|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przez kogo?
10 znaków ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ok.nie kwestionuje,ale może okazac się różnie.nie w tym rzecz.tylko my potrzebujemy pięciu,sześciu zawodników.skoro jak niektorzy chcą "prawdziwi" zawodnicy kosztuja ok mln € (i zapewne wiecej) to powinnismy wydać 6 mln€.stać nas,czy ktorykolwiek polski klub?chyba nie.do tego dochodzą kontrakty,i to zapewne nie na poziomie 200 tys€,tylko pewnie ze dwa razy więcej.wiec i na to nas nie stać.dlatego musimy zadowalac się zawodnikami tańszymi i miec nadzieję,ze tych ewentualnych pomyłek bedzie jak najmniej.co nie znaczy,ze niechciałbym kogoś z uznana marka na rynku,ale mierzmy siły na zamiary.możemy zaryzykować jak zaryzykowała Odra Wodzisław,tylko pytanie co bedzie jak nam n ie wyjdzie?mamy okreslony budżet i musimy się w nim mieścić.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
@Wolfy: Przez tw. Bełkota. ![]() ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tomislav Barbarić o tego zawodnika wam chodzi
![]()
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY. PUCHARÓW TEŻ WIELE, LECZ Z POLSKIEJ MENNICY. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Skoro gość kosztował mało, jest perspektywiczny i pewnie jako uzupełnienie składu to po co te dywagacje. Sprawdzi się to dobrze, nie to trudno. Prawa obrona akurat jest dobrze obsadzona bo jest Singlar, Burliga i jeszcze może tu grać w ostateczności Kowalski. Są pozycje wymagające rzeczywiście wzmocnień np. atak, lewa pomoc i środek obrony i lepiej na te pozycje kupić dobrych piłkarzy. Cieszmy się, że w ogóle ktoś przyszedł i nie zostaniemy z 16 osobową kadrą... |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Witam wszystkich narwanych forumowiczów, którzy nie potrafią utrzymać swoich nerwów na wodzy!!! Transfery będą i to powinno wystarczyć , ale nie możecie zrozumieć ,że rozgłos szkodzi tylko klubowi i jego kibicom , którzy się napalają na konkretnego piłkarza i nic z tego nie wychodzi. Nie mam żalu do maciosa i zbymaka ,że uchylają rąbka tajemnicy , ale sposób prowadzenia dyskusji na tym forum doprowadza czasami do zbyt ogromnego optymizmu . Alvarez wystąpił w jednym meczu seniorskiej reprezentacji Urugwaju, bądź co bądź jest reprezentantem tego kraju.
Ostatnio edytowane przez szczebel : 01.07.2010 o godz. 21:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
PS. Ostatnie zdanie, Słowenii, yhymmm... A Glik w Realu nagrał się tyle, że ho ho. Ale raczej w czwartym zespole
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 01.07.2010 o godz. 21:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
jesli Alvarez jest reprezentantem Uruwaju to Cikos jest reprezentantem Slowacji i na tym zakonczmy ta zenujaca dyskusje....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Musimy sobie jasno powiedzieć chłopaki.
Transferów gotówkowych nie będzie i to przez długie lata. Gdyby Wisle zalezlo na Makinwie to by go kupili, a tak to zapewne był ruch w celu pokazania kibicom, ze niby zalezy klubowi. Przyszedł do nas za darmo Zurawski, przyjdzie za darmo Cesik jakis i tyle. Gdyby to nie był koleś z łapanki to by go kupili miesiac temu, a tak pewnie ktos im go szybko podsunal i go chca pozyskac. Przeciez gdyby go obserwowali to juz dawno byłby z nami. Proste i logiczne. Efekt pracy naszych pozal sie boze - scoutów. |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
dałem tylko do zrozumienia, że kolega się myli mówiąc, ze ktoś mu dał nadzieje na jednego gracza a kupili innego, bo to są zupełnie inni zawodnicy na różne pozycje |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ja piernicze najpierw płaczecie jaką my tu mamy kadre wąską, a jak kogoś kupujemy, jako uzupełnienie składu lub nie - kto to wie jak ten Słowak gra to tez płaczecie. Opanujcie się!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
teraz Kuba jest reprezentantem kraju, gra regularnie w jednej z lepszych lig świata. więc porównując go do naszego (prawie) nowego zawodnika odnajduję wiele podobieństw, ale jest pewna różnica na korzyść (muszę jeszcze raz sprawdzić nazwisko xD) Erika Cikosa - on grał w lidze słowackiej, czyli na poziomie, powiedzmy naszej pierwszej ligi, a Kuba biegał w IV lidze da radę chłopak jeszcze się będziecie cieszyć że udało nam się go ściągnąć |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Wiśle zależało na Makinwie, ale ten wybrał Larissę. Proste. Jak kogoś ktoś podsuwa, to się go testuje. W tym przypadku, Czikosz musiał być obserwowany, nie ma bata. To nie są czasy Mandziary. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
EDIT: http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-finalizacja-/ To był idealny następca dla Głowackiego. Przepuścić takiego piłkarza, taką okazję, wstyd!
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 01.07.2010 o godz. 21:46.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tak, sie sklada, ze tez jestem z Częstochowy i wiem jak grał Kuba. W swoim otoczeniu był wirtuozem. Wiec nie gadajcie, ze z "du.. go wyciagneli", bo to troszke mija sie z prawda. Co prawda grał w "prowincjolanym" klubie, ale tam sie wyrozniał i to baaardzo. Skoro, sprowadzilismy tego prawego obronce to, jak widac, nie po filmie na necie, tylko po obserwacjach, a to najdokladniejsza forma analizy um. piłkarza. Wiec taki piłkarz z prowincji zeby w ogole sie wybic musi byc bardzo dobry.
PS. Z tymi naszymi transferami to nie popadajmy w skrajnosci, bo jak widac wiecznie wam cos nie pasuje, cudow nie bedzie, bo to nie Real... to rzeczywistość hehe. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
||||
Dziwi mnie trochę już to bo nie chcesz Czikosza bo spadł z ekstraklasy z Artmedią natomiast porównujesz go do Glika który też spadł z ligi. P.S nie odbieraj tego postu jako jakiś atak na Twoją osobę ![]()
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 01.07.2010 o godz. 21:46.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
||
|
maci0s napisał(a):
maci0s napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja wiem że Pan Cupiał już od tylu lat pomaga Wiśle funkcjonować, ale przykłady takich ludzi jak Pan Abramowicz czy możę bliżej: Pan Wojciechowski pokazuje że nadchodzi taki moment kiedy ten główny Boss sięga do kieszeni jeszcze głebiej bez względu na to jak funkcjonuje klub. I tego nam wszystkim życzę, bo Pan Bogusław juz kiedyś tak zrobił
![]() Pisaliście o Kompanym - myślę, że nie doceniacie zasobów Pana właściciela. Obrana strategia dla klubu jest taka by go usamodzielnić, ale absolutnie nie zmienia to faktu że Pan Cupiał mógłby cały skład Legii czy Lecha wykupić do Wisły. Oczywiście przykład Pana Wojciechowskiego pokazuje, że to Wisła zarządzana jest lepiej... ale ... no właśnie ale... w każdym z nas tkwi marzenie że Boss nas zaskoczy. Tego nam życzę i mam nadzieję że tego kiedyś doświadczymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
cytat:LEGIA NIE MIAŁA INNEGO WYJŚCIA.ICH OBECNE RUCHY,TO OGROMNE RYZYKO./Od razu mi się przypomiało jak przed rundą wiosenną w 1998(za Łazarka)Wisła kupowała ile wlezie,a "filozof"Janusz Basałaj w studiu C+(razem z T.Smokowskim)wyśmiewał się z Wisły:"Proszę państwa,tak się nie buduje drużyny!To się nie może udać!".To była ta drużyna,która grała potem jak równy z równym ze znakomita Parmą i rozbijała 5-1 Trabzonspor.Ostrożnie z ocenami.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Anthony tak szczerze w ME większość tych zawodników nadaje się na co najwyżej 2 ligę a jak się już jacyś dobrzy znajdą to zaraz odchodzą bo mają za dużo w dupach patrz na przykład Kokoszka i co teraz robi? Odszedł żeby grać w reprezentacji a teraz większość ludzi o nim zapomniała Burliga czy Kowalski nie nadają się na taką drużynę jak Wisła z ME wybili się tak naprawdę tylko Mączyński i Małecki. Taka jest moja opinia na temat zawdoników z ME
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mączyński się nie wybił jeszcze...
Ma na to predyspozycję, ale na chwilę obecną to 18 meczowa - to jest dla niego sukces |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ci sami co tak narzekali, że Wisła nie ma scoutingu co by dzięki niemu wyszukiwać tanie, młode talenty z innych krajów, zamiast testować brazylijskiego szrotu teraz narzekają, że ściąga się reprezentanta Słowacji U-21...To już można wręcz podciągnąć pod objawy schizofrenii...
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
BO NIE MAMY GDZIE !! Bo chłopaki w juniorach grają za darmo, Bo w młodej ekstraklasie kontrakty ma może 5 zawodników, bo Bogusław Cupiał zamienił sie z Filipiakiem terenami Kabla gdzie jest ośrodek sportowy za tereny na których teraz mamy boisko treningowe... choc potencjał jest... Wreszcie bo nie mieliśmy odpowiedniej struktury w klubie, bo jak przychodzą dzieci do młodzików to trener zamiast patrzeć na umiejętności pyta czy tatuś ma jakąś firmę...? Realia w jakich funkcjonował ten klub były chore!! To cud że zdobyliśmy te mistrzostwa za Skorży... I włąsnie dlatego przyszedł Basałaj do klubu, żeby to wszystko twardą ręką uporządkować! Wiesz ile oni negocjowali z Cupiałem? Wcale nie chciał sie zgodzić na to żeby zostac prezesem... WIem, ze to głupio zabrzmi, ale Boss wręcz go nagabywał ciągle żeby sie zgodził!! Przedstawił plan retrukturyzacji klubu, od podstaw... Nawet kosztem utraty mistrzostwa w przyszłym sezonie... Za to jak będzie stadion to mają tez powstać nowe boiska treningowe na obecnym boisku lekkoatletycznym, ma powstać z prawdziwego zdarzenia dział marketingu który będzie przynosił w skali sezonu około 20 % dochodu klubu, ma powstać sieć skautingu, ale nie składająca sie z 2 ale kilkunastu skautów... Wszystko to przyklepał Cupiał... Sam nie wiem co z tego wyjdzie, ale wiem, ze Basałaj nie przyszedł tu na ciepłą posadkę tylko naprawdę by coś zrobić, zmienić... Przyszedł z dobrym i bardzo konkretnym planem!! Jednym z jego punktów było inwestowanie w młodych zawodników z całego świata, na których potem można będzie zarobić...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 01.07.2010 o godz. 22:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z Makinwą to szkoda, bo myślę że mógłby być dużym wzmocnieniem, ale cóż nie jesteśmy w stanie jeszcze płacić kontraktów na poziomie 600 tyś. euro za sezon.
Co do Słowaka, to głupotą jest ocenianie teraz tego transferu, chłopak ma 22 lata, czyli tyle co Małecki. Przed nim jeszcze 10 lat grania na dobrym poziomie. Jeżeli teraz uznawany jest za czołowego bocznego obrońcę ligi to może z niego być ciekawy grajek. W każdym razie Słowacy mają troszkę większy zapał do pracy niż nasi piłkarze i lepiej odnajdują się za granicą. Tak więc myślę że z młodym powinno być dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|