The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2010, 19:12
No coż mi się wydaje, że Bożniak to strzał w 10, a ten słowak mi się wydaje średniawy szkoda że Braza się nie udało wziąść na prawą obronę
Licze na Milinkovica to bym byl bardzo zadowolony
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 02.07.2010 o godz. 19:14.
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 02.07.2010, 19:25
jest slowak Serb Bośniak.... brakuje Albańczyka i kogoś z Czarnogóry i w może się w szatni i po za nią narobić syf ale miejmy nadzieje ze Ci zawodnicy to są profesjonaliści...Można powiedzieć obrona jest już zalakowana na pl starczy jeszcze lewy pomocnik i napastnik ten z czarnogory wg mnie mógł by być. Oczywiście będzie trzeba poczekać zanim się szczególnie obrona zgra bo trochę powstało międzynarodowe towarzystwo;/ Trzeba pamiętać ze te wzmocnienia są chyba robione na następny rok szczególnie w perspektywie pucharów bo jest wg mnie pewne ze na 1 rundzie LE się w tym roku zakończy....swoja droga ciekawy jestem jak legia sobie poradzi z taka ilością obcokrajowców
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez endriu133 : 02.07.2010 o godz. 19:27.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.07.2010, 19:28
Zaciąg słowacko-chorwacko-serbski wskazuje, że chyba praca Kleidinsta jakieś efekty przyniosła. Ktoś tych zawodników musiał obserwować, bo są oni dla nas zupełnie anonimowi.

Teraz tylko trzeba się modlić o to, że nasz (były?) skaut miał nosa.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.07.2010, 19:35
Cytat:
napastnik ten z czarnogory wg mnie mógł by być
nawet nie żartujcie sobie .. owszem 28 goli robi wrażenie, ale to był jednorazowy wyskok, koleś ma 28 lat !!
oglądałem wczoraj mecz mistrza czarnogóry z mistrzem San Marino .. wygrali 3:0 ( ostatnia bramka w ost. sekundach ) i był to nie sprawiedliwy wynik .. były okresy kiedy to drużyna z San Marino prowadziła grę i stwarzała sobie okazję ..
nawet nie chce sobie wyobrazić na jakim poziomie stoi reszta drużyn

co do transferów to ciekawi zawodnicy, ale jako uzupełnienie składu ..
natomiast liga chorwacja też nie jest jakaś rewelacyjna, wczoraj np zremisowali 0-0 z zespołem z Wysp Owczych ..
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.07.2010, 19:43
Cóż...ja powiem tak. Nie będę podniecał się tymi transferami,bo po pierwsze ani gości nie znam, a po drugie przychodzą oni TYLKO w zastępstwie za Alvareza i Głowę. Mamy do czynienia z taka samą sytuacją jak rok temu, gdy odeszli Zieniu i Baszczu, a przyszedł Kirm i Alvarez. Teraz jest podobnie, z tym że jeszcze jest Jovanic i Żuraw. Ale łaski nam nie zrobili sprowadzając w końcu bramkarza z prawdziwego zdarzenia...Jeśli chodzi o wzmocnienia to byłbym usatysfakcjonowany gdyby trafił do nas jeszcze skrzydłowy i napastnik. Oczywiście na jak najwyższym poziomie. Wtedy uznałbym okienko za udane. Martwi ta sytuacja z Milinkovicem, bo już powinien tu być...na razie nie podzielam optymizmu co niektórych pewnych że mamy znowu tytuł. Ludzie my nawet nie wiemy czy mamy chociaż równy skład do tego sprzed paru miesięcy, a co mówić lepszy. Sprowadzają anonimowych zawodników....Zobaczymy co z tego eksperymentu będzie....:(
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.07.2010, 20:09
Może ten Bunoza wypali, duży chłop, 1,95m czyli będzie duzy atut w pojedynkach główkowych, szkoda że strzela tak mało bramek. Ciekawe jak z szybkością i przyspieszeniem bo to ważny aspekt a u wysokich graczy różnie to bywa Transfery jak narazie moim zdaniem bardzo dobre

E: Takie pytanie. Wie ktoś czy Čikoš przyszedł jako transfer definitywny czy wypożyczenie?
Ostatnio edytowane przez cinekw : 02.07.2010 o godz. 20:17.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 02.07.2010, 20:11
Donki napisał(a):Wyświetl post
A ja mam pytanko, ten Bunoza przychodzi za darmo
no raczej nie w czerwcu był przymierzany do Dinamo Zagrzeb i była mowa o kwocie 450 tys euro plus jakieś tam zainteresowanie klubów tureckich niemieckich
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.07.2010, 20:32
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
Bunoza
nie jest za Jopa,bo za Jopa to ja moglbym zagrac,to zawodnik klasy Glowackiego i to jest zakup za Arka!ludzie przeciez nie sciagniemy do klubu Johna Terrego?to na prawde solodny zawodnik ,ktory byl przymierzany dio niezlych klubow !!!nie badzmy takimi malkontentami!mamy dwoch prawych, 3 stoperow plus kowalski dwoch lewych obroncow i niezlego bramkarza...liczymy ,ze do przodu pojda transfery za wieksza kase,bo tam wzmiocnienia sa najbardziwj potrzebne!musimy miec snajpera i dwoch skrzydlowych!!!
wiem że ważniejsze są transfery do ofensywy i na to liczę
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.07.2010, 20:33
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Może ten Bunoza wypali, duży chłop, 1,95m czyli będzie duzy atut w pojedynkach główkowych, szkoda że strzela tak mało bramek. Ciekawe jak z szybkością i przyspieszeniem bo to ważny aspekt a u wysokich graczy różnie to bywa Transfery jak narazie moim zdaniem bardzo dobre

E: Takie pytanie. Wie ktoś czy Čikoš przyszedł jako transfer definitywny czy wypożyczenie?
Według 90minut.pl przyszedł na roczne wypożyczenie.
EDIT: Wg. mnie Golański źle zrobi jak pójdzie w stronę Rosji, już lepiej w kierunku Francji, Holandii...
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.07.2010, 20:41
Cytat:
Oferty Wisły i Greków dla Lazio były identyczne. Krakowianie jeszcze wczoraj polepszyli ofertę i do końca poważnie walczyli - zapewnia Paolo Fabbri, menedżer piłkarza. - To Stephane wybrał, że woli grać w Grecji.
Tego się nie spodziewałem.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.07.2010, 20:44
Jasne że jakością Wisły powinni być skrzydłowi.Nikt tu pod tym względem Ameryki nie odkryje.Gdyby nie Kosowski i Uche,to nie byłoby nawet czego z poprzedniego okresu Kasperczaka wspominać.Mając wtedy tej klasy skrzydłowych,dało się nawet w pierwszym składzie tolerować(z trudem)Jopa i Strąka.Prawdę powiedziawszy,jeśli Wisła ma ruszyć do przodu,to lewa i prawa "szyna"w pomocy powinni być w Wiśle relatywnie najlepsi i najlepiej zarabiać.
Odpowiedz cytując
Pablo0085
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 02.07.2010, 20:45
Reser napisał(a):Wyświetl post
Tego się nie spodziewałem.
najpierw daje słowo że do nas przyjdzie a jak pojawia się oferta z cieplejszej Grecji to zmienia zdanie... to tylko potwierdza to że takich zawodników nam nie potrzeba
Jedno Miasto Jeden Klub, Wisła Kraków aż po grób.
Odpowiedz cytując
MaThEuS
Senior Member

Stary 02.07.2010, 20:51
Wie moze ktos z Was do kiedy ważny kontrakt z Petrzałką ma ten Cikos?Ile ewentualnie musiałaby Wisął za rok za niego zapłacić by go wykupić?
nie chciałebym aby było to co z Alvarezem, znaczy że grajek dobry a uciekł;/
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.07.2010, 20:53
MaThEuS napisał(a):Wyświetl post
Wie moze ktos z Was do kiedy ważny kontrakt z Petrzałką ma ten Cikos?Ile ewentualnie musiałaby Wisął za rok za niego zapłacić by go wykupić?
nie chciałebym aby było to co z Alvarezem, znaczy że grajek dobry a uciekł;/

Alvarez nie był dobrym grajkiem, a na pewno nie takim, który miałby zarabiac 400tyś euro. Dobrze, że poszedł. Obrońców z takim dośrodkowaniem jak on to jest cała rzesza.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 02.07.2010, 21:07
Czyli mam rozumieć, że obaj zawodnicy przychodzą do nas na wypożyczenie roczne
sorry ale nie mogę znaleźć nigdzie informacji bo na głównej nic nie piszą na ten temat
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.07.2010, 21:10
Cytat:
San Marino .. wygrali 3:0 ( ostatnia bramka w ost. sekundach ) i był to nie sprawiedliwy wynik .. były okresy kiedy to drużyna z San Marino prowadziła grę i stwarzała sobie okazję ..
Wiesz, Polonia Warszawa tez sie meczyla z druzyna z San Marino, 1-0 na wyjezdzie, a potrafila zajac 4 miejsce w Polskiej lidze.
Liga Czarnogorska nie jest zapewne wiele slabsza od Polskiej, a przypomne CI, ze Lewandowski mial ich bodajżę 16..

Cytat:
Czyli mam rozumieć, że obaj zawodnicy przychodzą do nas na wypożyczenie roczne
sorry ale nie mogę znaleźć nigdzie informacji bo na głównej nic nie piszą na ten temat
Zagrają dobry sezon i polecą jak Alvarez, bo kasy zabraknie - tak wlasnie wyglada budowanie WIELKIEJ druzyny
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 02.07.2010, 21:18
A ja jestem zachwycony takimi ruchami ;-) Niech jeszcze dadzą do tego do ogrania kogoś z MESY i na prawdę można zacząć robić rewolucję.

195 - robi wrażenie. Spora teraz sztuka dla Henia by potrafił to wykorzystać przy stałych fragmentach.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.07.2010, 21:30
skeba napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, Polonia Warszawa tez sie meczyla z druzyna z San Marino, 1-0 na wyjezdzie, a potrafila zajac 4 miejsce w Polskiej lidze.
Liga Czarnogorska nie jest zapewne wiele slabsza od Polskiej, a przypomne CI, ze Lewandowski mial ich bodajżę 16..

Zagrają dobry sezon i polecą jak Alvarez, bo kasy zabraknie - tak wlasnie wyglada budowanie WIELKIEJ druzyny
Tak się składa że w zeszłym sezonie dokładnie Polonia Warszawa grała z Budućnost (Czarnogóra) - wygrała 2-0 na wyjeździe a w rewanżu przegrała 0-1 (kontrolując grę). Myślę że czarnogórska liga jest zdecydowanie najsłabsza z bałkańskich. Słabsza nawet od naszej
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Szyman423
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 02.07.2010, 21:30
MaThEuS napisał(a):Wyświetl post
Wie moze ktos z Was do kiedy ważny kontrakt z Petrzałką ma ten Cikos?
Jak po tej stronie widac to do czerwca tego roku http://www.worldfootball.net/spieler_profil/erik-cikos/
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 02.07.2010, 21:49
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to:
Czy może jednak wciąż jest ostre ciśnienie na Ligę Mistrzów, Mistrzostwa Polski i Puchary krajowe. Bo transfery na Ligę Mistrzów, nawet na Puchar UEFA to nie są.
Pisałem już, że nie ma w klubie ciśnienia ani na mistrzostwo, ani na wielkie transfery, tylko na budowanie klubu i drużyny na przyszłe lata. Dalej mi nie wierzycie?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.07.2010, 22:09
Cytat:
Pisałem już, że nie ma w klubie ciśnienia ani na mistrzostwo, ani na wielkie transfery, tylko na budowanie klubu i drużyny na przyszłe lata. Dalej mi nie wierzycie?

Jeżeli ma być tak jak w pozytywiźmie (praca od podstaw)kosztem mistrzostwa, a nawet pucharów europejskich, to jestem jak najbardziej za. Mam nadzieję jednak na występy tych pucharach mimo przebudowy orgarnizacyjnej i kadrowej klubu, poniewaz to one mogą wygenerować zysk na ew. rozbudowę insfrastruktury lub wzmocnień składu...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.07.2010, 22:12
morgenes napisał(a):Wyświetl post

tylko, że produktem ubocznym budowania klubu i drużyny mającej walczyć na arenach europejskich powinno być już samo w sobie zdobycie mistrzostwa w jednej ze słabszych z europejskich lig...
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Stary 02.07.2010, 22:13
Szczerze mowiac nie wiem gdzie wyczytaliscie o tym ze pilkarze zostali wypozyczeni bo ja akurat znalazlem info ze byly to transfery definitywne.

info:
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,80...le_Krakow.html

Cytat:
Cytat:
Bunoza urodził się w Bośni i Hercegowinie, ale ma też chorwackie obywatelstwo. Do tej pory występował w reprezentacji młodzieżowej tego pierwszego kraju. W poprzednim sezonie był podstawowym zawodnikiem NK Karlovac, który w ekstraklasie Chorwacji zajął piąte miejsce. Zagrał w 27 z 30 spotkań, wszystkie w podstawowym składzie. Podobne statystyki miał Słowak Czikosz z MFK Petrzalka, którego Wisła kupiła w czwartek. W przypadku obu piłkarzy krakowski klub zdecydował się na transfery definitywne.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.07.2010, 22:17
Wiesz, jak ludzie opierają się na informacjach z 90minut.pl i PS (czyt. pospolitego, gówno wartego chłamu), to niestety...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Stary 02.07.2010, 22:21
sport.pl to chyba przeglad sportowy wiec sam juz nie wiem komu wierzyc ;-) wydaje mi sie ze takich mlodych pilkarzy to raczej sie kupuje a nie wypozycza wiec chyba powinnismy byc szczesliwi oby tylko sie sprawdzili
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 02.07.2010, 22:26
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Ja ci nie wierze .Nie ma czegoś takiego w Wiśle jak brak ciśnienia na mistrzostwo.Jedynie to można zdefinować w ten sposób, że dla Cupiała to oczywistość.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 02.07.2010 o godz. 22:29.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

satori napisał(a):Wyświetl post
sport.pl to chyba przeglad sportowy wiec sam juz nie wiem komu wierzyc ;-) wydaje mi sie ze takich mlodych pilkarzy to raczej sie kupuje a nie wypozycza wiec chyba powinnismy byc szczesliwi oby tylko sie sprawdzili
Sport.pl - Gazeta Wyborcza
Sports.pl - Przegląd Sportowy

Czekam na jutrzejszy dzień z nadzieją, że będzie równie dobry, a może nawet i lepszy niż dzisiejszy

Cfaniak napisał(a):Wyświetl post
No pieknie sobie poczyna nasz prezes basalaj , czytam wlasnie forum a tu znowu nowy grajek , naprawde slowa uznania dla prezesa ;]
Obyśmy mogli niedługo zaśpiewać niczym Jarząbek z "Misia" Stanisława Barei "Łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu..."
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 02.07.2010 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

satori napisał(a):Wyświetl post

sport.pl to podzespół gazety.pl czyli gazety wyborczej

było by dziwne żeby gościa wypożyczać na rok , gdy za rok mu się kończy kontrakt , więc przekręt sportowy się raczej zbłaźnił

PS. A kolega gdyby uważnie czytał artykuł , widziałby na końcu "Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków"
Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.07.2010 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.07.2010, 22:27
No pieknie sobie poczyna nasz prezes basalaj , czytam wlasnie forum a tu znowu nowy grajek , naprawde slowa uznania dla prezesa ;]
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 02.07.2010, 22:37
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Akurat udało Ci się zaprzeczyć w drugim zdaniu, to co próbowałeś udowodnić w pierwszym
Czytaj ze zrozumieniem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów