The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2010, 10:13
Jeśli odejdzie Marcelo to pozamiatane. Mam nadzieję, ze pozostanie z druzyna, bo jest nie to Cupiał udowodni, ze ma Wiselke w powazaniu
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.07.2010, 10:15
Pojawiają się plotki, że Milinković jest opcją rezerwową, a trwają negocjacje z kimś kto przewijał się już w kontekście ewentualnego wzmocnienia Wisły.

Poszperałem trochę i zamieszczam listę pomocników i napastników, o których donosiły media:

Cytat:
Tim Matavż
Miroslav Bozok
Admir Vladavić
Milan Purović
Christian Stuani
Vinicius Fernandes Mazzininie
Filipe da Costa
Stephen Appiah
Eugene Sepuya
Leandro
Dawid Janczyk
Daniel Gal
Kamil Grosicki
Dejan Lekić
Witalij Rodionow
Dawid Nowak
Dariusz Dudka
Stjepan Poljak
Michał Janota
Maksim Szackich
Branislav Punosevac
Luiz Rogerio Da Silva
Kamil Kosowski
Marcin Żewłakow
Ivan Bosković
Mario Djurovski
Łukasz Sosin
Mourad Meghni
Sergiej Kislak
Odpowiedz cytując
HBK
Junior Member

Od: 10.2005

Stary 03.07.2010, 10:28
http://sklady.hostmix.pl/transfery/news.php?id=31
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.07.2010, 10:31
skeba napisał(a):Wyświetl post
Jeśli odejdzie Marcelo to pozamiatane. Mam nadzieję, ze pozostanie z druzyna, bo jest nie to Cupiał udowodni, ze ma Wiselke w powazaniu
Dla wszystkich malkontentów i płaczków:

http://www.youtube.com/watch?v=gDdaHckMIbU

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.07.2010, 10:39
Pablo84 zmiażdżyłeś mnie Będzie co będzie... nie ma co lamentować bo i tak nic z tym nie zrobimy przykujecie się do Marcelo łańcuchami jak będzie chciał odejść jak jakieś ekoludki
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.07.2010, 12:01
Hmm, to jeszcze nie masz bana? Przeciez to ty zaczales rozpowszechniac ta informacje, powolujac sie na wiarygodne zrodlo...

A takie info dostalem od innego uzytkownika na prv:

cinekw
Member
Od: 08.2006
Dzisiaj, 01:37. fsfd
Rozmawiałem z typem, mowił ze wszystko z Nonda ustalone :( Zostały testy, mam nadzieje ze obleje, ma zarabiac na poziomie Łobo z mala klauzula zalezna od ilosci gier ;/ Temat Smolarka updadł po tym jak zażyczył sobie 2 razy tyle co Makinwa

2 panow powinno sobie chyba odpoczac od forum. Taki staz, a takie rzeczy opowiadaja.

edit. Markus, ale to oni dwaj, wczoraj w nocy narobili tego szumu z Nonda w Polityce Transferowej. Ktorys moderator wyczyscil mase postow z tamtego tematu.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 03.07.2010 o godz. 12:27.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.07.2010, 12:23
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
2 panow powinno sobie chyba odpoczac od forum. Taki staz, a takie rzeczy opowiadaja.
To przecież temat s.f. Zatem tak powinniście podchodzić do wszystkiego, co w nim pisze.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.07.2010, 12:28
Skoro to s-f to podzielę się śmieszną (oby prawdziwą) teorią znalezioną na mniejszym portalu:

Cytat:
Z Milinkovicem jest tak ze teraz to on bedzie czekał jak my sie zdecydujemy go kupić.Kombinowal to teraz ma .Jest brany pod uwage jako opcja nr 2.Pozdrawiam
(napisał to podobno jeden z "bożków" tego forum)
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.07.2010, 12:45
Dokladniej to z Milinkoviciem jest tak ze "podobno" Wisla negocjuje z jakims lewoskrzydlowym ktory byl na MS w RPA. I dlatego czekaja na decyzje. Chyba wiem ktorego lewoskrzydlowego chcieli sprowadzic - z ktorejs z Afrykanskich reprezentacji, to tylko akurat moje przypuszczenie.

Nawet jesli to modlmy sie by obaj przybyli do Wisly. Przynajmniej bedzie 100% konkurenja na obu skrzydlach.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.07.2010, 13:14
Adin Dzafic, kapitan rep u21 BiH, jest wolnym zawodnikiem, ale sumie napastnika już można sobie odpuścić...
Odpowiedz cytując
ja_
Junior Member

Stary 03.07.2010, 13:19
Myślę, że ten lewoskrzydłowy to będzie Tshabalala, aż się zdziwiłem jak zobaczyłem, że pyka w Kaiser Chiefs bo z tego co pamiętam to na mistrzostwach nieźle pogrywał. Chyba to tylko marzenia.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.07.2010, 13:34
ja_ napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że ten lewoskrzydłowy to będzie Tshabalala, aż się zdziwiłem jak zobaczyłem, że pyka w Kaiser Chiefs bo z tego co pamiętam to na mistrzostwach nieźle pogrywał. Chyba to tylko marzenia.
Ten gość to po mistrzostwach trafi do jakiegoś solidnego europejskiego średniaka, a nie do marnej polskiej ligi...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.07.2010, 13:35
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Adin Dzafic, kapitan rep u21 BiH, jest wolnym zawodnikiem, ale sumie napastnika już można sobie odpuścić...
Jest napastnikiem, rozegrał około 15 meczów w U-21 i tylko 1 bramka, te statystyki nie powalają na kolana. Dodatkow w silniejszej lidze chorwackiej sobie nie poradził. No ale ma ten plus, jest za darmo. Jak rzeczywiście jest?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.07.2010, 13:55
skrzydłowy z afrykańskiej drużyny i przyjedzie z mundialu?
1) Siphiwe Tshabalala (Kaizer Chiefs) - wiadomo gra w lidze RPA jest do wzięcia pewnie za stosunkowo nieduże pieniądze, ale pytają o niego dobre kluby
2) Sani Kaita (Alania Wladywkaukaz) - grał nieźle na mundialu i myślę że mógłby do nas dołączyć gra przecież w drużynie środka tabeli rosyjskiej ligi
3) Emmanuel Kone (CFR Cluj) - reprezentant WKS nie wiem czy grał cokolwiek i jakkolwiek na mundialu bo tej grupy akurat nie oglądałem ale jest młody gra w Rumunii więc może być niedrogi
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 03.07.2010, 14:11
TSW06 ja bym powiedzial ze trafiles, ale dodalbym tutaj jeszcze jedno nazwisko. Andre Ayew ma jeszcze tylko rok kontraktu w zeszlym roku Olimpique Marsylia wycenial jego umiejetnosci na 1,5 miliona euro(nieoficjalnie, oficjalnie milion wiecej). I wydaje mi sie ze najlepsza dwojka tutaj to byliby wlasnie Ayew i Milinkovic.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.07.2010, 14:14
TSW06 napisał(a):Wyświetl post
skrzydłowy z afrykańskiej drużyny i przyjedzie z mundialu?
1) Siphiwe Tshabalala (Kaizer Chiefs) - wiadomo gra w lidze RPA jest do wzięcia pewnie za stosunkowo nieduże pieniądze, ale pytają o niego dobre kluby
2) Sani Kaita (Alania Wladywkaukaz) - grał nieźle na mundialu i myślę że mógłby do nas dołączyć gra przecież w drużynie środka tabeli rosyjskiej ligi
3) Emmanuel Kone (CFR Cluj) - reprezentant WKS nie wiem czy grał cokolwiek i jakkolwiek na mundialu bo tej grupy akurat nie oglądałem ale jest młody gra w Rumunii więc może być niedrogi

Tylko czekać godzinę, dwie może do wieczora jak wszystkie portale obiegnie informacja, że Wisła interesuje się Tshabalalą/ Kaitą,/ Kone
nie to żebym się śmiał, czy coś czas pokaże jak będzie, tylko żeby potem nie było, że znów rozczarowanie.
Osobiście, bym chciał żeby jakiś pomocnik z MŚ do nas przyszedł nie mam nic przeciwko, lecz poczekam do oficjalnego potwierdzenia.

''Jak informuje nasz anonimowy informator Wisła złożyła ofertę...''

Choć z drugiej strony chyba zbymak odpisał kiedyś, że Wisła czeka aż się skończą mistrzostwa czy coś w ten deseń - na pytanie kogo jeszcze mamy sprowadzić. ( nie bić nie pamiętam dokładnie jak to szło)
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 03.07.2010 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2010, 14:15
Tshabalala odpada, bo interesuje się nim między innymi PSG. Kaitę też można skreślić, bo owszem gra w Rosji, ale jest wypożyczony z Monaco.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.07.2010, 14:25
a nie Messi ?
chyba o niego chodzi...ależ bym go chciał na lewej pomocy

cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.07.2010, 14:28
koyoot napisał(a):Wyświetl post
TSW06 ja bym powiedzial ze trafiles, ale dodalbym tutaj jeszcze jedno nazwisko. Andre Ayew ma jeszcze tylko rok kontraktu w zeszlym roku Olimpique Marsylia wycenial jego umiejetnosci na 1,5 miliona euro(nieoficjalnie, oficjalnie milion wiecej). I wydaje mi sie ze najlepsza dwojka tutaj to byliby wlasnie Ayew i Milinkovic.
nie ośmieliłbym się podać tego nazwiska. zbyt piękne by to było
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 03.07.2010, 14:41
Ja słyszałem, że wciąż aktualny jest temat Neia, tylko pojechał po swoje szczęśliwe spodenki do Rumunii i coś nie może znaleźć - ale dostałem na priva właśnie wiadomość, że znalazł i już leci do Myślenic podpisywać kontrakt. Jeśli tylko nie będzie rozbieżności co do długości umowy (my chcemy 3 lata, on 2 lata i 11 miesięcy), to mamy napad na lata!

I jeszcze co do Ayewa. Masz złe informacje, kolego, tak naprawdę jest to zasłona dymna przed transferem jeszcze większego kalibru. Podobno nie wzięliśmy jakiś czas temu Kluiverta tylko dlatego, że już czekaliśmy aż w kryzysie znajdzie się inny tuz światowego futbolu. Jest to Brazylijczyk, grał w klubie, w którym grał Kluivert, obecnie szuka formy we Włoszech i nie może znaleźć. Nic więcej nie mogę powiedzieć, ale jeśli tylko ktoś napisze do mnie na priv to będę wysyłał po literce z nazwiska.

Nie wiem, skąd wy bierzecie te informacje i czy to ma chociaż procent prawdy w sobie, ale proszę przybastujcie, bo forum robi się strasznie nieczytelne. Transferowe s-f, to nie to samo, co transferowe wariatkowo. Myślałem, że tu będziemy rozmawiać o pomysłach z transfermarktu, fm-a i propozycjach z polskiej ligi typu Mila, którego to tematu nie ma i nie będzie. Nie o plotkach z kosmosu, których rozsiewanie w internecie stało się najwyraźniej w ostatnich tygodniach hobby trollujących gimnazjalistów. Dość. Wymienianie zawodników z Mundialu w kontekście transferu do Wisły, w której nie ma pieniędzy na transfer solidnego, dojrzałego obrońcy/sprzedaje się takiego, obraża moją i innych użytkowników inteligencję.

P.S. Aha - i jeśli ktoś nie zrozumiał - nie wysyłajcie do mnie żadnych privów.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.07.2010, 14:48
Rozumiem ze moga Cie w jakims stopniu denerwowac takie dyskusje. Jednak pisanie ze obraza to Twoja inteligencje jest lekkim przegieciem. Ja nie mam zielonego pojecia o tym jak wygladaja akutalne podchody transferowe klubu, dlatego nie madruje. Przypuszczam ze ty wiesz dokladnie tyle samo, wiec dlaczego od razu zakladasz, ze cos jest niemozliwe? Rozumiem ze pewne nazwiska to na prawde kosmos ale powinnismy zaczekac z ocenami. Nie wiem jak bedzie z transferami ale przypuszczam ze gdyby cos wypalilo, to zapomnisz o Twoim poscie i nie przeprosisz tychze "wizjonerow" .
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 03.07.2010, 14:57
Panie polska mysl szkoleniowa. Ten post nie obraza twojej inteligencji bo widac, ze ci jej po prostu brak. Brak transferu solidnego obroncy - nie widzial Bunozy na oczy a probuje oceniac go przez pryzmat tego jak medialne jest nazwisko(czyt. czy cos mu mowi czy mu nie mowi) oraz przez pryzmat wieku i osiagniec. Paranoja i wariatkowo to jest wlasnie taki sposob myslenia.

Druga sprawa - ten temat to jest S-F i mozna tutaj podywagowac, porozwazac i przede wszystkim pomarzyc. Od rzeczowej dyskusji jest wlasciwy temat transferowy. Zastanawia mnie tylko co by sie stalo gdyby FAKTYCZNIE Wisla sprowadzila Ayew`a(co nie jest wcale takim wielkim S-F). Ide o zaklad ze ani nikt by nie przeprosil klubu za to co wygadywal na jego temat(mnie nikt nie musi przepraszac bo jak juz wczesniej to tylko moje dywagacje podparte jakims nieopisanym przeczuciem), oraz ze i tak by ****a bylo niedobrze. Bo nie sprowadzono Messiego.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 03.07.2010, 15:01
Przecież sprzedaliśmy Głowackiego za półtora miliona euro i w zamian wypożyczyliśmy chłopaka z Bośni. Jakkolwiek rokujący na przyszłość by on nie był, to nie jest to polityka wzmacniania kadry, budowy silniejszego zespołu i ściągania gwiazd, a jedyna zmiana za Basałaja w porównaniu do poprzedniej miotły polega na tym, że następca Głowackiego może przyjść (bo to jeszcze nie jest transfer definitywny, jak donoszą media, a jedynie wypożyczenie) za (małe, ale jednak) pieniądze, a nie darmo.

Jak w takiej sytuacji wyobrażasz sobie nagle ściąganie do Wisły grajków z Mundialu? Przyjadą tu i co? Gdzie będą trenować? Na kartoflisku? Gdzie będą grać? Na Hutniku (bo przecież prace się opóźniają, klub zaklepał na pierwsze mecze stadion Hutnika)? Z kim będą grać? Z wypożyczonymi chłopakami z Bałkanów (nic im nie odejmując, to w najlepszym razie melodia przyszłości)?

Przecież to się kupy nie trzyma.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.07.2010, 15:06
kiedyś podobnymi zawodnikami z Bałkanów wzmacniała sie Wisła ale ta z Płocka, no ale mam nadzieje że Ci co są przy R22 będą lepsi.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 03.07.2010, 15:17
Bardziej sie to trzyma kupy niz ci wydaje polska.mysl.szkoleniowa. Zastepowanie starych pilkarzy nowymi znacznie mlodszymi ktorzy rokuja na przyszlosc a roznica poziomow pomiedzy starymi pilkarzami a mlodymi wcale nie jest duza a dodatkowy atut to to ze w przeciagu roku moga oni stac sie o wiele lepsi od tych ktorzy opuscili klub. Glowacki pogralby jeszcze gora 5 - 6 lat z czego 2-3 na odpowiednim poziomie.

Nastepna sprawa - tu nie chodzi o to ze bedziemy mieli taki pierwszy sklad z pilkarzami ktorzy w Europie cos znacza bo wtedy moglibysmy sie bic o final Ligi Europy. Spokojnie nie wszystko naraz, nie od razu Krakow zbudowano, ten klub powiedzmy ze bedzie sprowadzal co okienko jedno nazwisko pokroju powiedzmy Nondy, czy Kalou. A baza szkoleniowa powstanie, spokojnie. Helikopterem nie przyleca i nie zrzuca z nieba kompleksu treningowego, takie rzeczy to tylko w Simsach.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 03.07.2010, 16:06
POWIEM TAK:

po pierwsze, jestem w szoku - Markus modem...

po drugie, mało co komentuje bo im dłużej to czytam, tym bardziej szkoda mi klawiatury

po trzecie: jestem w ciężkim SZOKU przez to co kibice mają w głowach, od zawsze wiedziałem, że z ludzmi jest zle, ale jak czytam, patrze na te euforie, załamanie, huśtawki nastrojów.... wstyd

jakieś wypisywanie na priv, jeden gosc cos pisze, ploty idą, komentarze na 5 stron MASAKRA!!!

co ma być to będzie, minie okienko przyjdzie czas na podsumowania i komentarze

żeby nie było ot
gdybym był bogaty kupiłbym Carlosa Teveza do Wisły...
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.07.2010, 16:13
@koyoot

Andre Ayew, ty chyba żartujesz? Jeden z najlepszych piłkarzy turnieju, wysoko w rankingu Castrola organizowanym w ramach mistrzostw. Poza zasięgiem.

@lucekj

Forum od jakiegoś czasu tak funkcjonuje, ktoś ma jakieś info w 99,(9)% pewne i tak krąży się temat jeden, drugi, trzeci.. Modzi widze, ze ładnie czyszczą takie dyrdymały, ale to w szerszym przekroju daje mizerny efekt.
Ostatnio edytowane przez przemek1902 : 03.07.2010 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 03.07.2010, 17:04
Jak już testujemy, to może ich warto by było przetestować ?
http://www.transfermarkt.de/de/dele-...eler_9369.html
http://www.transfermarkt.de/de/gai-a...ler_38412.html
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 03.07.2010, 17:07
Bardziej sie to trzyma kupy niz ci wydaje polska.mysl.szkoleniowa. Zastepowanie starych pilkarzy nowymi znacznie mlodszymi ktorzy rokuja na przyszlosc a roznica poziomow pomiedzy starymi pilkarzami a mlodymi wcale nie jest duza a dodatkowy atut to to ze w przeciagu roku moga oni stac sie o wiele lepsi od tych ktorzy opuscili klub. Glowacki pogralby jeszcze gora 5 - 6 lat z czego 2-3 na odpowiednim poziomie.

Nastepna sprawa - tu nie chodzi o to ze bedziemy mieli taki pierwszy sklad z pilkarzami ktorzy w Europie cos znacza bo wtedy moglibysmy sie bic o final Ligi Europy. Spokojnie nie wszystko naraz, nie od razu Krakow zbudowano, ten klub powiedzmy ze bedzie sprowadzal co okienko jedno nazwisko pokroju powiedzmy Nondy, czy Kalou. A baza szkoleniowa powstanie, spokojnie. Helikopterem nie przyleca i nie zrzuca z nieba kompleksu treningowego, takie rzeczy to tylko w Simsach.
To po co piszesz o jakichś grajkach z Mundialu? Wytłumacz mi, proszę. Jak to jest - sprowadzamy niepewnie brzmiące melodie przyszłości z Bałkanów, marzymy o piłkarskich emerytach, którzy nie łapią się na Cypr/Grecję/Turcję, a Ty proponujesz czarne konie Mistrzostw Świata i jeszcze obrażasz innych, gdy wytykają Ci brak logiki.

Możesz do mnie wyskoczyć na sto sposobów - tylko po co i dlaczego? Bo nie chcę z Tobą pisać: dostałem na priva info, że Ronaldinho bawi na urodzinach Cupiała w Myślenicach, pewnie nie podpiszą kontraktu przez najbliższe pięć lat, bo wszyscy popili i nie ma komu wziąć do ręki długopisu, ale jest blisko, tylko pojadą do Brazylii po szczoteczkę. A w międzyczasie - może Kaka?

Dla mnie pisanie takich bredni, to jest trollowanie. Nikt nie wymaga tu doktoratu z UJ, ani nawet arcywielkiej wiedzy o piłce nożnej - po prostu włącz myślenie. Co innego spierać się, czy stać nas na Makinwę, czy nawet jakiegoś Nondę, a co innego wyszukiwać piłkarzy na Mundialu.
Odpowiedz cytując
ja_
Junior Member

Stary 03.07.2010, 17:50
Krystian168 napisał(a):Wyświetl post
Jak już testujemy, to może ich warto by było przetestować ?
http://www.transfermarkt.de/de/dele-...eler_9369.html
http://www.transfermarkt.de/de/gai-a...ler_38412.html
HAHAHAHA, jasne przetestujmy Gaia Assulina jedną z największych nadziei Barcelony...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów