The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wilemm
Junior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2010, 22:01
harimata napisał(a):Wyświetl post
Panie Komorowski jest Pan dobrym mężem i ojcem a nawet marszałkiem
i cynicznym uzurpatorem, czyli niezgodnie z polskim prawem pełniącym obowiązki Prezydenta RP.
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 01.07.2010, 22:10
Gierek a Jaruzel to troszke inna para kaloszy. Owszem, ten sam system ale...bez przesady.
Z tym demonizowaniem dlugow tez bym nie przesadzal...chyba ze nie znam sie na liczbach i g*** wiem o tym jak dlugi sie rozchodzily i kiedy byly splacane.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Cichy
Senior Member

Stary 01.07.2010, 22:14
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Gierek a Jaruzel to troszke inna para kaloszy. Owszem, ten sam system ale...bez przesady.
Z tym demonizowaniem dlugow tez bym nie przesadzal...chyba ze nie znam sie na liczbach i g*** wiem o tym jak dlugi sie rozchodzily i kiedy byly splacane.

Cytat:
Krytycy podkreślają, iż mimo niewątpliwych osiągnięć ekipy Gierka, polityka ratowania niewydolnej socjalistycznej gospodarki systemem zachodnich kredytów była prowadzona za przyzwoleniem Moskwy, doprowadzając w efekcie do jeszcze większej klęski gospodarczej i znacznego zadłużenia zagranicznego Polski, które nadal nie zostało w całości spłacone – w kwietniu 2009 pozostało do spłacenia ok. 118 mln USD z zobowiązań wobec Japonii (spłacane będą do 2014) i 340,5 mln USD długu wobec Klubu Londyńskiego (spłata do 2024)
Za wikipedią.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.07.2010, 22:14
wilemm napisał(a):Wyświetl post
i cynicznym uzurpatorem, czyli niezgodnie z polskim prawem pełniącym obowiązki Prezydenta RP.
Prawnie to jest poskładane do kupy jeżeli chodzi o marszałka i prezydenta. Ale długo tej prezydentury nie pociągnie. Nie dla Bronisława kiełbasa.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.07.2010, 22:15
To teraz zaglądnij do encyklopedii i zobacz co znaczy "cyniczny" i "uzurpator". A propo cynizmu to całkiem kto inny jest cyniczny w ostatnich umizgach do lewicy
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 01.07.2010, 22:15
Ładne rzeczy

Jarosław Kaczyński chwali Gierka i Wilczka

Czego się nie zrobi dla władzy

Ciekaw jestem co na ten temat sądzą wyznawcy PiSu i "pogromcy" komuchów.

Test Wilczka:
- czy poprę Kaczyńskiego? Nie, bo Jarosław Kaczyński kojarzy mi się ze wszystkim, tylko nie przedsiębiorczością...

Ja to po tej szopce ze strony obu kandydatów oddam nieważny głos. Tak tylko, aby spełnić obowiązek.

ps: sam osobiście uważam że Gierek musiał się znać na gospodarce pomimo długów. Obecne rządy nawet w kilku procentach nie zostawiły nam tego co rządy Gierka. A jakim był człowiekiem, to nie mam pojęcia. Za młody jestem. W Sosnowcu, Katowicach go chwalą do dziś. Ale po Jarku w życiu pochwał w jego stronę bym się nie spodziewał.
Ostatnio edytowane przez Proud : 01.07.2010 o godz. 22:18.
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 01.07.2010, 22:17
Straszny to dlug byl dzieki ktoremu zakopalismy sie finansowo - i ten dlug juz jest splacony w wiekszym stopniu niz to co zaciagane bylo pozniej i dzieki ktoremu bylo w cholere szkol,szpitali,swietlic itp - i to do dzisiaj stoi...w wiekszosci. Dzieki zas zaciaganiu kredytow przez pozniejsze wladze zakopalismy sie tak, ze do dzisiaj to splacamy. Zeczywiscie to straszliwe.
O czyms takim jak deficyt i jego pokrycie nie musze wspominac? Czy moze jednak mam ?

Gierek nie byl tutaj kims wyjatkowym, ale stawianie go w jednym szeregu z Jaruzelem to przegiecie i to ostre. Sprawy dlugow to juz sprawa osobna i na nia teraz patrze, nie na samego Gierka.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 01.07.2010 o godz. 22:25.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.07.2010, 22:20
Chcecie rozpętać kolejną wojenkę, tym razem o Gierka? Darujcie sobie ze względu na zbliżający się weekend
Cichy
Senior Member

Stary 01.07.2010, 22:27
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Straszny to dlug byl dzieki ktoremu zakopalismy sie finansowo - i ten dlug juz jest splacony w wiekszym stopniu niz to co zaciagane bylo pozniej( chociaz trabili nie tak dawno ze juz zostal splacony..wiec jak? Mieszamy dlugi komuny z pozniejszymi czy co? ), i dzieki ktoremu bylo w cholere szkol,szpitali,swietlic itp - i to do dzisiaj stoi...w wiekszosci. Dzieki zas zaciaganiu kredytow przez pozniejsze wladze zakopalismy sie tak, ze do dzisiaj to splacamy. Zeczywiscie to straszliwe.
O czyms takim jak deficyt i jego pokrycie nie musze wspominac? Czy moze jednak mam ?

Gierek nie byl tutaj kims wyjatkowym, ale stawianie go w jednym szeregu z Jaruzelem to przegiecie i to ostre. Sprawy dlugow to juz sprawa osobna i na nia teraz patrze, nie na samego Gierka.
Niebardzo rozumiem do czego zmierzasz, mam rozumieć, że argumentacja prezesa do Ciebie trafiła?

A propos długów... Na prawdę nie trzeba być ekonomistą, wystarczy trochę poczytać.

Cytat:
W 1970 zadłużenie zagraniczne było minimalne, w 1975 osiągnęło już 8,4 mld dolarów, w 1977 14,9 mld, aby w 1979 przekroczyć kwotę 23,8 miliarda. Pieniądze te przeznaczono na unowocześnianie przemysłu, zakładając iż produkcja nowoczesnych artykułów pozwoli na sprzedaż ich na Zachód i spłaty zaciągniętych kredytów, jednak w warunkach gospodarki socjalistycznej spowodowało to przeinwestowanie sektora przemysłu ciężkiego, wydobywczego i elektromaszynowego, kosztem nakładów na przemysł produkujący artykuły dla ludności, np. włókienniczego i spożywczego. Gwałtowny wzrost zapotrzebowania na energię dla wybranych gałęzi gospodarki, wzmocniony światowym kryzysem paliwowym z lat 70. i związaną z nim (wprowadzoną przez RWPG), podwyżką cen ropy naftowej, marnotrawstwo i niecelowe inwestycje (często powstające bez analiz zapotrzebowania rynkowego) spowodowały stopniowo pojawianie się oznak kryzysu gospodarczego. Równolegle systematycznie rosły koszty obsługi zadłużenia zagranicznego, spowodowało to nadmierne obciążenie budżetu państwa i brak funduszy na import artykułów niezbędnych do kontynuacji produkcji przemysłowej w nowych zakładach, pasz dla rolnictwa i zboża – w efekcie nastąpiło zakłócenie ciągłości cyklu produkcyjnego w kluczowych dla gospodarki sektorach i generujących wymierne straty finansowe przestojów w pracy fabryk, gł. z powodu braku surowców, niezbędnych podzespołów i rosnącego deficytu energii.
A zatem szkoły, szpitale i świetlice to czysta demagogia z Twojej strony.

Z resztą długi nie były przedmiotem wypowiedzi Kaczyńskiego. Znacznie bardziej przerażająca jest wypowiedź n/t współpracy z opozycją.
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.07.2010, 22:33
szkoły stoją, posterunki stoją, milicja pałuje robotników, a na półkach coca-cola. Wspaniałe czasy.
jak na działalność Gierka trzeba patrzyć racjonalnie, to po co nam był ten cały KOR? Przecież dobrze było. Obłuda to mało.

życie na kredyt jest fajne - rządzenie na kredyt jeszcze fajniejsze. Pobudujesz, porobisz, ludzie się ucieszą. A że trzeba spłacić? Phi, przecież nie będziesz rządził 20 lat. Nie twoje zamartwienie. Ciebie będą pamiętać, opieprzą następców.

Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.07.2010, 23:21
Sondaze sondazami ,ja tam radze wogle tym sie nie sugerowac.
Zresztą co sondaz to inne wyniki,ten dzisjszy dla Rzepy daje np wygrana dla Jarka.

Prawda taka ze na chwile obecna sznase wg mnie sa rowne i przewaga ktoregos z kandydatow bedzie minimalna.
Nie chce obstawiac ale wg mnie wygra Kaczyński.Co mnie bardzo ucieszy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.07.2010, 23:33
Jako że wyjeżdżam (oczywiście z zaświadczeniem do głosowania ;-) ) powiem wam co następuje...

W niedziele wygra Bronisław Maria Komorowski. Przewaga będzie nieznaczna, mieszcząca się w 5% głosów. Dzięki temu Polska będzie reformowana i nie cofniemy się w gospodarczym rozwoju, co groziłoby nam pod rządami Jarosława Aleksandra Kaczyńskiego.

Wygra Polska, która jest najważniejsza... I choć hasła mogą mylić, to właśnie Bronkowi przyświeca takie hasło, ponieważ Jarek wyznaje podobne, acz nieco inne : Władza jest najważniejsza. W tej kwestii nie zmienia się nic od lat. Oczywiście można uznać, że nagle JK jest przyjacielem każdego polskiego przedsiębiorcy, lubi SLD, lubi Rosjan i nawet gotów jest się bratać z Niemcami... Można tak uznać... Jeśli więc komuś wydaje się, że tak właśnie jest, to ja z chęcią i z całą stanowczością odpowiem mu że ma rację...

... wydaje mu się.

Pozdrawiam i żegnam do poniedziałku, kiedy to obudzimy się w mam nadzieję lepszej Polsce. Lepszej bo wyrwanej z tego wyborczego, pokatastroficznego letargu i lepszej, bo dążącej to reform i nadrabiającej dystans do Europy jeszcze skuteczniej i jeszcze szybciej.

Miłego piątku i weekendu wyborczego.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.07.2010, 23:39
St@chu - jakbym Bronka słyszał. Chwyciłeś ten populizm, mówisz tak samo.

Hasło, które masz w podpisie tyczy się do Twojego kandydata?
emj10
Senior Member

Stary 01.07.2010, 23:45
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Hasło, które masz w podpisie tyczy się do Twojego kandydata?
Genialne

Komorowski o czym wspominałem już dawno nie powinien wychodzić z cienia Tuska przez cały okres kampanii, ale jak widać Donek miał inne plany. Może chodziło mu o to żeby spalić politycznie zagrażających mu Sikorskiego, bądź Komorowskiego. Jeśli rzeczywiście miał takie zamiary to udało mu się to w 100%.
wilemm
Junior Member

Stary 02.07.2010, 00:03
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
To teraz zaglądnij do encyklopedii i zobacz co znaczy "cyniczny" i "uzurpator". A propo cynizmu to całkiem kto inny jest cyniczny w ostatnich umizgach do lewicy
A może być Słownik Języka Polskiego PWN (skoro nie możesz sięgnąć, do jak mniemam nie tylko Twojego jedynego autorytetu - Wikipedii):
Oto definicje:
cynizm - lekceważące odnoszenie się do ogólnie uznawanych autorytetów i zasad etycznych.
uzurpacja - 1. zagarnięcie władzy wbrew prawu,
2. przywłaszczenie sobie praw do czegoś,
3. roszczenie niesłusznych pretensji do czegoś.

Zapewne zechcesz przeczytać dlaczego (wg. Ciebie) używam słów, których nie rozumiem?

Moja wykładnia zagarnięcia władzy przez Marszałka Sejmu RP:

Uzurpacja. Oficjalnym dokumentem potwierdzającym śmierć polskiego obywatela jest akt zgonu. Aby wystawić ten oficjalny dokument urzędowy, lekarz powinen stwierdzić śmierć, jak mniemam zidentyfikowanej osoby. Jeśli obronisz zależności czasowe pomiędzy Smoleńskiem (wieczorna identyfikacja ciała przez brata), a Warszawą (okołopołudniowe nie chcem, ale Konstytucja nakazuje mi być PO Prezydentem) to przyznam, żem kłamca.

A cynizm, przcież to Bronek siedział w Białołęce na podstawie dekretu o stanie wojennym, który Jaruzel obwieścił w Teleranku wbrew obowiązującemu prawu, zanim POtwierdziła to Rada Państwa, a obecnie sam postępuje w ten sam sposób, najpierw wadza, POtem jakiś papier się na to znajdzie.

Cyniczny jest również dlatego, że w środowej debacie, w turze o gospodarce mówił, że nie stać go było na czapkę dla dziecka, a przecież niedoszła pierwsza dama od miesięcy świetnie zarabia reklamując proszek do prania, razem z panem Zborowskim. 

A szczytem cynizmu było to, że zamiast pokazać jakiegoś powodzianina, któremu właśnie minister Rostowski z panem Belką przekazali wyjęte ze skarbca 100000 zł., Gajowy wysyła Owsiaka z Konstytucją RP, aby uzbierał kasę na to, co wnuczek domniemanego dziadka z Wermachtu obiecał.
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 02.07.2010, 00:05
http://www.youtube.com/watch?v=HyU1_bncEcs

- Ale pan Jarosław nie gryźć moich owiec.
- To się Panu tak wydaje.

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.07.2010, 00:12
potwierdzającym , polskiego, powinen, pokazać.
POtwierdzającym,POlskiego,POwinien,POkazać -

jak już bawisz się w dziecko neo to bądź dokładny
94 - Allah Akbar!!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.07.2010, 00:16
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Jako że wyjeżdżam (oczywiście z zaświadczeniem do głosowania ;-) ) powiem wam co następuje...

W niedziele wygra Bronisław Maria Komorowski. Przewaga będzie nieznaczna, mieszcząca się w 5% głosów. Dzięki temu Polska będzie reformowana i nie cofniemy się w gospodarczym rozwoju, co groziłoby nam pod rządami Jarosława Aleksandra Kaczyńskiego.

Wygra Polska, która jest najważniejsza... I choć hasła mogą mylić, to właśnie Bronkowi przyświeca takie hasło, ponieważ Jarek wyznaje podobne, acz nieco inne : Władza jest najważniejsza. W tej kwestii nie zmienia się nic od lat. Oczywiście można uznać, że nagle JK jest przyjacielem każdego polskiego przedsiębiorcy, lubi SLD, lubi Rosjan i nawet gotów jest się bratać z Niemcami... Można tak uznać... Jeśli więc komuś wydaje się, że tak właśnie jest, to ja z chęcią i z całą stanowczością odpowiem mu że ma rację...

... wydaje mu się.

Pozdrawiam i żegnam do poniedziałku, kiedy to obudzimy się w mam nadzieję lepszej Polsce. Lepszej bo wyrwanej z tego wyborczego, pokatastroficznego letargu i lepszej, bo dążącej to reform i nadrabiającej dystans do Europy jeszcze skuteczniej i jeszcze szybciej.

Miłego piątku i weekendu wyborczego.
Jeżeli wierzysz choćby w słowo z tego co tutaj napisałeś, to ja Ci szczerze współczuję
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
wilemm
Junior Member

Stary 02.07.2010, 00:32
1q2 napisał(a):Wyświetl post
POtwierdzającym,POlskiego,POwinien,POkazać -

jak już bawisz się w dziecko neo to bądź dokładny
Dziękuję za rzeczowy komentarz.
Wprawdzie moje dzieciństwo przeżyłem za późnego Gomółki oraz wczesnego Gierka i nie rozumiem w co się bawią dzieci neo, ale intuicja mi podpowiada, że to coś znacznie przyzwoitszego niż POpieranie Bronka z wąsami, Donka z dziadkiem, Janusza z fujarą, czy jednorękigo Rycha.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 00:44
ale intuicja mi podpowiada, że to coś znacznie przyzwoitszego niż POpieranie Bronka z wąsami, Donka z dziadkiem, Janusza z fujarą, czy jednorękigo Rycha.
Dobrze Ci podpowiada - jest to coś znacznie przyzwoitszego niż popieranie Jarka z kotem, Andrzejem L jako wicepremierem, sędzią Kryże jako sprawiedliwym, dwurękich układowców = Kaczmarka,Netzla,Kornatowskiego którzy robili za chłopców na posyłki 'wielkiego płatnika'

Przykro mi że muszę się zniżyć do Twojego poziomu ale trudno.Z mojej strony koniec tematu
94 - Allah Akbar!!
oskar TS
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.07.2010, 01:12
Krisu - nie usuwaj moich komentarzy!!!

Smolensk=zabojstwo

DO wszystkich glosujacyh: To wlasnie PiS byl przeciwko ustawie o bezpieczenstwie imprez masowych.Po akcji widelec Tusk powiedzial cos takiego "rozpoczelismy walke z chuliganami , a co zrobil PiS?Nic,stanol w obornie bandytow."

ITI Spier...
wilemm
Junior Member

Stary 02.07.2010, 01:49
Dobrze Ci podpowiada - jest to coś znacznie przyzwoitszego niż popieranie Jarka z kotem, Andrzejem L jako wicepremierem, sędzią Kryże jako sprawiedliwym, dwurękich układowców = Kaczmarka,Netzla,Kornatowskiego którzy robili za chłopców na posyłki 'wielkiego płatnika'

Przykro mi że muszę się zniżyć do Twojego poziomu ale trudno.Z mojej strony koniec tematu
Typowa reakcja POpleczników, rozmycie lub zakończenie tematu, ale przykład idzie z góry – vide zarządzanie laską przez Marszałka Sejmu.

Nie oceniam Twego POziomu, przyznaję, że jest on dla mnie nieosiągalny, ale chyba rozumiesz, że dostałem gwoździem w głowę od animatora polskiej transplantologii, niejakiego Zbigniewa „Zero” Z., nie wspominając o tym, że jestem zdalnie sterowany w taki sam sposób jak pewien pistolet, który wystrzelił na Śląsku.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 02:46
oskar TS napisał(a):Wyświetl post
Krisu - nie usuwaj moich komentarzy!!!

Smolensk=zabojstwo

DO wszystkich glosujacyh: To wlasnie PiS byl przeciwko ustawie o bezpieczenstwie imprez masowych.Po akcji widelec Tusk powiedzial cos takiego "rozpoczelismy walke z chuliganami , a co zrobil PiS?Nic,stanol w obornie bandytow."

ITI Spier...
Z pierwszym wnioskiem polemizować nie zamierzam.Zabili bez 2 zdań.

Natomiast co do drugiego,tu już na serio - nie czaisz tej zależności?Przecież to nie chodzi o to że Pis był przeciwko ustawie, tylko o to że był w opozycji więc oczywistym jest że był przeciw ustawie.
Gdyby rządził to byłby najpewniej za swoją ustawą, jeszcze bardziej restrykcyjną.
To na prawdę jest czyste pranie mózgu, gdy ktoś sądzi że Pis jest za nami - kibicami.To nie kto inny wprowadził(nie wiem jak jest teraz) sądy 24 godzinne, które miały skazywać hurtowo każdego kto niby coś przeskrobał.
Przecież to jest zwykła ściema którą kupiłeś.
Gdyby sytuacja była odwrotna to gwarantuje Ci że PO będące w opozycji , dokładnie tak samo by grało.
Nie widzisz tej ściemy?Nie widzisz że obaj żerują na naiwności?Jeden odwiedza dom Blidy 'zamordowanej' przez Pis, drugi uważa że Gierek to patriota

Ja wiem że każdy ma poglądy, dla części te wybory są ważne ale nie ośmieszajmy się dla zwykłych lamusów(kandydatów) którzy są tak po jednej jak i po drugiej stronie i którzy mają nas głęboko w dupie.
Masz przekonanie by głosować na Jarka - spoko , masz przekonanie na Bronka - luzik.Masz przekonanie by zagłosować na jednego tylko po to by drugi nie wygrał - bardzo fajnie.

Ale łykanie zwykłych sloganów, które się mówi tylko na użytek chwili to żenada i to się tyczy wszystkich, niezależnie czy łykają Bonka,Jarka czy Grzesia.
To też nie jest tak że chcę zdyskredytować wszystkich po równo - Ja mam swój pogląd, nikomu nie odbieram innego ale niech to nie będzie taka naiwna reklama robiona komukolwiek, bo widzę że ludziom te wybory rozum odbierają.
Dystans panowie - o to apeluje.
94 - Allah Akbar!!
wolfy
Senior Member

Stary 02.07.2010, 03:10
Natomiast co do drugiego,tu już na serio - nie czaisz tej zależności?Przecież to nie chodzi o to że Pis był przeciwko ustawie, tylko o to że był w opozycji więc oczywistym jest że był przeciw ustawie.
Gdyby rządził to byłby najpewniej za swoją ustawą, jeszcze bardziej restrykcyjną.
Tu się akurat mylisz. To posłowie PiS złożyli interpelację w sprawie akcji "Widelec". Zresztą, więcej mogą Ci na ten temat napisać legioniści. To Kochanowski zaskarżył działania Waltera & Ko do Trybunału Konstytucyjnego, zyskując sobie tym przydomek "Rzecznika Praw Kiboli" (GW).

PO ma długi do spłacenia "przyjaciołom z TVN", co było widać przy budowie stadionu jak i w akcji "Widelec" właśnie, gdzie ITI zapewniono odpowiednie materiały do walki z kibicami Legii, wręcz je spreparowano. Myślisz, że w Policji pracują tacy debile, którzy z własnej inicjatywy postanowili otoczyć 700 osobowy tłum, podprowadzić go pod stadion, nie pozwolić się rozejść, zgarnąć wszystkich na dołek po to tylko, żeby potem dostawać po dupie w procesach?

Trochę obiektywności...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 03:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tu się akurat mylisz. To posłowie PiS złożyli interpelację w sprawie akcji "Widelec". Zresztą, więcej mogą Ci na ten temat napisać legioniści. To Kochanowski zaskarżył działania Waltera & Ko do Trybunału Konstytucyjnego, zyskując sobie tym przydomek "Rzecznika Praw Kiboli" (GW).

PO ma długi do spłacenia "przyjaciołom z TVN", co było widać przy budowie stadionu jak i w akcji "Widelec" właśnie, gdzie ITI zapewniono odpowiednie materiały do walki z kibicami Legii, wręcz je spreparowano. Myślisz, że w Policji pracują tacy debile, którzy z własnej inicjatywy postanowili otoczyć 700 osobowy tłum, podprowadzić go pod stadion, nie pozwolić się rozejść, zgarnąć wszystkich na dołek po to tylko, żeby potem dostawać po dupie w procesach?

Trochę obiektywności...
Złożyli bo to im było na rękę a nie dla tego że byli za Legionistami.Rozegrali to i nic więcej.Oczywiście że policja współpracuje z iti w tej kwestii - mają zbieżne interesy i wspólny cel - wyplenić każdego dla kogo mecz jest czymś ważniejszym niż to że x strzeli gola.
Nie kupuje tego że Pis czy Kochanowski faktycznie chcieli byśmy nie byli traktowani jak bydło.Zwykła ściema wynikająca z bycia w opozycji i tyle.
Ja na prawdę wolfy jestem w tych sprawach obiektywny, bo nie mam żadnego ciśnienia na to kto ma wygrać.
Tyle że z mojej strony jest sprzeciw by z Pis zrobić partię pro- kibicowską.Aż żal mi tych co tak uważają.Niech się to spełni i zobaczycie jak wszelakie odstępstwa od tzw normy będą traktowane.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.07.2010 o godz. 03:50.
94 - Allah Akbar!!
oskar TS
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.07.2010, 03:52
Zapraszam na forum Legionistow , wtedy wywnisokujecie czy tak naprawde maja rowniez oni i PiS w dup...

Warto glosowac na Pis ktory chocby nawet popiera kibicow ze wzgledow oporu PO, jakby nie patrzac wstawila sie za nami i warto to docenic.

1q2 widze ,ze nalezysz do tych ktorym ciezko cokolwiek wyklarowac....
wolfy
Senior Member

Stary 02.07.2010, 04:20
Złożyli bo to im było na rękę a nie dla tego że byli za Legionistami..
Nie. Złożyli interpelacje, ponieważ istniało podejrzenie naruszenia prawa i dobrych obyczajów przez organy państwa. To był ich obowiązek.
Co od oceny działań Janusza Kochanowskiego - nie będę się nawet wypowiadał, bo to jak grochem ścianę. Jedna tylko uwaga - PiS nie zyskał tym niczego w oczach większości wyborców, która uważa nas za niebezpieczne bydło. Wręcz przeciwnie - stracił, w wyniku ataków medialnych i politycznych (ataki Tuska i Niesiołowskiego n.t. "PiS-u broniącego kiboli"). Podobnie opluty został Kochanowski.
I tu właśnie Twoja teoryjka się wywraca...

Jesteś po prostu zaślepiony nie potrafiąc uznać, że znienawidzona przez Ciebie partia zachowała się naprawdę porządnie. Nie możesz też stanąć po stronie PO i ITI. Cóż za dylemat...

A to Tuska przedstawiali jako kibica z młyna Lechii, no popatrz Przecież ten rząd znany jest głównie z urządzania sobie wewnętrznych meczy
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.07.2010, 09:41
Typowa reakcja POpleczników, rozmycie lub zakończenie tematu, ale przykład idzie z góry – vide zarządzanie laską przez Marszałka Sejmu.
Skoro wolfy nie uważa ,że jest to poziom Onetu i nie jest to trollowanie ,zapytam w tej tonacji:

PISuary ! Pomożecie ?!?!? Pomożemy !
emj10
Senior Member

Stary 02.07.2010, 10:02
oskar TS napisał(a):Wyświetl post
Smolensk=zabojstwo
A kto jest tym zabójcą?

Oczywiście "Widelec" to była akcja propagandowa ITI i Schetyny, którą skrzętnie wykorzystał PiS stając się obrońcą uciśnionych, co miało miejsce ponownie przy "bitwie o KDT". Czy stracił coś czy zyskał w oczach kibiców i obywateli tego nie wiem, ale mnie na pewno nie przekonał do siebie. Nie chcę już rozgrzebywać tej historii sprzed dwóch lat, ale wracając do akcji "Widelec" to jako kibic Legii niezwiązany z żadnymi ruchami kibicowskimi nie ośmielę się stwierdzić, że była to wyłącznie nagonka na kibiców, którzy byli Bogu ducha winni. Sytuacja była wtedy bardzo napięta po Wilnie, a także świeżo po Bełchatowie. Na forum wiadomo, którym zaczęto organizować słynny pochód ulicami Warszawy, a pojawiały się głosy że jak nie zostaną wpuszczeni na Polonię to wejdą wtedy bramą co można było odbierać w przenośni lub dosłownie. Nie uczestniczyłem wtedy w tej "inicjatywie", ale pamiętam że dzwoniłem tego dnia do kumpla który pracował okolicach Konwiktorskiej, żeby został w robocie, bo może się skończyć to nieciekawie. Jak było to wszyscy wiemy.
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 02.07.2010, 10:41
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Ale co on może odświeżyć, powiedz mi, bo nie do końca rozumiem. Platforma rządzi już prawie 3 lata i jakoś nie dostrzegam, aby coś "odświeżała". Sam sobie zaprzeczasz, bo z jednej strony widzisz, że Komorowski wczoraj poległ, a z drugiej strony widzisz szanse na "odświeżenie"...
W sumie to już mi wszystko jedno. Mam kompletny mętlik w głowie. Z jednej strony boję się, że Kaczyński znowu będzie prowadził konflikt z rządem i wetował słuszne ustawy, a z drugiej strony boję się, że Komorowski będzie "przydupasem" Tuska i że cała Polska w rękach jednej partii może nie być zbyt dobrym posunięciem.

Poczekamy zobaczymy, niech każdy głosuje według swojego sumienia.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów