|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieję że Wisła zapisała sobie w ramach sprzedaży ileś % prowizji przy następnym transferze Marcelo z PSV. Akurat w tym przypadku kasa może być gruba.
Jeśli o mnie chodzi to nie będe płakał jeśli zakupią paru zdolnych grajków z lekko wyższej półki i zacznie się stopniowe budowanie Wielkiej Wisły. Daj Bóg!! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Lemoniadowy Joe - nadrzędnym dobrem ma być jednak dobro Wisły, klubu a nie zawodników. Ja wiem, że dla Głowackiego to była ostatnia szansa. Żeby jednak polityka transferowa miałą jakikolwiek sens, sprzedaż Głowackiego absolutnie musiała wiązać się z blokadą transferu Marcelo. I właśnie najdziwniejszy ruch tego okienka to nie sprzedaż Marcelo, tylko sprzedaż Głowackiego (któremu raczej do wyjazdu wcale spieszno nie było). Zdaje sobie sprawę, że prawo webstera mogło nas pozbawić Marcelo, myślę jednak, że jest to inny typ chłopaka niż taki Kokoszka i teraz zgodził by się na aneks do umowy. Nie możesz być pewien że by akurat odmówił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
11 dni do pierwszego meczu i żaden z naszych podstawowych stoperów nie zagrał ani 1 meczu. No chyba, że parą stoperów mają być Kowalski Cleber. Jak Basałaj chce mieć 30 tys. na stadionie to ja nie wiem. Teraz zupełnie inaczej trzeba patrzeć na ruchy transferowe. Bo wypożyczanie gościa za 50 tys Euro, czy kupno za 200 tys E, przy wpływach z transferów 4 mln E pokazuje, ze nie jest dobrze. Ja transfer Marcelo rozumiem, tylko w tej sytuacji trzeba było Głowę zatrzymać. A ja uwierzyłem,że wraca normalność, ehh klub z takim potencjałem medialno kibicowskim i tak to wszystko psute jest.
A Marcelo wielkie dzięki za wszystko, jego odejście było nieuniknione, ten gość wybija się ponad naszą ligę i myślę, że PSV to tylko przystanek przed następnym transferem.
Ostatnio edytowane przez Bekas : 04.07.2010 o godz. 11:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Koncepcja świetna pod warunkiem oczywiście że faktycznie byli Oni poważnie brani przez Partizan czy Dinamo, podobnie można by zrobić w Czechach tylko do tego to trzeba mieć swojego człowieka w danym kraju i nie potrzeba całej siatki skautów tylko po jednym konkretnym skaucie w 2-3 krajach gdzie jest mnóstwo talentów ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Co za kretyni są w Wiśle...pytam się kto będzie grał na środku w Wiśle?. Jeśli sprzedali Marcelo za mniej niż 5 mln euro to ja nie mam pytań. Żądam zawodnika za 1 mln euro przynajmniej na zastępstwo, przyjdzie jakiś tani młokos z ligi chorwackiej za grosze lub jakiś free transfer pod koniec sierpnia. Damy rade w pucharach z tym co mamy...co roku to słysze!. Po co Głowe sprzedali, w jakim innym klubie w jednym oknie sprzedaje się 2 podstawowoych obrońców
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Będzie mi brakowało tej radości, po niewykorzystanej sytuacji ;/
Marcelo, zrób kariere! p.s. przypominam jak nie tak dawno płakaliśmy że odchodzi Cleber, i nie wyborażaliśmy sobie że znajdziemy jego zastępce! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Dla mnie sprzedaz Glowy dobra- przyszedl gracz nie ograny, na buraczana lige wystarczy a za rok bedzie taki jak Glowa. Wymiana pokoleniowa.
Marcelo- za 3mil Euro tez bym sprzedal. Kupic dobrego obronce, moze Milinkovica, moze jakiegos wysokiego napadziora. Do tego szukac dma mogacego zastapic Sobola. Nie kupowac tylko wiecej Jirsakow i Lobodzinskich bo potem nie ma co z tym szrotem zrobic ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Może nasi działacze połapią się w porę i oddadzą Marcela dopiero zimą, a teraz podpisze tylko kontrakt... oby...
Jeśli nie, to mam nadzieje, że panowie na górze wydadzą racjonalnie te pieniążki i sprowadzą jakiegoś wartościowego, DOŚWIADCZONEGO środkowego obrońce (byle nie tego z Haiduka), dołożą napastnika, poprawią skrzydłowym, wezmą ze dwóch testowanych ( może być tylko ten Holender) i powinno być oki. PANOWIE- WYLUZUJMY!!! Na ligę powinno wystarczyć, a wątpię, że coś zdziałamy w LE. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jeżeli prawdą jest, że Wisła dostanie za Marcelo 2,4 mln euro, to ci ludzie, którzy o tym zdecydowali są głupi (lekko mówiąc). Marcelo ma 23 lata, a najlepsze lata kariery przed sobą, 3-letni kontrakt, wyceniany na 3-3,5 mln euro, a my go sprzedajemy za 2,4 mln euro. Za 31-letniego Głowackiego wzięliśmy połowę tej kwoty...
Mam nadzieję, że z tych zarobionych 3,5 mln euro za dwóch stoperów przyjdzie 1-2 (oprócz Bunozy) na ich miejsce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Marcelo !!!!!!!!!!! No niestety kiedyś to musiało nastąpić,zrobisz karierę PSV to tylko kolejny krok,ja cię widze w jeszcze lepszych klubach!!!
Wisła ci dziękuje!!!!!
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 04.07.2010 o godz. 11:52.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
To teraz w poniedziałek powinniśmy zobaczyć nowego młodego środkowego obrońcę który był obserwowany przez dłuższy czas przez naszych działaczy. Tak działają profesjonalne kluby a u nas zapewne jeszcze nie mają nikogo na miejsce Marcelo i na 1 mecz LE pewnie wyjdzie Cleber i Bunoza. Chciałbym się mylić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dobrze robi nie ma co się kisić w naszej lidze, podejrzewam że za 3 lata będzie grał w klubie który bije się o najwyższe cele.To jest prawdziwy zawodowiec. Szkoda że odchodzi ale cóż zrobić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
i bardzo dobrze, że odchodzi - on jest za dobry na tą gównianą ligę, oby chłopak zrobił karierę!
i tak powinna wyglądać nasza polityka transferowa - kupujemy tanio, sprzedajemy drogo coś na wzór VFB Stuttgart ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
chcielibyście za marcelo wziąć 6 mln euro tylko nie rozumiecie ze żaden zawodnik z polskiej ligi za tyle kasy nie pójdzie tym bardziej ze jest obroncą a obrońcy zawsze są tansi niz np napastnik
a to co nie ktorzy piszą ze za rok byl by drozszy mnie smieszy powiedzcie czy w tym roku jest drozszy niz w tamtym bo sie w pucharach wypromował nie bo Wisła nawet z nim nic w pucharach nie ugrała !!!! MARCELO JESZCZE RAZ POWODZENIA
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 04.07.2010 o godz. 11:57.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
A czego się tu niektórzy spodziewali? Myśleliście że po co kupują worek obrońców jak brakuje przede wszystkim napastnika? Ano po to że może któryś załapie się do składu jak braknie Marcela. Swoją drogą gratuluję inteligencji sprzedającym. Za nawet najlepszego obrońcę grającego w lidze uzbeckiej ( a nasza jest na świecie traktowana jako coś takiego - czy się to komuś podoba czy nie) nie można żądać sensownej kasy. Po ewentualnej przyzwoitej grze Marcelo w pucharach można było wziąć 30% więcej no ale cóż, przyjdzie 8 obrońców z kartą w ręku i może się jakiś objawi ..... Niestety polityka dalej jest jaka jest bo sprzedaż 2 kluczowych obrońców przed sezonem to absurd. Ok, Głowę można było sprzedać , zasługuje na emeryturę i pewnie za rok już by poszedł taniej a i sam pensję by miał gorszą. No ale jeżeli sprzedają Marcela przed pucharami to sorry ale moim zdaniem już się mentalnie szykują na w******* z Litwinami albo rundę dalej w optymistycznym wariancie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wchodze dopiero na strone i co widze, Marcelo sprzedany do PSV? TO jakis kiepski zart? Rozsprzedaz druzyny idzie pelna para...widac, pan Basalaj zaczal dzialac na calego na polecenie Bossa. Jaki profesjonalny klub pozbywa sie 2 podstawowych stoperow w 1 okienku transferowym? Gdzie my zmierzamy? Jestem w szoku...bedziemy grali jakims no-name'm i 36 letnim Cleberem. Jesli nie przyjdzie 2 klasowych stoperow, to o pierwsza trojke bedzie ciezko. Co sie dzieje w naszym klubie?! Jestem przerazony.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dokladnie, taka jest kolej rzeczy, skoro ktos tak jak Marcelo przerasta ta smieszna lige 6x, to trudno, zeby chlopakowi zabronic odejscia i to jeszcze do takiego klubu jak PSV, badz co badz, zawsze grajacego o wysokie cele. Pociecha jest natomiast to, ze Marcelo przychodzac tutaj, tez byl anonimowy, takze ja jestem dobrej mysli. Transfery nowe juz sa, skoro teraz bedzie kasa, sadze, ze beda i nastepne, kogos na stopera musza kupic jeszcze, przeciez nie sa totalnymi idiotami. Rozmowy z Zurawiem toczone byly w wielkiej tajemnicy a chyba kazdy tutaj (albo prawie), jest z tego transferu na pierwszy rzut oka zadowolony. Moze to samo wlasnie dzieje sie z jakims fajnym stoperem, bo chyba NIE uswiadomili sobie wczoraj/dzis, ze Marcelo faktycznie moze odejsc. Chlopakowi trzeba po prostu zyczyc powodzenia, miejmy nadzieje, ze za kilka sezonow zobaczymy go w jakims topowym klubie i to wszystko. Taka jest pilka i trzeba sie z tym pogodzic. C. Ronaldo tez musial odejsc z Manchesteru. Wierze w to, ze faktycznie nie ma ludzi niezastapionych i podejma teraz szybkie i wlasciwe decyzje, a my bedziemy zadowoleni. Na kazdego nadchodzi czas. Pozdro.
Ostatnio edytowane przez sportnh : 04.07.2010 o godz. 12:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Podoba mi sie jak kazdy sie cieszy ze Marcelo odchodzi ,ze o gowniana liga itd..
Tylko szkoda ze te same osoby juz za kilka dni beda plakac ze nie mamy kim grac... ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
A czego się tu niektórzy spodziewali? Myśleliście że po co kupują worek obrońców jak brakuje przede wszystkim napastnika? Ano po to że może któryś załapie się do składu jak braknie Marcela. Swoją drogą gratuluję inteligencji sprzedającym. Za nawet najlepszego obrońcę grającego w lidze uzbeckiej ( a nasza jest na świecie traktowana jako coś takiego - czy się to komuś podoba czy nie) nie można żądać sensownej kasy. Po ewentualnej przyzwoitej grze Marcelo w pucharach można było wziąć 30% więcej no ale cóż, przyjdzie 8 obrońców z kartą w ręku i może się jakiś objawi ..... Niestety polityka dalej jest jaka jest bo sprzedaż 2 kluczowych obrońców przed sezonem to absurd. Ok, Głowę można było sprzedać , zasługuje na emeryturę i pewnie za rok już by poszedł taniej a i sam pensję by miał gorszą. No ale jeżeli sprzedają Marcela przed pucharami to sorry ale moim zdaniem już się mentalnie szykują na w******* z Litwinami albo rundę dalej w optymistycznym wariancie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Partizan nawet w miejsce planowanego Jovanicia musiał nabyć opcję rezerwową, 32-letniego Radisę Ilicia. Dinamo uzależniało transfer Bunozy od odejścia Barbaricia, stąd zwłoka, bo wiadomo, że nie wydaje się 400 tysięcy euro na rezerwowego, zresztą sam Gordan takiej opcji pewnie nie brałby pod uwagę chcąc się rozwijać - mają tam jeszcze doświadczonych Biscana i Cufre i do nich dobierają jednego młodego, nawiasem mówiąc tak jak to powinno wyglądać w Wiśle, czyli Głowa i Bunoza...A ta zwłoka Dinamo została również wykorzystana przez krakowski klub.I tu masz rację. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja jestem pewnien ze będą jeszcze transfery do obrony bo inaczej nasz zarząd jest delikatnie mówiąc niepoważny. Nie ma co Marcelo nalezał się wyjazd do lepszego klubu ja uważam ze nie miał specjalnego ciśnienia na odejście ale nadarzyła się okazja z dobrego dosyc klubu. Co by nie mówic nalezy mu podzękowac za wszystko co zrobił
![]() ![]() TYLKO WISEŁKA NASZA WISEŁKA
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ja jestem pewnien ze będą jeszcze transfery do obrony bo inaczej nasz zarząd jest delikatnie mówiąc niepoważny. Nie ma co Marcelo nalezał się wyjazd do lepszego klubu ja uważam ze nie miał specjalnego ciśnienia na odejście ale nadarzyła się okazja z dobrego dosyc klubu. Co by nie mówic nalezy mu podzękowac za wszystko co zrobił
![]() ![]() TYLKO WISEŁKA NASZA WISEŁKA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedno mnie boli Marcelo około 2-3mln ,Lewandowski leszcz 4,5 mln
Dla mnie klasa obu graczy bez porównania ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie ale bez przesady jakie o pierwszą trójkę będzie ciężko w tej lidze jesteśmy hegemonami i nawet młodzi obiecujący niedoświadczeni gracze spokojnie dadzą nam podium a jeśli do tego przyjdzie jakieś ofensywne kombo to o walkę o mistrzostwo możemy być spokojni co innego ta ewentualna 4 runda el do LE to będzie masakra niestety...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ale pozycje na boisku inne. Ile razy można to wałkować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
ALe jakie transfery? To musze byc pilkarze klasy Glowackiego i Marcelo, a nie slabsi. Nie dosc, ze z pomoca bylo kiepsko, to teraz zostala rozmontowana obrona. Odeszlo 3 podstawowych obroncow...kiedy nowi sie zgraja? Pytam...
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Mozna tylko powiedziec Marcelo Dzięki za wszystko
a co dalej czas pokaze![]() TYLKO WISEŁKA NASZA WISEŁKA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez Marcelo i Głowackiego... kurde, że też oni musieli odejść w tym samym okienku!
Teraz za każdego powinno przyjść po dwóch piłkarzy w razie gdyby jeden się nie sprawdził. Pamiętamy jak wyglądała nasza gra bez obu... Lechia robiła co chciała. W dodatku nas atak bez Marcelo sporo stracił. Także musimy się wzmacniać. Marcelo odszedł za dobre pieniądze. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|