The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2010, 20:46
Co do sztywności i rzekomego spięcia Jarka, to nie mogę się zgodzić. On zawsze tak wygląda i mówi w ten sposób, więc był naturalny trudno oczekiwać po Nim innej postawy. Osobiscie wydaje mi się że jednak dużo bardziej spięty był Komorowski mówiący cały czas na wdechu przez co bardzo często się zacinał.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.06.2010, 20:47
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Wygrał Kaczyński? Chyba żartujesz. Znowu ogromny błąd sztabu PiS, że wypuścili Jarka bez przygotowania od strony wizerunkowej. Na pewno beton nie zwróci na to uwagi, ale siostra która nie zna się kompletnie na polityce zapytała po kilku minutach: "Co on taki sztywny, kij połknął?"
Kaczyński chory przez ostatnie dni.

Ja debaty nie oglądałem, więc się nie wypowiem. Bo debata nie polega na tym, żeby mądrze mówić, tylko ładnie mówić. Ponoć Kaczyński był dużo spokojniejszy, poza tym Komorowski przyjmował dziwną pozę (ręka na kolanie) i atakował nawet Olejnik. No i ponoć nie patrzył do kamery. Podobno Komorowskiemu się odbiło w czasie jednej z wypowiedzi.

Z merytorycznych spraw to Komorowski dostał mocno Afganistanem, Kaczyńskiemu Białoruś będą wałkować. Komorowski może tracić na twierdzeniu, że Petelicki nie jest/był żołnierzem.

Nie mamy żadnych profesjonalnych badań na temat tego, jaki szczegół przeważa w debacie - być może ręka na kolanie właśnie pogrzebała szanse Komorowskiego, a może to, że nie patrzył do kamery? Ciężko powiedzieć, bo u nas nikt tego nie będzie analizował.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 27.06.2010 o godz. 20:50.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.06.2010, 20:58
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Kaczyńskiemu Białoruś
No może Jaro bedzie chcial wspólnie z Rosją rozegrać Białoruś ,oni wjadą od swojej strony my od swojej i podzielimy się Białorusią

A tak na serio to nei wiem po co są te debaty,nuda , i tak każdy wie na kogo będzie głosował , już lepsze byłoby mordobicie ,gdyby sobie nawzajem zadawali pytania ,byłoby śmieszniej. Pozatym smiesza mnie te wszystkie pytania i odpowiedzi o gospodarke , przeciez my nie wybieramy premiera ,tylko prezydenta
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.06.2010, 21:16
Pewnie jeden i drugi był spięty na początku, bo tak naprawdę człowiek podczas debaty rozluźnia się dopiero w momencie gdy czuje że zyskuje przewagę nad rywalem. Samo poczucie euforii po zadaniu ciosu i uśmiech na twarzy wpływa na przekaz jaki otrzymują widzowie. Nikt nikogo nie znokautował ze względu na wagę piórkową tej debaty i silną szczękę kandydatów, ale ucieczka Kaczyńskiego po debacie nie wskazywała na to żeby był jakoś szczególnie zadowolony.

Komorowski rzeczywiście był w pewnym sensie zdekoncentrowany, wchodził w polemikę z dziennikarzami, zwracał uwagę Olejnik na zegar, a także kilkukrotnie starał się odejść od formy monologu i przejść w stronę prawdziwej debaty. Na pewno był żywszy, zwracał na siebie uwagę zmieniając intonację głosu i można było odnieść wrażenie że tak naprawdę tylko jemu zależy na czymś więcej niż referowaniu wyuczonych kwestii. Zmieniał kilka razy pozycję, odwracał głowę w stronę a to do JK, a to widowni, a to dziennikarzy, ale w kluczowych kwestiach spoglądał w ekran. Osobiście ja lubię tego typu sposób wypowiedzi kiedy koncentruje się na wypowiedzi i w kluczowych momentach akcentując ważność danego fragmentu zdania spogląda się w ekran kamery.

Warstwy merytorycznej nie poruszam, bo była rzadka, czyli na poziomie (braku poziomu) obu kandydatów.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.06.2010, 21:31
nie podobała mi sie forma tej debaty, jak już dochodziło do jakiejś wymiany zdań między kandydatami to zaraz dziennikarki przerywały.
Jarek teraz sie stał socjalistą pełną gębą a to przez takie rozdawnictwo Grecja popadła w kryzys.
Ogólnie poziom debaty bardzo niski i ani Bronek ani Jarek nie spełnia oczekiwań do fotela prezydenta.Jedyna nadzieją na rozwój naszego kraju jest ten gaz łupkowy, bez niego będziemy wciąż dreptali w miejscu
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.06.2010, 21:49
Debata beznadziejna. Zarówno jej forma jak i treść. Oby ta środowa była lepsza - w sensie wymiana pytań i odpowiedzi między kandydatami.
Jeśli mam oceniać kto był lepszy/gorszy to... bez oceny.
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.06.2010, 22:23
Co do debaty to najbardziej zapamiętam z niej....dziennikarkę Polsatu

Oby w środę była możliwość swobodnej dyskusji między kandydatami, dzisiaj nuda.
the end
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 27.06.2010, 22:34
Czy mi sie wydawalo, czy Komorowskiemu cos na zoladku stanelo albo zbyt duzo gazowanego wypil ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Sędzia
Senior Member

Stary 27.06.2010, 22:36
ale ucieczka Kaczyńskiego po debacie nie wskazywała na to żeby był jakoś szczególnie zadowolony.
Też byś uciekł, gdybyś resztką sił powstrzymywał się od przyp....a przeciwnikowi.

Komorowski na koniec powiedział, że chce być prezydentem, żeby nie było kłótni o stołek i o samolot.

Nieprzypadkowo.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.06.2010, 22:55
Też byś uciekł, gdybyś resztką sił powstrzymywał się od przyp....a przeciwnikowi.
A to juz tylko świadczy o Kaczyńskim...

Jeśli w istocie było jak piszesz, czego nigdy nie zweryfikujemy, to świadczy tylko o niskiej umiejętności prowadzenia debat JK. Nie można dać się wyprowadzić z równowagi nigdy. Komu puszczą nerwy jest przegrany.
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 27.06.2010, 23:17
Kaczor za spokojnie i malo naturalnie... Komorowski machal lapami jak jakis orangutan i do tego ten tekst o Petelickim Myslalem ze Bronek jest wszechwiedzacy...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
JEDREK76
konserwa

Stary 27.06.2010, 23:19
W moim odczuciu bardziej konkretnie odpowiadał Kaczyński, aczkolwiek zaliczył poważniejszą wtopę z Białorusią, z czego wybrnął niestety już po debacie. Debata na remis, choć rzecz jasna wszystko zależy od punktu widzenia, a właściwie usytuowania sympatii politycznych. I tak sympatyzujący z PO publicyści już odtrąbili zwycięstwo Bronka, obwieszczając iż "zmieszał Jarka z błotem", że zacytuję jednego pisującego dla GieWu
http://kajetanskalski.salon24.pl/200...semper-fidelis
inni stwierdzą, że Kaczyński był lepszy, jak w programie "Młodzież kontra" orzekli przedstawiciele dwóch lewicowych młodzieżówek i PSLu (pozostali, przedstawiciele PO i PiSu nie byli pytani, UPR, MW i SO stwierdzili iż "nudna debata udowodniła, że establishmentowi kandydaci nie mają nic do zaoferowania" itp. itd). Dlatego wydaje mi się, że remis ze wskazaniem na... Argentynę. Cholera straciłem 45 minut meczu na oglądanie tego badziewia. Jak na środę obydwa sztaby nie ustalą żywszego scenariusza to raczej nie powinny liczyć na wysoką frekwencję.

Hmm dziwi mnie też, że pokaźna część komentatorów ocenia, iż to Kaczyński był spięty, a Komorowski wyluzowany. Tak jak już pisałem w moim odczuciu bardziej spięty był Komorowski mówiący przez większą część debaty na wdechu przez co co jakiś czas wpadał w zadyszkę, zasłaniał usta jakby go czkawka złapała. Natomiast Jarosław był taki jak zwykle, przecież nie znamy Go od wczoraj i wszyscy wiemy, że rzadko się uśmiecha i raczej nie przypominam sobie, aby ucinał sobie luźnej pogawędki z rozmówcą, bądź luźnym powiedzonkiem rozbrajał atmosferę. To nie jest ten typ polityka, i nie rozumiem, jak ludzie interesujący się polityką nie od dziś mogli od Niego tego oczekiwać.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 27.06.2010 o godz. 23:34.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.06.2010, 23:45
Trochę nie rozumiem, o co ten hałas z Białorusią. To chyba normalne, że jak spotyka się dwóch przywódców państw, to nie rozmawiają tylko o pogodzie, ale też o sytuacji międzynarodowej i taki temat, jak wspólny sąsiad jest dość naturalny. Pod względem czysto pijarowskim, przyznam, wygrał pewnie Komorowski, choćby dzięki trikowi z wyciągniętym z teczki tajemniczym dokumentem (trik stary jak świat, ale zawsze skuteczny).
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
St@chu
Senior Member

Stary 28.06.2010, 00:16
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Trochę nie rozumiem, o co ten hałas z Białorusią. To chyba normalne, że jak spotyka się dwóch przywódców państw, to nie rozmawiają tylko o pogodzie, ale też o sytuacji międzynarodowej i taki temat, jak wspólny sąsiad jest dość naturalny.
Kiedyś taki wspólny temat znalazł sobie np. Ribbentrop z Mołotowem...

To nie jest do końca normalne, szczególnie jeśli o Białorusi chce się rozmawiać z Rosją. Na pewno nie była to zbyt szczęśliwa wypowiedź.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.06.2010, 00:19
Cytat:
choćby dzięki trikowi z wyciągniętym z teczki tajemniczym dokumentem (trik stary jak świat, ale zawsze skuteczny).
Trzeba też przyznać , że ów ,,dokument'' uderzył od razu w dwa cele.
Pierwszy cel , to elektorat wiejski .
Natomiast drugi , to osoby którym projekt utworzenie armii europejskiej nasuwa skojarzenia federalistyczne.
JEDREK76
konserwa

Stary 28.06.2010, 00:51
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Trzeba też przyznać , że ów ,,dokument'' uderzył od razu w dwa cele.
Pierwszy cel , to elektorat wiejski .
Natomiast drugi , to osoby którym projekt utworzenie armii europejskiej nasuwa skojarzenia federalistyczne.
Tylko, że Jarek zdążył zdezawuować ten "dokument" stwierdzając, że jest to kłamstwo, jakoby kiedykolwiek miał rezygnować z tychże dopłat. Równie dobrze Jarosław mógłby zarzucić Komorowskiemu chęć wyjścia ze struktur NATO. Też są na to niepodważalne dokumenty.
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 28.06.2010, 06:34
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś taki wspólny temat znalazł sobie np. Ribbentrop z Mołotowem...

To nie jest do końca normalne, szczególnie jeśli o Białorusi chce się rozmawiać z Rosją.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zwi%C4%...Bia%C5%82orusi

Cytat:
Państwo Związkowe Rosji i Białorusi[1] (ros. Союзное государство России и Беларуси, Sojuznoje gosudarstwo Rossii i Biełarusi), określane zwykle jako Związek Rosji i Białorusi (ZRiB) lub Związek Białorusi i Rosji (ZBiR) – konfederacja 2 państw: Federacji Rosyjskiej i Białorusi, mająca na celu doprowadzenie w przyszłości do integracji gospodarczej i walutowej tych dwóch państw.
:]

" Nie ma Polski A i B !
Nie ma Polski północnej, południowej, zachodniej i wschodniej "

Kodipar1906
Member

Od: 05.2009

Stary 28.06.2010, 06:40
St@chu w polityce nie ma miejsca na moralność to już w XV wieku ludzie wiedzieli
zobacz sobie twórczość tego pana Niccolò di Bernardo dei Machiavelli

emj10
Senior Member

Stary 28.06.2010, 06:45
Ela napisał(a):Wyświetl post
" Nie ma Polski A i B !
Nie ma Polski północnej, południowej, zachodniej i wschodniej "
Akurat z tego Bronek wyszedł ładnie stwierdzając że nie ma podziału na lepszą i gorszą Polskę, jest jedna Polska. Jarek specjalnie grał tym stwierdzeniem, żeby postawić siebie jako obrońcę Polski wiejskiej względem Polski miejskiej, Polski wschodniej względem zachodniej a także Polski robotniczej względem Polski establishmentu. Nie do końca mu to wyszło.
St@chu
Senior Member

Stary 28.06.2010, 07:19
I to jak rozumiem ma usprawiedliwiać to, że kandydat spytany o Białoruś, o Polaków tam mieszkających etc. proponuje udać się z tym fantem do Moskwy i tam rozmawiać o reżimie Łukaszenki.

Ciekawe, że chwilę później lub wcześniej mówił o tym, że poprawa stosunków z Rosją wcale nie wygląda na długotrwałą, bo są liczne dowody na to, że się nic nie zmieniło...

Popłynął Kaczyński strasznie w tej odpowiedzi...
Sędzia
Senior Member

Stary 28.06.2010, 08:10
A to juz tylko świadczy o Kaczyńskim...
Bardzo dobrze świadczy. Znaczy, że człowiek.

Jakby mi zginął brat w katastrofie lotniczej i potem ktoś celowo wykorzystywał ten fakt w debacie mówiąc o samolocie, to bym trzasnął w pysk, bez względu na kamery.

Popłynął Kaczyński strasznie w tej odpowiedzi...
Najzabawniejsze jest to, że o konieczności rozmów z Rosją o Białorusi już dawno w GW pisali
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 28.06.2010 o godz. 08:13.
St@chu
Senior Member

Stary 28.06.2010, 08:25
Bardzo dobrze świadczy. Znaczy, że człowiek.

Jakby mi zginął brat w katastrofie lotniczej i potem ktoś celowo wykorzystywał ten fakt w debacie mówiąc o samolocie, to bym trzasnął w pysk, bez względu na kamery.
Przepraszam, ale o czym mówisz? Kto, co i jak wykorzystywał? Bo ja nic takiego nie zauważyłem...
Sędzia
Senior Member

Stary 28.06.2010, 08:28
Przepraszam, ale o czym mówisz? Kto, co i jak wykorzystywał? Bo ja nic takiego nie zauważyłem...
Komorowski walnął tekst o tym, że chce być prezydentem, żeby nie było wojny o krzesło i samolot.

I to już wystarczy, dla osób, które właśnie utraciły najbliższe osoby w katastrofie lotniczej takie stwierdzenie (tzn. użycie słowa samolot - zwłaszcza, że to PO zabierało Lechowi Kaczyńskiemu samolot) jest niewątpliwym nawiązaniem do tej tragedii.

----

http://toxic.salon24.pl/200360,historia-pewnego-sondazu

Jak widać, ten kto miał wygrać, miał wygrać
emj10
Senior Member

Stary 28.06.2010, 08:31
Chodzi o wypowiedź dotyczącą kłótni o stołek i samolot.

Czytam komentarze po debacie z różnych źrodeł i muszę stwierdzić, że już nie tylko fanatycy, ale również osoby postronne, choć optujące za danym kandydatem mają przesłony na oczach. Widzą wyłącznie błędy jednej strony przypisując wygraną swojemu kandydatowi.
St@chu
Senior Member

Stary 28.06.2010, 08:34
Komorowski walnął tekst o tym, że chce być prezydentem, żeby nie było wojny o krzesło i samolot.

I to już wystarczy, dla osób, które właśnie utraciły najbliższe osoby w katastrofie lotniczej takie stwierdzenie (tzn. użycie słowa samolot - zwłaszcza, że to PO zabierało Lechowi Kaczyńskiemu samolot) jest niewątpliwym nawiązaniem do tej tragedii.

----

http://toxic.salon24.pl/200360,historia-pewnego-sondazu

Jak widać, ten kto miał wygrać, miał wygrać
To co piszesz o samolocie to szukanie dziury w całym. Podobnie zresztą jak cały sztab JK, który w każdym zachowaniu Komorowskiego doszukuje się symptomów, a to jego niekompetencji, a to zdenerwowania. Strasznie to nieautentyczne. Rozumiem, że przy JK nie wolno już używać słowa samolot? Mam nadzieje, że jeśli wygra wybory to nie rzuci się na zagranicznych polityków, którzy przypadkowo wypowiedzą przy nim to właśnie słowo.

Sondaż z GW przeszedł atak maszynek do głosowanie, więc bym się tak nie cieszył na Twoim miejscu... Po 23 przybywało 1000 głosów na minutę. Co tylko świadczy o desperacji zwolenników JK i Twojej skoro ten właśnie sondaż przywołujesz ;-)

Proszę, tutaj zdecydowanie najbardziej reprezentatywny (najliczniejsza próba) sondaż z onet.pl -
Ostatnio edytowane przez St@chu : 28.06.2010 o godz. 08:40.
Sędzia
Senior Member

Stary 28.06.2010, 08:40
To co piszesz o samolocie to szukanie dziury w całym. Podobnie zresztą jak cały sztab JK, który w każdym zachowaniu Komorowskiego doszukuje się symptomów, a to jego niekompetencji, a to zdenerwowania. Strasznie to nieautentyczne. Rozumiem, że przy JK nie wolno już używać słowa samolot? Mam nadzieje, że jeśli wygra wybory to nie rzuci się na zagranicznych polityków, którzy przypadkowo wypowiedzą przy nim to właśnie słowo.

Sondaż z GW przeszedł atak maszynek do głosowanie, więc bym się tak nie cieszył na Twoim miejscu... Po 23 przybywało 1000 głosów na minutę. Co tylko świadczy o desperacji zwolenników JK i Twojej skoro ten właśnie sondaż przywołujesz ;-)
To, że Komorowski jest niekompetentny, to oczywista oczywistość, on to udowodnił w trakcie tej kampanii swoimi wypowiedziami.

Natomiast ten samolot to mu pewnie podpowiedział Palikot, albo ktoś ze speców. W każdym razie uważam, że to był cios poniżej pasa - wobec człowieka, który stracił ukochanego brata w katastrofie lotniczej.

Co do sondy - dla Ciebie ten pierwszy sondaż jest niereprezentatywny, bo za pomocą maszynek do głosowania, ale ten drugi już jak najbardziej w porządku?

Problem tkwi w tym, że ktoś tą sondę zmienił, bo mu nie pasował wynik, ja nie wchodzę w to, czy ktoś pompował wynik Kaczyńskiego, bo z obserwacji wiem, że obie strony to robią.

Czytam komentarze po debacie z różnych źrodeł i muszę stwierdzić, że już nie tylko fanatycy, ale również osoby postronne, choć optujące za danym kandydatem mają przesłony na oczach. Widzą wyłącznie błędy jednej strony przypisując wygraną swojemu kandydatowi.
A czy spodziewałeś się czegoś innego?
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 28.06.2010 o godz. 08:42.
St@chu
Senior Member

Stary 28.06.2010, 08:48
To, że Komorowski jest niekompetentny, to oczywista oczywistość, on to udowodnił w trakcie tej kampanii swoimi wypowiedziami.
Wczoraj było widać coś dokładnie odwrotnego. Nie powiem, żeby ktoś mnie zachwycił, ale na pewno in minus zaskoczył mnie Kaczyński. Jeśli chodzi o przygotowanie merytorczyne właśnie.

Wydaje mi się, że na przywołując tego typu hasła jak powyżej próbujesz nieco zakłamywać rzeczywistość.

Czekam na środę. Jeśli znów JK wypadnie tak słabo to znaczy, że po prostu nie umie debatować... Nie jest to łatwa sztuka i nie każdy musi być do niej stworzony. Być może on właśnie nie jest. Póki co udało mu się to już przynajmniej 3 krotnie udowodnić.
Sędzia
Senior Member

Stary 28.06.2010, 08:51
Wczoraj było widać coś dokładnie odwrotnego. Nie powiem, żeby ktoś mnie zachwycił, ale na pewno in minus zaskoczył mnie Kaczyński. Jeśli chodzi o przygotowanie merytorczyne właśnie.
Oglądałeś (ja nie) wyuczone na pamięć deklaracje obu panów i twierdzisz, że możesz po tym rozpoznać kompetencje kandydata? Nie żartuj.

O tym, co ma Komorowski w głowie świadczy nierozpoznawanie deficytu i długu publicznego i kwestia płatnika netto.

To taki elementarz polityka, to tak, jakbyś się zastanawiał, jakiego koloru gwiazdę w herbie ma Wisła.
St@chu
Senior Member

Stary 28.06.2010, 08:53
Co do sondy - dla Ciebie ten pierwszy sondaż jest niereprezentatywny, bo za pomocą maszynek do głosowania, ale ten drugi już jak najbardziej w porządku?

Problem tkwi w tym, że ktoś tą sondę zmienił, bo mu nie pasował wynik, ja nie wchodzę w to, czy ktoś pompował wynik Kaczyńskiego, bo z obserwacji wiem, że obie strony to robią.
Sam na własne oczy widziałem co się działo z tym sondażem na GW. Oddałem głos, widziałem wynik, a gdy po 10 minutach znów go zobaczyłem przybyła nierealna ilość głosów. Dlatego też wiem, że jego wynik jest niereprezentatywny. Wyborcza po prostu nie potrafi zabezpieczyć swoich ankiet należycie przed tego typu atakami... Zresztą z tego co widzę w komentarzach część osób zdążyła to nawet udokumentować, ale to już kompletnie nieistotne.

Jeśli onet Cię nie zadowala, to polecam sondaż Rzeczpospolitej... Jej chyba nie posądzisz o matactwa ;-)
emj10
Senior Member

Stary 28.06.2010, 08:54
A czy spodziewałeś się czegoś innego?
Jeszcze przy okazji ostatnich wyborów prezydenckich (2005 r.) występowała tzw. "nieokreślona" grupa społeczności internetowej, która pisała w miarę obiektywnie. Nawet rano wypowiadał się mój wykładowca z początku studiów dr Fedyszak-Radziejowska, którą od kiedy pamiętam zawsze ciągnęło ją w stronę PiS-u miała w sobie jednak ciut obiektywizmu jeśli chodzi o PO i inne partie polityczne. Obecnie stanowi już żelazny elektorat tej partii.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.06.2010 o godz. 08:58.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów