The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2010, 12:32
Zawsze pozostaje możliwość oddania nieważnego głosu poprzez skreślnie obu kandydatów. Ewentualnie ja skorzystam z takiej opcji.

PS.
Miałem rację, że szykuje się rewolta w PSL. Mam nadzieję, że Janek nie zostanie wycięty.
http://fakty.interia.pl/raport/wybor...awlaka,1500551
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.07.2010 o godz. 12:35.
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 01.07.2010, 12:42
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Kamyk - zawsze mi niektórzy zwolennicy PO zarzucają ostry język, ale jak widzę jaką nienawiścią do Kaczyńskiego pałasz to zastanawiam się, czy gorsze są fanatyczne mohery, czy Ty.
Faktycznie, nie znoszę go jak mało kogo, lecz dzisiaj tak już na spokojnie mogę napisać, że Kaczyński wygrał jednak wczorajszą debatę.
Prześledziłem ją jeszcze raz i rzeczywiście Komorowski został merytorycznie zgnieciony.

Jednak stwierdzam, że Komorowski może trochę odświeżyć ten syf po L.K.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.07.2010, 12:54
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Jednak stwierdzam, że Komorowski może trochę odświeżyć ten syf po L.K.
Ale co on może odświeżyć, powiedz mi, bo nie do końca rozumiem. Platforma rządzi już prawie 3 lata i jakoś nie dostrzegam, aby coś "odświeżała". Sam sobie zaprzeczasz, bo z jednej strony widzisz, że Komorowski wczoraj poległ, a z drugiej strony widzisz szanse na "odświeżenie"...
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 01.07.2010, 12:59
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Ona na niezalezna.pl i w Gazecie Polskiej pisuje, więc wzorem obiektywizmu z pewnością nie jest.
W TVP wiedzą , że zaraz ich wywalą z roboty w większości i przemianują na salonowe media, więc często nie silą się już na obiektywizm.

jachting napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem wygrał Komorowski bez dwóch zdań .Zresztą nie mogło być inaczej , bo Kaczyńsi nie jest dla mnie poważnym kandydatem.
To był stary Kaczyński można rzec w niezłej formie - czyli niezle kłamał, do tego skrajne poglądy które mogą się podobać mniejszości szczególnie że Kaczyński nie ma czystej karty , ludzie nie muszą polegać tylko na tym plebiscycie . Wiadomo jak on się objawia w polityce . co to znaczy, jaką to ma "skuteczność" i skutki ,jak to ogólnie wygląda w praktyce .
Konkrety u Kaczyńskiego ? Raczej wiele abstrakcji mało zrozumiałej dla statystystycznego widza .
Z drugiej strony ktoś mało zorientowany mógł kupić parę jego kłamst . Ale jest na tyle duża rożnica miedzy nim a Komorowskim(pozytywna) dla marszałka - oczywiscie patrząc umiarkowanie , całościowo , centralnie a nie skrajnie) i na tyle przekonująca że to nie będzie miało znaczenia .
No proszę.
Z założenia - Jarek kłamie, Bronek to szczyt prawdomówności, obiektywizmu i i ma wspaniale, dalekosiężne, dopracowane plany jak kierować Polską
I skrystalizowane poglądy :
Cytat:
Pyt.: Jak Polska powinna być rządzona?
Odp.: Zgoda buduje, mam pięcioro dzieci, powołałem Radę Bezpieczeństwa Narodowego!
Pyt.: Jak wspierać rozwój polskej gospodarki?
Odp.: Zgoda buduje, mam pięcioro dzieci, powołałem Radę Bezpieczeństwa Narodowego!!
Pyt.: Jaką politykę zagraniczną Polska powinna prowadzić?
Odp.: Zgoda buduje, mam pięcioro dzieci, powołałem Radę Bezpieczeństwa Narodowego!!

Cytat:
Ta cała kampania Pis to jest jakieś nieporozumienie - "wszystkie ciosy dozwolone" chyba tylko z takim podejściem można na to patrzeć bez śmiechu bądz zazenowania .
Och ! Palikot i Bartoszewski w PiSie !
Co za sukces !
oskar TS
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.07.2010, 13:08
Powiem tyle: Jak wygra Komorowski to mamy 2 komune, lize im tak dupe ,ze sie w pale nie miesci , to tak jak u nas w Krakowie , nie ma Wisly i Cracovi tylko jest Wisla i antyWisla , tak samo jest w polityce PiS i antyPiS.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.07.2010, 13:41
Fakty po Faktach... Trwa rozmowa Justyny Pochanke z gośćmi w studio: Madzia nomen omen Środa oraz Tomasz Dudziński. W takcie rozmowy w podglądzie kamery TVN śledzą kandydatów w drodze do studia TVP na Woronicza. Pochanke szykuje gości i widzów na wielkie show, które przygotował Kaczyńskiemu przed TVP Palikot. Obserwuję, obserwuję, auto Kaczyńskiego podjeżdża pod bramę TVP, myślę sobie- czy oni zgłupieli pchając się w "paszczę" Palikota przed samą debatą? Przecież to jest obliczone na wyprowadzenie z równowagi Prezesa! Zabieg czytelny, jak z resztą narracja tej całej "obiektywnej" TVN24...

Patrzę nagle, a z auta wysiadają: Joanna Kluzik Rostkowska i... Janusz Rewiński!! Odziany w koszulkę lansującą Jarka i rozdający wyborcze ulotki! Mina i komentarz Justyny Pochanke- BEZCENNY! Żałuję, że tego nie nagrywałem, ale nie spodziewałem się takiego chwytu sztabu PiSu.

Tak grzali ten przyjazd Prezesa do studia TVP, tak mozolnie budowali napięcie, tak skutecznie pilnowali wszystkich wejść do budynku TVP, że nawet Błękitny 24 warował w powietrzu, by nie przegapić aby wślizgnięcia się Prezesa do studia.

I co?

PUDŁO!!

Prezes dotarł do studia niezauważony, a Janusz Palikot przywitał "na żywo"przed wejściem do telewizji... Janusza Rewińskiego.

Majstersztyk do kwadratu w wykonaniu sztabu PiS!

Szczerze gratuluję...
http://www.youtube.com/watch?v=5sDqq...layer_embedded

Źródło:

http://arnie.salon24.pl/201839,tvn24-zrobiony-w-bambusa

z forum Legii z tematu politycznego

Kraków: "hrabia" z zarzutami, leczył seksem już wiem co Bronisław będzie robił jak przegra

Korwin-Mikke popiera Kaczyńskiego.
Pełna mobilizacja Panowie na wybory i wszyscy na Jarka bo inaczej głos stracony !
Ostatnio edytowane przez harimata : 01.07.2010 o godz. 13:49.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.07.2010, 14:04
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Może i zachowanie zmienił, ale w głowie cały czas siedzi dokładnie to samo... Że też ludzie dają się na to nabrać...
Wypowiadasz się o polityce nie znając podstawowych mechanizmów władzy i ich znaczenia w demokratycznym systemie politycznym. Ty czasem nie jesteś z młodzieżówki PO albo członkiem partii ?
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.07.2010, 14:15
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2...ktualnosc.html

Korwin-Mikke odradza głosowanie na Komorowskiego.
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 01.07.2010, 14:28
ja nie rozumie tych co bezgranicznie ufają PO i marszałkowi... Bronkiem będzie rządził kaczor Donald to jest pewne bo bez nie go Bronek nie istnieje.. Cały czas to platforma wg mnie ma politykę wrogości a nie PIS. Ludzie 2007 r PIS chciało wejść w koalicje z PO ale Ci się obrazili ze przegrali i się na to nie zgodzili...Później Tusk przegrywa wybory z Lechem to już się całkiem obrazili i zaczęli puszczać takiego Niesiołowskiego i Palikota na nich...Ja się dziwie PIS ze i tak długo wytrzymali jak atakowali Lecha i Jarosława... A to ze Jarek nie jest żonaty to nie znaczy ze musi mieć doświadczenie w zwierzakach futerkowych... Przynajmniej będzie miał czas dla kraju. Szczerze muszę powiedzieć ze prezesa wolał bym na stołku premiera ale cóż trzeba PO przyblokować bo komuna wróci...PO strasznie się liże innym krajom. trzeba być twardym w negocjacjach i się sprzeciwiać np takiej Rosji !!!

cyt Jednak stwierdzam, że Komorowski może trochę odświeżyć ten syf po L.K.

czlowieku jaki syf wrescie polityka zagraniczna była toczona tak jak być powinna. O to w tym chodzi!
Ostatnio edytowane przez endriu133 : 01.07.2010 o godz. 14:42.
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 01.07.2010, 14:42
harimata napisał(a):Wyświetl post
Fakty po Faktach...
Rewelacyjny pomysł. A Pochanke, jak zresztą cały TVN znów próbował przez robienie z siebie idiotów odbiec od tematu i się "wybielić".
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.07.2010, 15:22
endriu133 napisał(a):Wyświetl post
...ale cóż trzeba PO przyblokować bo komuna wróci...!
Ludzie, widzicie co sami piszecie..? Jakim **** trzeba być, żeby w powrót komuny wierzyć w obecnej sytuacji kraju...
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 01.07.2010, 15:35
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, widzicie co sami piszecie..? Jakim **** trzeba być, żeby w powrót komuny wierzyć w obecnej sytuacji kraju...

zobacz sobie dokładnie jaki program polityczny ma partia PO!!i co chcą wprowadzić...niby teraz Bronek się z wszystkiego wycofuje co jest śmieszne ale nie wierze ze zaczną wprowadzać to co chcą!!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.07.2010, 15:39
zobacz sobie dokładnie jaki program polityczny ma partia PO!!i co chcą wprowadzić...niby teraz Bronek się z wszystkiego wycofuje co jest śmieszne ale nie wierze ze zaczną wprowadzać to co chcą!!
co chcą wprowadzić kartki na cukier , czy bony na Syrenke ?
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 01.07.2010, 15:58
Zanim coś napiszesz, no i dodasz na ogólnopolskim forum, to przeczytaj dwa razy albo i więcej. Twoja wypowiedź, zwłaszcza jej druga część, zaprzecza temu, co chyba myślisz. A pamiętaj, że bzdurę, którą się powtórzy 1000 razy, uznaje się za prawdę.

Sam jestem wyborcą PiSu i Kaczyńskiego, ale niebywale w****ia mnie, gdy czytam tak debilne posty.

Owszem, polityka Platformy jest beznadziejna, jednak jak już chcesz coś negować (zaprzeczać), to bardzo proszę - rób to rzeczowo.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.07.2010, 16:57
Odnośnie zrobienia TVN i Palikota w bambuko o czym pisałem wcześniej to znalazłem link do wczorajszego wydania Faktów po Faktach : http://www.tvn24.pl/28377,1663008,0,...wiadomosc.html

Mina Pochanke bezcenna Od 16 minuty oglądajcie.

Najlepszy trick kampanii
Ostatnio edytowane przez harimata : 01.07.2010 o godz. 17:04.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
oskar TS
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.07.2010, 17:08
Do wszystkich glosujacych na PO , na meczach bedzie krzyczec ITI Spi*rdalaj?
Sędzia
Senior Member

Stary 01.07.2010, 17:30
St@chu napisał(a):Wyświetl post
http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106...PO_wygral.html

Dość to zaskakujący wynik, gdyż i wg. mnie Marszałek wypadł dużo gorzej niż poprzednio, a może raczej Kaczyński się lepiej zaprezentował...
Dla tego zaskakujący, kto się spodziewał jakiegokolwiek innego wyniku w sondażu.

Nie od dawna wiadomo, że w naszym kraju każdy sondaż, np. dotyczący zaufania do polityków, oceny ich pracy itp. opiera się wyłącznie na tym, czy osoba pytana lubi danego polityka, czy nie.

A nie na faktycznej ocenie pod kątem zadanego pytania.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Eh strona mi się zamknęła i mojego posta diabli wzięli.

W skrócie

1. Nowe twarze w polityce, które nie zostały umoczone w czasie zmian 89r. bezpośrednio przed nimi, a także po nich. Przyklady: Poncyliusz, Arłukowicz, Nitras, Piechociński
Nie ważny jest wiek tych polityków, a ważne ich realne działanie i powiew świeżości jaki mogą wnieść do tego stęchniałego grajdołka.
2. Odejście dyskursu publicznego od spraw z przeszłości, czyli zbrodni Okrągłego Stołu, "zbrodni" lat 90-tych, "zbrodni" po 2000 roku na rzecz szeroko idących zmian w takich dziedzinach życia jak polityka zdrowotna, reforma emerytalna, integracja wewnetrzna, czy sprawy międzynarodowe
3. Koniec z polityką podziału na lepszych i gorszych. Tych co lewej i tych z prawej. Tych z naszej Polski i z waszej Polski.
4. Odpowiedzialność polityków wobec wyborców, którzy oddali na nich głos. Przełożenie się działalności polityki centralnej państwa na różne regiony kraju.
5. Ustawa o wymaganiach na poszczególne urzędy w państwie: premier, prezydent, marszałek etc. która jasno określa jakie wymagania ma spełnić kandydat na dany urząd (egazmin z wiedzy o Polsce, znajomość języków, doświadczenie z pracy w instytucjach publicznych, szeroka wiedza z dziedzin prawno-ekonomiczno-społecznych, obycie międzynarodowe)

Nowe twarze w polityce jednak są - jak sam wskazałeś, Arłukowicz, Poncyliusz, ale takich osób jest więcej. Nie wiem czy akurat Piechociński (rozumiem że ten z PSLu) to jest dobry przykład, bo on akurat to stara wyga sejmowa.

Ale wbrew pozorom to nie chodzi o to, czy ktoś jest nowy (bo Palikot też jest nowy, a świeżości nie ma, tylko smród), tylko to jakim jest człowiekiem. Moim zdaniem to co ostatnio wyprawiają ludzie z PO jest zwyczajnie kompromitujące - dziwię się, że nikt z tych młodszych polityków nie ma odwagi powiedzieć, że on w takiej partii która trzyma Palikota nie będzie marnować czasu.

Więc ja może poczekam, aż ten powiew świeżości przyniosą porządni, kompetentni ludzie, a nie osoby dla których Palikot jest wzorem. Wolałbym, żeby Ci młodzi Platformy nigdy do polityki nie trafili, bo mają jeszcze mniej do zaoferowania niż stara powska gwardia, przy nich Tusk i Schetyna to tytani intelektu i kompetencji.

Pozostałe kwestie to raczej zbiór życzeń, które nigdy się nie spełnią, bo świat inaczej jest skonstruowany. Wątpię też, by którykolwiek polityk zgodził się na to, by ktoś go egzaminował.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.07.2010, 18:05
Cytat:
Do wszystkich glosujacych na PO , na meczach bedzie krzyczec ITI Spi*rdalaj?
A jaki to ma związek ?

Cytat:
Pan Jarosław Kaczyński mówił że to są liberałowie.
Słyszałeś kiedyś o komunistycznych liberałach ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 01.07.2010 o godz. 18:08.
Sędzia
Senior Member

Stary 01.07.2010, 19:02
http://www.rp.pl/artykul/2,502322_Na...orowskim_.html

Jarosław Kaczyński może być pewny głosów 49 proc. wyborców. Bronisław Komorowski – 47 proc. Kogo poprze pozostałe 4 proc. niezdecydowanych? Tego instytut GfK Polonia nie jest w stanie ocenić. Dlatego nie wskazuje, kto po niedzielnym głosowaniu zostanie prezydentem.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.07.2010, 19:09
Będzie jak na Florydzie w 2000
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.07.2010, 19:56
Cytat:
20:12 - Trzeba na tamtą epokę patrzeć w sposób racjonalny - mówi Kaczyński. I podkreśla dążenia Edwarda Gierka do budowania "mocarstwowości Polski", jako "silnego kraju".
on już chyba naprawdę jest zmęczony tą kampanią - najpierw Olin stał się średnio-starszym działaczem, a teraz Gierek okazuje się być swoim chłopem, a lata 70-te wymagają racjonalnego podejścia.. NO ****A!

St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.07.2010, 19:57
LoRd napisał(a):Wyświetl post
Wypowiadasz się o polityce nie znając podstawowych mechanizmów władzy i ich znaczenia w demokratycznym systemie politycznym. Ty czasem nie jesteś z młodzieżówki PO albo członkiem partii ?
Możesz być spokojny, ani do partii, ani tym bardziej do młodzieżówki PO, czy innej partii nie należę ;-)
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.07.2010, 21:03
Na blisko dobę przed ciszą wyborczą można zabawić się w typowanie ostatecznego wyniku II tury wyborów prezydenckich. W I turze obstawiałem wynik po 40% dla Bronka i Jarka. Teraz mam nadzieję, że trafię dokładniej. Choć z moich obliczeń wynikało, że cięzko będzie zniwelować różnicę blisko 1 mln głosów to jednak zaryzykuję i obstawię...

52% - Kaczyński
48% - Komorowski
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.07.2010, 21:21
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Teraz obiektywnie stwierdzajac, jakos odechciewa mi sie isc na druga ture bo nie mam na kogo glosowac.
A kto Ci zabrania oddać nieważny głos? Duża ilość takich kartek mogłaby być sygnałem dal polityków.

Ale najlepiej płakać, że Korwina nie ma, bo on by nas wszystkich zbawił

Pochanke faktycznie popłynęła. Ekstra akcja z Rewińskim
Chamstwo PO należy zwalczać śmiechem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.07.2010 o godz. 21:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.07.2010, 21:42
Ja bym jednak proponował, by firmy robiące teleankiety (nazwa "pracownia badań" to grube nadużycie) zachowały odrobinę przyzwoitości.

Po totalnej kompromitacji sondaży robionych telefonicznie po I turze, teraz każdy następny robiony tą metodą to zwykłe przegięcie.

Wystarczy przeczytać to (stare):

http://www.palade.pl/index.php?p=1_3...LI-Z-SONDA-AMI

Cytat:
W Polsce bardzo popularne są sondaże telefoniczne. (...) firmy, które przeprowadzają sondaże telefoniczne w Polsce ukrywają fakt, że Europejskie Stowarzyszenie Badaczy Rynku i Opinii w swoich dokumentach wyraźnie zaleca, by przeprowadzanie badań telefonicznych odbywało się wyłącznie w tych krajach, w których nasycenie telefonami sięga około 85 - 90 procent na stu dorosłych mieszkańców. W Polsce - biorąc pod uwagę telefonię stacjonarną i komórkową - około 73 na stu mieszkańców ma telefon. W sondażach telefonicznych w Polsce będzie zatem nadreprezentacja wyborów zamożniejszych, dobrze wykształconych, mieszkańców dużych miast
Ten sondaż dla Rzeczpospolitej próbuje "ad hoc" korygować te błędy metodologiczne, ale to pisanie palcem po wodzie.

Prawda jest taka, że nikt nie wie, jaki będzie wynik w niedzielę. Raczej wygra Kaczyński, ale nie postawiłbym na to nawet złotówki.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Tomasz.
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 01.07.2010, 21:44
Co ma ITI do wyborów? Po któtce:
jak kogos wspiera gazeta wyborcza z tvne (iti) tradycyjnie mydlac oczy robias sztandarowa nagonke to mi włacza sie czerwone swiatło, a umysł podpowiada wypierdalaj od tej opcji. Jak wam nie to pozdrawiam serdecznie i winszuje jasnosci umysłu. Co do komunty to akurat juz jej nie ma i nie bedzie, chodzi chyba o pranie mozgu i posiadanie pełni władzy, które jest niewygodne jak sie kibicuje przeciwnemu obozowi.
Co za Jarkiem: trzyamnei sie choc małym stopniu tradycji katolickiej (in vitro, zwiazki homo) Dla mnie liberalnosc obyczajowa jest najwiekszym nieporozumienim, wydawalo mi sie e wsrod kibiców nie owinno to bc miło przymowane, ale moge sie mylic. Na Euro Pride z Komorowksim.
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 01.07.2010, 21:44
Kaczyński chyba się zagalopował z tymi umizgami do lewicy. W walce o głosy ryzykuje utratę elektoratu mocno prawicowego, bo słysząc te bzdury o Oleksym i Gierku (o boże) sam się zastanawiam, czy on tak tylko udaje, czy mówi serio. Zawsze uważałem go za polityka bezkompromisowego i mówiącego to co myśli. Makiawelizm urwa ich mać !

http://www.kor.org.pl/index.php?page...arium&sel=1976

Patriota pełną gębą i opozycję tolerował.
Ostatnio edytowane przez SkMk : 01.07.2010 o godz. 21:54.
W życiu ważne są tylko chwile...
Tomasz.
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 01.07.2010, 21:48
A tys taki prawicowy ze o Boże pisesz z małej, brawo. Co do lewicowosci Jarka, program gospodarczy majaz decydowanie blizszy sld (po prostu socjalny), a co umizgów do Oleksego to najzwycajneij w swiecie nie wiem co zrobił, bo nie ogladam za bardzo tv ostatnio, mozesz opisac? Ciekawy jestem.
Komorowski o parytetach, smiech na sali, nie popieram ale popre, takeigo prezydenta nam trzeba, wiemy ze homo in vitro eutanazje aborcje adopcje gejom tez poprze, bo choc konserwatywny (a jak!), to jak dostanie ustawe to poprze w imie zasad wolnej nowoczesniej Europy. Nie dziękuje.
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

Stary 01.07.2010, 21:54
Tylko Jarosław Kaczyński. Jest bardziej kompetentnym i doświadczonym politykiem. Bronek taki sztuczny mi sie wydaje - widać to szczególnie w jego przemówieniach i wpadkach. Bronek co drugie przemówienie chwali się ile to ma dzieci, ale tak naprawde nie o to w tym wszystkim chodzi.
Cichy
Senior Member

Stary 01.07.2010, 21:58
Cytat:
Kaczyński rehabilituje Gierka. "Był komunistycznym, ale patriotą"
Jarosław Kaczyński jest konsekwentny w zamazywaniu historycznych podziałów. Na spotkaniu z wyborcami w Sosnowcu prezes PiS nie szczędził komplementów jednemu z najbardziej znanych sosnowiczan - Edwardowi Gierkowi.

Kandydat PiS zaznaczył, że choć jako działacz opozycji demokratycznej był czynnym przeciwnikiem Gierka, cenił w nim m.in. to, że "opozycję jakoś tam tolerował, a nie zamykał do więzienia", co - jak mówił - było w komunizmie bardzo rzadkie. Przede wszystkim jednak cenił to, że Gierek "chciał siły Polski". - Śmiano się często z tego 10. miejsca na świecie. A ja się z tego nie śmiałem. Ja wiedziałem, że to nieprawda, ale uważałem, że to zdrowa ambicja. On miał nawet ambicje dalej idące, takie mocarstwowe. Ja akurat to uważam za dobre - mówił Kaczyński.

- Działał w takich okolicznościach, jakie wtedy były, ale to, że chciał uczynić z Polski kraj ważny, w tamtym kontekście, w tamtych okolicznościach, to była bardzo dobra strona jego działania, jego osobowości, jego poglądów, wskazująca na to, że był komunistycznym, ale jednak patriotą - podsumował dokonania I sekretarza KC PZPR kandydat PiS.
Szkoda, że kampania się kończy, być może nawet Jaruzelski doczekałby się pomnika.

Pomijając już fakt, że Kaczyński nie ugnie się przed niczym żeby zdobyc kilka głosów to ciekawy jestem czy bliscy Stanisława Pyjasa mają podobny pogląd na współpracę Gierka z opozycją.
Albo robotnicy skazani po strajkach w 1976r.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 01.07.2010 o godz. 22:07.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów