|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Glowacki + Marcelo = 4 miliony euro Szrot = 1 milion euro 3 milionki pojda do kieszeni niestety Cupiałka. Nie placz pozniej, jak Wisla odpadnie w I rundzie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A kto w ogóle napisał tą głupo o 2.4 mln. Marcelo miał wisane w kontrakcie sumę odstępnego 5 mln euro.Nie piszę, że poszedł za piątke, ale podejrzewam, że coś ok 4.
Skeba, a ty dziękuj Cupiałowi za te 13 lat, bo gdyby nie on, to pewnie gralibysmy o środek tabeli.13 lat to pewnie średni wiek użytkowników tego forum
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 04.07.2010 o godz. 15:10.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ludzie zrozumcie jedna sprawe....nawet jesli do klubu zostanie sprowadzony DOBRY DOSWIADCZONY stoper to nie likwiduje problemu, bo powtarzam po raz kolejny w zespole poza nazwiskami potrzebny jest kolektyw, a linia obrony jest tak specyficzna formacja, ze tu to jest 3 razy bardziej niezbedne jak w innych formacjach, przyklad cala linia wychodzi na plapke offside-owa i wystarczy ze jeden zawodnik ktory z braku zrozumienia zawali i juz jestesmy w kaczej dupie, mozna by tu mnozyc przyklady.
Tu juz nie chodzi nawet o kase, decyzja o zdekompletowaniu obrony na 2 tyg przed meczem LE jest jak Harakiriiiiii!!!
Ostatnio edytowane przez dzollo : 04.07.2010 o godz. 15:13.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
może warto byłoby się zastanowić nad sprowadzeniem do klubu ponownie Jacka Bednarza, może sprowadził by nam kolejną perełkę za free a potem byśmy skasowali za niego 10 mln zł ? sam fakt , że taki grajek jak Marcelo u nas grał to zjawisko niecodzienne, podejrzewam, że Jacek go namówił do tego rysując mu perspektywę wybicia się na głębsze wody (niestety) z przeciętnej Wisły. I tak obrońca pyknoł u nas 10 bram co zrobiło wrażenie na PSV
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja mam inne wrażenie.
Co do wzmocnień zagranicznych. Jestem za. Skoro za 400 tyś euro można wyciągnąć bardzo dobrego grajka w wieku 22-23 lat a za takiego samego polaka chcą milion euro. Zazwyczaj było to tak Odchodził wiekowy B. Zając przychodził młody Głowacki Odchodził wiekowy Cleber przychodził Marcello Odchodził wiekowy Czerwiec przychodził młody Szymkowiak Odchodził M. Zając przychodził Baszczyński tylko że ostatnio tych mlodzych polskich zawodników już nie ma, więc trzeba szukać za granica. A skoro pojawiają się informacje o Milinkovicu lub Makinwie to znaczy że chcemy kupoać i wzmacniać zespół. No chyba że są to tylko kłamstwa. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mar85. Podpisuję się pod postem wwf. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
co tu niektórzy piszą
To jest śmiechu warte że po raz drugi sprzedajemy w promocji najlepszego swojego grajka.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
nie od dzisiaj wiadomo że europa to najlepsze miejsce do grania w piłkę i młodzi zawodnicy z Afryki czy z Ameryk nie przyjeżdżają do nas po to by się tu osiedlić, a polityka polityką pieniądze nie rosną na drzewie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A moim zdaniem bardzo dobrze ze sprzedali Marcelo i Glowe. Wg mnie strata nie bedzie widoczna bo o wiele latwiej jest zastapic obronce niz np napastnika czy ofensywnego pomocnika. Przykladem jest tutaj Zuraw czy Franek lub Szymek Kosa ktorych defakto nie udalo sie do tej pory zastapic. A czy ktos pamieta obroncow ktorych sprzedalismy wczesniej i za nimi placze? Kto placze za np. Bogdanem i Markiem Zajacami? Darkiem Dudka? baszczynskim? Wegrzynem ? Kaliciakiem ? Kokoszka? Wydaje mi sie ze o wiele latwiej jest kupic obronce dobrego niz napastnika. Chodzi o kase. Dlatego bardzo dobrze ze jesli sie dalo to go sprzedali. Niech kupia kogos do przodu. I solidnego obronce. Tyle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ile mam lat, 20.
Teraz bedzie na prawdę ciezko o pierwsza trójkę. Jeśli Lech awansuje to odskoczy nam, Legia zrobila ciekawe transfery, nie sprzedajac nikogo (jedynei szrotu sie pozbyla) Ja mam nadzieję, że jednak będą transfery, ale sprzedawać 3 podstawowych obroncow przed LE to jest dramat. Widac ludzie nie ucza sie na doswiadczeniu... Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie przypuśćmy że Cupiał nigdy nie wszedł w Wisłę.
Gdzie dziś jest Hutnik Kraków, gdzie przez wszystkie lata była Cracovia przed Comarchem. Ludzie dzięki Cupiałowi Wisła jest najlepszym Polskim klubem ostatnich 13 lat. A przypomne wszystkim że w 1998 roku to Cupiał najpierw pojechał rozmawiać na Suche Stawyo wejściu w piłkę ale wtedy byle Kablarz z myślenic nie zrobił wrażenia na dyrektorach huty Cytat:
Ostatnio edytowane przez wwf : 04.07.2010 o godz. 15:23.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Te 20% to może być kiedyś naprawdę konkretna kwota.Wcale bym się nie zdziwił aż tak bardzo, gdyby Marcelo ocierał się kiedyś o reprezentację Brazylii
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Był kiedyś w Bundeslidze taki napastnik bodajże w TSV Monachium dalej tam występuje nazywa się Banjamin Lauth. Benjamin Lauth |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wwf ale co Dudka u nas grał weź sobie pooglądaj tylko w reprze jakoś mu szło a Marcelo jak gra każdy widzi jest a raczej był najlepszy!!
jaki wynik sportowy jeśli te 3,8 + 20% od następnego transferu to myślę że to takie minimum za jakie może on pójść spójrz za ile z Chorwacji grajki chodzą.. pisałem że mógłby w zimie odejść by nas pociągnąć chociaż w pucharach... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mogę się założyć, że w przyszłym tygodniu zacznie się masowa masturbacja na forum, bo przyjdzie parę osób i humory diametralnie sie zmienią.Uroki tego forum
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
skeba napisał(a):
Ależ malkontenci na forum. I to na czele z moderatorem Markusem, az nie chce się czytać. Ja rozumiem krytykę na poziomie (jaką prezentują choćby flamengista czy Uran), ale wieczne narzekanie dziesiątek innych użytkowników jest straszne. Weźcie zacznijcie kibicować Garbarni, jak wam się nie podoba, co Cupiał robił z Wisła przez ostatnie 12 lat. Przyszli do nas Jovanic, Zuraw, Cikos, Bunoza. Zapewnie dojdzie jeszcze 2, może 3 innych zawodników. Kolejna dobra rzecz: nie kupujemy przereklamowanego "szrotu" z Polski. To okienko wygląda naprawdę obiecująco. Marcelo przyszedł za darmo, odszedł za pewnie 2,5 mln euro. Czy wy nadal widzicie tylko powód do narzekań? Co za naród... ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Elendil nie za darmo był bo kosztował nas 400 tys to kasa dla jego menago za podpisanie kontraktu była bodajże
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tacy obroncy sa w cenie, taki obronca to skarb, skuteczny w defensywie a do tego bramkoszczelny, w calej europie mozna takich policzyc na palcach. Jesli dostanie w PSV szanse szczeli kilka bramek to przypuszczam, ze nie pogra tam dluzej jak u nas ;] ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Zamiast sie cieszyc ze klub zarobi kupe kasy to placzesz jak dziecko ktoremu wzieto lizaka, tak klub zablokuje transferkopacz strzeli focha i po dobrym zawodniku. Legi dalali za Rogera wielka kase to sie im malo wydawalo a jak sie skonczylo wszyscy wiedza( no moze po za takimi jak Ty). Z niwolnika nie ma zawodnika, a Ty myslisz ze Marcelo dla czego sie zgodzil u nas grac? nie zastanawiales sie nad tym pewnie nigdy bo i po co, na pewno mial obiecanie ze jak sie pojawi bardzo dobra oferta dla niego i klubu to nie beda mu robic problemow. Mi tez szkoda ze Marcel odchodzi ale to bylo do przewidzenia nie w tym to w nastepnym okienku. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Też mam nadzieję, że te 20% to prawda. Na razie poczekajmy, bo do tej pory rywalizował z ogórami z polskiej ligi ale na pewno ma niesamowity potencjał. Trafi w młodym wieku do PSV, jest już ograny w jakimś stopniu w Europie, wielka kariera i reprezentacja stoi przed nim otworem. Oby z dalszą korzyścią dla Wisły.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli faktycznie dostaliśmy 3.8 mln euro + 20% od kolejnego transferu to jestem w ciężkim szoku i Basałaj powinien autem jeszcze dzisiaj zawieźć Marcelo na testy medyczne żeby się PSV przypadkiem nie rozmyśliło.
Cala ta "afera sadlokowa" przy okazji meczu Ruchu w LE wydaje mi się mieć teraz racjonalne wytłumaczenie. Ogólnie podejrzewam że Sadlok jest już dogadany i tylko dlatego puszczamy Marcelo. Przynamniej mam taką nadzieje bo myśle że od czasu powrotu Basałaja i Jarosza w końcu zacznie się dziać w polityce transferowej coś dobrego. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
A co do Marcelo - klub nie podał, za ile go sprzedajemy, te 2,4 to była pierwotna oferta PSV. Jak chcecie wiedzieć jaka najpewniej jest to kwota to trzeba czytać wątek S-F. I na dodatek - gość, który podaje te informacje (nielubiany przez moderatorów TWSD), 2 tygodnie temu pisał, ze jak będzie dobra oferta to Marcelo będzie sprzedany. Do moderatorów: Właściciele strony W.....-O... (nie będę jej reklamował- Wy wiecie) to Wam powinni po piwku kupić, ilość odsłon ich strony zwiększyła się niewiarygodnie, jak pogoniliście Z....... i zaczął tam pisać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
3,8 miliona to trochę za dużo. Trzeba poczekać na oficjalne informacje z klubu.
Mi sie wydaje że to jest 2,5 miliona teraz +1,3 miliona jak Marcello pójdzie gdzieś dalej. Jak go ktos kupi do Włoch lub Anglii za 6-7 milionów euro. ![]()
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Super, skaczmy z radości że do Wisły wpłynie 3,8 mln €.
Tylko drobny szczegół - przed rokiem dostaliśmy lanie od Levadii w europejskich pucharach, bo nie mieliśmy dwóch zgranych ze sobą, dobrych stoperów. Posypała nam się defensywa, ściągnięto w trybie awaryjnym Jopa który zawalił bramkę w Sosnowcu. Przez cały tragiczny poprzedni sezon para Marcelo-Głowacki była ostoją nie tylko defensywy, ale i całej drużyny. Jedyny jej element, który działał praktycznie bez zarzutu. Teraz w naszej obronie powstała wyrwa, niczym dziura w tamie na Nowohuckiej przy tegorocznej powodzi. Skutki mogą być równie dramatyczne, jak wtedy. Nie dość, że na 10 dni przed rozpoczęciem sezonu mamy 2 stoperów na zgrupowaniu i 1 w podróży, to jeszcze ci zawodnicy nie rozegrali ze sobą 1 meczu w pełnym wymiarze czasowym. Mam oczywiście na myśli meczu z sensownym przeciwnikiem, a nie drużyną amatorską z VI ligi. Na chwilę obecną w środku obrony Kasperczak ma do dyspozycji weterana Clebera, chorwacką wersję Wasiliuka (Bunozę) i Kowalskiego, który jest tylko solidnym ligowcem, niczym więcej. Sytuacja jest naprawdę dramatyczna, bo formacja obronna jest całkowicie niezgrana i słaba kadrowo. Na wczoraj potrzebny jest kolejny, 4 stoper - ww. trójką nie pociągniemy przez cały sezon. Jeśli suma transferowa za Marcelo się potwierdzi, to Wisła w tym okienku otrzymała ze sprzedaży swoich dwóch podstawowych zawodników 5 mln €. Jaki % tej kwoty zainwestowano do tej pory na konieczne wzmocnienia? 1. Jovanić - max. 500 tys. € 2. Bunoza - max. 500 tys, € 3. Cikosz - góra 300 tys. € za wypożyczenie i ew. transfer definitywny (wydane w przyszłym roku). 4. Żurawski - góra 100 tys. € za podpisanie kontraktu Czyli w najlepszym wypadku 1/3 tej sumy. A potrzeba nam ciągle napastnika i skrzydłowego. Plus stoper w miejsce Marcelo. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|