The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2010, 20:16
http://www.futbolnews.pl/informacje/...-slowacji.html

- Erik Cikos byłby czwarty, może piąty wśród prawych obrońców w lidze słowackiej - twierdzi Martin Rybar ze "Denník Sport" w rozmowie z Futbolnews.pl o testowanym przez Wisłę Kraków graczu. Przypomina, że zawodnik znalazł się dwukrotnie w najlepszej jedenastce kolejki w ubiegłym sezonie.

- To dla nas spora niespodzianka, że piłkarz trafi do Wisły. Nie słyszałem o zainteresowaniu zagranicznych klubów jego osobą. Podejrzewałem, że po spadku Petrżalki odejdzie do Slovana Bratysława, bo to obiecujący młody gracz - twierdzi Ribar.
Dziennikarz uważa, że obrońca był jednym z najlepszych graczy Petrżalki. - To bardzo solidny piłkarz. Dobry w defensywie, ale angażujący się w akcje ofensywne. Jego cechą charakterystyczną jest szybkość - podkreśla.
Ribar twierdzi, że na razie nie ma mowy, aby zawodnik nawet ocierał się o reprezentację Słowacji, która dobrze wypadła na mistrzostwach świata. - To piłkarz młodego pokolenia, który na razie grywa w młodzieżówce. O dorosłej kadrze nikt jeszcze nie mówi - zaznacza.

No i macie potwierdzenie, że to nikt z YouTube czy łapanki...
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.07.2010, 20:17
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Po co ta cała dyskusja?
Zobaczymy chłopaka pare razy na boisku - wtedy przyjdzie czas na ocene transferu.
swiete slowa,nie ma co polemizowac.porownywac poziom lig...mlody chlopak,zagra bedzie czas na oceny,chociaz ja sklanialbym sie bardziej do porownania go z burliga niz baszczynskim...tylko ze na inne pozycje potrzebujemy jednak bardziej ogranych i klasowych graczy...Lobo,Malecki,Brozki musza poczuc odech na plecach zeby zaczeli grac...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.07.2010, 20:17
Dyskutujecie w dziwny sposob...wystarczy przytoczyc 1 statystyke, na ilu imprezach w ostatnich 10 latach wystepowala reprezentacja Polski, a na ilu reprezentacja Slowacji? Tym sie powinno mierzyc sile pilkarska danej nacji... Wystarczy tez sobie przypomniec, dlaczego nie gralismy na EURO 2004 i nie bylo to napewno z powodu slabych pilkarzy. Zreszta podobnie bylo po EURO 2008, gdzie Beenhakker odstawial cuda.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.07.2010, 20:19
maciOs - tym postem i cytatem chciałeś nam pokazać, że to świetny transfer? 4-5 obrońca ligi słowackiej... po prostu super. No ale tak jak pisałem, skoro już jest nie ma co marudzić tylko trzeba za niego ściskać kciuki...
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2010, 20:21
A kto jest piątym, może czwartym prawym obrońcą polskiej Ekstraklasy?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2010, 20:23
Myślę, iż może to być Kikut
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.07.2010, 20:27
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, iż może to być Kikut
To slabszy nie bedzie...
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 01.07.2010, 20:31
maciOs - tym postem i cytatem chciałeś nam pokazać, że to świetny transfer? 4-5 obrońca ligi słowackiej... po prostu super. No ale tak jak pisałem, skoro już jest nie ma co marudzić tylko trzeba za niego ściskać kciuki...
Chciałem Ci pokazać, ze to przemyślany transfer... Nie propozycja managerów tylko gość zauważony, oglądnięty kilka razy i dopiero sprowadzony do klubu jako konkurent dla starszego zawodnika...
Na Singlarze wywrze presje a to pomoże obu zawodnikom i w efekcie Wiśle...
Dokładnie tak jak to powinno funkcjonować...

Ale widzę, ze kolega jest z jakiejś innej rzeczywistości?
Kogo Ty byś chciał mieć?
Jeden za młody, drugi za stary, kolejny za tani...
Ciężko uzasadnić komuś kto ciągle mówi "nie podoba mi sie i już", że to dobry ruch...
Stosunkowo niewielkie pieniądze za młodego, ambitnego zawodnika... Wzmaga sie konkurencja, a gośc może być tylko lepszy... Nawet jeśli nie wypali to nie jest to ryzyko warte 1 mln Euro...

Przypominam ze jak Lech sciągał Stilica to tez narzekali ze mało znany, a Smuda się wręcz obraził, że mu takiego drewniaka sciągneli...
Daj mu szanse a nie krytykuj z założenia...
Zgadzam się, że ciągle krytykując każdego trafisz celniej niż "ja pokemon" z transferami i masz dużo więcej razy szanse powiedzieć: "a nie mówiłem?", ale akurat w tym przypadku nie masz podstaw, żeby go krytykować.
Ostatnio edytowane przez maci0s : 01.07.2010 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 01.07.2010, 20:31
Może i być czwarty, czy piąty aktualnie - wsioryba. Ważne żeby za rok czy dwa poszedł podobną ścieżką co Mucha i był pierwszym prawym defensorem całej słowackiej piłki. Na prawego obrońcę w Wiśle tak do końca nie trzeba kogoś na teraz, jest przecież solidny Singlar.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.07.2010, 20:34
Co do naszego nowego prawego obrońcy to powiem tak, jeśli jest w stanie wygryźć Singlara, to świetnie, znaczy że w tym wieku jest już bardzo dobry, a jak nie, to cóż, ma czas, fortuny nie kosztował.

Co do Makinwy, to również szacun dla działaczy, próbowali, zrobili wszystko, określili jasno, dostajesz 400k, ani centa więcej, jak Ci pasuje, to wbijaj. Nie udało się, to nie podbijali oferty. I to mi się podoba, nie ma co działać pod wpływem chwili, bo nie wiadomo co on obecnie prezentuje...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.07.2010, 20:35
A ja widze caly czas ze wiekszosc wychodzi z zalozenia ze chlopak ostal sciagniety jako zmiennik Singlara...

A moge sie zalozyc ze zostal sciagniety po to zeby byc wlasnie tym pierwszym prawym obronca.
Nie uwierza w to ze jest i nie bedzie lepszy od Singlara...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2010, 20:39
maciOs - powiem tak, gracz ten nikogo z nas nie rzuca na kolana. Kogo chciałbym mieć? No właśnie sam narobiłeś smaka swoimi postami tutaj na kogoś po prostu lepszego. Skoro twierdzisz, że to gość "oglądnięty" z każdej strony, wyłowiony przez naszych skautów wypada tylko przyklasnąć.

Nie skreślam tego chłopaka, niech się wykaże - mam natomiast obawy, czy to wystarczającej jakości zawodnik na Wisłę. Nie uważam Singlara za gracza słabego, jednak nie jest to gość na pierwszy skład. Liczyłem na niego bardziej w kontkście solidnego zmiennika. Jak widać będzie to nasz podstawowy prawy obrońca. Mam nadzieję, że jednak nowy nabytek szybko potwierdzi, że skauci mieli rację pozyskując go.

raindog - czy ktoś mający odmienne zdanie od Twojego jest niegodny dyskusji? Nikt tu problemów nie szuka, po prostu dyskutujemy o nowym nabytku. Jedni twierdzą, że ruch dobry, drudzy że taki sobie a jeszcze trzeci że zły. Z którymi będziesz dyskutował, może napisz od razu?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 01.07.2010 o godz. 20:42.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2010, 20:47
maciOs - powiem tak, gracz ten nikogo z nas nie rzuca na kolana. Kogo chciałbym mieć? No właśnie sam narobiłeś smaka swoimi postami tutaj na kogoś po prostu lepszego. Skoro twierdzisz, że to gość "oglądnięty" z każdej strony, wyłowiony przez naszych skautów wypada tylko przyklasnąć.

Nie skreślam tego chłopaka, niech się wykaże - mam natomiast obawy, czy to wystarczającej jakości zawodnik na Wisłę. Nie uważam Singlara za gracza słabego, jednak nie jest to gość na pierwszy skład. Liczyłem na niego bardziej w kontkście solidnego zmiennika. Jak widać będzie to nasz podstawowy prawy obrońca. Mam nadzieję, że jednak nowy nabytek szybko potwierdzi, że skauci mieli rację pozyskując go.
polskich klubów na razie,a myślę ze jeszcze dlugo nie będzie stać na zawodników którzy kibiców "rzucą na kolana".my możemy brać tylko takich których nie odkryly nie znalazly jeszcze bogatsze od nas kluby.i to nie tylko te z europy zachodniej.dopóki nasze budżety nie będą liczbowo tej wielkości jak są,ale w innej walucie,dotąd będziemy skazani na eksperymentowanie i co tu duzo mowic szczęście.mam nadzieję,ze nas ono nie opuści.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.07.2010, 20:47
Ale nie ma co komentować, większość z nas chłopaka w akcji nie widziała więc po co te gdybania?

Powtórzę się - Błaszczykowski przychodził do nas z Częstochowy, która nie wiadomo gdzie gra. A teraz co? Jest gwiazdą w Dortmundzie i w reprezentacji.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2010, 20:49
maciOs - powiem tak, gracz ten nikogo z nas nie rzuca na kolana. Kogo chciałbym mieć? No właśnie sam narobiłeś smaka swoimi postami tutaj na kogoś po prostu lepszego.
Zamiast cieszyć się, że chłopak poświęca tu swój czas by skrobnąć dla ciebie i innych spragnionych transferowych wieści forumowiczów jakąś nowinę (która najczęściej się sprawdza), ty masz jeszcze pretensje... W dupach się przewraca...

Co do tego obrońcy - zdaje się, że Kasperczak (?) w jednym z wywiadów stwierdził, że jeśli na horyzoncie pojawi się ciekawy gracz nie będzie testowany, ale od razu (po badaniach) podpiszemy z nim kontrakt, liczę, że Słowak spełnia te warunki.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.07.2010, 20:49
picasso napisał(a):Wyświetl post
polskich klubów na razie,a myślę ze jeszcze dlugo nie będzie stać na zawodników którzy kibiców "rzucą na kolana".my możemy brać tylko takich których nie odkryly nie znalazly jeszcze bogatsze od nas kluby.i to nie tylko te z europy zachodniej.dopóki nasze budżety nie będą liczbowo tej wielkości jak są,ale w innej walucie,dotąd będziemy skazani na eksperymentowanie i co tu duzo mowic szczęście.mam nadzieję,ze nas ono nie opuści.
to po co pisali o piłkarzach z Chorwacji wartych ponad mln euro (wg pewnej strony)?
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 01.07.2010, 20:50
mam natomiast obawy, czy to wystarczającej jakości zawodnik na Wisłę. Nie uważam Singlara za gracza słabego, jednak nie jest to gość na pierwszy skład.
Powiedz mi najpierw po czym określasz, że np piłkarz X to "jest zawodnik na Wisłę" ?

Po tym jaką chciałbyś żeby Wisła była czyli tłukła średniaków w Europie, czy raczej po poziomie zawodników obecnie w niej grających?

Właśnie według mnie to jest materiał na gracza "nie na Wisłę" a dalej...
To samo Marcelo...!
Gość poziomem przerasta każdego naszego zawodnika i tylko o nim mówiąc w kontekście transferu za granice nie wstydziłbym się krzyknąć 4-5 mln euro!
Niech ten Słowak będzie drugim Małeckim, Błaszczykowskim ( może przesada) bo papiery na to musisz przyznać, że ma... Tylko, ze trzeba go umiejętnie poprowadzić by zrobić z niego kogoś na miare Marcelo a potem sprzedać za dobre pieniądze....

Co do Singlara to akurat ja uważam, że bez wodotrysków, ale gość się sprawdził w Wiśle i przed kontuzją był pewnym punktem drużyny, nie notował strat jak Diaz, nie strzelał jak oszalały vide Małecki...
Nie pozbawił nas główką mistrzostwa... Porządny prawy obrońca...
Teraz zresztą po kontuzji grał całkiem nieźle w sparingach
Ostatnio edytowane przez maci0s : 01.07.2010 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2010, 20:51
Ależ ja sobie z tego doskonale zdaje sprawę. W naszej sytuacji rzucił by mnie na kolana taki Barbaric np. I nie jest to takie sf - jak widać po przykładzie Legii powolutku zbliżamy się do tego pułapu cenowego.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2010, 20:51
pytaj tych co pisali.poza tym czy jestes pewien,że oni są z tych "rzucajacych na kolana"?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 01.07.2010, 20:57
pytaj tych co pisali.poza tym czy jestes pewien,że oni są z tych "rzucajacych na kolana"?
Podstawowy obrońca Hajduka jest dla mnie większą referencją niż spadkowicz ze Słowacji.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.07.2010, 20:57
ja mam nadzieje ze ten młody Słowak potrafi wrzucac, jak sobie przypomne baloniki Alvareza to mi sie zle robi;/
dajmy mu szanse
to teraz zarzad musi kupic porzadnego srodkowego obronce gotowego wskoczyc odrazu do pierwszej jedenastki
moglby to byc naprzyklad David Braz

Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 01.07.2010, 20:58
Ależ ja sobie z tego doskonale zdaje sprawę. W naszej sytuacji rzucił by mnie na kolana taki Barbaric np. I nie jest to takie sf - jak widać po przykładzie Legii powolutku zbliżamy się do tego pułapu cenowego.
Barbaric to gość właśnie wart ponad milion euro.. Wyszło na jaw jego nazwisko, nie wiem czy dobrze czy źle, ja o nim specjalnie nie pisałem bo to byłby hit... Chciałem Ci tylko przypomnieć, ze mamy prawego obrońce dzisiaj, a Barbarić jest stoperem, którego jeszcze... nie mamy

Miałem okazje zamienić kilka słów z pewną osobą odpowiedzialną za wyszukanie zawodników na Bałkanach i powiedziała ona, ze teraz ceny za młodych i dobrych, których według niej jest tam mnóstwo wahają się w okolicach 600 -1mln E najmniej...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2010, 20:59
wislacki - nie wiem gdzie widzisz jakieś pretensje w moich postach skierowane do maciOsa. Przeczytaj raz jeszcze o czym piszemy, pomyśl i spokojnie odetchnij z ulgą. Tak, nie mam do niego pretensji...

maciOs - mógłbym dokładnie tak samo zapytać po czym wnosisz, że to akurat zawodnik "na" Wisłę? Oglądałeś go w jakimkolwiek meczu? Zapewne nie. Ja tego zawodnika nie zamierzam oceniać teraz, pisałem wielokrotnie, że trzeba dać mu szansę. Mam tylko obawy związane z tym, iż nie chciał go zupełnie nikt oprócz nas, przychodzi z najgorszej drużyny ligi słowackiej...

edit. sugerujesz, że Barbaric wchodzi w grę?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 01.07.2010 o godz. 21:04.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.07.2010, 20:59
Tak jak napisał Witoldon - ktoś kto nie widział meczu z jego udziałem nie powinien oceniać Erika Czikosa (ja nigdy o nim nie słyszałem). Ale mimo to mam kilka uwag.
Wg mnie dobrze że chociaż młody i gra w tych młodzieżówkach słowackich. (Rówieśnik Małeckiego), tacy piłkarze mają chociaż szansę rozwoju. Natomiast po tym sezonie będzie można ocenić czy lepiej było brać Czikosa ze Słowacji czy za darmo Tosika. Obaj młodzi i obaj grają na prawej obronie. Sam jestem ciekaw kto bardziej błyśnie. Oczywiście liczę że nasz kopacz bardziej

PS
Mam pytanie, ten Słowak to za darmo czy za jakąś kasę (trochę by to wyjaśniało)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.07.2010 o godz. 21:04.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.07.2010, 21:01
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że połowa forum się z byle gówna cieszy. Gość ma CV dzięki któremu mógłby przejść do drużyny typu Odra Wodzisław, a nie Wisła Kraków. Lepsze już papiery na grę miał Bożok, przeszedł do Arki i co? Chcecie młodego prawego obrońcę to macie Łukasza Burligę, ten sam rocznik, Polak, także grał w młodzieżówkach, dobre warunki fizyczne...
Możliwe że ten Słowak okaże się dobrym uzupełnieniem składu, choć szanse na to są małe, ale kto wie czy Burliga by się takim nie okazał gdyby dostał okazję?

Liczyłem na sporo lepszy transfer.
Idealnie to podsumowałeś ! Ja osobiście przeszedłem przemianę taką, że chodzę podku***iony! Miał być Kowalczyk, mieliśmy Alvareza, wcześniej Baszcza, teraz mamy spadkowicza z przeciętnej słowackiej ligi...
Nie będę kwestionował, że Słowacy są słabi czy silni ale liga słowacka to prawdziwe dno! U nas znalazł się jeden Glik, który ma niby być podobieństwem do tego "talenciaka"... ale on grał w Realu Madryt! A taki Ericzek to nawet nie wie jak wygląda stadion Realu, więc nie porównujmy gracza, który gra w Reprezentacji Polski w "11" a tego przeciętniaka Cikos to niech sobie wsadzą w dup** a nie do "11" Wisły Kraków! Z każdym rokiem jest gorzej, miał być tydzień transferów a jest tydzień rozpaczy ... jak się nie odstresuje to chyba napiszę na [email protected] co o tym myśle ... . Cieszylibyście się jakby wam powiedzieli, że
Piotr Kieruzel trafiłby do Wisły Kraków ? No chyba nie ... ja pomiędzy nimi nie widzę różnicy, oboje zasługują na co najwyżej I ligę ...
Ja po prostu nie rozumiem czemu kurna Legia potrafi wydać 2,5mln euro na transfery chociaż wie, że nie zagra w Europie a my nie ? Co to oni mają jakiegoś oligarche ? Nie mają! Mają tylko dobrze działającą firmę, która ma wszystko organizacyjnie poukładane,a u nas to szkoda gadać ...
Nie chcę być wyrocznią ale wyjdzie na to, że jeżeli nie pozyskamy lepszych zawodników niż mamy teraz na kilku pozycjach to niestesty adios Europa, będziemy walczyć o 3-4 miejsce w lidze, wyjdzie jeszcze na to, że 4 miejsce nam nie da Pucharów i co teraz ? Boguś się wku... ? Jakby był na tyle inteligentny to by wiedział, że jeżeli nie kupisz dobrych grajków to Europy nie zwojujesz !
400 tys. Euro za P. Alvareza nie jest strasznie wygórowaną stawką jak za rep. Urugwaju!! Powtórzę Urugwaju! A nie młodzieżowca Słowenii xD!
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 01.07.2010, 21:04
wislacki - nie wiem gdzie widzisz jakieś pretensje w moich postach skierowane do maciOsa. Przeczytaj raz jeszcze o czym piszemy, pomyśl i spokojnie odetchnij z ulgą. Tak, nie mam do niego pretensji...

maciOs - mógłbym dokładnie tak samo zapytać po czym wnosisz, że to akurat zawodnik "na" Wisłę? Oglądałeś go w jakimkolwiek meczu? Zapewne nie. Ja tego zawodnika nie zamierzam oceniać teraz, pisałem wielokrotnie, że trzeba dać mu szansę. Mam tylko obawy związane z tym, iż nie chciał go zupełnie nikt oprócz nas, przychodzi z najgorszej drużyny ligi słowackiej...
Nie dopisałem wcześniej, że podczas tej wyżej wymienionej rozmowy kiedy rzuciłem konkretnie, na ustach pojawił się sporo mówiący uśmiech i krótka wypowiedź: "kawał piłkarza"
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2010, 21:07
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Idealnie to podsumowałeś ! Ja osobiście przeszedłem przemianę taką, że chodzę podku***iony! Miał być Kowalczyk, mieliśmy Alvareza, wcześniej Baszcza, teraz mamy spadkowicza z przeciętnej słowackiej ligi...
Nie będę kwestionował, że Słowacy są słabi czy silni ale liga słowacka to prawdziwe dno! U nas znalazł się jeden Glik, który ma niby być podobieństwem do tego "talenciaka"... ale on grał w Realu Madryt! A taki Ericzek to nawet nie wie jak wygląda stadion Realu, więc nie porównujmy gracza, który gra w Reprezentacji Polski w "11" a tego przeciętniaka Cikos to niech sobie wsadzą w dup** a nie do "11" Wisły Kraków! Z każdym rokiem jest gorzej, miał być tydzień transferów a jest tydzień rozpaczy ... jak się nie odstresuje to chyba napiszę na [email protected] co o tym myśle ... . Cieszylibyście się jakby wam powiedzieli, że
Piotr Kieruzel trafiłby do Wisły Kraków ? No chyba nie ... ja pomiędzy nimi nie widzę różnicy, oboje zasługują na co najwyżej I ligę ...
Ja po prostu nie rozumiem czemu kurna Legia potrafi wydać 2,5mln euro na transfery chociaż wie, że nie zagra w Europie a my nie ? Co to oni mają jakiegoś oligarche ? Nie mają! Mają tylko dobrze działającą firmę, która ma wszystko organizacyjnie poukładane,a u nas to szkoda gadać ...
Nie chcę być wyrocznią ale wyjdzie na to, że jeżeli nie pozyskamy lepszych zawodników niż mamy teraz na kilku pozycjach to niestesty adios Europa, będziemy walczyć o 3-4 miejsce w lidze, wyjdzie jeszcze na to, że 4 miejsce nam nie da Pucharów i co teraz ? Boguś się wku... ? Jakby był na tyle inteligentny to by wiedział, że jeżeli nie kupisz dobrych grajków to Europy nie zwojujesz !
400 tys. Euro za P. Alvareza nie jest strasznie wygórowaną stawką jak za rep. Urugwaju!! Powtórzę Urugwaju! A nie młodzieżowca Słowenii xD!
Staram sie nie udzielać w tych tematach ale nic mnie tak nie w****ia jak tacy malkontenci. Nic wam sie ****a nie podoba. Jak kupili - to zle bo słaby , jakby nie kupili -to też hujowo. Jak Legia jest tak wspaniała to wez sie przeżuć i idz sie podniecać na ich forum transferami.;.......

Sorry za off ,ale sie w****iłem
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.07.2010, 21:07
[QUOTE=maci0s;925220]

Cytat:
Jeden za młody, drugi za stary, kolejny za tani...
Ciężko uzasadnić komuś kto ciągle mówi "nie podoba mi sie i już", że to dobry ruch...

Z jednej strony rozumiem trochę wątpliwości dotyczące tego transferu bo już jeden młody, obiecujący pomocnik do nas trafił i nie wart był 1 mln € tylko 700 tys. Nie spełnił pokładanych w nim nadziei a przychodził jako ofensywny pomocnik z przeszłością w kadrze młodzieżowej swojego kraju.

Ale przecież nie każdy transfer musi się tak skończyć.

Cytat:
Stosunkowo niewielkie pieniądze za młodego, ambitnego zawodnika... Wzmaga sie konkurencja, a gośc może być tylko lepszy... Nawet jeśli nie wypali to nie jest to ryzyko warte 1 mln Euro...
Tutaj zgadzam się z Tobą w składzie wzrośnie konkurencja co może nam wyjść na zdrowie, zawodnicy będą walczyć o miejsce w składzie i być może będą na równorzędnym poziomie co spowoduję że w razie kontuzji któregoś z nich mamy równorzędnego zmiennika, który gwarantuję grę na odpowiednim poziomie.

Osobiście, nie będę go oceniał bo chłopaka na oczy nie widziałem tym bardziej jego gry, być może jest to nasz nowy Marcelo tyle, że na prawej obronie a być może kolejny Beto czy inny wynalazek, zobaczymy jak się będzie prezentował, jak szybko się zaaklimatyzuje w drużynie i najważniejsze jakie naprawdę chłopak posiada umiejętności sportowe.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 01.07.2010 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.07.2010, 21:09
Moze niie rzucajcie nazwiskami bo zaraz znowu dziennikarskie pajace, zaczna pisac zenujace artykuly.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 01.07.2010, 21:12
Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
Przecież Artmedia Petrzalka jeszcze niedawno grała W GRUPIE LIGI MISTRZÓW!

pokonujac miedzy innymi CELTIC 5:0
Na jesieni 2002 roku wygraliśmy 4:1 z Schalke na wyjeździe...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów