The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2010, 11:09
maci0s napisał(a):Wyświetl post

Na bałkanach mozemy znaleźc naprawde dobrych graczy za 500tys -1 mln euro
kiedyś nakupowała stamtąd młodych zawodników Wisła ale ta z Płocka i spadła.Ci najlepsi gracze z Serbi czy Chorwacji to trafiają do Włoch,Hipszanii czy Niemiec
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.07.2010 o godz. 11:11.
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Jeśli cała linia defensywna będzie nowa a na to wychodzi, i będą rozmawiali każdy w innym języku a na to się zanosi, i jeśli będą nie zgrani a na to się zanosi bo cięzko o zgranie w 10 dni... to może być swoiste Waterloo parafrazując Maćka Skorżę...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Mam nadzieję, że zapiszą w kontrakcie jakiś procent zysku dla Wisełki....Szkoda, ale tak czy siak Marcelo by odszedł żałuje jednego jakbyśmy zagrali w LM to Marcelo pewnie by poszedł za 5 milionów euro.A tak to 2-3 milionów,pewnie w takim układzie pozyskamy Sadloka.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

niektorzy strasznie przesadzaja, piszac ze to juz po MP

Tez mi sie to nie podoba, ale poczekam z ocena, bo tak na prawde nie wiem na co stac Czikosza i Bunoze, i kto jeszcze do nas dolaczy.

W transferze Marcelo widze jedna zalete. Pokazuje on, ze warto do nas przyjsc, bo mozna sie wypromowac. Marcelo na pewno nie zaluje decyzji, ze do nas dolaczyl, bo to mu otworzylo drzwi do duzo lepszej ligi, i klubu.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Nie chce napastnika, ani skrzydlowego klasy Kirma czy Lobodzinskiego(uwazam ze lepszego nie znajdziemy )
Chce obronce jak Strinic i def. pomocnika klasy Sobola(to jest realne).
Do tego dac tego holendra..
Reszte kasy oszczedzic na zimowe okienko i wtedy kupic upatrzonego.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 04.07.2010, 11:10
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Może Ty również pomyślisz mózgiem nie dupą? Dało się sprzedać z polskiej ligi łamagę takiego jak Dudka za 2,5 mln? Marcelo miał potencjał na dwukrotnie większy transfer, wystarczyło poczekać jeszcze rok...
na co rok na prawo Webstera ? pomyśl a nie obrażaj wszystkich wokoło

i skąd wiesz jaka będzie suma i czy nie będzie jakiegoś procentu od następnej sprzedaży
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Po raz trzeci w tym okienku, połowa forum nie panuje nad nerwami.

Radzę się cztery razy zastanowić zanim coś napiszecie.
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Jeśli cała linia defensywna będzie nowa a na to wychodzi, i będą rozmawiali każdy w innym języku a na to się zanosi, i jeśli będą nie zgrani a na to się zanosi bo cięzko o zgranie w 10 dni... to może być swoiste Waterloo parafrazując Maćka Skorżę...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
Salt The Fries
Member

Od: 07.2009

Stary 04.07.2010, 11:11
Wisła kontynuuje jakże typowo polską tradycję osłabiania się i wyprzedawania najlepszych zawodników przed europejskimi kampaniami. Takiego piłkarza jak Marcelo nie sprzedaje się, nie posiadawszy uprzednio zaplanowanego zastępstwa, a nie sądzę, że w obecnym stanie defensywy Wisła byłaby w stanie utrzymać się na poziomie. Poza tym, nie wierzę też, że pieniądze uzyskane z transferu Marcelo zostaną mądrze wykorzystane.
If I'm an ass, I should say so. If I don't, somebody else will. If I say it first, that disarms them.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.07.2010, 11:12
Jeszcze jedno - czy Wisła kiedykolwiek odrzuciła jakąś ofertę zza granicy NIE! Ci panowie jak dostają faks zza granicy to chyba dostają orgazmu i nieważne czy oferta jest dobra, czy są inne, czy możnaby było zarobić więcej, nieważne - oni i tak od razu na fali radosnego podniecenia wysyłają faks odmowny ze zgodą! Żenada, żenada, żenada! Quo vadis Wisło, quo vadis?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 04.07.2010, 11:13
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kogo tym razem kupimy, mam nadzieję ze jakiegoś obronce z prawdziwego zdarzenia, bo niechce nic mowic ale ten Bunoza ze swoim wzrostem 1.95 moze bedzie wygrywał pojedynki głowkowe, ale bardzo się boje o zwrotność i szybkość, napastnicy mogą nim kręcić choć chciałbym się mylić.
Podobno właśnie tym Bunoza się charakteryzował, że mimo sporego wzrostu był szybki i w miarę zwrotny, dlatego też grywał na lewej obronie - przynajmniej takie informacje uzyskałem od osób, które miały okazję go oglądać. A jak będzie, zobaczymy.
Odpowiedz cytując
mrawczu
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.07.2010, 11:14
wiadomość na oficjalnej jest w aktualnościach ale nie ma na głównej w oknie jak zwykle... ? Wstydzą się? a może coś się posypało z transferem? ale to chyba pobożne życzenia...
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.07.2010, 11:14
AYALA napisał(a):Wyświetl post
kiedyś nakupowała stamtąd młodych zawodników Wisła ale ta z Płocka i spadła.Ci najlepsi gracze z Serbi czy Chorwacji to trafiają do Włoch,Hipszanii czy Niemiec
Też o tym pomyślałem

Kto pamięta Żerko Belade i innych z Wisły ale płockiej? Mam nadzieję że nie będzie u nas pełnej bałkanizacji.

Za to o Jeleniu pewnie każdy słyszał (niedoszłym naszym kopaczu).

Myślę że do Płocka poprzychodziło więcej darmowych szrotów niż młodych talentów jak Bunoza i dlatego jest pewna różnica. Raczej może być tak jak w Lechu z Handzicem, Golikiem, Salcisovicem czy Buricem (jedyny który wypalił)
Powód: Bunoza
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.07.2010 o godz. 11:48.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.07.2010, 11:16
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Oceniac to mozna bedzie jak sie okaze jaki jest Bunoza. Jezeli to gracz o talencie Glowy to ok. Teraz trzeba za to kupic drogiego stopera z Balkanow...

Po co piszesz "drogiego". Zapamietaj sobie i reszta, że cena nie zawsze odzwierciedla potencjał zawodnika!!!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 04.07.2010, 11:17
jak już ktoś napisał takiego Dudkę sprzedaliśmy za 2.5 mln a Marcelo który jest o niebo lepszy za ile.. żal tyłek ściska :(
mam nadzieję że chociaż jakiś % od następnej sprzedaży będzie Wisła miała.

Idę wziąć zimny prysznic by ochłonąć troszkę..

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2010, 11:18
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
na co rok na prawo Webstera ? pomyśl a nie obrażaj wszystkich wokoło

i skąd wiesz jaka będzie suma i czy nie będzie jakiegoś procentu od następnej sprzedaży
Ciekawe pojmujesz obrażanie wszystkich wokoło - to kolega reser napisał do wszystkich "myślcie mózgiem nie dupą", ja tak napisałem tylko do niego. Prawo webstera można spokojnie ominąć i dobrze o tym wiesz. Podwyżka dla Marcelo i masz po prawie webstera.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.07.2010, 11:19
No to już nie ma co się łudzić, w tym roku mistrzostwa nie będzie, w pucharach jak przejdziemy 2 rundy to będzie sukces.
Tak się zastanawiam, czy Wisła i ludzie w niej pracujący to profesjonaliści? Miało być tak pięknie, przyszedł nowy prezes, nowe transfery a tu w jednym oknie pozbywamy się trzech podstawowych obrońców, w tym najlepszego i najskuteczniejszego obrońcę w Polsce oraz kapitana drużyny. W dodatku przyszedł nowy bramkarz, więc nie wiadomo kto by przyszedł na obronę, to i tak potrzeba czasu na zgranie się bloku defensywnego!!
Czy taką polityką klub chce zachęcić nas do przyjścia na nowy stadion? Jesteśmy w dupie!

No i Marcelo sam też nie mógł lepiej wybrać. Teraz będzie grać w biało-czerwonych pasach heh
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 04.07.2010 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 04.07.2010, 11:21
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jedno - czy Wisła kiedykolwiek odrzuciła jakąś ofertę zza granicy NIE! Ci panowie jak dostają faks zza granicy to chyba dostają orgazmu i nieważne czy oferta jest dobra, czy są inne, czy możnaby było zarobić więcej, nieważne - oni i tak od razu na fali radosnego podniecenia wysyłają faks odmowny ze zgodą! Żenada, żenada, żenada! Quo vadis Wisło, quo vadis?
Oj bardzo wiele razy odrzucała !! Choćby w przypadku Zurawia, Kosy, Brożka czy Szymkowiaka
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.07.2010, 11:23
Zobaczymy czy pieniądze ze sprzedaży Marcelo zostaną dobrze zainwestowane. Jestem dobrej myśli. "Biznes is biznes", nie ma sentymentów w interesach. Już czuję że zacznie się lament na forum. Poczekamy, zobaczymy.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.07.2010, 11:24
Prawo webstera można spokojnie ominąć i dobrze o tym wiesz. Podwyżka dla Marcelo i masz po prawie webstera.
Jaką masz pewność, że piłkarz chciał podpisać nowy kontrakt? Skoro odchodzi do PSV, to zapewne nie wbrew własnej woli. Wydaje mi się, że on po prostu chciał odejść, bo polska liga jest celem samym w sobie wyłącznie dla naszych polskich kopaczy.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.07.2010, 11:27
Jak dla mnie niecałe 3 mln za Marcelo to śmiech.
On jest wart 2x tyle.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.07.2010, 11:27
Powiem tylko tyle po sprzedaży pary podstawowych stoperów w jednym okienku transferowym, że nawet mój podpis to zbyt mało, aby objąc rozumem naszą politykę transferową. Tylko głupcy powtarzają ten sam błąd dwa razy. Do dziś bowiem, nie udało się zastąpić dwóch napadstników sprzedanych w jednym okienku transferowym. To już nie jest budowa, czy przebudowa drużyny. To jest abnegacja Wisły Wielkiej. Wisłę trawi abulia i adynamia a rządzących tym klubem trawi jakaś acefalia wtórna.

a cat may look at the king, zwłaszcza jeśli król jest nagi
Ostatnio edytowane przez kot : 04.07.2010 o godz. 12:08.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.07.2010, 11:28
Podwyżka nie była chyba możliwa,jeżeli w PSV ma zarabiać 800 tys euro więc u nas to nie możliwe
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Trochę ochłonąłem - spokojniej można napisać...

Po pierwsze chciałbym - naprawdę - być aż takim optymistą jak część kolegów piszących na tym forum. Zaskakujące jest dla mnie, że niektórzy znaleźli plusy sprzedaży Marcelo... Ja tam nie widzę ani jednego - no może poza małym plusikiem, Marcelo się u nas wybił i będzie przykładem dla kolejnych zdolnych zawodników, że przychodząc do nas jest szansa na wypromowanie się do silniejszej ligi.

Pieniądze za sprzedaż Marcelo choćby i kwocie 5 mln Euro i tak zostaną w kieszeni właściciela. Kupimy co najwyżej uzupełnienie składu (chyba nikt nie wierzy w to, że nagle przyjdzie młody, nieznany i zastąpi bez uszczerbku na jakości gry Marcelo).
Obrona w chwili obecnej to jednak wielka niewiadoma. Ta formacja była naszą silną stroną, teraz raczej tak nie będzie, a nawet jeśli to zapewne nie od początku sezonu (zgranie tej formacji to bardzo istotna rzecz).
Tracimy największą gwiazdę drużyny, zawodnika dla którego warto było przyjść na stadion - takimi ruchami transferowymi nie zapełnimy stadionu.
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Naczytać tych waszych newsów się nie moge..
Wszyscy piszecie (no moze prawie wszyscy) pod wplywem emocji, nie myslicie racjonalnie

Złym faktem jest sprzedaż Marcelo tuż po sprzedaży Głowackiego. Jednak dla Głowy to była ostatnia szansa na to, zeby odejsc i dorobic sobie, a dla Marcelo do tego aby sie wypromować. Jezeli chlopak dalej bedzie sie tak rozwiaj jak obecnie to wyrosnie z niego nie lada pilkarz, ktory kiedys moze grać w Tottenhamach, Acemilanach czy Spartakach Moskwa. Nie zapominajmy jak do nas dołączył.. wygralismy batalie o jego uslugi z Santosem, w ktorym w podstawowym skladzie grał.. Osobiscie nie wierze w to, ze Wisla nie zagwarantowala sobie prawa do jakiegos % od nastepnej sprzedazy zawodnika.

Ochłońmy, na miejsce Marcelo spodziewam się co najmniej podobnej klasy zawodnika z Ameryki. Powiedzieli ze beda transfery to będą.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 04.07.2010, 11:31
Ciekawe pojmujesz obrażanie wszystkich wokoło - to kolega reser napisał do wszystkich "myślcie mózgiem nie dupą", ja tak napisałem tylko do niego. Prawo webstera można spokojnie ominąć i dobrze o tym wiesz.
nie tylko to napisałeś i moim zdanie nie myslicie dla Głowackiego to była ostatnia szansa i dla Niego i dla Wisły
z Marcelo tez wcale nie mamy takiej pewnosci że to nie bedzie ostatnia szansa za rok ktos da 1 mln euro i moze byc czesc

za Baszcza tez nie chcieli kasy od Celticu bo za mało dawali i jak na tym wyszła Wisła i Baszczyński
a Pawełka to nie chciał swego czasu kupic Trabzon

Podwyżka dla Marcelo i masz po prawie webstera.
ale jeszcze Marcelo musi sie na nią zgodzić a czy sie zgodzi skoro wie co taka podwyżka może ewentualnie oznaczać ?
tu dostanie 100 tys euro a tam ma 700tys -1 mln euro na starcie

PS zupełnie inną sprawa jest to jakim zawodnikami zostaną zastąpieni i tu mam obawy bo Wiśle jak sie udało kupić 1 dobrego gracza na sesje transferową to był sukces a tu kupują 5-6
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 04.07.2010 o godz. 11:35.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.07.2010, 11:32
Głowa poszedł za 1,2-1,5 mln euro. Marcelo jest chyba lepszy no i przede wszystkim jest bardzo młody, perspektywiczny. Ciekaw jestem za ile go sprzedamy. Bo jeśli cena byłaby bardzo dobra i część z niej poszłaby na nowych graczy to z tą decyzją będzie można jakoś zrozumieć.

Choć z drugiej strony czy jest jakiś inny czołowy w kraju europejskim klub, który w jednym oknie sprzedaje z zaskoczenia dwóch podstawowych, chyba najlepszych w kraju środkowych obrońców?
Odpowiedz cytując
nedzielan
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 04.07.2010, 11:34
Ale mnie tu niektórzy denerwują swoimi komentarzami .... :/
Marcelo kiedyś musiał odejść,prędzej czy później...
Kupiliśmy młodych Cikosa i Bunoze
Skąd wiecie że Bunoza będzie gorszy od Marcelo
Marcelo był nie znanym zawodnikiem.... tak jak Bunoza
na początku wszyscy gadali ze Bunoza to bardzo dobry zakup,a teraz jak Marcelo odchodzi to każdy ma pretensje do zarządu że sprzedaliśmy takiego gracza,Bunoza wcale nie musi być gorszy od niego.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.07.2010, 11:37
Tak Marcelo musiał odejść ale nie musieli oddawać Arkadiusza Głowackiego do kebabow.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.07.2010, 11:37
Widac ze u nas jest dalej chory system.
No bo jak mozna rozwalic cala obrone w jeden miesiac
Sprzedajesz jednego obronce to zostawiasz drugiego...
Srodek obrony to taki newralgiczny punkt ktorego nie mozna rozwalic.

Ale u nas dalej jest dziwna polityka ,cieszymy sie ze sa jakies transfery ale co z tego jak od nas odchoda najwaazniejsze postacie.

Nadal nie rozumiem dlaczego u nas jest tak spieszan ze sprzedaza mlodych zawodnikow.
Marcelo za rok moze byc wart ze 2 razy tyle .
Ale nam sie zawsze spieszy.

Ogolnie zrecz biorac zespol po takich ruchach moze sie zgrywac i z rok czasu a my na to czasu nie mamy.

Jak dla mnie to poteazny ale to bardzo potezny blad ze strony klubu...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów