The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2010, 09:08
Haha...Makinwa już na olał...czekam na Makinwa nie dla Wisły...który to już raz

http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...d&idtmw=215867
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.07.2010, 09:16
Krzysiek napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, że się wtrącę. Czy tylko sukcesy dla Ciebie się liczą? Co sprawia, że kibicujesz Wiśle? Co zrobisz, jeżeli okaże się, że nie będzie żadnych wzmocnień? Nie mam zamiaru kwestionować tego jak ważna jest dla Ciebie Wisła i jej dobro, ale ciekawi mnie podejście takich kibiców jak Ty.
Lepiej grac w LM/LE niz dostawac w d.. od Levadii itp. galacticos
Lepiej grac o 1miejsce niz pykac o np.8-10
Lepiej miec 18-tu dobrych grajkow niz 12-tu
Tj. sport chyba o to w tym chodzi zeby wygrywac.
A z jeszcze innego pkt. widzenia to jak place za bilet kilkadziesiat zlotych to chce obejrzec choc namiastke jakiegos spektaklu bo poopalac sie albo zmoknac to moge w parku za darmo.

Co do tego info ze strony - napisali do piatku (soboty), ale nie napisali do ktorego...DD
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 01.07.2010, 09:19
Ci, co tak najbardziej płaczą - sami jesteście sobie winni.
Opieracie się na postach kilku forumowiczów, dziwnych listach, które jakoby wyciekły z klubu albo na niesprawdzonych kaczkach dziennikarskich szemranych portali a potem lamentujecie, że kogoś tam nie ściągnęli.

Ja rozumiem, że każdy by chciał transfery, sam częściej niż zwykle zaglądam na forum, ale mam swoje lata i wiem, że należy do transferów podchodzić spokojnie. Zresztą pisałem Wam, jaka jest sytuacja w klubie. Nie ma ciśnienia na transfery za wszelką cenę. Będą okazje, to się kupi, nie będzie, to się nie kupi.
Radzę sobie to wziąć do serca.

A teraz zimny prysznic, jak ktoś jeszcze w domu
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 01.07.2010, 09:24
Nie ja się opieram na faktach, a fakty są takie że nie ma transferów na newralgicznie pozycje, na tym co mówili na konferencji że obrońca będzie zaraz po odejściu Głowy. Opieram się na wyniku sparingu i na tym że zostały dwa tygodnie do pucharów a my jak zwykle...
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.07.2010, 09:26
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Kurczę my się czepiamy jakiegoś Boskovicia, a Leszek negocjuje transfer Cleo...no nieważne w sumie.
Ważne żeby dogadali się z tym Milinkovicem, bo jak nie to będzie kaplica.
No to powiem akurat tyle że zarówno Cleo jak i Boskovic to gracze z drugiej ręki. Zarówno jeden jak i drugi jest Sobiechem swojej ligi. Jeden udany sezon i karuzela się zaczyna. Oby tylko w jednym z tych przypadków (Cleo) skończyło się jak z innym gwiazdorem, obecnie grającym w naszej I lidze - Dawidem Jarką, niegdyś wielkim talentem zabrzańskiego Górnika.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.07.2010, 09:26
Po co, pytam się po co wklejacie tu newsy z jakichs daremnych portali Przeczytaj sobie to i tyle, nie wklejaj tego tu bo bierze mnie na wymioty jak to czytam...Codziennie ściema, kolejna ściema a wy się na to nabieracie. Ludzie sobie z nas kpia wypisując bzdury na portalach i wiedząc, że to forum czytają jakieś nieogarnięte dzieci...Jutro napiszą, że transfery w poniedziałek a wy to łykniecie i dalej będzie wklejać te linki. Żenada...
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.07.2010, 09:29
Ja nie uwierze dopóki się nie przekonam.....że nasz klub nie nie potrafi się wzmocnić bo to już wiadomo :(
Ale nie potrafi załatać kadry zwykłych dziur !
Przecież trenuje 16 zawodników chyba z pola to jest makabra!!!
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.07.2010, 11:15
O tym, że Milinković pojechał na Słowację spakować rzeczy poinformowała w komentarzach redakcja wisla-online..
Tak więc to info jest niezbyt przekonujące..
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.07.2010, 11:50
Chłopie, ale co nas interesują te Twoje wieczne narzekania.Już się raz wypowiedziałeś, więc po co nas dręczysz?
Nic nie wnosisz do tematu.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 01.07.2010, 11:50
Hehe dawno się tak nie uśmiałem. Co ma być to będzie.

A tego pana nie banem kara a orderem uśmiechu. Pozytywnie
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.07.2010, 12:09
arti napisał(a):Wyświetl post
Lepiej grac w LM/LE niz dostawac w d.. od Levadii itp. galacticos
Lepiej grac o 1miejsce niz pykac o np.8-10
Lepiej miec 18-tu dobrych grajkow niz 12-tu
Tj. sport chyba o to w tym chodzi zeby wygrywac.
A z jeszcze innego pkt. widzenia to jak place za bilet kilkadziesiat zlotych to chce obejrzec choc namiastke jakiegos spektaklu bo poopalac sie albo zmoknac to moge w parku za darmo.

Co do tego info ze strony - napisali do piatku (soboty), ale nie napisali do ktorego...DD
Równie dobrze można napisać, że lepiej na każdym kroku pisać, że totalna amatorka jest w klubie. Może i jest. Była na pewno. Jak jest teraz, nikt z nas nie wie. Może leżą do góry dupą i nic nie robią by wzmocnić drużynę. A może jest zupełnie odwrotnie? Może zapierdalają jak pojebani? Lepiej narzekać, niż cierpliwie poczekać i wtedy podsumować okienko transferowe. Gazety manipulują tak opinią publiczną, w tym przypadku Wami, że szkoda gadać. Nie bierzcie wszystkiego na serio. Oni się z tego utrzymują. Nic z tego, że sportowe dziennikarstwo stoczyło się na dno, grunt żeby kasa się zgadzała. Ale techniki manipulacyjne jakimi się posługują są na tyle skuteczne, że moralność dziennikarza schodzi na dalszy plan. Nakład ma zejść, a czy piszą prawdę to już drugorzędna sprawa. Radzę i Wam tak na to patrzeć, bo lepiej się miło zaskoczyć niż nie miło rozczarować.
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.07.2010, 12:14
Informacje o Milinkoviciu miałem od Zbymaka napisał też ze temat Djurovskiego nieaktualny jego klub chciał 1.2 E poczym Wisła zrezygnowała.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.07.2010, 12:28
W spekulacjach transferowych Wisły przewijało się nazwisko zawodnika rezerw Barcelony- Soriano.
Piłkarz ten przedłużył właśnie umowę ze swoim klubem do 2012 roku.
To tak w ramach informacji.
http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=32663
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.07.2010, 12:49
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
W spekulacjach transferowych Wisły przewijało się nazwisko zawodnika rezerw Barcelony- Soriano.
Piłkarz ten przedłużył właśnie umowę ze swoim klubem do 2012 roku.
To tak w ramach informacji.
http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=32663
już wcześniej, były głosy że ten zawodnik moze przejsc tylko i wylącznie jeżeli jego druzyna nie awansuje gdzieś tam dalej, a jak sie okazało - awansowali wiec temat upadł.
ale chłop podobno najlepszy z całej tej B.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.07.2010, 14:29
panowie wyluzujcie i spójrzcie na to z większym dystansem. jest 1. lipca czyli dopiero co zaczął się sezon transferowy a my już mamy bramkarza, napastnika i prawego obrońce! jeszcze tylko środkowy obrońca, skrzydłowy i jeszcze jeden napastnik i jesteśmy w domciu
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez TSW06 : 01.07.2010 o godz. 14:30.
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2010, 15:05
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
a Łobo to Łobo.
Ciężko go inaczej zdefiniować
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2010, 15:18
Widać, że obecnie nasi działacze działają rozsądnie. Naszej kadrze nie jest już wiele potrzebne do bycia wystarczającą.
Nie żartuj, mamy kilkunastu piłkarzy i sparing z niemiecką okręgówką.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2010, 15:29
a mnie zawsze w Wisle smieszy to testowanie pilkarzy.Chociazby teraz jak tego czarnego napastnika testujemy. Gosc sobie wchodzi na kilkanascie czy kilkadziesiat minut drugiej polowy i co on ma pokazac? hehe
Jak juz to dac mu grac od poczatku, zeby wszedl w mecz normalnie i zagral z podstawowymi zawodnikami a nie pozniej wjakims w ogole eksperymentalnym skladzie (chociaz ten nasz obecny sklad to jakos eksperymentalnie wygladac nie moze skoro mamy kilkanascie chlopa do grania), no ale u nas zawsze jest tak ze ten testowany musialby byc Bogiem zeby sobie wejsc na druga polowe i pokazac ze umie grac.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.07.2010, 15:36
Widać, że obecnie nasi działacze działają rozsądnie. Naszej kadrze nie jest już wiele potrzebne do bycia wystarczającą. W końcu mamy bramkarza, Mario na rezerwe się nada. W obronie brakuje tylko jednego stopera. Spójdzmy logicznie: na lewej jest Piorek Brożek, za którego może zagrać solidny Diaz, na prawej jest Singlar i ten Cikos, który z suchych statystyk wygląda co najmniej dobrze, na środku jest bardzo dobry Marcelo i tu potrzeba solidnego partnera dla niego, na ławce Cleber, pomijam średniaka Kowalskiego. W środku pomocy jest Sobol, Jirsak i miejmy nadzieje Garguła, starczy. Skrzydłowy oczywiście by się przydał, ale nie jest tak tragicznie. Kirm umiejętności napewno ma, Małecki i Boguski nie są źli, a Łobo to Łobo. W ataku również nie jest najgorzej, jest Brożek, Żuraw też coś wniesie, ewentualnie może zagrać Małecki. Nie dramatyzujmy więc.

Tylko trzeba pamiętać o kontuzjach które w poprzednim sezonie prześladowały nas strasznie a kartki wykluczenia potrzeba nam skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia środkowego obrońcy i napastnika to mają być osoby które wzmocnią zespół a nie tylko przyjdą tak o jak to bywało już nie raz ( Beto, Hristov)

Jovanović/ Pawełek - Singlar/ Cikos/ Burliga , Cleber/ Kowalski, Marcelo/, Piotr Brożek/ Diaz - Łobodziński/ Małecki , Sobolewski/ Jirsak/ Garguła - Kirm/ - Boguski/ Paweł Brożek'/ Żurawski/

Nie daj boże kontuzja lub kartki Clebera i Marcelo i co znowu powtórka z rozrywki i meczu w PP z Lechią, lepiej nie eksperymentować.

Moim zdaniem kadra zespołu, który zamierza w tym sezonie walczyć na 3 frontach powinna wynosić 22-23 piłkarzy to przynajmniej gwarantuje nam walkę o miejsce w składzie i wzmocnienie konkurencji co tylko lepiej może wpłynąć na formę zawodników.

Mam nadzieję że powrót do pełnej sprawności Garguły, doświadczenie Żurawskiego w jakimś stopniu podziałają pozytywnie na drużynę, tylko czy to wystarczy. Moim zdaniem nie do końca dlatego jest konieczność dokupienia piłkarzy na wyżej wymienione pozycję.

Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie, póki co tragicznie nie jest ale bardzo dobrze też nie
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.07.2010, 16:06
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski/ Jirsak/ Garguła
Ej a gdzie Mączyński? Jakiś portal napisał ostatnio, że rośnie na porządnego piłkarza i już ma ugruntowaną pozycję u Kaspera jako porządnego rezerwowego
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.07.2010, 16:47
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Ej a gdzie Mączyński? Jakiś portal napisał ostatnio, że rośnie na porządnego piłkarza i już ma ugruntowaną pozycję u Kaspera jako porządnego rezerwowego
Zdanie jakiegoś tam portalu nie czyni jeszcze z żadnego piłkarza wartościowego zawodnika. To tak a propo posługiwania się podobnymi argumentami.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 01.07.2010, 17:33
Markus napisał(a):Wyświetl post
Zdanie jakiegoś tam portalu nie czyni jeszcze z żadnego piłkarza wartościowego zawodnika. To tak a propo posługiwania się podobnymi argumentami.
W sumie to rzuciłem tylko ten argument żeby nie walić tu własnych peanów na temat Mąki, ale niech będzie: uważam go za już świetnego zawodnika i na naszą kopaną już spokojnie by ten człowiek mógł się ogrywać. Chociażby za Sobola, który nie młodnieje mimo że i tak gra za dwóch
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.07.2010, 21:20
jedyne co jestem w stanie stwierdzić to to że Mączyński na skrótach z meczów z Garbarnią i Tatranem wypadał bardzo fajnie. grał dobre prostopadłe piłki i myślę że może wyrosnąć z niego solidny ligowiec. jednakże opieram się tylko na skrótach i tak naprawdę nie jestem w stanie ocenić go w pełni... kto był na tych meczach niech oceni...
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 02.07.2010, 08:16
Tak się składa, żę oglądałem mecze mesy jak jeszcze grał w niej Mączyński i w każdym meczu się wyróżniał, w każdym meczu chwalili go za styl gry, a on przecież od tamtego czasu był na wypożyczeniu i z doniesień z tegoż wypożyczenia słyszałem tyle, że jest jeszcze lepszy! Przede wszystkim on grał więcej w futsal i ma przyzwyczajenie by trzymac piłkę blisko przy sobie co szczerze mówiąc jest jednym z największych atutów dzisiejszej piłki, umiejętność przyjęcia i prowadzenia jej blisko przy nodze. Ale to chyba się robi już offtop więc skończmy
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 02.07.2010, 12:30
Nacer Chadli...ktoś rzucił gdzieś to nazwisko...sprawdziłem go naprawdę robi wrażenie...2 liga holenderska wysoki młody. 17 bramek strzelił i miał 11 asyst. Rok kontraktu mu został wyceniany na 800 tyś euro. Takich zawodników nam trzeba!!
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Stary 02.07.2010, 12:41
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Nacer Chadli...ktoś rzucił gdzieś to nazwisko...sprawdziłem go naprawdę robi wrażenie...2 liga holenderska wysoki młody. 17 bramek strzelił i miał 11 asyst. Rok kontraktu mu został wyceniany na 800 tyś euro. Takich zawodników nam trzeba!!
Ale co interesujemy się nim czy coś
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 02.07.2010, 12:42
Nie...to tylko moje marzenia
Odpowiedz cytując
marcinb88
Member

Stary 02.07.2010, 13:03
Gordan Bunoza, czy zastąpi Głowe...? Co o nim sądzicie?

http://www.transfermarkt.de/de/gorda...ler_67999.html
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Stary 02.07.2010, 13:11
marcinb88 napisał(a):Wyświetl post
Gordan Bunoza, czy zastąpi Głowe...? Co o nim sądzicie?

http://www.transfermarkt.de/de/gorda...ler_67999.html
Możliwe że będzie dobry jest wysoki młody.

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.07.2010, 13:20
Na Facebooku strona Wisły napisała, żeby czekać na 15:00
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów