The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2010, 11:18
Duży plus dla Basałaja za obecne transfery. W porównaniu z poprzednimi okienkami transferowymi jest to duży krok do przodu. Najbardziej podobały mi się dwa ostatnie transfery - Żurawia i Słowaka. Bez wrzawy wcześniej, bez młócenia sprawy w mediach, po cichu ale konkretnie. Oby tak dalej!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.07.2010, 11:21
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To bardzo bym się ucieszył drogi kolego... Mnie uspokajać nie musisz. I daj sobie z tym ja p......ę na wstrzymanie, nie ma co się tak denerwować.
Wiesz, po prostu jestem przerażony tym co tu się wypisuje.Piszę ogólnie, ale tu nikomu nie można dogodzić....
Już teraz powinniśmy być bardzo uradowani z okienka transferowego.

P.S
Zwracam się do tych od argumentów "że Legia".Zobaczymy jak ta Legia będzie grała z nowymi 7 zagranicznymi zawodnikami w składzie...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 02.07.2010 o godz. 11:23.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.07.2010, 11:23
raindog napisał(a):Wyświetl post
Kolejna głupota. Skąd wy w ogóle bierzecie te informacje? A ten Peralta, to niby miał być zamiennik Sobolewskiego, tak?
Piętnujesz głupotę a sam takową odprawiasz ;-)
Peralta to menadżer Davida Braza, a nie piłkarz..
Odpowiedz cytując
tomo892
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 02.07.2010, 11:33
...i chyba nawet Marcelo, i Beto.
W każdym razie wiadomo o kogo chodzi, a nie chciało mi się szukać dokładnie jego nazwiska.
Z rozmowy z Marcelo:

- Zimą byłeś blisko Olympiakosu Pireus i Hannover 96?

- Kłamstwo. Kto o tym pisał?!

- Informacje przekazywał Hector Peralta, podający się za Twojego menedżera.

- Ten człowiek mnie nie reprezentuje! Dwa lata temu skontaktował się z moim faktycznym menedżerem, Sergio Diasem Pinto, i pomógł mi przenieść się do Polski. Dziś nie mam z nim żadnego kontaktu. Peralta najwyraźniej chce się promować wykorzystując moją osobę. Wybrał chyba jednak złą drogę. Dochodziły też do mnie plotki, że byłem na testach w Hanowerze. Ale to nieprawda. Gdybym pojechał na jakiekolwiek testy, postąpiłbym nie w porządku wobec Wisły.

- Masz żal do Peralty?

- Nie. Wolę natomiast, żeby na mój temat ukazywały się prawdziwe informacje. No, ale kto ma usta, ten mówi, co chce.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.07.2010, 11:33
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Legia... Legia... Legia. Wy macie jakiś kompleks Legii czy co? Czy to mi się coś pomyliło i wszedłem na forum Legii? Cały czas na tym forum widzę tylko Legia to Legia tamto
Kto wie czy nie. Nawet jak napiszesz "Legła" to dostajesz bana, choć moderatorzy nie odpowiadają na pytanie - "dlaczego?".
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.07.2010, 11:36
transferów gotówkowych nie ma bo klub sie obawia utopic w błoto pieniędze jak np za Jirsaka 700 tyś € które sie już nie zwrócą.Dlatego myśle że nie sprowadzono Makinwy i przeciągają sie rozmowy z Milinkovicem.Ciężkie czasy.Ja sie na kosztowne transfery nie nastawiam
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.07.2010 o godz. 11:49.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 02.07.2010, 11:38
Ja tylko tak na wszelki wypadek, pragnę przypomnieć nasze perturbacje transferowe rok temu, gdzie na ostatnią chwilę załatwiliśmy sobie Jopa wprost z samolotu, który bezpośrednio wyautował nas z LM i potem z Mistrzostwa Kraju, choćbyśmy nie wiem ile apologii na temat jego pecha oraz słabości reszty druyżyny napisali. Teraz Głowa odszedł już na stałe a my nie mieliśmy planu z jego zastępcą, co widać i jak widać wszystko działa po staremu, bez wyciągnięcia najmniejszych choć wniosków z błędów przeszłości. O nieprzedłużeniu Alvareza wiedzieli w klubie od roku i dziwi wypożyczenie Słowaka aż tak późno. Nie wspomnę tutaj o napastnikach czy pomocnikach, gdyż z całym szacunkiem, ale Żuraw pracuje już raczej za reklamę a nie za piłkarza a my nadal obracamy się w wirtualnym świecie Makinwopodobnych, choć wszyscy wiedzą, że ostatnio brak groźnej ofensywy, a zwłaszcza skuteczności, jest największą bolączką Wisły. Ja rozumiem zawiłości transferowych transakcji i procedur, ale bez przesady, aby rok- rocznie taki właśnie pech, najpierw trawił naszych działaczy, a potem naszą drużynę. Wiem, że jest jeszcze trochę czasu aby uniknąć przykładowego stopera wprost z samolotu na mecz w LE, ale obawiam się, że zbliża się powtórka z rozrywki i to raczej nieudanej roz"g"rywki. Choć przyznam ku zdziwieniu wszystkich, że akurat w transferach liczę tym razem nie tyle na Basałaja, co na Kapkę, gdyż mimo wszystkich uwag do niego, to do tej pory nikt się do niego nie umywał w sprawach transferowych do Wisły. Oby i tym razem potwiewrdził swoje kompetencje.

No chyba, że klub z góry olał występy i kasę z LE a FK Siauliai, to następny klub w kartach naszej historii, który dla Wisły może okazać się za silny i kolejna kompromitacja, zawita tym razem już na nowy stadion przy R22 i to w charakterze meczu otwierającego ten stadion.
Ostatnio edytowane przez kot : 02.07.2010 o godz. 11:46.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
migifan83
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 02.07.2010, 11:41
Jezeli szukamy uzupelnien, to faktycznie mozemy czekac. Ale jezeli szukamy zawodnikow do pierwszej jedenastki to trzeba im dac czas na zgranie i pozniej od nich wymagac okreslonego poziomu.
1. Nie jestem fanem legii i nie robia na mnie wrazenia nazwiska zakupionych tam graczy.
2. Tak jestem zwolennikiem rozsądnej polityki, sprowadzania piłkarzy przed sezonem a nie na dzien przed meczem.
3. Mogę nie wymagać milonów euro i wielkich nazwisk, ale jezeli cos nazywa sie polityka transferowa, to trzeba wymagac Profesjonalizmu.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 02.07.2010, 11:50
Cytat:
Wzmocnień możemy się spodziewać najwcześniej w okienku transferowym, do tego okresu się ograniczymy. Wisła bardzo aktywnie prowadzi "rekrutację" do zespołu. Obserwujemy wielu zawodników, natomiast to okienko transferowe jest tym decydującym momentem - wyjaśnił w dość prawniczym stylu mec. Tomasz Turzański.

A teraz quiz.Kiedy zaczeło się w Polsce okienko transferowe?

Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.07.2010, 11:54
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Kto wie czy nie. Nawet jak napiszesz "Legła" to dostajesz bana, choć moderatorzy nie odpowiadają na pytanie - "dlaczego?".
Może dlatego że mają dosyć cytowania Regulaminu forum. Nie łaska przeczytać?

Odnośnie transferów - wydać 1mln EUR na obiecującego zawodnika to nie problem - problem tylko czy on się przystosuje i spełni oczekiwania. Lepiej kupić za 50tys EUR (a nuż) i opchnąć za 500tys.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 11:54
No ale jak w takim razie wytłumaczysz transfery Jovanica i Żurawskiego? Przecież - jeśli już posiłkujesz się słowami Turzańskiego - nie powinno ich jeszcze być (znaczy się - teraz już być powinny)? Nie będę już tutaj wspominał słów tego pana odnośnie transferu Głowackiego. Ja wcale nie piszę, że transferów nie będzie - do śmiechu doprowadzają mnie za to słowa Turzańskiego o tym okienku transferowym. Gdyby zaczynało się w sierpniu rozumiem, że dopiero wtedy kompletowalibyśmy kadrę? Pan Turzański może niech już zajmie się tylko Telefoniką...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 02.07.2010 o godz. 11:59.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 02.07.2010, 12:02
No ale jak w takim razie wytłumaczysz transfery Jovanica i Żurawskiego? Przecież - jeśli już posiłkujesz się słowami Turzańskiego - nie powinno ich jeszcze być (znaczy się - teraz już być powinny)? Nie będę już tutaj wspominał słów tego pana odnośnie transferu Głowackiego. Ja wcale nie piszę, że transferów nie będzie - do śmiechu doprowadzają mnie za to słowa Turzańskiego o tym okienku transferowym. Gdyby zaczynało się w sierpniu rozumiem, że dopiero wtedy kompletowalibyśmy kadrę? Pan Turzański może niech już zajmie się tylko Telefoniką...
Tym, że pojawiła się okazja i trzeba było działać szybko.Z kolei zawodicy, którzy byli obserwowani od jakiegoś czasu mają przyjść w okienku.

P.S

Cytat:
Bez strachu przed nowymi kolegami, rosłym Marcelo, a z chęcią pokazania się Henrykowi Kasperczakowi – z takim nastawieniem pojawił się dziś na treningu słowacki obrońca, Erik Čikoš.
Fot. Maks Michalczak Fot. Maks Michalczak

- Jest to zawodnik z sporymi ambicjami, widać, że jest zdeterminowany do tego, aby grać – powiedział po pierwszych zajęciach nowego piłkarza trener Kasperczak. - Liczymy na niego, mam nadzieję, że wkomponuję się szybko w drużynę. Widać po nim, że jest przygotowany do treningu wysiłkowego, ponieważ już tydzień temu rozpoczął zajęcia – dodał.

Sam zawodnik pokazał się na treningu z dobrej strony. Mimo młodego wieku, w kilku sytuacjach podczas wewnętrznej gierki pokazał, że jest w stanie zachować pełen spokój i mądrze rozegrać piłkę. Jak przystało jednak na obrońcę, Słowak nie boi się ostrych starć. Niezależnie od tego czy przyszło mu walczyć o piłkę z Maciejem Żurawskim czy Marcelo, prawy obrońca nie odstawiał nogi, często wygrywając także powietrzne pojedynki o piłkę z bardziej doświadczonymi zawodnikami.

Zapytany przez nas Erik o to jakie wrażenia odniósł po po zajęciach, odpowiedział uśmiechnięty: "Drużyna przyjęła mnie bardzo dobrze, momentami podczas treningu było ciężko, ale jestem zadowolony."

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 12:06
Nie sądzisz, że to trochę naiwny argument? Rozumiem, że obserwowali zawodników od dawna ale nie rozpoczynali rozmów z nimi bo okienko otwiera się dopiero w lipcu? Nic z tych rzeczy, taką wypowiedzią Turzański robi sobie alibi jeśli rozmowy potoczą się nie po jego myśli. Jovanic nie był okazją, lecz zawodnikiem z tego co pisano od dawna obserwowanym, Żuraw sam twierdzi, że rozmawiał od dwóch tygodni. Jak widać rozmowy są trudne, przeciągają się i nie wiadomo w gruncie rzeczy jak się zakończą.

Szybko trzeba działać w przypadku każdego transferu - konkurencja na rynku olbrzymia i każde opóźnienia czasowe zmniejszają szansę na skuteczne doprowadzenie sprawy do końca.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 02.07.2010, 12:09
A dla Ciebie 2 tygodnie to długo?Wcześniej chcieli sprowadzić Zurawskiego, ale sprawa upadła bo ten chciał/ liczył na nowy kontrakt w Omonii.Nie przedłużyli i sprawa potoczyła się szybko.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 02.07.2010 o godz. 12:12.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 12:17
Odpowiedz tylko na jedno pytanie - czy słowa Turzańskiego sprawdziły się odnośnie zakupów tylko podczas okienka? i na tym skończmy OT
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.07.2010, 12:31
Cikos to raczej uzupelnienie skladu, a nie wzmocnienie...my potrzebujemy pilkarza, ktory moze wskoczyc do I-szej jedenastki i ktory jest przynajmniej tak dobry, jak Alvarez. 4-5 prawy obronca ligi slowackiej? U nas kto bylby takim obronca? Nie zartujmy, napewno nie byloby to wzmocnienie. Ciekawe tez kto bedzie nastepca Glowackiego? Ja bylem pewny, ze w momencie sprzedazy Arka zastepca jest juz zaklepany, a kluby dogadane...a tu sie okazuje, ze tak nie jest...to jest profesjonalne Nie sprzedaje sie pilkarza z pierwszej jedenastki, jesli nie ma sie juz dogadanego pilkarza rownie dobrego, a najlepiej lepszego i jednoczesnie mlodszego.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 02.07.2010, 12:33
Odpowiedz tylko na jedno pytanie - czy słowa Turzańskiego sprawdziły się odnośnie zakupów tylko podczas okienka? i na tym skończmy OT
"natomiast to okienko transferowe jest tym decydującym momentem"
Gdzie tu widzisz słowa Turzańskiego, jakoby zakupy miały nastąpić TYLKO podczas okienka?

Oficjalnie wszystkie transfery przeprowadzone są od pierwszego lipca, więc nie sposób zaprzeczyć, jakoby wzmocnienie kadry nastąpiło od 1 lipca(co powiedział Turzański).
Nie widzę w tym niczego dziwnego.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.07.2010, 12:33
Kolejna głupota. Skąd wy w ogóle bierzecie te informacje? A ten Peralta, to niby miał być zamiennik Sobolewskiego, tak?
Proponuję się zastanowić nad sobą nim komuś zasugerujesz głupotę. Testowanie zawodników jest niezobowiązujące i de facto możemy testować prawego obrońcę nawet mając dwóch w kadrze i trzech innych na oku. Testy na ogół dotyczą zawodników darmowych i jeśli miałby się trafić ktoś, kto za darmo mógłby być chociaż uzupełnieniem, to niby czemu mielibyśmy ich nie sprawdzać?
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.07.2010, 12:36
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Cikos to raczej uzupelnienie skladu, a nie wzmocnienie...my potrzebujemy pilkarza, ktory moze wskoczyc do I-szej jedenastki i ktory jest przynajmniej tak dobry, jak Alvarez. 4-5 prawy obronca ligi slowackiej? U nas kto bylby takim obronca? Nie zartujmy, napewno nie byloby to wzmocnienie. Ciekawe tez kto bedzie nastepca Glowackiego? Ja bylem pewny, ze w momencie sprzedazy Arka zastepca jest juz zaklepany, a kluby dogadane...a tu sie okazuje, ze tak nie jest...to jest profesjonalne Nie sprzedaje sie pilkarza z pierwszej jedenastki, jesli nie ma sie juz dogadanego pilkarza rownie dobrego, a najlepiej lepszego i jednoczesnie mlodszego.

Spokojnie, moim zdaniem klub właśnie świetnie postąpił. Na prawej obronie mamy Singlara, który gra przecież dobrze. Klub sprowadza na miejsce Alvareza młodego Słowaka, który ma rywalizować o miejsce w składzie. Jeśli się nie sprawdzi to odsyłamy go na Słowację, a jeśli się sprawdzi to mamy kolejnego młodego, dobrego zawodnika.
Zresztą, skąd wiesz jak on gra? Widziałeś go kiedyś? To, że spadł z ligi słowackiej to znaczy, że jest słaby? Glik spadł z Piastem do I ligi, a testuje go Palermo.
Poczekajmy trochę i dopiero po 2-3 miesiącach oceniajmy ten ruch transferowy

Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 02.07.2010, 12:41
pablo92TSW napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, moim zdaniem klub właśnie świetnie postąpił. Na prawej obronie mamy Singlara, który gra przecież dobrze. Klub sprowadza na miejsce Alvareza młodego Słowaka, który ma rywalizować o miejsce w składzie. Jeśli się nie sprawdzi to odsyłamy go na Słowację, a jeśli się sprawdzi to mamy kolejnego młodego, dobrego zawodnika.
Zresztą, skąd wiesz jak on gra? Widziałeś go kiedyś? To, że spadł z ligi słowackiej to znaczy, że jest słaby? Glik spadł z Piastem do I ligi, a testuje go Palermo.
Poczekajmy trochę i dopiero po 2-3 miesiącach oceniajmy ten ruch transferowy

Pozdrawiam serdecznie
Ja tylko poddaje w watpliwosc taka polityke. Jasne, Cikos moze okazac sie swietnym ruchem, ale tez moze byc totalnym niewypalem...a klub walczacy o MP i w europejskich pucharach nie moze sobie chyba na to pozwolic, jesli powaznie mysli o zrealizowaniu tych celow. Legia juz przerabiala podobny scenariusz, tzn. nasprowadzala srednich kopaczy i w ostatnim sezonie dali "popis".
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.07.2010, 12:53
Żaden piłkarz będący w granicach możliwości transferowych polskich klubów nie daje gwarancji, że będzie wzmocnieniem. Sprowadziliśmy za sporą kasę Łobo i Gargułę dając im ogromne kontrakty, a do chwili obecnej nie było z nich pożytku. Jeśli wypełnią swoje kontrakty do końca i odejdą za darmo, to każdy z nich będzie kosztował Wisłę prawie 2 mln E. Są to ogromne pieniądze. Nie dziwię się, że transfer Milinkovicia to delikatna sprawa, gdyż jeśli będzie to niewypał w stylu Jirsaka, to 0,5 mln E + 4x350 tys daje również prawie 2 mln E. Przypomnę, że za 2,5 mln E Legia przeprowdziłą tę swoją ,,ofensywę", której tak zazdrościcie. Każdy transfer to ogromne ryzyko, choć wiadomo, że im większe pieniądze ktoś kosztuje, tym mniejsze ryzyko, że okaże się niewypałem.

Jeśli chodzi i Czikosza to uważam, że to właściwy ruch. Za obrońców nie ma co przepłacać, a do tego najłatwiej jest wyszkolić zawodników, którzy grają w defensywie. Na chwilę obecną uważam, że przydałby się jeszcze jeden napastnik i to nie nr 4, ale klasowy egzekutor. na pozycji stopera i prawego obrońcy wariant oszczędnościowy jest słuszny, ale jeśli chodzi o napastnika i skrzydłowego nie można oszczędzać.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 02.07.2010 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.07.2010, 12:55
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Proponuję się zastanowić nad sobą nim komuś zasugerujesz głupotę. Testowanie zawodników jest niezobowiązujące i de facto możemy testować prawego obrońcę nawet mając dwóch w kadrze i trzech innych na oku. Testy na ogół dotyczą zawodników darmowych i jeśli miałby się trafić ktoś, kto za darmo mógłby być chociaż uzupełnieniem, to niby czemu mielibyśmy ich nie sprawdzać?
dobrze napisałeś mając dwóch w kadrze i trzech innych na oku !!!WISŁA już potrzebuje graczy lepszych jak tych co obecnie ma w kadrze po za Marcelo Sobolewskim w Wisełce nie ma siły.Reszta składu to.... sami sobie powiedzmy budujemy skład na ekstraklas czy coś więcej
P.S pamiętacie jakich mieliśmy grajków za dawnych lat.Teraz mamy 95 % składu co możemy im zaśpiewać :WY JESTEŚCIE GWIAZDORAMI.....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.07.2010, 12:57
Tormenthor jak dla mnie to jest dość duża nieścisłość podawanie ceny kupna i utrzymania zawodnika w przypadku Wisły i porównywanie jej do ceny jaką za nowych piłkarzy zapłaciła Legia (już BEZ uposażenia). Jeżeli robisz porównania i wyciągasz z nich wnioski, to pasowałoby, żeby były one rzetelne, a nie tendencyjne.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.07.2010, 13:01
Ja tylko poddaje w watpliwosc taka polityke. Jasne, Cikos moze okazac sie swietnym ruchem, ale tez moze byc totalnym niewypalem...a klub walczacy o MP i w europejskich pucharach nie moze sobie chyba na to pozwolic, jesli powaznie mysli o zrealizowaniu tych celow. Legia juz przerabiala podobny scenariusz, tzn. nasprowadzala srednich kopaczy i w ostatnim sezonie dali "popis".

Nie neguje tego, zdaje sobie sprawę, że może być niewypałem, ale zauważ, że np Hristov nie grał w klubie, wzięli go na wypożyczenia, żeby zobaczyć czy odzyska formę, a tutaj ten zawodnik grał ponad 30 meczy w drużynie, jest młody. Popatrz na to tak, że byle kogo bez testów by nie wzięli. Przyglądali mu się pewnie trochę, więc głowa do góry, trzeba wierzyć, że w końcu uda nam się transfer.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 02.07.2010, 13:06
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Żaden piłkarz będący w granicach możliwości transferowych polskich klubów nie daje gwarancji, że będzie wzmocnieniem. Sprowadziliśmy za sporą kasę Łobo i Gargułę dając im ogromne kontrakty, a do chwili obecnej nie było z nich pożytku. Jeśli wypełnią swoje kontrakty do końca i odejdą za darmo, to każdy z nich będzie kosztował Wisłę prawie 2 mln E. Są to ogromne pieniądze. Nie dziwię się, że transfer Milinkovicia to delikatna sprawa, gdyż jeśli będzie to niewypał w stylu Jirsaka, to 0,5 mln E + 4x350 tys daje również prawie 2 mln E. Przypomnę, że za 2,5 mln E Legia przeprowdziłą tę swoją ,,ofensywę", której tak zazdrościcie. Każdy transfer to ogromne ryzyko, choć wiadomo, że im większe pieniądze ktoś kosztuje, tym mniejsze ryzyko, że okaże się niewypałem.

Jeśli chodzi i Czikosza to uważam, że to właściwy ruch. Za obrońców nie ma co przepłacać, a do tego najłatwiej jest wyszkolić zawodników, którzy grają w defensywie. Na chwilę obecną uważam, że przydałby się jeszcze jeden napastnik i to nie nr 4, ale klasowy egzekutor. na pozycji stopera i prawego obrońcy wariant oszczędnościowy jest słuszny, ale jeśli chodzi o napastnika i skrzydłowego nie można oszczędzać.
Z taka logika, to nawet pilkarz warty 10 mln euro moze nie byc wzmocnieniem . Mowimy o 22 latku, ktory spadl z ligii i to sa suche fakty. Podobnie, jak opinie dziennikarzy, ze jest to 4-5 prawy obronca ligi slowackiej(!)...przekladajac to na polskie warunki, chyba nie chcielibysmy kupowac prawego obroncy ze spadkowicza z ekstraklasy, ktory jest 4-5 obronca w naszej lidze? Ponizej pewnego pulapu nie schodzmy. Legia w ostatnich latach prowadzila taka polityke, o ktorej mowisz...mieli szeroka kadre, ale kopaczy, ktorzy w zadnym wypadku nie gwarantuja MP. Ja nie chce isc ta droga, bo calkowita kompromitacje wlasnie tej polityki transferowej mielismy w zeszlym sezonie.

P.S - Pawel Golanski nie bylby wzmocnieniem? Jest poza zasiegiem klubow z Polski? Nie robmy sobie jaj. Chlopak 28 lat, ograny w lidze rumunskiej(chyba "troszke" mocniejszej od naszej ?)...nie ma takiego prawego obroncy w naszej ekstraklasie. Takich pilkarzy jest wielu poza granicami...

pablo92TSW - zdajesz sobie tez chyba sprawe, ze w ostatnich latach sprowadzalismy zawodnikow, ktorzy nie nadawali sie nawet na 3 lige polska. Nie bede wymienial nazwisk, bo sa pewnie znane .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 02.07.2010 o godz. 13:09.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.07.2010, 13:11
Kolega, przypominam Ci, że jesteśmy w Polsce - warunki są tutaj jakie są. I nie mam zamiaru tutaj wrzucać na polską piłkę, tak jak któryś użytkownik mi zarzucał. A skoro go obserwowali to muszą wiedzieć jak gra i na pewno ocenili jego przydatność w Wiśle, ponadto wypożyczyliśmy go (podobno)! Możliwe, że zrobili tak bo nie wiadomo jak będzie się prezentował u nas tzn. chodzi mi czy się wkupi w drużynę i czy się w niej odnajdzie. Było wiele takich przypadków (patrz Ibra w Barcy...). Jeśli wszystko będzie z nim w porządku to go wykupią za rok i koniec tematu. To tylko moje gdybania, bo tak na prawdę nikt z nas nie wie co on ze sobą reprezentuje, jak gra itd..

I nie rozumiem Waszych (nie wszystkich, ale części społeczeństwa tego forum) wypowiedzi w stylu - bo Legia w zeszłym sezonie też tak robiła i nic nie grała... .
Tutaj pracują inne osoby, tam inne - i skąd możecie wiedzieć jak wygląda to w Wiśle, żeby tak mówić? Można jedynie po ostatnich sezonach tak twierdzić. W klubie pojawił się Basałaj i teraz zupełnie inaczej to wygląda... a jak będzie wyglądało? Tego póki co raczej też nikt nie wie.

Wstrzymajcie się z jakimikolwiek porównaniami, przynajmniej do połowy przyszłego sezonu.

JEST RYZYKO JEST ZABAWA.

amen.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.07.2010, 13:15
Rozumiem, że Wiśle potrzeba klasowych zawodników. Na chwilę obecną sprowadziliśmy jedną gwiazdę - Żurawskiego, blisko jest Milinkovic, miał być Makinwa, ale może i powinien być ktoś równie dobry. Kupiliśmy Jovanica, Czichosza i prawdopodobnie stopera, którzy są młodymi, utalentowanymi piłkarzami na dorobku. Mi się taka polityka podoba - 3 gwiazdy + 3 młodych utalentowanych. Jak mówiłem czekam na świetnego zawodnika do ataku, aby posadził Brożka na ławie, gdy ten będzie się opieprzał.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.07.2010, 13:22
O 15.00 cos bedzie... )

ps. Pewnie Adidas.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.07.2010, 13:28
KacpiTSW;

Wstrzymajcie się z jakimikolwiek porównaniami, przynajmniej do połowy przyszłego sezonu.

JEST RYZYKO JEST ZABAWA.

amen.
Jeżeli będziemy tak myśleć i tak kręcić koteczka to .... wstrzymamy się ale będzie piw paw Wisełka za burtą i znowu początek sezonu Wszyscy Wisła słaba a potem w połowie sezonu nikt Wisełki nie zatrzyma ów bajka kończy się przykładowym transferem Jopa bo lepszych nie było a dranie byli nie uchwytni

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.07.2010, 13:34
Na żadną relacje LIVE się nie zanosi?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów