The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2010, 11:15
Nie rozumiem wszystkich którzy mówią jak to w Wiśle nie ma kasy. Powód jest prosty tak naprawdę jakiś cień na jakiekolwiek profesjonalne zarządzanie może wszedł teraz z Basałajem wcześniej tego nei było i Wisła kupowała z tego co rzucił BOSS( chwała mu że jest z nami a nie pieprznął tego we wszystkie diabły) Tylko że w 2 ostatnich latach u Bogusia nie jest już tak różowo niestety jak TF walnęła na około 120 mln skonsolidowanej straty to na pewno ostro dało się to odczuć po kieszeni właściciela. Więc przestańcie cały czas walić tekstami że niech da niech dorzuci i sfinansuje bo to nie takie proste! W ostatnim raporcie Deloitte było pokazane zresztą że 90% klubów w Polsce jest źle finansowanych. Tak więc należy się modlić o to żeby obecny prezes miał trochę więcej czasu niż rok na budowę klubu bo skutki zmian strukturalnych w klubie to nie jest okres miesiąca roku trzeba poczekać. Ciężko oczekiwać że Bogdan przyszedł i już ma być wszystko jak w szwajcarskim zegarku oczywiście transfery w tym roku potrzebne ale raczej nie ma sensu nastawiać się na jakiś skok jakościowy do tego trzeba naprawdę zrobić jeszcze wiele porządków w klubie, i albo zrobić własną siatkę scoutingu albo zacząć współpracować z jakąś wielką marką.

PS. A jak ktoś mówi że winą Jopa był remis z pasiastymi to w ogóle nie ma sensu tego komentować. Z tego co wiem to Legia się nagle obudziła po totalnej porażce w ostatnim sezonie. Lech póki co też nic wielkiego na rynku transferowym nie zrobił. A na razie z tego co widzę to nadal jesteśmy w absolutnej czołówce naszej ligi więc jednak ta polityka taka najgorsza nie jest. Kolega tu piszę po co Cupiał się w to bawi to niech kolega założy konsorcjum i wykupi myślę że oferta 100mln była by zaakceptowana. A znasz kogoś w Polsce kogo stać na wszelkie szarże transferowe i kogoś kogo stać na wykupienie klubu ?
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 01.07.2010 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.07.2010, 11:16
Marcinklon napisał(a):Wyświetl post
Do takich zawodników jak Makinwa powinien dopłacać PZPN żeby podnieść poziom ligi. U nas w szatni i podczas gry taki Makinwa by pokazał innym gwiazdom ich miejsce w szeregu więc ktoś kto pisze że dobrze że do nas nie trafił nie wziął tego pod uwagę.
Jaki wzrost poziomu ligi ? Przecież ten koleś nie jest się w stanie przebić do składu Lazio, które walczyło przed sptakiem w tym sezonie....

Zobacz na Augustyna - on grał więcej w Catanii niż taki Makinwa w Lazio.... Jaki więc jest to wzrost ? Chyba jeżeli chodzi o metraż zawodników
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.07.2010, 11:21
Forza napisał(a):Wyświetl post
Jaki wzrost poziomu ligi ? Przecież ten koleś nie jest się w stanie przebić do składu Lazio, które walczyło przed sptakiem w tym sezonie....

Zobacz na Augustyna - on grał więcej w Catanii niż taki Makinwa w Lazio.... Jaki więc jest to wzrost ? Chyba jeżeli chodzi o metraż zawodników

napewno większy niż plażowicz w nieznanym wieku, bułgar ze stanem przed zawałowym, czy jakiś inny wynalazek z cyklu abrakadabra z drużyny Fc Niktichniezna z założeniem może coś z niego będzie a jak nie to będzie jak zwykle,
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 01.07.2010, 11:26
Ja generalnie się nie zgadzam z tym ze poziom ligi słabnie... Jezeli cena za Lewandowskiego poszla do 5mln, a obroncow typu Choto czy Marcelo sprzedaje sie po 2,5 - 3 mln Euro - to to definitywnie swiadczy ze drogich zawodnikow jest co raz wiecej. Wydaje mi sie ze odpowiednim klubem dla porownania jest takie Zaglebie Lubin - przeciez taki Traore w niedlugim czasie tez przejdzie na zachod za spora kase.
Problemem jest tutaj to ze pojawiaja sie gwiazdy z Balkanow, Afryki itd... ale tych Polskich jest juz po prostu jak na lekarstwo. Dlatego wlasnie moje oburzenie ze mamy paru mlodzikow ktorych nikt nie ogrywa.

A liga liga gra, sponsorzy daja co raz wiecej kasy... zreszta z roku na rok z wiekszym zaciekawieniem sledze okienka transferowe i jest relatywny progres.

Makinwa mimo wszystko poza nazwiskiem w moim odczuciu bylby mniejszym wzmocnieniem niz jest teraz Żurawski. Bo tu chodzi tez o to ze Makinwa potrzebowalby 3 miesiecy pewnie na aklimatyzacje. Kalu tez nie od razu woził.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.07.2010, 11:28
wislasoccer.com napisał(a):
Nadal aktualna jest także sprawa Marko Milinkovicia. Wisła dogadała się z MFK Koszyce w sprawie kwoty transferu (zawodnik ma ważną umowę do połowy 2011 roku), która wyniesie około 500 tysięcy euro. Porozumienie osiągnięto także w sprawach finansowych z samym zawodnikiem, ale kłopot pojawił się przy dyskusji o długości kontraktu. Zawodnik chce się związać z Wisłą trzyletnią umową, a nasz klub zdając sobie sprawę że wydaje pół miliona euro, chciałby zawodnika zakontraktować na dłużej, bo na pięć sezonów.
no w takiej sytuacji, rozwiązanie wydaje się być oczywiste

http://www.youtube.com/watch?v=lCOyXS5e3H0
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.07.2010, 11:54
Ja generalnie się nie zgadzam z tym ze poziom ligi słabnie... Jezeli cena za Lewandowskiego poszla do 5mln, a obroncow typu Choto czy Marcelo sprzedaje sie po 2,5 - 3 mln Euro - to to definitywnie swiadczy ze drogich zawodnikow jest co raz wiecej. Wydaje mi sie ze odpowiednim klubem dla porownania jest takie Zaglebie Lubin - przeciez taki Traore w niedlugim czasie tez przejdzie na zachod za spora kase.
.
A nie przyszło Tobie do głowy że to może swiat idzie do przodu? ceny wszystkiego ida w górę począwszy od paliwa, poprzez artykuły spożywcze na piłkarzach kończąc. Porównaj sobie co to znaczy 5 milionów euro w porównaniu ze 100 milionami za C Ronaldo. Czy to oznacza ze Ronaldo jest 20 razy lepszy od Roberta?
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 01.07.2010, 12:02
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
A nie przyszło Tobie do głowy że to może swiat idzie do przodu? ceny wszystkiego ida w górę począwszy od paliwa, poprzez artykuły spożywcze na piłkarzach kończąc. Porównaj sobie co to znaczy 5 milionów euro w porównaniu ze 100 milionami za C Ronaldo. Czy to oznacza ze Ronaldo jest 20 razy lepszy od Roberta?
Haha Co to w ogóle za komentarz? Oczywiscie ze koszt zycia rowniez idzie w gore (tak samo jak relacja minimalnej placy do wzrostu kosztu zycia). Tutaj jednak chodzi o to ze lata temu mielismy takich grajkow jak Kelechi Ikenacho, Ibrahim Sunday itd itp... za ktorych nie wzielismy kasy nawet na jedna wuwuzele. A z Polakami jak bylo? Jak byl transfer za 2-3 mln marek to juz bylo swieto w klubie.

Dla mnie nie ma porownania, sa wieksze pieniadze w calej lidze i sciaga sie co raz to ciekawszych grajkow, a przynajmniej takich ktorzy w CV nie maja wpisane FC Banan a np: Victoria Guimaraes czy Dinamo Zagreb. To nie to samo co FK Cukaricki.
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.07.2010, 12:04
Problemem jest tutaj to ze pojawiaja sie gwiazdy z Balkanow, Afryki itd... ale tych Polskich jest juz po prostu jak na lekarstwo. Dlatego wlasnie moje oburzenie ze mamy paru mlodzikow ktorych nikt nie ogrywa.

A liga liga gra, sponsorzy daja co raz wiecej kasy... zreszta z roku na rok z wiekszym zaciekawieniem sledze okienka transferowe i jest relatywny progres.

Makinwa mimo wszystko poza nazwiskiem w moim odczuciu bylby mniejszym wzmocnieniem niz jest teraz Żurawski. Bo tu chodzi tez o to ze Makinwa potrzebowalby 3 miesiecy pewnie na aklimatyzacje. Kalu tez nie od razu woził.

Rośnie poziom ale Polskie drużyny w europie mogą być tylko rozpoznawane przez znanych graczy z Europejskich lig albo przez polskich kopaczy o których rozbijają się znane kluby a których jak stwierdziłeś jest niewielu. Więc prestiż zawodnika też powinien być brany pod uwagę przy komentowaniu transferu. Wiadomo znany Niedzielan, Dawidowski czy Matusiak nie był dobrym przykładem takiej polityki ale Makinwa mógł wnieść dużo i usunąć ten ferment który pozostawili po sobie tamci.
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Stary 01.07.2010, 12:07
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Czy to oznacza ze Ronaldo jest 20 razy lepszy od Roberta?
A nie?
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 01.07.2010, 12:24
Haha Co to w ogóle za komentarz? Oczywiscie ze koszt zycia rowniez idzie w gore (tak samo jak relacja minimalnej placy do wzrostu kosztu zycia). Tutaj jednak chodzi o to ze lata temu mielismy takich grajkow jak Kelechi Ikenacho, Ibrahim Sunday itd itp... za ktorych nie wzielismy kasy nawet na jedna wuwuzele. A z Polakami jak bylo? Jak byl transfer za 2-3 mln marek to juz bylo swieto w klubie.

Dla mnie nie ma porownania, sa wieksze pieniadze w calej lidze i sciaga sie co raz to ciekawszych grajkow, a przynajmniej takich ktorzy w CV nie maja wpisane FC Banan a np: Victoria Guimaraes czy Dinamo Zagreb. To nie to samo co FK Cukaricki.
Chłopie.
Po pierwsze za Lewego dali nie 5mln a 4,5 mln
Po drugie Choto i Marcelo na dzień dzisiejszy nigdzie nie odchodzą więc nie wiem skąd wytrzasnąłeś te kwoty
Po trzecie według Ciebie to że mieliśmy lata temu w kadrze Kelechi Ikenacho czy Ibrahima Sundaya to znaczy że nasza liga była wcześniej słabsza niż teraz? A teraz to niby kto biega po naszych boiskach? Czasami jak patrze na niektórych zawodników to mam wrażenie że byłoby dla nich lepiej aby zajęli się czymś innym np. gotowaniem,śpiewaniem etc ale na pewno nie graniem zawodowo w piłke.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.07.2010, 12:39
Makinwa tak jak pisałem nie trafi do nas. Milinkovic pewnie to samo. Mydlą nam oczy że niby coś robią. Jeśli pamięć mnie nie myli temat Makinwy przewija się od stycznia. Mieli pół roku na załatwienie sprawy ale jak zwykle. Zresztą te nazwiska przejawiają się od dawna...pojechali do Rzymu i myśleli że za grosze wyciągną murzyna...czasy się zmieniają...na takiej formie polityki transferowej daleko nie zajedziemy...niech ktoś w końcu zrozumie że bez kasy stoczymy się na dno...za dwa lata kim będziemy grać? 38 letnim Cleberem, 36 letnim Żurawskim, 35 letnim Sobolewskim 34 letnim Singlarem, podchodzącymi pod 30 Brożkami i Łobo...hmm ciekawe
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.07.2010, 12:41
A co tu jest do zalatwiania?
chodzi o pieniadz, a Wisla nie glupia, nie bedzie szastac kasa na pilkarza, ktory ostatnia bramke strzelil 5 lat temu.. za grosze.. tak wlasnie mysla i bardzo dobrze mysla.. dajecie go nam grajka ktory ostatnia bramke strzelil 5 lat temu za pare groszy? nie, no to do widzenia, i bez zalu sie rozchodzimy
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.07.2010 o godz. 12:45.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 01.07.2010, 12:42
O wiele bardziej cenię Maćka Żurawskiemu, który jest profesjonalistą i więcej wniesie do Wisły, gdyż w jakimś stopniu na pewno ma Białą Gwiazdę w sercu, a ta zmanierowana gwiazdeczka z Nigerii? Co ten Makinwa sobą reprezentuje? Jeśli wierzyć wikipedi, to w 109 meczach we Włoszech strzelił 16 gol. To jest śmiech na sali. Wystarczy spojrzeć na statystyki Magica http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2542 . On w każdym sezonie był w grze, nie siedział na ławie, gole też regularnie strzela, a taka zmanierowana gwiazda co chce zarabiać krocie i nic sobą nie prezentuje na boisku nie wydaje mi się żeby się Wiśle przydała. Ciesze się z tego, że on do nas nie przyjdzie, tylko by doił kasę.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 01.07.2010, 12:43
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
A co tu jest do zalatwiania?
chodzi o pieniadz, a Wisla nie glupia, nie bedzie szastac kasa na typa , ktory ostatnia bramke strzelil 5 lat temu
To w takim razie po co tracili na niego czas? Myśleli że go nam za darmo dadzą czy co?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.07.2010, 12:45
Ja generalnie się nie zgadzam z tym ze poziom ligi słabnie... Jezeli cena za Lewandowskiego poszla do 5mln, a obroncow typu Choto czy Marcelo sprzedaje sie po 2,5 - 3 mln Euro - to to definitywnie swiadczy ze drogich zawodnikow jest co raz wiecej.
Ale bzdury. Drodzy piłkarze to jednostki. Tak było i tak jest obecnie. Poza tym to, że ktoś daje X mln z gracza Y to jeszcze nie oznacza, że on jest tyle wart. Zdecydowana większość zagranicznych klubów, kupujących grajków z polskiej ligi skopanej, zwyczajnie się przejechało. Borussi się udało z Kubą więc liczy, że Lewandowski też wypali a ja jestem zdania, że wtopili kasę w przereklamowaną gwiazdkę (czy się mylę to czas pokaże).

Może wg. Ciebie wyznacznikiem wzrostu poziomu ligi jest z roku na rok co częstsza kompromitacja w pucharach większości drużyn? To, że już w sierpniu nie ma żadnego polskiego klubu nawet w Lidze Europejskiej a dalej dochodzą kluby z krajów typu Macedonia i Kazachstan?

Kolejny aspekt to reprezentacja. Dopóki opierała się na graczach z polskiej ligi to wyglądało to całkiem nieźle. Odkąd skład jest oparty na grajkach, którzy wyjechali to mamy to co mamy - jesteśmy lepsi od San Marino ale do Słowaków czy Słoweńców już nam daleko. Ktoś może powiedzieć, że gracze w lidze są lepsi ale zaraz - selekcjoner chyba nie jest idiotą i raczej wybiera tych najlepszych. Skoro Ci najlepsi grają za granicą i to oni są powoływani i grają taką kichę, to strach się pomyśleć jak źle musieliby grać kopacze z ligi krajowej...
Ostatnio edytowane przez thechris : 01.07.2010 o godz. 12:50.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 01.07.2010, 12:46
Mar85
ale co Ty wiesz co zarzad robil? nie wiesz.. raz sie moze przejechali do Wloch i na tym koniec..poza tym jakies faksy / telefony .. a reszta to fantazja dziennikarzy ..
a za darmo go nie chcieli.. juz tak nie obracaj wszystko w jedno slowo.. od tego sa negocacje i podczas nich traci sie czas.. tylko jaki czas? dla nich to bez znaczenia czy beda z nim gadac rok czy dwa miesiace, to ich praca.. potem albo pilkarz przychodzi, albo nie.. cos w tym dziwnego? normalna kolej rzeczy..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.07.2010 o godz. 12:48.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.07.2010, 12:47
Jesli ktos liczy na to, ze Zurawski zbawi nasz atak majac w pamieci jego udane mecze w Wisle kilka lat temu to
zycze powodzenia - przeciez czas nie stoi w miejscu i nie da sie go oszukac.
Rok temu do Legii wrocil ich byly gwiazdor - Marcin Mieciel - dzis negocjuje kontrakt z ... Ruchem Radzionkow.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 01.07.2010, 12:47
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Mar85
ale co Ty wiesz co zarzad robil? nie wiesz.. raz sie moze przejechali do Wloch i na tym koniec..poza tym jakies faksy / telefony .. a reszta to fantazja dziennikarzy ..
Widzę że niewiele robią, a jak robią to nieudolnie. Jakby działali to transfery byłby już dawno...

I jeszcze gdzieś przeczytałem że nasi boją się kasy wyłożyć, za przykład podają Jirsaka. Ja nie mam pytań? My nigdy nie osiągniemy poziomu piłki choćby greckiej...my się cofamy, zresztą za przykład wystarczy nasza reprezentacja i wspaniała myśl szkoleniowa, Levadia i przegrywane sparingi z amatorami
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.07.2010 o godz. 12:56.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 01.07.2010, 12:52
Jakby byly pieniadze to transfery bylyby dawno.. Larissa nic nie dzialala.. po prostu wylozyla pieniadze na stol
proste? proste.. skoro pilkarzowi chodzi o pieniadze i jego klubowi tez to tu nie ma nic do gadania.. chocby sie czlowiek zesral to jest na przegranej drodze, jest krotka pilka- ten kto da wiecej ten go bierze.. i nic tu tak na prawde rozmowy nie pomoga ..a pieniadz moze i jest, ale lepiej kupic kogos innego, niz pilkarza ktory strzelil ostatni raz kilka lat temu i to nie za byle jakie pieniadze, za duze ryzyko, i w pelni popieram dzialaczy Wisly, byloby glupota tyle wydawac na kogos kto moze nie zagwarantowac nawet kilku bramek na sezon
uparli sie na pieniadze wiec nie ma sensu isc na wyniszczenie finansowe z klubem ktory przebije nasza oferte i 3krotnie, oni sobie na to moga pozwolic, u nas sprawic by to moglo ze kasa bedzie pusta i .... zakupiony bedzie poza Zurawiem Makinwa. jest w tym jakis sens? bo wedlug mnie nie
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.07.2010 o godz. 12:59.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.07.2010, 13:18
Cytat:
Rok temu do Legii wrocil ich byly gwiazdor - Marcin Mieciel - dzis negocjuje kontrakt z ... Ruchem Radzionkow
Tyle, że Mięciel za czasów swojej najwyższej formy nie dorastał Żurawskiemu do pięt. Lepszy jest przykład Franka, któremu za granicą nie wyszło, a jednak w lidze wciąż błyszczy. Jak dla mnie Żuraw przynajmniej przez ten jeden sezon będzie przydatny, wydaje mi się, ze jest on w stanie strzelić 8-10 goli i zanotować drugie tyle asyst. A przy okazji być liderem zarówno na boisku, jak i w szatni.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.07.2010, 13:31
Takiego Żurawia brakowalo chocby rok temu przy Levadii. Wwzialby obronce na plecy, obrocil sie i huknal z 16 metrow zamiast meczyc bule.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.07.2010, 13:32
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że Mięciel za czasów swojej najwyższej formy nie dorastał Żurawskiemu do pięt. Lepszy jest przykład Franka, któremu za granicą nie wyszło, a jednak w lidze wciąż błyszczy. Jak dla mnie Żuraw przynajmniej przez ten jeden sezon będzie przydatny, wydaje mi się, ze jest on w stanie strzelić 8-10 goli i zanotować drugie tyle asyst. A przy okazji być liderem zarówno na boisku, jak i w szatni.
Takie powroty graczy w tym wieku sprawdzaja sie zazwyczaj na pozycji bramkarza czy srodkowego obronyc gdzie nie szybkosc czy dynamika sa kluczowe ale raczej doswiadczenie.
Frankowski to przyklad specyficzny bo jego sposob gry jest raczej statyczny wiec nie widac po nim, ze cechy motoryczne juz nie te co kiedys.
Dlatego porownalem Zurawskiego do Mieciela bo uwazam, ze ich styl gry jest oparty w duzej mierze na dynamice i tak jak napisalem czasu nie da sie oszukac.
8 bramek (polowa z karnych) i nieprzedluzenie z nim kontraktu przez mistrza Cypru to nie jest najlepsza rekomendacja
Zuraw jest w pewnym sensie legenda Wisly, a ja jego duzym fanem ale nie licze na wiele z jego strony, a ktos tu pisal, ze
po co nam Makinwa jak mamy Zurawskiego.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.07.2010, 13:32
Ludzie, Żurawski był wiodącą postacią Omonii.Łącznie strzelił dla niej w tamtym sezonie 10 bramek (8 liga 2 puchary), gdzie najlepsi strzelcy nastrzelali 11, a gdzie Wisła teraz się może równać do mistrza ligi cypryjskiej
Ide o zakład, że Żurawski, gdy będzie zdrów strzeli więcej bramek niż Brożek i będzie kluczową postacią Wisły.
Jeśli wam się chce, to wejdzcie na forum Omonii i przeczytajcie troszkę o Żurawskim.Jego wcale nie żegnano z ulgą.

http://www.youtube.com/watch?v=XwSvSNdnUX8

P.S
Jak można porównywać Mięciela do Żurawskiego?Nie ta liga panie...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 01.07.2010 o godz. 13:37.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.07.2010, 13:43
ano porownywanie Zurawskiego do Mieciela jest grubym naduzyciem..

Nawet suche statystyki sa miazdzace.

Mieciel: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1345

Zurawski: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2542

Mieciel w 7 sezonach w Legii jedynie raz strzelil wiecej niz 10 bramek. Zuraw w 6 sezonach w Wisle 4 razy przekroczyl 20 bramek..
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.07.2010, 13:45
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, Żurawski był wiodącą postacią Omonii.Łącznie strzelił dla niej w tamtym sezonie 10 bramek (8 liga 2 puchary), gdzie najlepsi strzelcy nastrzelali 11, a gdzie Wisła teraz się może równać do mistrza ligi cypryjskiej
Ide o zakład, że Żurawski, gdy będzie zdrów strzeli więcej bramek niż Brożek i będzie kluczową postacią Wisły.
Jeśli wam się chce, to wejdzcie na forum Omonii i przeczytajcie troszkę o Żurawskim.Jego wcale nie żegnano z ulgą.

P.S
Dokładnie, dokładnie, dokładnie.
Jak już pisałem Arek Głowacki odszedł do Turcji, a był to ostatni weteran ze starej paki, więc kto jak nie powracający do Grodu Kraka Maciej Żurawski może ogarnąć drużynę Wisły swoim doświadczeniem i umiejętnościami. Pierwszy mecz w LE pokaże nam gdzie tak na prawdę jesteśmy.
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 01.07.2010 o godz. 13:50.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.07.2010, 13:56

Zgadzam się.

Spójrzcie ile lat miał Piotr Reiss (moim zdaniem zawodnik słabszy od Żurawia) jak zostawał królem strzelców Ekstraklasy. 35.
Ile bramek strzelił dla Jagi w zeszłym sezonie starszy od Żurawskiego o 2 lata Frankowski? 11.
Żurawski przepracuje dobrze okres przygotowawczy i będzie strzelał regularnie bramki.
Oby tylko jak najszybciej strzelił swoją pierwszą, potem pójdzie już z górki.
Dlatego też nie jestem zwolennikiem pozyskania Makinwy za wszelką cenę.
Owszem, konkurencji nigdy za mało ale mamy jeszcze Brożka, Boguskiego i Małeckiego.
Najważniejsze jest teraz wzmocnienie defensywy. Nie mylić z uzupełnieniem.

Edit: Bramka z 4:10 z cytowanego wyżej linka - fenomenalna.
Powód: bramka
Ostatnio edytowane przez MCX : 01.07.2010 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.07.2010, 13:58

P.S
Z drugiej strony liga cypryjska to też nie to samo co Bundesliga? Jak zmierzyć czy gość co gra ogony w Bundeslidze jest lepszy od takiego, który coś (nie cuda) gra na Cyprze?
Ja podejmuję ten zakład. O co? Określmy też pozostałe zasady zakładu
Żuraw Żurawiem, nie odwracać kota ogonem i dawać jeszcze jednego dającego nadzieję napastnika.. o reszcie potrzeb nie wspominając...

Król strzelców zamiast snajpera z Lazio?
To jest dobry tytuł... snajpera khe,khe
Ostatnio edytowane przez arti : 01.07.2010 o godz. 14:04.
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2010, 14:04
Erik Čikoš, 22-letni obrońca ze Słowacji, przechodzi testy medyczne w Wiśle Kraków.

No to mamy prawego obrońcę ;-)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ch_medycznych/
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.07.2010, 14:05
arti napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony liga cypryjska to też nie to samo co Bundesliga? Jak zmierzyć czy gość co gra ogony w Bundeslidze jest lepszy od takiego, który coś (nie cuda) gra na Cyprze?
Ja podejmuję ten zakład. O co? Określmy też pozostałe zasady zakładu
Żuraw Żurawiem, nie odwracać kota ogonem i dawać jeszcze jednego dającego nadzieję napastnika.. o reszcie potrzeb nie wspominając...
Jeśli przegram, nawrzucam tu odpowiednim moderatorom i administratorom =ban.Nie będziecie musieli już czytać moich postów.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 01.07.2010, 14:09
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
Erik Čikoš, 22-letni obrońca ze Słowacji, przechodzi testy medyczne w Wiśle Kraków.

No to mamy prawego obrońcę ;-)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ch_medycznych/
Jak to reklamowały portale wiślackie że będa to nazwiska które nas zwalą z nóg
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów