The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2010, 13:48
Listek napisał(a):Wyświetl post
Dla ciebie to jest psucie demokracji, a dla mnie prostowanie klamstw otoczenia twojego "idealnego nieskazitelnego wszechwiedzacego kandydata". To samo bylo z prywatyzacja szpitali. Nie potraficie sie przyznac do bledu, przeprosic tylko cyrki, odwolania i obluda z lewica. PiSowi - sojusznikowi Katotalibanu ja juz dziekuje. Zrozumcie ze nie macie monopolu na prawde i patriotyzm. I tak wiem ze do was to nie dotrze bo obserwuje ten temat od bardzo dawna."Po co gadasz do ściany? Beton ma już to do siebie, że nie odpowiada.
On po prostu jest i swoje wie." - to to mozesz powiedziec do lustra.
A czy Twój kandydat Bronek Komorowski nie jest żałosny w związku z prywatyzacją szpitali ?
Powiedz mi jak to jest, że przez trzy lata głosi się wszem i wobec, że prywatyzacja służby zdrowia jest jednym z głównych punktów programów Platformy Obywatelskiej, więc także i Komorowskiego. Po czym nagle oburzenia, że Jarosław Kaczyński powiedział prawdę w oczy. Wielkie oburzenie, a podczas debaty sam Komorowski stwierdził, że prywatyzacja jest konieczna i wprowadzi nową jakość w służbie zdrowia. Więc ja się pytam, gdzie jest sens tego bezmózgiego, zaprogramowanego przez swoich motywatorów człowieka ?
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Listek
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 29.06.2010, 13:54
przegral w sadzie? przegral. sady tez sa jak caly swiat przeciw PISowi?
a moze jednak nie rozumiecie roznicy miedzy komercjalizacja a prywatyzacja? moze nie kumacie ze to nie znaczy ze opieka medyczna bedzie platna jak prywatny dentysta? zkomercjalizowane szpitale dzialaj lepiej niz zarzadzane przez lekarski beton a sa tak samo darmowe. idz dalej sluchaj kaczora jak straszy ludzi i przeklamuje fakty pod siebie.
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.06.2010, 14:38
Czym się różni komercializacja od prywatyzacji?
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Listek
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 29.06.2010, 14:46
w przypadku komercjalizacji wlascicielem szpitala pozostaje panstwo a szpitalem zarzadza prywatna firma odpowiadajac za niego swoim majatkiem. pieniadze na dzialanie wciaz dostaje od NFZ.

e: literowki
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.06.2010, 14:50
Szykujcie się Panowie na WOJNĘ !!
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...wiadomosc.html
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.06.2010, 15:45
A kto z kim będzie walczył ?
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.06.2010, 15:58
Ruscy wlecą trzema Mi-24 i rozpieprzą te F-16 co gdzieś tam stoją bez życia. Nie bój Marian, nie zabija się kury znoszącej złote jajka!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.06.2010, 16:45
Czyli co, Kaczynski zacznie szkolic mlodziez?
Bez sensu kampanie, obiecanki cacanki, malokonkretow, manipulacja ludzmi, mydlenie oczu. Tacy przywodcy a nawet ich nie stac na polemike miedzy soba w debacie ;/
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.06.2010, 17:24
nie tylko Kwaśniewski potrafi się zabawić:

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.06.2010, 17:26
Pewnie prezydent Rosji ma problemy z goleniem, tudzież zażywa silne leki lub co gorsza ma wirusa filipińskiego
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.06.2010, 18:10
nie ma sie co smiac bo naprawde miec taka chorobe to musi byc cos okropnego
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.06.2010, 18:52
FraMat napisał(a):Wyświetl post
nie tylko Kwaśniewski potrafi się zabawić:
To jest staroć i manipulacja. Widziałem całą galerię z tego i on tak tylko wyszedł na paru zdjęciach, które zebrane razem sprawiają takie wrażenie.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.06.2010, 21:42
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
Pewnie prezydent Rosji ma problemy z goleniem, tudzież zażywa silne leki lub co gorsza ma wirusa filipińskiego
Ja zażywam te same leki i mogę Ci powiedzieć, że nie ma się z czego śmiać
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.06.2010, 23:51
Nadrabiając zaległości
1.Debata czyli pojedynek lamusów.Formuła jej to kpina w żywe oczy.Banalne pytania i banalne - wyuczone wypowiedzi.Z drugiej strony gdyby mogli rozmawiać ze sobą , to dowiedzielibyśmy się czegoś ważnego?Pewnie nie ale na pewno było by ciekawiej
Wizerunkowo wygrał Bronek, bo raz był aktywniejszy a dwa wypadł lepiej niż można było się tego spodziewać.Jarek przygaszony, nie wiem czy z tego że źle się czuje w ugrzecznionej skórze, czy też jeszcze do końca nie pozbierał się po 10tym kwietnia - być może że jedno i drugie.Mimo iż Komorowski wygrał to nie sądzę by przekonał on jakąś znaczną grupę osób do niego, która nie była przekonana, tak jak i Kaczyński nie powinien nikogo stracić.

2.Pokłosie debaty

a)'białoruska wtopa' - faktycznie duży błąd Jarka tyle że nie znalazłem nikogo kto by wychwycił sedno tego błędu.
Jak dla mnie Jarek powiedział to co Polska powinna robić.To się źle kojarzy ale tu nie chodzi o rozgrywanie demokratycznego kraju ale reżimu dla dobra naszych obywateli tam mieszkających.Faktycznie z Łukaszenką nie wyszło ani po prośbie ani po groźbie a 'przypadkowo' jedynym krajem z którym oni się liczą jest...Rosja - Też reżim ale co to nas obchodzi.Nas obchodzą w pierwszej kolejności Polacy na Białorusi i faktycznie można by próbować przekonać Rosję, by Ci przekonali Łukaszenkę że może trza popuścić pasa choć o jedną dziurkę.
Oczywiście to lekkie s/f z ust Jarka bo on by musiał o tym gadać bardziej z Putinem a nie z Miedwiediewem a jego stosunek do Putina jest najpewniej jeszcze gorszy niż Lecha, czyli wrogość i obraza.

A gdzie sedno? - o takich rzeczach się nie gada publicznie tylko się rozmawia(w tym wypadku ze stroną rosyjską) w zaciszu 4 ścian i tu Jarek poległ jak amator

b) 'świstek Bronka' - zemsta za prywatyzacje szpitali.Średnio to wyszło, tak jak i szpitale

3.Dziś widzę że obietnice poszły w ruch - Bronek zniżki, Donek podwyżki, Jarek Olimpiadę i koniec z wtopami w piłce
Dobrze że ten cyrk się szybko skończy.

4. na prawdę jestem pod wrażeniem że nikomu nie przyszło do głowy wrzucać tu słynnego już filmiku gdzie w którymś momencie Donek gada z Bronkiem i ten ostatni się śmieje - W momencie gdzie czekali na trumny.(przed uroczystością żeby było jasne).Chciałbym napisać że insynuacje które się pojawiają to szczyt upodlenia ale niestety od góry i tak zapuka Palikot.
Palikot którego ceniłem i cenie za często dobry dowcip i rozbijanie tej politycznej, niby poważnej wiochy jaka ogólnie obowiązuje w naszym kraju.
Tyle że niektóre zagrywki jego są po prostu raz żenujące, dwa - cholernie niesmaczne - trzy - totalnie chamskie - nawet jak na mój bardzo kontrowersyjny gust.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 29.06.2010 o godz. 23:56.
94 - Allah Akbar!!
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.06.2010, 06:00
Komorowski w domu Blidy to grube przegiecie. Kampania robiona na trupach, nie mam pytan...
WISŁA PANY !!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.06.2010, 07:41
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
a masz szansę wyzdrowieć ?
Szansa pewnie jest, tylko woli pacjenta brak

Co do kampanii - tak naprawdę jedynym skandalem był list Tuska do żołnierzy zawodowych, klasyczne wykorzystywanie władzy w kampanii wyborczej. Co ciekawe - przeszło to bez echa.

Cała reszta - to zwykłe chamstwo, które zresztą tak już spowszedniało, że nikogo praktycznie nie rusza. Granice absurdu zostały już dawno przekroczone i tak naprawdę trudno już czymkolwiek wyborców zaszokować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 30.06.2010, 08:37
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Komorowski w domu Blidy to grube przegiecie. Kampania robiona na trupach, nie mam pytan...
Cytat:
Szef PO Donald Tusk oświadczył, że śmierć Barbary Blidy stała się "orężem w walce politycznej ludzi nieuczciwych i niemoralnych". Zaliczył do nich liderów SLD i ministra Ziobrę. - Uważam za rzecz wyjątkowo obrzydliwą, kiedy politycy uprawiają taką "nekrofilię polityczną" - mówił Tusk. I dodał: - Jest mi przykro, że minister sprawiedliwości w polskim rządzie ze śmierci Barbary Blidy robi element swojej kampanii wyborczej. Paskudztwo.
Jednym wolno innym nie wolno...
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.06.2010, 08:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Co do kampanii - tak naprawdę jedynym skandalem był list Tuska do żołnierzy zawodowych, klasyczne wykorzystywanie władzy w kampanii wyborczej. Co ciekawe - przeszło to bez echa.
Nawet w "Faktach" poświęcili na ten temat kilka ładnych minut. Jak dla mnie to najlepsza zagrywka tej kampanii, bo nie jest to kolejne umizgiwanie się do wyborców w stylu - daj Pan mi głos, a będzię się żyło lepiej, a konkretna obetnica, która z rodzinami dotyczy ponad 1 mln wyborców. Co do samego utrzymania mundurówek w obecnej formie to jestem jak najbardziej temu przeciwny, gdyż strażak przechodzący na emeryturę po 15 latach pracy, przed 30-stką to jakieś sci-fi, a policjant stołecznej, który w wieku 50 lat dostaje emeryturę sporo wyższą niż średnia krajowa też nie ma nic wspólnego z państwem solidarnym i równym dla wszystkich obywateli.
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.06.2010, 09:06
Donald dzisiaj nie znalazł czasu na konferencje z okazji debiutu firmy Tauron. Nie poszło, to go nie ma, a Grad teraz stoi i się mota i opowiada dyrdymały.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.06.2010, 10:23
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nawet w "Faktach" poświęcili na ten temat kilka ładnych minut. Jak dla mnie to najlepsza zagrywka tej kampanii, bo nie jest to kolejne umizgiwanie się do wyborców w stylu - daj Pan mi głos, a będzię się żyło lepiej, a konkretna obetnica, która z rodzinami dotyczy ponad 1 mln wyborców. Co do samego utrzymania mundurówek w obecnej formie to jestem jak najbardziej temu przeciwny, gdyż strażak przechodzący na emeryturę po 15 latach pracy, przed 30-stką to jakieś sci-fi, a policjant stołecznej, który w wieku 50 lat dostaje emeryturę sporo wyższą niż średnia krajowa też nie ma nic wspólnego z państwem solidarnym i równym dla wszystkich obywateli.
Jaka obietnica?

Przecież potwierdzili tylko to co było wiadomo już od dawna... W styczniu na PW było mówione że mundurówki dla obecnych funkcjonariuszy będą utrzymane...

Na pewno jest w tym trochę kampanii, ale nie ma tu niczego, czego by nie było wiadomo wcześniej, więc jaka to obietnica wyborcza...
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.06.2010, 10:34
ciekawe jak sie zakończy sprawa tych szpiegów rosyjskich wykrytych w usa.Pare dni temu Obama z Miedwiediewem wciągali hamburgery a tu taka afera wyszła
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 30.06.2010, 10:50
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Tak samo mnie to zniesmaczyło, kampania kampania, rozumiem, że walka o ostanie głos, no ale jakiś umiar trzeba mieć.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.06.2010, 10:52
Co Komorowski zyskal idac do domu Blidow ? bo cos nie moge ogarnac
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 30.06.2010, 11:00
Mozliwe iz zyskall poparcie betonu lewicowego ktory twierdzi ze Blida byla swieta i ktos ja zabil Dla mnie to strzal w kolano ( tym razem nie w klatke piersiowa ). Ogolnie temat Blidy to smiech na sali...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
emj10
Senior Member

Stary 30.06.2010, 11:00
Przypomniał że za rządów Jarka pani Blida się targnęła na swoje życie przy cichym udziale CBA. Tyle.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 30.06.2010, 13:32
Przypomniał że za rządów Jarka pani Blida się targnęła na swoje życie przy cichym udziale CBA. Tyle.
To znaczy, że niby ktoś z CBA jej pistolet podał bądź do piersi przyłożył Przyznam, że nie łapię Twojego toku myślenia w tym przypadku. Poza tym o ile się nie mylę to w jej mieszkaniu była ABW, a nie CBA, ale to jak widać tylko taki nic nie znaczący szczegół. Jak i ten, że po katastrofie smoleńskiej to najwięcej plucia się o "nie granie trumnami" było ze strony PO i Donalda Tuska, vide teksty Kutza pod adresem Jakubiak. Nie wspominając już tutaj o przytaczanych wcześniej tekstach Tuska z 2007 r. o "nekrofilii" w kontekście sprawy samobójstwa Blidy.

Ale rzecz jasna Jarek to samo zło i trzeba go tępić na wszelkie sposoby, choćby go trzeba było "zabić i wypatroszyć".
emj10
Senior Member

Stary 30.06.2010, 14:28
Może i ABW, to dla mnie szczegół. Liczy się wyłącznie fakt, że przez nieudolność jakiegoś funkcjonariusza (chyba w tamtym wypadku funkcjonariuszki) doszło do zgonu ważnego świadka, który był znanym lokalnym politykiem tak silnie zwalczanej postkomunistycznej partii SLD (obecnie nowoczesnej lewicy). Udział był ewidentny, ale nigdzie nie napisałem że ktoś przystawił broń, a jedynie mogło dojść do niedopilnowania obowiązków. Tak samo za tamtą sprawę jakąś odpowiedzialność powinien ponieść zwierzchnik służb czyli Jarek, jak Donek za serię samobójstw w sprawie Olewnika.

Dla mnie te sprawy są tak samo czyste jak łza co śmierć naturalna "Dziada".

PS. Jarka trzeba tępić. Donka trzeba tępić. Wielu innych trzeba tępić.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 30.06.2010, 15:35
Może i ABW, to dla mnie szczegół. Liczy się wyłącznie fakt, że przez nieudolność jakiegoś funkcjonariusza (chyba w tamtym wypadku funkcjonariuszki) doszło do zgonu ważnego świadka, który był znanym lokalnym politykiem tak silnie zwalczanej postkomunistycznej partii SLD (obecnie nowoczesnej lewicy). Udział był ewidentny, ale nigdzie nie napisałem że ktoś przystawił broń, a jedynie mogło dojść do niedopilnowania obowiązków. Tak samo za tamtą sprawę jakąś odpowiedzialność powinien ponieść zwierzchnik służb czyli Jarek, jak Donek za serię samobójstw w sprawie Olewnika[...]
Bezpośrednim zwierzchnikiem, jak już coś, był szef ABW, którym był wówczas Bogdan Święczkowski. Z kolei Jego szefem był koordynator d/s służb specjalnych, którym wówczas był śp. Zbigniew Wassermann. Dopiero ten bezpośrednio podlegał pod premiera Kaczyńskiego. To jeżeli chodzi o ścieżkę podległości.
Poza tym gdzie tutaj jest wina Kaczyńskiego, sam piszesz że funkcjonariuszka ABW nie dopełniła obowiązków, więc gdzie tutaj jest udział Jarka, który sugerujesz Czy ABW bezprawnie wkroczyło do Jej mieszkania Czy został ktoś skazany w tej sprawie prawomocnym wyrokiem sądu

emj10 napisał(a):
[...]Dla mnie te sprawy są tak samo czyste jak łza co śmierć naturalna "Dziada"[...]
Cóż tutaj się różnimy, bo w moim odczuciu za śmierć "Dziada" tudzież innych "samobójców" odpowiadają poza strzegącymi ich strażnikami, ich bezpośredni zwierzchnicy czyli dyrektorzy ZK, następnie szefowie SW, dopiero na końcu minister, który rzeczywiście za serię tych samobójstw powinien zostać zdymisjonowany. Ale gdzie tutaj jest odpowiedzialność Donka bądź Jarka Każdego więźnia, tudzież każdej rewizji mają sami dopilnować

emj10 napisał(a):
[...]PS. Jarka trzeba tępić. Donka trzeba tępić. Wielu innych trzeba tępić.
Głupotę też trzeba tępić, a to co napisałeś (pomijając już nieścisłości, które Ci wytknąłem) zbyt mądre nie było.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 30.06.2010 o godz. 16:02.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.06.2010, 16:20
Całkiem pomysłowy ten spot PO z ,,debatą'' .
Chyba najlepszy w dotychczasowej kampanii.
emj10
Senior Member

Stary 30.06.2010, 16:54
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Cóż tutaj się różnimy, bo w moim odczuciu za śmierć "Dziada" tudzież innych "samobójców" odpowiadają poza strzegącymi ich strażnikami, ich bezpośredni zwierzchnicy czyli dyrektorzy ZK, następnie szefowie SW, dopiero na końcu minister, który rzeczywiście za serię tych samobójstw powinien zostać zdymisjonowany. Ale gdzie tutaj jest odpowiedzialność Donka bądź Jarka Każdego więźnia, tudzież każdej rewizji mają sami dopilnować

Głupotę też trzeba tępić, a to co napisałeś (pomijając już nieścisłości, które Ci wytknąłem) zbyt mądre nie było.
Nieścisłości? Przecież nigdzie nie napisałem, że Jarek czy Donek byli bezpośrednimi zwierchnikami tych funkcjonariuszy, a przyznasz mi rację że odpowiedzialność polityczna idzie w całości na ich konto. Funkcjonariusz ABW oraz strażnicy ponoszą odpowiedzialność dyscyplinarną, a szef ABW, czy dyrektor ZK ponoszą w całości odpowiedzialność pracowniczą za co stało się czy to w miejscu wykonywania działalności operacyjnych (mieszkanie pani Blidy), czy w miejscu pracy (zakład karny). Gdyby chodziło tylko o pojedyncze błędy ludzkie to byłoby w porządku, ale są to błędy systemowe, które świadczą tylko o tym na jaką funkcjonalną chorobę cierpi nasze państwo.

Mieszkam od urodzenia w Wołominie, więc wiem jak się załatwia takie sprawy jak z "Dziadem" i pisanie tu niedopilnowaniu przez strażnika mnie śmieszy Poza tym Niewiadomskiego znałem osobiście przez ojca (żeby nie było pytań chodzi o zamiłowanie do gołębi) i nasłuchałem się różnych historyjek od niby największego polskiego ganstera.

Tak jak już wspomniałem Donek ani Jarek ponoszą jedynie odpowiedzialność polityczną w czasie kolejnych wyborów, a nie mogą praktycznie w żaden sposób poniesć odpowiedzialności za swoje czyny, bo tak naprawdę instytucja Trybunału Stanu jest ułomna.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.06.2010 o godz. 17:02.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów