The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2010, 12:30
Ja mam takie pytanie, czy te miejsca przypadkiem tez nie mają ograniczonego pola widzenia przez tą betonową barierke?

foto. SKWK

moze to złudzenie optyczne, ale jak ci co tam usiądą spojrzą w lewo, to raczej mało zobaczą..
Ostatnio edytowane przez ewcia : 29.06.2010 o godz. 14:07.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.06.2010, 13:11
Tak mi się zdaje patrząc na kamerki co od strony trybuny D zaczęli rozwijać rurki pod ogrzewanie płyty.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.06.2010, 13:14
To rzeczywiscie moze byc niebieskie krzeselko
http://i50.tinypic.com/w2zuu.jpg
na wszelki wypadek zamieszczam
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 29.06.2010 o godz. 13:17.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.06.2010, 13:15
No i zaczęli demontaż jednego z żurawi na zachodniej.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.06.2010, 13:38
fuks

Co do tych miejsc to chyba znaczy się powinno być tak ustawione że narożnik na kąt taki żeby widzieć lewy róg boiska więc boisko powinien widzieć całe bez przeszkód ale pewno nie cały stadion tak mi się wydaje
Odpowiedz cytując
nt5
Member

Od: 06.2006

Stary 29.06.2010, 16:32
Cytat:
Ad 3. W ulicy Reymana zakończono prace związane z siecią CO, a w dniu 31 maja br. rozpoczęły się roboty w zakresie sieci wodno-kanalizacyjnej. Wszelkie prace związane z ciągiem pieszo – rowerowym w powyższej ulicy zostaną zakończone do dnia 30 czerwca br.
ul. Reymana z dnia 29 czerwca

Tia...
Odpowiedz cytując
Kordel
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 29.06.2010, 16:40
Jaka będzie odległość murawy od fosy?
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 29.06.2010, 17:00
Cytat:
4 września polscy piłkarze spotkają się na stadionie Widzewa w Łodzi z Ukrainą, a trzy dni później z Australią w Krakowie. Następnie biało-czerwoni udadzą się na zgrupowanie do Stanów Zjednoczonych. 9 października zmierzą się z USA w Nowym Jorku, a w Chicago zagrają z Meksykiem (12 października).
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Mo...l?ticaid=1a6f1
Odpowiedz cytując
andrzej
Member

Od: 05.2010

Stary 29.06.2010, 17:12
Kordel napisał(a):Wyświetl post
Jaka będzie odległość murawy od fosy?

Mam nadzieje, że murawa dociągnięta będzie do te żwirowej drogi. Linia boczna wydaje mi się, że powinna być w miejscu tego rozkopanego rowu z rurami.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 29.06.2010, 17:34
Ejże, nie za daleko ta murawa od dolnego rzędu trybun?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.06.2010, 17:35
Czy zaczęły sie już jakiekolwiek prace przy dostosowaniu trybuny północnej do standardów pozwalających na wpuszczenie kibiców?

Jeśli nie, dlaczego klub na to intensywnie publicznie nie naciska, a SKWK nie piętnuje opieszałości miasta? Na co oni czekają, wszak Majchrowski napisał w odpowiedzi na interpelację, że środki na to są?

Umowy dotyczące najmu obiektu i kwestii operatora oczywiście też nadal nie podpisane...

Czas ucieka, w wszyscy są tak naprawdę "w lesie". Komu znów zależy na nerwówce i rozstrzygnięciach "za pięć dwunasta?"
Ostatnio edytowane przez Markus : 29.06.2010 o godz. 17:39.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
andrzej
Member

Stary 29.06.2010, 17:36
^^
Przecież to jest jeden z głównych mankamentów tego stadionu:/
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 29.06.2010, 17:38
andrzej napisał(a):Wyświetl post

Mam nadzieje, że murawa dociągnięta będzie do te żwirowej drogi. Linia boczna wydaje mi się, że powinna być w miejscu tego rozkopanego rowu z rurami.
jesli tak by to wygladalo to chyba nie wysrodkowali murawy.. bo takiej odleglosci nie ma od A/B do tego rowu.. przynajmniej takie mozna odniesc wrazenie patrzac na kam
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 29.06.2010, 17:41
Spokojnie panowie murawa będzie bliżej.Widać że boisko jest za wąskie jak na razie
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Dozamet1 : 29.06.2010 o godz. 17:41.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 29.06.2010, 17:49
http://www.krakow.pl/miasto/kamery/?id=06.html
Widok na murawę przy starym A.
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.06.2010, 18:10
dario.h napisał(a):Wyświetl post
Boże!!!...ręce opadają jak się to czyta.....
...tylko Chuck Noris potrafi usiąsć jednocześnie po dwóch stronach pleksy!!!...;-)
rzecz w tym, że mogą być po obu stronach też RÓŻNE osoby
269 dla "pleks" (właściwie kto nazwał to pleksą) to mało. Nie sądzę by wystarczyło policzyć miejsca najbliżej ogrodzenia i luz. Skoro płot ma 180 cm to fragmenty boiska (bo nie cale przecież) powinien zasłaniać większej liczbie widzów.
Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.06.2010, 18:47
Na tym zdjeciu dokladnie widać, że nie będzie się tam kończyła murawa lecz są tam prowadzone rury http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...maluja//38007/. Nie siać paniki.
Odpowiedz cytując
T-omek
Member

Od: 03.2005

Stary 29.06.2010, 20:47
Wg mnie te 3 rury nie są wyznacznikiem położenie lini bocznej gdyż po drugiej stronie płyty od strony nowego A/B takowych rur nie ma, ale mogę sie mylic
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.06.2010, 21:31
W tym miejscu będzie linia boczna jak T-omek pisze, murawy będzei jeszcze kawałek dość spory w stronę trybuny C.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 29.06.2010, 21:54
Nie panikujcie, będzie dobrze. Przecież projektant stadionu by nam takiego wała nie wywinął.

Od linii bocznej do fosy ma podobno powstać zagajnik z tropikalną roślinnością. W fosie jak już wiecie będą aligatory (3 sztuki na trybunę - razem 12). Przy wejściu na stadion zaplanowane są punkty szczepień na choroby tropikalne. Dodatkowo na każdym krześle będzie ulotka jak się zachować w razie ataku przez dzikie zwierzęta z zagajnika.

Także jeszcze raz powtarzam, nie siejcie paniki tylko szykujcie się na pierwszy mecz na R22. Do końca roku na pewno stadion skończą, murawę wyśrodkują, trybunę północną miejmy nadzieję wykończą. :]

Może mi ktoś z Was odpowiedzieć na pytanie dot. murawy Czy na każdym stadionie jest spad murawy To jest związane z funkcjonowaniem drenaży?
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 29.06.2010, 21:59
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post

Może mi ktoś z Was odpowiedzieć na pytanie dot. murawy Czy na każdym stadionie jest spad murawy To jest związane z funkcjonowaniem drenaży?
Na każdym stadionie jest spad.
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Stary 29.06.2010, 22:01
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
pewnie nie na każdym jednym na świecie, ale to normalne.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 30.06.2010, 00:10
30 pazdziernika
Odpowiedz cytując
andrzej
Member

Stary 30.06.2010, 02:13

Patrząc na tą wizualizację wydaje mi się, że linia boczna może być nawet dalej niż wskazane przeze mnie miejsce wykopu z rurami.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 30.06.2010, 07:10
Heh masakra Jak czlowiek czyta to forum to może wpaśc w depresje . Brak widoczności , cieknące dachy , krzywa murawa ,złe barierki , złe krzesełka , kolor nie ten itp . Miazga
A mnie się ten stadion bardzo podoba . Pewnie , że nie jest to Alianz Arena , nawet nie stadion Legii ale i tak będzie ekstra . Pod warunkiem że Ci wszyscy krytykanci się na nowy obiekt pofatygują osobiście a nie ograniczą się tylko to krytyki w internecie . NIe mamy tyle kasy co Bayern Monachium , nie składa się na nas cała polska tak jak pośrednio na Legie więc musimy budować taki satdion na jaki nas stać . Cudem techniki to on nie będzie ale z tego co widać to będzie to taki typowo piłkarski stadion na którym jeśli się zapełni będzie fantastyczna atmosfera .A o to przeciez głównie chodzi .
Odpowiedz cytując
damianos
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 30.06.2010, 07:37
"więc musimy budować taki satdion na jaki nas stać"

Stadion za ponad pół miliarda powinien wyglądać jak nowoczesny stadion a nie jak paskudny parking wielopoziomowy !
Gdyby od samego początku stadionem zajęły się osoby z mózgami to po jego wybudowaniu mielibyśmy się czym chwalić.

Trzeba liczyć na to aby przynajmniej doping był na odpowiednim poziomie.
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 30.06.2010, 07:51
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Heh masakra Jak czlowiek czyta to forum to może wpaśc w depresje . Brak widoczności , cieknące dachy , krzywa murawa ,złe barierki , złe krzesełka , kolor nie ten itp . Miazga
A mnie się ten stadion bardzo podoba . Pewnie , że nie jest to Alianz Arena , nawet nie stadion Legii ale i tak będzie ekstra . Pod warunkiem że Ci wszyscy krytykanci się na nowy obiekt pofatygują osobiście a nie ograniczą się tylko to krytyki w internecie . NIe mamy tyle kasy co Bayern Monachium , nie składa się na nas cała polska tak jak pośrednio na Legie więc musimy budować taki satdion na jaki nas stać . Cudem techniki to on nie będzie ale z tego co widać to będzie to taki typowo piłkarski stadion na którym jeśli się zapełni będzie fantastyczna atmosfera .A o to przeciez głównie chodzi .
Strach cokolwiek pochwalić...

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 30.06.2010, 08:53
Jaki znowu parking wielopoziomowy ? Ludzie nie przesadzajcie ! Nie każdy stadion musi wyglądać jak Alianz Arena . Stadionów podobnych do naszego jest w Angli bądź ile i nikt nie narzeka .Osobiście wolę taki stadion niż jakiś balon na 60 tysięcy na którym po mistrzostwach będzie tylko wiatr chulał . Uważam że ten jest całkiem ładny i zgrabny i co najważniejsze na miarę . Jest szansa że będzie w wiekszości zapełniony a to podstawa . Pamietajmy też że byly pewne ograniczenia przy budowie . Choćby lokalizacjia /park jordana / które wymusiły takie a nie inne rozwiązania . Ja je akceptuje bo jeśli alternatywą miałoby budowanie stadionu w innym miejscu to wolę to co jest . Pamiętajmy że stadion jest przepubudowywany od 10 lat po kawałku . To też ogranicza pewne rozwiązania . Legia ma łątwiej bo robi wszystko w jednym momencie .Ale u nich nie ma problemu z kasą . Ja chodziłem na wisełkę od wielu lat i jak sobie przypomne stary staion ze stylowymi łukami , krzywymi krawężnikami i czarnym żwirem zamiast krzesełek i pięknymi ławkami na "10" to naprawdę cieszę się że wreszcie doczekałem stadionu , którego nie musze się wstydzić . Jestem też przekonany że jeśli zapełnimy go w całości to atmosfery na tym stadionie będą nam zazdrościć w całej polsce .Oczywiście wiem też że nasz kraj jest pełen malkontentów , którym nigdy nic się nie podoba ........
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 30.06.2010, 09:02
Dla mnie najgorszy jest ten beton na elewacji. Skrajną nieodpowiedzialnością (żeby napisać łagodnie) projektanta jest forsowanie takich projektów w warunkach polskich (patrz również com com zone), skoro co do zasady używa się tu do budowy (tego typu obiektów) betonu konstrukcyjnego, a nie tak jak trzeba - architektonicznego. Twierdzenie (http://stadiony.net/aktualnosci/2010...pytan_przybywa), że zrobi się z konstrukcyjnego, a później pomaluje, nie jest nawet śmieszne, a po prostu oburzające! Betonowe elewacje mogą być przepiękne............, ale tu MUSI być najwyższej jakości beton architektoniczny, żadne malowania nie wchodzą w grę. To można porównać do przemalowania starego sracza z desek na różowy kolor - nie poprawi to jakości architektury, tak jak wstawianie gęstej siatki, aby zasłonić klimatyzatory, można porównać do zasłonięcia dziury w ścianie meblościanką - efekt będzie tragiczny i tyle.
Odpowiedz cytując
kweber
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 30.06.2010, 09:10
no i kurde wszystko jasne............

http://stadiony.net/aktualnosci/2010...zdarzy_sie_cud
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów