu Ruchu w el.LE. Być może wcześniej było że jeśli Marcelo odejdzie alternatywą dla niego będzie Sadlok.

Z polskich młodycha zawodników wolę o wiele bardziej Sadloka niż przykładowo Glika jednakże jak wszyscy doskonale wiemy Marcelo to zawodniki wyraźnie przewyższający poziomem naszą ligę już w 2 ostatnich okienkach martwiliśmy się by nie odszedł teraz to się nietety najprawdopodobniej spełni.

Po tym co Marcelo pokazał u nas nie mozemy w nieskończoność blokować mu transferu gdzyż w końcu będzie dla niego za późno tak jak np. dla Brożka. Dlatego ten transfer bedzie ukłonem w stronę Marcelo za 2 lata profesjonalnego reprezentowania naszego klubu.

Jest jeszcze możliwość(tu już wielka teoria spiskowa) że Kasperczak specjalnie dał Marcelo wczoraj cały mecz by był zmęczony i oblał testy ale to już całkowite s-f z mojej strony.

Jestem rozgoryczony tym że Marcelo nas opuści przed pucharami, by przynajmniej nam pomóc dostać się do fazy grupowej.

Wszystkie moje dywagacje są tylko na podstawie obserwacji nie mam żadnych tajemnych informatorów.
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.07.2010, 13:22
Sprzedaz Glowy to byl uklon w kierunku jego osoby, nalezy mu sie dobry kontrakt, na emeryture za te wszystkie lata ktore spedzil w naszej Wiselce.

A odnosnie Marcelo no coź tak jest zycie, nadchodzi dobra oferta zawodnik bradzo chce odejsc coź mozna zrobic w przypadku znakomitej oferty trzeba bylo zgodzic sie na transfer, napewno jest zal ze tak znakomity zawodnik opuszcza nasze szeregi, no ale pozwolmy mu spelniac marzenia !
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.07.2010, 13:34
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
Dobra to ja przedstawię swoją teorię, która narodziła się w mojej głowie po przeczytaniu informacji o tym że Marcelo ma odejść do PSV.

Jeżeli będzie za niego suma rzędem 3 mln kupią Sadloka który nie zagrał w meczu Ruchu w el.LE. Być może wcześniej było że jeśli Marcelo odejdzie alternatywą dla niego będzie Sadlok.

Z polskich młodycha zawodników wolę o wiele bardziej Sadloka niż przykładowo Glika jednakże jak wszyscy doskonale wiemy Marcelo to zawodniki wyraźnie przewyższający poziomem naszą ligę już w 2 ostatnich okienkach martwiliśmy się by nie odszedł teraz to się nietety najprawdopodobniej spełni.

Po tym co Marcelo pokazał u nas nie mozemy w nieskończoność blokować mu transferu gdzyż w końcu będzie dla niego za późno tak jak np. dla Brożka. Dlatego ten transfer bedzie ukłonem w stronę Marcelo za 2 lata profesjonalnego reprezentowania naszego klubu.

Jest jeszcze możliwość(tu już wielka teoria spiskowa) że Kasperczak specjalnie dał Marcelo wczoraj cały mecz by był zmęczony i oblał testy ale to już całkowite s-f z mojej strony.

Jestem rozgoryczony tym że Marcelo nas opuści przed pucharami, by przynajmniej nam pomóc dostać się do fazy grupowej.

Wszystkie moje dywagacje są tylko na podstawie obserwacji nie mam żadnych tajemnych informatorów.
jak moze Sadlok ,zastapic Marcelo?goscia ktory trzymal te obrone i strzelal gole?ile bramek strzelil Sadlok,co on w ogole reprezentuje,jest cienki jak dupa węża!!!?jak ma przyjsc to wole zeby za Marcelo grali Cleber i Kowalski
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.07.2010, 13:41
Niech ręka Boska chroni tego, który odpowiada za transfery jeśli poważnie myśli on o zatrudnieniu Sadloka.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 04.07.2010, 13:59
A to niby czemu? Cos czuje ze mimo wszystko to nie koniec niespodzianek w tym okienku. I to mimo wszystko bardzo pozytywnych.
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.07.2010, 14:20
dla tych, którzy są na "nie" dla Sadloka:
polecam obejrzeć mecze Hiszpanii w RPA i zauważyć, że nie znalazł się jeszcze obrońca, którym Villa nie kręciłby w podobnym stylu jak robił to z Sadlokiem

a sam zawodnik -> młody, perspektywiczny, z dobrą techniką -> jeżeli nie chce się mieć w wyjściowej 11 samych obcokrajowców, to jest to jeden z niewielu graczy w Polsce, których warto kupić
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.07.2010, 14:25
Z naszej drużyny już nikt nie odejdzie. Straciliśmy 8 zawodnik z tego 3 podstawowych obrońców i wartościowego Issa Ba (jednakże z nim nie przedłużono kontraktu ze względu na podatność na kontuzje). Pan Basałaj nie miał duzo do powiedzenia jak Marcelo wybrał grę w PSV. Niestety jest to smutne, ale z niewolnika nie ma pracownika. Jedyne co może jeszcze dołować to kwota za jaką sprzedaliśmy naszego defensora. 2.5-3mln euro robi wrażenie, ale nie za Marcelo. Ten zawodnik to klasa 3.5-5mln euro. Nie oczekujcie tego, że wszyscy będą grać dla Wisły i pod Wisłę. Napewno wyjaśni się dużo, ale nie wszystko odnośnie nowych zawodników przed meczem w lidze europejskiej.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 04.07.2010, 14:36
Dlaczego nie Sadlok? Po pierwsze dla zasady. Nie jesteśmy żywicielem Ruchu żeby płacić im tak horrendalne kwoty, jakie rzucają za zawodnika jednego sezonu. Po drugie straciliśmy dwóch najlepszych stoperów w tym kapitana, którzy stanowili najlepszą defensywę w lidze podczas minionego sezonu. Żaden Sadlok nie zastąpi tych zawodników. Może kiedyś... Ale kiedyś to mi u ch*ja lata, bo za 2 tyg. gramy pierwszy mecz o stawkę. Po trzecie sprzedając Marcelo i Głowackiego zarobiliśmy zapewne ponad 3mln. euro i sporą dziurę na kontrakt, grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Choć jak to z tym bywało wszyscy wiemy. Sadlokowi mówię "czemu nie", pod warunkiem, że zawita do nas ktoś, kto z miejsca przynajmniej na papierze będzie w stanie zastąpić Głowackiego i/lub Marcelo. I bynajmniej nic tu do rzeczy nie ma czy Sadlokiem, czy innym stoperem w RPA kręcił Villa.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 04.07.2010 o godz. 14:38.
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Stary 04.07.2010, 14:58
gdy Marcelo przychodził do Wisły był takim samym no-name'm jak Sadlok na tę chwilę.
Już nie pamiętacie jego pierwszych meczów, gdy każdy pojedynek o górną piłkę to był pewny faul za odpychanie rękami?

Ruch dyktuje horrendalne ceny, ale jak za Milinkovica - takiego samego no-name'a, w dodatku z gorszego klubu - lekką ręką wydalibyście to 500 euro. Brak konsekwencji.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.07.2010, 15:01
_barszczu napisał(a):Wyświetl post
gdy Marcelo przychodził do Wisły był takim samym no-name'm jak Sadlok na tę chwilę.
Już nie pamiętacie jego pierwszych meczów, gdy każdy pojedynek o górną piłkę to był pewny faul za odpychanie rękami?

Ruch dyktuje horrendalne ceny, ale jak za Milinkovica - takiego samego no-name'a, w dodatku z gorszego klubu - lekką ręką wydalibyście to 500 euro. Brak konsekwencji.
Nie widzisz tej konsekwencji u niektórych? Sadlok ma to nieszczęście że jest Polakiem a Milinković to cudzoziemiec, a to dla wielu z tego forum najważniejsze. Wielu tu wierzy że każdy Polak to drewno piłkarskie a każdy "stranieri" to drugi Lucio czy Messi

A Sadlok to bardzo dobry kopacz, wg mnie będzie lepszy od Głowackiego, niestety jak każdy na tej pozycji musi tych kilka błędów zrobić żeby nabrac doświadczenia.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.07.2010 o godz. 15:03.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 04.07.2010, 15:04
Podobno dostaliśmy za Marcelo 3,8 mln euro +20 % od następnej transakcji. Piszę w S-F żeby nie było, że rozpuszczam plotki bez potwierdzenia.

Jak dla mnie za taką kasę to świetny interes. Fajnie byłoby pozyskać w jego miejsce Tomislava Barbaricia.
Sadlok - jestem na tak, ale nie za taką kasę jak się tu wcześniej przewijała i dobrze byłoby, żeby to nie jedyne wzmocnienie w obronie.

Jedno jest pewne: w tej sytuacji czeka nas naprawdę gorący tydzień na rynku transferowym.
Ostatnio edytowane przez Snow : 04.07.2010 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 04.07.2010, 15:05
Nie wiem czy sobie zdajecie z tego sprawe ale Sadlok to 3 najlepszy stoper w Polsce. Zaraz po Marcelo i Glowackim, i pomiedzy tymi zawodnikami az tak duzej roznicy nie ma. Powiecie brak zgrania. paradoksalnie brak zgrania stoperow mozna nadrobic szybkoscia.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 04.07.2010, 15:07
Snow napisał(a):Wyświetl post
Podobno dostaliśmy za Marcelo 3,8 mln euro +20 % od następnej transakcji. Piszę w S-F żeby nie było, że rozpuszczam plotki bez potwierdzenia.

Jak dla mnie za taką kasę to świetny interes. Fajnie byłoby pozyskać w jego miejsce Tomislava Barbaricia.
Jeśli kwota którą podajesz jest prawdziwa, to jest to dobry deal. Z naszej ligi na ten moment to 4-5 mln euro to maksimum za jakie może ktoś odejść (napastnicy) a za obrońcę to bardzo dobra cena.

I jeśli miałby za niego przyjść Barbarić - to czemu nie.
Najlepiej Barbaric z Sadlokiem żeby było w kim wybierać
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Stary 04.07.2010, 15:08
Są rzeczy w piłkarskim rzemiośle, które nie przychodzą z wiekiem i których na pewnym poziomie piłkarz nie przeskoczy. Akurat te moim zdaniem Sadlok posiada - dobrze ułożona stopa, świetna jak na polskie warunki technika użytkowa. Głowacki przychodził do Wisły w podobnym momencie swojej kariery - jako wybijający się obrońca ligowy, jednak moim zdaniem wtedy prezentował się gorzej pod względem indywidualnych umiejętności od Sadloka.

Ktoś tu wciąż zapomina, że graczy na poziomie Marcelo z naszej ligi się wyłącznie SPRZEDAJE, kopacze o takich umiejętnościach do Polski nie przyjdą, bo to byłby dla nich krok wstecz. Dlatego też - w przypadku pozycji obrońcy - wolę Sadloka niż jakiś odrzut z zachodu.

edit.

zapomniałbym - dochodzi kolejny argument:

kupując Sadloka osłabiamy konkurencję. Jeśli nie zrobi tego Wisła, to zrobi to Lech/Legia i wtedy będziecie dopiero płakać.
Ostatnio edytowane przez _barszczu : 04.07.2010 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 04.07.2010, 15:11
No nie wiem czy Marcelo był tak całkiem anonimowy, a przede wszystkim czy prezentował ten poziom, co Sadlok... Marcelo miał na koncie niemało występów w Santosie, a zanim trafił do Wisły był chyba nawet jego podstawowym stoperem i brazylijscy działacze wcale nie chcieli go tak łatwo puścić. Poza tym Marcelo miał się przy kim ograć.

Niech Sadlok przyjdzie, ale niech przyjdzie też inny zawodnik.

Wspomniana kwota jeśłi jest prawdziwa, to jest chyba maksimum jakie można było wyciągnąć. Generalnie dobry biznes, ale wiadomo, że żal takiego zawodnika.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 04.07.2010 o godz. 15:13.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 04.07.2010, 15:12
Jako zapalony fan PSV moge potwierdzic ze to chodzilo o taka kwote transferowa tylko niepotrzebnie ktos to tutaj umiescil. Moze to miec wplyw na nasze negocjacje. "A co, maja kase? To niech dadza 2 miliony euro."
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.07.2010, 15:15
Jeśli to naprawde taka kasa to wystarczy na 4-5 mocnych transferów....ale wątpie aby były zrealizowane
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Stary 04.07.2010, 15:16
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem czy Marcelo był tak całkiem anonimowy, a przede wszystkim czy prezentował ten poziom, co Sadlok... Marcelo miał na koncie niemało występów w Santosie, a zanim trafił do Wisły był chyba nawet jego podstawowym stoperem i brazylijscy działacze wcale nie chcieli go tak łatwo puścić. Poza tym Marcelo miał się przy kim ograć.
A działacze Ruchu chcą puścić Sadloka? nie
Sadlok - bądź, co bądź - jest reprezentantem Polski, epizodycznym ale jest
Co do poziomu umiejętności - tutaj kwestia dyskusyjna, Marcelo był najlepszym zawodnikiem Wisły, ale początków nie miał olśniewających. Można tylko gdybać jak rozwinie się Sadlok, ale predyspozycje ma podobne.

Ja widzę tu dużo podobieństw
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.07.2010, 15:17
Teraz jak znacie kwote transferu to niektore osoby sie zastanowią zanim zaczna najeżdzać na zarzad.Musiecie wiedzieć jedno ,ze jak wpłynela oferta do Wisły to nie bylo zgody na jego odejscie w tym okienku a dopiero w nastepnym.Niestety Marcelo zaczal okazywac swoje nie zadowolenie tzw fochy .Wisła po przeanalizowaniu całej sytuacji postanowila sie zgodzić na transfer za odpowiednia kwote.Myslicie ,że byłaby zgoda na odejscie gdyby nie bylo kogoś na jego miejsce? Teraz juz znikam zeby nie draznić "tygrysków" moja obecnoscia.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 04.07.2010, 15:18
barszczu Sadlok jest lepszy od Marcelo gdy ten do nas przychodzil. Ale to tylko moje zdanie.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 04.07.2010, 15:20
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie widzisz tej konsekwencji u niektórych? Sadlok ma to nieszczęście że jest Polakiem a Milinković to cudzoziemiec, a to dla wielu z tego forum najważniejsze. Wielu tu wierzy że każdy Polak to drewno piłkarskie a każdy "stranieri" to drugi Lucio czy Messi

A Sadlok to bardzo dobry kopacz, wg mnie będzie lepszy od Głowackiego, niestety jak każdy na tej pozycji musi tych kilka błędów zrobić żeby nabrac doświadczenia.
Chłopie ale oni chcą ponad 1 000 000 EURO (słownie milion) za polskiego zawodnika, który tylko jest perspektywiczny i nic więcej.W dodatku to Polak, a Polacy wszyscy wiedzą jaką mają piłkarską mentalność.
Za milon Euro to można ściagnąć reprezentanta poważniejszego kraju od Polski.
Masz milon euro?Zapłac ze swoich

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Stary 04.07.2010, 15:24
znajdź środkowego obrońcę, reprezentanta poważniejszego kraju niż Polska, w wieku 21 lat, który będzie chciał grać w Wiśle
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 04.07.2010, 15:26
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie ale oni chcą ponad 1 000 000 EURO (słownie milion) za polskiego zawodnika, który tylko jest perspektywiczny i nic więcej.W dodatku to Polak, a Polacy wszyscy wiedzą jaką mają piłkarską mentalność.
Za milon Euro to można ściagnąć reprezentanta poważniejszego kraju od Polski.
Masz milon euro?Zapłac ze swoich
A ty masz?

To jest temat SF "gdybym miał czyli SF itd" - więc piszę gdybym miał, to bym dał do 800 tysięcy euro za Sadloka. Dotarło?

Sadlok wg mnie będzie lepszy i to sporo od Głowackiego i pomarzyć o nim w Wiśle sobie mogę. Od tego ten temat. Bardziej wierzę w rozwój Sadloka niż Bunozy co nie znaczy że "bosniacki" Wasiluk nie wypali.

Lewandowski też jest Polakiem. Błaszczykowski też i gdyby teraz byli w lidze do wzięcia za 1 mln euro brałbym bez wahania! A ty? Patrzysz na paszport w pierwszej kolejności czy na potencjał w danym zawodniku? Bez złośliwości powiem - głupi nie jesteś ale z lekka "cięty" na mnie. Jak "ciętość" odpuścisz to możemy pogadać
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów