The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2010, 14:55
To jest ich standardowe krzeselko?

Obtułowicz zobaczy i jeszcze sam pokryje koszty wymiany naszych na takie same. Przeciez marzyl o teatrze...

Co do samego wygladu. Chyba nie jest zle. Do kameralnego stadionu moga pasowac. Z tym ze dlugo nie wytrzymaja, bez wzgledu z jakeigo materialu sa. W zoo sie raczej buduje betonowe podesty a nie wstawia plastikowe krzeselka...
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.07.2010, 14:56
Ale zaraz się zacznie płacz, żę na Crocovii ładniejsze krzesełka
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.07.2010, 14:58
1.Bo nie dali, mnie zastanawia dlaczego nie skasowali spacji w dacie tylko zostawili '19 czerwca' , gdyby przesunęli '06' w lewo to nie było by problemu z wjazdem na kosiarki. A kibice chyba nie skakali by z dachów z tego powodu.

2.Czy istnieje w POLSCE osoba która wjazd dla kosiarki zaprojektowała by można powiedzieć na głównej trybunie, w miejscu które będzie razić w czasie transmisji z meczu i ludzie będą się zastanawiać 'co to za wejście sobie tam zrobili po prawej stronie (?)'. Nie istnieje taka osoba - na pewno! Jest tylko jeden Wojtuś i on to potrafił wymyślić. Czy te kosiarki akurat tylko z tej trybuny i z tego miejsca mogą wyjeżdżać i kosić trawkę? Już lepiej mógł zrobić okrąglak wielkim salonem samochodowym i postawić tam kosiarkę. Wyglądało by nowocześnie, a i może jakiś sponsor z branży motoryzacyjnej by się skusił na salon na stadionie Wisły :]
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2010, 15:02
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
jak Wam się podoba w porównaniu do naszego?

http://stadiony.net/aktualnosci/2010..._cracovii_foto
po pierwsze to jest pewnie na lożę VIP,po drugie i tak je zaraz wyrwą.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.07.2010, 15:04
Wydaje mi się czy to "6" jest ściśnięte by nie nachodzić na wjazd dla kosiarek? Nie ważne, zobaczy się od przodu jak skończą układać.

Ale się w pale nie mieści jak można było w takim miejscu umieścić wjazd dla kosiarek, podnośnik jest potrzebny, stadion mniejszy o kilka dobrych miejsc i w dodatku dodatkowa barierka minimum 110cm dodatkowo zasłaniająca trochę widoczność.
I co z tego, że są 3 znacznie lepsze miejsca na to bez podnośników, zasłaniania itp. itd.

Już o tym wjeździe dla kosiarek pisałem rok temu ale nie mogłem się powstrzymać by znowu nie napisać.
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 03.07.2010 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.07.2010, 15:13
No Pasy mają fajne krzesełka, na pewno wygodne. ale może być problem z przeciskaniem. Generalnie bardzo fajne
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
newb
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 03.07.2010, 15:26
Ciekawy jestem czy spłaszczą 6 czy nie, wydaje mi się że zabrakło jednego rzędu na zaokrąglenie.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2010, 15:34
picasso napisał(a):Wyświetl post
rav napisał(a):
Naprawdę, i Wisła jako jej kibice, i Wisła jako klub - mamy na co narzekać. Jak pokazały przykłady innych miast - dało się inaczej, lepiej. Stadion Lecha - niby niezbyt piękny, ale z zewnątrz dużo ładniejszy (bo nasz obiekt może z powodzeniem kandydować do tytułu brzydactwa wieku).
zgadzam się z resztą,ale to ze Tobie sie nie podoba,nie znaczy że jest brzydki.mnie akurat sie tego typu stadiony podobaja.w kwestii gustów nie ma obiektywnej oceny.
Gdyby wygląd tego stadionu był jedyną jego wadą (w moim mniemaniu) to naprawdę nie było na co narzekać. Swojego zdania na temat wyglądu stadionu nie zamierzam nikomu narzucać, przychylam się, że to kwestia gustu.

A tak precyzując moją opinię na temat wyglądu tego stadionu: uważam, że jest cholernie brzydki z zewnątrz. Zero spójności: trybuny za bramkami skośne, trybuny większe - kąty proste, w rogu okrąglak, w narożnikach od strony północnej i południowej hula wiatr. Chory kształt dachu w narożnikach - projektant poszedł na łatwiznę, zamiast nawiązać dachem do trybuny którą przykrywa.
Patrzysz z Parku Jordana, będąc wśród zieleni, drzew i widzisz ociężałe betonowe blokowisko z kwadratowymi ramami i jakieś szyby. Z drugiej strony wejście do tego kloca osłonięte ma być "pekaesową" wiatką. Brak nawiązania do klubu, jakichś elementów dekoracyjnych.

W środku, jak dla mnie, stadion będzie się ładnie prezentował. Tu nie marudzę.

I tak precyzując: wcale nie jestem zwolennikiem oponek. Już 5-6 lat temu za stadion, który powinniśmy wziąć jako inspirację (mówie o bryle, a nie np. o kolorze krzesełek) uznawałem obiekt Boavisty Porto:

morgenes napisał(a):Wyświetl post
Rav, wydaję mi się, że w zbyt wysokim procencie obarczyłeś miasto winą za stadionowe wpadki. Nie wspomniałeś ani słowem o tym, od czego większość kłopotów się zaczęła: od projektu, spapranego i nie przystającego do futbolowych wymogów. Do tego doszły jeszcze opóźnienia w przekazywaniu poszczególnych części projektu wykonawcom. Uważam, że wina dzieli się rowno po połowie.
Projekt to kwestia miasta. Możemy rozmawiać o winie Wisły jeśli chodzi o projekt trybuny południowej, ale pamiętajmy też, że został on wykonany kilka lat wcześniej, nim wbito pierwszą łopatę. Natomiast w trakcie budowaniai po wybudowaniu trybuny południowej wiele osób apelowało do miasta by zmienić projektanta. W tym proszono o to osobiście prezydenta Majchrowskiego, podając przykłady niekompetencji. On to olał, zasłonił się bzdurnym stwierdzeniem, że projektanta zmienić się nie da i kolejne etapy budowy zlecał Obtułowiczowi.

A tak w ogóle, to ciekaw jestem ile prawdy jest w informacji, że około 2001-2002 roku przyprowadzono Majchrowskiemu przedstawicieli firmy HOK Sports (projektanci m.in. stadionu olimpijskiego w Sydney, stadionu Arsenalu czy jednej z trybun na Chelsea) i ich olał.

Poza tym prosiłbym również o to, aby nie używać słowa "miasto", bo jest zbyt ogólne i krzywdzące dla wielu organów miejskich, które z budową mają niewiele wspólnego. Jeśli już mówimy o inwestorze i nadzorze, to mówmy precyzyjnie: jest to ZIKIT oraz nasi radni.
Raczej ZIKiT i przełożony ZIKiT-u - prezydent Krakowa. On jest ich zwierzchnikiem i tolerował to co tam się dzieje mimo dziesiątek niepokojących informacji, które mu dostarczano.
Co do radnych, oni nie mają aż takiego wpływu. Mogliby nie pozwolić na zapisanie pieniędzy w budżecie, nie zgodzić się na kolejne dofinansowania. Koniec końców zgadzali się. Radni mogli wysyłać interpelacje, omawiać kwestię budowy, ale to urzędnicy prezydenta kierują tym wszystkim.

A dlaczego nikt nie jeździ po wykonawcy stadionu? Sądzicie, że kto zamawia np. krzesełka albo murawę? Miasto? Majchrowski siedzi przed telefonem i koordynuje dostawy gruszek z betonem, żwiru, rur i tysięcy innych spraw?
Można po wykonawcy jeździć, ale ważny jest nadzór nad wykonawcą. W umowie są kary za niedotrzymanie terminu. Dlaczego ich się nie stosuje? Zapewne dlatego, że najpierw terminy zawalił inwestor, nie dostarczając na czas projektu. Zatem w przypadku procesu wykonawca ma duże szanse na wygraną.
Ostatnio edytowane przez rav : 03.07.2010 o godz. 16:00.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.07.2010, 15:43
ok rav też nie zamierzam przekonywać na silę,że stadion jest najpiekniejszy na świecie.dla mnie jest wystarczajace,ze mnie się podoba.co do niedoróbek,to się zgodzę,ale też trzeba wziąć pod uwagę w jakich okolicznosciach powstawał (inna koncepcja na poczatku,później zmiana wielkości).dla mnie rzecza ktorej nie mogę przeboleć jest ten nieszczęsny wyjazd dla kosiarek.przecież to nie mialo prawa tam powstac.niby drobna rzecz,a szpeci i co najgorsze zabiera te parę miejsc.tym bardziej wkurza,że nawet taką pierdołe potrafili spieprzyć.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.07.2010, 15:47
Tak mi się wydaje, ze kilka dni temu było napisane: warstwa grzewcza, warstwa filtracyjna i na to trawa. Czy to oznacza, ze teraz już tylko trawa? Bo teraz to chyba kończą filtracyjną nad grzewcza?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.07.2010, 15:51
Teraz będzie ziemia.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.07.2010, 15:57
Po prostu ten wjazd dla kosiarek jest kwintesencja tego ze stadion projektowal jakis debil, ktory nie zna sie na rzeczy, a jacys kolejni debile nie zaprotestowali i w ten sposob powstaje nasz stadion. Ktos zaprojektowal na odwal sie, nikomu nie zalezalo na tym zeby ten stadion wygladal dobrze i zostal zbudowany szybko i teraz mamy. W I S Ł A 19 0 do potęgi 6 oraz ciagle mydlenie oczu najpierw ze stadion bedzie w calosci gotowy 1 lipca 210, pozniej ze 3 trybuny, pozniej ups, okazalo sie ze D nie jest wykonczona (oj, ciekawe kiedy bedzie wykonczona), pozniej ze spokojnie na LE (a jeszcze nie wiadomo bylo czy gramy 22 czy 14 lipca a wiec rozumiem ze zakladano date 14 lipca) beda gotowe 2 trybuny, pozniej sie okazalo ze nie potrafiono przewidziec z 2 tygodniowym wyprzedzeniem ze nie wyrobia sie z polozeniem murawy na 1 lipca!!, teraz sie okazalo ze no chyba 22 lipca nie da rady zagrac na stadionie bo niby sprawy dotyczace odbioru nie beda zalatwione. A wiecie o co ja sie boje, ze odbior to pol bidy, oby do k.. nedzy do 22 lipca byla gotowa trybuna wschodnia, ta pieprzona murawa i jesli ktos ruszy glowa to trybuna E.
Coraz wieksze cisnienie mam jak mysle o tym stadionie, taka amatorka, czy ludzie ktorzy nadzoruja ta budowe to jacys skonczeni idioci? Rozumiem ze zajmuja sie tym ludzie po jakichs wyzszych szkolach i w czym oni sie roznia od meneli spod sklepu? Ten sadion to nasza fobia i wstyd dla nas. Jak go skoncza to chyba do kosciola pojde podziekowac Bogu, o ile w ogole dojdzie do mnie mysl ze nasz stadion zostal wreszcie ukonczony, no chyba ze zrobia 3 trybuny a D nie wykoncza do 2020 roku. Tych wszystkich debili ktorzy sa odpowiedzialni za taki stan rzeczy to bym odeslal na rente i zeby juz nigdy w zyciu nie mieli mozliwosci podejmowac tak waznych decyzji.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
daro83
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 03.07.2010, 15:58
rav moja opinia jest taka ze stadion Boavisty jest brzydki i w srodku (okropne narożniki) a z zewnatrz wyglada jak zwykla fabryka. Nasz stadion bodoba mi sie ogolnie, ma bardzo duzo wad ktorych nie wymienie bo je dobrze znamy lecz caloksztalt jest OK
Odpowiedz cytując
Island
Member

Stary 03.07.2010, 16:03
Ludzie, niech zmienia ta date, przeniosa 6 tam gdzie 0 !!!
Nie jest za pozno a koszty niewielkie (robocizna)
SKWK, Rav, ktokolwiek ma jakis wplyw pomozcie!!
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.07.2010, 16:05
Jedyna szansa uratowania tej nieszczęsnej szóstki to pomalowanie odpowiednio tej barierki
Odpowiedz cytując
andrzej
Member

Od: 05.2010

Stary 03.07.2010, 16:19
Ja mam pytanie odnośnie nieszczęsnej "6". To, że wyjazd dla kosiarek jest umiejscowiony idiotycznie wiadomo od dawna. Czemu zatem ktoś kto projektował układ krzesełek nie wziął tego pod uwagę. Możemy cisnąć po panu Obtułowiczu co się mu należy, ale on ustawienia krzesełek nie wymyślił. W tym wypadku błąd leży po stronie kogoś od krzesełek. Wybaczcie nie śledziłem dokładnie przebiegu wyboru tego wzoru więc nie wiem kto za to odpowiada.
http://www.stadionwisly.info/kolorystyka_krzeselek Po tych projektach widać, że ktoś dał plamę nie uwzględniając wyjazdu dla kosiarek w projektach.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.07.2010, 16:37
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
1.Bo nie dali, mnie zastanawia dlaczego nie skasowali spacji w dacie tylko zostawili '19 czerwca' , gdyby przesunęli '06' w lewo to nie było by problemu z wjazdem na kosiarki. A kibice chyba nie skakali by z dachów z tego powodu.

2.Czy istnieje w POLSCE osoba która wjazd dla kosiarki zaprojektowała by można powiedzieć na głównej trybunie, w miejscu które będzie razić w czasie transmisji z meczu i ludzie będą się zastanawiać 'co to za wejście sobie tam zrobili po prawej stronie (?)'. Nie istnieje taka osoba - na pewno! Jest tylko jeden Wojtuś i on to potrafił wymyślić. Czy te kosiarki akurat tylko z tej trybuny i z tego miejsca mogą wyjeżdżać i kosić trawkę? Już lepiej mógł zrobić okrąglak wielkim salonem samochodowym i postawić tam kosiarkę. Wyglądało by nowocześnie, a i może jakiś sponsor z branży motoryzacyjnej by się skusił na salon na stadionie Wisły :]
Bo takie mieli wytyczne.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.07.2010, 16:58
La Furia Dell' Est, czym spowodowany jest poślizg w układaniu krzesełek? Z tego co pamiętam mówiłeś, że zostaną ułożone do 27.06. Z góry dzięki za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 03.07.2010, 21:37
Prace wykończeniowe pod trybuną wschodnią powoli dobiegają końca. Niemal gotowe są już wszystkie łazienki, oraz klatki schodowe. W niektórych pomieszczeniach brakuje jeszcze wykończenia posadzek lub sufitów. Prac do końca zostało niewiele, więc na 12 lipca zaplanowano wejście ekipy sprzątającej. Przy Sky-boxa pojawiły się fotele VIP. Co prawda nie są jeszcze przymocowane, ale można już z nich zobaczyć jaki mniej więcej będzie widok na boisko. I tu niestety projektanci się nie popisali. O ile z górnego rzędu jest względnie dobry widok na boisko, to z dolnego dolnego foteli trzeba się wychylić aby zobaczyć je w całości. Widok z loży VIP można zobaczyć na samym dole galerii..

I zdjecie:
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.07.2010, 21:47
JA P*******

To teraz niech to naprawia projektant. Niech burzą ten betonowy murek, wylewają jakieś stopnie podwyższające.... cokolwiek
Odpowiedz cytując
KamiK
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.07.2010, 21:52
Coś za coś.. przynajmniej lejąc do pisuaru w narożniku południowym będzie ładny widok na Błonia
Odpowiedz cytując
Bąku1983
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2010, 22:00
Widok pierwsza klasa dobrze, że nie dla mnie te miejsca, ale współczuję tym, którzy wybulą niemałą kasę, żeby oglądać 1/2 boiska (jak nie mniej). Dla nich może lepiej byłoby gdyby jednak płyta nie była wypośrodkowana . Jeszcze apropo kosiarek, to coś czuje, że skończy się na tym, że będą wyjeżdżać przez wjazd dla karetek, może to nawet lepsze rozwiązanie .
A tak na poważnie to się robi nie bubel roku, ale dekady. Mógłby być nawet fajny stadionik, ale gdy się nie potrafi zadbać o najprostsze rzeczy.... Trudno.
if You only knew the power of the Dark Side
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 03.07.2010, 22:01
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Bo takie mieli wytyczne.
Wiem, wiem że takie mieli wytyczne. Ale naprawde musi być ta przerwa? Nic by się nie stało gdyby 1906 było do lewej strony wyrównane. Ale projekt to projekt. Ciekawe czy jak by była krótsza trybuna od boiska to napis zamontowali by na rusztowaniu za krawędzią trybuny. Bo musi być wyśrodkowane.... (sorki za tą filozofię ale cały czas mnie ta pierdoła irytuje w tym projekcie)

Jeżeli VIP ma się wyginać na fotelu żeby zobaczyć całe boisko, to ja się pytam kto zatwierdził projekt stadionu Przecież były robione 'badania' mające ustalić czy widoczność z poszczególnych miejsc będzie wzorowa. I co 3= sobie walą... ody mocowanie tych foreli było jakieś kosmiczne, takie które pozwoli 'ujrzeć' z siedziska całe boisko bez czołgania się po betonowym murku.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 03.07.2010, 22:03
Ja już o tych murkach pisałem spory kawałek czasu temu. Z 1. rzędu balkonu loży będzie widać boisko wyłącznie od linii bocznej i to też w przypadku, gdy VIP będzie dosyć wysoki. Nie wiem tylko dla jakiej wysokości widza to obliczono.
Cytat:
Niech burzą ten betonowy murek, wylewają jakieś stopnie podwyższające.... cokolwiek
Zburzyć i zastąpić barierką czy szklaną balustradą. Swoją drogą zastanawiam się kto wpadł na pomysł odgradzana VIPów betonem, toć wykonanie takiej ilości żelbetu na bank nie było tańsze, niż zastosowanie barierki czy szkła, ale teraz to już tylko marzenia.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 03.07.2010 o godz. 22:06.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2010, 22:06
Może te 269 miejsc czy tam ile,to pierwszy rząd vipowski przed skyboksami?

Śmiech przez łzy....
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.07.2010, 22:08
Bąku1983 napisał(a):Wyświetl post
Widok pierwsza klasa dobrze, że nie dla mnie te miejsca, ale współczuję tym, którzy wybulą niemałą kasę, żeby oglądać 1/2 boiska (jak nie mniej). Dla nich może lepiej byłoby gdyby jednak płyta nie była wypośrodkowana .
a może się okazać,że nie wybulą tej kasy,bo w zasadzie po co?żeby widzieć tylko "pół"meczu?
ak przesuną płytę bliżej AB,to z kolei tamte VIP-y zobaczą jeszcze mniej bo zapewne 1/4 boiska.podejrzewam,że ten sam błąd jest także na drugiej trybunie.
Ostatnio edytowane przez picasso : 03.07.2010 o godz. 22:11.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.07.2010, 22:10
Cos mi chyba umknelo. Jest jasne stanowisko dotyczace wycentrowania murawy?

Po zdjeciach widac, ze tam gdzie wedlug projektu miala byc linia boczna, to sie koncza te rurki od ogrzewania.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 03.07.2010, 22:13
Cytat:
ak przesuną płytę bliżej AB,to z kolei tamte VIP-y zobaczą jeszcze mniej bo zapewne 1/4 boiska.podejrzewam,że ten sam błąd jest także na drugiej trybunie.
Zgadza się. Taki sam mur berliński jest też na zachodniej trybunie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.07.2010, 22:29
Dlatego wszyscy na D i dopingujemy. Nie kupujcie biletow dla VIPów bo tam meczu nie obejrzycie!
Sektor VIP- tam meczu nie obejrzysz!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.07.2010, 22:38
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego wszyscy na D i dopingujemy. Nie kupujcie biletow dla VIPów bo tam meczu nie obejrzycie!
Sektor VIP- tam meczu nie obejrzysz!
Sektor VIP i skyboxy to dwie różne sprawy.

A klub nie zarabia na kibicach z D tylko właśnie na skyboxach i VIPach. Skyboxy będą miały gorszy widok to będzie niższa cena ich wynajęcia. Niższa cena wynajecia skyboxa oznacza wyższe ceny na innych sektorach więc nie wiem z czego ty się tak cieszysz
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 03.07.2010 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów