The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2010, 21:00
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
Żadna bzdura za szybko wbiegli to powtarzamy
minimalnie przekroczyli - zazwyczaj sedziowie nie zwracaja na to uwagi
zreszta pozniej pokazali, ze przy karnym dla Paragwaju bylo wieksze przekorczenie, a powtorki nie bylo ?
no i dobijacy Fabregas byl faulowany wiec powinien byc 3(4) karny
sedzia ostro miesza
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.07.2010, 21:09
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
minimalnie przekroczyli - zazwyczaj sedziowie nie zwracaja na to uwagi
zreszta pozniej pokazali, ze przy karnym dla Paragwaju bylo wieksze przekorczenie, a powtorki nie bylo ?
no i dobijacy Fabregas byl faulowany wiec powinien byc 3(4) karny
sedzia ostro miesza
Przy karnym dla Paragwaju zbyt szybko ruszyli Hiszpanie a nie Paragwajczycy wiec na takie sytuacje się patrzy inaczej. Zgadza się Fabregas był faulowany i powinien być karny ale za to Paragwajowi nie uznano prawidłowej bramki wiec w błedach 1:1
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.07.2010, 21:11
Co za akcja. Zanim piłka wpadła do bramki to odbiła się 3 razy od słupka
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.07.2010, 21:13
piękna bramka, ale to wyczekiwanie gdzie ta piłka poleci po drugim słupku bezcenne
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.07.2010, 21:19
ale końcówka. Ramos jak kiedyś Szarmach - wsadza łeb , gdzie inni by się stopę bali przyłożyć. Tym razem zabolało, nadzieja, że nic w oko nie będzie, bo strasznie wyglądało

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.07.2010, 21:22
Ale farciarze z tych Hiszpanow. Z taka gra Mistrzow Europy Niemcy pykna ich bez problemu.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.07.2010, 21:23
Niestety kolejny skandal sedziowski na MS...bramka Paragwaju zdobyta prawidlowa, brak powtorki karnego dla Paragwaju(2 pilkarzy Hiszpanii wbieglo za wczesnie w pole karne)...pozostanie ogromny niesmak, bo tacy mistrzowie potrzebuja pomocy sedziego, zeby wygrywac. Mam nadzieje, ze Niemcy rozjada Hiszpanow i to podobnie, jak Anglie i Argentyne, a patrzac na gre Mistrzow Europy jest to bardzo prawdopodobne. Szpakowski i Lubanski bija wszelkie rekordy stronniczosci. Oni wogole znaja sie na pilce? Gadaja takie bzdury...Paragwaj ma swietnych pilkarzy, a nie takich inwalidow, jakich my obecnie mamy w kadrze.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Stary 03.07.2010, 21:24
a Szpaku się prze podniecał tą Hiszpanią ... żenada ...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.07.2010, 21:28
Europa - Ameryka Południowa 3-1

Dobrze że Hiszpanie wygrali, mecz z Niemcami będzie ciekawy. Teraz stawiam na Hiszpanów z Niemcami. (Szkoda że zagrają już w półfinale)

A co do Paragwaju. Widać różnicę między Paragwajem a Chile. Paragwaj grał "siermiężny" defensywny dobry taktycznie futbol i napędził trochę stracha Hiszpanom za to (tak chwalone przez niektórych na forum) Chile przegrało mecz już w I połowie z Brazylią próbując grać otwarty futbol czyli typowe lamusy futbolowe. To Paragwaj jest taktycznie wyraźnie lepszy od Chile.

A co do kontrowersji

Panowie, jeszcze się nie przyzwyczailiście do pomyłek sędziowskich na MŚ? Widać tak musi być, ja je "pomijam" przy oglądaniu i mam spokój.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.07.2010 o godz. 21:42.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 03.07.2010, 21:30
zgadzam się z przedmówcami powyżej, by być w pełni sprawiedliwym to jeszcze się karny należał dla Hiszpanów po dobitce ich drugiego karnego za faul na Fabregasie.

Tak długo, jak nie będzie elektronicznej kontroli położenia piłki i powtórek wideo tak długo drukarzom z FIFA ujdzie wszystko. Jak widać każdy wynik można wysterować.

Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Stary 03.07.2010, 21:31
Tak mi się przypomniał artykuł z przed paru dni.

http://www.pilka.pl/kleska-europy-na-mundialu

Nie mów hop póki nie przeskoczysz, bo zanosi się na to, że całe podium zajmą europejczycy... Ameryka Płd miała 4 reprezentacje, a do półfinału wszedł tylko Urugwaj i to jeszcze fuksem.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.07.2010, 21:32
Ale ta Hiszpania jest słaba, oglądanie ich to katorga...

Mają farta, że trafiła im się banalna droga do półfinału. Inna sprawa, ze Paragwaj dzisiaj skrzywdzili, raz, ze nie uznali gola, a dwa, ze przy karnym Cardozo zawodnicy za wczesnie wbiegli w pole karne i powinna byc powtorka.

Pierwszy raz w życiu będę kibicował Niemcom - lepsi oni niż pedałki z Hiszpanii
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.07.2010, 21:33
Karnego dla Hiszpanow by nie bylo, gdyby sedzia nakazal powtorzyc karny dla Paragwaju. Przypominam tez o nieuznanej bramce dla Paragwaju, ktora tez zmienilaby mecz. 2 pierwsze bledy spodowaly nastepne...i te 2 bledy byly kluczowe dla przebiegu spotkania.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.07.2010, 21:37
Szkoda Paragwaju.

Hiszpania z taką grą dostanie baty od Niemców nie mniejsze niż dzisiaj Argentyna, a w miniony weekend Anglia.

Hm.. a może Urugwaj wszystkich pogodzi?
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.07.2010, 21:38
Po niewykorzystanym karnym Xabiego powinien być odgwizdany drugi karny bo bramkarz ewidentnie faulował Fabregasa więc już tak nie płaczcie.
Poza tym nie byłbym taki pewny co do tego że nie było spalonego. Valdez nie był na spalonym to fakt, ale Cardozo który brał czynny udział w tej akcji na pozycji spalonej był, więc sędzia miał prawo odgwizdać spalonego.
Ostatnio edytowane przez Syn Kangura z 1984 : 03.07.2010 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.07.2010, 21:38
Rzygam tymi MŚ. Gdzie to jebane piękno futbolu jak po każdym meczu więcej jest gadki o tych szmaciarzach z gwizdkami? Weszło kiedyś dobrze napisało, zapierdalasz na sukces, tysiące godzin na boisku a na końcu jakiś urzędnik miejski z Białegostoku okradnei cię z tego wszystkego na co zapracowałeś.

Paragwaj powinnien prowadzić 1:0 i mieć w tym momencie powtórzonego karnego. Wszystko później to już zgadul zgadula, szklana kula, czarny kot i Sepp Blater.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2010, 21:39
Kapitalny mecz, wielkie emocje Szkoda ze Paragwaju już się nie zobaczy na mundialu, ale takie realia turniejowe

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.07.2010, 21:45
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post

Hiszpania z taką grą dostanie baty od Niemców nie mniejsze niż dzisiaj Argentyna, a w miniony weekend Anglia.
Hiszpania gra słabo i na pewno to Niemiachy będą faworytem ale zauważcie że Paragwaj nie zagrał otwartej piłki, w przeciwieństwie do Argentyny.Być może Niemcy, grając z Paragwajem, podobnie by się męczyli jak Hiszpanie.

A co do błędów to nie wiem jak powinno się interpretować przepis gdy 2 zawodników jest obok siebie - piłka de facto leci do obydwu, natomiast uderza ją ten co na spalonym nie był.
Pewnie błąd sędziego ale bez powtórek to tak niewielkie błędy są notoryczne.

Karny dla Paragwaju - faktycznie powinna być powtórka
Karny dla Hiszpanii - jak dla mnie paranoja.Gdyby takie karne powtarzano to musieli by powtarzać ich 9 na 10
Do tego ewidentny faul bramkarza.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2010, 21:45
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Po niewykorzystanym karnym Xabiego powinien być odgwizdany drugi karny bo bramkarz ewidentnie faulował Fabregasa więc już tak nie płaczcie.
Poza tym nie byłbym taki pewny co do tego że nie było spalonego. Valdez nie był na spalonym to fakt, ale Cardozo który brał czynny udział w tej akcji na pozycji spalonej był, więc sędzia miał prawo odgwizdać spalonego.
Przed chwila w studiu TVP potwierdzili - spalonego nie było to pierwszy blad. Drugi bład sedziego to niepowtorzenie karnego dla Paragwaju - gdyby powtorzył i padlaby bramka nie byłoby kontry i karnego dla Hiszpanii. 1/2 zapowiada sie emocjonujaca ale jak dla mnie faworytem beda Niemcy. Graja lepsza pilke od Hiszpanow, Holendrow i Urugwajczykow. Z taka gra, ładna i zespolowa to oni teraz jak dla mnie maja najwieksze szase na kolejne Mistrzostwo.

PS: W 1/8 gdyby nie blad sedziego, ktory niesłusznie pokazał czerwona kartke dla Chilijczyka mecz potoczyłby sie inaczej. Chile strzelilo bramke w drugiej połowie ale to Hiszpania dominowała bo grala w przewadze. Byloby 11-11 na pewno wynik bylby inny bo Chile pokazało charakter.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 03.07.2010 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.07.2010, 21:47
Słaba Hiszpania, która powinna już odpaść w fazie grupowej gra w... półfinale.
O dziwo są dla mnie faworytem meczu z Niemcami, a to dlatego że mając takiego farta i grając przez cały turniej piach może skurczybyk Villa coś trafić.
Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Stary 03.07.2010, 21:56
Ja tam jestem za Hiszpanią. Z naszymi sąsiadami na pewno łatwo nie będzie, ale jak nie stracą bramki tak szybko jak Argentyna to powinno być dobrze. Do tego trzeba ich przycisnąć jak to Angole zrobili na początku drugiej połowie.

Kiedyś mówiło się o Hiszpanach, że grają jak nigdy a przegrywają jak zawsze. Kto wie, teraz może będzie odwrotnie
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.07.2010, 21:58
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Przed chwila w studiu TVP potwierdzili - spalonego nie było to pierwszy blad.
Na antenie TVP rozne rzeczy juz gadali i nie traktował bym ich jak wyroczni. Uwazam że spalony był, drugi zawodnik bedący na spalonym wyskoczyl do główki i w ten sposób przeszkodził Hiszpanowi w wybiciu. Wyobraźcie sobie że tego drugiego goscia nie ma na boisku, obrońca bez problemu by to wybił.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.07.2010, 21:59
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Słaba Hiszpania, która powinna już odpaść w fazie grupowej gra w... półfinale.
O dziwo są dla mnie faworytem meczu z Niemcami, a to dlatego że mając takiego farta i grając przez cały turniej piach może skurczybyk Villa coś trafić.
To może być coś, jak Hiszpania pokona Niemców grając jak Niemcy

Półfinały zapowiadają się pasjonująco, będzie ciekawie.
Nie pamiętam tak wyrównanej rywalizacji o Złotego Buta. Villa, Klose, Mueller, Sneijder. Sporo się zebrało
Odpowiedz cytując
Miichał
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 03.07.2010, 22:02
Spalony strasznie dyskusyjny. Moim zdaniem sędzia nie powinien go odgwizdywać, ale pewnie z tej decyzji się wybroni. Decyzja niezgodna z duchem gry.
A przy tym karnym dla Paragwaju kto wbiegł w pole karne przed strzałem? Hiszpanie czy Paragwajczycy?
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 03.07.2010, 22:15
Spalonego nie bylo to raz przy karnym powinna byc powtorka. Wiec tak naprawde gdy by wynik byl taki jakim zakonczyl sie mecz plus bramkami po bledach arbitrow to byloby 2:2 w najgorszym wypadku i dogrywka lub gdyby bramkarz paragwaju obronil drugi karny to byloby 2:1 dla Paragwaju. Paragwajczycy strasznie siedli w okolicach 75 minuty spotkania ale to byl wynik tego ze przeca mieli w nogach 120 minut z meczu z Japonia i do tego karne jeszcze.

Odnosnie meczu Niemcow. Niesamowite jest to ze Niemcy tak kapitalnie grali w obronie sciasniecie pola gry agresywne krycie podwajanie i potrajanie nawet najwazniejszych ogniw pilkarzy Argentynskich. Do tego fenomenalna skutecznosc. Ale tak graja Niemcy. Wbic pierwsza bramke, czekac na kontry.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2010, 22:34
Wiślak178 napisał(a):Wyświetl post
Na antenie TVP rozne rzeczy juz gadali i nie traktował bym ich jak wyroczni. Uwazam że spalony był, drugi zawodnik bedący na spalonym wyskoczyl do główki i w ten sposób przeszkodził Hiszpanowi w wybiciu. Wyobraźcie sobie że tego drugiego goscia nie ma na boisku, obrońca bez problemu by to wybił.
Slepy tez nie jestem i widze z powtorek ze nie ma spalonego. Zreszta technika jaka maja jest lepsza niz słowo niestronnego kibica. Wiele bzdur wypowiadaja ale tutaj 100% racji maja.
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.07.2010, 22:41
Slepy tez nie jestem i widze z powtorek ze nie ma spalonego. Zreszta technika jaka maja jest lepsza niz słowo niestronnego kibica. Wiele bzdur wypowiadaja ale tutaj 100% racji maja.
Nie wiem czy jakims trudnym, bardzo skomplikowanym jezykiem napisałem, chyba musialbym ci to klatka po klatce w paincie rozrysowac zebys zrozumial o co chodzi. Jednak ja proponuje zebyś pare razy przeczytał mojego wczesniejszego posta i ogladnal sytuacje. Jak to nie pomoże to mozesz jeszcze przeczytać to. Żeby nie było że "wierze głupkom z weszło" to dodam ze napisalem co o tym sadze jeszcze zanim przeczytalem ten artykuł.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 03.07.2010, 22:45
murray napisał(a):Wyświetl post
To może być coś, jak Hiszpania pokona Niemców grając jak Niemcy
Przyjmij to do wiadomości - Hiszpania nie pokona Niemców grając jak Niemcy, bo z taką grą to mogą sobie co najwyżej rywali grupowych ograć.
Wybitnie mi nie po myśli, że Niemcy grają taką piłkę jaką grają, ale na dzień dzisiejszy przejadą się po reszcie zespołów pozostałych w turnieju. Chciałbym się mylić i żeby mistrzostwo przypadło Holandii. Hiszpania z taką grą odpada, Holandia również (może mnie w końcu zaskoczą), Urugwaju nie komentuję.
Na dzień dzisiejszy nasi zachodni sąsiedzi z taką grą są bezkonkurencyjni.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.07.2010, 22:50
A znasz przepisy?, czy po prostu jesteś pewien bo tak.?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.07.2010, 22:52
Jot napisał(a):Wyświetl post
Przyjmij to do wiadomości - Hiszpania nie pokona Niemców grając jak Niemcy, bo z taką grą to mogą sobie co najwyżej rywali grupowych ograć.
Wybitnie mi nie po myśli, że Niemcy grają taką piłkę jaką grają, ale na dzień dzisiejszy przejadą się po reszcie zespołów pozostałych w turnieju. Chciałbym się mylić i żeby mistrzostwo przypadło Holandii. Hiszpania z taką grą odpada, Holandia również (może mnie w końcu zaskoczą), Urugwaju nie komentuję.
Na dzień dzisiejszy nasi zachodni sąsiedzi z taką grą są bezkonkurencyjni.
Ja nie napisałem, że tak będzie. Po prostu podkreśliłem ironię sytuacji, gdyby Hiszpania wygrała 1:0 po słabym meczu, bo taka gra przez długie lata była domeną Niemców.
Niemcy grają diablo skutecznie, wykorzystując każdą nadarzającą się okazję. Niemniej jednak w tych pogromach wybitnie pomogli im obrońcy rywali. Najpierw zdezorganizowani Anglicy, potem chaotyczna Argentyna. Teraz grają z obroną Ramos, Puyol, Pique, Capdevilla, która jest dobrze poukładana i Niemcom nie będzie tak łatwo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów