|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Zawsze pozostaje możliwość oddania nieważnego głosu poprzez skreślnie obu kandydatów. Ewentualnie ja skorzystam z takiej opcji.
PS. Miałem rację, że szykuje się rewolta w PSL. Mam nadzieję, że Janek nie zostanie wycięty. http://fakty.interia.pl/raport/wybor...awlaka,1500551
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.07.2010 o godz. 12:35.
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
Prześledziłem ją jeszcze raz i rzeczywiście Komorowski został merytorycznie zgnieciony. Jednak stwierdzam, że Komorowski może trochę odświeżyć ten syf po L.K. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ale co on może odświeżyć, powiedz mi, bo nie do końca rozumiem. Platforma rządzi już prawie 3 lata i jakoś nie dostrzegam, aby coś "odświeżała". Sam sobie zaprzeczasz, bo z jednej strony widzisz, że Komorowski wczoraj poległ, a z drugiej strony widzisz szanse na "odświeżenie"...
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|||
Z założenia - Jarek kłamie, Bronek to szczyt prawdomówności, obiektywizmu i i ma wspaniale, dalekosiężne, dopracowane plany jak kierować Polską ![]() I skrystalizowane poglądy : Cytat:
![]() Cytat:
Co za sukces ! |
||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Powiem tyle: Jak wygra Komorowski to mamy 2 komune, lize im tak dupe ,ze sie w pale nie miesci , to tak jak u nas w Krakowie , nie ma Wisly i Cracovi tylko jest Wisla i antyWisla , tak samo jest w polityce PiS i antyPiS.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Fakty po Faktach... Trwa rozmowa Justyny Pochanke z gośćmi w studio: Madzia nomen omen Środa oraz Tomasz Dudziński. W takcie rozmowy w podglądzie kamery TVN śledzą kandydatów w drodze do studia TVP na Woronicza. Pochanke szykuje gości i widzów na wielkie show, które przygotował Kaczyńskiemu przed TVP Palikot. Obserwuję, obserwuję, auto Kaczyńskiego podjeżdża pod bramę TVP, myślę sobie- czy oni zgłupieli pchając się w "paszczę" Palikota przed samą debatą? Przecież to jest obliczone na wyprowadzenie z równowagi Prezesa! Zabieg czytelny, jak z resztą narracja tej całej "obiektywnej" TVN24...
Patrzę nagle, a z auta wysiadają: Joanna Kluzik Rostkowska i... Janusz Rewiński!! Odziany w koszulkę lansującą Jarka i rozdający wyborcze ulotki! Mina i komentarz Justyny Pochanke- BEZCENNY! Żałuję, że tego nie nagrywałem, ale nie spodziewałem się takiego chwytu sztabu PiSu. Tak grzali ten przyjazd Prezesa do studia TVP, tak mozolnie budowali napięcie, tak skutecznie pilnowali wszystkich wejść do budynku TVP, że nawet Błękitny 24 warował w powietrzu, by nie przegapić aby wślizgnięcia się Prezesa do studia. I co? PUDŁO!! Prezes dotarł do studia niezauważony, a Janusz Palikot przywitał "na żywo"przed wejściem do telewizji... Janusza Rewińskiego. Majstersztyk do kwadratu w wykonaniu sztabu PiS! Szczerze gratuluję... http://www.youtube.com/watch?v=5sDqq...layer_embedded Źródło: http://arnie.salon24.pl/201839,tvn24-zrobiony-w-bambusa z forum Legii z tematu politycznego Kraków: "hrabia" z zarzutami, leczył seksem już wiem co Bronisław będzie robił jak przegra ![]() Korwin-Mikke popiera Kaczyńskiego. Pełna mobilizacja Panowie na wybory i wszyscy na Jarka bo inaczej głos stracony !
Ostatnio edytowane przez harimata : 01.07.2010 o godz. 13:49.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Wypowiadasz się o polityce nie znając podstawowych mechanizmów władzy i ich znaczenia w demokratycznym systemie politycznym. Ty czasem nie jesteś z młodzieżówki PO albo członkiem partii ?
![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2...ktualnosc.html
Korwin-Mikke odradza głosowanie na Komorowskiego. |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
ja nie rozumie tych co bezgranicznie ufają PO i marszałkowi... Bronkiem będzie rządził kaczor Donald to jest pewne bo bez nie go Bronek nie istnieje.. Cały czas to platforma wg mnie ma politykę wrogości a nie PIS. Ludzie 2007 r PIS chciało wejść w koalicje z PO ale Ci się obrazili ze przegrali i się na to nie zgodzili...Później Tusk przegrywa wybory z Lechem to już się całkiem obrazili i zaczęli puszczać takiego Niesiołowskiego i Palikota na nich...Ja się dziwie PIS ze i tak długo wytrzymali jak atakowali Lecha i Jarosława... A to ze Jarek nie jest żonaty to nie znaczy ze musi mieć doświadczenie w zwierzakach futerkowych... Przynajmniej będzie miał czas dla kraju. Szczerze muszę powiedzieć ze prezesa wolał bym na stołku premiera ale cóż trzeba PO przyblokować bo komuna wróci...PO strasznie się liże innym krajom. trzeba być twardym w negocjacjach i się sprzeciwiać np takiej Rosji !!!
cyt Jednak stwierdzam, że Komorowski może trochę odświeżyć ten syf po L.K. czlowieku jaki syf wrescie polityka zagraniczna była toczona tak jak być powinna. O to w tym chodzi!
Ostatnio edytowane przez endriu133 : 01.07.2010 o godz. 14:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
zobacz sobie dokładnie jaki program polityczny ma partia PO!!i co chcą wprowadzić...niby teraz Bronek się z wszystkiego wycofuje co jest śmieszne ale nie wierze ze zaczną wprowadzać to co chcą!! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sam jestem wyborcą PiSu i Kaczyńskiego, ale niebywale w****ia mnie, gdy czytam tak debilne posty. Owszem, polityka Platformy jest beznadziejna, jednak jak już chcesz coś negować (zaprzeczać), to bardzo proszę - rób to rzeczowo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Odnośnie zrobienia TVN i Palikota w bambuko o czym pisałem wcześniej to znalazłem link do wczorajszego wydania Faktów po Faktach : http://www.tvn24.pl/28377,1663008,0,...wiadomosc.html
Mina Pochanke bezcenna Od 16 minuty oglądajcie. Najlepszy trick kampanii ![]()
Ostatnio edytowane przez harimata : 01.07.2010 o godz. 17:04.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Do wszystkich glosujacych na PO , na meczach bedzie krzyczec ITI Spi*rdalaj?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie od dawna wiadomo, że w naszym kraju każdy sondaż, np. dotyczący zaufania do polityków, oceny ich pracy itp. opiera się wyłącznie na tym, czy osoba pytana lubi danego polityka, czy nie. A nie na faktycznej ocenie pod kątem zadanego pytania.
Nowe twarze w polityce jednak są - jak sam wskazałeś, Arłukowicz, Poncyliusz, ale takich osób jest więcej. Nie wiem czy akurat Piechociński (rozumiem że ten z PSLu) to jest dobry przykład, bo on akurat to stara wyga sejmowa. Ale wbrew pozorom to nie chodzi o to, czy ktoś jest nowy (bo Palikot też jest nowy, a świeżości nie ma, tylko smród), tylko to jakim jest człowiekiem. Moim zdaniem to co ostatnio wyprawiają ludzie z PO jest zwyczajnie kompromitujące - dziwię się, że nikt z tych młodszych polityków nie ma odwagi powiedzieć, że on w takiej partii która trzyma Palikota nie będzie marnować czasu. Więc ja może poczekam, aż ten powiew świeżości przyniosą porządni, kompetentni ludzie, a nie osoby dla których Palikot jest wzorem. Wolałbym, żeby Ci młodzi Platformy nigdy do polityki nie trafili, bo mają jeszcze mniej do zaoferowania niż stara powska gwardia, przy nich Tusk i Schetyna to tytani intelektu i kompetencji. Pozostałe kwestie to raczej zbiór życzeń, które nigdy się nie spełnią, bo świat inaczej jest skonstruowany. Wątpię też, by którykolwiek polityk zgodził się na to, by ktoś go egzaminował. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Słyszałeś kiedyś o komunistycznych liberałach ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 01.07.2010 o godz. 18:08.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.rp.pl/artykul/2,502322_Na...orowskim_.html
Jarosław Kaczyński może być pewny głosów 49 proc. wyborców. Bronisław Komorowski – 47 proc. Kogo poprze pozostałe 4 proc. niezdecydowanych? Tego instytut GfK Polonia nie jest w stanie ocenić. Dlatego nie wskazuje, kto po niedzielnym głosowaniu zostanie prezydentem. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Będzie jak na Florydzie w 2000
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Możesz być spokojny, ani do partii, ani tym bardziej do młodzieżówki PO, czy innej partii nie należę ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Na blisko dobę przed ciszą wyborczą można zabawić się w typowanie ostatecznego wyniku II tury wyborów prezydenckich. W I turze obstawiałem wynik po 40% dla Bronka i Jarka. Teraz mam nadzieję, że trafię dokładniej. Choć z moich obliczeń wynikało, że cięzko będzie zniwelować różnicę blisko 1 mln głosów to jednak zaryzykuję i obstawię...
52% - Kaczyński 48% - Komorowski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ale najlepiej płakać, że Korwina nie ma, bo on by nas wszystkich zbawił ![]() Pochanke faktycznie popłynęła. Ekstra akcja z Rewińskim Chamstwo PO należy zwalczać śmiechem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.07.2010 o godz. 21:33.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja bym jednak proponował, by firmy robiące teleankiety (nazwa "pracownia badań" to grube nadużycie) zachowały odrobinę przyzwoitości.
Po totalnej kompromitacji sondaży robionych telefonicznie po I turze, teraz każdy następny robiony tą metodą to zwykłe przegięcie. Wystarczy przeczytać to (stare): http://www.palade.pl/index.php?p=1_3...LI-Z-SONDA-AMI Cytat:
Prawda jest taka, że nikt nie wie, jaki będzie wynik w niedzielę. Raczej wygra Kaczyński, ale nie postawiłbym na to nawet złotówki. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Co ma ITI do wyborów? Po któtce:
jak kogos wspiera gazeta wyborcza z tvne (iti) tradycyjnie mydlac oczy robias sztandarowa nagonke to mi włacza sie czerwone swiatło, a umysł podpowiada wypierdalaj od tej opcji. Jak wam nie to pozdrawiam serdecznie i winszuje jasnosci umysłu. Co do komunty to akurat juz jej nie ma i nie bedzie, chodzi chyba o pranie mozgu i posiadanie pełni władzy, które jest niewygodne jak sie kibicuje przeciwnemu obozowi. Co za Jarkiem: trzyamnei sie choc małym stopniu tradycji katolickiej (in vitro, zwiazki homo) Dla mnie liberalnosc obyczajowa jest najwiekszym nieporozumienim, wydawalo mi sie e wsrod kibiców nie owinno to bc miło przymowane, ale moge sie mylic. Na Euro Pride z Komorowksim. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Kaczyński chyba się zagalopował z tymi umizgami do lewicy. W walce o głosy ryzykuje utratę elektoratu mocno prawicowego, bo słysząc te bzdury o Oleksym i Gierku (o boże) sam się zastanawiam, czy on tak tylko udaje, czy mówi serio. Zawsze uważałem go za polityka bezkompromisowego i mówiącego to co myśli. Makiawelizm urwa ich mać !
http://www.kor.org.pl/index.php?page...arium&sel=1976 Patriota pełną gębą i opozycję tolerował.
Ostatnio edytowane przez SkMk : 01.07.2010 o godz. 21:54.
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
A tys taki prawicowy ze o Boże pisesz z małej, brawo. Co do lewicowosci Jarka, program gospodarczy majaz decydowanie blizszy sld (po prostu socjalny), a co umizgów do Oleksego to najzwycajneij w swiecie nie wiem co zrobił, bo nie ogladam za bardzo tv ostatnio, mozesz opisac? Ciekawy jestem.
Komorowski o parytetach, smiech na sali, nie popieram ale popre, takeigo prezydenta nam trzeba, wiemy ze homo in vitro eutanazje aborcje adopcje gejom tez poprze, bo choc konserwatywny (a jak!), to jak dostanie ustawe to poprze w imie zasad wolnej nowoczesniej Europy. Nie dziękuje. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Tylko Jarosław Kaczyński. Jest bardziej kompetentnym i doświadczonym politykiem. Bronek taki sztuczny mi sie wydaje - widać to szczególnie w jego przemówieniach i wpadkach. Bronek co drugie przemówienie chwali się ile to ma dzieci, ale tak naprawde nie o to w tym wszystkim chodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Pomijając już fakt, że Kaczyński nie ugnie się przed niczym żeby zdobyc kilka głosów to ciekawy jestem czy bliscy Stanisława Pyjasa mają podobny pogląd na współpracę Gierka z opozycją. Albo robotnicy skazani po strajkach w 1976r.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 01.07.2010 o godz. 22:07.
|
|
|