The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2010, 16:32
niesamowite co zrobił Felipe Melo, dawno takiego faulu nie widziałem no to chyba pozamiatane, ale nie chcę zapeszać
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.07.2010, 16:33
co tam sie dzieje :O ten mu pilke wykopuje z autu Kaka macha łapami w celu jebniecia w pysk coz za nerwy i agresja
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.07.2010, 16:35
Haa jazda ! Holandia z brazylijskimi gwiazdkami ! Z Kaką, sraką, Fabiano, Cesarem, Dungą i tym nie porozumieniem Melo. Mogłem obstawić mecz to bym kokosy zgarnął. Wiedziałem, że tak będzie.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 02.07.2010, 16:40
Gdyby Malecki gral dla Oranje to po tych 3 katastrofalnych strzalach van Persie by ogluchl.
Patrick Maalecky.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.07.2010, 16:44
johny96 napisał(a):Wyświetl post
Haa jazda ! Holandia z brazylijskimi gwiazdkami ! Z Kaką, sraką, Fabiano, Cesarem, Dungą i tym nie porozumieniem Melo. Mogłem obstawić mecz to bym kokosy zgarnął. Wiedziałem, że tak będzie.
Ja dorzuciłem do kuponu awans Holandii, bardzo to zabawne było dla wszystkich dookoła
Mam nadzieje, że nie przestane się śmiać za te pare chwil...
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.07.2010, 16:45
Brazylia do straty pierwszej bramki grali naprawde dobrze, potem cos siadlo ;/

Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.07.2010, 16:50
Miałem iść obstawić ten mecz, że wygra Holandia i czuje taki niedosyt jak niedawno miałem obstawić, że Warta Poznań wygra, a kurs na nich był ponad 8 zł.....
Brazylia do domu.
Jutro będzie mecz!
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.07.2010, 16:53
Holandia w polfinale!!!!!!!!!! Mowiłem, ze potrafia przejsc Brazylie, mowiłe. Wynik w typerze trafiony ale to nie jest najwazniejsze. Brawo Oranje. Francja odpadła ale Holandia mnie nie zawiodła. Ja wiedziałem, jaki jest Melo bo ogladalem jego mecze w Juventusie. Tyle miał czerwonych kartek, tyle meczy Juve przez niego przegrywało a teraz zrobił to samo na Mundialu.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 02.07.2010 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.07.2010, 16:55
Czyli Oranje graja dalej co jest dla mnie zaskoczeniem - nie dawalem im wielkich szans.
Wydawalo mi sie, ze zeby wyeliminowac Brazylie to beda musieli wzniesc sie na maksimum, zagrac jakis genialny mecz, a tak nie bylo. To chyba Brazylia bardziej przegrala niz Holendrzy wygrali. Po pierwszej polowie mieli mecz absolutnie pod kontrola i tak przypadkowa bramka wszystko zmienila.
Ta sytuacja dala mi tez do myslenia jak mogl sie zmienic mecz Niemcy-Anglia gdyby jednak bramka na 2:2
zostala uznana ale niewazne.
Holendrzy to byla jedna z moich druzyna na ten turniej ale jakos nie potrafie przekonac sie do ich gry.
Kolejne wymeczone i brzydkie zwyciestwo choc wiadomo rywal nie ta klasa co wczesniejsi.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

John1906 napisał(a):Wyświetl post
Kto jest o klasę lepszy ?
A nie byli w pierwszej połowie?

W drugiej niestety, to Holandia była lepsza.

Z drużyn, którym kibicuję został już tylko Urugwaj.

Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

A ja się pytam gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia spacerkiem wygra, gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia o klasę lepsza ? Odpowiedź jest jedna: w d...
Oranje !!!

P.S. Krissu jeśli Brazylia w 1 połowie o klasę lepsza to Holandia w 2 połowie lepsza o 2 klasy
Ostatnio edytowane przez John1906 : 02.07.2010 o godz. 16:57.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 02.07.2010, 16:59
Brazylia była o klase lepsza. Przypadkowa bramka dla Holandii.
Po pierwszej połowie Brazylijczycy powinni prowadzić wyżej - niestety byli niedokładni.
Niech Holandia podziękuje Melo.
Niczym mnie Oranje nie zaskoczyli, grali tak samo bezbarwnie jak w poprzednich meczach.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 16:59
Pierwsza polowa dla Brazylii, druga polowa zdecydowanie dla Holandi. Gdyby sie tak jeszcze nie bawili w koncowce mogło byc 4-1 ale to nie jest wazne. Holandia gra dalej z czego sie bardzo ciesze.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.07.2010, 17:03
Czym wygrali Holendrzy? Wola walki i agresja. Na druga polowe wyszedl zupelnie inny zespol i Brazylijczycy byli w szoku. 2 : 1 to najmniejszy wymiar kary, bo pod koniec bylo jeszcze kilka sytuacji. Wielkie brawa dla Robbena, Kuyta, Sneijdera i Ooijera(dzisiaj poprostu rzadzil w obronie, a zalapal sie do skladu z powodu kontuzji kolegi). Super spotkanie !

edit. Brazyli, to powinna znacznie wczesniej grac w 10, bo to co wyrabial Bastos, to naprawde...
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 02.07.2010 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.07.2010, 17:05
Mam takie same odczucia. Robben przyaktorzył i z tego gol. Brazylia grała stwarzała sytuacje i była lepsza nawet w 10. Podsumowaniem tego zespołu jest akcja z ostatnich minut gdzie szli w 3 na Julio Cesara i zachowali się jak amatorzy. Do tych co się podniecją Holandią pytam się czym? Stworzyli 2 sytuacje i tylko głupota Brazyli spowodowała ich wygraną. Mam nadzieje że odpadna w półfinale bo grają tak samo żałośnie jak w grupie. Dla mnie to fuks i tyle. A to że poziom sędziowania był żałosny nie wspomne. Van bommel nawet żółtej kartki niezobaczył, a jak mu Alves wyliczał ile to było 4-5 wejść?
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.07.2010, 17:06
Cholera... przypadkowa bramka dla Holandii, potem już reakcja łańcuchowa i pomarańcze awansują, chociaż jak na razie nic wielkiego nie grają :/
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 02.07.2010, 17:07
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Mam takie same odczucia. Robben przyaktorzył i z tego gol. Brazylia grała stwarzała sytuacje i była lepsza nawet w 10. Podsumowaniem tego zespołu jest akcja z ostatnich minut gdzie szli w 3 na Julio Cesara i zachowali się jak amatorzy. Do tych co się podniecją Holandią pytam się czym? Stworzyli 2 sytuacje i tylko głupota Brazyli spowodowała ich wygraną. Mam nadzieje że odpadna w półfinale bo grają tak samo żałośnie jak w grupie. Dla mnie to fuks i tyle. A to że poziom sędziowania był żałosny nie wspomne. Van bommel nawet żółtej kartki niezobaczył, a jak mu Alves wyliczał ile to było 4-5 wejść?
sranie w banie
Brazylia cały turniej gra piach i tyle.
Odpowiedz cytując
olTSchool
PSIA KREW

Od: 12.2003

Stary 02.07.2010, 17:07
John1906 napisał(a):Wyświetl post
A ja się pytam gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia spacerkiem wygra, gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia o klasę lepsza ? Odpowiedź jest jedna: w d...
Oranje !!!

P.S. Krissu jeśli Brazylia w 1 połowie o klasę lepsza to Holandia w 2 połowie lepsza o 2 klasy
Po zbóju tej klasy było na boisku. Zwłaszcza biorąc jako punkt odniesienia ich mecz z 1998. Zwłaszcza w końcówce wyczyny ataku Holandii i obrony brazylijskiej to były jaja.

Analogia z niedzielnymi wyborami mi się nasunęła. Tu dwie obrzydliwe postacie, a tam dwa obrzydliwe grające zespoły, które całkiem zatraciły swoją legendę i dawny styl. Albo to znak czasu i taki ma być dzisiejszy futbol.

Mam nadzieję, że Urugwaj odesle Holandię do domu.
Odpowiedz cytując
Paweł_9182
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.07.2010, 17:08
Noi Europa kontratakuje Jutro jeszcze Hiszpania (na 100%) i Niemcy (fajnie grają, aczkolwiek Argentyna też więc 50-50) wygrywają i Europa zgarnia 3 medale bo chyba jasne że poradzi sobie każda z tych drużyn z Urugwajem lub Ghaną w meczu o 3miejsce . Broniłem Europy po rozgrywkach grupowych i okazuje się że miałem rację, zobaczymy, ale takie było becenie że Europa słaba a zgarnie 3 medale przypuszczam.
TYLKO WISŁA TS
TYLKO BARCA
FC
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 02.07.2010, 17:10
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Brazylia była o klase lepsza. Przypadkowa bramka dla Holandii.
Po pierwszej połowie Brazylijczycy powinni prowadzić wyżej - niestety byli niedokładni.
Niech Holandia podziękuje Melo.
Niczym mnie Oranje nie zaskoczyli, grali tak samo bezbarwnie jak w poprzednich meczach.
Dobrze powiedziane.

A swoja drogą - jak zawsze kibicuje drużynom europejskim w takich starciach to ta Holandia mnie już dzisiaj wyjątkowo zaczęła irytować. Za te zmarnowane akcje z końcówki powinni stracić gola. To co zrobiło trzech Holendrów w sytuacji sam na sam albo Kuyt przy wyjściu z kontrą to się nadaje do futbolowych jaj.

Brazylia była lepsza, ale przegrała zasłużenie. Jak się robi takie błędy jak przy straconych golach i odstawia szopki w stylu tego Melo to nie ma czego szukać w strefie medalowej.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.07.2010, 17:11
Przyznam, że sam postawiłem jakieś tam złocisze na wygraną Brazylii.
Kolejny raz utarto nosa "gwiazdą" tego turnieju. Bardzo dobrze.
Holandia, Ghana lub Urugwaj w finale MŚ!
Życzę chłopakom z Afryki medalu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 17:12
Donki napisał(a):Wyświetl post
sranie w banie
Otoz to. Skoro Syn Kangura z 1984 Holandia nic nie grała to dlaczego awansowała. Przypadek czy nie przypaek Donki ma racje bo Brazylia na tym mundialu nic swojego nie grała. Jak juz sam Pele krytykował styl Brazylii Dungi to chyba taka mocna nie jest. Holandia pokazała w drugiej polowie wole walki i to sie odbiło na wyniku koncowym. A to, ze przypadkowa bramka wyrownujaca padla to juz jest nie problem Holendrow. Czasami szczescie sprzyja lepszym - Holandia dominowala w drugiej polowie i skarciła Brazylie. Holandia prowadziła, mecz sie konczył i troche za bardzo zaczeli sie bawic. Dlatego sam na sam z bramkarzem nie wpadla pilka do siatki. Gdyby była inna sytuacja i byloby 1:1 na pewno zakonczyliby to inaczej.

Onet: Zwycięstwo Holandii jest niespodzianką, ale z przebiegu drugiej połowy zwycięstwo jak najbardziej należało się piłkarzom Berta van Marwijka. - w koncu cos madrego i sensownego napisali
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 02.07.2010 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 02.07.2010, 17:15
Uwielbiam "obiektywne" posty fanów reprezentacji Brazylii
Brazylia była lepsza, Brazylia to, Brazylia tamto, Brazylia sramto. Dostali w dupsko, więc byli gorsi prawda
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 02.07.2010, 17:18
Jot napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam "obiektywne" posty fanów reprezentacji Brazylii
Brazylia była lepsza, Brazylia to, Brazylia tamto, Brazylia sramto. Dostali w dupsko, więc byli gorsi prawda
A może był faul na Robbenie? Nie byli lepsi spójrz na statystyki, obiektywnie patrzyłem na mecz, Holandia gra bezbarwnie nic nie stworzyli sytuacji, kompletny chaos w ataku, licza na to że Robben zagra aktorsko jak to go sfualowali...to ba myć mistrz a o koncówce meczu nie wspominam bo idąc w 3 na bramkarza pokazali klasę...to ma być mistrz świata
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 02.07.2010, 17:19
Donki napisał(a):Wyświetl post
sranie w banie

Za to Holandia gra wspaniale...to obiektywność ja nie mogę...oglądałem ich wszytskie mecze...z japonią tego oglądać się nie dało
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 02.07.2010, 17:21
Jot napisał(a):Wyświetl post
Czyli, na ten przykład, od Levadii byliśmy gorsi?
Albo od Zawsze Dziewicy w pierwszych derbach ubiegłego sezonu?

O ile pamiętam Dunga jest krytykowany odkąd został selekcjonerem Reprezentacji.
A wygrał z nią Copa America 2007 i Puchar Konfederacji.

Polecam dowiedzieć się jak wyglądał ten pierwszy turniej: co się "mówiło" o Brazylii Dungi i jak się skończyło.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.07.2010, 17:21
Dunga rozwalił Brazylię od środka. Oni nie grali jak Brazylia już od pierwszego meczu, gdzie Korea Płn. na ich tle wyglądała całkiem nieźle. W końcu Oranje pogonili tych gwiazdorków po xx mln euro każdy. Jeszcze tylko Maradona ze swoją ekipą do domu i będę happy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 17:23
A może był faul na Robbenie? Nie byli lepsi spójrz na statystyki, obiektywnie patrzyłem na mecz, Holandia gra bezbarwnie nic nie stworzyli sytuacji, kompletny chaos w ataku, licza na to że Robben zagra aktorsko jak to go sfualowali...to ba myć mistrz a o koncówce meczu nie wspominam bo idąc w 3 na bramkarza pokazali klasę...to ma być mistrz świata
To chyba ogladałes tylko pierwsza połowe. Sam Pele powiedział, ze Brazylia nic swojego nie pokazuje a Dunga to słaby trener a dla Ciebie ładnie grali. Smiech na sali tyle Ci powiem. Moze Robben przy ataku Melo tez symulował? a Kaka to niby nie symulował na polu karnym? wez sie chłopcze najpierw zastanow co piszesz. Aktorzy sa w kazdej ekipie, nawet w Brazyli. To po pierwsze a po drugie statystyki nie graja wiec nie wiem po co na nie patrzysz.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 02.07.2010, 17:24
Żadnym fanem Brazylii nie jestem, bardziej podobała mi się ich gra w dzisiejszym meczu.
Holandia natomiast mnie nie przekonała (zresztą w fazie grupowej grali podobnie).
Ich pomysł to piłka na Robbena i jazda może coś zrobi. Przyznam, że jestem trochę zaskoczony ich stylem po wynikach sparingów, w których golili wszystkich jak miło.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 02.07.2010, 17:27
Szkoda, że jak brazylijskie cioty kładą się na murawie to nie jesteś taki obiektywny.
Jeśli Holandia grała bezbarwnie, nic nie stworzyli sytuacji, kompletny chaos w ataku to jak grała ta twoja przezajebista Brazylia i dała sobie wbić dwa gole.
Ja rozumiem twoje rozgoryczenie, ze obstawiłeś, kupon nie wszedł, dwa wdechy, idź na spacer, przewietrz się to ci przejdzie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów