The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2010, 16:24
Niech przegrają, może nie będą zbyt pewni siebie przynajmniej.
Litwini też przed nimi na kolana nie upadną.
Co nie oznacza , że nie jesteśmy słabi.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 30.06.2010, 16:26
Przegrywamy bo nasi pilkarze mieszkaja w czterogwiazdkowym hotelu, gdyby mieszkali w piecio to co innego, nie moze byc tak ze krolowie pałętają sie po czworakach!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.06.2010, 16:26
Przed naszymi nikt na kolana nie padnie. Tacy Litwini jak widzą takie sparingi jak ten nasz dzisiejszy to tylko nabierają wiary, że mogą powalczyć...
Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.06.2010, 16:27
Wisła spokojnie rozgrywa piłkę w obronie Gramy szybko i kompinacyjnie ale przynajmniej jesteśmy przy piłce
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 30.06.2010, 16:27
To na pewno jakiś chwyt,pewnie chcą specjalnie dostać z nimi żeby Siauliai wzięli ich za debili,zlekceważyli i w końcowym rozrachunku przegrali z nimi dwumecz.Nie ma co się martwić
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 30.06.2010, 16:29
jak ktoś w końcu nie przejrzy na oczy to będzie powtórka z Tallina
w pierwszą rocznicę
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.06.2010, 16:30
a Kamerun siedzi na ławie - jak jeszcze dojdzie Żurawski, to na pewno sobie pogra :ok:
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.06.2010, 16:31
Etamane jebnie hattricka i wszyscy go pokochaja
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.06.2010, 16:32
'76 I od razu szansa Etamane, który uderza obok bramki
'75 Etamane zmienia Pawła Brożka

No nareszcie...
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.06.2010, 16:33
Jak ktoś już tu dobrze napisał, zawsze musimy ich tłumaczyć po porażkach z ogórkami, takie tłumaczenie było po Levatywie, po śledziach , po pejsach i po każdej porażce z byle kim. makabra....
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 30.06.2010, 16:35
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Myśle że masowe zamobójstwo nie było by złym pomysłem , kto jest za ? Nigdy więcej Wisła nie przegra!

Oceniać drużyne po sparing ( w dodatku którego nikt nie ogląda ) , bez komentarza .. dla nich to tylko jednostka treningowa taka jak wczoraj czy jutro .. a wy przezywacie to bardziej nić ćwierćfinał mistrzostw świata , opanujcie się ludzie..

dla mnie mogą przegrać wszystkie sparingi po 0-5 , to bez znaczenia . Ważne by w meczach o punkty pokazywali klase .
Stąd właśnie się bierze takie minimalistyczne podejście do swoich obowiązków naszych piłkarzy, stąd właśnie biorą się głupawe porażki i człapanie po boisku. Bo mentalnie nie jesteśmy zwycięzcami, bo nam się nie wpaja, że trzeba walczyć o zwycięstwo zawsze, nawet w sparingu. I potem takie przyzwyczajenia przenoszone są na boiska ekstraklasy. Wk....ją mnie takie teksty i tyle.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.06.2010, 16:38
Wiele razy słyszałem że nasi piłkarze nie mają ambicji...jesli tak to trzeba ściągać młodych którzy chcą walczyć o jakieś trofea, są głodni sukcesów...a tu Żuraw. I jak my mamy wygrywać jak bierzemy do klubu gwiazdy u schyłku kariery?
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.06.2010, 16:45
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Wiele razy słyszałem że nasi piłkarze nie mają ambicji...jesli tak to trzeba ściągać młodych którzy chcą walczyć o jakieś trofea, są głodni sukcesów...a tu Żuraw. I jak my mamy wygrywać jak bierzemy do klubu gwiazdy u schyłku kariery?
Nie oceniaj Maćka- jeszcze nic nie pokazał. Samo sprowadzanie młodych piłkarzy nie załatwi sprawy. Tu chodzi o kolektyw. Tu musi być protagonista na boisku, który będzie potrafił opierdo*ić. Arka Głowackiego nie ma, ale Maciek jest, i może z Sobolem poskromi machające i niezadowolone towarzystwo.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.06.2010, 16:45
Drodzy kibice Nie ma się co denerwować. Niestety trzeba się przyzwyczaić, kolejny sezon i ta sama śpiewka. Po porażce będzie mówione, że to zmęczenie treningami. Potem wielkie nadzieje w pucharach, znowu szybka wtopa. Tłumaczenie "nie wiemy jak to się stało, będziemy analizowali" i wracamy do ligowej rzeczywistości. W niej znowu granie na pół gwizdka, z minimalnym zaangażowaniem i byle do końca maja. Niestety taka jest brutalna rzeczywistość. Oni co roku w danym terminie mają mniej więcej to samo do powiedzenia i ten sam styl tłumaczenia się.

A poza tym to co ma być lepiej, jak po boisku gonią dalej te same kaleki i żadnych zmian personalnych nie widać. Niestety...
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 30.06.2010, 16:46
wg mnie takie sparingi też trzeba wygrywać, i nie ma usprawiedliwienia, że początek sezonu, że zmęczeni, że 150 km do stadionu...
żenua

czekamy na wzmocnienia

15 lipca 2009, Wisła Kraków - FC Levadia Tallin 1-1
22 lipca 2009, FC Levadia Tallin - Wisła Kraków 1-0

Pamiętacie?

to teraz de javu

15 lipca 2010, FC Šiauliai - Wisła Kraków
Ostatnio edytowane przez massoud : 30.06.2010 o godz. 16:52.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 30.06.2010, 16:49
massoud napisał(a):Wyświetl post
wg mnie takie sparingi też trzeba wygrywać, i nie ma usprawiedliwienia, że początek sezonu, że zmęczeni, że 150 km do stadionu...
żenua

czekamy na wzmocnienia
a jak ich nie będzie to też będziesz narzekał i płakał ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.06.2010, 16:50
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
nie - będzie chwalił i się cieszył...
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.06.2010, 16:53
Z 3 ligowymi zespołami to nasi powinni wygrywać zpalcem w du...pie . A tym czasem przegywają 0:2 Jeśli z takim podejściem mamy awansować do następnych rund to ja nie widze tego. I niech nikt tu nie tłumaczy że gorąco, że piłka zbyt okrągłą, że nie gramy w pełnym składzie ,że jesteśmy w trakcie przygotowań że wiatr za mocny, że gdybysmy mieli Messiego to byśmy wygrali. Minimalistyczne podejście naszych kopaczy to największa bolączka naszych piłkarzy i wogóle naszej ligi. Pozbędziemy się takiego podejścia to będą sukcesy jeśli nie to będziemy się dalej cofać. A czy można już bardziej się cofnąć....
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 30.06.2010, 17:01
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
podskoczę sobie z radości.

Co ma piernik do wiatraka?

I co z tego, że jechali 150 km. Przypomnieć Wam, ile km jechała Levadia?
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
sounds_good
Member

Od: 06.2009

Stary 30.06.2010, 17:01
jason wiślak kolejny raz piszesz takie pierdoły, że aż się odechciewa czytać. Jesteś tutaj od niecałego miesiąca, a już mam ochotę ignorować Twoje posty.

Ogarnij się trochę. Żuraw to jeden z najlepszych graczy ostatniego 25 lecia. On prowadził Wisłę do MP, jak Ty jeszcze dobrze czytać i pisać nie potrafiłeś. Jeżeli nawet nie będzie to mega wzmocnienie, to na pewno chłopaków zachęci do większego zaangażowania na treningach. Jego doświadczenie na pewno pomoże niejednemu, a i pewnie sama osoba Maćka wprowadzi do szatni bardzo wiele. Może np. wreszcie uda się okiełznać charakter Małeckiego.

A jak piszesz o braku zaangażowania w grę to tak jakbyś nie wierzył w ogóle w swoją drużynę. Jak dla mnie to nawet jeśli mielibyśmy najgorszy skład w lidze, zero wzmocnień, samych emerytów to i tak bym wolał iść na mecz i oglądać chłopaków niż czytać o braku zaangażowania lub o tym po co sprowadzamy Żurawskiego.

Po co? To jest pytanie jakbyś był z innej bajki lub żył w innym świecie. To tak jakby nic nie wiedział o historii Wisły i ludziach, którzy ją tworzyli. Zastanów się zanim napiszesz coś o kimkolwiek, bo w tym momencie swoją niewiedzą obraziłeś i mnie, i każdego kibica Wisły, a przede wszystkim samego Żurawskiego.
Na zawsze Wisła!
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.06.2010, 17:14
sounds_good napisał(a):Wyświetl post
jason wiślak kolejny raz piszesz takie pierdoły, że aż się odechciewa czytać. Jesteś tutaj od niecałego miesiąca, a już mam ochotę ignorować Twoje posty.

Ogarnij się trochę. Żuraw to jeden z najlepszych graczy ostatniego 25 lecia. On prowadził Wisłę do MP, jak Ty jeszcze dobrze czytać i pisać nie potrafiłeś. Jeżeli nawet nie będzie to mega wzmocnienie, to na pewno chłopaków zachęci do większego zaangażowania na treningach. Jego doświadczenie na pewno pomoże niejednemu, a i pewnie sama osoba Maćka wprowadzi do szatni bardzo wiele. Może np. wreszcie uda się okiełznać charakter Małeckiego.

A jak piszesz o braku zaangażowania w grę to tak jakbyś nie wierzył w ogóle w swoją drużynę. Jak dla mnie to nawet jeśli mielibyśmy najgorszy skład w lidze, zero wzmocnień, samych emerytów to i tak bym wolał iść na mecz i oglądać chłopaków niż czytać o braku zaangażowania lub o tym po co sprowadzamy Żurawskiego.

Po co? To jest pytanie jakbyś był z innej bajki lub żył w innym świecie. To tak jakby nic nie wiedział o historii Wisły i ludziach, którzy ją tworzyli. Zastanów się zanim napiszesz coś o kimkolwiek, bo w tym momencie swoją niewiedzą obraziłeś i mnie, i każdego kibica Wisły, a przede wszystkim samego Żurawskiego.
Po pierwsze napisałem że" wiele razy słyszałem, że nasi piłkarze nie mają ambicji" , proszę czytaj ze zrozumieniem. Po drugie dobrze pamiętam co zrobił dla nas Żurawski, bo był to mój wzór piłkarza i ulubiony zawodnik. Był... Owszem, wierzę w naszą drużynę z całego serca, tylko nie mogę zrozumieć dlaczego cały czas żyjemy przeszłością? Nie myl z historią, bo znów zaraz mi coś zarzucisz. Za czasów Żurawia mieliśmy kapitalną ekipę, ale trzeba pogodzić się z tym że czas biegnie nieubłaganie, a nasze ówczesne gwiazdy są coraz starsze i powiedzmy głośno -słabsze. "Wzmacniając skład nie możemy sobie pozwalać na sprowadzanie zawodników którzy pomagali nam kiedyś. Idzie nowe, trzeba iść z duchem czasu i dostosowywać zespoł do nowych wymagań
Co nie zmienia faktu że ufam Żurawiowi i liczę że pokaże jeszcze wiele, a że wyraziłem swoje wątpliwości dotyczące budowy zespołu to inna sprawa. Pozdrawiam...
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.06.2010, 17:32
Panowie przypomne ze poki co mamy problem z obrona, nie mamy lewego skrzydla i paru innych aspektow. Zalecam spokoj.

P.S. oby tylko nie sprawdzil mi sie sen ktory mialem pare dni temu w ktorym Wisla odpada z Litwinami po remisie 0:0 w Krakowie i porazce 2:0 na wyjezdzie...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 30.06.2010, 18:01
Mówisz - masz.

Po karteczce dla obu Panów, dziękujemy za pouczenie. A od personalnych potyczek są pw.

Niektórym głowa się grzeje po jednym przegranym sparingu. Zgadzam się, sytuacja kadrowa jest niewesoła, ale prawdopodobnie przyczyna porażki podobna, jak złej dyspozycji w meczu ze Słowakami.

Zawodnicy po prostu jeszcze "czują w kościach" trening kondycyjny z Zakopanego. Za parę dni gra powinna lepiej wyglądać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.06.2010, 18:02
Co do meczu - żadna niespodzianka. Zresztą to tylko sparing.
PS.
jason wiślak;924226Za czasów Żurawia mieliśmy kapitalną ekipę, ale trzeba pogodzić się z tym że czas biegnie nieubłaganie, a nasze ówczesne gwiazdy są coraz starsze[B napisał(a):
i powiedzmy głośno -słabsze.[/B]
Oprócz Kalu Uche.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 30.06.2010, 18:08
Mnie doszczętnie rozjebała odległość jaką mieli do przejechania na sparing.
Jeszcze w takim skwarze. Następny sparing też będą śmigać 150 km? Niech od razu wrzucą wyższy bieg i podskoczą gdzieś do Rosji.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 30.06.2010, 18:11
Podobną drogę przebył do Nowego Targu na mecz z nami Tatran Preszów i Słowacy rozegrali dobry mecz.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 30.06.2010, 18:13
element napisał(a):Wyświetl post
Mnie doszczętnie rozjebała odległość jaką mieli do przejechania na sparing.
Jeszcze w takim skwarze. Następny sparing też będą śmigać 150 km? Niech od razu wrzucą wyższy bieg i podskoczą gdzieś do Rosji.
Bardzo Cię proszę element, nie przesadzaj.
150 km w Niemczech po autostradach to jest niecałe 2 godziny.
Czyli mniej więcej tyle, ile by jechali na mecz ligowy z Krakowa np. do Kielc.
Żadne wytłumaczenie, tym bardziej, że autokar pewnie klimatyzowany.
Pamiętasz, ile jechała Levadia?

No chyba, że to była ironia, to sorry...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 30.06.2010, 18:20
Uff jak gorąca - oburzył się stanowczo ktoś prowadzący relacje live.
Biedni piłkarze. Za frajer podjadą na waksy i jeszcze im źle. Meczu nie oglądałem i nie zamierzam się opierać na relacji tekstowej ale zapewne bez Marcysia obrona miała spore problemy. Ale co tam, 3 mln euro. Tylko na **** mi one, skoro mam pewniaka w tej formacji.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.06.2010, 18:26
12 zespoł 3 ligi Niemieckiej nas leje! zespoł który od 6 lat transferu profesjonalnego nie przeprowadził! Na ich stronie jest info ze gra tam 5 amatorskich graczy dzielacy treningi i gre z praca zawodowa! PATOLOGIA
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 30.06.2010, 19:25
Przestancie p****ć i wymyslac co raz to nowsze usprawiedliwienia. Co gorsza rok temu po porazce z Leviatanem tez bylo slychac glosy "nic sie nie stalo, zdobedziemy mistrza na oslode", "przynajmniej nie bedziemy sie meczyc w pucharach". Trzeba patrzec trzezwo na sytuacje a ta jest taka ze jestesmy w czarnej dupie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów