The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2010, 22:20
Dobry trener, to kilku mln euro...a misie z PZPN'u potrzebuja tych pieniazkow na "inne" wydatki . Poza tym Smuda, to byla wola "ludu"(nie moja, bo ja wolalbym wlasnie trenera z zagranicy), wiec maja czyste raczki, bo Polacy dostali tego, ktorego chcieli. Teraz nawet, jak sie bedzie kompromitowal, zostanie na stanowisku. 20 pilkarzy, ktorym przede wszystkim bedzie sie chcialo(!!), mozna chyba znalezc. A Smuda tez kompromituje sie durnowatymi tlumaczeniami, ze bylismy na wakacjach...jak to To po cholere czlowieku powolujesz ludzi, ktorzy tak traktuja Polske? Tak traktuja kibicow i reprezentacje? W takim razie nie chce widziec tych kopaczy w nastepnych spotkaniach.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.06.2010, 14:38
coś dla odprężenia:

Trwa sprawa rozwodowa. Nie wiadomo kto ma się opiekować dzieckiem - 10-letnim chłopcem.
Sędza postanawia dowiedzieć się od chłopaka jak on się na to zapatruje.
- Chcesz zostać z mamą?
- Nie. Ostatnio mnie pobiła.
- To z tatą?
- Też nie. Niedawno mi dokopał.
- To, co mam z Toba zrobić?
- Zamieszkam z reprą Smudy. Oni jeszcze nikogo nie pobili.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.06.2010, 15:34
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A później będzie koniec świata w 2012. Majowie już to przewidzieli

Jasnowidz jesteś?
Nie - tu nie trzeba być jasnowidzem. Nic się nie zmienia w klubach w niskich ligach, nic nie idzie do przodu i w porównaniu do lat ubiegłych, to młodzi już w piłkę grać nie chcą - wolą uprawiać murzyńskie sporty w murzyńskich ubraniach a'la deskorolka i spodnie z krokiem w kolanach.

Będzie gorzej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.06.2010, 15:55
Może być. Lubię eXtreme channel
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.06.2010, 13:06
Spotkaliście się z tym,że podobno Janas podpisując umowę z Polonią szykuje się na stolec trenera pierwszej kadry?
Podobno z Płaczyńskim jest dogadany,tym z SportFive.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.06.2010, 15:53
niezłe jaja z tym naszym PZPN i kadrą, jeśli o zmianie trenera można się spotkać na boku z panem Placzynskim (Płaczyńskim) i już się jest dogadanym.

Czasami , choć z rzadka wychodzi do tłumu przeciek, kto naprawdę rządzi w jakiejś tam naszej dziedzinie życia

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.06.2010, 08:12
Największa w Polsce sieć handlowa "Biedronka" podpisze dzisiaj umowę sponsorską z Polskim Związkiem Piłki Nożnej - ujawnia "Dziennik Gazeta Prawna".

Powiem wam, że to po prostu wstyd. Jedna, z najbardziej badziewnych sieci na koszulkach reprezentacji. PZPN jak zwykle ma zero wyczucia kasa misiu kasa nic poza tym. Są pewne granice i one zostały przekroczone.

I drugi kwiatek

Jeżeli zapadnie decyzja, że mecz o Superpuchar Ekstraklasy pomiędzy Lechem a Jagiellonią ma się odbyć w Poznaniu, to oddamy to spotkanie walkowerem - ostrzega dyrektor sportowy białostockiego klubu Wiesław Wołoszyn.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.06.2010, 08:25
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Największa w Polsce sieć handlowa "Biedronka" podpisze dzisiaj umowę sponsorską z Polskim Związkiem Piłki Nożnej - ujawnia "Dziennik Gazeta Prawna".

Powiem wam, że to po prostu wstyd. Jedna, z najbardziej badziewnych sieci na koszulkach reprezentacji. PZPN jak zwykle ma zero wyczucia kasa misiu kasa nic poza tym. Są pewne granice i one zostały przekroczone.
Jak to na koszulkach?
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.06.2010, 08:42
Tak, tak Biedronka na koszulkach/dresach reprezentacji. Oczywiście na meczowych nie może i nie będzie sponsorów, ale na tych przy śpiewaniu hymnu już tak
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.06.2010, 09:09
niestety w naszym kraju patologia patologie pogania, co najlepsze czytałem gdzieś że władze Jagi nie wyrażały sprzeciwu na początku czy coś takiego a potem się okazało że zarząd Jagi był na mundialu i nawet nie wiedzieli że takie jaja się dzieją a co do biedronki to hmm pazerność betonu nie zna granic
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 29.06.2010, 13:29
Panowie spokojnie, Biedronka ma być po prostu sponsorem tytularnym Pucharu Polski (umowa z Remesem sie skończyła), który odbywa sie pod patronatem PZPN.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.06.2010, 14:42
Radzę się przejść do Biedronki i zobaczyć co tam sprzedają To już nie są takie biedasklepy, to się robią pomału takie dość ekskluzywne sklepy, coś w stylu Almy Na pewno są teraz o klasę wyżej niż taki Lewiadan, Lidl czy Polo. To tak na marginesie Co nie zmienia faktu, że logo biedronki będzie wyglądać idiotycznie na dresach.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Stary 29.06.2010, 14:46
Martinho napisał(a):Wyświetl post
Biedronka ma być po prostu sponsorem tytularnym Pucharu Polski (umowa z Remesem sie skończyła)
Czyli co? "Biedronka Puchar Polski"?
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 29.06.2010, 14:50
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Czyli co? "Biedronka Puchar Polski"?
Czym to się różni od Remes Pucharu Polski jakos takich sprzeciwów nie było kilka lat temu.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 29.06.2010, 14:54
'Biedronka Cup' to brzmi dumnie.
Swoją drogą ciekawe czy kiedykolwiek Ekstraklasa S.A. znajdzie głównego sponsora.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.06.2010, 14:54
Konkurencja w tej branży jest duża więc w sumie krok Portugalczyków dziwić nie powinien,choć nie wiem czy to aby trafiony cel reklamowy. Nie wiem co Was tak uwiera w taj umowie. Spodziewliście sie,że Microsoft będzie reklamował się poprzez PP? Bierze się to co jest. Nie bójta się w PZPN-ie wiedzą jak liczyć kasę, Biedronkę pewnie szarpnęli sporo. A jak dalej PP będzie takie olewany to niedługo sponsorować go będzie pan Tadzio i jego hurtownia alkoholi. Bo co za koncern chciałby sobie robić średnią reklame>?

Ekstraklasa liczy na to,że Euro spowoduje boom na naszą ligę i za większą kasę sprzedają prawa. Ot naiwni. Poza tym klubom chyba to nie przeszkadza,że nie ma sponsora,bo nie słychać aby coś specjalnie się upominali.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 29.06.2010, 16:43
4 września polscy piłkarze spotkają się na stadionie Widzewa w Łodzi z Ukrainą, a trzy dni później z Australią w Krakowie. Następnie biało-czerwoni udadzą się na zgrupowanie do Stanów Zjednoczonych. 9 października zmierzą się z USA w Nowym Jorku, a w Chicago zagrają z Meksykiem (12 października). Po powrocie do kraju na otwarcie stadionu w Poznaniu (17 listopada) reprezentacja Polski spotka się z Rosją.

Brzmi dość ciekawie, tylko astanawia mnie co kluby na zgrupowanie w USA?! Czy to termin fifowski?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.06.2010, 16:51
Cytat:
Brzmi dość ciekawie, tylko astanawia mnie co kluby na zgrupowanie w USA?! Czy to termin fifowski?
Z tego co widze to 9 i 12 pazdziernika beda rozgrywane mecze el.ME wiec to termin FIFA
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 29.06.2010, 16:56
No to nie mają nic do gadania. Ale świetny pomysł, wyjazd do usa na 6 dni :|
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.07.2010, 09:36
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html

Spoko wywiadzik, Smuda pełny relaks

Jak ktoś ma ochotę i 3 złote to we wczorajszej PN jest kolejny wywiad ze Smudą. Znów parę kwiatków - typu... "będziemy grali zawsze ofensywną piłę", dobrze, że dostaliśmy od Hiszpanii 6-0, a nie 2-0 bo zobaczyliśmy miejsce w szyku, a zresztą graliśmy młodzieżówką. Frankie nie poleciał do RPA bo Brazylii czy Argentyny nie ma sensu oglądać itp. itd.
Radosna twórczość w pełni rozkwitu, obawiam się, że lądowanie za 2 lata będzie bardzo twarde...
Ostatnio edytowane przez arti : 21.07.2010 o godz. 09:59.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.07.2010, 13:55
Selekcjoner reprezentacji Franciszek Smuda powołał 21 zawodników na mecz z Kamerunem, który odbędzie się 11 sierpnia o godz. 20.30 na stadionie Pogoni w Szczecinie.

Zgrupowanie rozpocznie się 8 sierpnia (niedziela) wieczorem w Szczecinie.

Bramkarze: Łukasz Fabiański (Arsenal FC, Anglia), Przemysław Tytoń (Roda JC Kerkrade, Holandia).

Obrońcy: Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909, Niemcy), Michał Żewłakow (MKE Ankaragücü SK, Turcja), Kamil Glik (US Città di Palermo, Włochy), Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań), Marcin Kowalczyk (Dinamo Moskwa, Rosja), Dariusz Dudka (AJ Auxerre, Francja).

Pomocnicy: Sławomir Peszko (Lech Poznań), Adam Matuszczyk (1.FC Köln, Niemcy), Maciej Rybus (Legia Warszawa), Jakub Błaszczykowski (BV Borussia 1909, Niemcy), Rafał Murawski (Rubin Kazań, Rosja), Maciej Iwański (Legia Warszawa), Ludovic Joseph Obraniak (Lille OSC, Francja), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa).

Napastnicy: Paweł Brożek (Wisła Kraków), Rafał Boguski (Wisła Kraków), Robert Lewandowski (BV Borussia 1909, Niemcy), Artur Sobiech (Ruch Chorzów).

W poniedziałek selekcjoner Franciszek Smuda ogłosi nazwisko jeszcze jednego zawodnika, którego powoła do kadry.

Zrodlo : 90 minut.

No prosze nawet nasze nieroby sie zalapaly

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Stary 23.07.2010, 13:59
Boguski? WTF?!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.07.2010, 14:00
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Boguski? WTF?!
Zdziwiony czy zaskoczony? Ja ani trochę wczoraj zagrał super mecz. Wraca do formy i to cieszy.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.07.2010, 14:10
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Zdziwiony czy zaskoczony? Ja ani trochę wczoraj zagrał super mecz. Wraca do formy i to cieszy.
Jeśli to był super mecz to mam nadzieję, że utrzyma formę przez cały sezon
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 23.07.2010, 14:30
Cytat:
Ja wstrząśnięty&zmieszany. Zamiast Jelenia Bogusia powołał....
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.07.2010, 15:11
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Ja wstrząśnięty&zmieszany. Zamiast Jelenia Bogusia powołał....
Jelen tyle co jest po kontuzji a ze dla Auxerre jest bardzo waznym ogniwem klub zapewne nie wydal pozwolenia by zagrał z Kamerunem. Zapewne to jest przyczyna jego nieobecnosci.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2010, 15:13
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to był super mecz to mam nadzieję, że utrzyma formę przez cały sezon
Te przyjęcia jego, to przez Jabulani.

No Boguś to dziewczyna taka na boisku, ale jednak troszke daje drużynie.I jak widać docenił to Franciszek

a we Francji \; http://www.sport.pl/MS2010/1,104119,...zentantow.html
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.07.2010 o godz. 16:29.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pilkarzyk
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 24.07.2010, 12:33
Do USA jadą wypocząć i pozwiedzać ale terminarz zapowiada się ciekawie
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 24.07.2010, 15:11
Dla mnie nie do pomyślenia jest, że powołania nie dostał Piotrek Brożek. Może grać na lewej obronie ( gdzie gra żenująco słaby Dudka, który w samym meczu z Hiszpanami zawalił 3 bramki, albo Gancarczyk, do którego nic nie mam specjalnie), lub na lewej pomocy (gdzie gra żenująco wręcz słaby RYBUS[!!!!], albo ustawiany jest Peszko, który nie nadaje się na lewą pomoc, a powinien konkurować z Kubą na prawej stronie) SMUDA GDZIE TY MASZ OCZY!! Był ostatnio na meczu i jak mógł nie zauważyć gry Piotrka.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.07.2010, 15:26
kozuba92 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie nie do pomyślenia jest, że powołania nie dostał Piotrek Brożek. Może grać na lewej obronie ( gdzie gra żenująco słaby Dudka, który w samym meczu z Hiszpanami zawalił 3 bramki, albo Gancarczyk, do którego nic nie mam specjalnie), lub na lewej pomocy (gdzie gra żenująco wręcz słaby RYBUS[!!!!], albo ustawiany jest Peszko, który nie nadaje się na lewą pomoc, a powinien konkurować z Kubą na prawej stronie) SMUDA GDZIE TY MASZ OCZY!! Był ostatnio na meczu i jak mógł nie zauważyć gry Piotrka.

Rybus w meczu z PSG zagral bardzo dobre zawody. Nominalnego pomocnika na te miejsce szukamy. Poczekajmy jak sie zaprezentuje. Smuda daje mu szanse i dobrze. Brozek albo sie doczeka albo nie...Nie widze w czym on taki dobry...
Ostatnio edytowane przez kreseq : 24.07.2010 o godz. 15:32.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów