|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
To mój kolejny w życiu, a jeden z pierwszych tutaj - sukces dyplomatyczny. Zastąpię kiedyś Radka Sikorskiego. :lepper: |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jak uslyszalem ze bedziemy mieli rozwalke gospodarcza w Polsce jesli Kaczynski bedzie prezydentem((C) by St@chu) to spadlem z krzesla. Poki co ja sie obawiam ze niezaleznie od tego KTO zostanie prezydentem to w Polsce i tak nastapi zapasc gospodarcza. Wskazuja na to ruchy gieldowe i spore ryzyko ktorego chce sie podjac NBP, ale o to mniejsza.
Nastepna sprawa wladza dla Kaczynskiego jest wazna ale to tylko dlatego ze nie chce dopuscic by cala wladze w Polsce przejelo PO. Ci ktorzy uwazaja, ze spowoduje to dalsze utarczki z rzadem odnosnie tego ze ktores ustawy sa blokowane przez prezydenta niech otworza oczy. Gdyby nie bylo prawdziwego powodu dla ktorego prezydent by wetowal ustawy, to by tego wogole nie robil. Urzad prezydencki nie sluzy do osobistych potyczek z innymi partiami, ale tez nie sluzy do bycia marionetka na uslugach swojej partii(chcialbym zobaczyc te sterty ustaw w szufladzie prezydenckiej ktore zostaly zawetowane przez sp. Lecha Kaczynskiego, a po jego smierci podpisane w pospiechu przez Bronislawa Komorowskiego np. taka ustawe w ktorej jeden z zapisow pozwala policji na wglad w stan naszego konta bez koniecznosci posiadania nakazu sadowego), |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jarek bedzie wetował wszytskie ustawy PO, ciężko będzie w ten sposób przeprowadzic reformy.Polityka rozdawnictwa skończyła sie zapaścią w Grecji a tego chyba nie chcemy no chyba że ten gaz łupkowy nam pomoże to wtedy na wszytsko znajdą sie pieniądze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
1. Ale oczywiście to TVP jest bardziej obiektywne , bo w mediach salonowych nie ma sługusów Pisowskich ? W Pisie się postarali żeby to byli wierni i uczynni ludzie .... W debacie najprawdopodobniej "dziennikarka" z TVP ustawiła się z Kaczorem przed debatą , ustawili sobie pytania i odpowiedzi - nie tylko ja to podejrzewam i są ku temu podstawy . 2. Jarek to wręcz cierpi , tak kłamie Komorowski .... nie bez powodu czuje się oszukany , to taki prosty manewr kłamać i kręcić jednocześnie oskarżając o to konkurenta . Czy Komorowskiemu zdarzają się kłamstwa ? Raczej jakies niedopowiedzenia , rozmywanie albo nie jednoznaczna odpowiedz , jesli sytuacja tego "wymaga" - ale to jak najbardziej norma polityczna . Kłamstwa czołowym politykom PO tak łatwo nie przechodzą , po prostu czego innego się od nich wymaga . Ogólnie od Platformy wymaga się zdecydowanie więcej jako od partii bardziej poprawnej , najpowazniejszej i normalnej w Polsce . Ja ci powiem jakie Bronek ma plany - -ma zamiar skupić się na Prezydenturze a nie na rywalizacji z rządem i budowaniu zaplecza politycznego . Ja mam taki pomysł żeby Jarek jesli wygra przeniósł siedzibe Pis do pałacu prezydenckiego . Ciekawe jak będzie pełnił funkcje prezesa Pis po tym gdy zostanie prezydentem . Bo że będzie szefem formalnie czy nie formalnie jest raczej pewne . Bez kochanego prezesa partia byłaby słaba . Prezydent niewiele tak naprawde może , może albo pozytywnie wspierać i skupic sie na dobrej reprezentacji , rozmowach albo na destrukcji , rywalizacji ,wetach , budowaniu zaplecza politycznego . Co do otoczenia - to chodziło mi przykładowo o "hipisów" oni takich ludzi nawet troszke nie lubia a sie nimi otaczaja . Ogólnie jak widać uważają sami siebie za tak niesmacznych że muszą się przebierać , obsypywać sztucznymi kwiatkami . Ps . Nie byłem na paru wcześniejszych wyborach , nawet wtedy gdy Pis ludzie "przeganiali" teraz mam zamiar się wybrać .
Ostatnio edytowane przez jachting : 02.07.2010 o godz. 11:22.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Gaz lupkowy nie pomoze bo bronek z tym nic nie chce robic i nie ma na ten temat zielonego pojecia. Nie bedzie wetowal wszystkich ustaw , lepiej zeby w rzadzie nie byl wladzy absolutnej bo beda mogli robic co im sie bedzie zywnie podobac. Dla przypomnienia rzez okres panowania PO , Polska zadluzyla sie jeszcze bardziej.emj10 - wiesz dlaczego twierdze ,ze Smolensk to zabojstwo?Zapewne nie , bo interesowales sie tym temat gdy byl cool i trendy i moznabylo wrzucic swieczke na NK czy gg.Wyobraz sobie ,ze nawet Stowarzyszenie rodzin ofiar Smolenskich publicznie sie wypowiedziala ,zeby nie zamykac im ust gdyz chca dowiesc ,ze ich czlowkow rodzin zabito.... , tyle nie wyjasnionych spraw, uktrytych prawd , machlojek , niedociagniec ze strony ruskow , nic nie robienie w tej sprawie PO - jakbys sobie przesleldzil artykuly ktore wskazuja na zamach to uwierzysz mi ,ze mam sprawy tak twierdzic. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Był już tu kiedyś temat tego ile wet zrobił Lech Kaczyński, a ile Aleksander Kwaśniewski. Jak zwykle uległeś TVNowkiej propagandzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Jakby ktoś nie wiedział - prezydent Kaczyński podczas rządów PO zawetował 17 z prawie tysiąca ustaw, w tym takie niezbędne dla funkcjonowania państwa, jak ustawa o leśnictwie, ustawa znosząca limit zarobków dla prezesów spółek skarbu państwa (by żyło się lepiej - naszym) i absurdalna ustawa medialna, o której jakości świadczy to, że krytykowało ją nawet służalcze wobec PO środowisko artystów. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jako uzupełnienie, z ulubionego źródła Gajowego:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To że Kwaśniewski wetował to może być argument na rzecz Komorowskiego , bo Kwaśniewski wetował takze ustawy SLD i tamtych rządów . Komorowskiemu ogólnie w całokształcie jeśli chodzi o spojrzenie , podejście i jakość działania napewno blizej Kwaśniewskiemu , Kaczyński zaś jest całkiem inny i akurat takie sprawy jak współpraca , wspomaganie , reprezentacja , klimat , działanie na rzecz czegoś itp . go najmniej interesują .
A tak naprawdę to Prezydent w tych dziedzinach może robić najwięcej dobrego , bo całościowo ma to duże znaczenie - to umozliwia dobre ruchy , wprowadza dobry kreatywny , pozytywnie budujący kierunek . Druga sprawa jeszcze jest wazne co się wetuje , posługujecie się liczbami , ale to nie jest i nie może być miarodajne - ważna jest ilośc ogólna ustaw i jakie to były ustawy . Kaczyński jest skupiony tylko na jednym czyli władzy on nie umie budować potrafi tylko walczyć . Jeśli uda mu się wygrać to tym bardzie nastawi się na wybory samorzadowe i rozbrajanie rzadu , bo mozna liczyć że za niemozliwosci , przeszkody , nierobienie bedzie winiony rzad . Bo skoro teraz ta strategia Pis by sie sprawdziła to tym bardziej po tym jak Jarek zostanie prezydentem. Oni tak to beda kalkulowac , zreszta walka jest łatwiejsza i lepiej im wychodzi . Do tego akurat się nadają .
Ostatnio edytowane przez jachting : 02.07.2010 o godz. 12:51.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Hej,
nie miałem ochoty wcześniej zabierać głosu w dyskusji, ale po tych pierdołach które Jarek teraz opowiada o Gierku i lewicy to nie można pozostać biernym. Takiego dupo lizania i krętactwa to ja dawno nie słyszałem. Niedawny ogromny przeciwnik komunizmu zaczyna się płaszczyć i podlizywać byleby uciułać jakieś głowy lewicy. Rzygać się chce jak się to słyszy. Widać Jarek nadal trzyma się dewizy "po trupach do celu". A i jeszcze odnośnie niedzieli taki krótki wierszyk: "Lepiej boso wejść w psie gówno Pod sufitem mieć nierówno Pod kościołem być staruszką Z starym dziadem dzielić łóżko Mieć skrofuły pod ogonem Alzheimera z Parkinsonem Z krematorium dostać paczkę Nic nie jedząc miewać sraczkę Budzić śmiech wyrazem gęby Stracić na raz wszystkie zęby Lepiej czuć do siebie wstręta Niż mieć Jarka – Prezydenta!" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
raztaman - w obliczu ostatniego rozgrywania sprawy Blidy, choćby odwiedzinami Komora u jej męża, to mam wątpliwości, kto tu gra trumnami i idzie po trupach do celu...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na zaproszenie Blidów to po pierwsze .
Nie było to napastliwe tylko rozmowa prywatna i wypowiedz w tv meza Blidy . A po za tym chcąc czy nie chcąc to się jednoznacznie łączy z Jarkiem bo on był szefem rzadu w tym czasie i jego słuzby sie tym zajmowały . Wezmy taki przykład Kocur Kotki czy jak ta Pani się nazywa - ta która podobno została pobita przez jakichs zwolennikow PO . Tylko jest taka ciekawa sprawa że nikt wczesniej nie wiedział że ona ma cos wspolnego z Pis. Ale rzeczywiscie miała coś wspolnego wystąpiła w programie tv gdzie poznała Kurskiego , spotykali sie i rozmawiali . Kto wie czy Kurski nie nasłał na nią kogoś aby zrobic z niej ofiarę . To są spekulacje ale nie watpliwe jest że on ja namawiał żeby z tym wyszła do mediów a póżniej żeby to ciągnela jak najdluzej bo sama to przyznała . Kobieta miała tyle stresu chociaz tak naprawde nie miała nic wspólnego z Pis poza "zaszczytem" poznania Kurskiego .
Ostatnio edytowane przez jachting : 02.07.2010 o godz. 13:31.
![]()
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Kamyk - jaką słuszną ustawę zawetował poprzedni prezydent? Mogę prosić dwie sztuki ? ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
Bo na taką odpowiedź wypada zrobić wielkie wow http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...ach_z_fus.html ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Bronisław Maria
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciemnogrod wybral swego wasacza...
brak słów ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Oby nie. Wyniki cząstkowe będą koło 22.30. Pamiętam że chyba koło 2/3 były z 70% komisji i już wtedy raczej wszystko będzie wiadomo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Różnica jest niewielka, wszystko może się jeszcze zdarzyć. Pójdziemy spać z Prezydentem Bronkiem, a rano może się okazać, że Dukaczewski przedwcześnie otworzył szampana, bo Prezydentem Kaczyński.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Różnice nie są wielkie, ale wszystko na razie wskazuje na Wącha.
Szkoda, ale to na dobre PO nie wyjdzie w dłuższej perspektywie. Zwłaszcza mnie to dziwi z tego względu, że nieoficjalne informacje były raczej odwrotne, tj. że wygra minimalnie Kaczyński. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Z podcinaniem żył bym poczekał bo tym razem chyba TVP się walnęła.Szczególnie to po frekwencji widać. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Frekwencja z PKW jeszcze powoduje że jest nadzieja
http://prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/F3/index.htm |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Najlepiej PO wyszłoby minimalne zwycięstwo Kaczyńskiego. Mają wtedy zaplecze i poparcie do atakowania Prezydenta, a mogą sobie wyłożyć nogi na stół i dalej nic nie robić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
taaak ![]() Zobaczymy czy za 2 lata bd tak samo bredzil czolem czerwoni ... ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|